Postbodes in actie!

sharon gesthuizen

In een stampvol Beatrixtheater besloten zo’n 2000 postbodes en TNT-medewerkers dat het genoeg is geweest. Ze gaan over tot actie voor het behoud van hun baan en een fatsoenlijk loon.

SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen was er bij. Je leest een verslag op de SP-site.

Binnenkort zullen alle SP-leden een briefkaart met een sticker in hun brievenbus vinden. Plak ‘m aub zichtbaar en ‘Red de Postbode‘.

Beatrixtheater

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 17 april 2008 :: 0.58 uur

25 Comments

25 reacties

 1. Ik kon er helaas niet bij zijn. Er zijn op onze vestiging reorganisaties aan de gang waardoor iedereen zich drie slagen rond moet werken. Ik heb gisteren een extra wijk gelopen om een collega te helpen; zij was dinsdag pas om 8 uur thuis en moest gisteren ook 3 wijken doen zodat ze weer niet thuis kon eten. Ik heb daarom een van die wijken gedaan; zo waren we allebei rond etenstijd klaar maar gezien de afstand te laat om nog naar Utrecht te gaan. Maar in gedachten was ik er bij en ik ben blij dat zoveel collega’s zijn gekomen.

  Reactie door Chantal P — donderdag 17 april 2008 @ 7.33 uur

 2. Ik denk dat het alleen werk als je in het hele land de zaak plat gooit.
  Deze prikacties van een dag werken niet de post komt een dag later,nou en.
  Direct groots en massaal aanpakken.
  De reactie van Chantal geeft al een teken van zwakte of wel excuses zoeken om niet mee te doen.
  Of de een eiege drieling J.H.R. van de waterkant met mijn mening eens is dat lees ik nog wel?
  Verder de mensen die actie voeren sterkte,laat je niet door de media ophitsen met sympathie peilingen van symphathie kun je niet vreten.
  Want denk eraan dat het milieu Donner er alles aan doet om jullie te breken.

  Reactie door De Hakker — donderdag 17 april 2008 @ 11.12 uur

 3. Het wordt druk aan onze voorgevel. Poster ‘Stop uitverkoop Thuiszorg’ een sticker op de brievenbus met ‘Red de Postbode’. Kom op SP er blijft nog steeds veel plek over voor nieuwe acties. Wat ons betreft plakken we alles onder als er maar een verandering komt binnen Nederland!

  Reactie door Roodkapje — donderdag 17 april 2008 @ 11.12 uur

 4. Bakker (TNT) die de commissie ter vereffening van de weg naar Donners ontslagbeschermingsafbraak leidt! Hoe is het mogelijk. Hij heeft er persoonlijk belang bij.

  Ik plak geen stickers meer. Ook geen poster voor mijn raam. Het enige waartoe ik bereid ben is meedoen aan één grote protestdemonstratie waarbij het Museumplein overtroffen wordt. Al is dat het laatste dat ik doe. Jammer dat er geen plannen in die richting zijn. Ik ben Balkenende en kornuiten spuugzat. Nu blijkt ook nog dat hij mogelijk de eerste EU ministerpresident kan worden. Waarvan de grondwet ook nog eens door hem er op onrechtmatige wijze is doorgedramd. Hoezo democratie?

  Goedemiddag overigens.

  Reactie door Bert Vanderslagmulders. — donderdag 17 april 2008 @ 16.48 uur

 5. Goedenavond vrienden SP.

  Wat mij opvalt bij deze actie, dat is dat de staatssecretaris door afwezigheid schittert. HEEMSKERK (PvdA) wacht weer eens af, er is altijd wel een onderzoek of commissie die advies moet geven.
  Het lijkt wel of deze regering niet zelf kan beslissen, dat moet door anderen voorgezegd worden.
  Dat noemden wij vroeger “spieken”.
  Ik had altijd van Plasterk het idee dat hij het zou kunnen, maar dat valt vies tegen, hij gooit een ballonetje op en wacht af hoe men reageert. Misselijk.
  Dat is toch geen regeren?
  Dat is lapswansen.

  Een verbolgen…..

