Voorjaarsoverleg van start

In Den Haag is het voorjaarsoverleg begonnen tussen kabinet, werkgevers en werknemers. SP’ers waren erbij, onder het motto: Stop het graaien aan de top, schrap de btw-verhoging en verbeter de koopkracht!

Kijk hier voor alle foto’s.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 23 april 2008 :: 17.50 uur

36 Comments

36 reacties

 1. Voorjaarsoverleg………..
  Ingewikkeld kijken,ingewikkeld lullen maar
  weinig zeggen.Voorjaarsoverleg? Overleggen met wie, met ziende blinden met een gehoorgestoord kabinet met een coalitie die van toeten noch blazen weet hoe het in ons landje toegaat die hun eigen ouwe moer verkopen?En …met een partijdige PvdA voorzitter.
  Het enige wat na dit overleg overblijft is een enorme kater voor ons slaafs volkje en het geteisem in het torentje drinkt een glas,doen een plas en het blijft zoals het was, HET LAND NAAR DE SODEMIETER HELPEN.
  Wat een land,wat een democratie,wat een ^&*%$regering!!!!!
  Wij gaan kanen,maar nemen toch maar een of twee drinks vooraf want we hebben liever een kater van de whiskey dan van die etterbakken in de kaasstolp die nonfiguren die zich onze regering durven noemen.
  Eet smakelijk beste weldenkende mensen.

  Reactie door Henk c.s. — woensdag 23 april 2008 @ 18.18 uur

 2. Theatrale poppenkast met als doel voor allen aan tafel : zichzelf vrijpleiten.

  Toegegeven; de pvda houdt onder druk van de SP haar rug recht inzake het ontslagrecht.

  Maar dat gaat niet gemakkelijk : aan de vooravond van het overleg, werd het nodig geacht dat de pvda middels Klaas de Vries het kabinet in gijzeling nam : Als JPB/Donner ook maar denken aan het ontslagrecht te gaan morrelen, zal de pvda vanuit de eerste kamer ( hier heeft Bos zogenaamd geen controle over ) aansturen op een Irak-enquete. JPB is dus gewaarschuwd.

  JPB en Bos hebben zich volledig ingegraven wat betreft het vasthouden aan de BTW-verhoging en het niets aan de koopkracht willen doen. Vooral dat laatste is economisch onverantwoord en zal Nederland de komende tien jaar economisch flink schaden en een achterstand geven.

  Die achterstand zal de financiële staatshuishouding van over 30 jaar aantasten ipv het JPBidee als zou de straffe zuinigheid van nu deze juist verbeteren. Verkeerde zuinigheid.

  Een ieder aan tafel schoont zijn geweten en er verandert niets. Iedereen wist dit vooraf maar Agnes moest en zou haar voorjaaroverleg hebben.

  Nou Agnes ; wat heb je nou bereikt : onmacht van iedereen aan tafel benadrukt, onwil van iedereen aan tafel benadrukt, het volk weer eens met haar neus door de ellende gewreven.

  Ik hoop wel dat de SP niet toestaat dat de pvda met de eer van het aankaarten van een Irak-enquete gaat slepen.

  En dan de verliezers van dit theatrale drama : bijna 17 miljoen Nederlanders slachtoffer van een poldereconomie in de verkeerdste zin van het woord en bovendien ook dat laatste beetje vertrouwen in de democratie en de politiek verloren.

  Met zulke leiders heb je geen vijanden nodig.

  Reactie door ACE — woensdag 23 april 2008 @ 18.53 uur

 3. Ik kan bij de aanwezige van dit voorjaarsoverleg geen enkele partij ontdekken waar ik nog vertrouwen in heb.
  De ranzigheid van de vakbonden CNV en FNV zal weer tot volle bloei komen.

  Reactie door De Hakker — woensdag 23 april 2008 @ 19.27 uur

 4. Hoe kunnen we de arbeider op een weer andere manier een poot uitdraaien : Democratisch gehalte : ook de werknmers zijn vertegenwoordigd ?… in de vorm van die Freule ….? Nog harder werken en er dan gul 3% bijgeven en via btw ‘s en anderere belastingen er 10 % afjatten : Wie houdt wie voor gek ….droom gewoon lekker verder .

  Reactie door Fred — woensdag 23 april 2008 @ 19.31 uur

 5. @1 Beste Henk c.s.

  Het is niet anders zeggen wij in het hoge Noorden. Wij gaan weer terug naar het Poldermodel las ik vandaag in de Krant.
  Ga maar rustig slapen, Wij de overheid hebben het mandaat wij regelen het het wel voor jullie.
  Tentijden van Jaap van de Scheur (voor zijn dood heeft hij nog enkele jaren in de gemeenteraad gezeten in Rotterdam voor een links partijtje) is in 1993 uit de PvdA gestapt omdat zij hun sociaalgezicht kwijt waren. Hij is ook voorzitter van de ABVAKABO geweest. Dat was een kerel met ballen. Ik heb wat van hem gekopieerd uit een ABVAKABO Agenda van 1986. Hier kun je het bekijken. Met de F11 op het toetsenbord heb je een beter beeld, met de rechter muis knop (rechts aan de kant van het scherm klikken), kun je terug om een nieuwe blz aan te tikken. Echt waar er is niets veranderd alleen slechter geworden.
  Voor mij mag je Nederland op de Marktplaats zetten.
  http://members.home.nl/h.hiensch/Div-2

  Ik heb mijzelf voor een half jaar een drankverbod opgelegt maar in gedachten neem ik een borrrel op jullie gezondheid.
  Groeten aan Rotjeknor.

