De postbodes strijden verder!

vrijdag 25 april 2008 :: 20.52 uur

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Vandaag staakten de Amsterdamse postwerkers. SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen was er bij, mét camera. Een verslagje kun je vinden op de SP-site.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

54 Comments

54 reacties

 1. TNT moet zijn werknemers uitknijpen,omdat de CEO-s meer bonussen en salarisverhogingen willen en dat kan alleen als de winst verder stijgt.De inflatie gaat volgens het CBS naar 3% en dus gaat niemand er,ook na de loonsverhoging, rieel op vooruit.Wouter Bos weet van geen ophouden met zijn belasting verhogingen.Opeenstapeling van regerings-stommiteiten, samen met de Afghanistan oorlogskosten,zorgen, dat er miljarden over de BALK gegooid worden en daar komt maar geen ENDE aan.Staken is de enigste oplossing.

  Reactie door Maan Arkenbosch — vrijdag 25 april 2008 @ 22.42 uur

 2. PAKKENDE FILM
  Reportage waar de vonken van afvliegen, over een schrijnend probleem. In direct contact met kiezers. Goede opbouw van informatie en spanning in de montage. Lekker dance-muziekje.

  De interviewvragen zijn relevant en concreet. De uitleg in het begin door Sharon is charmant, krachtig, overtuigend, duidelijk gearticuleerd en heeft een duidelijk opgebouwde kernachtige tekst in spreektaal. Maar het spreektempo vind ik hier te hoog.

  De interviewvragen gingen terecht ook over de persoonlijke situatie van werknemers. De SP blijkt ijzersterk in videoproducties.

  De SP zit bovenop het nieuws en strijdt mee met de groepen die de klappen krijgen. De mensen die het zware werk doen, hebben een te lichte portemonnee.

  Reactie door Jaap Veldkamp — vrijdag 25 april 2008 @ 23.18 uur

 3. Ik wens ons heel veel succes Sharon, goeie acie!!.
  Hier in Hengelo hangen er al een tiental stickers op de brievenbussen.
  vincent

  Reactie door vincent mulder — zaterdag 26 april 2008 @ 0.31 uur

 4. Ook in Zeeland zit er in ieder geval een sticker op een brievenbus……………….

  Reactie door johan kivits — zaterdag 26 april 2008 @ 1.02 uur

 5. Stickers plakken voor mensen die dreigen te verstikken.. De oproep tot solidariteit vertaald, illustreert vooral de radeloosheid, de machteloosheid van alle betrokkenen, alle mensen die het aangaat. Van de stickerbezorger tot degene die hem plakt. De oproep illustreert de terechte wanhoopskreet van mensen die het aangaat, welke door de zittende politiek niet wordt gehoord. Gelukkig hoort de SP. De SP verstaat, maar wordt niet verstaan. De SP blijkt de enige partij te zijn die de wanhoopskreten welke in meerdere geledingen van de samenleving galmen, maar niet worden gehoord, of niet willen worden gehoord, nog enigszins door al het neoliberalistische gebral heen weet door te laten klinken.
  De SP is mijn partij.

  Reactie door Wattenstaafie — zaterdag 26 april 2008 @ 4.22 uur

 6. Ik kan maar niet geloven dat het [wettelijk] mogelijk is in dit land dat werknemers krijgen te horen dat ze 25% loon in moeten leveren. TNT heeft kennelijk niet de ballen om dan maar gewoon te zeggen: sorry we redden het zo niet meer en er vallen noodgedwongen ontslagen. Of lukt dat niet met het huidige ontslagrecht? Of is het zo dat ze het niet met minder werknemers kunnen doen? Met dit vooruitzicht hebben de medwerkers geen andere keus dan ander werk zoeken, de jongsten onder hen zal dit nog wel lukken de oudere werknemers blijven over. Vervolgens neemt TNT nieuwe werknemers aan, die wel bereid zijn dit werk als bijbaan te doen en kunnen de oudere werknemers geen kant meer op. Waarschijnlijk kunnen deze dan wel ontslagen worden vanwege “reorganisatie” of wat voor reden dan ook. Wat verschrikkelijk voor deze mensen. En dat politiek Den Haag dit maar lijdzaam toekijkt is helemaal een schande. Het minste wat ze kunnen doen is zeggen: TNT jullie maken nog dit jaar bekend met hoeveel werknemers je het bedrijf voort wilt zetten en onder welke arbeidsvoorwaarden. Daarna moet iedere huidige werknemer geholpen worden aan ander werk of financieel gecompenseerd worden voor de achteruitgang in loon. TNT zegt nu gewoon: ach als ze weten dat ze 25% in moeten leveren dan lost het probleem zich vanzelf op. Wat een bedrijfsvoering; ontslag op staande voet waardig, voor de bedrijfsleiding, wel te verstaan.

  Reactie door J Vrolijk — zaterdag 26 april 2008 @ 7.53 uur

 7. Mooie reportage en wederom dank voor de steun. Ik heb zojuist mijn pakket actiekaarten ontvangen welke ik in mijn wijk huis aan huis ga verspreiden. Op dit moment is dat het enige wat ik kan doen en ik doe het graag, al had ik liever dat het niet nodig was geweest. Mijn woonplaats gaat wel wat merken van de staking van aankomende dinsdag maar wij zijn een kleine gemeente dus we staken 27 mei pas mee. We zijn er klaar voor.

  TNT wil iets doen wat niet eerder is vertoond: 25% loonsverlaging. Ook wil het bedrijf nog eens duizenden werknemers ontslaan. Wie het werk dan gaan doen, geen idee. Nu al is de werkdruk enorm en vindt intimidatie plaats. Verreweg de meeste bezorgers hebben 2 wijken en lopen zo de halve dag buiten tegen minimumloon. Binnenwerkers worden na hun dienst ook de straat opgestuurd om de overgebleven wijken te bezorgen, een bevriende collega van mij heeft vorige week tot 8 uur ‘s avonds nog op straat gelopen terwijl je meestal om een uur of 4 wel klaar bent. Zelf werk ik 12 uur per week (postbezorger) maar vanmorgen werd ik gevraagd om te komen werken zodat mijn weekend nog maar 1 dag telt. En ik loop al met een knie rond waar ik van de week op ben gevallen en die minstens gekneusd is. Tsja, er zijn gewoon geen mensen dus je gaat maar door.

  Er kan eigenlijk niemand meer uit en als de lonen omlaag gaan, komen de mensen niet meer rond. Toch zijn dit de eisen van Bakker, Koorstra en consorten. De hoge heren en beter betaalde medewerkers blijven uit de wind, de laagstbetaalden moeten de klappen opvangen. What else is new? Ik kan niet wachten tot 27 mei!