  Reactie door Ouwe Dirk — donderdag 17 april 2008 @ 17.35 uur

 6. @2 Hakker, jonge….jonge…
  Doe nou eens normaal,heb nou ^&*%$ eens een klein beetje respect voor de mening van de scribenten op dit blog.
  Lees je postjes voor je ze instuurt een keer of twintig over ,misschien kom je dan tot een betere annalyse.
  Katten om te katten worden we toch niet wijzer van beste jongen.(nou ja beste jongen).
  Maar Hakker wel doorgaan want er moet toch
  wat te lachen blijven in dit steeds verder afglijdend landje.
  Het is 18.00 uur,je komt net van je werk dus eet smakelijk.

  Reactie door Rinuis c.s. — donderdag 17 april 2008 @ 18.10 uur

 7. Dit is hoe het neoliberale Europa werkt, met haar neoliberale postrichtlijn. De uitverkoop van de Post aan op winstbeluste multinationals die nog te beroerd zijn om het minimumloon te betalen en arbeidsplaatsen, om willen van de aandeelhouderswaarde, wegsnijden.

  De strijd voor een sociaal Europa en een sociaal Nederland moet nog beginnen!

  Reactie door joseph h — donderdag 17 april 2008 @ 19.07 uur

 8. Vandaag op radio 1 gehoort, dat Donner met de poolse regering zitten te knokken om de poolse arbeiders, die hier heel hard nodig zouden zijn omdat er hier te veel werk is maar dus in Polen nu ook; wel 600.000 vakatures in Polen. Nou, als je dat zou geloven dan zou die Donner toch al lang gesnuffeld moeten hebben bij TNT en die mensen werk aangeboden hebben?

  Het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — donderdag 17 april 2008 @ 19.15 uur

 9. @ 4 Bert Vanderslapmulders

  Het idealisme is met de staart tussen de benen gevlucht en heeft haar heil gezocht bij de PVV. Die kunnen de idealistische plannetjes nog van de daken schreeuwen omdat zij nog geen verantwoordelijkheid hebben hoeven gedragen.

  Het ontslagrecht was ten dode opgeschreven toen JPB dit kabinet kon beginnen; JM had zich dat moeten realiseren maar ideologisch strategische vlinders aan het vangen : kon hij er wat aan doen.

  Maar goeiedag zeg ; Op Onrechtmatige Wijze is laster met een hoofdletter, laster in het openbaar, een lasterlijke aantijging die aanzet tot haat in zich draagt; verklaar je nader.

  Reactie door ACE — donderdag 17 april 2008 @ 19.29 uur

 10. Vandaag de postbodes-morgen de treinbestuurders! In de oorlogstijd heb ik geëvacueerd gezeten bij een stratenmakergezin in Blesdijke.Baas Willem was een echte Fries, een kerel uit één stuk,máár viel het woord “bliksem” of “donnerwetter” moest je uit zijn buurt blijven.Ik heb altijd gedacht dat die daarmee bedoelde:”Sodemieter op”!Als Willem nog geleefd had,zou hij bij de regeringsgebouwen in Den Haag het hele wegdek open gebroken hebben en volgestopt met voetangels.Onze politieke leiders die als blinde paarden door dit stukje aardkloot Nederland lopen hadden vast en zeker de nek gebroken!

  Reactie door Eef Hübbers — donderdag 17 april 2008 @ 21.24 uur

 11. Wat nu met de postbodes gebeurt, is onderdeel van een algemenere trend die zeer verontrustend is, want ergerlijk onrechtvaardig en getuigend van nietsontziende karakterloosheid van de kopstukken die er zich zich graag op laten voorstaan zo goed te weten “wat goed voor Nederland en ons is”…

  Het begint immers “mode” te worden om, met een beroep op “alarmerende financiele situatie”, of “moordende concurrentie, die zo, werkgelegenheid behoudend, het hoofd kan worden geboden” etc. etc. eerst mensen er letterlijk “uit te flikkeren” om ze vervolgens “zorgzaam” toch weer -weliswaar tegen veel slechtere en in de meeste gevallen hemeltergende nieuwe arbeidsvoorwaarden, weer opnieuw in dienst te nemen.

  Degenen die dat echt niet accepteren kunnen, hebben ze dan tenminste, als blijk van “goede wil” een bod op werk gedaan…

  Maar het meest verontrustend is eigenlijk de oorverdovende stilte van alle andere loontrekkenden die, tot nu toe, de dans ontsprongen zijn.

