Zeg maar nee, dan krijg je er twee!

29 februari 2008 :: 17.44 uur

Het kabinet heeft vandaag besloten de twee eerste JSF-toestellen aan te schaffen. Het is niet enkel direct de grootste wapenorder van de eeuw, het is tevens de grootste draai van de PvdA tot nu toe. “Onder de PvdA wordt er niet één JSF gekocht,” bezwoer defensiewoordvoerder Blom van de PvdA.
De PvdA maakte in 2006 [...]

Gevangen in Nederland

29 februari 2008 :: 12.35 uur

Nederland had 20 jaar geleden het minste aantal gevangen per inwoner van West-Europa. Nu hebben we inmiddels het meeste aantal gevangenen per inwoner.

Een oplossing?

28 februari 2008 :: 22.19 uur

Amerikaanse en Finse wetenschappers hebben het gen ontdekt dat planten en gewassen in staat kan stellen te overleven in gebieden waar nauwelijks regen valt.’ (Elsevier)

‘Ontslagrecht’

28 februari 2008 :: 15.32 uur

Door Kees Willemen

Donner speelt met zijn positie

28 februari 2008 :: 12.03 uur

Donner weet van geen ophouden. In ‘De Pers‘ zegt hij dat de versoepeling van het ontslagrecht helemaal niet van tafel is. SP-Kamerlid Paul Ulenbelt heeft een spoeddebat aangevraagd dat vanmiddag om half vier uur plaats vindt. Wat mij betreft wordt het inbinden of inpakken voor deze minister.

‘Geef salarisverhoging politici aan politie’

27 februari 2008 :: 22.53 uur

Vandaag vond er in de Kamer een spoeddebat plaats over ‘het eindbod’ van minister Ter Horst aan de politie. Inmiddels hebben al enkele bonden het bod afgewezen. De SP heeft de politie-acties vanaf het begin gesteund, en zal dit blijven doen. De politie verdient namelijk beter.
De SP heeft een motie ingediend om af te [...]

‘De groene vuist’

27 februari 2008 :: 16.11 uur

Ter ondersteuning van het plan voor een klimaatwet in Nederland vond er vandaag een manifestatie plaats op ‘t Plein in Den Haag. Zandzakken en een aantal mensen van ‘de groene vuist’ luisterden naar Dolf Jansen die op het podium een aantal gesprekken voerde. In het debat in de Tweede Kamer bleek er geen meerderheid te [...]

Ter Horst betreurt conclusies

26 februari 2008 :: 23.41 uur

Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) heeft dinsdag een regelmatig opduikende aantijging aan het adres van de SP ontzenuwd. Ze zei in een debat dat de SP – in tegenstelling tot wat op haar eigen website wordt verkondigd – niet in strijd met de grondwet handelt als er afspraken worden gemaakt over de verkiezing van [...]

VVD voor onderzoek oorlog Irak?

26 februari 2008 :: 16.48 uur

De uitzending van NOVA, waarbij oud-ministers van het kabinet Balkenende 1 anoniem een boekje opendeden over de steun aan de oorlog in Irak, heeft bij VVD-er Van Baalen de deur opengezet om een onderzoek naar de oorlog in Irak te willen. De VVD is altijd tegen geweest, de partij was destijds regeringsverantwoordelijk.

Van Baalen: “Echter, wanneer [...]

De genenbank

26 februari 2008 :: 16.48 uur

4,5 miljoen monsters met in totaal 2,25 miljard zaden kunnen in Spitsbergen worden bewaard en beschermd tegen atoomoorlogen, natuurrampen, klimaatverandering, ziektes en genetische manipulatie. De wereldgenenbank wordt vandaag geopend. Een goede voorzorg, met een griezelige ondertoon. Immers, wanneer ze echt nodig zijn…

Messiah-pose

26 februari 2008 :: 9.55 uur

Door Benjamin Kikkert. Behorend bij dit bericht.

Klachten thuiszorgspot afgewezen

25 februari 2008 :: 18.07 uur

De Reclame Code Commissie heeft alle klachten die ingediend zijn tegen het thuiszorgspotje van de SP afgewezen. De Commissie oordeelde dat de beelden inderdaad indringend en ontluisterend zijn maar dat de SP erin geslaagd is om Mieke in haar waarde te laten. Letterlijk schrijft de commissie: “De boodschap is duidelijk: met haar scherpe, heldere blik [...]

Eerdere berichten »