  Reactie door Chantal P — zaterdag 26 april 2008 @ 9.21 uur

 8. In andere reacties heb ik al heel veel kruit verschoten. En ik heb al zo dikwijls opgeschreven, dat wij worden geregeerd, door NSB-achtige land- en volksverraders. En dat de huidige regering een akelige maffiaorganisatie is. Van arme mensen, die niet veel weten en ook niet veel kunnen, wordt wel eens gezegd, dat die (daarom) asociaal zijn.
  Maar de ergsten op dit gebied zijn in ons land en overal de poenscheppers.
  Het is alleen om die hun luie reet, dat mensen zich met werken moe maken.
  Voor roofridders van de huidige tijd.
  Voor de bedervers en de vernielers, van Onze aarde!
  Het zal wellicht niet gemakkelijk zijn om op een eerlijke en geweldloze manier de huidige regering te wippen.
  Maar om hen samen met grote graaiers en met de Koningin en haar familie in een lemen hut met een bed van stro te stoppen, dat zou toch wel moeten kunnen met hulp van opstand en revolutie.
  Want, door met leugens en corruptie vol gebouwde stemcomputers, zullen mensen van echt goede wil als bij de SP, veel moeite hebben, om van koopmansmaffia te kunnen winnen.
  De Heer Balkenende en consorten en de Afrikaanse MUGABE, die zijn wat verkiezingsfraude betreft: EEN POT NAT!
  Door wat er allemaal in zijn voer zit, en door spiegels kralen van zijn verleiders, gebeurt het toch nog niet, dat het getemde volk, in opstand komt. Want veel mensen hebben nog steeds hun poeha nodig.
  En daardoor gaan Ons land en Onze aarde naar de kloten en worden veel mensen ziek en gek.
  En dat geldt in heel wat opzichten, zelfs ook voor:

  Haras.

  Reactie door Haras — zaterdag 26 april 2008 @ 9.33 uur

 9. @6 J.Vrolijk
  Beste man,uit je postjes die wij altijd met interesse lezen kunnen we opmaken dat je goed op de hoogte bent van de verotte politieke situatie in ons eigen landje.
  Het is daarom dat wij enigzins verrast zijn over de aanloop van dat postje “ik kan maar niet geloven,etc.etc”
  Beste Vrolijk zolang dit ROT VAN BINNEN,MOOI VAN BUITEN kabinet aan de MACHT
  blijft is alles,letterlijk,alles mogelijk!
  Kijk nou naar de mensen die de leiding hebben bij de TNT ,vriendjes van mensen in
  de omgeving van de schertspremier en zijn
  fijn gelovige trawanten, een beerput van hier tot Tokio.
  Hier in onze omgeving zien wij in tegenstelling tot wat Kivits schrijft veel
  heel veel stickers op de brievenbussen wij
  hebben de onze in de bibliotheek geplakt.
  Beste Vrolijk wij wensen jou en je thuisfront een mooi gezellig week-end en tot lees.

  Reactie door Henk c.s. — zaterdag 26 april 2008 @ 9.44 uur

 10. TNT stuurt volledig misguided af op het einde van de nederlandse beschaving.

  De visie over de loonkostenstrutuur van TNT in de toekomst is zo zeer narrowminded, kortzichtig en getuigend van een economisch bedenkelijk simplisme dat zo’n Peter Bakker zou moeten worden aangeklaagd.

  Nota bene is dat degene die de onderzoekscommissie arbeidsparticipatie leidt en feitelijk bepaald wat er met het ontslagrecht gaat gebeuren : Zijn we nou allemaal knettergek, of hoe zit dat ?

  Peter Bakker zou met pek en veren het land uit gejaagd moeten worden maar ” WIJ ” laten hem onze sociale rechten regelen :

  Waar zijn we mee bezig ?

  Reactie door ACE — zaterdag 26 april 2008 @ 10.31 uur

 11. Bij fatsoenlijk werk hoort een fatsoenlijk loon.

  Reactie door Ger Wouters — zaterdag 26 april 2008 @ 10.42 uur

 12. Vakbonden: advertentie TNT misleidend

  De vakbonden BVPP en CNV Publieke Zaak vinden dat TNT woensdag een misleidende advertentie in de dagbladen heeft geplaatst over de positie van het bedrijf. TNT vertelt in deze advertentie de halve waarheid.

  Volgens TNT zijn de aangekondigde bezuinigingen op de arbeidsvoorwaarden van het postpersoneel “pijnlijk, maar noodzakelijk”. In de paginagrote advertentie vermeldt TNT echter niet dat in 2007 voor de Nederlandse postdivisie een netto winstmarge is behaald van rond de 25 procent. Bovendien hanteert het postbedrijf op dit moment, ondermeer via dochteronderneming Netwerk VSP Geadresseerd, de laagste prijzen in de postmarkt. De bonden erkennen veranderingen op de postmarkt, maar tegelijkertijd bewijzen de grote winstcijfers dat er helemaal geen reden is overhaast forse bezuinigingen door te voeren. De bonden willen een zorgvuldig traject met meer tijd en onderhandelingsruimte om veranderingen met de achterban te bespreken.

  Bezuiniging van 25 procent
  In de advertentie verzwijgt TNT dat het bedrijf 25 procent wil bezuinigingen op de arbeidsvoorwaarden van de medewerkers in de laagste schalen. Ook als de werknemers in zouden stemmen met inleveren van salaris, is er geen garantie dat ze hun baan kunnen behouden. Dit zorgt voor veel onrust en verontwaardiging op de werkvloer. Een spreekverbod met de pers, zoals TNT vandaag heeft afgevaardigd richting personeel, zorgt alleen maar voor meer wantrouwen. De gezamenlijke bonden doen opnieuw een beroep op TNT een cao af te sluiten die recht doet aan de medewerkers, met goede afspraken over werkgelegenheid en zo veel mogelijk inkomenszekerheid voor de medewerkers.

  Reactie door R Gulien — zaterdag 26 april 2008 @ 10.59 uur

 13. wat hebben wij eigenlijk voor een regering?????? 25% van de salarissen af bij de postbodes. dat kan toch niet.alles wordt duurder of zou deze (klote)regering de postbodes bijspringen met de financiele toestand van de postbodes. dat zou mooi zijn, maar het zou nog mooier zijn, als de postbodes gewoon een cao krijgen en een salarisverhoging in plaats van salarisverlaging. laat deze regering maar eens rondkomen met zulke lage salarissen. ze zijn, mijn inziens, gewoon aan het stelen bij, in dit geval, de postbodes en zeker ook bij anderen. ik hoop echt, dat dit kabinet daar een keer mee komt te vallen. het is schandalig, dat kabinet Balkenende, zo met de mensen omgaat. “Zoek het effe lekker zelf uit”. waar heb ik dat meer gezien en gehoord?

