Het zwarte gat van de reïntegratie

Het is volkomen duister wat er is gebeurd met de 7,7 miljard euro die de afgelopen zes jaar is besteed aan de commerciële reïntegratie. Dat concludeert de SP na eigen onderzoek. Reïntegratiebedrijven weigeren systematisch openheid van zaken te geven over de besteding van dit belastinggeld. De SP wil een parlementair onderzoek en dat de reïntegratie door de gemeenten wordt uitgevoerd.

Tweede Kamerleden Paul Ulenbelt en Paul Lempens hebben de laatste weken geprobeerd te achterhalen wat de miljarden aan belastinggeld voor reïntegratie opleveren. ‘Het resultaat is volstrekt onduidelijk,’ zegt Ulenbelt. ‘Toch blijven de miljarden via de gemeenten en het UWV naar de commerciële bedrijven stromen. Wij hebben tien grote reïntegratiebedrijven proberen te onderzoeken en geen van hen kan of wil de besteding van de publieke middelen verantwoorden. De informatie wordt vaak als ‘concurrentiegevoelig’ bestempeld. Daardoor kan er geen publieke controle plaatsvinden op besteding van miljarden euro’s publiek geld. Aan deze waanzin moet een einde komen. Breng de uitvoering van de reïntegratie naar de gemeenten, zodat er democratische controle kan plaatsvinden op de bestedingen.’

Eind 2004 constateerde de SP, twee jaar na de invoering van marktwerking in de arbeidsbemiddeling, dat de reïntegratie ‘een schandalige miskleun was in de orde van grootte van de Betuwelijn’. Afgelopen tijd heeft de SP opnieuw ervaringen van betrokkenen verzameld via een online meldpunt. Lempens: ‘Het blijkt nog steeds een puinhoop. Van de tweehonderd meldingen waren er vier positief. Veel mensen geven aan door eigen inspanning aan werk te zijn gekomen en dat daarbij het reïntegratietraject niet heeft geholpen of zelfs heeft tegengewerkt. Mensen worden van bureau naar bureau gestuurd, zonder resultaat. Het reïntegratietraject sluit niet aan op de ervaring en achtergrond van mensen. De begeleiding wisselt snel en mensen worden geïntimideerd met gevolgen voor de uitkering. Er wordt makkelijk geld verdiend door minimale inspanningen en het doorsluizen van mensen naar uitzendbureaus en dochterondernemingen. Er is geen enkele reden voor vertrouwen in de commerciële reïntegratiebranche.’

De voorstellen van de SP:

 • * Een grondig parlementair onderzoek naar de besteding van de reïntegratiegelden.
 • * Arbeidsbemiddeling wordt publiek georganiseerd door arbeidsbemiddelaars die werklozen en werkgevers kennen en bij elkaar brengen.
 • * Er dient meer aandacht en hulp te zijn bij de situatie van de uitkeringsgerechtigde, bijvoorbeeld als sprake is van schuldenproblematiek.
 • * Er komen meer mogelijkheden tot het volgen van vakopleidingen; leren en werken worden gecombineerd, bijvoorbeeld in gemeentelijke leer-werkbedrijven.
 • * Middelgrote en grote werkgevers moeten verplicht een percentage van hun arbeidsplaatsen openstellen voor mensen die (deels) arbeidsgehandicapt zijn. De overheid geeft het goede voorbeeld door zelf ook quota te hanteren.
 • * Reïntegratie mag alleen door gemeenten en UWV worden aangeboden als er een duidelijk perspectief op een reguliere arbeidsplaats is en het reïntegratietraject dit perspectief vergroot.

(Nieuwsbericht SP)

Zie ook: Het onderzoeksrapport

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 31 maart 2008 :: 12.34 uur

33 Comments

33 reacties

 1. klopt dat je snel weg gewerkt word
  en als je een partner met inkomen heb kom je ook niet voor bepaalde banen in aanmerking
  raar want ik betaal toch echt mijn eigen premies van mijn eigen verdiende loon
  en dan opeens tellen ze het inkomen van je partner erbij op
  en kom je niet meer in aanmerking
  je staat gewoon klem
  ik kreeg van een reintergratiedeskundige te horen dat ik maar niet moest vertellen dat ik fibromyalgie heb want dan werd ik vast niet aangenomen als ik ergens ging soliciteren hahaha
  nee gek he
  maar verlopig proberen ze je wel kwijt te raken
  dit is gewoon een afschuifsysteem toch?
  ik zou willen weten wat ik zou kunnen doen om fibromyalgie erkend te krijgen?
  ik blijf zoeken

