Koopkrachtbarometer

zondag 16 maart 2008 :: 16.16 uur

Koopkrachtbarometer

Het gaat goed met Nederland. De economie draait op volle toeren, de werkloosheid daalt en de winsten stijgen. Toch wordt er gemord, want veel mensen merken niets van de economische groei. De mensen met de laagste inkomens hebben al jaren moeite met rondkomen. Maar ook politieagenten, leraren en werknemers in de zorg willen een beter salaris. Grote groepen zijn er in koopkracht op achteruitgegaan en hebben moeite hun vaste lasten te betalen. Om dat koopkrachtverlies in kaart te brengen, komt de SP met de Koopkrachtbarometer.

Volgens de laatste berichten stijgt de inflatie meer dan verwacht, worden dagelijkse boodschappen en de zorgverzekering duurder. De SP wil uw ervaringen horen. Laat ons weten wat er met uw portemonnee gebeurt. Uw reacties zal de SP gebruiken om concrete voorstellen te doen voor compensatie van koopkrachtverlies.

Luister ook naar het gesprek dat ik had met Sadet Karabulut over de Koopkrachtbarometer, de toenoemde actiebereidheid in de publieke sector en de ‘hete lente’ die sommigen voorspellen.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

31 Comments

31 reacties

 1. Natuurlijk is alles veel duurder geworden!! Ik snap niet dat dit nog steeds ontkent of weggezet wordt door het Kabinet! Het ligt niet aan het wennen aan de euro, en het zit ook niet in de hoofden van de bevolking!! Alles is gewoon twee (minimaal) keer zo duur geworden. Daar zijn legio voorbeelden van!! En niet enkel levensmiddelen en kosten voor levensonderhoud, maar werkelijk ALLES!! Klein voorbeeld: Wij hebben nogal wat dieren in en rond het huis, maar eigenlijk is dat voor ons (WAO en een fulltime baan) niet meer op te brengen. Vroeger kocht je een Parkietje voor hooguit tien gulden, nu voor 22 euro!! Maar dat is klein “leed”. Het ergste blijft dat je meer betaalt bij de supermarkt(lees Aldi) en dat er steeds minder in de kar ligt! 45 euro en dan is de bodem van je kar nog zeer goed zichtbaar!! De mensen zitten volgens Donner en Co in de schulden vanwege van alles en nog wat…Maar ook vooral vanwege de euro, maar daar wil den Haag niet aan!!

  Reactie door johankivits — zondag 16 maart 2008 @ 18.28 uur

 2. Ben wezen tanken vandaag, met mijn 15 jarige Peugeot 205 diesel. Kon zomaar voor € 48 in. Twee jaar geleden kocht ik dezelfde hoeveelheid brandstof voor drie tientjes en een beetje.

  Reactie door Harry Scheltema — zondag 16 maart 2008 @ 18.55 uur

 3. @1
  Nog erger is dat JPB de mensen op het verkeerde been heeft gezet door te zeggen dat de mensen dom bezig zijn omdat het zoet eraan komt.
  Men zette deze mensen zelfs aan tot meer kopen en minder sparen want ze hoefde zich geen zorgen te maken.(zie de Zalm)
  Nog sterker,men kwam zelfs met maatregelen om het spaarloon sneller van de bank te kunnen halen.
  Waar blijft Rader om deze mensen achterna te zitten wegens oplichting en volks bedrog.

  Reactie door De Hakker — zondag 16 maart 2008 @ 21.09 uur

 4. de gevoels inflatie,zoals deze overheid dat noemt,woekerd maar voort.
  de onderkant van de samenleving rafelt steeds verder af.
  deze regering heeft zijn langste tijd gehad
  er zijn vast wel pvda leden die de kop uit het zand halen.

