Fokking Hell

maandag 13 december 2010 :: 16.36 uur

Van alles is ons verteld over de zogenaamde opbouwmissie waaraan wij meewerkten in Uruzgan. Gisteravond gaf de NOS – met de film ‘Fokking Hell’- ons aan de hand van door de militairen zelf gemaakte beelden een inkijkje in wat daar zich in werkelijkheid heeft afgespeeld. ‘Fokking Hell’ is het antwoord op de propaganda die we van defensie gewend zijn.

Ik heb geen schooltje gezien, ik heb geen waterleiding gezien, ik zag niks dat leek op opbouwen. Ik zag wel heel veel kogels, granaten en oorlog. Ik zag militairen op een vechtmissie; harde jongens, grof geschut en dito taalgebruik. Mitrailleursalvo’s en een aan flarden geschoten hond gaven de ‘Dutch approach’ een nieuw gezicht.

Ook onze approach heeft een hoop ellende aangericht; we hebben mensen vernederd, gezinnen geruïneerd en velen het leven ontnomen. Dit was geen opbouwmissie, dit was een ordinaire oorlog, zonder doel. Nou ja, de VS vonden het vast geweldig wat we deden, en de corrupte Karzai was vast blij met deze gratis hulptroepen.

Ik heb te doen met de militairen die in Afghanistan hun leven in de waagschaal stellen en hebben gesteld. Zij voeren de onmogelijke opdracht uit die politici hen gaven en worden een hel ingestuurd van waaruit sommigen niet meer terugkwamen. In ‘Fokking Hell’ zien we de werkelijke beelden van een ‘opbouwmissie’ in uitvoering. Het is de ontmaskering van alle politici die bevolking en militairen leugens blijven voorschotelen over deze uitzichtloze oorlog.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

1 Comment

1 reactie

 1. Jan, heel erg goed gesproken!
  Eindelijk eens een politicus wie het zo durft te zeggen! Het is schandalig, dito met de Irak-oorlog!

  Reactie door Michel — dinsdag 21 december 2010 @ 21.33 uur