Eerst non en nee, en nu NO!

ierland2.jpg

De Ieren hebben het Lissabonverdrag weggestemd. Als enige mochten de Ieren hun mening over de nieuwe Europese Grondwet laten horen. Zij hebben met hun ‘no’ het proces van federatievorming stil gezet. Europa zal eerst na moeten denken over hoe men de bevolking meekrijgt.

Werkelijk alles is uit de kast gehaald om in geen enkel EU-land een referendum te laten plaatsvinden. De Fransen en de Nederlanders werd het onmogelijk gemaakt om opnieuw hun mening te laten horen. De Britse regering kwam haar belofte niet na. Ook in Ierland waren alle partijen vóór, op één na.

Naast het Non en het Nee, is dit NO het beste wat Europa kan gebeuren. Laten we hopen dat we nu eindelijk – samen met alle burgers- een pad in kunnen slaan waarbij de nadruk ligt op samenwerking, en niet op het creëren van een Europese superstaat.

Maar, helaas, mister Europe Barosso en de regeringsleiders denken daar anders over: ‘Ierland is een klein land en ook nog een ondankbaar kind. Het land heeft in het verleden veel steun gehad, en nu dit….’ Het is allemaal onvoorstelbaar hypocriet. Nergens buiten Ierland hebben regeringen de moed gehad de burgers te laten spreken, en nu deze minachting voor de uitspraak van het volk dat wél mocht spreken, de Ieren. Volgende week komen de regeringsleiders bij elkaar om de ontstane situatie te bespreken.

Up-date: Uit onderzoek van Maurice de Hond blijkt dat ook de Nederlanders (weer) in meerderheid NEE zouden hebben gestemd indien hen – net als de Ieren – iets gevraagd zou zijn.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 13 juni 2008 :: 20.26 uur

33 Comments

33 reacties

 1. Dat stukje Ierse wetgeving dat referenda verplicht bij grote beslissingen lijkt mij ook wel wat voor Nederland.

  Reactie door Planeten Paultje — vrijdag 13 juni 2008 @ 20.47 uur

 2. Gefeliciteerd, maar ik zou liever een echte grondwet voorstellen, dus alleen wat ook in de huidige grondwetten van alle staten al staat, en verder alle onzin eruit!
  Dan is de kans groot dat alle 27 staten een ruimte meerderheid Ja zou zeggen, dus een voorstel om de oorspronkelijke uit 2003 met alleen het Eerste Hoofdstuk… en de rest oud papier?

  Reactie door Tsiburaska — vrijdag 13 juni 2008 @ 20.49 uur

 3. Hehe, mooi zo. Jan Peter, fatsoen moet je doen, Balkenende en consorten hebben nog vruchteloos geprobeerd de Nederlandse en Franse Nee-stem te negeren. De Ieren hebben het meerderheidsstandpunt van het volk alsnog recht gedaan.

  Het is wel tekenend dat iemand als José Manuel Barroso zojuist nog steeds durft te beweren dat het grondwettelijk verdrag, dat niet meer zo mag worden betiteld sinds onze kordate minister-president de verwijzing naar een gemeenschappelijk volkslied en vlag heeft weten te verwijderen, nog steeds ‘in leven’ is. M.a.w., na drie keer te zijn afgewezen wil de voorzitter van de Europese Commissie dit doodgeboren verdrag nog steeds tegen de wens van de bevolking er doorheen drukken. Laat ze eerst maar eens democratischer worden daar in Brussel, dan heeft het verdrag misschien ook ooit nog eens kans van slagen. Godzijdank is de kans dat die oorlogsmisdadiger Tony Blair binnenkort president van Europa wordt nu ook van de baan ;-)