  Reactie door Maayke Jong- Doppen — zaterdag 26 april 2008 @ 12.24 uur

 14. “I’s all in the name” zei Shakespeare. Hoe is het mogelijk dat een postbedrijf die naam heeft kunnen kiezen.
  TNT is een high explosive middel, daar kun je de hele wereld mee opblazen.
  Als TNT het lukt de lonen van de postbezorgers te drukken tot op het niveau van de lage lonen landen dan kunnen de vakbonden met pensioen, dan is arbeid gedegradeerd tot een weggooi artikel. Hier op deze website zal genoeg over geschreven worden.
  Helaas te laat riep Winnitoe de cao’s zijn naar de kloten toe. Het werk van jaren en jaren opbouw voor een sociale democratische staat waar de overheid de toezichthouder is, moet en is opgeofferd aan het neo-liberale kapitalistisch handelen door de politiek waarin onder ander de PvdA(rmoede) uitblonk door het domme regenteske optreden. Ik hoop dat zij diep zinken en hun god (Mammon) zullen betreuren dat hij hen heeft verlaten. Stakkers zijn het.
  Hoe zullen hun voorvaderen reageren, de vechters voor een sociaal democratische samenleving.
  UIt mijn Bijbel: Een vijf-en-twintigjarige Veldtocht tegen het Kapitalisme 1879-1904,
  een bloemlezing uit de 25jaargangen “Recht voor Allen” en de “Vrije Socialist” verzameld door F.Domela Nieuwenhuis, heb ik het volgende op gezocht.
  (ook hier de F11 van het toetsenbord gebruiken voor een beter beeld, daar het boek van het jaar 1904 is)
  http://members.home.nl/h.hiensch/DN-0102.jpg
  Het had vandaag geschreven kunnen zijn.

  Reactie door olle Henk — zaterdag 26 april 2008 @ 14.58 uur

 15. @2 Zo zie ik je het liefst. Een eigen menig uitdragen i.p.v. ‘Internetpropaganda’.

  @3 In Bussum ook.

  @5 …..!!! met groet.

  Haras, J. Vrolijk, Elsa de Leeuwin, Pietje af, E. Krul, d’olle Henk, Ouwe Dirk en zo zijn er velen, ben ik door de jaren heen gaan waarderen.
  Men heeft U allen nog niet klein gekregen.

  Mijn grenzen zijn bereikt.

  Serieuze reakties? Laat adres achter bij webmaster van het uur en wellicht kunnen wij SAmen iets bereiken.

  ps @9 Henk c.s. Volgens mijn is J. Vrolijk een meissie.

  Krachten bundelen: Steek een kaars aan en voel.

  Reactie door Roodkapje — zaterdag 26 april 2008 @ 15.20 uur

 16. als of er nog iets helpt…
  het benoemen van de problemen bij TNT of welke andere sector dan ook neemt al enige tijd extreme vormen aan.
  alles wat fout gaat daardoor dus ook.
  en het enige dat er gebeurt is poppenkast van de hele 2e kamer,om alles weer over het zoveelste reces te tillen.

  of we nog even 20 jaar GEDULD willen opbrengen.
  en vanwege het feit dat de oppositie ook niks kan,omdat partijpolitiek vóór de burger gaat,gaat de burger in grote getalen steeds nationalistischer denken en reageren.

  ik betrap mijzelf daar ook op de laatste tijd.
  iedereen steunt alleen zichzelf!
  ook bij de post TNT, het onderwijs enz enz,er is niemand meer die belangeloos een ander steunt.

  dus doe nog maar een topicje met veel verontwaardiging,meer word het toch niet.
  NU is de tijd?! staat jullie horloge soms stil?!

  Reactie door iew — zaterdag 26 april 2008 @ 15.59 uur

 17. Ik heb gisteravond de sticker op mijn bus geplakt! Een beetje solidariteit kan geen kwaad. Het siert de SP trouwens moet ik zeggen..

  Reactie door Burger 0 — zaterdag 26 april 2008 @ 17.01 uur

 18. @15
  Kan dit onderstrepen Iew.
  Het is land geworden waar men aan zich zelf denkt men heeft schijt aan de buren.
  Maar dit komt natuurlijk ook door de politiek en monarchie.
  Als je een instituut heb wat aan zich zelf denkt dan is het wel de monarchie.(ze zijn ieder geval vlucht gevoelig als het moeilijk wordt ,het bekende spreekwoord ikke,ikke de rest kan stikken maar goed eigenlijk mag daar niet meer over zeuren dat is al ruim 60 jaar geleden.Volgens mijn storten ze nu miljoenen in de voedsel banken).
  De politiek heeft natuurlijk het graaien als de grootse uitdaging genomen,het erge is men verbloemd het niet meer .
  Men vind het normaal het komt hier niet te spraken maar wat er met Ter Horst in Nijmegen is gebeurt is walgelijk.
  Men heeft een nieuw fenomeen gevonden daar in de politiek om kosten op de burgers af te schuiven en corrupt te zijn.
  Bijverdiensten om dat het belangrijk is of was om netwerken te hebben voor de functie als burgemeester.Daar hebben deze burgemeesters nog tijd voor.
  Alleen men gebruikt daar dienst auto’s voor,de kosten van deze auto heeft men afgeschoven richting de burgers.
  Iew en weet je waarom, men wist de regels niet die door de belasting in 2003 zijn opgesteld.
  Nog erger IEW men heeft massaal afgesproken in de politiek dus alle politiek partijen op enkele stads partijen na om deze kosten op de burgers af te schuiven.
  En de postbodes in die steden moeten 25 % inleveren,je zou toch bijna een geweer pakken.
  JP op de TV was zelfs in verwarring hierdoor ,ook wel beseffende dat de postbode leeg gemolken dreigt te worden door de zelfde politiek. Maar ook zijn geest kan dit onrecht niet meer aan en dacht deze TV man dat de postbode aan het melken waren.

  Reactie door De Hakker — zaterdag 26 april 2008 @ 17.36 uur

 19. Onder tnt verstonden wij in militaire dienst een soort springstof. Nú, deze T.N.T. laat de boel”geestelijk”ontploffen en de postbodes zijn het slachtoffer.Ik ben 75 en kan me óók nergens meer tegen verdedigen,ofschoon ik de heertjes uit Den Haag wel rauw lust.Het Middeleeuws duel was nog het eerlijkste. Dit moet Wettelijk maar weer ingevoerd worden. Binnen een drukke week zou alles opgelost zijn en stonden op de duelplaats hier of daar alleen nog maar een paar secondanten te wachten.De lijkbezorgers hadden er in ieder geval wél een goede boterham mee kunnen verdienen!

