Over Herfkens en onjuiste informatie

Wie vanavond EenVandaag heeft gezien, zal zich verbaasd hebben over ‘de memo’ waaruit bleek dat het ministerie van Buitenlandse Zaken zelf heeft voorgesteld om VN-functionaris Herfkens de omstreden onkostenvergoeding te geven. Eerder lieten de ministers Verhagen en Koenders weten dat niet meer na te gaan zou zijn wie er over de onkostenvergoeding is begonnen. De Kamer lijkt dus onjuist geïnformeerd te zijn. Raar, want waarom? Beide ministers mogen deze week in de Kamer komen uitleggen hoe het zit, en waarom ze de Kamer aanvankelijk op het verkeerde been hebben gezet.

SP Nieuwsbericht:

Kamer onjuist geïnformeerd over onterechte onkostenvergoeding ex-minister Herfkens

Ministers Verhagen en Koenders hebben de Tweede Kamer onjuist geïnformeerd over de kwestie rond de onterechte vergoedingen voor VN-functionaris Eveline Herfkens. Dat concludeert SP-Kamerlid Ewout Irrgang, die een brief in handen heeft waaruit blijkt dat het ministerie van Buitenlandse Zaken zelf een aanbod heeft gedaan aan de voormalige PvdA-minister voor het betalen van haar onkostenvergoeding. Aan de Tweede Kamer schreven de ministers dat niet meer is na te gaan wie er over de onkostenvergoeding is begonnen.

Ewout IrrgangDeze week vindt het debat plaats over de onterechte huurvergoeding die mevrouw Herfkens heeft ontvangen tijdens de periode dat zij werkzaam was voor de VN. Volgens ministers Verhagen en Koenders van Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking is uit de verslaglegging niet meer te achterhalen wie het initiatief hiertoe nam. Uit een memo uit 2002 dat in het bezit is van de SP blijkt echter iets heel anders.

Begin dit jaar kwam voormalig minister van Ontwikkelingssamenwerking Herfkens in opspraak omdat zij als hoge functionaris bij de Verenigde Naties gedurende enkele jaren onterecht een huursubsidie van 7000 dollar per maand ontving, bovenop haar riante VN-salaris. Tot tweemaal toe informeerde het ministerie van Buitenlandse Zaken de Tweede Kamer dat niet meer te achterhalen was wie het initiatief voor deze absurd hoge huursubsidie had genomen. SP-Kamerlid Irrgang beschikt echter over een memo waaruit wel degelijk duidelijk wordt wie het initiatief hiertoe nam: het ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de VN.

Irrgang: “Dit memo dateert van 9 oktober 2002 en is gericht aan hoofd personeelszaken van het ministerie. Het blijkt dat de permanente vertegenwoordiging van Nederland bij de VN dit zelf voorstelde op basis van een soortgelijke regeling voor een andere medewerker. Daarna is ook conform dit memo gehandeld. Ik kan hieruit niet anders dan de conclusie trekken dan dat de Tweede Kamer verkeerd is geïnformeerd. Het onjuist informeren van de Tweede Kamer is een politieke doodzonde, dus beide ministers hebben een groot probleem en hebben aanstaande donderdag heel veel uit te leggen. ”

De Memo

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 25 maart 2008 :: 20.48 uur

40 Comments

40 reacties

 1. Wat kan men nog zeggen?

  Reactie door Roodkapje — dinsdag 25 maart 2008 @ 21.02 uur

 2. nou SP doe nu maar eens je best om deze minister + staatssecretaris naar huis te sturen ! Zal mij benieuwen !

  Reactie door teun — dinsdag 25 maart 2008 @ 21.21 uur

 3. Oooooh, ik wrijf al in mijn handjes om het gedraai en gezwaai mee te maken van de ministers en de coalitie… Pas maar op. Pluchemagnetisme in werking.

