De PvdA-draaimolen

maandag 18 februari 2008 :: 0.05 uur

Dit artikel verscheen 18 februari op het weblog

Gisteren publiceerde VVD’er Kamp zijn ‘draaiboek’ over het CDA. Maar de PvdA kan er ook wat van. Twee recente voorbeelden: het standpunt over de 1040-urennorm en het standpunt over de misstanden in de thuiszorg.

De PvdA is om met betrekking tot de 1040-urennorm. Op hun website staat: ‘De PvdA wil dat er een degelijk kwantitatief en kwalitatief onderzoek komt naar een realistische urennorm, opdat er een nieuwe norm komt die wél recht doet aan de kwaliteit en die scholen ook echt waar kunnen maken.’ Rond de thuiszorg hebben we recentelijk eenzelfde draai van 180 graden gezien.

Het afgelopen jaar stond de PvdA nog achter staatssecretaris Van Bijsterveldt. Die hield krampachtig vast aan de 1040-urennorm, inclusief de ophokplicht. Uit dit citaat blijkt dat de PvdA nu ineens zeker weet dat er een nieuwe norm moet komen. Dat werd al maanden door de SP bepleit, terwijl de PvdA volhield dat de 1040-urennorm een goede norm was.

Maar na het massale verzet van leerlingen, leraren, scholen en de Commissie Dijsselbloem is men wijselijk gedraaid. Nu moet er toch een onderzoek komen. De SP zal erop aandringen dat dit onderzoek in 2008 klaar is, zodat de scholen snel van start kunnen gaan met een betere urennorm.

En in de thuiszorg zijn er ineens tòch problemen die moeten worden opgelost:

Naar aanleiding van het SP filmpje ‘voor een menselijke thuiszorg’ trok het PvdA-Kamerlid Wolbert flink van leer in de Volkskrant: ‘De SP hanteert marketingtechnieken, misleidt, misbruikt, neemt het niet zo nauw met de feiten, irriteert, heeft een beperkt mensbeeld, creëert collectieve onvrede en teleurstelling in de zorg en maakt een karikatuur van de werkelijkheid.’ Nou, nou…

PvdA-staatssecretaris Bussemaker ontkende tot nu toe stelselmatig dat er problemen waren, en beschuldigde de SP van effectbejag. Het spotje, waarin actrice Mieke zich volledig bloot geeft, roept ongemak en een gevoel van schaamte op, juist omdat het voor sommigen geen karikatuur maar de keiharde werkelijkheid is. De inzet van de SP is bijzonder succesvol gebleken. Telkens werden problemen ontkend, maar nu inmiddels dus ònderkend, en is er door de PvdA-staatssecretaris een eerste stap gezet ter reparatie.

Wie had er nu een beperkt mensbeeld, mevrouw Wolbert? En de reactie van de PvdA staatssecretaris: ‘De SP maakt spotjes, maar ik los de problemen op’, hoe zit het daarmee? Ach, met onze aandacht voor een menselijke thuiszorg hebben we de problemen geagendeerd, en ons eerste succes geboekt. Op naar de volgende…

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

29 Comments

29 reacties

 1. Draaikonterij zou een normaal woord kunnen zijn in de doelstellingen van de PVDA.
  Niet alleen om bovenstaande , maar ook over het Europese verdrag, onderzoek naar de oorlog. Misschien moet de SP maar blij zijn dat ze hier niet mee hoeven te regeren.

  Reactie door Harry Sangers — maandag 18 februari 2008 @ 3.31 uur

 2. Tja, ze moeten toch wat. De PvdA zou vandaag in zetelaantal misschien nog net even groot zijn als de SP. Als de SP de huidige koers aanhoudt zal ze absoluut de PvdA ver voorbij gaan. En nu nemen ze ineens de standpunten van de SP over in een zielige poging hun kiezers terug te winnen. Nou, ik ben een oud PvdA-kiezer maar ik ga van je lang zal ze leven nooit meer op die partij stemmen. Gefeliciteerd SP met het behaalde resultaat in de thuiszorg, het is jullie verdienste. Het zou de PvdA sieren dit ook toe te geven.