  Reactie door olle Henk — woensdag 23 april 2008 @ 20.22 uur

 6. @1 Henk c.s.
  Krasse taal Henk. Maar laat ik het nu helemaal met je eens zijn. Vanmorgen nog had ik een gesprekje met wat leraren van het middelbaar onderwijs. Ik heb ze de oren even flink gewassen. Tenminste, dat dacht ik. Ik trek mijn bek wel open. Meegaan ik de kabbelende stroming van acceptatie van “onze”overheid en gezapigheid aangaande de gedacht: je doet er toch niks an. En dan hebben ze nog niet half de laaftijd die ik heb, en zeker niet half de leeftijd die u heeft. Wat mankeert de mensen tegenwoordig. Uitgeblust en gedwee. Eerst laat men zich de euro opdringen waardoor het inkomen bijkans gehalveerd is en daarbij laat men zich ringeloren door een kabinet met minimale steun van de samenleving. En de oppositie is te verdeeld om een vuist te maken. Die menselijke samenleving kunnen we voorlopig wel op onze buik schrijven. Het is ons blijkbaar niet gegund.En daar helpt geen voorjaarsoverleg aan.
  Wat betreft die borrel ben ik het ook met je eens.

  Goedenavond overigens.

  Reactie door Bert Vanderslagmulders — woensdag 23 april 2008 @ 20.26 uur

 7. Jan, alsjeblieft. Dien een motie van wantrouwen in tegen het hele kabinet. Nu weer die OV-Chipkaart. Ik beschouw de overheid inmiddels als de meest corrupte criminele organisatie in het land. Alsjeblieft, keer het tij…

  Reactie door Sietse — woensdag 23 april 2008 @ 21.09 uur

 8. Heer Marijnissen

  Met de versnippering blijft het CDA de grootste partij en zal zo de eerste honderd jaar de minister-president leveren. U bent thans machteloos ondanks de enorme partij die u heeft. Maar er is perspectief. Zo in week 17 een motie van wantrouwen tegen Albayrak werd afgeserveerd is tekenend voor de machteloosheid van de oppositiepartijen. De oppositie kan in situaties, dat ze niet hun zin krijgen, in de wandelgangen alvast dreigen voor de Republiek te gaan. Dat is politiek en daarmee zult u in een klap serieus worden genomen!

  Vr gr.,
  Ben Van Herwijnen, voorzitter van de Republikeinse Moderne Partij

  Reactie door Ben Van Herwijnen — woensdag 23 april 2008 @ 21.15 uur

 9. Als Donner er bij zit,dan wordt het niets.Het CDA/PvdArmoede,wil alleen een uitruil (WW premie)via een sigaar uit eigen doos.Aan deze truc doen de werkgevers ook mee.De torenhoge ECHTE inflatie is van structuele aard,vanwege de hoge import van China en India van olie en granen en de opdrijvende prijzen van speculanten.De Aziaten willen gewoon hun pakhuizen vol gedrukte $ inwisselen voor grondstoffen.Dat lokt hoge looneisen uit,ter compensatie van de koopkracht daling.Balk&Bos doen er nog een schep bovenop door van allerlei fantasie-belastingen en accijnzen er op te gooien.Jan,1 1/2 jaar geleden heb ik het al geschreven,dat er sociale onrust van komt.

  Reactie door Maan Arkenbosch — woensdag 23 april 2008 @ 21.28 uur

 10. Ach Maan, die sociale onrust mag je hopen maar vergeet het maar met dit kasplantjes-volk. Een actie hier, een actie daar en zodra het handjeklap met de regering achter de rug is, draaft het weer braaf mee.
  Zullen ze bij nieuwe verkiezingen eraan denken dat de SP aan hun eisen solidair was en ze ten einde toe steunde? Voor geld verkoopt men algauw zijn ziel!
  Het blijft gotspe dat het CDA nog steeds de dienst uitmaakt in dit land. Er is maar een verklaring voor: stemcomputers! De werkgevers maken het uit in dit land en geloof maar niet dat zij hun macht uit handen geven. Deze trend is wereldwijd en we kunnen democratie vaarwel zwaaien. Stemcomputers leiden de volkeren naar waar de marktwerkers en hun politieke vrienden heen willen. Het recht van de sterkste zal met de bikkelharde scepter zwaaien all over the world en ‘natuurlijke’ selectie zal een voldongen feit zijn. De harde kern van de wilde dieren zal alles uitroeien wat economische ‘groei’ in de weg staat en landen die protesteren krijgen de bom om zo de volkeren te genocideren die niet willen luisteren.
  Bereid je maar alvast voor op Mc.Cain! Stemcomputers voeren Hillary op en tenslotte Mc Cain.
  Mensen als Barack Obama en in ons land Jan Marijnissen die de wereld FORS willen veranderen mogen hoog scoren in de poll’s, waar de stemcomputers vervolgens goede raad mee weten!!
  En het volk? Zal hier steeds minder van begrijpen en zich steeds meer afkeren van politiek. Voer voor de wilde dieren!