  Reactie door Embers — vrijdag 13 juni 2008 @ 21.10 uur

 4. Wij hebben niks meer te zeggen. Gered door de Ieren!

  Reactie door Mich — vrijdag 13 juni 2008 @ 21.17 uur

 5. We moeten die mensen een bedankje sturen!
  Dat verdrag is het slechtste wat ons kan overkomen.

  Reactie door Helma D. — vrijdag 13 juni 2008 @ 21.18 uur

 6. “Nederland is teleurgesteld in de Ierse afwijzing van het nieuwe Europese Verdrag van Lissabon, maar gaat zelf door met de ratificatie van het verdrag.
  Premier Jan Peter Balkenende liet dit vrijdag weten. “Het Ierse nee betekent niet dat wij en andere lidstaten zouden moeten stoppen met het goedkeuringsproces.” Na de Tweede Kamer, die op 5 juni voor het verdrag stemde, volgt binnenkort de behandeling in de Eerste Kamer. Er is geen reden om het wetsvoorstel in te trekken”, aldus de premier.”

  Dit las ik zojuist op de site van het Limburgs Dagblad.
  Bij reacties schijnt bij ons een helft voor een andere helft tegen.

  De eerstgenoemden snappen niet wat er in werkelijkheid aan de hand is.

  De heer Balkende die wil echter wat dat het Nederlandse volk ook mag kosten, door blijven gaan met zijn EU-hoererij.

  In dat geval kan die zetbaas van de Markt, hopelijk voor hem zelf, president van Europese Unie worden. Nu is hij nog de zetbaas van geheime bezetters.

  Het wordt de hoogste tijd, dat hij hem, Xantippe en zijn maten gaan wippen, willen wij ons niet voortijdig laten RIPpen.

  Misschien begint nu de revolutie!

  Haras.

  Reactie door Haras — vrijdag 13 juni 2008 @ 21.30 uur

 7. Een echte democraat begint niet aan zaken die controversieel zijn. Als ca 80% ergens voor is,dan in het tijd voor andere wetgeving.

  Reactie door n de vries — vrijdag 13 juni 2008 @ 22.42 uur

 8. Ik heb zojuist “NOVA” gezien waarin een zeker Kathalijne Buitenweg van Groenlinks haar spijt betuigde met het Ierse NEE..

  Op de vraag wat de Ieren daartoe had bewogen, kwam een van alle werkelijkheid gespeend antwoord dat mogelijk “de abortuskwestie en een eventueel gevoel van verminderde justitiele zelfbeschikking bij een “JA” ten gunste van “Lissabon” mogelijk een grote rol hebben gespeeld.

  Let wel, van iemand van Groenlinks, waarvan je toch zou verwachten dat zij de veel meer voor de hand liggende angst van de Ieren voor een door neoliberalisme gedomineerd Europa en de gevolgen dsaarvan voor zelfs maar een beetje bestaanszekerheid zou hebben genoemd…
  Vandaag bleek namelijk ook dat de “JA”-stemmen vooral werden gegeven in de rijkere buurten…

  Daarmee bewijst Groenlinks eens te meer dat het ten aanzien van ooit onderschreven linkse gedachten over o.a solidariteit met minderbededelden, zwakkeren en weerlozen, niet veel meer heeft te bieden en dat het steeds meer een hobbyistenpartij voor een politiek liefhebberende en in een economisch en sociaal comfortabele positie verkerende wauwelelite is…

  Het enige rode aan deze mevrouw waren haar haarkleur en haar sjieke sjaal…

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — vrijdag 13 juni 2008 @ 23.14 uur

 9. maar men heeft er al een smerig foefje op gevonden,het Ierse NEE maakt niets uit.

  Reactie door iew — zaterdag 14 juni 2008 @ 0.25 uur

 10. Ierland is de enige echte democratie gebleken.
  En het is zeker niet zo dat alleen een “handje-vol” Ieren tegen de “grondwet” is.
  De rest van “democratisch….” Europa werd monddood gemaakt en je zult zien dat dit zg verdrag er toch doorgedrukt gaat worden, het Ierse NEE ten spijt.