  Reactie door J Vrolijk — maandag 18 februari 2008 @ 6.24 uur

 3. De politieke partijen moeten worden opgeheven. Ik weet niet hoe.
  Maar het is duidelijk dat ze allemaal gewoon maffiapraktijken erop nahouden. Foute lobbygroepen.
  Wat hadden ze een leedvermaak over de club van Pim Fortuyn die elkaar bij kans de tent uitvochten. Nee dan onze gevestigde politieke partijen. Niemand met een eigen mening. En zo zinkt dit land verder in het moeras. O die SP daar kunnen ze geen compromissen sluiten…ik hoor het nog zeggen.
  Draaimolens kolder. Just winmills of your minds? Of zijn het gewoon de centen van de bazen waardoor de meningtjes van de bosjes en de balkenendjes draaien? Ze lijden allemaal aan meningnietis en centenwellis.

  Reactie door Lef — maandag 18 februari 2008 @ 8.46 uur

 4. Kijk ,als we nou beginnen om dat hele spul
  van die PvdA(what’s in a name)terug naar de
  schoolbanken te sturen,oke, er valt met het huidige onderwijssysteem weinig te leren maar A; we zijn een tijdje van die non-figuren af en B; al leren ze alleen de tafel van tien maar van achter naar voren op te zeggen, verder komen die jongelui toch niet,dan is dat al winst ,zeker voor die jongen Bos.genoemd naar het bos waar ons volk zienderogen wordt ingestuurd!!!
  Laten we nou het doen en laten van het CDA maar over Gods akkers laten lopen(geloven die kwazie Christenen nog wel in God???)
  Onze hele regering is een bonk Deep Troath!!!

  Reactie door Henk c.s. — maandag 18 februari 2008 @ 8.48 uur

 5. SP blijf op UW hoede want nu de Partij van de Afbraak de hete adem van de SP in de rug voelt draaien ze ineens om als een blad aan een boom . Omdat ze bang zijn om veel kiezers te verliezen vertrouw ze maar niet kijk maar naar de kwestie Irak en Afganistan Ik heb van links en rechts gehoord die vonden het spotje van Mieke ook heel goed. Ik heb vroeger ook PvdA gestemd maar toen ze met de VVD in paars opgingen over draaien gesproken vanaf 1994 heb ik op de SP gestemd en zal dat in de toekomst ook wel blijven doen Want ik stel prijs op duidelijkheid

  Reactie door Dirk Schuit — maandag 18 februari 2008 @ 9.01 uur

 6. Ik zal wel een slechte SP’er zijn dat ik dit zeg, maar die term “ophokplicht” hangt me zo de keel uit…

  Reactie door Chantal P — maandag 18 februari 2008 @ 9.50 uur

 7. partij van de afscheid.

  Dag rood, dag principes, dag menselijkheid, dag socialisme, dag nederigheid, dag samenwerking.

  Reactie door Piet — maandag 18 februari 2008 @ 10.49 uur

 8. Politiek in het algemeen maar Nederlandse politiek in het bijzonder = Draaikonterij.
  Het is ongeloofwaardig van A tot en met Z. Ze doen allemaal valse beloftes en maken niks waar. Schande is het.

  Kwaliteit is zoek.

  Als u achter de schermen kijkt, als u verder dan die wat moderne schoolgebouwen kijkt, de inhoudelijk kwaliteit van Nederlandse onderwijssysteem is zelfs lager dan de meeste derde wereld landen. Hier verkopen ze meestal gebakkenlucht.

  U moet zich alleen maar afvragen waar zijn die ministers opgeleid? Die zijn in Nederland opgeleid toch. Hun eerste les bestond uit ‘ik’, en niet ‘wij’, dus het is logisch dat ze alleen aan eigen zakken en politiekloopbaan denken. Wij zitten altijd met verwijzende vinger naar andere landen, terwijl corruptiecultuur in dit land is veel erger. Het is zo diepgeworteld velen merken het niet eens. Corruptie in dit land is gemeengoed en gelegaliseerd geworden. Het is onderdeel van dagelijkse leven. Niks is heilig meer laat staan de draaideurnorm. In een normen en waardeloze land stellen of wijzigen van normen heeft geen zin meer. Want geen enkele norm wordt nageleefd.

