Partijpolitieke benoemingen

26 september 2012 :: 19.05 uur

Gisteren verkoos de Tweede Kamer Anouchka van Miltenburg (VVD) tot haar nieuwe voorzitter. Tot 1998 was de procedure ter verkiezing van de Kamervoorzitter niet bepaald een toonbeeld van hoe een democratisch proces dient te verlopen.

Linkse hobby: De Jakhalzen op bezoek

25 september 2012 :: 16.28 uur

De Jakhalzen van De Wereld Draait Door kwamen een kijkje nemen bij de expositie Linkse Hobby, die ik heb samengesteld in Oss. Kijk hier het item terug.

Te gast bij Jinek op Zondag

24 september 2012 :: 13.45 uur

Zondag 23 september was ik te gast in het tv-programma Jinek op Zondag van WNL. Ik sprak met Eva Jinek over mijn kunstexpositie en de formatiepogingen van VVD en PvdA. Via deze link kun je de uitzending bekijken.

Bij DWDD: Rutte’s loopje met de waarheid

16 september 2012 :: 22.35 uur

Bij De Wereld Draait Door keek ik terug op het eerste RTL-debat voor de verkiezingen. Het ging uiteraard over het debat Roemer-Rutte over de verhoging van het eigen risico. Rutte stelde dat hij het eigen risico niet wilde verhoogde, waarmee hij een loopje nam met de waarheid.
Kijk hier de uitzending terug.

Nabeschouwing lijsttrekkersdebat in Nieuwsuur

16 september 2012 :: 22.20 uur

Jan Terlouw, Hans Wiegel en ik werden door het tv-programma Nieuwsuur uitgenodigd om het lijsttrekkersdebat in Carré te bespreken. Het ging onder meer over de lengte van de spreektijd van de politici. Ik zou veel liever zien dat twee lijsttrekkers eens een uur lang spreken over hun verschillende wereldbeelden, dan dat ze dat elke keer [...]

Na vandaag wordt het stil. Morgenavond nog één debat van de lijsttrekkers over de uitslag van vanavond, en dan is de Sportzomer definitief voorbij. Want, het moet gezegd, alle lijsttrekkers hebben een sportieve prestatie van formaat geleverd. Deze campagne was een voortzetting van de Olympische Spelen met als inzet geen gouden medailles, maar zetels in [...]