  Reactie door diana — maandag 31 maart 2008 @ 13.12 uur

 2. De zwarte rat van de reïntegratie is een plaag, nee een nachtmerrie, een verlammende slag voor de werkzoekende, een zegen en handlanger van de uitzendmaffia en wordt gevoed door een bureaucratisch overheidsysteem zonder enig verantwoordelijkheidsbesef voor ons land en zijn werkloos geworden onderdanen.

  Reactie door Lef — maandag 31 maart 2008 @ 13.16 uur

 3. Het idiotie ten top!
  Ik werk met mensen met een verstandelijke beperking. In de afgelopen paar jaar worden ze één voor één uitgestoten bij de WSW. Aan de poort staan namelijk vele wachtenden, die door de Geus uit de WAO zijn geflikkerd, die niet voor herintegratie in aanmerking komen omdat de reorganisatiebedrijven het vooral druk hebben met elkaar de centjes toe te spelen en het potentiële klanten moeilijk te maken. Die belanden uiteindelijk vaak voor de deur van een WSW bedrijf, waar de wachtlijsten enorm zijn. Omdat daar mensen tussen zitten (ex-wao-ers) die productiever zijn dan verstandelijk gehandicapten, halen de wsw bedrijven hen liever binnen dan dat ze moeite doen om de verstandelijk gehandicapten binnen boord te houden. Die worden dus het kind van de rekening en belanden in een Wajong uitkering, wanneer ze de hoge prestatie-eisen niet meer aan kunnen. En dan is Donner hooglijk verbaasd dat het aantal Wajongers explosief toeneemt. Wat een walgelijk politiek circus is dit toch!
  En dat allemaal over de ruggen van mensen die eigenlijk alleen willen werken voor hun geld en daar de gepaste voorwaarden en omstandigheden voor vragen. Niks dáárvan, de centen gaan naar de zakkenvullers bij het UWV en de reïntegratiebedrijven, die zelf voor geen meter presteren. Kan het nog gekker?

  Reactie door PrOV-tje — maandag 31 maart 2008 @ 13.39 uur

 4. Ben zelf bij 2 reintregratie bedrijven geweest en is een duidelijk afschuif systeem.
  Ze weten niet wat ze met je aanmoeten.
  Toevallig Diana zit ik met hetzelfde probleem als jou en werd er tegen mij ook gezegd van zeg maar niets dat je fm hebt.
  Haha.
  Dacht dat hun er voor mij waren om met mij aangepast werk te zoeken.
  Maar nee hoor.
  Daar zaten mensen die al 2 jaar lang iedere week bij het reintregratie bedrijf kwamen, zegt genoeg toch.

  Reactie door ik — maandag 31 maart 2008 @ 13.41 uur

 5. Ik vraag me af welk percentage VVD-er is (of stemt) van deze reïntegratie-graai-burootjes.

  Reactie door Joop Schouten — maandag 31 maart 2008 @ 13.42 uur

 6. Goedemiddag allemaal.

  Werklozen moeten dan ook nog aanhoren dat “zij zoveel kosten”…
  N.b.: zij hebben niet om deze geldverslindende waanzin gevraagd! (Overigens, het “volk” ook niet!)
  Zou e.e.a. misschien de zoveelste geldbron zijn voor het “ons-kent-ons”-circuit…??!

  Nog nooit zijn “cursussen” solliciteren en wat vaag gepraat, waarin de werkloze vooral wordt ingeprent dat hij eigenlijk minderwaardig is, de “samen”leving zo duur te staan gekomen…heel wat duurder dan de oude en vertrouwde arbeidsbureau’s.
  Maar…DIE moesten zonodig geprivatiseerd worden…

  En bedrijven daarentegen, hebben geen enkele verplichting….

