Stop de crisis!

donderdag 11 juni 2009 :: 22.57 uur

Een paar jaar geleden hadden we een zomer met één regenbui. Het hield maar niet op. Op een dag verschenen er twee jongens op de trappen van de Ridderzaal met een spandoek waar op stond ‘Wij zijn de regen zat. Regering, doe er wat aan!’ Het tafereel was goed voor een foto op de voorpagina van menig dagblad.
Vandaag zag ik weer zo iets, op de voorpagina van de Telegraaf. ‘Stop de crisis! De krant heeft samen met ondernemer Keilman en oud PvdA-minister Vermeend een website geopend met de naam stopdecrisis.nl. De site werd gelanceerd door…Wouter Bos, minister van Financiën. Op de site kom je teksten tegen als ‘prominenten willen af van pessimisme’, ‘Geef uit dat geld!’, ‘De crisis, dat zijn wij zelf!’, ‘Crisis, hoezo crisis?’.

Op de site gaat ook Emile Ratelband de strijd aan met de crisis. Volgens de site heeft Ratelband eerder al ‘een einde gemaakt aan passieloosheid en slappe ruggengraten.’ Maar nu ook aan de kredietcrisis? Ratelband heeft zich erin verdiept en heeft het antwoord. ‘Economie is psychologie. Wees geen slachtoffer.’

In de Telegraaf laat Herman Heinsbroek vanaf een kunstbeurs in Basel weten: ‘Ik ga niet minder uitgeven, geld moet rollen. Mensen: blíjf uitgeven!’. Volgens de krant blijft ook Henk-Jan Smits (Idols) positief denken en geeft het geld net zo makkelijk uit als hiervoor. ‘Zo heb ik net een nieuw huis gekocht en laat het nu verbouwen.’

De Telegraaf: ‘Negeer die negatieve verhalen.’
Nu het echte nieuws van vandaag:
- De Nederlandsche Bank verwacht dat de Nederlandse economie dit jaar met 5,4 procent zal krimpen. De werkloosheid loopt door de recessie op tot 8 á 9 procent van de beroepsbevolking in 2011.
- Het aantal faillissementen in Nederland zal dit jaar 75 procent hoger uitkomen dan vorig jaar.
- De wereldeconomie gaat dit jaar nog harder achteruit dan eerder werd aangenomen. Vooral ontwikkelingslanden krijgen daardoor harde klappen. Dat zei de president van de Wereldbank Robert Zoellick.
- De Nederlandse economie heeft de ergste krimp wellicht achter de rug, maar de recessie is nog lang niet voorbij. Dat stelt het economisch bureau van de Rabobank in het donderdag verschenen kwartaalbericht.
(Bron: NU.nl)

Rare jongens die Vermeend, Bos, Ratelband, Smits, Keilman en Paradijs.

Opties voor delen:
  • NuJIJ
  • eKudos
  • del.icio.us
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • email

Reacties uitgeschakeld