  Weten deze angsthazen en schijtbroeken dan niet dat je een verwend kind tot de orde moet roepen om te voorkomen dat het in zijn driester wordende veeleisendheid tenslotte onhanteerbaar gaat worden…??

  Ik voel me hier nogal eens in dubio, want gelovig christen en -dat zijnde – eigenlijk vol hoop en verwachting, maar toch…!

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — vrijdag 18 april 2008 @ 1.11 uur

 12. Ach Hakker, als je het helpen van een collega, zodat ook zij op een normaal tijdstip thuis kan zijn, een slap smoesje vindt dan zegt dat meer over jou dan mij. Had ik dan moeten zeggen “joh, succes ermee, ik ga van mijn vrije tijd genieten”? Zij zat op de helft van de week al over haar contracturen heen, dat zegt iets over hoe druk het bij ons is. Dinsdagavond was ze om 8 uur thuis, donderdagmorgen om 6 uur moest ze weer aan het werk. Maar scheld me gerust uit hoor, ik weet dat mijn actiebereidheid groot is. Utrecht stond al in mijn agenda, reisinformatie was al afgedrukt en ik was ook zeker van plan te gaan. Ik kon er echter niet meer op tijd zijn, ik heb namelijk geen eigen vervoer en met het OV ben ik 2 uur onderweg. Maar goed, ik hoef me niet te verdedigen, ik schaam me niet dat ik een collega heb geholpen ook al heb ik daardoor de bijeenkomt gemist!

  Ik blijf wel moeite houden met het middel “staken”. Uiteindelijk komt de post wel waar die zijn moet, zij het een dag later. Bakker hebben we er niet mee vrees ik, maar de mensen wel en die zijn niet degenen die ons deze maatregelen door de neus boren. Hoe gaan we dat met rouwpost doen, een dag vertraging kan nogal trieste gevolgen hebben igv een uitvaart. Ik doe wel mee, ik wil ook dat het beter wordt bij de post. Maar ik vraag me af of er geen manier is waarmee we Bakker directer treffen zonder de hele bevolking de dupe te laten worden.

  Reactie door Chantal P — vrijdag 18 april 2008 @ 7.33 uur

 13. @12 Chantal P

  u zegt:”Ik blijf wel moeite houden met het middel “staken”. Uiteindelijk komt de post wel waar die zijn moet, zij het een dag later. Bakker hebben we er niet mee vrees ik”

  dat heb ik nu ook,vooral omdat de enige partijen die nog een klein beetje bereiken,de stakende werknemers zijn.
  en dan nog komt men er redelijk bekaaid af.
  het is belachelijk dat men moet staken om van de regering iets van het zoet af te dwingen dat men BELOOFD heeft.
  het lukt de oppositie niet om ze te houden aan hun verkiezingsbeloften,en ik vraag mij af “willen ze dat eigenlijk wel”
  ik vind ook dat de oppositie niet luisterd naar de burger,en te veel afgaat op peilingen,polls en onderzoeken in de media etc.
  de impact van die prikacties is niet groot genoeg om dit kabinet te doen schudden. maar doe je best postbodes!

  @6 Rinuis c.s.

  genuanceerd politiek correct discussieren om het discussieren levert ook niets op…
  het lachen is mij in ieder geval al zo’n beetje vergaan als je ziet hoe snel de SP naar beneden duikt in de peilingen [al zijn het maar peilingen] en het aantal leden volgens mij ook weer af neemt.
  het is goed dat de SP de postbodes steunt,dat doe ik ook maar ik kan niet iedere staking of demonstratie bijwonen.
  al zou ik het wel willen.[ben wel op een 2 tal geweest]
  één grote landelijke demonstratie is er nodig om ze te laten bewegen in Den Haag.
  dweilen met de kraan open heeft nog nooit gewerkt.

  Reactie door iew — vrijdag 18 april 2008 @ 9.24 uur

 14. @11 Harrieke.