  Reactie door hw.rademaker — zondag 16 maart 2008 @ 21.41 uur

 5. Wij merken dat we wekelijks meer huishoudgeld nodig hebben.Terwijl we minder kopen. Er zit een loei van een recessie aan te komen,want het gedrag is bij veel mensen merkbaar.
  Iedereen zit keurig de stand op te houden voor de buren;solidariteit is ver te zoeken.
  De SP moet naar buiten komen met voorstellen om inkomens te verhogen en inderdaad met bedragen en niet met percentages.
  En de belastingdienst moet tijdig terugbetalen;ook daardoor komen veel mensen in de problemen.Ze heffen maar en als ze wat schuldig zijn,dan hoor je ze niet.
  Wat een land zeg,hoe lang nemen de mensen dit nog?

  Reactie door anne hilverda — zondag 16 maart 2008 @ 22.39 uur

 6. De enige die profiteren van de hoge winsten zijn de eigenaars en de aandeelhouders. Maar de arbeiders die werken zien er niets van terug op hun loonstrookje. En het ligt niet aan de Euro dat alles zo snel duurder werd, maar door de kapitalisten die dachten van “nu is er een nieuwe munt, laten we de prijzen maar eens verhogen “

  Maar ik zeg al vaak genoeg dat alles wat hier fout gaat in Nederland komt uiteindelijk door de Nederlandse kiezer die het CDA en de PvdA de macht gaf. Dus als het CDA en de PvdA nu opeens alles fout doen, waarom koos Nederland ( met uitzondering voor SP kiezers en de stemmers van andere partijen ) dan voor het CDA als de grootste Nederlandse partij ?

  Reactie door Jorein Versteege — zondag 16 maart 2008 @ 22.46 uur

 7. Bij onze buren constateert Sp.a Rood, het volgende: (..)Inflatie op recordhoogte, huisbrandolie werd 43 % duurder in het voorbije jaar, aardgas 34 %, brood 7 %, margarine 10 %, palmolie 68 %, sojaolie 83 %. In 2008 zal de electriciteitkost stijgen met 15 % (..)

  De oorzaak van deze prijsstijgingen zoeken zij in de markmacht van de grote bedrijven zoals Shell, Electrabel, Unilever en grote supermarktketens, die allemaal exorbitante winsten gemaakt hebben, door voortdurend hun prijzen te verhogen, aldus deze socialisten die koopkrachtherstel eisen omdat velen in België constant armer worden.

  Is bij ons niet hetzelfde aan de hand….

  Voor nadere info over koopkracht en Sp.a Rood:http://www.sp-a-rood.be/

  Reactie door joseph h. — maandag 17 maart 2008 @ 7.31 uur

 8. De clou is dat de zg. vrije handel alleen over lager opgeleid werk gaat. Goedkope spullen en arbeid uit china en voormalig oostblok? Dan ook dokters, ingenieurs, economen etc gewoon toelaten zonder speciale beschermende regeltjes. Inkomen is naar het hoger opgeleide segment verschoven. Hoog tijd voor dezelfde concurrentie voor iedereen.

  Reactie door Mich — maandag 17 maart 2008 @ 7.33 uur

 9. Ik heb niet het idee, dat het goed gaat met de Nederlandse economie. Ten eerste lijkt het beleid van de regeringen Balkenende er vooral op gericht de lonen en uitkeringen zoveel mogelijk te drukken, zodat Nederland kan blijven concurreren met ander lage lonen landen in Europa. Daarnaast lijkt mij de Nederlandse economie een verspillend, decadent en inefficient systeem, wat grote hoeveelheden afval produceert.

  Reactie door reint — maandag 17 maart 2008 @ 8.27 uur

 10. @3 De Hakker.

  tsja als zelfs partijen zoals de SP bijvoorbeeld,dit zo niet durven of willen benoemen,waar blijven we dan?!
  u heeft feitelijk gelijk!

  en als ik daar dan telkens weer uit moet concluderen dat het “slap” is,de manier waarop men telkens oppositie voert,dan heb ik ook gelijk.

  eigen hachie eerst…?