  Reactie door Eef Hübbers — zaterdag 26 april 2008 @ 17.41 uur

 20. Roodkapje @ 14
  Is J.Vrolijk echt een meissie?Dat maakt
  het alleen maar leuker, wij houden wel van meissies die er een eigen mening op na houden.No problem,hij/zij weet in elk geval duidelijk te verwoorden wat er aan de hand is in dit door wolven met grote ogen en grote mond en een ouwe opoe,geleide landje.
  Zijn/haar mening over de topic kwam in elk geval goed over.
  By the way, Eef Hubers’postje vinden wij ook duidelijk,Eef is in elk geval geen meissie.
  Roodkapje,prettige zaterdagavond en tot lees.

  Reactie door Joop1 c.s. — zaterdag 26 april 2008 @ 18.44 uur

 21. Hoe sterk staat die eerzame fietser
  die kromgebogen over zijn stuur
  tegen de wind
  zichzelf een baan-weg weg baant?

  Hoe zelfbewust die valse speler
  die door de ogen van het kapitaal
  de wedstrijd wint,
  zich kampioen waant?

  Hoe lacht vergenoegd die zakenman
  zonder mededogen die onder het mom van
  liberalisatie zichzelf verrijkt
  moreel failliet gaat.

  En hij zit daar radeloos
  met die kleine op zijn schoot.
  De zon schijnt, er is ’n reden
  met rotweer en met harde wind
  te gaan fietsen voor dat kind.

  Als hij maar geen postbode wordt…,

  Als hij maar geen postbode wordt…

  Maar liever dat nog
  dan hetzelfde bord voor zijn kop
  als die meedogenloze zakenman,
  want daar wordt hij alleen maar slechter van.

  Maar liever dat nog…
  Maar liever dat nog…
  dan hetzelfde bord voor zijn kop
  als die meedogenloze zakenman,
  want daar wordt hij alleen maar slechter van.

  Reactie door Wattenstaafie — zaterdag 26 april 2008 @ 19.36 uur

 22. Postbezorging van brieven, stukken, pakjes en aanverwante materieele zaken die burgers aan elkaar verzenden via de post zou in handen van de collectieve sector cq de overheid moeten zijn.
  Het is nog al belangrijk dat je tijdig geinformeerd word en dat stukken en rekeningen ter adres arriveren en zo!

  Het neoliberalisme van de regering heeft als doelstelling het minimaliseren van de overheid en het overlaten van de complete sociaal economische structuur aan de heilig verklaarde MARKTWERKING en de psychotische wegen der grote winstbeluste bedrijven. Het neoliberalisme heeft op alle fronten binnen drie decennia bewezen een onwerkbare ideologie te zijn voor allen die niet tot de bestuurlijke en industrieele elite behoren.

  Het is tijd voor revolutie.

  Reactie door koen — zaterdag 26 april 2008 @ 23.00 uur

 23. Volgens mij is deze strijd verloren. Deze ontwikkeling is door het vorige kabinet mogelijk gemaakt en is niet meer te stoppen. Er is nu gelukkig nog wel het ontslagrecht waardoor veel anderen hun hoge salaris en baan kunnen behouden.

  Reactie door reint — zondag 27 april 2008 @ 7.51 uur

 24. Er schijnt enige verwarring te zijn over mijn geslacht. Nu vindt ik de benaming “meissie” wel wat populair maar ik ben inderdaad van het vrouwelijk geslacht. Na mijn scheiding jaren terug ben ik erachter gekomen dat wanneer je dingen voor elkaar probeert te krijgen bij grote maatschappijen e.d. het weleens beter werkt als men niet weet of ze met een man of vrouw van doen hebben. Bij een vrouw maakt men eerder gebruik van middelen als: intimidatie of wekken van schuldgevoelens. Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die zullen zeggen dat dit flauwekul is maar leg mij dan maar eens uit waarom er zoveel getrouwde vrouwen zijn die de correspondentie met bedrijven e.d. thuis regelen en er vervolgens de naam van hun man onder zetten. Maar goed, deze discussie voeren we hier nu niet. Ik heb wel nog even dit: heeft iedereen er wel aan gedacht om na het plakken van het stickertje, welke mij persoonlijk veel te onopvallend was, de rest van het kaartje even netjes recht te knippen en de overblijvende grotere sticker op het raam te plakken? Dit “meissie” wel natuurlijk.

  Reactie door J Vrolijk — zondag 27 april 2008 @ 10.19 uur

 25. Het gaat er niet eens om of er wel dan geen of minder post is zoals Pauw en Witteman wilden veronderstellen in hun programma.

  Als er géén post was zou TNT niet bestaan en zich opheffen, zou er van markt helemaal geen sprake zijn laat staan van concurrentie op die markt. Concurrentie op een niet-bestaande markt? Dat is een contradictie op zich.
  Waar halen ze dan die winsten vandaan en Bakker zijn exorbitant inkomen? Van de post die er niet zou zijn?

  Nee van de post die er wel is en door de bezorgers rondgebracht wordt in weer en wind met soms wél bijtende blaffende honden waarvan de heer Bakker zichzelf aardig bedruipt.

  Media papegaaien zonder enig nadenken (of geheel bewust feiten negerend) de spindoctors na van politieke verwanten en denken dat alle burgers ‘dom’ zijn zodat zij zichzelf ‘beter’ voelen, zo ook de huidige politici en aanhang. Het ís niet zo dat de gast hier altijd terdege op in kan gaan want uiteindelijk houden zij de regie dus de touwtjes in handen en bepalen daarmee de kans van de ander op een eerlijke discussie en de uitkomst daarvan.

  Dát is de prijs die je betaalt voor info-tainement. Je spuit one-liners die aan geen enkel criteria van waarheid behoeven te voldoen, brengt het als feiten in het licht van het doel dat je wil bereiken.
  Je draagt geen enkele verantwoordelijkheid m.b.t. het info-gedeelte en wat je hierdoor aanricht m.b.t. de ‘publieke’opinie. Je verschuilt je hiermee achter ‘tainement’.
  De spindoctors van pp varen er wel bij.

  Het gaat ten koste van de mensen die strijden voor een eerlijk loon voor eerlijk werk voor hun bestaansrecht.
  Het lachje van Pauw kon ik in het licht daarvan niét waarderen. Verdienen over de rug van anderen en het manipuleren van de publieke opinie, dát is de uitkomst van info-tainement, een gevaarlijk spel.