  Sjors

  Reactie door Sjors — zaterdag 14 juni 2008 @ 0.26 uur

 11. @8 Harrieke

  Ik behoor tot de Jenever drinkend domme Nederlands Volk, deze avond mocht een paar extra nemen vanwege de Nederlandse voetbaloverwinning op Frankrijk. Letwel Europa bestaat uit heelwat verschillende landen met verschillende talen en culturen. dat willen zij op een hoop gooien, mooi niet. Hoe moet het dan met onze voetbal, het spel bedacht in een van de Europese landen? Was dat niet Engeland.
  Je sprak over Groenlinks, die zijn te groen en te weinig links. In die tijd dat Groenlinks werd gerealiseerd zat ik in de PPR familie met een abonnement op de Nieuwe Linie en dat voor een linkse Calvinist. Ina Brouwer de leidster van de CPN ging naar Groenlinks en is nu enige jaren lid van de PvdA. Ik zelf had toen als enigste mogelijkheid de SP, maar ik mis de socialistische binding met overige landen in Europa. Ik houd het er op, de Partij is jong en zal die weg weten te vinden.
  Een socialistisch Europa is dat waar onze verre voorvaderen voor gingen. Maar laten wij alles eerst duidelijk op een rijtje zetten. dat de landen hun status alle tijden behouden daar niets verandelijker is
  dan de mens en vooral als hij in de knel raakt. Groetjes Henk.

  Reactie door olle Henk — zaterdag 14 juni 2008 @ 0.44 uur

 12. Nederland heeft gewonnen met voetballen.Hopenlijk heeft Ierland voor ons de europese beker al verdiend.Ze zullen zich wel erg sterk moeten verzetten, omdat de hele europese bestuurslaag over ze heen gaat vallen.Het is nu te hopen dat de engelsen zich niet door hun bestuurders laten ringeloren.

  Reactie door H.v.Schijndel — zaterdag 14 juni 2008 @ 1.00 uur

 13. BEDANKT IERLAND!!!
  Deo Volente is het NO geworden en NEE = NEE.
  Spelregels zijn dat als 1 land afwijkt het verdrag niet doorgaat.
  Dat verdrag mag dus NIET doorgaan en daarmee basta.
  NU komt het erop aan SP!! Zit er bovenop want er kan geen genoegen genomen worden met ander soort gesmiecht en nieuwe verlakkerijen.
  Het is over en uit! Het Ierse volk heeft mede namens alle Europeanen gesproken. Zij heeft ons van het verdrag verlost. Dus bestaat het niet dat we ons weer laten ketenen door de Europese heersers die zich niet bij dit verlies kunnen neerleggen.
  Reden genoeg voor de linkse oppositie om in MEGAverzet te komen.
  Als dit niet gebeurt weet ik voorgoed dat politiek een farce is en dat niemand opgekomen is voor zuivere democratie die VALSSPELEN niet in haar vaandel draagt.
  Dan leef ik in een land dat mijn stem niet meer waardig is.

  Reactie door Gloria — zaterdag 14 juni 2008 @ 2.39 uur

 14. Het Lissabon verdrag was zo dichtgetimmerd dat alleen op een klein landje als Ierland niet zo gelet werd. Stel je voor dat ze in Frankrijk en Nederland weer een referendum gewild hadden. Moest voorkomen worden, en dat gebeurde dus ook niet. En die Ieren? Ja, die mochten een paar jaar geleden niets zeggen, maar nu toevallig even wel. En dan gebeurt er dus hetzelfde bij hen als bij ons toen we een paar jaar geleden iets mochten zeggen. En dan geven ze dezelfde reactie nu als wij toen. Dus misschien deugen die verdragen dan toch ook echt wel niet!