  Je spreekt van angsthazen schijtbroeken, die niet actiebereid zijn. Vroeger had je een vakbond, waar ik overigens nooit lid van geweest ben, de EVC. Daar zaten de aanzetters tot stakingen en trokken anderen
  bonden mee in hun kielzocht. Maar die mensen, communisten waren staatsgevaarlijk en niet te vertrouwen volgens de werkgevers en hun politieke vriendjes.
  Goed, toen de CPN overging in groenlinks zijn vele van die oudstrijders overgegaan naar de SP en FNV bonden, Ina Brouwer is vorig jaar overgestapt naar de PvdA. Naar de ex CPN wordt niet meer geluisterd. Je kunt echt niet generaliseren, het is de tijd die het nu bepaald waar de macht ligt.
  De werkenden (arbeiders) zijn veraden bij het accoord van Wassenaar. Met de eenwording van Europa worden zij wederom het weggooi artikel van het productie systeem. Ook postbode’s ontkomen niet hieraan tenzij vakorganisaties uit de dood herrijzen en hun krachten gaan bundelen.
  Maar eerst zal het hoofdbestuur een schop onder hun doorgezeten billen moeten krijgen.
  Gisteren was ik op een FNV vergadering met als thema Wet Maatschappelijke ondersteuning (WMO). Ik kreeg er zowat een complete hartstilstand van. Waar men mee bezig is uitleg en nog eens uitleg van de gevolgen. De oorzaak daar praat niemand over. Aan het eind attendeerde ik op een zelfde situatie in 1994. Ik had het artikel bij mij: Eigen FNV-bond voor uitkeringsgerechtigden bepleit. Vakcentrale luistert volgens voorzitter Voedingsbond te weinig naar niet-werkenden.
  De postbode’s in particuliere dienst zijn ook het schlachtoffer van een terugtredende overheid en een hardweglopende vakorganisatie, en wie houdt hen bij de les?

  Reactie door olle Henk — vrijdag 18 april 2008 @ 11.24 uur

 15. Vreemd is dat juist gemeenteinstellingen erg veel mailing versturen via interne post of stadspost..

  Reactie door FeeX — vrijdag 18 april 2008 @ 15.35 uur

 16. Ik ben het eens met IEW. Ik gun alle postbodes een fatsoenlijk inkomen waar ze van kunnen leven, want ze werken er hard genoeg voor. Maar dat geldt nu voor alle groepen in de bevolking.In zo’n rijk land,waar de regering zo even 2,6 miljard aan advies(lees oplichters)buro’s uitgeeft,omdat ze zelf de klus niet kunnen klaren, moet iedereen een goed bestaan kunnen leiden.EN geen voedselbanken en andere doekjes voor het bloeden (die overigens dan ook nog vanuit de burgerij gefinancierd en bewerkstelligd moeten worden, laten we dat ook even memoreren.

  ER moeten opnieuw onderwerpen aan de orde komen zoals: onderzoek oorlog Irak en AFghanistan,bedacht door een dwaas in de vS EN uitgevoerd door Balkenende…………

  en hoe zit het nu met die vlieguren van de oranjes.er is een brief ingediend maar nu weer het grote STILZWIJGEN net als een half jaar geleden en een jaar geleden.
  EN FRANEker moet weer 300.000 euro ophoesten om deze familie te laten koekhappen. Is dat verantwoord?ZO Rijk zijn ze niet in dat deel van Friesland hoor!

  en dit zijn nog maar enkele van de misstanden. ER zijn veel onopgeloste zaken die blijven liggen tot de burger zich weer met andere hype bezig houdt.

  Hoe lang komen ze daar in den Haag mee weg?

  Reactie door anne hilverda — vrijdag 18 april 2008 @ 17.57 uur

 17. @9 ACE,
  Het zou beter zijn om inhoudelijk op het onderwerp te reageren in plaats van een woordje door mij opgeschreven op een weegschaaltje te leggen. Nu heb je dus je “inzending” verprutst met iets volstrekt onbelangrijks en moet je 24 uur wachten. En ach, een naamverdraaiing doet het altijd goed, grapjas.

  En nu verpruts ik mijn toegestane mogelijkheid tot reageren ook. Maar dat geeft niet want mijn mening over acties per beroepsgroep heb ik al vaker op dit weblog geventileerd.

  Goedenavond overigens.

  Reactie door Bert Vanderslagmulders. — vrijdag 18 april 2008 @ 19.06 uur

 18. Beste olle,

  De vakbeweging in de gedaante van Abvakabo en FNV bondgenoten waren vandaag in Gronau om samen met de Duitse bond Verdi.de actie te voeren! Ze klaagden de Europese politiek aan met haar neoliberale postrichtlijn en de bedrijven Sandd, Selectmail en TNT die zonder CAO en rechtsbescherming voor hun personeel willen werken!