  Reactie door Henny — zondag 27 april 2008 @ 11.07 uur

 26. @23 J.Vrolijk.
  Wij,mijn maten en ik hebben ,denken wij,op geen enkele wijze geprobeerd uw goede bijdragen op dit log te katten,zoals men dat aan het waterfront noemt.
  Wij konden echt het geslacht niet opmaken uit uw goed doordachte teksten.
  Als wij u op enige wijze hebben laten denken dat wij geen respect hebben voor de
  vrouwen,dan bieden wij u hiervoor onze welgemeende verontschulidingen aan.
  Een goede zondag en hopenlijk tot lees.

  Reactie door Henk c.s. — zondag 27 april 2008 @ 11.38 uur

 27. Een beetje postbode bezorgt +/- 200 stuks per uur.Dat is een uur opbrengst van €88,- minimaal.De postbode mag van mij €28,- bruto per uur kosten.Blijft er € 60,- over voor ondersteunende taken,zoals vervoer van de poststukken, sorteren , administratie , enz.
  De dikke directie, holdingskosten etc, dienen maar ergens anders vandaan te komen,bij echte commerciele activiteiten.
  Voor iedere organistaie geldt de KISS regel.
  KEEP IT SIMPLE , STUPID !!

  Reactie door taardje — zondag 27 april 2008 @ 12.36 uur

 28. @26 Taardje; 200 stuks maar? Ik werk in anderhalf uur 400 huizen met voortuin af. Dat wordt ook van me verwacht, overigens. Gisteren kreeg ik iets te drinken aangeboden maar ik moest weigeren omdat je tegenwoordig geacht wordt je wijk door te hollen. TNT verwerkt ruim 17 miljoen stukken per dag, er zijn in Nederland ruim 7 miljoen afgiftepunten dus gemiddeld krijgt ieder adres per dag 2 stukken per dag. In een uur bezorg ik dus gemiddeld 800 tot 1000 stukken. Dat zijn deels brieven waar 1 zegel op gaat, maar ook veel dikke enveloppen, tijdschriften, TV gidsen et cetera. Aan porto zal dat per bezorger per uur tussen de € 350,- en > € 500,- opleveren. Ik krijg per uur € 8,- bruto betaald. You do the math.

  Reactie door Chantal P — zondag 27 april 2008 @ 13.07 uur

 29. “TNT”, alleen die naam al…
  Waarom protesteert eigenlijk niemand ertegen dat een succesvol bedrijf dat van ons allen was, zo’n scheldnaam krijgt: leuk ook voor de ouderen, die zullen ook nu nog steeds verward raken. “verandering alom”, DUS ook harteloze verwarring alom…
  Maar, de menselijke maat is al lang iets waar de regering en heel veel kamerleden geen boodschap meer aan hebben: de gesprekken gaan uitsluitend over “de economie” en uitsluitend hoe die voor (vooral grote) werkgevers (een MINDERHEID!!!!) zo feestelijk mogelijk opgetuigd kan worden.

  Inmiddels hebben we het stadium bereikt dat hun feestvreugde steeds meer bekostigd gaat worden door hun werknemers, zelfs als die al jaren naar tevredenheid in dienst zijn,:
  De truc is nu om te gaan “reorganiseren”, daarbij massa’s mensen te ontslaan (hoezo, “aanpassing ontslagrecht”,,,?!) en deze vervolgens de “kans” te bieden om weer te solliciteren naar hun oude baan…..met beduidend lager loon en nauwelijks nog aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, veelal ontbreekt dan –naast andere vroeger wel verkregen rechten- de opbouw van pensioen.

  Ik hoop dat de jongere generatie, die ik er wel eens van verdenk haast geen historisch besef te hebben, (onderwijs!!) met de ouderen vindt dat de grens van redelijkheid al lang ver is overschreden en dat zulke keiharde onbarmhartigheid niet maatgevend mag worden:
  Haast iedereen immers, loopt het risico van dit graailiberalisme vroeg of laat slachtoffer te worden…!
  Zelfs in de CRISIStijd van de jaren 30 was er al –naast uiteraard veel tekortkomingen- voor velen al een minimum aan arbeidsvoorwaarden, zoals die pensioenopbouw.

  En, een zwaard van Damocles: de nu haast ongelimiteerde hypotheekrenteaftrek (ong. 14 a 16 miljard), een beetje stijging van rente laat die gigantisch oplopen….
  Rechtse regeringen zullen dan nog verder snijden in de lagere en modale inkomens en het beetje rechten wat nu nog voor deze –voornamelijk HUURDERS- resteert…

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zondag 27 april 2008 @ 15.08 uur

 30. @20 Joop1 c.s.
  “…wij houden wel van meissies die er een eigen mening op na houden.”
  Houdt die zinsnede dan ook in dat het uitzonderlijk is dat meissies er een eigen mening op na houden? Dan ken je mijn vrouw nog niet!

  @25 Henny. Dat heb je goed geschreven. Ik ben het helemaal met je eens.

  Ik mijn stickertje geplakt en vroeg aan een leuk ogende postboderes van een jaar of 18 of ze binnenkort ook gaat staken. Ze wist van niks. Dat er vrijdag in Amsterdam werd gestaakt was haar niets van bekent. Tja, een studente met een TNT pakkie aan.

  Goedemiddag overigens.

  Reactie door Bert Vanderslagmulders — zondag 27 april 2008 @ 15.37 uur

 31. Ik heb nog van ‘eeuwen’ geleden een onwillige, niet verwijderbare sticker aan de regenpijp naast de voordeur.
  Uit de tijd van: “Racisme? Voordat je het weet ben jij aan de beurt!”
  Kom op, tijden veranderen?
  Na intensief poetswerk en allerlei hightech-cleaners heb ik het tenslotte maar opgegeven: Racisme blijft!
  Inmiddels staat die sticker symbool voor het onwillige, niet verwijderbare virus in het mensenbrein. Ongebreidelde celdeling voert de massa op naar discriminatoire hoogstandjes: Moslims, rokers en armen worden ongenadig door de volksmangel gehaald.
  Tijdperk van moeder de vrouw! Kinderen en oudsten: opzij! OPZIJ!!
  Samengebundelde ophokdoktoren (on)bereikbaar via mechanische toetsnummers en een ‘bewaakster’ die uitmaakt of ze mogen afdalen uit hun comfortabele ivoren toren.
  Ziek zijn? Daar zul je je blauw voor betalen!
  En die post? Onze ‘heilige’ post? Die wordt tijdens schooluren haastig in de verkeerde bussen gepropt en mag voortaan doorgaan voor bijbaantje tegen vakkenvullerstarief.

