Zittend ziekenvervoer onder de maat

zittend.jpg

Een aantal organisaties gaat vanaf dinsdag een maand lang klachten inzamelen over het zogeheten contractvervoer met taxibusjes. Dat meldde FNV Bondgenoten maandag. De vakbond trekt samen op met de ouderenbond ANBO en de Chronisch zieken en Gehandicapten raad.

Onder de leus ‘Ook voor een beter vervoer met de taxibus?’ gaan ze chauffeurs en cliënten in het speciaal vervoer, het gehandicaptenvervoer en het leerlingenvervoer vragen om problemen te melden. (Nu.nl)

Naar aanleiding van Kamervragen van Henk van Gerven vorig jaar kwam de NZa met een rapport over de kwaliteit van het zittend ziekenvervoer, waaruit al snel bleek dat deze tekort schoot. De NZa stelde tegelijk dat meer onderzoek nodig was, en bracht onlangs een nieuw rapport wat deze conclusies bevestigde.

De SP vraagt een debat aan, en zal opnieuw pleiten voor het stoppen van de marktwerking en duidelijke landelijke richtlijnen voor het vervoer van deze groep mensen. Nu bepaalt elke zorgverzekeraar dat zelf, en dat leidt tot deze foute toestanden.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 21 april 2008 :: 15.46 uur

16 Comments

16 reacties

 1. Wat je ook onder ogen krijgt, wat je ook hoort, de hulpbehoevenden op wat gebied dan ook moeten hun eigen verantwoordelijk nemen.
  Als klokkenluider van de grootste oppositiepartij kunnen wij niet genoeg de klok luiden. Rita Corita van de hoe mooi is Nederland partij denkt een vijfde deel van de SP stemmers binnen te halen. D66 aanvoerder Pechmannetje gooit de SP met Rita bakkie, bakkie koffie op één hoop.
  Zij denken groot te worden over de lijken van de SP.
  Maar laten wij bij het begin beginnen het is zo makkelijk je moet alleen maar de naam te veranderen en je toont aan dat Nederland stinkt, dank zij de politiek van het verleden en nu. Terug in de tijd toen ik 17 jaar jonger was.
  http://members.home.nl/h.hiensch/SP-01.jpg

  Reactie door olle Henk — maandag 21 april 2008 @ 18.07 uur

 2. Geld voor fatsoenlijk vervoer is er niet bij de gemeenten ,wel geld om duizenden ambtenaren naar de olympische spelen in Peking te laten gaan om ze onder het mom van ,,net-werken” een snoepreisje te laten maken.

  Reactie door che — maandag 21 april 2008 @ 21.07 uur

 3. Heel goed werk ,inventariseren.Dit is de eerste stap om dingen aan te pakken.

  Echter vind ik dat kwaliteitsverbetering aan de vervoerder is en niet aan de politiek.Als de burger zijn verantwoordelijk moet nemen,dient een zorgaanbieder,vervoerder dit ook te doen.
  Geen kwaliteit , geen betaling.
  No Cure ,No pay…..

  Reactie door taardje — maandag 21 april 2008 @ 21.25 uur

 4. Weer een reden waarom de bevolking het niet meer ziet zitten in dit kabinet! Alle normale voorzieningen worden tot op het bod uitgekleed. Waar blijven die maatregelen tov topverdieners, gouden handdrukken etc? waar blijft de aanpak van partijen en/of stromingen die met de stemmen van de SP weglopen? Waarom is het steeds zo stil vanuit de SP? Heb hier enige tijd geleden en op TV toch gelezen en gezien dat de SP nu maatregelen ging nemen…Ik roep niet uitmijzelf NU is de tijd, daar jheeft dit forum er meer als genoeg van…Maar SP…waar blijven jullie?

  Reactie door johan kivits — dinsdag 22 april 2008 @ 0.15 uur

 5. @4johan kivits
  De SP maakt genoeg herrie, je moet alleen wel een goed gehoor hebben wil je het boven het geschreeuw en de lege praatjes van Geert Wilders en Rita Verdonk uit horen. De media bepaald voor de burger wat hij wel en niet krijgt te horen. De twee genoemde personen die nu steeds alle aandacht krijgen hoor je echter niet of nauwelijks in de Tweede Kamer. Je moet je oren richten naar de geluiden uit de tweede kamer en niet naar die van de media, deze zijn alleen maar bezig met kijk- en/of verkoopcijfers en niet met de politiek.