  Reactie door iew — maandag 17 maart 2008 @ 8.49 uur

 11. Ja,nou kunnen we met zijn allen wel weer gaan zitten klagen.Wij “redden” het elke maand maar net,we hebben het niet al te
  slecht maar ook niet breed.we matsen elkaar indien nodig,komt gelukkig niet al te veel voor.
  Er zijn hier medemensen in de buurt die het
  veel,heel veel,zichtbaar,slechter hebben, hier in de buurt floreren Wibra,Zeeman,Hans,goed met hun goedkope
  importspul en al dat ongein ,
  Maaarrr nu….als al die opgemelde bonden
  nou eens de klauwen in elkaar slaan en
  massaal laten merken dat ze het zat zijn en
  de boel eenvoudig plat gooien,de bonden zijn rijk genoeg om de stakers tijdens het
  staken financieel te compenseren.Laten we nou eens niet naar de bekende plekken gaan maar gewoon naar de woonhuizen van de mis-
  kleunen die altijd ,tijdens een copieus diner, zo zielig kunnen doen als zij het over de armoe in het buitenland hebben en onze eigen mensen vergeten.
  Apropos,ligt er niet ergens nog een goedaardig dictatortje of
  een kolonelletje op de plank??
  ACTIE VAN ONDERAF en NIKS ANDERS maar vlug
  voordat het TE LAAT IS.Oh.socialisten sluit de rijen!!!!
  Roept u maar !!!!!!!!!!!!!!

  Reactie door Henk c.s. — maandag 17 maart 2008 @ 9.09 uur

 12. Het gaat niet goed met Nederland.Ogenschijnlijk gaat het goed,doch er liggen donkere wolken over de financieele markten en daar krijgen wij ook onze klappen van mee.Dat zal in de 2e helft van dit jaar merkbaar worden.Ofschoon de loonsverhogingen om en nabij de 3% liggen,is de inflatie van eerste levensbehoeften aanzienlijk hoger.Ik verwacht daarom hogere looneisen,aangezien de werkenden met de huidige loonsverhogingen nog aan koopkracht interen.Het wordt echt de grootste tijd dat de partij politieke CDA/PvdA/C.U.overheid ophoud om de bevolking te geselen met steeds hogere en geniepige belastingverhogingen.Door afwenteling hiervan via de looneisen,krijgen deze hervormde politici straks een boemerang effect op hun beleid.Dat hebben zij ook verdiend!!

  Reactie door Maan Arkenbosch — maandag 17 maart 2008 @ 10.23 uur

 13. @6 Jorein; Ik geloof er niets van dat zo als jij zegt de Nederlandse kiezer het CDA en de PvdA de macht gaf met de laatste verkiezingen.
  We hadden 22 november 2006 stemcomputermachines dat zegt genoeg. Daarna waren er de Bilderbergers Beatrix, Verhagen en natuurlijk Wijffels die het huidige kabinet samen hebben gesteld.
  Ik zie in het beleid deze regering vooral de Bilderberg agenda die voorschrijft dat de erosie van de middenklasse gestaag verder gaat door vergaande geldontwaarding, schijndemocratie en goedpraterij van crimineel gedrag door de staat en de vertegenwoordigers daarvan.
  Of een koopkrachtbarometer en de daaruitvolgende rapporten en verslagen daartegen helpen dat hoop ik maar. Sla ze om de oren met de koopkrachtbarometer meetresultaten, zou ik zeggen.
  Ik heb het formulier al ingevuld.
  http://www.sp.nl/nieuws/actie/koopkrachtbarometer

  Reactie door koen — maandag 17 maart 2008 @ 10.41 uur

 14. OORZAAK en GEVOLGEN.

  Ik heb de afgelopen tijd er al eens op gewezen, waar de oorzaak ligt, naar mijn bescheiden mening is dat het AKKOORD van WASSENAAR op 24 November 1982. Toen hebben de werkgevers en bonden een deal gesloten en dat was een deal zonder eind, dat nog steeds doorwerkt.
  Daar is de arbeidersklasse verraden tengunste van de middenklasse met als lachende derde de topklasse.
  Ik zou er veel over kunnen schrijven maar wie ben ik, een oud mannetje, die zijn mond moet houden, geeft de jeugd de ruimte voor hun toekomst.
  Lees, wat de SP al eens op deze website gezet heeft.
  http://www.janmarijnissen.nl/boeken/tegenstemmen/2-de-teloorgang-van-de-sociaal-democratie/
  Danwel de volgende.
  http://www.vcp.nu/manifest/sociaal-democratie.htm
  De koopkrachtbarometer bij mij staat op STORM, ORKAAN verwachting. Maar verwacht niets van al die partijen die sinds 1982 in de regering gezeten hebben, zij hebben meegedaan met het spel, hoe help je een verzorgingsstaat naar …..(vul maar in anders kom ik voor de rechter wegens godlastering).