  Over de toekomstige geschiedenis?
  Hoe stemcomputers de wereld veranderd hebben!
  Dirty brains!

  Reactie door Gloria — woensdag 23 april 2008 @ 23.36 uur

 11. Wat heerlijk om Jan Marijnissen weer eens in actie te zien bij Pauw en Witteman. Hij spreekt recht uit mijn hart !!
  Mijn laatste ervaringen met het neo-liberalisme: Solliciteren is intussen onwerkelijk geworden. Op dit moment wagen de werkgevers het om een werker op HBO niveau 11 euro bruto per uur aan te bieden. Van het salaris van mijn laatste baan heb ik 70 %. Dit was een MBO/HBO baan. De salarissen hebben ze in ruim een half jaar laten duiken naar een heel eind onder die 70 %. Mijn ervaring overal is dat ze en masse mensen eruit lazeren via constante reorganisaties, het zg. choc-management en dan voor de helft nieuwe instromers ervoor terugnemen. Arbeid is net zo snel gedevalueerd als de olie duurder is geworden, namelijk 50 % in 4 jaar. Dat is de grote werkgelegenheid van nu: dat ze veel goedkope werkers zoeken na de dure ontslagen te hebben. De bazen schieten intussen omhoog in salaris. Ik zie ook vele banen waarvoor ze 8 of 9 euro per uur bieden, MBO banen dus. Hebben we het nog niet over de banen die nog minder bieden….
  Het is dus mijn ervaring, dat er een bewuste devaluatie van de arbeid plaatsvindt in een moordend tempo. Dit is precies wat ik voorspeld heb toen ik in 1990 uit de USA terugkwam en ervoor werd uitgelachen. Dit is een vooropgezet plan dat wordt uitgevoerd door de mensen die de macht in handen hebben, de zgn. netwerken van elkaar werk toeschuivende hebberige elementen. Ik ben hier van overtuigd en ben niet paranoïde. Het is wat ik overal zie gebeuren.
  Dus Jan, je hebt weer even een hart onder mijn riem gestoken. Hopelijk keren de dingen weer om, anders zal ik toch eens naar een ander land moeten vertrekken.

  Reactie door Joop Jansen — woensdag 23 april 2008 @ 23.53 uur

 12. Niets heeft meer zin, alles wat rest is Revolutie.
  en wat voelen ze zich allemaal behaaglijk in hun solide broodwinning (Pauw en witteman b.v.) Niets kan hen deren, denken ze.
  Maar Jan heeft het goed gezegd. Kan de sP niet een eigen t.v. programma starten? DE makelaar Mens doet dat toch ook?

  Reactie door anne hilverda — donderdag 24 april 2008 @ 0.31 uur

 13. Bla bla voorjaarsoverleg; en wat heb ik aan foto’s?
  Een spetterend debat over het gegraai aan de top, door de top, lijkt me iets interessanter. En ik hoop van harte dat SP zijn/haar ‘brave mantel’, of dat nou betekent wat meer lawaai gemaakt krijgen in media of eens wat meer over onze genocide neigingen jegens arabieren/berbers/perzen/ moslims luid en duidelijk te maken, zonder op chantages van lobbies in te gaan, eens aflegt in de zeer nabije toekomst. Ik ga denken dat er in Nederland behoefte komt aan linkse ‘bewegingen’, die net als Rita vastgoedwitteboordenfraudeurs als sponsors krijgen, en waarvan een van deze bewegingen de naam ‘De Vernederlandisering Voorbij’ draagt, om maar iets te noemen.
  Gegraai aan de top? Hoe zit het met de financiers achter ‘de politieke bewegingen’ die Nederland pogen te gijzelen middels rechterflank, die kennelijk wel privacy boven veiligheid ‘genieten’!? Waarom schittert ‘Big Brother’ daar zo luidkeels door afwezigheid?
  Wat rechts kan kan links toch ook?
  Sociale onrust, Maan Arkenbosch? Misschien wel goed om aan de linkerflank wat ‘ondersteuning’ te creeren….

  Reactie door Pietjens — donderdag 24 april 2008 @ 5.00 uur

 14. Kunt u in het kort uitleggen waarom de benzineprijzen zo hoog blijven ? De prijs van een vat olie is hetzelfde als in 2001,de dollar gehalveerd..Prijs van benzine stijgt hier skyhigh.