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — maandag 31 maart 2008 @ 13.49 uur

 7. Ik ben het er mee eens behalve met het voorstel om de re-integratie door de gemeenten te laten uitvoeren. Mijn ervaringen met het Work First traject van de gemeente zijn ronduit negatief. De gemeente hanteert bij de re-integratie namelijk het volgende paardenmiddel: Ontzeg de bijstandsgerechtigde zijn recht op bijstand; dan vindt hij vanzelf werk. Een dergelijk idee is door wijlen Pim Fortuyn ook nog wel eens geopperd.

  Reactie door reint — maandag 31 maart 2008 @ 14.53 uur

 8. het word ze in de schoot geworpen door UWV dat geld…

  neem bijvoorbeeld de IRO [Individueele Reintegratie Overeenkomst]

  maar dat MOET wel via een reitegratiebedrijf.
  Dat schrijft dan een plannetje,het UWV gaat er mee accoord en het Reintegratiebureau mag maximaal 5000 euro besteden aan jouw reintegratie.

  die haalt dan eerst de ZELF berekende kosten voor het Rea buro eruit,waarna er te weinig over blijft voor het volgen van bv een opleiding of cursus…
  en al heb je geen enkele moeite met solliciteren en sollicitatie brieven schrijven,je MOET toch eerst een sollicitatiecursus bij het REA buro volgen…

  en daarna kan je 2x per week op komen draven om in de mappen met vacatures die er niet zijn,op dat REA buro naar een baan gaan zoeken.

  maar voor dat er ook maar IETS veranderd in Nederland, gaan er eerst weer jaren politiek gekakel aan vooraf,ipv de koe eens echt bij de horens te vatten,en het beessie eens echt bij de naam te noemen!

  “volksverlakkerij” = misleiding = strafbaar volgens ons wetboek…

  Reactie door iew — maandag 31 maart 2008 @ 15.10 uur

 9. Reïntegratie geen weg naar werk:
  (door Bart van Donselaar)
  http://zeist.sp.nl/opinie/2008/20080313_reintegratie_geen_weg_naar_werk.shtml

  Reactie door Annette — maandag 31 maart 2008 @ 15.10 uur

 10. In Oude Pekela hebben ze voor miljoenen 3 mensen aan het werk geholpen. Is jaren geleden al op tv geweest. Ik dacht dat er toen ingegrepen zou worden, maar niks hoor. Ik hoop dat de plannen van de SP nu eens een keer gehoor vinden bij deze regering. Helaas is de ingeslagen weg naar liberaliseren moeilijk te stoppen. Men denkt nog steeds dat het een zegen is.

  Goedemiddag overigens.

  Reactie door Bert Vanderslagmulder. — maandag 31 maart 2008 @ 15.43 uur

 11. Beste Jan,

  In punt 5 ,….geeft de overheid het goede voorbeeld…
  Is de spreekstoel in de tweede kamer wel rolstoeltoegankelijk??? Zo te zien met al die tredes wordt dat best moeilijk.

  Goede punten ,helemaal mee eens

  Reactie door taardje — maandag 31 maart 2008 @ 16.27 uur

 12. ik ken iemand die zo’n buro heeft: die lacht zich helemaal rot. € 5000,- voor drie uurtjes werk. over een paar jaar gaat hij stoppen want is dan “binnen” ( en dit is geen grapje).

  goed dat de sp dit aan wil pakken!!

  en het erge is dat de overheid weer nieuwe dingen gaat verzinnen: nl de CO2 uitstoot. gaat weer een nieuwe miskleun worden met subsidies voor dit en voor adviezen zus en zo. blablabla.
  de overheid is kennelijk niet zaligmakend…