  Reactie door olle Henk — maandag 17 maart 2008 @ 11.41 uur

 15. Ik kan daar makkelijk in zijn. Sinds ik afgekeurd ben, zit ik op bijstandsniveau. en daar zal nooit meer veel bijkomen. het is net genoeg voor de huur, de Delta, de CZ en wat eten. geen begravenisverzekering en dat soort gedoe.

  Reactie door John J — maandag 17 maart 2008 @ 13.01 uur

 16. nou hebben wij toch echt iemand van de SP bij rondom tien gemist,althans hem/haar niet gehoord.Waarom eigenlijk niet???
  Men had in elk geval de meest lou toffe ex staatssecretaris Linschoten even op zijn vestje kunnen spugen en die kale man met dat brilletje die nu ook directeur van e.o.a. is.
  Het is gebleken dat de onderwijzers/dienders/verzorgers etc.het duidelijk ONEENS zijn met hun VAKORGANISATIE.
  Ik meen dat er eind maart “ïets”gaat gebeuren op het plein so SP be there !!!!!
  Wij zijn er wel!!!!

  Reactie door joop1 — maandag 17 maart 2008 @ 15.16 uur

 17. Verder wordt nog eens een keer miljoenen gestoken in walgelijke salarissen
  In Arnhem heeft het gemeente bestuur het voor elkaar gekregen om 15 a 20 miljoen Euro schulden vrij te schelden bij B.V.Vitessse.
  Dat is ruim 200 Euro per inwoner of wel gezin met twee kinderen 800 Euro.
  Volgens deze volks bedriegers merken de inwoners hier niets van.
  Weer een Fred Kaps(oude goochelaar) truc van de politiek om zelf lekker bitter ballen te kunnen eten in de VIP room

  Reactie door De Hakker — maandag 17 maart 2008 @ 18.09 uur

 18. en een pief bij de niet gekozen en opgedrongen EU waarschuwt nu de aankomende tijd zullen de prijzen sterk stijgen,mede meen ik door de wereld wijde (ahum amerikaanse)eco crisis,maar daardoor kunnen de bonissen bij die zelfde top nog steeds met miljoenen de lucht in,tja die eurie he,je wordt zolangzamer hand gedwongen om kleding enz in de usa te kopen tegen een klein prijsje eurie/dollar,eeuu maar dat gun ik dat bleep volk niet.
  zeker weten doe ik het niet ik ving het zijdeligs op tv op over die EU pief,en aan mijn hamer/zaag kant dus het kan best wezen dat ik de klok heb horen luiden,maar de beiadier kwijt ben?

  Reactie door ad — maandag 17 maart 2008 @ 20.34 uur

 19. Onze Mevrouw de Majesteit, die o.a., de volgende titels met zich meetorst:
  Prinses van Lippe-Biesterfeld, Markiezin van Veere en Vlissingen, Gravin van Kutzenelnbogen, Vianden, Dietz, Spiegelberg, Buren, Leerdam en Culemborg, Burggravin van Antwerpen, Barones van Breda, Diest, Beilstein, de stad Grave, het Land van Cuijk, IJsselstein, Cranendonck, Eindhoven, Liesveld, Herstal, Waasten, Arlay en Nozeroy, Erf- en Vrijvrouwe van Ameland, Vrouwe van Baarn, Besançon, Borculo, Bredevoort, Bütgenbach, Daasburg, Geertruidenberg, Hooge en Lage Zwaluwe, Klundert, Lichtenvoorde, Loo, Montfoort, Naaldwijk, Niervaart, Polanen, Steenbergen, Sint Maartensdijk, Sint Vith, Soest, Ter Eem, Turnhout, Willemstad en Zevenbergen, is eigenlijk geen Koningin, maar volgens de wet: een Koning. Zij is dus een man.

