19 maart, de rode kaart!

dinsdag 11 maart 2014 :: 17.57 uur

Nog een paar dagen en dan is het zover: dan hebben de burgers van Nederland voor één dag het voor het zeggen, dan zijn zíj de baas. Op 19 maart hebben de kiezers van dit mooie land de macht om alles bij het oude te laten of te kiezen voor verandering.

Niet iedereen is zich bewust van die macht. Velen halen hun schouders op: ‘Stemmen, wat heeft dat voor zin? Ze doen toch wat ze willen, en of je nu door de hond of de kat gebeten wordt: wat maakt het uit?’ Dat is de cynische benadering, een benadering die ons niet verder helpt richting een betere wereld.

Ruim veertig jaar geleden richtten we de SP op om gereedschap te zijn in handen van mensen die wars zijn van cynisme en zich oprecht betrokken voelen met de medemens en de toekomst van onze samenleving. Ons motto: de politiek is te belangrijk om aan politici over te laten. De SP is de thuishaven van betrokken burgers met een visie op hoe het menselijker en socialer kan. Ja, met idealen en ideeën over hoe die idealen gerealiseerd moeten worden.

Laten we de komende dagen die betrokkenheid weer eens massaal etaleren, en iedereen die ontevreden is over de neoliberale koers van VVD, CDA, PvdA en D66 oproepen de gang naar de stembus te maken. Immers, hoe luidt het spreekwoord ook al weer? Wie zwijgt stemt toe.

Spreek ze allemaal aan, je familieleden, collega’s, vrienden en kennissen. Elke stem telt! Laten we vooral goede gemeenteraden kiezen, maar algemeen zal de uitslag ook gezien worden als een referendum over het kabinetsbeleid.

Daarom: trek op 19 maart de rode kaart! Kies voor 100% sociaal!

Deze column verscheen eerder in Tribune. Ook Tribune ontvangen? Word lid!

Opties voor delen:
  • NuJIJ
  • eKudos
  • del.icio.us
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • email

Reacties uitgeschakeld