  Reactie door Ruurd — dinsdag 25 maart 2008 @ 21.52 uur

 4. Even voor de goede orde: “Verkeerd informeren” is toch parlementairs voor “liegen”?

  Reactie door pablito — dinsdag 25 maart 2008 @ 21.54 uur

 5. Laat die PVDA trien alles terugbetalen.

  Als een gewone burger teveel of onterecht huursubsidie ontvangt moet hij dat, met strafrente terugbetalen, maar deze dame komt hiermee weg.
  SCHANDE

  Reactie door Carla — dinsdag 25 maart 2008 @ 22.27 uur

 6. Leugens zijn tot normen en waarden verheven van sommige politici, wat gebeurd er vervolgens niets.

  Reactie door lapper — dinsdag 25 maart 2008 @ 22.29 uur

 7. BESTRIJDT VERSPILLING EN CORRUPTIE
  Ik weet of hier een integriteitsprobleem speelt. Maar kies geen tweeslaapkamerappartement voor maandelijks 7000 dollar, maar een veel kleinere flat.

  De VN en de Nederlandse overheid moeten voornamelijk vergaderen via (transparante) videoconferenties en webforums. Het VN-hoofdkantoor moet verhuizen naar een veel goedkopere en veiliger locatie bij een vliegveld.

  Overheidscorruptie was bijna overal en altijd ondermijnend. Bijvoorbeeld in Rusland en Italië. Bestrijdt overheidscorruptie veel grondiger met under-cover-rechercheurs. Want dat lukt niet meer als de overheid veel corrupter wordt.

  Deze video toont hoe corruptie in Afrika ten koste gaat van de armsten. http://video.google.com/videoplay?docid=4157344954321515798&q=corruption+duration%3Along&total=98&start=0&num=100&so=0&type=search&plindex=59

  Reactie door Jaap Veldkamp — dinsdag 25 maart 2008 @ 22.31 uur

 8. Ik hoorde zeggen dat het geven van onjuiste informatie aan Kamer een “doodzonde”is en dat er dan niets anders op zit dan aftreden.
  Dus …..
  RAakt de coalitie nu de 7 zetels van afgelopen week weer kwijt of raken wij het kabinet kwijt?

  Reactie door anne hilverda — woensdag 26 maart 2008 @ 0.10 uur

 9. De VN is verworden tot een geldverslindende baantjesgasten kliek met duurbetaalde luxe appartementen waar salonsocialisten zich prima thuis voelen.
  En maar klagen dat er geen geld voor voedsel is om de stervende kinderen te geven.
  Deze VN is een wassen neus.
  Een verlengstuk van imperialistisch Amerika.
  O ja nog effe een leuke anekdote :
  Ik hoorde Balkenende zeggen dat we niet zonder de Polen kunnen vandaag.
  Nou Jan Peter maar een ding is zeker !
  We kunnen wel zonder jou en je hele CDA.
  Want ook hier heeft Verhagen de welbekende verdoezeltruc willen toepassen.
  Maar dankzij de SP is ook dit mislukt.
  Herfkens terug betalen en snel AUB.
  Zodat er voedsel gekocht kan worden waar jullie als VN zo om schreeuwen.
  Schaam jullie als VN.

  Reactie door Peter Grootheest — woensdag 26 maart 2008 @ 0.13 uur

 10. Elkaar dekken is gemeengoed in die kringen. Zal wel weer met een sisser aflopen.
  Corruptie als zodanig gedemonstreerd alweer verbloemd.
  Geen nieuws. Alleen meer van hetzelfde.

  Reactie door Wattenstaafie — woensdag 26 maart 2008 @ 2.42 uur

 11. Ik snap de hele ophef niet. Deze mevrouw werkte voor 80% en had een salaris van 8224,63 dollar. De huur van haar appartement bedroeg 6000 dollar. Dan is het toch logisch dat zo iemand er nederlands belastinggeld bij krijgt?!

  Ik kan nu al voorspellen hoe dit debat in de 2e kamer zal gaan, de oppositie zal harde woorden gaan gebruiken, in de 1e termijn van de kamer zullen cda, pvda en cu geen standpunt innemen en de reactie van de bewindspersonen afwachten. Na de 1e termijn van de ministers verhagen en koenders zullen die 3 partijen de argumenten van deze 2 ministers aanvaarden en is alles weer koek en ei.