  Onze Koninklijke Hij/Zij, Zij/HIj, Hem/Haar of Haar/Hem, heeft al direct na het invoeren van de euro, toch wel een te lage Koninklijke en aan haar titels gelieerde bijstandsuitkering ontvangen voor het bedrijven en het voortzetten van waardig Koningschap.

  Dank zij een onjuiste inschatting tussen de waarden van de gulden en de euro.

  Omdat Zij zo’n bijzonder Mens is, zorgde de Regering gelukkig grootmoedig ervoor, dat wat Onze innig geliefde Majesteit, dank zij de euro in eens te weinig kreeg, rijkelijk werd aangevuld.

  Om zodoende, Haar toch wel voorzienbare tekort om waardig Koningschap te kunnen blijven bedrijven te kunnen ombuigen naar een overschot. In het belang van nog meer Koninklijke Glorie en Van Nederland en zo.

  Een Koning(in) (en Zijn/Haar familie) naar de voedsel- of kledingbank sturen, dat ziet toch niet uit. En staat heel armoedig.

  Mijnheer Balkenende en zijn collega’s die lijden ondertussen ook heel erg door die rot-euro.

  Veel meer dan mensen die echte armoede soms al generaties lang, gewend zijn.

  En daarom gun ik hen, omdat zij zo ontstellend belangrijk zijn, uit heel mijn hart, dertig procent er bij. En daarnaast en er boven op, ook nog iets anders.

  Groeten van Haras.

  Reactie door Haras — maandag 17 maart 2008 @ 20.45 uur

 20. Koopkracht? hahahahah,

  Nu dit is iets waar de meeste burgers in dit land hebben mee te maken.Maar wat dit punt betreft is het opvallend stil geweest bij SP. Van keihard oppositie voeren merk ik weinig van.

  Geld is waardeloos geworden. Even zo waardeloos als de huidige kabinet.

  Reactie door khosrow — maandag 17 maart 2008 @ 21.02 uur

 21. kom eens een keer op voor de medewerkers van Maxeda
  die gaan er op achteruit!!!!
  en de bonden doen niets
  slikken of stikken

  Reactie door ben bang — maandag 17 maart 2008 @ 22.24 uur

 22. 2x 150 euro eigen bijdrage moeten we betalen als chronisch zieke.
  Zijn totaal 300 euro.
  2x 114 euro betalen we al aan onze ziektekostenverzekering.
  Zijn ook weer 228 euro,s per maand.
  En hoor je Wouter Bos de socialist ?
  Of Jan-Peter de christen ?
  Of Geertje ?
  Nee die hebben andere dingen aan het hoofd.
  Zoals de aankoop van de JSF,s.
  Of het welzijn van de burgers in Afghanistan.(zogenaamd)
  En dacht u nu dat we worden gecompenseerd ?
  We worden bedonderd waar we bij zijn.

  Reactie door Peter Grootheest — maandag 17 maart 2008 @ 22.33 uur

 23. Het gaat goed met Nederland. Ja, althans met een deel daar van. Ik heb een modaal inkomen, niets te klagen dus. Met dat inkomen, konden wij ons best wel iets permitteren, zo rond 1998. Sindsdien zijn de inkomens zo goed als stil blijven staan en de prijzen de pan uit gerezen en niet zo zuinig ook.

  De grootste klapper maakte de zorgverzekering en het eind is nog niet in zicht. Vorig jaar heb ik geen noemenswaardige zorgkosten gehad. Daardoor kreeg ik €240 terug. Als ik nu wel kosten maak moet ik €150 betalen. Een verschil van bijna €400. Maar dit ter zijde.