  Kunt u dan ook uitleggen wat er met al die subsidies gebeurt die veel mensen nu in eigen zak steken? Persoonsgebondenbudget waar zgn zorgleveranciers hun zakken nu vullen zonder adequate hulp te leveren aan mensen.

  Kunt u ook in het kort uitleggen waarom Nederland denkt zo rijk te zijn? Onderwijl schieten de voedselbanken overal de grond uit en daar word nog trots over gesproken ook…

  Kunt u ook uitleggen waarom mensen die al op hun 16e jaar gingen werken en na 40 jaar in de bouw, metaal etc te hebben gewerkt nog even doormoeten tot hun 67e?

  Onderwijl studenten die pas op hun 32e of later gaan werken al met 55 jaar en soms nog eerder kunnen stoppen. Nijpels roept hard maar stopt zelf op zijn 58 e..Heeft nog nooit op de bouw of in de metaal gewerkt..

  Waarom militairen en marechaussee mwet 47 jaar al met pensioen komen?

  Kunt u dat in het kort vertellen ? Of moet ik de vragen in zgn vakjargon stellen?

  Wat denkt u daar aan te gaan doen? Oppositie voeren?

  Reactie door Francien Nijkamp — donderdag 24 april 2008 @ 8.49 uur

 15. voorjaarsoverleg,gewoon alles weer zo ver mogenlijk voor je uit schuiven dag…
  en vooralsnog blijft alles bij het oude en gaat men gewoon verder met hetgeen niemand wil.
  en de oppositie? dat zijn we zelf want ook die willen het tij niet keren,die vinden dat de burgers dat zelf maar moeten doen,en dan willen zij wel steunen.
  ipv te zorgen dat er niemand de straat op HOEFT,maar partijpolitiek is veeeel belangrijker!
  niemand uitgezonderd.

  Reactie door iew — donderdag 24 april 2008 @ 8.54 uur

 16. @ 10 Gloria,

  Ja het is echt een netwerk van de wilde roofdieren, patsers en haves om de prooidieren, sukkels en have not’s op te eten. Hoe kan het ook anders want de graaiers hebben de gevers nodig zoals dieren planten nodig hebben. L’écologiste weet daar alles van.

  @ Joop Jansen,

  Helemaal mee ens. Jan je was goed en je kon je beheersen. Tsjonge ik was allang kwaad weggelopen bij die JP & PW. Wat een stelletje studenten zijn dat. Ze hebben niets op met het gewone volk. Populaire balletjes dat blijkt wanneer ze met een echt links iemand aan tafel zitten.
  En dan de rechtse media horen klagen dat deze regering zo links is dat P&W en NOVA zo links zijn. Allemaal tot doel: links te laten inflateren. Dus wat die telegraaf en zelfs volkskrant links noemen is helemaal niet links maar slappe smoelen van rechtse geraamtes. Het is gewoon rechts lullen en rechts zakken vullen. Dat kenmerkt zelfs PvdA. kok was één keer eerlijk namelijk toen hij jaren terug zei dat het socialisme dood was.

  Reactie door Lef — donderdag 24 april 2008 @ 9.04 uur

 17. Olle @5
  De goede ouwe Jaap en Herman Bode wie heeft hen niet gekend,dat zij rusten in vrede.Henk,deze brave mensen, de knokkers voor de arbeiders,waren ook door manipulaties in onze “vakorganisatie”
  even de weg kwijt.Jaap heeft het nog even in gemeenteraad geprobeerd maar het was voor hem ook daar knokken tegen de bierkaai.Henk in de tijd van de beiden opgemelde ECHTE socialisten,wij spreken niet meer over democratie in dit land,waren ze in de bonden al bezig eigen posities te bepalen en te verzekeren
  voor de toekomst en deze beide MENSEN konden daar niet tegen….dus
  afgeserveerd!!
  Gloria @ 10.
  Onderschat ons volkje niet hoor,ze begrijpen de beerput die men nog steeds politiek probeert te noemen heus wel,don’t
  worry, maar juist omdat fatsoenlijke mensen
  die penetrante stank van die beerput niet
  willen ruiken nemen ze ,heel terecht,afstand van die etterbakken.
  Gloria, als die jongen JPB iets voor de televisie probeert te mompelen dan denkt men toch gelijk
  DE LEUGEN REGEERT!!!

  Prettige voortzetting van deze dag.

  Reactie door Joop1 c.s. — donderdag 24 april 2008 @ 9.06 uur

 18. Wat ik dus niet begrijp is dat wanneer de BTW vehoging niet doorgaat de bonden met lagere looneisen zullen komen. De koopkracht moet nu al, zonder ook nog eens een BTW verhoging, gerepareerd worden. Ik vindt dus ook niet dat de bonden de werknemers voldoende vertegenwoordigen.Het voelt nu net alsof de bonden van mijn contributiegeld meer de werkgeversbelangen aan het behartigen zijn dan die van de werknemers. Het water staat iedereen al tot aan de lippen, die lonen omhoog, nu! Niks koopkracht op peil houden, niks koopkrachtreparatie, we hebben recht op koopkrachtverbetering en een flinke ook gezien wat we allemaal al in hebben moeten leveren. Bonden, doe je werk eens!