  En dat zijn de waarden en normen van de heer Balkenende: Gij zult niet liegen, of beter, Gij zult wel liegen maar er mee wegkomen!

  Reactie door Gert — woensdag 26 maart 2008 @ 2.57 uur

 12. Prima om dit aan de kaak te stellen SP!
  Is hier sprake van liegen?
  Van Verhagen is het bekend dat hij ongelooflijk langdradig kan zeveren over alles en nog wat. Koenders heeft al eerder een probleem gehad met het ontduiken van de EU aanbestedingsregels. Vriendendienst is hem niet vreemd. Ik denk niet dat deze heerschappen het veld ruimen. Ze zullen er wel weer mee wegkomen. Na het debat strompelt iedereen langs het regeringsvak om handjes te schudden.

  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Bert Vanderslagmulder. — woensdag 26 maart 2008 @ 6.41 uur

 13. Af en toe blazen we een bedrog even op,om het volk zand in de ogen te strooien.
  De antwoorden liggen al klaar, het toneelspel kan beginnen en wie het laatst lach zijn de toneel spelers zelf.
  Want zo als met elk toneelstuk,het slot is al geschreven en velen malen opgevoerd.
  Wie kijkt er nog??
  En als we kijken kunnen we alleen nog maar boe roepen en beperkt het applaus zich tot de regisseurs in de partij bunkers.
  Veel plezier,ik weiger te kijken vind toneelstukken altijd bedrog en zo onwerkelijk.

  Reactie door De Hakker — woensdag 26 maart 2008 @ 7.05 uur

 14. dit oplichterkabinet liegt al vanaf hun aantreden, en blijkbaar word dat in haagse kringen heel normaal gevonden en is dat een van de normen van de kneus van de eeuw jp bakelende. hoezo vertrouwen in de politiek.als ze hun bek opendoen liegen ze ook.

  Reactie door bert — woensdag 26 maart 2008 @ 7.36 uur

 15. Verhagen is boos.
  Verhagen; “Al vóór deze memo is erover gesproken dús weet hij niet waar de beslissing vandaankomt en heeft hij volgens hem niet gelogen.”
  Ga eens begrijpend leren lezen Verhagen dan zie je dat je opmerking geen hout snijdt. Nederlanders zijn niet dom. Natuurlijk kwam de beslissing gewoon van BZ, linksom of rechtsom.
  Herfkens zegt; “Zie je wel ik heb het niet zelf gevraagd.” Nee hoor ze had alleen zo lopen klagen dat haar apartement niet luxe genoeg was en het ander te duur en dat is natuurlijk gewoon vragen om een bijdrage. Bovendien wordt ook zij net als BZ geacht bij een baan de arbeidsvoorwaarden en wetten te kennen en in acht te nemen.
  Fatsoen moet je doen wat een loze kreet der christelijke natie. Dominees die hun eigen zakken vullen met het woord van….
  Eigen verantwoordelijkheid? Wat een gotspe. Daar loopt Balkenende zijn mond van over, dat is het enige wat ik op tal van miskleumen door de overheid hoor m.b.t. gewone burgers. Dat zeggen ze tegen mensen die met woekerpolissen in hun maag zitten door onvoldoende overheidscontrole op de financiele markten. Dat zeggen ze tegen iedere Nederlander die wél terug moet betalen.
  Verhagen: “Met Herkens hebben nog zeven anderen die ‘huur’ subsidie ontvangen. Hoe durf je dat zo te noemen wetende waar huursubsidie voor dient.
  Maak dan nu maar bekend wie die zeven anderen zijn, dát wil ik nu weleens weten en terugbetalen die handel, allemaal.
  Klassenjustitie, zakkenvullerij, door het kabinet gepleegde corruptie die zo niet mag heten.
  Nederlanders worden geacht de wet te kennen uitgezonderd politici.
  De grond waarop geen terugvraag wordt gevorderd geldt dan voor iedere burger in Nederland, gewone burgers (wie kan de wet het beste kennen?)
  De ombudsman bewijst hier zijn gelijk maar weer eens.Over welke normen en waarden heeft de overheid het eigenlijk. Dat wil ik nu onderhand wel eens weten.