  Ja, het gaat goed met Nederland, maar niet heus. Ook de Aldi wordt steeds duurder. Recycling van alles en nog wat via marktplaats. Als de koopkracht verder afneemt, zal de overheid mogelijk ingrijpen in de belastingsfeer voor het bedrijfsleven. Lastenverzwaringen die de burgers voor hun kiezen krijgen worden via een omweg weer in het bedrijfsleven gepompt. We zijn lekker bezig onder Balkenende. De liberale agenda.

  Toch blijf ik met een vraag zitten. Wie zijn al die goedgeklede mensen toch met die overvolle boodschappenkarren bij AH, met een auto op de parking waar je u tegen zegt. En wie zijn al die mensen toch die op zaterdag de Mediamarkt bevolken zodat je over de koppen kunt lopen? Ik doe blijkbaar iets verkeerd.

  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Vanderslagmulder. — dinsdag 18 maart 2008 @ 9.30 uur

 24. het gaat goed met Nederland!

  voetbalclubs worden miljoenen kwijtgescholden omdat het zo’n leuke ontmoetingsplaats is voor de bobo’s uit het bedrijfsleven en het een gemeente wat meer aanzien geeft.[supporters komen op de laatste plaats]

  de heren in Den Haag geven [nemen] zichzelf 30% loonsverhoging en de burger kan weer stikken en nog meer inleveren.
  de scholen bekijken het ook maar en de politie moet niet zeuren,en dan heb ik het woord “zorg” nog niet eens gebruikt!

  en dan genieten dit soort volksverlakkers ook nog eens hypotheekrente aftrek!

  en als ik me in wil laten schrijven bij het uitzendbureau “Interpool” dan zegt men mij dat ze alleen werknemers uit oost EU inschrijven en dat het werk dat ze hebben ook alleen naar die mensen gaat.

  ik word verdomme in mijn eigen land gediscrimineerd!
  maar als ik verbaal een iets te luide toon aansla dan zegt men al snel dat ik aan het verradicaliseren ben,of ik word door bewaking de deur uit gewerkt,omdat de persoon het gesprek inneens niet meer prettig vind verlopen.

  bij het UWV is dit een zeer veel gebruikte taktiek om mensen te dwingen en dreigen met sancties.
  want je MAG niet eens meer voor je recht opkomen!

  Reactie door iew — dinsdag 18 maart 2008 @ 10.39 uur

 25. 23; grote kans dat je het over mijn schoonfamillie hebt, vanderslagmulder.Dure omhooggevallen lui die meer geld hebben dan hersens.Maar dus ook overal teveel voor betalen…en dat allemaal om de schijn op te houden.
  Arme, arme mensen, ze hebben alles maar enig menselijks is ze vreemd.Je bent ten slotte proleet of niet.

  Reactie door Magriet — dinsdag 18 maart 2008 @ 10.49 uur

 26. l9 Haras. Je schreef je brief over de majesteit en haar erftitels plus grondbezit op l7 maart 2008, een bijzondere dag in de geschiedenis van de oranjes en Nederland omdat op die datum alle gegevens over het oorlosverleden van deze familie ter inzage ligt in de archieven van de Verenigde Staten.
  Heb jij daarover één melding in de grote bladen gelezen? Geen kruimel.
  Wel aantoonbare leugens: in het AD vanmorgen dat er wel niets te krijgen is in Irak maar iedereen tevreden is over vrijheid en rust.Dit in schrille tegenstelling met de column door een inwoner van Irak,uitgesproken op radio l vanmorgen.
  Tweede leugen: Paasinkopen gaan die van vorig jaar met 7% overtreffen, de stollen en toastjes kunnen niet genoeg worden aangesleept.Mensen gaan het groots vieren.Ze weten wel niet wat ze “vieren”, maar een kniesoor die daar op let.

  En zo moeten we het doen met afleidingsmanoeuvres en hypes,zoals de film van Wilders, en de film van Wilders en de film van Wilders.Stokebrand Balkenende heeft zijn werk gedaan en zit met vroom gezicht vooraan in de kerk op paaszondag.