  Reactie door J Vrolijk — donderdag 24 april 2008 @ 9.47 uur

 19. Jan was inderdaad gisteravond bij P&W een
  politieke leider om trots op te zijn.
  De dodelijke combinatie van principes,kennis duidelijkheid en standvastigheid.
  Jan is niet te koop; onbetaalbaar voor een
  politicus.
  Gelukkig doen zijn mede-parlementariers van de SP het ook erg goed.
  Als het kabinet valt deze periode kan
  Jan eindelijk het Catshuis in.
  De SP is er vanaf 2008 klaar voor.

  Reactie door jc kortekaas — donderdag 24 april 2008 @ 10.53 uur

 20. Ik stelde onlangs het ministerie van SZW de volgende vragen: 1) In welke jaren – vanaf 1980 tot heden – gingen mensen met een minimumloon in koopkracht achteruit? 2) Hoe lang al lopen de jaarlijkse verhogingen van het minimumloon niet in de pas met de gemiddelde salarisverhogingen van werknemers? Antwoord: een verwijzing naar het CBS en het CPB, omdat SZW niet over deze gegevens beschikt! Heel merkwaardig, dat SZW niet zelf deze ontwikkelingen bijhoudt. Het is natuurlijk wel “voordelig” voor de opeenvolgende ministers: die kunnen dan weer met een gerust hart in volgende jaren opnieuw de koopkracht onderuit halen; zij zijn dan immers “vergeten” hoeveel jaar achtereen dat al aan de gang is. Dit voorspelt voor de komende jaren weinig goeds, tenzij Donner aftreedt en door een echt sociale minister wordt opgevolgd. Volgend jaar kunnen de gezonde burgers alvast een koopkrachtdaling inboeken van EUR 21.25 per maand, zijnde het no-claimbedrag van EUR 255,– in de zorg. In geval de BTW-verhoging doorgaat, komt daar nog het een en ander bij, plus de “normale” prijsverhogingen natuurlijk. Zogenaamd wil de regering dat iedere burger gezond eet: twee stuks fruit en 2 ons groente per persoon per dag is daarvoor de norm. Hoe schrijnend, want onbetaalbaar voor veel mensen, zeker de gezinnen die van het sociaal minimum moeten “rondkomen” en degenen die op een voedselbank zijn aangewezen! Wat een contradictio in terminis trouwens: het sociaal minimum gaat in koopkracht achteruit: was het dan niet het minimum?

  Reactie door Vlinder — donderdag 24 april 2008 @ 15.27 uur

 21. VERSPREID MANAGEMENTKENNIS GRATIS
  Kapitalen worden verspild door Nederlandse bedrijven en overheid aan topmanagers en overprijsde adviesbureus. Bovendien zijn Nederlandse topbestuurders en adviesbureaus vaak corrupt en onvoldoende deskundig. Dat heb ik vaak gezien. Consumenten zijn daarover vaak boos en worden daardoor minder integer.

  Het is véél rendabeler en goedkoper als de overheid de kennis van die ‘deskundigen’ makkelijk en gratis toegankelijk maakt voor iedereen.

  Dat kan betaalbaar door de leerstof van alle opleidingen op internet te presenteren via ingescande teksten en video’s van voorgelezen leerboeken. Daarbij zijn zeer overzichtelijke webportalen nodig met weblinks naar uitsluitend hoogwaardige informatie. Betaal dit uit het budget voor bibliotheken en onderwijs.

  Dit inscannen kan via thuiswerk en internet. Bijvoorbeeld mensen met elektronisch huisarrest moeten als taakstraf boeken inscannen. VWO-studenten moeten onbetaald boeken voorlezen als voorleesoefening.

  Nederland kan nog beter Engelstalig worden, omdat dergelijke informatie in het Engels op internet staat. Onderwijs allochtonen dan alleen de Engelse taal. Massaal Engels taalonderwijs is goedkoop via video’s op internet en tv en via radio.

  VIDEO
  Maak managementkennis dus gratis beschikbaar voor burgers. Bijvoorbeeld time-management-kennis. Bekijk daarover deze praktische en humoristische Amerikaanse lezing door Pausch, vanaf tijdstip 7.40.
  http://video.google.com/videoplay?docid=7653564598486729089&q=delegating&ei=0IsQSPjUBoOQjQLwpo26BA&hl=en