  Aanvulling: Bovendien gaan Nederlanders op vakantie in NY omdat het er zo goedkoop is.

  Reactie door Henny — woensdag 26 maart 2008 @ 7.55 uur

 16. Als VVD’er ben ik het nu wel eens met de SP, de heren Verhagen en Koenders hebben heel wat uit te leggen, dat hadden ze sowieso maar met deze brief ziet het er niet goed uit. Ik vond al dat ze verdacht snel de conclusie hadden getrokken dat er niet terug betaald betaald hoefde te worden door La-Herfkens…… spannende tijden.

  Reactie door Matthijs — woensdag 26 maart 2008 @ 9.27 uur

 17. Volgens het laatste nieuws valt Verhagen
  Dhr Irrgang aan op onjuiste feiten.
  In de laatste verkiezing speelde Verhagen
  “de bad man”van het CDA.
  Dhr Irrgang moet zich niet laten overbluffen en rustig doorgaan.
  Feit is dat er iets niet klopt met de vergoeding voor mevr.Herfkens

  Henri

  Reactie door henri — woensdag 26 maart 2008 @ 10.22 uur

 18. Wie op de kar met appels rijdt,
  die eet ook van die appels.

  Maar wie met de strontkar rijden,
  Laten achter hun rug, de vieze smurrie leeglopen, die zij vervoeren.

  Maar stinken, dat doen zij toch!

  Haras.

  Reactie door Haras — woensdag 26 maart 2008 @ 10.25 uur

 19. Ewout Irrgang:
  Bravo en dank! Terug naar de leeuw in de 2e kamer, het hoogste orgaan van onze democratie!
  Laat het nu een keer helemaal klaar zijn met het 2 handen op buik van kamer en kabinet!
  De oppoisitierol van de PvdA in B1,2,3, was niet meer dan bijwagen van deze kabinetten.
  Alle succes gewenst en vast blijven bijten!!

  Reactie door Maria — woensdag 26 maart 2008 @ 10.47 uur

 20. @13

  ik ben het helemaal met u eens Hakker.
  een hoop gezever voor een beetje eloctoraal gewin en verder blijft alles gewoon bij het oude.
  maar wel veel mensen de hoop hiermee geven dat dit kabinet nu eindelijk eens zinkt met de VOC vloot.

  maar het antwoord is ook al gegeven “dus beide ministers hebben een groot probleem en hebben aanstaande donderdag heel veel uit te leggen.”

  met andere woorden,dan word er uitgel[i]egd hoe we het verplicht MOETEN zien…

  Reactie door iew — woensdag 26 maart 2008 @ 11.28 uur

 21. Dit staat toch niet op zichzelf. Je ziet toch steeds meer dat sociaaldemocraten, de staat als gevulde ruif gebruiken voor hun duurbetaalde subsidie-baantjes, sedert Kok is de A van arbeid ingeruild voor K van het Kapitaal…

  Reactie door joseph h. — woensdag 26 maart 2008 @ 13.11 uur

 22. Geld stinkt niet, als het maar niet in de handen van het proletariaat komt.
  De lage(bezitloze) klasse zijn om te misbruiken. De middenklasse daar moet je het van hebben, de hoge klasse, daar zitten de lachende derden. Wie lacht niet die de mens beziet.
  De PvdA is een overduidelijke middenklasse partij, die totaal geen binding heeft met het gewone Volk.
  De partij van de arbeid, hoe kwamen zij ook weer aan die naam in 1946?
  Nu is er geen spelt meer tussen te krijgen, zet het klootjes volk aan het werk en steekt de winsten in je eigen zak.
  Geen wonder dat er figuren rondlopen als madam Herfkens, het is haar met de paplepel ingegeven. En zulke figuren lopen er heel veel rond in de Partij van de Aalmoezen. Wie heeft nog een aalmoes over voor onze regenten, het mag niet minder zijn dan 7000 euro per maand.