  Kijk naar het feit dat middelbaar scholieren mogen op school roken. Kijk naar het feit dat zelfs de vakken als wiskunde en Nederlands worden op en versnipperde manier verzorgd. Kijk naar alle lesuitvallen, kijk naar 30 leerlingen per klas, kijk naar onbevoegde docenten voor de klas, kijk naar gebrek aan adequate cultuureducatie en participatie mogelijkheden in dit land. Buurthuizen zijn al lang uitgekleed en leveren niks meer dan een straatvoetbaltoernooi of een knutselinstuif sessie. Alle die nieuwe ministeries voor jeugd, gezin en samenleving zijn nutteloos(behangmaatregel). Die leveren toch niks op. Er worden overal dossiers aangelegd, maar wat heb je aan alle die vervuilde informatie over mensen als je geen deugdelijke alternatief kan aanbieden?

  Reactie door khosrow — maandag 18 februari 2008 @ 11.14 uur

 9. zo zie je maar weer, dat pvda geen praktijk wil zien. ze rammen hun plannen er door heen zonder in te zien, wat de gevolgen daar van zijn. waarom heeft de SP dat spotje laten maken over de thuiszorg? Juist, omdat de mensen op hun site klachten kunnen indienen, wat bij de pvda niet kan. Mevrouw Bussemaker zegt wel, dat de SP alles opblaast, maar zij vraagt de SP niet over welke klachten het gaat of dat zij die reeks van klachten eens kan inkijken en of ze dat eens kan bestuderen. de SP heeft goed werk verricht met het spotje. dat hadden alle partijen zeer serieus moeten nemen. als dat nog niet eens wordt gedaan is dat in- en intriest. dat bewijst toch maar weer, dat alle partijen, ook de pvda hun plannen er door willen rammen. ze zouden eens wat meer naar de SP moeten gaan luisteren, maar bovenal er voor zorgen, dat op hun site ook een weblog komt, waar mensen hun klachten kwijt kunnen. dat is bij geen enkele andere partij te vinden.

  Reactie door maayke jong-doppen — maandag 18 februari 2008 @ 11.35 uur

 10. Allereerst een klein sucsesje behaalt , hij zal ook nog moeten worden gecasht , dan zijn wij er nog niet in thuiszorgland , er bestaat nog zo-iets als een indicatie-orgaan en een colloge van zorgverzekeringen en dan de gemeenten met al hun eigen belijdszaken ook voor PGB is nog veel te doen , op het moment van omschakeling van RIO naar CIZ was de mededeling aan het indicatie-orgaan zaken flink in te snoeien en terug te brengen , vanuit Den Haag en vanuit College van Zorgverzekeringen en andere advies-organen die bij deze geld konden besparen op zorg
  , ikzelf ben nu inmiddels drie jaar samen met mijn vrouw aan het knokken om indicaties goed te krijgen , met rechtzaken en bezwaarschriften , al wijst een rechter iets toe draait het CIZ er zich toch weer onderuit , dus voer je uiteindelijk rechtzaken om een uitspraak van de rechter uitgevoerd te krijgen , gevolg dat wij duizenden euro`s schuld aan het opbouwen zijn omdat gedurende de rechts en bezwaargangen wij geen hulp meer hebben gekregen geen PGB , dus alles uit eigen zak (straks naar mijn hoofd krijgen dat wij onverantwoord geld hebben uitgegeven en dat wij in een schuldsanering terrecht komen ,.
  ER ZIJN NOG VEEL SLOTEN DIE MOETEN WORDEN GENOMEN < MAAR EEN BEGIN IS ER.

  Reactie door michel klaassen — maandag 18 februari 2008 @ 12.56 uur

 11. Beleidsaanpassingen komen vaak uit de koker van de SP maar de regeringspartijen zwijgen hierover. Nu ze het licht hebben gezien zou een bedankje wel op z’n plaats zijn. Maar ja, haantjesgedrag hè?

  Reactie door Joop — maandag 18 februari 2008 @ 14.57 uur

 12. Het filmpje over de thuiszorg heeft iig een punt gezet! Dit was mijn inziens een keioede actie. Trouwens, ook het CU draait indien gewenst de andere kant op. Kijk naar de legbatterij! Het wordt nog steeds tijd voor een ander kabinet