  Reactie door Jaap Veldkamp — donderdag 24 april 2008 @ 16.01 uur

 22. Het voorjaarsoverleg is een voortdurende komedie. Niet onze regering, nog het bedrijfsleven, laat staan onze vakverenigingen hebben iets te vertellen. Een regering wordt zelden of nooit serieus genomen, omdat die geen echte banen creëert. Wel nepbanen, met behoudt van uitkering. De werkgevers zijn uit op eigen belang en wijken voor een dubbeltje loonsverhoging uit naar een ver buitenland. En tenslotte de vakbonden: Hun onderhandelaars spreken voor nog minder dan 30% van de werkende en werkloze werknemers. Bovendien laten de vakbonden zich betalen door het bedrijfsleven. Om arbeidrust af te dwingen betaalde mijn baas indertijd tien gulden per jaar per werknemer. Lonen en prijzen komen in de hogere regionen gewoonlijk tot stand door vraag en aanbod. Minimum- en CAO-lonen zijn het gevolg van de handjeklap cultuur in ons land. Boven CAO-ers mogen hun zakken vrijelijk vullen, om nog maar te zwijgen over de managers en toezichthouders uit het ‘old boy’s network’. Maar de werkers op de werkvloer kunnen zoals gewoonlijk de pot op. Eerst moeten ze een loonmatiging slikken om het rendement van het bedrijf op te vijzelen en als er daarna wat halen valt moeten de lonen weer worden bevroren voor het behoud van hun werkgelegenheid. Ondertussen spekken politici en werkgevers hun zakken, omdat zij het zo goed doen en het zo zwaar hebben.

  Reactie door Harry Scheltema — donderdag 24 april 2008 @ 17.31 uur

 23. jongens jongens/en meisjes,,het gaat toch goed in nl,de economie perfec/k/t toch,
  en de werkgelegeheid goed toch,
  en dat alles te danken aan de jaren van bezuinigen,door ons het cda/vvd,en nog wat splinterpartijen/hielelikkers,denken ze nu zeggen ze straks,ALS de eco goed blijft gaan dan he.
  maar wie hebben er nu bezuinigt,de regering NEE,die geeft wederom weer meer /extra/ uit,jsfjes,oorlogjes her en der,kruisraketjes hier en daar,de 30% uitkeringsverhoging/tegemoetkoming in de zorg,3-4 exstra baantjes?voorzitter van een rotering clube/onbetaald zeggen ze.
  tja als je exstra geld binnenhaald/gas/verzorging/burgerpesten bv/ziekenfonds etz,moet het extra overschot weer gauw verdwijnen,niet in eigen land,nee in landen als de usa bv katrina waarvan dit gezegt wordt ook door een wannebe gristen zeg maar een kloon van de cu/cda(McCain wants America to see him as a compassionate, mainstream politician. So he’s going to New Orleans today for a photo-op in the 9th Ward.
  But he’s still trying to shore up his right-wing base—so this past Sunday, he again welcomed the support of right-wing evangelist JOHN HAGEE, who said,, LET OP,, “Hurricane Katrina was, in fact, the judgment of God against the city of New Orleans)hoezo rassisten? dus nl bijbelbeld cu,cda stemmers hoor hier wat jullie steunen/kiezen indirect,dus inenten hoeft niet het,dat helpt immers niet het is een straf,
  en aan landen als irak/israel/afganistan over de laatste ook nog durven te zeggen dat die kasai of zo de gekozen ahum leider is,ahum een leugen dus.,
  maar 1-3 % erbij voor jan bleep,werkende of ziek enz,dat is wel erg veel gevraagt sukkel van een burger,, dus wacht niet op je recht,neem je recht,onterecht betaat voorlopig niet meer.enz enz,sorry

  Reactie door ad — donderdag 24 april 2008 @ 20.41 uur

 24. Voorjaarsoverleg. Overleg waarover?
  Bij P&W hebben wij gezien de doelstellingen van de SP, prima artikel in Volkskrant en op de Weblog van de SP, heel goed op de buis (P&W) gebracht door Jan Marijnissen.
  Maar laten wij Marcel van Dam niet vergeten, die heeft eind 2003 zijn lidmaatschap van de PvdA opgezegd. Op 22 November heeft hij gebroken met de PvdA door openlijk op de SP te stemmen.
  Zijn artikel dient ook gelezen te worden daar volgens hem, de SP de plaats van de PvdA in het politieke krachtenveld overnemen kan.
  http://members.home.nl/h.hiensch/Div-1/Marc-1.jpg
  http://members.home.nl/h.hiensch/Dirk-1.jpg

  Reactie door olle Henk — donderdag 24 april 2008 @ 20.54 uur

 25. Wat was je gisteren op dreef, Jan, bij Pauw en Witteman. En wat vielen die twee me tegen. Witteman is een echte PvdA-man, maar dan eentje van de PvdA van nu, dus zonder rode veren. Ooit heb ik hem wel eens aan iemand de vraag horen stellen, hoe je zo’n warm nest nu zomaar kunt verlaten, daarmee bedoelde hij de PvdA.Ik moet zeggen dat er ook goede (oud) PvdA-ers zijn, vandaag kon ik me weer prima vinden in de column van Marcel van Dam.
  Jeroen Pauw heeft natuurlijk gewoon de mentaliteit van een ondernemer,daar hoef je niets van te verwachten als het gaat over een kritische kijk op marktwerking.
  Je gaf heldere, ijzersterke antwoorden op het goede moment, ik hoop dat je ook in de Kamer dit niveau kan vasthouden.