  Reactie door J Vrolijk — dinsdag 22 april 2008 @ 8.27 uur

 6. Ik heb hier geen ervaring mee maar ik heb eerder in de media vernomen dat er het een en ander aan de hand is. Even terugkomend op de reactie van Anja bij vorig onderwerp ov, ik hoop dat dat mag. Ten eerste reageer ik nooit enkel vanuit mijn eigen situatie m.b.t. een probleem maar kijk en luister ook naar die van anderen op meerdere locaties anders zou mijn blik wel heel erg vernauwd worden. Ik ‘zeur’ derhalve niet. Men kan teruglezen wat ik veel eerder te melden had in deze m.b.t. opgeheven haltes, routes etc…. Bovendien leent dit weblog zich niet voor al teveel voorbeelden daarom geef je een tendens weer.
  Voor zover gezegd ‘zeur’ ik niet. Ik probeer doorgaans iets verder te kijken dan mijn eigen neus lang is of mijn ‘eigenbelang’ groot. Overigens woon ik niet IN Eindhoven en hebben wij veel ervaring met het ov, wij zijn er nl. ‘afhankelijk’ van en ook wonen relaties van welke orde ook niet altijd om de hoek.

  Reactie door Henny — dinsdag 22 april 2008 @ 8.54 uur

 7. Ook hier blijkt weer dat de door het CPB en Economische Zaken bepleite neoliberale marktwerking, voor de betrokkenen catastrofaal uitpakt!

  Wat mij betreft: “Gratis open vervoer voor de zieken”!

  Reactie door joseph h — dinsdag 22 april 2008 @ 11.08 uur

 8. Goeden middag vrienden SP.

  Mijn ervaring met de zorgverzekering.

  Voor hartrevalidatie moest ik naar een andere gemeente, helaas het Openbaarvervoer kon niet daarvoor gebruikt worden.
  Dus moest of taxivervoer of iets dergelijks gebruikt worden.
  Dit aan het ziekenfonds aangevraagd.
  Daarvoor moest een doktersverklaring aan het worden aanvraagformulier bijgevoegd.
  Zo gezegd zo gedaan, na verschijdene weken kwam het formulier terug, niet goed gedaan “De hartspecialist moest het uitgebreid beschrijven”.
  Wederom zo gezegd zo gedaan. En de Cardioloog is me ter wille en ondertekend dit formulier.
  Komt het weer terug met de mededeling dat de Specialist moet ondertekenen.
  Mijn klomp breekt ter plaatse!
  Ik bleef beleefd maar ontstak in opperste verontwaardiging.
  Wie had men aan dit beleid gezet, een stagiaire, die niet lezen kon?
  Ik klim in de computer (zo ver dat kan) en schrijf in niet mis te verstane woorden hoe ik over deze affaire denk.
  Krijg ik zonder excuses het bericht terug, dat ik het verkeerd begrepen had!
  Ik kwam niet voor zittend vervoer in aanmerking omdat het niet geldt voor hartrevalidatie!!!!
  Mijn altijd te hoge bloeddruk is er torenhoog door gestegen……
  De marktwerking is ook hierdoor kwalijk en hoogst kwalijk gebleken.
  En nu druk ik me nog zacht uit.

  Een verontwaardige….

  Reactie door Ouwe Dirk — dinsdag 22 april 2008 @ 13.08 uur

 9. @5 J. Vrolijk zegt: “Je moet je oren richten naar de geluiden uit de tweede kamer en niet naar die van de media, deze zijn alleen maar bezig met kijk- en/of verkoopcijfers en niet met de politiek.”

  Dat zal best, maar ondertussen gaan ze met de stemmen aan de haal en heeft de SP het nakijken. Het woord “stemmenmakerij” is hierop van toepassing. Veel kiezers gaan naar de stembus om op een popie Jopie figuur te stemmen. “Hadjememaar”, boer Koekkoek en nu deze 2. En de media vind het prachtig.

  En wat is de opbrengst vanuit de kamer voor de SP? Het beleid beïnvloeden van B de zoveelste? Hier en daar een succesje, meer ook niet. Jammer ik wou dat het meer was.

  Gelukkig dat er nog geen verkiezingen zijn.