  Reactie door katrien — zaterdag 14 juni 2008 @ 3.35 uur

 15. Lees eens het artikel de EU accepteert geen Iers nee op http://www.trouw.nl. Werkelijk het toppunt van arrogantie van een maffia EU vriendenclub met gangsterpraktijken die de burger gewoon als een sukkel en een stuk onbenul naar de stembus stuurt zodat de burger in de veronderstelling is nog iets in te brengen te hebben maar gelijk roept geen genoegen te nemen met een NEE.

  Reactie door Mystery Guest — zaterdag 14 juni 2008 @ 9.19 uur

 16. Wat een feest! Waar kunnen de bloemen en kaartjes naar toe? Het onder druk zetten van de Ieren is al begonnen met het bericht dat het Ierse nee de koers van de euro drukt. SP, mocht het nu zo zijn dat dit niet gerespecteerd wordt en ratificatie gewoon door gaat dan is er voldoende animo onder het volk om massaal te demonstreren. Gebruik dit middel. Links of rechts, ze willen allemaal wel. Hilarisch ander nieuws: Balkenende bezoekt Nederlands elftal in de kleedkamer en feliciteerd van der Sar. Deze zegt: “belasting omlaag.” J.P. heeft ook nog belooft het voor te leggen aan het kabinet.

  Reactie door J Vrolijk — zaterdag 14 juni 2008 @ 9.42 uur

 17. @11 olle Henk

  ‘Hoe moet het dan met onze voetbal, het spel bedacht in een van de Europese landen? Was dat niet Engeland.’

  Zelfs daar is in voorzien; straks geen brood én geen Spelen meer…

  http://extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/show/id/746/Het_EK_is_heilzaam_voor_de_naties_van_Europa

  Reactie door Wattenstaafie — zaterdag 14 juni 2008 @ 10.33 uur

 18. Irish I am proud of you!
  Nee tegen de Nederlandse stemcomputers en nee tegen het verdrag van Lissabon. Bravo. Das ist die richtige Widersstandsgeist.

  En dan die Bakellende die na afloop van de wedstrijd probeert glans te pakken van het oranjeteam. Walgelijke vertoning van een non-valeur die er nooit is wanneer er kritische vragen worden gesteld maar er als de kippen bij is zich met de massa te afficheren.
  Bakellende heeft drie troeven namelijk 1. hij ziet eruit of hij de vlieg zelfs geen kwaad doet en 2 hij is intellectueel begaafd en 3 hij wordt gesteund door CDA en de andere grote partijen.
  Maar Mr. babyface is niets anders dan een gierige elitaire gristenbal die van binnen door en door rot is en doorlopend zijn gier over de gewone Nederlanders spreid waardoor er nu een deken over de volksgezondheid ligt die een decennium lang in de wind stinkt. Hij is de smurrieheld die van onze driekleur een geurvlag wist te maken.
  De Ieren weten dat zulke types de burelen van Brussel en andere towers of powers bevolken and they refused the bloody bastards from Brussels! Hurray!

  Reactie door Lef — zaterdag 14 juni 2008 @ 10.46 uur

 19. Vrijdag de 13e is geen ongeluksdag, wat mij betreft. Ik vind het wel beschamend hoe er door de pro EU bobo’s op gereageerd wordt. Het is de arogantie ten top dat Balkenende, wetende dat een meerderheid in Nederland ook nee heeft gezegd, beweerd dat het teleurstellend is. Balkenende spreekt namens hemzelf en zijn mederegeerders, niet namens het Nederlandse volk. Daar heeft hij lak aan.
  De Ieren hebben het zeker ook weer niet begrepen.