  Reactie door simbro — donderdag 24 april 2008 @ 20.56 uur

 26. @14
  “Kunt u in het kort uitleggen waarom de benzineprijzen zo hoog blijven ? De prijs van een vat olie is hetzelfde als in 2001,de dollar gehalveerd..Prijs van benzine stijgt hier skyhigh.”

  Beknopt? Iets met vraag en aanbod. ;-)

  Reactie door Ach ja — donderdag 24 april 2008 @ 21.18 uur

 27. @24 simbro

  Ja, het was voor de heren P&W wel even een confrontatie om zich tegenover een politicus te weten die zijn idealen en principes niet zomaar verkwanselt. Die omwille van het pluche de achterban verloochend.
  In films en in boeken wordt iemand die consequent is, die zijn principes niet opportunistisch verkwanselt meestentijds een persoon waarmee men zich respectvol vereenzelvigd.
  Zo niet de hedendaagse media. Door de hedendaagse media wordt over deze deugd over het algemeen lacherig en beschimpend gedaan. Veelzeggend… In het verlengde hiervan ook veelzeggend dat JM ze middels niet te betwisten feitelijkheden eenvoudig monddood wist te maken. Ze eigenlijk ontmaskerde. In hun hemd zette.

  Reactie door Wattenstaafie — donderdag 24 april 2008 @ 23.10 uur

 28. Je was gisteren goed op dreef bij P&W. ‘t zal de uitkomst van het Voorjaarsoverleg wel niet veranderen, maar ‘t is goed dat het neoliberale oplichterij openlijk de kritiek krijgt die ‘t verdiend.

  Reactie door Ed Sorrento — vrijdag 25 april 2008 @ 0.01 uur

 29. Zeer bedankt Jan, voor je briljante woorden in de Volkskrant! En het interview!! Niet mis te verstane waarheid waar ‘de burger’ zich helemaal in zal weten te vinden.
  En die Pechtold? Wat een rat! Een echte ‘matennaaier’. Typisch D66! Altijd vals wiebelen om maar te mogen meeregeren. Dat karakter zit er nu eenmaal in EN in die mens die daarop stemt! Waardeloos!Karakterloos! Je kent het wel: overal tussenin! Het ‘veilige’ midden… beetje van dit, beetje van dat: slapkezen!

  Reactie door Gloria — vrijdag 25 april 2008 @ 2.38 uur

 30. Gloria
  Pechthold is nog net geen rat, ratten zitten in vak K. ….Pechtholt is fractievoorzitter van een te verwaarloze middenpartij,niet links….niet rechts…maar rechtdoor..!!!!
  Welke fractievoorzitter zei dat al eerder ??????? V E R D O N K !!!
  Pechthold is dus geen rat,Pechthold met zijn gestreste appelwangetjes is een
  doodeenvoudige papagaai,alhoewel een papagaai zo dement als een kapotte stofzuiger.
  Gloria,eerlijk gezegd van Jan hebben wij niet anders verwacht,Die jokers P + W
  hadden er niet van terug,mooi he????
  Enorme groet en mooi week-end.

  Reactie door Rinus c.s. — vrijdag 25 april 2008 @ 9.02 uur

 31. er word alleen nergens in de kranten gesproken over het optreden van Jan bij P&W.
  wel krijgen we nu dit soort berichten:
  http://www.nu.nl/news/1540845/37/%27Nederlanders_malen_niet_om_inflatie%27.html

  http://www.nu.nl/news/1541199/30/Prijsstijging_voedsel_valt_mee.html

  zo baggatelliseren we alles weg en gaat Balkenende VOC4 gewoon door met schijt hebben aan alles en iedereen.

  Reactie door iew — vrijdag 25 april 2008 @ 9.22 uur

 32. En dan is men verbaasd dat er zoveel
  mensen zijn die geen vertrouwen in de
  regering hebben!!!!

  Ik heb géén vertrouwen dus.
  Ik plakte zojuist die zegel op de brievenbus
  Ik doe mee
  ik stem SP
  :-)

  Reactie door Peter — vrijdag 25 april 2008 @ 12.08 uur

 33. Zoals Jeroen Pauw over het beroep van postbode sprak vond ik ronduit schandalig. Ik ben trouwens net nog weer even in aanraking geweest met de gevolgen van de marktwerking. Er kwam weer eens een pakketdienst aan mij vragen of ik een pakketje voor de buren in ontvangst wou nemen. Dit gebeurt regelmatig. Dus bracht ik ook naar voren dat dit wel erg vaak gebeurde. Begon die gozer er een beetje op aan te sturen dat ik dat dan maar met de buren moest regelen daar die zo vaak niet thuis waren. Dat is toch mijn pakkie an niet? Ik vroeg waarom ze niet meer zoals voorheen een kaartje in de bus gooiden zodat je het zelf van het postkantoor kon halen. Stom van me natuurlijk want dat kan natuurlijk alleen bij de TNT pakketdienst. Ook bracht ik naar voren dat wanneer ik de buren niet thuis tref het pakje gewoon voor de deur neer zet, dat konden zij toch ook gewoon doen? Nee dat mochten ze niet natuurlijk maar ik mag voor hen dus wel de verantwoordelijkheid nemen en een stukje werk voor hen doen. Zo kun je wel goedkoop natuurlijk. Ik heb nu toch besloten dat het de laatste keer is geweest al was het alleen maar uit solidariteit met de TNT medewerkers, maar ja dan ben je weer niet sociaal naar de buren toe natuurlijk. Waar blijft die sticker SP met “red de postbode” misschien dat dat helpt.