  Reactie door Voltaire — maandag 31 maart 2008 @ 16.41 uur

 13. Verder….na duizend stappen nog een stapje terug, kleine onwetende schepsels van deze aardkloot, de goot in met jullie…opgeslokt zult u worden door het Grootkapitaal…wij zijn de moderne Noormannen van deze tijd, wij opereren onder de benamming”De Graaiers”!,,Bij ons vind je zelfs de hond in de pot nog niet terug en tóch zijn wij de bestuurders van dit land”!Geachte Regering, jullie hebben een modern concentratiekamp opgebouwd, de gaskames zijn vervangen door beknellende dampende fabrieksschoorstenen en ondergebracht zijn wij in woonhuizen waar frisse lucht niet meer naar binnen kan stromen, de vaste lasten slorpen 73 pct van het inkomen op, veel minima’s moeten naar de voedselbank, misschien was een gaarkeuken nog beter, om zich te voeden, heb je een bepaalde instantie nodig, dan loopt alles over zoveel lijnen, dat je beter een postduif langs had kunnen sturen.Verder hebben jullie van allerlei pietluttierige regeltjes opgesteld, dit mag niet, dat ook al niet, in een café kun je geen sigaretje meer opsteken, daar mag niet gespeeld worden, máár voor het grootkapitaal heeft deze Christelijke Regering een nieuwe regeling uitgevonden, namelijk code X de betalende aflaat; hierbij is alles toelaatbaar en kunnen de wetten met voeten getreden worden.Zieken, gehandicapoten, bijstandmoeders en al die categorieën die er niet meer bijhoren hebben de heren al in het dwangbuis liggen…dus dáár geen omkijken meer naar!Nu zijn er voor de zoveelste keer weer miljarden verdwenen en het begrip commerciële Reïntegratie wordt nú commerciële reïncarnatie! Zet je voor het begrip evolutie een r, dan raken binnenkort de poppetjes overal aan het dansen!De voedingsbodem is geschapen..het is nu nog afwachten geblazen!

  Reactie door Eef Hübbers — maandag 31 maart 2008 @ 16.59 uur

 14. SP eisen dat de reintegratie bureau´s openheid van zaken moeten geven desnoods via een motie of de rechter,de beerput gaat dan vanzelf wel open hopelijk mag Donner met zijn handlangers dan ook vertrekken.Want deze figuren zitten achter dit crimineel beleid.Overigens liberalisering staat niet voor een stroming maar gelegaliseerde diefstal.

  Reactie door sorry en waarden — maandag 31 maart 2008 @ 17.11 uur

 15. Nou, Ik ben in het begin van mijn Wia periode door het UWV met een reïntegratiebedrijf in contact gebracht. Zij hebben een testje afgenomen, en me een thuiscursus gegeven die 350 euro koste bij het LOI. Hierna werd ik als onbemiddelbaar afgedaan. Tel uit de winst voor dit bedrijf!

  Reactie door Burger #0 — maandag 31 maart 2008 @ 19.49 uur

 16. Ik vind het wel grappige die bureaus de oplichting straalt er vanaf.
  Iedereen zit te kijken hoe men hier met een lach op hun gezicht de zakken aan het vullen is.
  Het is een grote show in dit land waar het manager kader heerlijk de zakken zit te vullen.
  Ik loop bij een organisatie als vrijwilliger en zie al drie jaar de ene naar de ander manager (betaald)komen en gaan,het ene beleidsplan na de ander , managers de hei op en de hei af,de ene verhuizing na de ander,plannen die je als vrijwilliger zo de prullenmand in kan dumpen,stapels boekwerken en rapporten. Maar in die drie jaar is in het werken voor mijn op de werkvloer totaal niets verandert.Het is nog steeds met summiere hulpmiddelen de zaak aan het draaien houden.

  Reactie door De Hakker — maandag 31 maart 2008 @ 19.58 uur

 17. Dit is het topje van de ijsberg.

  Iemand die niet meer (geheel) kan werken en werkelijk alles uit de kast trekt om er boven op te komen, wordt de grond ingetrapt en afgemaakt door deze bedrijven. Beseft NL wel hoe geraffineerd dit syteem werkt. Het gaatnog veel verder, zelfs bedrijfsartsen zijn zo corrupt als wat. Vrijwel alle partijen die ingeschakeld worden door de werkgevers hebben 1 doel= presteren!
  Dat wil zeggen zorgen dat de werknemers zo min mogelijk geld kosten, op alle fronten.

  Reactie door Jozef — maandag 31 maart 2008 @ 20.48 uur

 18. Hoorde vandaag een leuke over managers.

  Het zijn net meeuwen, zo komen met veel gekrijs binnen, schijten de hele boel eronder en dan vertekken ze weer.