  Reactie door olle Henk — woensdag 26 maart 2008 @ 13.51 uur

 23. Mij verbazen en ergeren (ik heb de discussie over deze zeer onsympathieke “mevrouw” nauwlettend gevolgd):
  1) Dat nog niemand zich heeft verbaasd en zich afgevraagd of 7000 dollar huur per maand (!!) wel normaal is, ook al is dit in graaiersparadijs Amerika en:
  2) Op de huursubsidie van heel wat minder fortuinlijke mensen (en die hebben die -in tegenstelling tot “la” Herfkens- ECHT nodig!!) is de laatste jaren schandalig bezuinigd.

  Ik meen me te herinneren dat Herfkens aldus zo’n 250.000 dollar(!!) heeft gekregen, voldoende om zo’n 150 gemiddelde huursubsidieontvangers een jaar te gerieven…

  Men zal mij nu wel verwijten dat een en ander “niets met elkaar te maken heeft”: Nou, OF het met elkaar te maken heeft, in dit dolgedraaide land zijn inmiddels rechtvaardige verhoudingen totaal zoek en: mevrouw was toch lid van de “linkse” pvda…?

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — woensdag 26 maart 2008 @ 15.35 uur

 24. Het schijnt niet te kunnen ophouden ook !
  Tussen de ons voorgehouden geflatteerde cijfers, met de regelmaat van een tijdklok
  die laat horen dat het NU uit moet zijn met
  álle flaters, inclusief die van onze frater
  Financiën in Den Haag. Nu vermoedelijk ook
  nog de mogelijk niet opgegeven (verhuur-aan-derden)inkomsten uit ‘stiekem’ verhuur
  de flatjes ‘AANPAKKEN’ door de Minister van
  Financiën waardoor Den Haag en omstreken gezuiverd kan worden van een ‘wild’-aanpas-
  sen van ONeigenlijk gebruikte lééfregels.
  Het is om werkelijk heel erg ammoniakkerig
  van te worden, anders gezegd, de lucht er-
  van ontsnappend uit de diverse treinvervoer
  is er niéts bij.
  Laat niemand denken een slot op de lippen
  van Ewout I. te kunnen leggen onder voor-
  wendsel de plotsklaps voorgenomen extra
  ‘geheimhoudingsplichten’ te hebben aange-
  scherpt van Overheidswege (n!!).
  Ewout maakte bij aanvang van zijn werkzaam-
  heden al de indruk goed clean en analytisch
  te kunnen denken en hij heeft ons geenszins
  teleurgesteld. Met heldere blik en open vi-
  zier stelt hij regelmatig misstanden aan de
  kaak, géén haring die hem aan zijn neus
  voorbij gaat. Waar hij de lucht van krijgt,
  die als kwalijk valt te kwalificeren, venti
  leert hij dat via de juiste kanalen, en dat
  is maar goed ook.Zo doorgaan doet de kiezer
  duidelijk voelen dat de SP maar niet
  gezapig gaat zitten afwachten hoe e.e.a.
  escaleert….nee, nee: boter bij dié vis en
  niét op het hoofd, maar wel hoofdelijk meer
  verantwoordelijk maken, oftewel dan NU SP
  maar eens heel duidelijk ter verantwoording
  te roepen ! Het IS de hoogste tijd !!
  P.S. Wel spijtig dat zelfs haar niet onin-
  telligente ‘ex’ haar niet tijdig heeft kun-
  nen behoeden voor mogelijk door hem vermoe-
  de ‘vergissingen’. Echter, natuurlijk kan
  hij het veel te druk hebben gehad met zijn
  eigen zaken, hoewel hij altijd heel ‘breed’
  geïnteresseerd lijkt en van veel ook op de
  ‘hoogte’.

  Reactie door Madelief — woensdag 26 maart 2008 @ 18.39 uur

 25. Nou doorpakken SP! Kamer verkeerd informeren is een politieke “doodzonde”. Weg met die hap!!!!!

  Reactie door johankivits — woensdag 26 maart 2008 @ 19.54 uur

 26. Ik heb Ewout Irrgang laten weten dat ook Ad Melkert geld heeft ontvangen van de missie in New York. Hopelijk maakt Irrgang daar ook nog werk van.