  Reactie door J Vrolijk — vrijdag 25 april 2008 @ 13.09 uur

 34. Mijn auto heb ik al 13 jaar aan de kant staan, toen volgde de krant,even later de loterijen waaraan ik deelnam,ook mijn lidmaatschap van de visclub en de voetbalvereniging heb ik af moeten doen en voor 3 jaar geleden ben ik ook gestopt met het verzamelen van postzegels,waarvan ik de meest zeldzaamste in mijn bezit heb.Toen ik ze laatst uit armoede wou verkopen bood een rijke kapitalist voor een verzameling met een cataloguswaarde van 30.000 euro mij 300 euro.Vorige maand stond ik bij de Rabobank over het creditmaximum en kreeg mijn vrouw nog geen 10 euro meer uit de automaat en moest ik de partijvergadering laten schieten.Bij mijn kinderen heb ik voor het halen van boodschappen al zoveel geleend,dat ik me rot schaam om nog verder bij hun aan te kloppen.Ik ben nu 75:”Voor mij hoeft het niet meer”"Ik heb te lang afgewacht”!Voordat de revolutie uitbreekt,niet van de ouderen, maar van een heel andere kant, ben ik vertrokken en misschien is dit dan ook mijn laatste reactie.Adieu!

  Reactie door Eef Hübbers — vrijdag 25 april 2008 @ 21.37 uur

 35. Als ik dit alles lees dan geloof ik het allemaal wel.
  Want nog jij of een ander doet er iets mee.
  Je woordje bij witteman was aardig maar wat kun jij daar aan doen had je die gezichten moeten zien van die twee of er een smet lag op het beroep postbode.
  En T.N.T. maar lachen en zijn zakken vullen .
  Nou dat is zeer simpel Meneer Marijnissen ,als jij als partij S.P jou kiezers oproept om in den Haag eens een zaterdag of zondag langs te komen
  om te protesteren voor vele zaken: B.V. Tegen de uitpersing van de zorg
  Eerst 250 euro no claim nu 150 euro eigen bijdragen en de thuiszorg uitbuiten.
  Ook de benzineprijzen onbegrijpelijk de dollar staat op 158 en wij maar dokken
  wie zijn die zakken vullers.
  Dan het zogenaamde eerder stoppen met werken lachertje je mag stoppen ja met 75%
  van je salaris en dan moet je na 43jaar arbeid nog blij zijn ook.
  Het uitmelken van banen die vroeger belangrijk waren net als brandweer postbode kinderopvang en het naar beneden doen van salarisschalen zo genaamde bijstellingen herwaarderingen van verandwoordelijkheden noem maar op.
  Het zakken vullen van de hogere ambtenaren en bedrijven net als philips Nuon essent.
  De moordende prijzen van huizen niet een werkend mens kan nog een huis kopen.
  De gas en eletra prijzen en daar bij behorende belastingen .
  De waterschappen en gemeente belastingen.
  De ophande zijnde B.T.W verhogingen.
  Wat wil je Meneer Marijnissen.
  Wij hebben jou gekozen voor verbetering van ons werkvolksleven.
  Wij zijn arbeiders die dit land hebben opgebouwd en ons wordt de rekening gepersenteerd.
  Als ik om mij heen kijk zie ik steeds meer armmoe .
  Als dit niet veranderd krijgen we een groot probleem Meneer Marijnissen
  Als jij ons roept zijn we er en we zullen met duizende in vrede protesteren tegen dit wanstalig gedrag van onze regering,
  die zijn eigen volk uitmelkt om de multinationals te dienen.

  Reactie door Toon Stoop — vrijdag 25 april 2008 @ 21.54 uur

 36. @25
  Onzin het was een sterk interview.
  Je kunt alleen maar laten zien dat je een goede bokser ben als je een tegenstander heb die knalhard terugslaat.
  Dat ging prima met Jan en de tegenstander ging de hoek in.
  Even sloeg deze onder gordel als wanhoop met de opmerking over de postbodes dat leverde hem veel hoon op van het publiek.
  Maar het was een mooi gevecht met een goede winnaar.
  Met zulke interviews haal je het onderste uit de tegenstander ,prima, zo ziet het publiek je sterke kanten.
  @30
  Niet zo zinvol deze reactie maar wel begrijpelijk door frustraties.
  Persoonlijk vind ik hem een beetje ordinair,
  die reactie dan.

  Reactie door De Hakker — vrijdag 25 april 2008 @ 22.05 uur