  De meest belangrijke en met begrijpelijke emotie gepaard gaande antipathie tegen de EU is ontstaan door de invoering van de euro. Het geldt voor heel europa en Nederland in het bijzonder dat sindsdien de kosten van levensonderhoud schrikbarend zijn gestegen. Dat is aan de gewone man verkocht met het argument; handig als je buiten Nederland op vakantie gaat, hoef je niet meer te wisselen. Leuk, maar nu hebben we geen geld meer om op vakantie te gaan. Ik ben benieuwd hoe het nu verder gaat.
  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Bert Vanderslagmulders — zaterdag 14 juni 2008 @ 11.55 uur

 20. Ik heb echt medelijden met mevr. Balkenende. Want al zegt die arme mevrouw nog zo duidelijk drie keer achter elkaar ” nee, non, no Jan Peter ” dan nog denkt Meneertje Normen & Waarden dat hij met zijn toverstaafje z’n meissie een beetje mag kietelen.

  Reactie door Peter Mink — zaterdag 14 juni 2008 @ 12.23 uur

 21. “De burger snapt het niet” ?????

  Het verdag van Lissabon levert alleen maar meer burocratie op en belemmerd lokale overheden ad-hoc op te kunnen treden.
  Als het verdrag alleen een samenwerkingsprocedure was,dat harmonisatie van alle vlakken als doel had ,dan was er waarschijnlijk een JA uitgekomen.Maar er zit een hele boel overheersende wetgeving aan vast.
  Men vergeet echter dat er voor wetgeving en harmonisatie van wetgeving ,een varia van andere processen voorafgaat.Die moeten eerst doorlopen worden.(voorbeeld; een europese CAO)

  Reactie door taardje — zaterdag 14 juni 2008 @ 12.55 uur

 22. Beste mensen,oke,het is fantastisch dat de Ieren nee hebben gezegd tegen het vod dat men in den Haag het Lissabon verdrag noemt
  maar er is heus geen enkele reden tot juichen het geteisem dat zich onze regering noemt en het overige stemvee in Europa dat voor heeft gestemd zullen heus
  wel weer een trucje uitvinden waardoor het referendum in Ierland voor niets is geweest.
  Luister maar goed naar die Barosso en onze
  eigen meeloper uit Capelle aan den IJssel
  die trekken een ingewikkelde kop alsof zij aan de diarhee zijn(was het maar waar) en die gaan gewoon verder met ons besodemieteren.Democratie???? waar dan????
  Olle Henk schreef het al eerder “vluchten kan niet meer”.
  Harry van Bommel je wordt natuurlijk bedankt voor je vele werk maar laat het nou maar voor wat het is.
  Lissabon verdrag of geen Lissabon verdrag wij wensen jullie allemaal een prima week-end ennnuuhhh misschien pakt van Basten met zijn jongens de Portugezen dan wel op het voetbalveld.

  Reactie door henk c.i. — zaterdag 14 juni 2008 @ 13.01 uur

 23. Het wordt zo onderhand tijd om de guillotine weer eens uit het vet te halen…

  BEIJING (Reuters) – Germany said on Saturday that the European Union may still be able to go ahead with the integration process without Ireland, following the Irish “No” vote to the EU’s Lisbon reform treaty.

  German Foreign Minister Frank-Walter Steinmeier, on a visit to China, told reporters that EU foreign ministers would discuss the outcome of Ireland’s referendum together with Dublin.

  “(The question is whether) Ireland for a certain time can clear the way for an integration of the remaining 26 (member countries),” he said, adding that it was not an easy legal issue.

  In a statement on Friday, Germany called Ireland’s rejection of the EU reform treaty in a referendum a “hard blow” but urged other member states to continue with ratification and said the treaty should still come into force.

  European Commission President Jose Manuel Barroso and other EU leaders have said the referendum process of the treaty must continue despite Ireland’s “No” vote.

