Krachtmeting

zondag 27 december 2009 :: 17.13 uur

In ruim honderd steden doen we op 3 maart aanstaande mee aan de verkiezingen voor de gemeenteraad. In al die afdelingen loopt de spanning merkbaar op. Immers, het Uur U nadert. Al over twee maanden zullen de inwoners van die steden hun oordeel uitspreken over de politiek. Met de slogan ‘JIJ, IK, WIJ. SP’ gaan we de krachtmeting aan. We zetten alles op alles om de sympathie die we hebben om te zetten in stemmen.

In de afgelopen maanden heb ik me intensief bezig gehouden met de voorbereidingen op die verkiezingen. Zo heb ik in oktober en november op vier zaterdagen onze ervaringen opgedaan in campagnes gedeeld met afvaardigingen uit de afdelingen. De opkomst was steeds honderd procent. De betrokkenheid was erg groot, net als het optimisme trouwens. Vrijwel alle aanwezigen voorspelden nieuwe winst voor de SP. (De ervaring leert dat afdelingen vrij goed zijn in het maken van prognoses, één van de voordelen van vaak onder de mensen zijn.) Nieuwe winst voor de derde partij van Nederland zou een fantastische prestatie zijn omdat we de vorige keer – bij de raadsverkiezingen van 2006 – ook al een enorme sprong voorwaarts hebben gemaakt.

Als voorzitter van de SP wens ik u alle goeds in het nieuwe jaar: veel geluk, een goede gezondheid en een voldoende dosis strijdlust om de puinhopen van het neoliberalisme op te ruimen en een nieuwe start te maken. In het bijzonder wil ik alle SP-afdelingen heel veel succes wensen in de strijd die aanstaande is. En, vergeet niet: No guts, no glory!

Opties voor delen:
  • NuJIJ
  • eKudos
  • del.icio.us
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • email

Reacties uitgeschakeld