  Reactie door tgif — maandag 31 maart 2008 @ 21.09 uur

 19. Grootste maffia zijn de lokale overheden, en daar ligt het uitvoerbeleid, goed dat we het afschuiven van de awbz naar lokale overheden hebben weten te voorkomen, want iedereen kan natuurlijk op zijn vingers natellen als je ze n zak met geld geeft voor de wat armere mensen, dat het geld oveal naartoe gaat behalve naar waar het voor bestemd is, ach dit speelt al sinds 1998 waarin 3 man verantwoordelijk zijn voor de wet werk en inkomen, n pvda er, n vvder en n cdaer hebben ff n wetje in elkaar gedraait om mensen ALTIJD in het ongelijk te stellen, met goedkeuring van de koningin, die voor alle wetten verantwoordelijk is…

  Maar wacht maar binnekort gaat het zelfde gebeuren met de hypotheekrente aftrekkertjes, huisbezoeken, stalken etc, let maar op…
  mvg

  Reactie door Anoniem — maandag 31 maart 2008 @ 22.40 uur

 20. Ik vind dat het bedrijfsleven en de overheid toe zijn aan een flinke reintegratiecursus, ze staan zeer ver af van de maatscahppelijke werkelijkheid en zijn toe aan ‘re’ integratie.
  Hoe geef ik eerlijke mensen op een eerlijke manier eerlijk werk met een eerlijke beloning.
  Hoe neem ik mijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door het ‘beleden’ maatschappelijk ondernemen in daden om te zetten, te doen wat ik zeg te vinden.
  Te oud bevinden om aan te nemen na het vijtigste levensjaar maar uitstekend bevinden te blijven werken na het 65e want goh.. dát zijn pas energieke mensen, tegelijk het waar mogelijk afschuiven van oudere werknemers. Leer de heren eens wat’paradox’ betekent, ‘spagaat’ of gewoon ‘draaien’ (liegen uit eigenbelang)
  ‘graaien’ en ‘exorbitantie’ m.b.t. zelfverrijking.
  Leg ze in deze uit wat het woord ‘narcisme’ betekent door ze de werkelijke waarde te leren kennen m.b.t. henzelf en de normen die daarvoor gelden.
  Als al die stagiaires a raison van een minimumloon een jaar hun werk goed doen zijn we al heel wat opgeschoten.
  Mijn man kreeg niet eens reintegratie aangeboden omdat hij toch niet aan het werk zou komen. Mét die conclusie werd hij tegelijkertijd gedeeltelijk goedgekeurd omdat hij nog wel aan het werk zou ‘kunnen’ komen. Leer ze bij het UWV de betekenis van het woord contradictie.
  Ik heb reintegratie gehad en dat mocht wat kosten, de enige die zich totaal ingezet heeft ben ikzelf. Eenmaal geld gevangen voor onafgemaakt werk ben je niet meer interessant, laten ze je vallen als een baksteen zijn onbereikbaar.
  Als het meerderen vergaan is zoals het mij vergaan is, wetende wat ik gekost heb en het uiteindelijke verloop… dan weet ik wel waar dat geld gebleven is, bij het bedrijfsleven die deze fata morgana in stand houdt ter meerdere eer en glorie van henzelf. Dit bedrijfsplan zou door geen bank goedgekeurd worden als ze daar het geld moesten lenen.

  Reactie door Henny — maandag 31 maart 2008 @ 22.52 uur

 21. prof.Arie van der Zwan had niet veel goede woorden over voor Bos en de pvda.Ze hadden voet bij stuk moeten houden en moeten bedingen dat de SP mee zou regeren als rechtmatige partij (zie verkiezingsuitslag)
  En dan zou Balkenende murw gemaakt wellicht bakzeil hebben gehaald of zelfs verdwenen.

  En dan had er ingegrepen kunnen worden in deze geldverslindende oplichterij.
  En bedrijfsartsen spelen inderdaad onder een hoedje met werkgevers om mensen er uit te werken. ik ken prakijkgevallen.

  Reactie door anne hilverda — maandag 31 maart 2008 @ 23.15 uur

 22. GEBRUIK ICT BIJ REÏNTEGRATIE
  Reïntegratie is veel efficiënter, goedkoper en transparanter als er meer gebruikt gemaakt wordt van hoogwaardige softwareproducten en internetvideo’s.

  Bijvoorbeeld tests over karakter, lichamelijke en geestelijke functies, interesses, kennis en vaardigheden.

  Digitale middelen kunnen ook voorlichten over functiebeperkingen, gezondheidsproblemen, geestelijke en sociale beperkingen en belemmeringen, arbeidsmarktsituatie, toekomstverwachtingen, beroepen, opleidingen, beroepsvaardigheden, communiceren, beslistechnieken, solliciteren, juridische aspecten, motivatie en netwerken.