  Reactie door Embers — zaterdag 14 juni 2008 @ 13.23 uur

 24. De Ieren zeggen Nee tegen het verdag van Lissabon. Dit verdrag is een miniem aangepaste versie van de Europese grondwet, waar wij als nederlanders en de fransen Nee tegen hebben gezegt. Hier uit blijkt nu wel dat het Nee stemmen geen incident is geweest, maar dat het verzet tegen een grondwet in deze vorm en met deze regelingen groter is dan dat Brussel ons wil laten geloven. Ons kabinet heeft de stem van het volk naast zich neer gelegd, door de zelfde regeltjes in een andere vorm zonder referendum te accepteren en nu gaat de Europese Unie proberen om de stem van het Ierse volk te negeren en naast zich neer te leggen. Beide laten dus zien dat ze geen respect hebben voor een democratisch grondbeginsel. Ons kabinet zou nu moeten zeggen: “wij respecteren de mening van de Ieren net zoals zij in 2005 dat van ons gerespecteerd hebben.” en zou moeten stoppen met het goedkeuringsproces of stemmen tegen het verdrag van Lissabon. Laten we eerlijk zijn volgens 1 lidstaat van de EU is de letter van het verdag van Lissabon dood, als de rest van de EU dit niet accepteerd, dan is de hele basis waarop de Europese Unie is gebouwd dood!.

  “Een algemene grondwet voor Europa zou alleen maar geaccepteerd mogen worden, met een meerderheid van stemmen van het Europese volk. Dit is alleen te realiseren door de mening van de mensen in alle lidstaten te vragen door middel van referenda”

  Reactie door ben — zaterdag 14 juni 2008 @ 13.29 uur

 25. Als de Ieren het recht op een referendum hebben, hebben wij dat dan ook niet in de andere landen.We hebben toch allemaal gelijke rechten in de EU tegenwoordig.
  Ideale kans voor een oppositiepartij om een referendum af te dwingen.

  Reactie door erik — zaterdag 14 juni 2008 @ 13.56 uur

 26. Zeg eens eerlijk: zou u van Barroso een tweedehands auto kopen?

  Reactie door Hermie Kreeft — zaterdag 14 juni 2008 @ 13.59 uur

 27. De druiven zijn een tikje zuur bij de Eurocratie. Wel heel erg bont maakt mevrouw In ‘t Veld het weer.

  “Sophie in ‘t Veld van D66 spreekt van een heel serieus probleem in de EU. Dit heeft niks met democratie te maken. Een handjevol Ieren bepaalt het lot van een half miljard EU-burgers.”

  http://www.nu.nl/news/1611895/21/Europarlementari%C3%ABrs_teleurgesteld_over_Iers_nee.html

  Een schandelijke voorstelling van zaken door deze, kuch, democraat. Want hoe zijn we ook alweer in een situatie terechtgekomen waarin alleen de Ieren zich nog rechtstreeks uit kunnen spreken over dit verdrag? Was dat niet omdat de voorstanders ervan te laf en ondemocratische waren om het verdrag voor te leggen aan de bevolking van de lidstaten?

  Reactie door Ed Sorrento — zaterdag 14 juni 2008 @ 14.52 uur

 28. Wouter Bos beweerd nu dat niet sociale zaken, maar integratie de main issue’s zijn voor de komende jaren. Onzin, natuurlijk. Ongetwijfeld wil dit kabinet de aandacht afleiden door de vinger te wijzen naar integratie, maar de kernpunten zijn wel degelijk sociale zaken.
  Wouter Bos heeft het nog steeds niet begrepen. Net zo min als de rest van dit kabinet met Jan Peter Balkenende voorop. Mensen zijn niet tegen globalisering. Daar gaat het niet om. Het NO van Ierland maakt dat weer eens duidelijk.
  Men wil geen democratie (of wat daarvoor moet doorgaan ) van bovenaf. Democratie komt van onderop. Democratie is de macht van het volk. Socialer kan je het niet maken.
  Globalisering, daar is niets mis mee. Maar de vraag blijft welke kant gaat globalisering uit. Waar ligt de macht? Bij een select groepje ondernemers of bij het volk.

  Sociaal of liberaal kapitaal?