  NEDERLAND IS VERKANKERD!
  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, oppositie! De ‘marktvirus’ moet uitgesneden worden, want de nodige ‘chemokuren’ hebben Nederland NIET gezond gemaakt.
  Svp SP, regel een ‘levenslustige’ DODENMARS naar Den Haag! Aan de galg met die verlakkerskliek en die etterende aanhang.

  En die postbodesticker? Die plak ik niet! Kijk wel uit!! Niet verwijderbaar?
  Straks staat ie symbool voor het Ubermenscherige volk dat haar leider in het ‘christelijke’ heilvaandel houdt. Want we weten het: DIE god is dood!
  DAT is de god van de economie en de vunzige marktwerkers: Over lijken!
  Het wordt hoog HOOG tijd dat de Bezem door het tempelplein gaat. Dus OP naar het Binnenhof en afrekenen met die handel!
  Of zijn we daar te ‘christelijk’ voor?
  Moet je Christus kennen!!

  Anyway: mijn postbodesticker staat ‘losjes’ voor het raam te popelen om opgenomen te worden bij grof vuil!
  Toen Nederland nog zo godverlaten onbeschoft en onbehouwen diervruchtelijk deed aan het recht van de sterkste…
  Die inktzwarte bladzijde in de ‘christelijke’ Balkenendegeschiedenis.

  Reactie door Gloria — zondag 27 april 2008 @ 15.52 uur

 32. @27
  Berekening slaat kant nog wal!
  @28
  Respect ;-)

  Ik had ook gehoord over een riante afvloeiings regeling, is daar wat van waar?

  Reactie door Ach ja — zondag 27 april 2008 @ 16.38 uur

 33. Het Haarlemmerolie geachte neoliberalisme is gebaseerd op principes die als zodanig wel geldigheid hebben, maar funest zijn daar waar het om dienstverlening gaat.
  Bij privatiseren van publieke diensten wordt het niet opgaan van het universeel geachte panacee aan diegenen die het aangaat, kritiek hebben of betreft, veelal als kinderziektes uitgelegd.
  De tekortkomingen van de idee worden als kinderziektes beschouwd. Kan het nog naïever?

  Onmiskenbaar bevat het principe van marktwerking hiaten. De vrije markt is zeker in staat bepaalde zaken beter te regelen dan organisaties die door de overheid gestuurd worden. Maar deze constatering, dit principe, is gebleken niet universeel toepasbaar. In sectoren als bijvoorbeeld de zorg, of de postbezorging, zou de overheid de verantwoordelijkheid voor de betaalbaarheid, toegankelijkheid en kwaliteit in de meest ruime zin blijven moeten garanderen. Volgens marktfundamentalisten natuurlijk niet, maar het moet dus wél, blijkt wel noodzakelijk.

  Voorstanders, pleitbezorgers van dit evident gebrekkig systeem, kortzichtige denkers, denken en zeggen dat de overheid wel zal waken. Welk een inconsequente rationalisatie! De overheid is immers binnen deze dynamiek een tandenloze waakhond: Wél verantwoordelijkheid, maar niet langer de macht in handen. Verantwoordelijkheid zonder macht leidt alleen maar tot meer bureaucratie. De overheid controleert, maar heeft niet langer zeggenschap.

  Staat en markt dienen net als staat en religie gescheiden te blijven, maar wel op een dusdanige manier dat de elkaar corrigerende zeggenschap van alle betrokkenen intact blijft. Het gaat in de Neoliberalistische werkelijkheid uitsluitend om het leveren en vooraal het opleveren. Het gaat vooral om wat het geleverde binnen de financiële modellen ingekaderde product oplevert . Het accent binnen deze visie moet worden verplaatst. Het uiteindelijk verkochte of geleverde product is gemaakt, en wordt gekocht door mensen. Hun belangen moeten in de afweging, in de kaders worden meegenomen. Zij dienen centraal te staan en niet bij de neus te worden genomen. Dat levert veel meer op dan alleen maar euro’s.

  Reactie door Wattenstaafie — zondag 27 april 2008 @ 18.28 uur

 34. Bert @30
  Je hebt er weer eens geen sodemieter van begrepen.Jammer!!!!Hebben wij een mazzel dat we je vrouw niet kennen,wees er zuinig
  op maar doe gewoon dan doe je al gek genoeg.

  @25 Henny,
  Lekker stukje,je bent weer goed op dreef,houden zo,je weet waar je het over hebt.
  Prettige voortzetting van deze zondag en tot lees.

  Reactie door Joop1 — zondag 27 april 2008 @ 19.50 uur

 35. sticker = opgeplakt, aktie = geforward.
  ”ECHT”er…wat denkt u van deze
  ”postbode”?
  he’ll (hell?) ring more than twice:
  http://video.google.com/videoplay?docid=5575765927481977413

  Reactie door qui-you-d — zondag 27 april 2008 @ 22.22 uur

 36. @30
  Wat moet je nu met deze kreten die doen denken aan een extremistische gelovige volksmenner. Waarbij de Moslims, rokers en de armen heilig verklaard worden.
  Voor de armen heb ik daar niet veel moeite mee. Maar dit nu te doen voor rond lopende kanker uit spuitende wezens met hersens zonder ontzag voor hun slachtoffers dit te doen,is wel wat te kortzichtig en in gegeven door eigenbelang als gevolg van verslaving.
  En om de moslims nu direct als heilige boontjes te zien gaat mijn ook veel te ver.
  Dat Nederland voor een groot deel verkankert is, dat is juist, maar dat komt voornamelijk door de jou geprezen rokers.
  Over galgen praten, het kan zijn dat je het symbolisch bedoelt maar vergeet niet waar het gezegde op de brandstapel leggen vandaan komt. Zo te lezen worden de gelovigen wat humaner.
  @30
  Nu probeert Bert humoristisch te zijn en geeft juist aan jou reactie goed te begrijpen, kom jij met zo ruwe agressieve reactie terug.
  Dus niet meer zo gek doen tegen Bert Joop 1, je bent al gek genoeg als je gewoon doet.
  Verder voor we afdwalen LEVE DE POSTBODE.

