Over deze webpagina

24 juni 2008 :: 20.44 uur

Deze webpagina was ruim vier jaar de plek waar ik een weblog bijhield. Veel verschillende onderwerpen zijn er in de loop van de tijd langs gekomen. Bijna 5.000 blogs met meer dan 268.000 reacties. Via het archief is alles nog na te lezen.
Ook heel veel andere zaken kun je hier vinden. De links daarvoor zie [...]

Op de Partijraad, gisteren in Amersfoort, heb ik mijn besluit om het fractievoorzitterschap meer te leggen nader toegelicht. Iedereen was erg te spreken over de manier waarop de wisseling van de wacht is verlopen. De verkiezing van Agnes werd met een staande ovatie bekrachtigd door het SP-parlement.
Hieronder een videoregistratie van mijn toespraak en een link [...]

‘Minder werken’

17 juni 2008 :: 20.40 uur

Door Benjamin Kikkert

Afscheid als fractievoorzitter

17 juni 2008 :: 14.25 uur

Uitzendingen rondom het afscheid als fractievoorzitter van de SP-Tweede Kamerfractie
17 juni 2008

Het ondemocratische Europa

16 juni 2008 :: 17.30 uur

Bij de EU denken veel mensen aan bemoeizucht, neoliberale dwingelandij, en ondoorzichte structuren. Het zijn de zaken die ook mij het eerste te binnen schieten. Sinds een paar dagen kunnen we er een kwalificatie aan toevoegen: ondemocratisch.
De Ieren hebben vorige week bij referendum het nieuwe Europese Verdrag van Lissabon, de oude Grondwet, afgestemd. Vooraf was [...]

Commissie Bakker faalt

16 juni 2008 :: 17.08 uur

De commissie Bakker, die door het kabinet is gevraagd voorstellen te doen om meer mensen aan het werk te krijgen, heeft gefaald in haar missie. Dat concludeert SP-Kamerlid Paul Ulenbelt. “Dit is geen banenplan maar een blauwdruk voor ontmanteling van werknemersrechten. De enige banen die er door deze voorstellen bijkomen, zijn de tweede baantjes die [...]

Glen Mills, de stekker eruit

16 juni 2008 :: 17.08 uur

Vandaag presenteerde de SP haar onderzoek naar Glen Mills, een ‘opvoedingsinstituut’ naar Amerikaans/ Spartaans model. Conclusie: Het instituut Glen Mills werkt niet en moet worden gesloten.

De mens en het embryo

15 juni 2008 :: 0.27 uur

Sinds een aantal weken woedt er een flink debat tussen de voor- en tegenstanders van het doen van embryoselectie bij vrouwen die zwanger willen worden maar vrezen het borstkankergen door te geven aan het nageslacht. Geen eenvoudige materie.
Ik vind dat de politiek er is om de mens te dienen, en om bij te dragen aan [...]

Marktwerking sloopt de GGZ

13 juni 2008 :: 20.31 uur

Driekwart van de werknemers in de geestelijke gezondheidszorg wil dat de invoering van de marktwerking in hun sector direct wordt gestopt en teruggedraaid. Dat is een van de voorlopige conclusies van een onderzoek van de SP en het Comité Zorg Geen Markt onder ruim drieduizend zorgverleners in de GGZ. Grootste probleem voor de respondenten vormt [...]

Red een leven!

13 juni 2008 :: 20.28 uur

In 2007 kregen 729 mensen een gedoneerd orgaan, 50 mensen werden wegens hun verslechterde gezondheidssituatie van de lijst gehaald en liefst 152 mensen overleden terwijl ze op de wachtlijst stonden. Momenteel staan ongeveer 1300 mensen op de wachtlijst. Nederland heeft nu tien jaar een systeem dat structureel te weinig donoren oplevert, terwijl de vraag stijgt. [...]

Eerst non en nee, en nu NO!

13 juni 2008 :: 20.26 uur

De Ieren hebben het Lissabonverdrag weggestemd. Als enige mochten de Ieren hun mening over de nieuwe Europese Grondwet laten horen. Zij hebben met hun ‘no’ het proces van federatievorming stil gezet. Europa zal eerst na moeten denken over hoe men de bevolking meekrijgt.
Werkelijk alles is uit de kast gehaald om in geen enkel EU-land een [...]

What’s in a name?

13 juni 2008 :: 8.20 uur

Door Benjamin Kikkert

Eerdere berichten »