Herfkens en de AOW

In mijn mailbox vond ik onderstaande brief.

Huursubsidie alleen voor PvdA’ers?

Mijn vader hoopt over 3 weken 87 te worden, al maken wij ons zorgen, we zijn bang dat hij dat niet haalt. In 2006 woonde hij nog zelfstandig in een soort van bejaardenflat voor ongeveer € 500.- per maand. Dat is veel voor een man die alleen een AOWtje (± € 800.-) heeft.

Dus heeft hij huursubsidie aangevraagd en gekregen. Kortgeleden ontving hij een brief van de belasting dat hij geen recht had op deze huursubsidie en dat hij per omgaande bijna € 3000.- moet terugbetalen.

Het bleek, hij had nog een paar spaarcentjes (je kunt er nog geen auto van kopen en net zoveel als Herfkens in 1 maand aan huursubsidie heeft ontvangen) had, die hij niet had opgegeven.

Op zich heel vreemd, want hij geeft deze altijd op bij de belastingaangifte.

Balkenende snapt samen met Bos niet waarom wij klagen, maar ik snap niet waarom iemand (Herfkens) die slechts §25000.- per maand verdient, onterecht een huursubsidie (§6000.- per maand) krijgt, deze niet of ten dele hoeft terug te betalen en een oude man met een inkomen van ongeveer € 800.- per maand, zijn huursubsidie wel en direct moet terug betalen.

Dit lijkt mij vriendjes politiek en klasse justitie!

Als Herfkens met haar tonnen hoge inkomen niets of niet alles per direct hoeft terug te betalen dan hoeft mijn vader dat zeker niet. Herfkens en onze regering snappen dat natuurlijk heel goed, zij houden zich toch bezig met armoedebeleid?

Balkenende heeft het over normen en waarden en gelijke rechten voor iedereen; hij heeft het daarover maar gelooft hij het ook?

En wie durft nog te beweren dat in Nederland er geen graaicultuur heerst en dat Nederlanders geen recht hebben om te klagen?

Van mij mogen mensen met een echte verantwoordelijke functie best € 150000.- per jaar verdienen, dat is ruim 3x modaal, daar kan je goed van leven, zeker als een groot deel van Nederland met minder dan een kwart van dat bedrag kan leven.

Cor van de Griendt

Opties voor delen:
  • NuJIJ
  • eKudos
  • del.icio.us
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • email

donderdag 29 mei 2008 :: 21.50 uur

Reacties uitgeschakeld