  Reactie door anne hilverda — dinsdag 18 maart 2008 @ 11.32 uur

 27. Volgens mij heeft koopkrachtverlies, naast het voortdurend drukken van dollars en euro’s en de macht van de grote ondernemingen om voortdurend de prijzen te verhogen, ook veel te maken met het opraken van de energievoorraden, de vraag blijft o.a. door India, China, Mexico en Brazilië, de nieuwe industrielanden, naast de oude industrielanden, maar stijgen, ze willen allemaal een auto, maar de voorraden raken op…

  Gevolg voortdurende prijsstijgingen van olie, gas enzovoorts, dit leidt bij diverse landen tot handelstekorten (o.a. de VS) aantasting van de waarde van de dollar en toenemende recessie/stagnatie die beantwoordt wordt met het opnieuw drukken van dollars, inflatie,zo is de neerwaartse vicieuze cirkel van de staglatie rond….

  Zij die zich niet kunnen wapenen tegen prijsstijgingen, meestal de zwakkeren in de samenleving, betalen de prijs……

  Reactie door joseph h. — dinsdag 18 maart 2008 @ 14.22 uur

 28. Juist iew en zo zou iedere Nederlander dit eens MOETEN gaan zien!!!

  Reactie door Roodkapje — dinsdag 18 maart 2008 @ 19.03 uur

 29. @24
  Goed nieuws uit de tweede kamer, de moraal zombies zijn uit de bagger en de stront omhoog gekomen om hun goedkeuring te geven aan fraude bij de sociale dienst.
  Men wil dat er hard opgetreden wordt tegen ook kleine bedragen fraude of vergissingen bij mensen die beuren van de sociale dienst, dus geen genade.( de gemeente wilden hier nog wel eens een oog dichtknijpen dat tuig)maar gelukkig zijn daar onze moraal zombies.
  Dus ik heb het niet gezien, sorry,geen tijd(aanbestedingen), ik wist niet dat de regels waren (denk aan PVDA VN )mijn zaakwaarnemer was te druk enz. gaan hier niet op.
  Dat is nog eens een keer daadkracht van deze zombies die zich nu weer gerust gesteld terug trekken in hun bagger van corruptie en vrienden diensten.
  Leuk is nog wel dat de gemeente bij ons net 20 miljoen euro heeft laten verdwijnen in de zakken van een corrupte sport BV.
  Bij zulke corruptie vooral de CDA,PVDA,GL en VVD zie je deze snel hun zombie koppen in trekken en het stront vreten van makelaars en ontroerend goed eigenaars.
  Want het is toch lullig zoals een gek uit deze raad verklaarde (CDA)dat de zakenlui geen zaken meer kunnen doen in de VIP rooms bij deze sport club.
  Erg mooi dat deze gemeente nu alle registers kan open te trekken tegen deze kleine fraudeurs.
  Kijk IEW dat is nog eens door jou verwachte daadkracht.

  Reactie door De Hakker — dinsdag 18 maart 2008 @ 20.07 uur

 30. Beste Sp ers,
  Voor 50 Euro per jaar kun je een moestuin huren.
  Je hebt dan het hele jaar gratis groenten en fruit.
  Met een paar kippen iedere dag gratis eieren.
  Mest wat kuikens en konijnen vet dan heb je gratis vlees.
  Een keer per week vissen en jullie raden het al… gratis vis!
  Door het werken in die moestuin voel je je geestelijk en lichaamelijk veel beter en heb je minder zin om te gallen op de Sp pagina

  Reactie door Jan de Boer — dinsdag 18 maart 2008 @ 22.28 uur

 31. Klein leed in vergelijking met de mensen die hun stijgende vaste lasten van een uitkering moeten betalen, dat besef ik heel goed.
  Maar ook voor mensen met een baan die slechts per auto bereikbaar is gaat de lol er al aardig af. Wij spenderen inmiddels 500 euro per maand aan brandstof om op het werk te komen. Als flexibele niet-vastgeroeste werknemer ben je onderhand ook lekker gefopt want dat geld ben je gewoon kwijt.

  Reactie door twijfelaar — dinsdag 18 maart 2008 @ 23.03 uur