  In België is Sp.a Rood begonnen met een petitie om de Post weer voor 100% in publieke handen terug te brengen ingaande in 2009 als het bestaande contract tussen de overheid en een privaat bedrijf afloopt, misschien is dit voor Nederland ookwel een optie!

  De sociale strijd voor een sociaal Europa en een sociaal Nederland is pas begonnen!

  Reactie door joseph h — vrijdag 18 april 2008 @ 19.17 uur

 19. Tijdens de demo Binnenhof ‘Stop uitverkoop Thuiszorg’ waren de ‘Belgen’ ook aanwezig!!!
  Gaan we dan terug naar de uit de vorige eeuw stammende internationale? Mag hopen dat een gedeelte van de mensheid verder is.
  Rustig weekend?

  Reactie door Roodkapje — vrijdag 18 april 2008 @ 20.52 uur

 20. zomaar wat gedachten,,heel enkel droom ik wel eens,,ach laat alles alsjeblieft naar de donbleep gaan,,nog een paar jaar die C partijen en vvd klonen,zodat er nog meer 1,nederlanders/en palestijnen irakezen enz vermoordt worden in den verre,of ter plekke,1,waar de balkeneindes zo bij stil staan en mee leven(alleen maar omdat het een zoontje is van een militaire familie/hoge pief,net na de feestelijke ahum,feestelijk?in oorlogs gebied?)enz enz
  b allemaal bij die bonden weg,zodat de wereld nog sneller arm wordt,,op een paar shell/esso/tnt enz figuren na,,en als dan eindelijk de honger/drinkwater(door het verdubbelen van de prijzen)oorlog toe slaat,,dan al die bazen/shell/tnt/esso/wapen fabrikanten enz enz figuren het vet van de botten halen(verzachtende uitspraak),,dan kunnen we eindelijk van het begin af beginnen,zonder die figuren zoals doeke terpstra cnv/en dat andere fnv vakbonds mannetje die zich mateloos en schaamteloos loopt te verijken,het was ook nog een pvd$ ministertje (een schoon voorbeeld waar veel bonzen van de bonden voor staan.) en type balkeneindes,enz,
  en dan schrik ik wakker,,tjjee deze dromen heten ook wel(zeg maar 15-17 jarige dromen,waterig)
  gek dat de wereld verhard en aso wordt dat veel mensen er geen heil meer in zien,maar ja das nu precies wat de c wereld machthebbers(hitlertjes) willen,verdeeldheid.
  foei en sorry.

  Reactie door ad — vrijdag 18 april 2008 @ 21.17 uur

 21. Wanneer neemt de SP het nou eens op voor taxi-chauffeurs in het gehandicapten vervoer. Zij verdienen beduidend minder dan postbodes, maar moeten tegenwoordig wel allerlei diploma’s halen om te mogen rijden.

  Reactie door engine 54 — vrijdag 18 april 2008 @ 23.51 uur

 22. Hoe eerder TNT het monopolie kwijt is, des te beter. Ja, het bedrijf moet afslanken, maar da’s logisch. Waarom? Als ik een postzegel nodig heb, moet ik er 10 kopen. Belachelijk beleid van een ziek bedrijf. Tijd voor andere spelers op die markt, en dus werkgelegenheid voor die postmensen.

  Reactie door P. Deauville — vrijdag 18 april 2008 @ 23.56 uur

 23. Ach beste Deauville,

  Waar wij ons hier bezorgd om maken is natuurlijk helemaal niet belangrijk…?
  Dat steeds meer mensen dreigen te moeten gaan werken tegen vooroorlogse arbeidsvoorwaarden, doet er immers niet toe als er “tijd voor andere spelers op de markt” moet komen…?
  Da’s logisch toch…?

  Enne, hoe staan de aandeeltjes, schuift het nog wat…?

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zaterdag 19 april 2008 @ 2.42 uur

 24. Ik wil postbodes niets verwijten, wanneer zij nare brieven bezorgen. Maar wat mij betreft mogen op alle niveaus, postbedrij-ven plat worden gelegd.
  Zeker een jaar lang.
  En waarom?

