De ‘Poule voor het Goede Doel’

Goede Doel

Nog even en half Nederland is aan de buis gekluisterd voor het EK voetbal in Oostenrijk / Zwitserland. Miljoenen ‘bondscoaches’ hebben een mening over de opstelling, over de kansen van Oranje en wie de uiteindelijk winnaar wordt. Heel veel liefhebbers vullen dezer dagen poules in met voorspellingen; in de vriendenkring, op het werk, op school of in de sportkantine. Soms kun je er een paar tientjes mee winnen, maar de meeste mensen spelen vooral voor het plezier. Net als twee jaar geleden wil de SP deze lol weer combineren met een goed doel. Scoor ook eens voor een ander, en doe mee met de ‘Poule voor het goede doel‘.

Schrijf je daarom nu in. Niet alleen kan jij je dan eindelijk aan het hele land bewijzen als de grootste voetbalkenner, maar je strijdt ook mee voor een goed doel naar keuze. Deelname is gratis. Wel stort de SP voor elke deelnemer één euro in de goededoelenpot. De beste voorspellers mogen een aantal goede doelen aanwijzen die de pot ontvangen. De allerbeste mag voor de helft van de pot een goed doel naar keuze aanwijzen, de nummers twee en drie respectievelijk 30% en 20%.

Schrijf je in op www.sp.nl/ek2008

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 26 mei 2008 :: 18.37 uur

8 Comments

8 reacties

 1. Sorry Jan maar ik hou helemaal niet van voetbal en alles wat er mee te maken heeft.

  Reactie door koen — maandag 26 mei 2008 @ 23.22 uur

 2. Leuk initiatief, count me in!

  Reactie door Ach Ja — maandag 26 mei 2008 @ 23.42 uur

 3. Guus zal Rusland naar het kampioenschap voeren, en ik mijn team in deze pool: Alkmaar54 Forever!

  Reactie door Barrel — dinsdag 27 mei 2008 @ 10.03 uur

 4. Ah, nieuwe rond nieuwe kansen! Ik ben der weer bij…

  Reactie door Peter — dinsdag 27 mei 2008 @ 10.06 uur

 5. Jammer Jan we zullen niet kijken. Sinds de exorbitante zelfverrijking en de marktwerking zijn intrede deed in het voetbal, de prestaties dientengevolge fors achteruitholden, hier bij voorheen de meeste fervente voetballiefhebbers geen euforie of ‘goesting’meer. Mensen die hielden van de sport zelf i.p.v. ‘oranje’ zien nog amper voetballen. Mooi inspirerend en aanvallend voetbal is niet meer. Winnen en de knikkers!!!
  Verhoeven nu op de radio. Essent vraagt om maatregelen tegen overname Buitenland en ze praat over de slimme energiemeter. Ieder land in Europa heeft beschermingsmaatregelen ingebouwd tegen vijandelijke overnamen en excessen van marktwerking,niet Nederland, die verkoopt rustig uit, is roomser dan de Europese paus en goed- en bijgelovig. Superkapitalisme bij het CDA met veel naïef denken. Ze heeft er de ballen verstand van, praat als een schooljuf of een hormonenkip zonder kop. Daarom zit ze op EZ. Lees over de exorbitante zelfverrijking van de vertrekkende ‘top’man (directeurtje) van NRE in het ED. De aandeelhouders(gr. Provincies) die vorig jaar superdividenden incasseerden wat Verhoeven toen ook ‘hun eigen zaak’ vond zijn nu onthutst? Zij kunnen toch ingrijpen of niet? Na het incasseren van dat superdividend hebben ze hun geloofwaardigheid natuurlijk verloren, de morele macht weggegeven.
  Energie en voetbal zoek de overeenkomsten. Was dit ook gebeurd als de SP na hun grote overwinning niet buiten de deur gehouden was? De kliek (30j) geeft geld uit als water, ‘mooie’ vertrekregelingen in vakantieparadijzen voor hun eigen mensen, dat moet ergens vandaan komen, incl. van minstbedeelden. De prijs van ruwe olie is maar een klein onderdeel hiervan. Succes met de poule, geniet allen als je ervan houdt ik gun het anderen evenwel.