  Reactie door Willem — woensdag 26 maart 2008 @ 20.22 uur

 27. Wie is er nu verantwoordelijk voor de daden van het ministerie??? De minister toch?? Het feit dat de notitie niet te traceren is, getuigt al van een slechte organisatie. Als je door een fout van het UWV te veel hebt ontvangen, moet je dat terugbetalen.
  Eveline en 7 anderen niet??? dat is nogeens gelijkheid onder de burgers.
  SP houd vol. Dit is geen gelijkheidsbeginsel.Als wij niet te traceren zijn, hoeven we dan ook geen belasting te betalen? De Nationale Ombudsman heeft gelijk. De overheid is hufterig tegenover de burger. Dit kabinet moet weg.

  Reactie door n.van vliet — woensdag 26 maart 2008 @ 20.42 uur

 28. Dit soort praktijken zijn orde aan de dag.

  What is new?

  Alleen in Nederland wordt het bijna altijd naar beneden schoppen terwijl de zichzelf hoger geachte dames en heren blijven elkaarszakken vullen. Zelfs als ze in het buitenland gevestigd en werkzaam zijn. Over Ons Kent Ons gesproken.

  Het rare is dat men kijkt altijd scheef naar de subsidies die achtergestelde burgers ontvangen.

  Reactie door khosrow — woensdag 26 maart 2008 @ 21.38 uur

 29. Misschien even aan herhinderen, deze kamer heeft eigenlijk veel daadkracht als het gaat om te veel betaald geld terug te halen.
  Men heeft pas nog met meerderheid besloten ,dat de gemeente te veel geel betaalt aan mensen met een sociale uitkering ,koste wat het kost terug moeten betalen.
  Gemeentes hadden nog wel zoiets van dat de kosten dan ver boven de baten zitten,maar deze zelfregulerende club heeft daar geen boodschap aan,geen genade voor fraude,vergissingen,niet meer te achterhalen,,sorry,ik wist niet dat dit het gevolg was van een nevenfunctie enz .
  Weet trouwens iemand of er in de tweede kamer spiegels hangen??

  Reactie door De Hakker — donderdag 27 maart 2008 @ 8.00 uur

 30. @4. dat heeft deze regering altijd al gedaan. een leugentje om bestwil. je ziet het wel, allemaal op kosten van de burgers. nu wordt het eens hoog tijd, dat dat terug betaald wordt.ook de kosten, die Herfkens heeft gemaakt in het buitenland.

  Reactie door Maayke Jong- Doppen — donderdag 27 maart 2008 @ 13.06 uur

 31. @21 joseph h.

  Je gebruikte het woorden: de staat als gevulde ruif.
  Dat deed mij denken aan Jacques (Isaäc) Gans. die gebruikte de term: Staats ruiveniers. Die man kon kritiek op papier zetten dat kom geen ander hem nadoen, op het laatst kon hij alleen zijn stukjes kwijt bij de Telegraaf, die betaalde bij zijn begrafenis de kosten want hij bezat geen stuiver.
  Dit had hij graag op zijn grafsteen laten zetten.

  “Hier ligt de booze Gans
  Soms was hij wel iets mans
  Met Bols en met Stendhal
  Vond men hem wel eens mal
  Bij ‘t allerlaatste gezeur
  Verloor hij nooit zijn humeur
  Al was hij geen arrivist
  Hij ligt in zijn eigen kist”

  Hij werd 64 jaar.

  Reactie door olle Henk — donderdag 27 maart 2008 @ 16.48 uur

 32. eR is een oude profetie die zegt: “er zal een tijd komen op aarde zo vreselijk, dat de levenden de doden zullen benijden”
  Misschien wordt het tijd dat we aleemaal naast deze honourable man gaan liggen,dan zijn we maar van al het bedrog af.

  een andere profetie: de heersers zullen de mensen lasten opleggen,die ze niet meer na kunnen komen.dat is de vierde tijd.

  dan zal alles in de war lopen. Nou daar lijkt het al behoorlijk op.