  Reactie door De Hakker — zondag 27 april 2008 @ 22.57 uur

 37. Jan, als je dit ECHT leest. Luister naar dit en glimlach naar Minister Vogelaartje..

  http://www.dumpert.nl/mediabase/92911/0ead80e7/rutger_afserveren_die_eikel_.html

  Reactie door Maurice — maandag 28 april 2008 @ 0.02 uur

 38. Dit is Den Haag vandaag tegenwoordig…Geen wonder dat ze hier rondlopen met bomgordels

  Reactie door Maurice — maandag 28 april 2008 @ 0.02 uur

 39. Markt gaat vaak over de prijs van een product of dienst maar het kan ook de prijs van de arbeid en dus je loon bepalen. Dat is waar we het hier over hebben. Het probleem in onze complexe maatschappij is dat de bodem uit dit loongebouw dreigt te vallen, doordat eenvoudig werk ook door kinderen (krantenwijk, vakkenvullen) en buitenlanders (vroeger de Turk, nu de Pool) gedaan kan worden.
  Geen probleem als het water bijna gratis is, maar van een hongerloon kan niemand leven.

  Om toch een beschaafde maatschappij te houden is allereerst het minimumloon uitgevonden. Een prima middel om werkgevers aan hun maatschappelijke plicht te houden. Maar misschien nog belangrijker is dat onze huidige corrupte overheid (die misdadigers uit Brazilië laat ontsnappen, smerige oorlogen steunt en de eigen dienaren (Spijkers) kapotmaakt), gestopt moet worden in het verkwanselen van alle publieke diensten aan zakkenvullende ‘zakenlui’.
  De post is geen markt.

  Ik kan iedereen de documentaire hierboven @35 aanraden. Wat je hier ziet is dat de oude feodale machthebbers (koning, keizer, admiraal) vervangen worden door multinationals (Monsanto bijv.), die hun macht ontlenen aan patentrecht, merkenrecht, marketing, monopolies, klassenjustitie, mediamanipulatie en intimidatie. Intussen wordt door hun vazallen, die wij ‘overheid’ noemen, zorgvuldig in de steigers gezet, dat verzet van onderdrukte onderklassen voortaan ‘terrorisme’ genoemd wordt en met onbegrensde middelen bestreden mag worden.
  Hun macht dreigt onvergelijkbaar veel groter te worden dan destijds van de allerergste tirannen. Dus, kom nu in opstand!

  Reactie door Hermie Kreeft — maandag 28 april 2008 @ 1.26 uur

 40. Is “fotograafeer” een woordspeling o.i.d. of een spelfout?

  Reactie door Wilbert — maandag 28 april 2008 @ 1.28 uur

 41. @Hermie Kreeft, maandag 28 april 2008, 1.26 uur

  De discussie gaat er niet over, maar toevallig zit ik momenteel in Brazilië en hier wordt mij verteld, dat die twee Nederlanders er vakkundig zijn ingeluisd. De waarheid ken ik niet, maar misschien oordeel je te snel.

  Reactie door Wilbert — maandag 28 april 2008 @ 1.59 uur

 42. Leve de postbode,leve HakkerT, de brenger van de nonsens op de SP blogs.
  Inderdaad,waarderen wij de humor van onze Bert,hij loopt al lang genoeg mee op de SP site,in tegenstelling tot b.v. Hakker weet
  Bert precies hoe e.e.a. in elkaar steekt.
  Art. 1 HakkerT heeft altijd gelijk.
  Art.2 Als Hakkert geen gelijk heeft treedt automatisch art. 1 in werking.
  Goed zo HakkerT, dit moet je toch begrijpen.
  Wij gaan ons in onze wijk vandaag bezig houden met de postbodes.Wij hebben op een of andere manier een pakje flyers gekregen.

  Reactie door Rinus c.i. — maandag 28 april 2008 @ 9.38 uur

 43. @26Henk c.s.
  Verontschuldigingen zijn in het geheel niet nodig. Ik heb ook helemaal niet het idee dat er sprake is van een gebrek aan respect voor vrouwen. Ik heb in mijn reactie alleen maar willen uitleggen waarom ik altijd in het midden laat of ik een man of een vrouw ben. Op deze site zal dat ook wel helemaal niet nodig zijn maar is gewoon macht der gewoonte. Alles wat hier gezegd is in reactie op mijn tekst vat ik alleen maar op als compliment.

  Reactie door J Vrolijk — maandag 28 april 2008 @ 10.43 uur

 44. de strijd van de Postbodes.
  de strijd van de zorg.
  de strijd van het onderwijs.
  en alle andere groepen die strijden bij elkaar is SYMPTOOMBESTRIJDING!
  de KWAAL is deze Bak-ellende regering!

  hou eens op met politiek correct symptoombloggen en bestrijden,bestrijd de KWAAL!

  hoe goed de SP ook is in het benoemen en oplossingen aandragen,er word toch NIET geluisterd.
  nergens luisterd men naar,niet in die 100 dagen en ook niet in de debatten.
  de burger heeft het vertrouwen opgezegd in deze regering,NU de oppositie nog…

  Reactie door iew — maandag 28 april 2008 @ 10.49 uur

 45. ‘t Kan verkeren zei Bredero.
  Toen de PTT brievenbussen overal vervangen werden door zo’n oranje geval, hebben wij bij TNT het verzoek ingediend onze nostalgische brievenbus van de PTT te mogen behouden daar in klein nostalgisch klein terpdorpje niet zo,n moderne brievenbus past. Niet wetende dat het zo’n droevig resultaat zou hebben.
  Iedere morgen als de bus geledigd wordt dan zien wij de postbeambte een traan wegpinken, denkend aan betere tijden toen het inkomen van hem heel gewoon was.
  http://members.home.nl/h.hiensch/Post.jpg

  Reactie door olle Henk — maandag 28 april 2008 @ 12.18 uur

 46. Ik was benieuwd wat de verdiensten zijn van een postbezorger bij Sandd, deeltijd-concurrent van TNT; Sandd bezorgt alleen op dinsdag en vrijdag post. Het “contract” bestaat uitsluitend uit je bevoegdheid om – op je eigen fiets – post te bezorgen tussen 08.00 en 18.00 uur tegen stukloon. De hoogte daarvan varieert door het gewicht van de poststukken en het aantal is uiteraard vooraf niet bekend. Om mij toch meer inzicht te geven in de verdiensten in de wijk waarnaar ik zogenaamd solliciteerde werd mij meegedeeld wat die waren in de maanden januari t/m april (hoewel in april nog enkele dagen te gaan waren). Dit kwam uit op een gemiddelde van ca. € 150,– bruto per maand en de bezorger moet zelf de verdiensten aan de belastingdienst opgeven. Uitgaand van gemiddeld 8 uur per week (4 tot 8 uur per week was meegedeeld) is dat ca. 4 uur per dag. Januari t/m april dit jaar telden 35 bezorgdagen, maal 4 uur = 140 uur! Bovendien moet je op maandag- en donderdagmiddag thuis zijn om de – ongesorteerde – poststukken in ontvangst te nemen. Zelfs uitgaand van minder werkuren per dag is dit geen bijbaan, maar nagenoeg vrijwilligerswerk; over uitbuiting gesproken!
  LIA

  Reactie door Vlinder — maandag 28 april 2008 @ 12.34 uur

 47. Mijn berekening in @28 rammelt nogal, daar ik mijn wijktijd (90 minuten) vrolijk verwar met uurtarieven. Ik wijt het maar aan vermoeidheid; ik heb vorige week 6 dagen aaneen post bezorgd terwijl ik gewend ben 4 dagen te werken. Desalniettemin blijft het gegeven dat de postbezorgers een goudmijntje zijn voor TNT want per uur loop je toch voor enige honderden euro’s porto weg, terwijl je zelf maar 8 euro bruto verdient.

