Op naar 9 juni!

vrijdag 21 mei 2010 :: 19.31 uur

Op woensdag 9 juni hebt ú het voor het zeggen, samen met alle andere stemgerechtigde Nederlanders. Het wordt een spannende dag waarop een aantal vragen door de kiezers beantwoord zullen worden. Bijvoorbeeld: Heeft men geleerd van de fouten van het neoliberalisme? Heeft men écht de buik vol van de afbraak van de sociale zekerheid en de verloedering van onderwijs en zorg? Wil men écht een eind aan de oorlog in Afghanistan? En, heel belangrijk: Wil de meerderheid weer over rechts, of nu dan toch maar eens over links?
Er zijn op de avond van 9 juni drie mogelijke uitkomsten: verder pappen en nathouden met het CDA van Balkenende, aangevuld met PvdA of VVD; over rechts met de VVD, de PVV en het CDA; of over links. Is dat laatste het geval, dan kan dat niet zonder onze SP.

De SP was de laatste twintig jaar de enige partij die consequent stelling heeft genomen tegen het neoliberalisme. Wij stelden de vergroting van de inkomensverschillen aan de kaak. Wij klaagden de zakkenvullers in de private én de publieke sector aan. Wij vroegen aandacht voor de groeiende armoede. Wij kozen steeds vastberaden tegen oorlog als middel om aan landen en volkeren onze wil op te leggen. We deden letterlijk alles de bezuinigingen op onderwijs en zorg tegen te houden. We vochten onvermoeibaar tegen de uitverkoop van ons gas en licht, de post, en de thuiszorg. We hebben geknokt tegen de liberalisering van de financiële markten.

Door steeds als eerste in verzet te komen, hebben we getoond de beste analyse te hebben. Inmiddels wordt dat ook door vriend en vijand erkend. Ik durf te stellen dat we nu weer gelijk hebben met onze oplossingen voor de problemen van vandaag. Onze plannen zijn haalbaar en betaalbaar, en – nog belangrijker – we hebben de juiste instelling. Wij zijn er voor de mensen en niet andersom. Wij weten dat politiek gelijk staat aan inzicht en inzet. Van beide geven we dagelijks blijk.

De hele partij is gemobiliseerd om iedereen in Nederland te wijzen op het belang van deze verkiezingen. Natuurlijk, elke verkiezing is belangrijk, maar deze volgt direct op de grootste crisis van het kapitalistisch systeem sinds de jaren dertig. Nú is het moment om daar van te leren en een nieuwe koers in te slaan. Als voorzitter vraag ik u alles te doen om anderen te overtuigen van het belang van een stem op de SP. Juist nu. Op naar 9 juni!

Opties voor delen:
  • NuJIJ
  • eKudos
  • del.icio.us
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • email

1 Comment

1 reactie

  1. Het CDA moet eruit. Ze hebben de laatste 8 jaar laten zien, wat ze waard zijn en dat is: “Niets.” Ze zeggen, dat ze “Niets” vooruit willen schuiven, terwijl ze dat al verschillende keren hebben gedaan. Zij doen aan kiezersbedrog.De mensen een rad voor ogen draaien. Daar is het CDA goed in. Dat kunnen we nu in crisistijd niet gebruiken. Het wordt nu tijd voor een geheel ander kabinet zonder CDA. PVDA, Groenlinks, SP en D66 bijv. Laat nu maar eens 2 oppositiepartijen meedoen.

    Reactie door Maayke — maandag 31 mei 2010 @ 12.04 uur