  Goedemiddag overigens.

  Reactie door Bert Vanderslagmulders — dinsdag 22 april 2008 @ 15.31 uur

 10. ALLEs is nu onder de maat. en Henny, ik zie ook het grote geheel en kan me zelf nog redelijk redden maar iedereen tobt op het ogenblik voor zich zelf. gelukkig de mensen die een grote kinderschaar om zich heen en in de buurt hebben.,Ik zie steeds dat die iedere keer
  komen opdraven.
  En ongelukkig de mensen die geen hartelijke buren hebben en de kinderen ver weg.

  Mensen treuren in stilte, lopen niet met hun eenzaamheid of problemen te koop. de gemeenten moeten aan de slag en ouderen gaan opzoeken en ter plekke inventariseren hoe het de mensen vergaat.
  ZE willen toch veel aan het werk met behoud van utkering. Nou daar zitten veel iets oudere en zeer verstandige en sociaal voelende mensen onder.

  GEmeenten, wethouders, sta op.

  Reactie door anne hilverda — dinsdag 22 april 2008 @ 17.34 uur

 11. @9 Bert Vanderslagmulders

  ik zeg “jammer genoeg zijn er nog geen verkiezingen”

  ook de 2e kamer [regering] vind wat de media te zeggen hebben veel belangrijker.
  het oordeel van deskundigen leggen ze wel graag naast zich neer als het niet in “het straatje” past.

  nu gaat het weer over ziekenvervoer,maar wat het onderwerp/topic tegenwoordig ook is,we komen telkens allemaal weer terug op dezelfde discussie.

  en vraagt iedereen om opheffen van de marktwerking die alles kapot maakt en al heeft gemaakt,en wil de overgrote meerderheid dit kabinet het liefst naar huis hebben…

  “hier en daar een succesje” daar hoort niemand iets van of over,en geef ik u inderdaad gelijk.

  hoe lang nog…?!

  Reactie door iew — dinsdag 22 april 2008 @ 17.52 uur

 12. Je krijgt als slachtoffer een paar mes steken in je ribben.
  Vervolgens wordt je gekort op de bijstand omdat je niet kunt solliciteren of in het ziekenhuis lig.
  Of wel je krijgt er nog een pak op je flikker na.
  Dan weten deze gemeente exact de regeltjes.
  Maar wel in deze gemeente privé ritjes betalen en reisjes naar China of 15 miljoen in een slurp voetbal b.v.
  Wat een waanzin.
  Dit is een land waar je moet steken en er voor zorgen dat je niet gestoken wordt.

  Reactie door De Hakker — dinsdag 22 april 2008 @ 19.09 uur

 13. Beste mensen, het doel heiligt de middelen.

  Het doel is onze sociale voorzieningen op het niveau van de lage lonen landen te brengen. De middelen zijn de kapitalistische uitvoeringen, zo eenvoudig is dat. Wie de laatste 25 jaar daaraan meegewerkt hebben zijn bekend. Hoe kom je op een ander beleid, daar lig ik wakker van. Dan pak ik een boek uit het verre verleden toen men zuiver in de gedachte was. Heel veel goede schrijvers en kenners hebben vele woorden op papier gezet.
  Onder mijn hoofdkussen ligt nu een boek van Lenin geschreven in 1894.
  De titel is “Wat zijn de ‘volksvrienden’ en hoe bestrijden zij de sociaal-democraten?
  Ik ben nooit lid van een CPN geweest, hoewel Gerben Wagenaar zat als aangetrouwd in de familie.
  Om een lang verhaal kort te maken, in de 19e eeuw had men meer politieke hersenen dan nu. De minvermogenden zijn het slachtoffer van het huidige systeem geworden en gaan al ruzie makend ten onder. Daar zit het kapitaal niet mee, er is werkvee genoeg op de wereld.
  http://members.home.nl/h.hiensch/SP-02.jpg

  Hoe gaan wij de strijd aan nog enkele dagen dan is het 1 Mei, de dag van de arbeid, of zullen wij vieren dat was de dag van de arbeid, nu is het de dag van de Yuppen.