  Reactie door anne hilverda — donderdag 27 maart 2008 @ 17.53 uur

 33. Dit is de uitslag van bijna 5000 stemmen bij http://stand.nl/

  “Eveline Herfkens moet haar huurvergoeding alsnog terugbetalen”

  Eens 79%
  Oneens 21%

  Dokken meid!!

  Reactie door Gloria — vrijdag 28 maart 2008 @ 1.59 uur

 34. als je de onterechte subsidie niet terug betaald in Nederland krijg je
  de C.J.I.B. aan de de deur VROM heeft dit uit besteed er kwam waarschijnlijk te weinig binnen

  Reactie door jack heymans — vrijdag 28 maart 2008 @ 7.41 uur

 35. Nederland draait om onjuiste informatie. Niets nieuws dus. Verkoop van gebakken lucht en leugens is ingebed in opvoeding, onderwijs, justitie, regering, politiek en bedrijfsleven.

  Kan iemand een terrein noemen waar het wel eerlijk gehandeld wordt????????

  “It is all an illusion, there is too much confusion”.

  De enige waarheid in dit land is het feit dat het op zand en gebakken lucht georganiseerd en gebouwd is. Uitzonderingen na, niet alleen de geïmporteerde slaven en keuzeloze asielzoekers maar vooral autochtonen die hier wonen, leven ergens anders tijdens hun zoveelste vakanties per jaar. Ik dacht dat ik ooit een vluchteling was, maar zo te zien zijn de autochtonen ook een soort vluchteling. Want leven pas tijdens hun vakantie. Ergens anders dus.

  Nederlandse taal inclusief de omgedraaide grammatica daarvan, is een goede afspiegeling van hoe krom dit land in elkaar zit. Marketing betekent oneerlijke handel/ opdringen van een product die eigenlijk niet nodig is. Financieel management betekent goochelen met het geld van iemand anders zoals de banken het doen. Politiek betekent achterkamer touwentrekkerig en uitdelen van machtposities onder de ons kent ons geprefereerde kringen. Rechtstaat betekent het recht van de sterkste en het bevestigen van in de achterkamer afgesproken regels.

  U kunt alle joint strike fighters kopen, per straat een bemande politie auto stationeren, de meest intieme informatie over de gewone burgers opstapelen, vervuilen en delen, Maar in een land waarin de waarheid is amper of zelfs helemaal niet te vinden, is niemand veilig.

  NEDERLAND DRAAIT OM LEUGENS.

  There is no way out. Nederlanders(ik ook) mogen dromen over eigen huis in een plek onder de zon, maar zelfs als dat droom gerealiseerd gaat worden de cultuur van leugens gaat overal met ons mee. Leugens heerst over dit land. Wie weigert mee te doen komt uiteindelijk in de marges terecht.

  There are not enough mirrors in this country to go around. The existing mirrors are used for putting on a fake face. Nobody uses them to look deep inside. It is all about the fake face, the fake laugh, the fake welfare, the fake justice, the fake democracy,,,,,,,, Not only the nature in this country is fake, everything else is fake too.

  We verkopen leugens aan elkaar dag in en dag uit. Jammer voor de menselijkheid, als dat ooit bestond. Dit land voedt calculerende diersoorten op.

  Willig of onwillig zijn wij direct of indirect medeparticipanten in dit leugenfabrikant.

  Reactie door Khosrow — vrijdag 28 maart 2008 @ 16.59 uur

 36. de kool en de geit zal wel weer gespaard worden,ik zag eens een schilderij van
  salvador dali,de zee werd als een sluier
  opgelicht,een tipje van de sluier oplichten
  het geval h staat vast niet alleen,
  ze dekken elkaar in,af en toe valt er een door de mand.
  maar een rotten appel in den mande mackt
  ook het gafe fruit ten schande

  Reactie door hw.rademaker — zaterdag 29 maart 2008 @ 19.10 uur

 37. Verder maak men zich in de politiek niet zo druk om hun eigen corruptie.
  Men heeft een mooie afleiding gevonden om te discuteren over welk sprookje nu het wreedst is.
  Mijn klein kinderen hadden laatst ook een dicussie de een vond Hans en Grietje een mooi sprookje en niet wreed terwijl de ander met sprookje Roodkapje waar toch ook buiken worden open gesneden niet wreed maar wel weer Hans en Grietje in de kook pot.
  Maar zelfs deze kinderen maakte geen ruzie omdat ze door hadden dat het toch sprookjes zijn die iemand zo maar eens een keer heeft op schreven.
  Leve de schuil kelder voor de politiek in de vorm van het geloof en hun waanzin.

