Rutte of Roemer

zondag 01 juli 2012 :: 18.01 uur

Nog een paar weken en dan weten we het: wordt het (nog) liberaler of wordt het socialer? De vooruitzichten voor onze partij zijn prima. Niet alleen zijn de peilingen onverminderd gunstig, ook het ledental stijgt fors (vanaf januari bijna 2.000 leden netto erbij!). We hebben twee uitzonderlijk eensgezinde congressen achter de rug waarop de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma zijn vastgesteld. En de partij is het helemaal eens over de te volgen strategie, namelijk, ons nadrukkelijk kandideren voor regeringsdeelname.
Op die mooie congressen van ons, maar ook bij de opening van De Moed, moet ik onwillekeurig terugdenken aan hoe we ooit aan dit avontuur zijn begonnen, toen niet wetende dat we veertig jaar later hier zouden staan. Ik denk dan aan die duizenden mensen die in voor- en tegenspoed trouw zijn gebleven aan ons ideaal, en zich met heel veel tijd en energie hebben ingezet voor de partij. Niet als doel in zich, maar als gereedschap voor de constructie van een betere wereld.
Nu staan we aan de vooravond van weer een nieuwe stap vooruit, een nieuwe fase in de ontwikkeling: regeringsdeelname. Ok, voor het zover is zullen we eerst nog flink aan de bak moeten in de campagne, en we zullen de formatie met succes moeten kunnen bekronen, maar dan breekt er een belangrijke maar ook ingewikkelde en moeilijke situatie aan voor de partij. Het gesternte waaronder een nieuw kabinet moet aantreden is niet bepaald gunstig: de andere partijen, zij die het neoliberalisme zo omarmd hebben, hebben een puinhoop achter gelaten. De hele publieke sector verkeerd in doodsnood, het vertrouwen van mensen is lager dan ooit: somberheid troef. Maar er is geen keus. We kĂșnnen ons land simpelweg niet langer toevertrouwen aan VVD, PVV en CDA. Het is nu aan anderen, het is nu aan de SP, het is nu aan Roemer!

Opties voor delen:
  • NuJIJ
  • eKudos
  • del.icio.us
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • email

1 Comment

1 reactie

  1. Als het aan mij ligt krijgt Roemer de leiding over het nieuwe kabinet. De economie moet groeien en niet krimpen. Daarnaast dragen de plannen van Rutte bij aan een asocialer nederland waarin de armen en de middenklasse steeds verder worden uitgekleed ten gunste van de rijken. Dus mijn stem gaat naar Emile Roemer die wat mij betreft mag verhuizen naar het torentje.

    Reactie door Jessy — zaterdag 7 juli 2012 @ 0.15 uur