  Reactie door olle Henk — dinsdag 22 april 2008 @ 20.38 uur

 14. @ 6 Henny
  Integendeel, jouw bijdragen getuigen van een helder inzicht en worden iig door mij zeer gewaardeerd. Voorts zou ik op ieder topic willen regeren, maar ik wordt steeds zieker van de te ver doorgevoerde marktwerking. Zolang het geld, God betere het, meer wordt gekoesterd dan de menselijke maat en het aard-ig zijn voor Moeder Aarde, zullen op elk vlak de zaken grondig mis gaan lopen. Mijns inziens zitten we nog maar net in de beginfase van de graaicultuur, als we de regeringspartijen op het pluche laten zitten. PVV en Rita leiden de aandacht af van de komende hyperinflatie en recessie, wat ik je brom.

  Reactie door robbierobson — dinsdag 22 april 2008 @ 21.10 uur

 15. en tja kunneginnedag komt er weer aan,lekker koekhappen,als je er tenminste bij kan wandt een bekent merk is wel heel kindonvriendelijk..maarja
  even weer on? toppic?denjk ik?
  wat zal het dit jaar weer gaan kosten 3ton?,5 ton?8 ton?
  tja daar zijn heel wat taxi enz ritten van kunnen betaalt worden,en volgent jaar nog een 1% belasting erbij,
  de lonen niet stijgen(met mateging dan he,volgens de dubbele onderkin van de nl bank)guttegut en al die milj gas opbrengsten hoeven ze niets voor te doen als de olie maar duurder wordt.tje ik vraag me toch af waar het allemaal aan opgaat,eeuu de exstra soldaatjes?wat zelfs verdubbeling!
  een jsfje hier en daar,straks nog wat exstra wentelteven,en jeepjes jaha wandt het slijt wel erg hard allemaal he,met al die bermbommen,
  maar een fatsoenlijke bejaardenzorg en vervoer en enz enz
  neehe dat kan allemaal niet hoor.sorry bakellende ,gatverdamme wat ben ik dat bleep zat.maarja om even in die ,,zweren,, te blijven,de bijbel beld wordt al gestraft,moet je je maar inlaten enten,of uit de ouderlijke macht ontheffen of zoiets.

  Reactie door ad — dinsdag 22 april 2008 @ 22.08 uur

 16. @8 Ouwe Dirk

  Wat een ervaring voor u! Het is in 1 woord: absurd!!
  U, die te kampen hebt met (regelmatige?) hartproblemen en opgenomen bent geweest en weer herstellende bent… zal niet gebruik kunnen maken van zittend ziekenvervoer?
  Om het nog maar niet eens over uw leeftijd te hebben!!
  Zij we nou helemaal aan de marktheidenen overgeleverd? Die Godverlaten marktwerking moet STOPPEN. Niemand wordt er beter van, dan alleen en uitsluitend de asociale elite!
  We mogen toch hopen dat de SP uw bericht meeneemt naar de 2e Kamer en niet meer openstaat voor de welbekende wegwerksmoesjes.
  Het moet nu ECHT gaan gebeuren: De beuk erin!!
  Iedere dag dat dit kabinet het land van de burgers verder verlakt en die markttrein successievelijk doorstoomt, is een verloren dag! Verloren aan beschaving, menselijkheid en bovenal compassie.
  Als de oppositie niet ingrijpt -maak toch scene en loop ‘en bloc’ die Kamer uit!!- zal het volk steeds minder van de SP begrijpen. Vaak en steeds vaker hoor ik om mij heen dat mensen het nog even bekijken en als het zo doorloopt tot de nieuwe verkiezingen gaan afhaken. Vergeet niet dat velen met hart en ziel gestemd hebben op de SP voor CHANGE! Mensen zijn moe en doodziek van die kabinetten Balkenende en zien geen verandering! Hoe hard de SP ook werkt!!
  Er zal iets anders moeten gebeuren VOORDAT de hele politieke goegemeente weer wekenlang gaat recessen en daarna WEER het achterlijke volk met vlaggetjes staat te zwaaien naar de kwien voor het zoveelste doodvonnis op die zwarte septemberdag.
  Jan, ik hoor je zojuist bij NOVA zeggen ivm de PvdA dat je Nederland FORS wilt veranderen. GO!!

  Lieve ouwe Dirk, ik wens u alle sterkte toe in dit ontzielde land. HOUD VOL! Groet.

  Reactie door Gloria — dinsdag 22 april 2008 @ 22.50 uur