  Reactie door Henny — dinsdag 27 mei 2008 @ 10.20 uur

 6. Ik doe mee aan via deze poule aan de commerciële waanzin, mijn goede doel staat ook al vast.
  Het gaat naar de instantie tegen kinderarbeid.
  Want de ballen waar meegespeeld wordt zijn door kinderhandjes gemaakt en de grootte sport sponsoren van dit evenement zijn niet vies van kinderarbeid en uitbuiting in de hele lage loon landen.
  Toch een schril contrast met deze voetballende miljonairs waarbij het meest geld uit het zwarte circuit getrokken wordt.
  Denk aan de maffia bazen in Engeland (en Nederland natuurlijk)die zich de enorme rijkdommen via een corrupte manier tot zich geëigend hebben.
  Dus de titel beste voetbal kenner van dit land ga ik niet voor.
  Ik ben tegen dit hele evenement waarbij sport is verheven tot zakkenvullen en de geiligheid van de politiek ,maar omdat het voor een goed doel is doe ik mee,want voor een goed doel wil ik zelfs wel drollen rapen.
  Godzijdank woon ik in een straat waar de waanzinnige door de media en bedrijven opgezweepte oranje koorts niet toeslaat.
  Volgens de Media worden er kapitalen aan uitgegeven door de bevolking dus SP het merendeel is nu toch even gelukkig schijnbaar.

  Reactie door De Hakker — dinsdag 27 mei 2008 @ 11.00 uur

 7. Leuk initiatief. Hoewel ik niet zoveel van voetballen hou kan ik mij voorstellen dat het voor de liefhebbers spannende tijden zijn. Ieder zijn meug.

  Wat ik wel even kwijt wil is dat sommige voetbalclubs waar de heren voetballers en bestuur zich royaal bedienen uit de geldpot – want anders gaan ze naar elders – gemeentesubsidie ontvangen om in die bodemloze put te storten. Of er geld genoeg is. Kijk naar Veendam. Je zou maar tot de armste van die gemeente horen en niet van voetballen houden. Aan de Lange Leegte is het goed zakken vullen. En het handjevol supporters is weer dolgelukkig.
  Goedemorgen overigens.

  Ps. Ik denk ( hoewel ik van voetballen geen verstand heb) dat Oranje kampioen wordt.

  Reactie door Bert Vanderslagmulders — dinsdag 27 mei 2008 @ 11.31 uur

 8. Brood en Spelen.

  Geeft het Volk zijn panem et circenses, brood en spelen tot na 523 n.C. in de arena.
  Bij die spelen was sprake van wedrennen met wagens en paarden. Maar ook van het gevecht tussen gladiatoren of met dieren. Slaven, ter dood veroordeelde misdadigers of armen moesten het tegen anderen opnemen.
  Dat was een populaire vorm van amusement in het Romeinse Rijk. En er vloeide heel veel bloed. Van zulke spelen schreef de filosoof Lucius Anneus Seneca, een van de ministers van keizer Nero: “Ik kan nauwelijks iets bedenken dat slechter voor het karakter is dan de spelen. Zelfs als je ervan geniet, geven zij de ondeugd vrij toegang tot je geest. Hoe het ook zij, dit is mijn ervaring: wanneer ik naar de spelen ga, kom ik hebzuchtiger, begeriger en met meer lust om me extravagant te gedragen, terug. Ik ben wreder en minder menselijk….”(bron: Ref.dagblad)

  Ik heb 25 jaar tegen voetballen getrapt, nu is er slechts één Bal(kenende) overgebleven om er tegen te schoppen.

  Al surfend op het web is dit een goede bevinding.
  http://members.home.nl/h.hiensch/BroodenSpelen.mht

  Reactie door olle Henk — dinsdag 27 mei 2008 @ 12.41 uur