In gesprek met Midas Dekkers

28 januari 2010 :: 15.36 uur

Het was merkwaardig stil rond Midas Dekkers in het Darwinjaar 2009. Tijd om eens bij te praten over de nieuwste inzichten van de biologie en het actuele belang van de evolutieleer van Darwin. Over tijgers en wolven, genen en opvoeding, religie en wetenschap.
Hij is in 1946 in Haarlem geboren als Wandert Dekkers. Die voornaam ruilde [...]

Wilders’ wet

21 januari 2010 :: 20.52 uur

Het proces tegen Geert Wilders is begonnen. Ik ben daar niet blij mee. De tegenstanders van Wilders, die dit hebben afgedwongen, gunnen hem deelname aan een loterij zonder nieten. In het ergste geval wordt Wilders veroordeeld, en kan hij als ‘slachtoffer van de elite’ de voortrekkersrol nemen in de strijd voor het vrije woord. Wordt [...]

Davids velt Goliath

16 januari 2010 :: 23.14 uur

Tijdens de formatie eiste het CDA dat er geen parlementair onderzoek zou komen naar de steun van de Nederlandse regering aan de aanval van de VS en Engeland op Irak. Dat was één van de redenen waarom het niets kon worden tussen het CDA en de SP. Ik heb nooit begrepen hoe politiek partijen zo’n [...]

‘De Klank’, tijdschrift van Het Brabants Orkest interviewde mij over klassieke muziek en alles wat daarbij komt kijken. Hier te lezen.

Buitenhof over lokale politiek

04 januari 2010 :: 13.46 uur

Zondag was ik te gast in Buitenhof. Ik reageerde er op de vraag ‘Hoe vitaal is de lokale politiek’. Hieronder terug te kijken.