  Reactie door De Hakker — zaterdag 29 maart 2008 @ 23.06 uur

 38. Hakker, in zoverre heb je gelijk… ik vind het ook ernstig hypocriet om het over Moslim’s wreedheden te hebben terwijl Christenen de kroon spannen in het vermoorden en verwonden van Moslims nota bene!
  Je moet er weer niet aan denken wat zich NU achter Iraakse scherm afspeelt… razzia’s!

  Dit kabinet barst van onjuiste informatie. Er wordt grof spel gespeeld om het volk op het verkeerde been te zetten! Schijnheilige Balkenende die WEL naar Wilders wijst, maar NIET naar zichzelf. En is hij het juist niet die achter Bush aankruipt waardoor – mede door dit kabinet- Moslimgenocide mogelijk is?!

  Toch Hakker, staar je niet alleen en uitsluitend blind op gelovigen. Dat moet ook geen schuilkelder zijn voor niet-gelovigen! Ook onder leiding van deze laatsten zijn in de geschiedenis talloze moorden gepleegd. Laten we eerlijk zijn: de as van het kwaad zit in de mens.
  Goed en kwaad… tussen deze 2 is de mens dag en nacht vrij om te kiezen. Maar niet zonder gevolgen!

  Reactie door Gloria — zondag 30 maart 2008 @ 1.59 uur

 39. @38 Gloria.

  De mens is tot alle kwaad in staat. Dat is niet van deze tijd. Je jent zeer zeker de uitspraak twee geloven op één kussen daar slaapt de duivel tussen. Zo’n 450 jaar geleden wisten zij er ook al raad mee, en dat waren europeanen onder elkaar. Ik heb er geen foto’s van maar zo zag het er uit tijdens de reformatie. Alles draait om macht en nog eens macht.
  http://members.home.nl/h.hiensch/Brandstapel.jpg

  Reactie door olle Henk — zondag 30 maart 2008 @ 14.34 uur

 40. De ministeriële verantwoordelijkheid is reeds lang een farce. Donner ging door de zijdeur naar buiten en kwam door de voordeur weer binnen, de achterdeur had hij slim ontweken door in feite geen enkele verantwoording te nemen. Hij werd door de lakeien wederom met een diepe buiging binnengehaad.
  De kamer wordt steeds niet en/of onvolledig geïnformeerd en kunnen dat niet controleren.
  De leden hebben nl. géén rechtstreekse toegang tot het ambtenarenapparaat ter controle en hebben onvoldoende middelen, geld en mankracht om zelf voldoende informatie te kunnen verzamelen of zaken door te kunnen laten lichten door zelf gekozen deskundigen.
  Zo is de democratie met de zogenaamd controlerende volksvertegenwoordiging één grote farce.
  Tel daarbij op de stemverplichting om je eigen partij op het pluche te houden omdat je puur uit partijpolitieke overwegingen geen verkiezingen kunt gebruiken en het beeld is compleet,een uitgeklede volksvertegenwoordiging met een waterhoofd.
  Een schijndemocratie.
  Waarin de gevleugelde uitdrukking van ministers het altijd doet: “Naar mijn weten etc…” of “Dat is niet het beeld dat ik heb……”
  Je kunt dan eindeloos doen of je neus bloedt niemand die inzage heeft én/of kan krijgen in wat je wél weet, wat je ambtenaren weten en je wel dan niet verteld hebben.

  Reactie door Henny — zondag 30 maart 2008 @ 15.46 uur