  Reactie door Rob de Kuster — zaterdag 14 juni 2008 @ 17.19 uur

 29. Deze reactie is op verzoek van de plaatser verwijderd

  Reactie door Anne B — zaterdag 14 juni 2008 @ 20.17 uur

 30. Ik was heeeeel blij met de uitkomst van de Ierse referendum. Ook al weet ik best dat deze verdrag echt niet meer te stoppen is.

  Ik verwacht dat de meeste landen zullen doorgaan met ratificatie, alsof ze de Ierse Nee niet eens gehoord hebben.

  En dan: Ierland zal mischien een of twee uitzonderingen toegewezen krijgen en dan mogen ze weer stemmen (tsk, tsk, en deze keer het GOED doen, hoor ik uit Brussels).

  Ander extreem alternatief is dat Ierland eruit geknikkerd wordt. Dat zie ik ook gebeuren, hoewel men het wat meer diplomatiek zal inpakken.

  Ik vermoed dat als iedereen in Europa zou kunnen stemmen, de overgrote meerderheid nee zou zeggen. Net zoals ik, niet omdat zij niets van Europa en samenwerking willen hebben, maar omdat zij ook niet gek zijn en -net zoals ik- zien dat we als een roerloze schip afvaren op een Federale Staten van Europa waar directe inspraak van de burger beperkt zal zijn, en ongevraagde, ongewenste regelgeving door ongrijpbare commissies (met een ijzere houdvast -dankjewel terreurwetgeving- op de bevolking) door ons strot wordt gestampt.

  Dus, Hoera, en Zucht. Dit is nog lang niet gewonnen.

  Reactie door Anja — zaterdag 14 juni 2008 @ 21.12 uur

 31. Balkenende heeft iedereen al zo gek, dat ze hem als MINISTER-PRESIDENT behandelen.,

  Dat hij niet tegen zijn verlies kan, is nu wel duidelijk,

  Ik hoop toch echt ,dat deze gang van zaken ook zijn poltieke exit is!

  Ook ben ik het met @Lef eens, dat hij tracht mee te liften op het succes van de sporters, of het nu Marianne Timmer of Oranje is.

  Reactie door Gerrit — zaterdag 14 juni 2008 @ 21.14 uur

 32. Als er bij huidige regeerders geen koppen gaan rollen, door de al oude uitvinding van de Franse mijnheer Guillot, dan zal dat bij hun kunnen gebeuren na de volgende verkiezingen.
  Want dan stemmen misschien nog meer mensen dan de vorige keer op de SP.
  Dan hoeven wij geen onthoofdingmachiene uit het museumte halen.
  In Ierland is gisteren misschien al de revolutie gestart.

  Haras.

  Reactie door Haras — zaterdag 14 juni 2008 @ 21.32 uur

 33. Opstekertje…

  Maar ik vrees niet meer dan dat. Kijk eens hoe er vanuit de andere landen; de leiders ervan tenminste met minachting wordt gekeken naar ierland. De uitslag wordt helemaal niet serieus genomen. En dan die schijnheiligheid van BAlkenende, die praat erover alsof de nederlanders anders zijn dan de ieren en wél achter het nieuwe verdrag staan. Ik heb nog nooit zo’n smerige charlatan meegemaakt in de politiek.

  Het is tijd voor de revolutie

  WANT men roept gewoon op om gewoon door te gaan met het goedkeuringsproces. Das toch een teken aan de wand?

  Wat de nederlanders is overkomen dat zal in Ierland nu ook gaan gebeuren. Er zal een beetje voor de schijn handjeklap gaan komen met de Ieren en Barroso en dan wordt het “vernieuwde verdrag” (net als al die vernieuwde wasmiddellen truuk in de reclame) alsnog zónder referendum door de ierse strot gedouwd. Let op mijn woorden. Ze hebben al gezegd, dat er geen weg meer terug is dus ik vrees het ergste.

  Reactie door ReneR — zaterdag 14 juni 2008 @ 22.13 uur