  Dergelijke digitale middelen moet de overheid gratis verstrekken via internet. Dat is goedkoop als veel landen die producten uitwisselen. Reïntegratie moet ook daarom een overheidstaak zijn.

  Ook webforums zijn bruikbaar. Voor en na een individueel digitaal reïntegratietraject kunnen enkele persoonlijke gesprekken zijn met een aantoonbaar deskundige reïntegratieconsulent.

  VIDEO SOLLICITATIEBRIEF
  Deze Amerikaanse video geeft als voorbeeld informatie over het schrijven van sollicitatiebrieven.

  http://videocast.nih.gov/Summary.asp?File=13101

  Reactie door Jaap Veldkamp — maandag 31 maart 2008 @ 23.28 uur

 23. Een fractie van de mensen die nu onnodig in de re-integrate geduwd wordt kan met een vijfde van het beschikbare budget de huidige problemen oplossen als ze de ruimte zouden krijgen. Na al die jaren Balkelende is de misvatting ontstaan dat er slechts loosers in het granieten bestand zitten. Niks is sminder waard, maar we zullen wel zelf moeten opstaan. Wie doet er mee? Ik ben al begonnen in den Bosch.Ik ben op zoek naar minstens 10 mensen die het heft in eigen hand willen nemen, waar ook in Nederland.

  Reactie door Ben — maandag 31 maart 2008 @ 23.52 uur

 24. Volgens mij ben ik één van de vier positieve meldingen. Echt waar, ik heb niets dan positiefs te melden over mijn reïntegratiebureau: de enige die me NIET in de kou heeft laten staan na mijn afschatting!

  Mijn Rob (zo noem ik ‘m, lekker kort voor het spraakgebruik) heeft zich 2 jaar lang 3 slagen in de rondte gewerkt voor mij en moet nu maar afwachten of ‘ie de andere helft van het reïntegratiebudget nog krijgt. UWV moet nl. eerst besluiten of het traject als “geslaagd” wordt geclassificeerd. Mijn ervaring met het UWV zegt mij dat ze dat – ongeacht de realiteit – zullen proberen te voorkomen, want ze zijn daar nogal “op de penning”. Aangezien ik precies weet welk budget voor mij is toekend en hoe de verdeling van de gelden binnen het budget in elkaar steekt, weet ik dat hij ook bij 100% betaling nog steeds niet grof heeft verdiend!!.

  Ik zou zelf ook graag een officieel “geslaagd” op UWV-papier zien: de uitbetaling van de resterende 50% van de door mij betaalde scholingskosten hangt eveneens af van dit oordeel.

  Mijn Rob kijkt overigens, als gevolg van onder meer bovengenoemd probleem, wel linker uit om nog IRO-trajecten aan te nemen: de kachel moet ook bij hem roken, tenslotte! Oftewel: de weinige bureaus die wèl individueel, eervol en ethisch te werk gaan, zullen vanzelf verdwijnen. De eenheidsworst – die niemand lust – verkopende graaifabrieken zullen daardoor de enigen zijn die overblijven.

  Reactie door Renée — dinsdag 1 april 2008 @ 0.11 uur

 25. Ook ik wilde even reageren op dit fantastische reintegratie onderzoek van de SP. Ik ben via de sociale dienst Walcheren / CWI doorgesluisd naar reintegratiebureau Wende in Middelburg. Op deze manier verdwijn je uit de bijstandstatistieken en ga je aan het werk voor een salaris op bijstandniveau, wat uitbetaald wordt via via sociale dienst Walcheren / CWI via via reintegratiebureau Wende via via Flexpay in Kaatsheuvel.
  Wende doet zeer weinig voor mij, net als alle andere reintegratiebureaus vrees ik, mijn persoonlijke begeleider zorgt voor tijdige levering van een nieuwe 45-strippen buskaart als de oude bijna is opgebruikt en lost eenvoudige probleempjes op voor mij (die ik zelf ook had kunnen oplossen) met Flexpay en/of sociale dienst /CWI. Dus makkelijk verdiende inkomsten voor zo’n duur bureau!!!