  Het zou toch fantastisch zijn, om daardoor geen rekeningen op de deurmat achter de brievenbus te vinden van het energie bedrijf, het centraal justitieel incasso bureau, deurwaarders, de belasting en heel wat andere instellingen.

  Maar dat zal wel niet helpen. Want dan sturen die (als vroeger) wel hun eigen mannetjes en kenautjes.

  Voor die mensen, is dat een mooi en misschien beter betaald stukje werkgelegenheid, dan voor postbodes..

  Heel wat instellingen willen van klanten en ontevreden mensen geen e-mail ontvangen.
  Die moet je altijd een brief sturen.

  En krijg je via hun postbusnummer soms een brief terug, dan weet je niet met wie je te maken hebt.

  En vooral diegenen, die geld van jou willen zien, die verstoppen zich naar buiten toe, achter anoniemiteit.
  Bij het Openbaar Ministerie bijvoorbeeld, stond er in het verleden nog wel eens een naam of handtekening onder een brief, die jou werd toegezonden.

  Nu weet je niet meer altijd aan wie je nou precies een vriendelijke of een beledigende brief of e-mail, moet terug sturen. Die laatst genoeemde, botst dikwijls tegen hun beschermende muur op.

  Het lukt toch wel eens om er door heen te breken, wanneer je je ergens kwaad om maakt.
  Maar wanneer je dan de zaken onverzachtend bij hun juiste naam noemt, en daar nog een schepje onaardige nomenklatuur aan toevoegt, dan is de ontvanger hooglijk beledigd.

  Maar dat is een ander verhaal.

  Groeten van Haras.

  Reactie door Haras — zaterdag 19 april 2008 @ 9.48 uur

 25. Het gebeuren met de postbodes, de uitholling van arbeidsrechten het afzwakken van hun rechtspositie door verdoorgevoerde marktwerking en tegelijkertijd het loslaten door de overheid van enige rechtsbescherming is een voorbode voor alles wat ons te wachten staat. Daarvoor behoef je alleen maar een nitwit te hebben zitten op economische zaken die als een stagiaire komend uit het onderwijs volledig geïmponeerd is door haar leraar WIENTJES. Ze hangt letterlijk aan zijn lippen en papegaait alles na wat haar leraar zegt want die WEET het tenslotte. Lees het intervieuw in NRC handelsblad. De naiviteit druipt ervanaf, een zeer gevaarlijke onderwijsnaïviteit van een zich als blije devote Limburgse gup gedragende leerlinge.
  Lees daarnaast bij opinie het stuk van Lans Bovenberg en Marcel Canoy en je ziet hoe zodadelijk AWBZ-hulp enkel te koop is als je toegerust bent met een fors inkomen en hoe je met de WMO in de hand geen wettelijk recht meer hebt en/of kan halen. Sociale dumping bij uitstek waarschijnlijk ingegeven vanuit een redenering met beperkt zicht vanuit hun en huns gelijken portemonnee.
  Nederland gaat ten onder aan ‘kortzichtigheid’ t.g.v. juppendenken óók of juist in de wetenschap die meer en meer door politiek en economisch eigenbelang en daarmee marktwerkend belang gekleurd is.
  Dat kan ook niet anders in een wereld die zodanig gesubsidieerd wordt dat onafhankelijkheid en ‘algemeen’belang niet zelden ver te zoeken zijn. Niet in de laatste plaats om hun eigen verworvenheden in de globaliserende wereld veilig te stellen ten kosten van anderen.
  Afhankelijke wetenschappelijke beperktheid die vooral zichzelf bedruipt. Ben benieuwd waarom ze NOOIT pleiten voor het optrekken van de grens waarover AWBZ premie moet worden of inkomensafhankelijke premie. Waarom ze nooit noemen dat het grootste deel van de bevolking met een laag inkomen HUN AWBZ aftrek van 50% jaren en jaren hebben mogen ophoesten. ZIJ die het meest geprofiteerd hebben en de kosten het méést opgejaagd terwijl ze evenveel betaalden ( met de meest dure ‘gekleurde’ brillen bijvoorbeeld a 50%). Nederland gaat ten onder aan het eigenbelang van de wetenschapper die zelden in eigen vlees snijdt.

  Reactie door Henny — zaterdag 19 april 2008 @ 10.54 uur