  Natuurlijk zit er een heel proces tussen het lichten van de bus en het moment dat de post door mij of mijn collega’s wordt bezorgd. Dit kost geld, dus hoeveel er precies wordt verdiend is niet geheel duidelijk. Maar de jaarcijfers zeggen genoeg. TNT maakt miljarden winst.

  @Ach ja: het zittend personeel kan een aantal maandsalarissen krijgen en dit gebruiken om weg te gaan met een oprotpremie of het salaris (dat TNT met 25% wil korten) aan te vullen. Dit geldt echter alleen voor personeel dat al een bepaald aantal jaren in dienst is en er is ook een limiet.

  Reactie door Chantal P — maandag 28 april 2008 @ 13.05 uur

 48. Het probleem heet liberaal kapitalisme. Free trade. Vrij van democratie en vrij van civiele rechten. Beschouw deze game theorie als subsidiair. A coöperative game theorie; socialisme in tegenstelling tot a non-coöperative game theorie; liberaal kapitalisme. Inmiddels worden er zo’n 100 miljoen mensen in deze kapitalistische wereld met honger bedreigt. En nee, niet vanwege biofuel. Liberaal kapitalisme. Arme boeren in derde wereld landen kunnen niet concurreren op een vrije markt en gaan over de kop. Worden daarmee gedwongen in een slachtoffer rol, leven van hand-outs of vervallen tot slavernij. In deze non-coöperatieve wereld van het kapitalisme sterven mensen omdat liberaal kapitalisme alles reduceert tot a survival of the fittest. Winners and losers. Maar een organisme at war with itself will die, no matter who’s side will win.

  http://www.dumpert.nl/mediabase/foto/3d124de4_negertjetas.jpg

  http://www.liveleak.com/view?i=074_1209366385

  http://www.youtube.com/watch?v=y31TNgu-Nf4

  http://www.youtube.com/watch?v=QouWU-wUtuI

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 28 april 2008 @ 14.50 uur

 49. De postbode heeft één van de zwaarst lichamelijke beroepen. Vreemd dat dit niet nader is belicht en gebruikt wordt als goed argument voor loonsverhoging.
  Ze staan in de top-5. Stratenmakers hebben het nog zwaarder. Wat verdienen zij eigenlijk?

  Reactie door Joop Schouten — maandag 28 april 2008 @ 15.25 uur

 50. @36
  Symbolisch? Wat dacht je, Hakker? Niet anders dan dat jij mogelijk bedoelt bij @18: “Je zou toch bijna een geweer pakken”.

  Overigens moet ik opmerken dat ik mij grondig vergiste met het woord: galg. Ik had daarbij een schandpaal voor ogen… ja echt! En ook dat bedoel ik symbolisch.
  Voor hen die zich hieraan gestoord hebben bied ik mijn welgemeende excuses aan.

  Galg? Hoe kom ik erbij! Nota bene het meest gruwelijke moordwerktuig. Dat gun je geen mens! Saddam niet en de Haagse verlakkerskliek niet.
  Maar laten we eerlijk zijn Hakker: symbolisch gesproken mogen Godgelovigen wat jou betreft op de brandstapel, gezien je extreem atheistische geloof.
  En als ze dan ook nog een pafje nemen EN blootshoofd fietsen… zeg nou zelf ‘jofele’ Hakker: zo iemand verdient toch subiet de leeuwenkuil?
  Symbolisch gesproken…

  Maar voordat we afdwalen: LEVE DE POSTBODES.

  @41
  Fijne tijd in Brazilie, Wilbert! Groet.

  @45 LIA
  Goede bijdrage, Vlinder! Bedankt.

  Reactie door Gloria — maandag 28 april 2008 @ 15.33 uur

 51. Ik ben verbaasd hoe ‘rustig’ de Nederlander nog is,onder het liberaalgeweld c.q.economische-fundamentalisme!
  Dadelijk geen postkantoren meer en geen postbodes, dat kan toch niet!
  Als je toch de verhalen hoort van postbodes,dan kan het niet uitblijven dat de pleuris uitbreekt.
  Ultraliberalisme rijmt met Financieel terrorisme, vinden jullie niet?
  Karl Marx zei het al:Zelfdestructie van het kapitalisme.

  Reactie door Ben Tarici — maandag 28 april 2008 @ 16.30 uur

 52. Nog even en het neo-liberale systeem evenaart het stalinisme.
  Kafka is weer dichtbij.
  De winsten worden geprivatiseerd en de sociale en ecologische problemen worden afgewenteld op ons.
  Enkele miljoenen Nederlanders hebben deze en komende tijd het land verlaten voor een fijne vakantie in het buitenland en wij blijven achter met frustratie.
  Hermes is de boodschapper en hij zegt: mensen het is al te laat. We zijn bestolen van ons bestaan, onze aarde, onze ziel, de mensheid heeft verloren de opportunisten hebben gewonnen. Slaap zacht. Werd “gefinancierd” door Bakellende en Bush en co. Komende tijd komen er drie in de boksring: Wilders, Verdonk en Marijnissen. Jan de eerste klap is een daalder waard. Organiseer nu een mars op Den Haag. Kan dit bericht nog even mee beste postbode?

  Reactie door Lef — maandag 28 april 2008 @ 20.01 uur

 53. @34 Joop1.
  Beste Joop, wat heb ik dan niet begrepen? Ik ben ook niet te oud om wat te leren.
  Jammer dat de humoristische ondertoon van mijn stukje @30 je is ontgaan.

  Goedenavond overigens.

  En ik steun ook de postbodes, sleepdiensten, leeraren, metaalbewerkers, timmerlieden, medewerkers in de zorg, buschauffeurs, etc, etc.

  De lijst wordt lang en iew @44 heeft m.i. gelijk.

  Reactie door Bert Vanderslagmulders — maandag 28 april 2008 @ 20.02 uur

 54. @47 Rob de kuster

  My regards.

  Reactie door Alex — maandag 28 april 2008 @ 20.31 uur