Nog drie dagen…

zondag 06 juni 2010 :: 21.15 uur

Het aftellen is begonnen. Over minder dan honderd uur gaan de stembussen open, om op woensdagavond om negen uur weer te sluiten. Meteen daarna weten we wat de uitslag ongeveer wordt. Door middel van zogenaamde exit-polls zullen onze nationale peilers dan proberen de uitslag zo nauwkeurig mogelijk te voorspellen. Het zal spannend worden, zoveel is zeker. Hoever zal onze stok uiteindelijk reiken? De vooruitzichten zijn goed. De belangrijke standpunten van de partij worden door de overgrote meerderheid van de bevolking gesteund, de partij heeft een goede naam, en onze lijsttrekker – the new kid on the block – doet het uitstekend.

Iedereen die zich voor de toekomst van ons land interesseert, en die een menselijke en sociale toekomst wil, verdiept zich in de politieke verhoudingen en de politieke programma’s om een verantwoorde keuze te kunnen maken. Naar mijn idee is het allemaal vrij overzichtelijk, al proberen velen verwarring te stichten en de kiezer zand in de ogen te strooien.

De afgelopen tientallen jaren overziend kun je vaststellen dat CDA, PvdA, VVD en D66 inwisselbaar zijn. In wisselende samenstelling hebben zij steeds in de regering gezeten en zijn dus ten volle verantwoordelijk voor de staat van het land. Zij hebben de neoliberale agenda omarmd en uitgevoed. De gevolgen zijn nu voor iedereen zichtbaar. Niet verstandig deze partijen verder te laten gaan met hun desastreuze aanpak.

Dan hebben we nog GroenLinks en de PVV. GroenLinks is de laatste jaren steeds verder naar rechts opgeschoven. Ze zullen vast nog wel groen zijn, maar sociaal? Nou nee, ze verslechteren de sociale zekerheid (WW en AOW), draaien als het om de oorlog in Afghanistan gaat, en beschouwen partijen als de VVD en D66 als progressief. Tot slot dan de PVV, het eenmansbedrijf dat discrimineert door ongeoorloofd onderscheid te maken tussen mensen, niet om wat ze doen maar om wie ze zijn. Dat is moreel verwerpelijk. Geen weldenkend mens kan daar steun aan verlenen. De geschiedenis leert ons tot wat voor rampen zo’n visie en aanpak kunnen leiden.

Blijft over de Socialistische Partij, lijst 3.

Stop de sluipende verrechtsing van ons land. Help mee met de Grote Schoonmaak. Het is nu de tijd voor een duidelijke keuze. Het woord is nu aan u.

Opties voor delen:
  • NuJIJ
  • eKudos
  • del.icio.us
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • email

Reacties uitgeschakeld