  Reactie door Jules Timmerman — dinsdag 1 april 2008 @ 9.22 uur

 26. REINTERGRAAITIEBURO…

  Reactie door Joop Schouten — dinsdag 1 april 2008 @ 9.26 uur

 27. http://www.kiesjereintegratie.nl/voorbeelden.html#fout

  Reactie door cor — dinsdag 1 april 2008 @ 9.30 uur

 28. hoi ik
  ja meid we zijn mooi in de aap gelogeerd
  de bedrijf artsen worden door de baas betaald dus in hoevere zijn ze nog onaafhankelijk? in hun beslissing
  ik kreeg te horen dat ik niet kon verwachten dat hij anders over fm kon denken dan zijn collegas baba
  is de reintergratieadviseur van je baas het er niet mee eens dan regelen ze een second opinion ook door hun betaald
  en dan nog is dat advies niet bindend dus je schiet er niks mee op
  ik heb zelfs verleden jaar meegemaakt dat ik al 100% werkte en toch maar 99% beter gemeld werd
  en dat hebben ze weken volgehouden tot ik met een juridisch advies burau dreigde
  en iedere keer dat ik een vrije dag opnam werd de datum verschoven
  als je dan dus je been breekt dan blijft het het zelfde ziekte verzuim en kunnen ze je sneller korte
  o man ze zijn zo slim

  Reactie door diana — dinsdag 1 april 2008 @ 10.00 uur

 29. REÏNTEGRATIE- BUREAU’S DAT IS WERKVERSCHAFFING VOO HBO’ERS.

  Reactie door Ben tarici — dinsdag 1 april 2008 @ 11.25 uur

 30. Vandaag zoveelste gesprek gehad met reintegratiebureau. Als hier weer niet positiefs uitrolt dan plof ik echt. Moet ik het dan helemaal alleen doen. Wil graag politiek actief zijn want hoe we met elkaar omgaan daar kan ik het maar niet mee eens zijn. Of ben ik nu gekke gerrit!

  Reactie door Walter — dinsdag 1 april 2008 @ 12.58 uur

 31. heb zelf twee jaar onbetaalde arbeid verricht op een groot intregratie bedrijf.
  waar ze je laten werken zonder inkomen en aan werk besteding maar weinig of niks doen.
  Komt aan gebrek van de juiste mensen.
  Ze doen aan werk vinden bijna helemaal niks dat moet je nog zelf doen.
  ik ben weer af bij waar ik begon.GEEN WERK>
  En de grote mensen maar een groot inkomen hebben. schande van ons belasting geld.

  Reactie door Johan van Oirschot — dinsdag 1 april 2008 @ 14.40 uur

 32. @28 diana
  daarom is dit regeltje natuurlijk kolder:

  “Het is volkomen duister wat er is gebeurd met de 7,7 miljard euro die de afgelopen zes jaar is besteed aan de commerciële reïntegratie.”

  daar is niets duisters aan! dat is al lang duidelijk,alleen is het nu pas naar buiten gekomen/gebracht met dit onderzoek.
  maar het word wel eerst al jaren in stand gehouden.
  en hoeveel mensen zijn er nu in die jaren van graaien al kapot getreiterd door dit UWV ?
  dat is ook wel eens een onderzoek waard!
  hoeveel van die mensen lopen er nu bij de met inmiddels 30% gegroeide voedselbanken?

  Reactie door iew — dinsdag 1 april 2008 @ 15.10 uur

 33. inderdaat alles naar bv gemeente,,
  al die reintegrate bureau’s onmiddelijk verbieden,,meer als 70%+ zijn gewoon oplichters,ze dienen ook vervolgt te worden,an zelf aan het werk gesteld te worden,taakstraf,1 jaar,met enkelband,in de plansoenen als het regent,zodat we ze elke dag zien ploeteren in de modder,zoals ze anderen hebben laten ploeteren en belazert hebben.
  eeuu ps ik wil wel oppasser zijn voor dat terregt gestelde spul,2 vliegen in 1 klap,ik of iemand anders leuk en zeer plezierig werk,
  en eeuu je maakt mij echt niet wijs dat een gemeente mannetje/vrouwtje tussen de 450-600 euro per uur kost.ps ik heb het natuurlijk niet over de uitkerings trekkers in den haag.

  Reactie door ad — dinsdag 1 april 2008 @ 17.42 uur