  Reactie door Redstar — maandag 18 februari 2008 @ 16.03 uur

 13. Voor enkele jaren terug was er een Kamerdebat op tv, wat ook over onderwijsveranderingen en thuiszorg ging.Uit verveling was de de heer Wouter Bos bezig giechelend propjes rond te schieten, een bezigheid wat ook ons plezierde toen we nog in de Fröbelklas van zuster Dorinthia zaten. Toen ik het manneke zo bezig zag, brak er iets in mij.Gelijkertijd was Wouter mijn vertrouwen verloren en hij mag dan vroeger op school een pientere leerling geweest zijn en voorheen in de politiek de populaire jongen hebben uitgehangen, nu als minister heeft hij zijn spijkerbroek verwisseld voor een duur aanmeetpak met stropdasje, maar een ding is hem gebleven,hij schiet nu geen propjes meer rond en is een voorbeeldig leerling geworden in de kleuterklas van JPB, waarbij men met de tijd van aanpak verkwanselen meer dan 1040 uren maakt.De PVDA zij gezegend met deze gemetamorfoseerde persoon, die niet alleen zichzelf ongeloofwaardig gemaakt heeft, maar ook zijn eigen achterban opgescheept heeft met de een na de andere uitglijder waarmee hij de PVDA de das omgedaan heeft.

  Reactie door Eef Hübbers — maandag 18 februari 2008 @ 16.05 uur

 14. Laten we blij zijn dat de PvdA in de draaimolen zit. Doen ze eindelijk wat je wilt Jan….. tenminste zolang je kijkt.

  Reactie door Johan — maandag 18 februari 2008 @ 18.44 uur

 15. ‘Er moet en zal een diepgaand onderzoek naar Irak komen want het kan niet dat Nederland zo maar deelneemt en steun verleent aan een wederrechtelijke illegale aanvals-oorlog!’

  ‘Ja maar het pluche, het pluche denk toch aan het pluche wat lonkt!’

  Reactie door koen — maandag 18 februari 2008 @ 18.55 uur

 16. Een goed of slechte regeringsbeleid zegt genoeg over de oppositie.

  Volgens mij beleidsaanpassingen zijn altijd de resultaat van de kritische burgers en een niet achteraan leunende oppositie. Ik vind dat de SP moet oppositie keihard blijven opvoeren. Geen tijd voor aarzel, geen tijd om achteraan te leunen, keihard terugslaan om PvdA draaikonterij en rechtse waan woord per woord , daad per daad blootleggen en aanvechten.

  Reactie door k — maandag 18 februari 2008 @ 18.55 uur

 17. Wat is er mooier dan dat rechts naar links draait?

  Het is goed om er nog even bij stil te staan dat voor democratie twee verschillende werkingsmechanismen belangrijk zijn:
  - politici en partijen moeten heldere posities innemen en standpunten vastleggen. Bij een verkiezing kunnen de kiezers dan hun keuze maken.
  - lopende de rit (na de verkiezingen) moeten politici en partijen open staan voor het oordeel van de burgers in het algemeen en hun eigen ‘achterban’ in het bijzonder.

  In ons land is het op beide punten flink mis.
  - Allereerst nemen de partijen een loopje met hun eigen programmapunten, zodat de kiezers zich al direct belazerd voelen. Ook het negeren van een duidelijk signaal in de verkiezingsuitslag, bijv. de spectaculaire winst van de SP de laatste keer, is een klap in het gezicht van de kiezer.
  - Inmiddels zien we dat het vertrouwen in de ‘coalitie’ weer naar een dieptepunt gedaald is; volgens de Hond nu 57 zetels. Hieruit blijkt duidelijk dat men niet naar de kiezers luistert. Men doet maar. Dodelijk voor onze democratie en onacceptabel.

  Reactie door Hermie Kreeft — maandag 18 februari 2008 @ 19.13 uur

 18. Het moet mij toch van het hart,Jan.Ik begrijp niet dat de PvdA het klaarspeeld dat zo-n miskleun en incompetent figuur als Tineke Netelenbos burgemeester wordt in Haarlemmermeer.Onder regie van het PvdA-netwerk-figuur Guusje ter Horst werden via gemanipuleer,PvdA burgemeesters benoemd in Utrecht en Eindhoven.De SP heeft geen enkele burgemeesters benoeming gekregen.Er zullen zeker SP leden zijn,welke op een deskundige manier hun burgemeestersambt zouden kunnen uitoefenen.!!

  Reactie door Maan Arkenbosch — maandag 18 februari 2008 @ 19.18 uur

 19. Het zou mij heel erg blij maken als regeringspartijen eens ONWRIKBAAR stelling zouden nemen tegen het Angelsaksische aandeelhouderskapitalisme dat o.a. door VVD-er Zalm zo wordt omarmd -weliswaar oppositie, maar deed economisch getinte uitspraken die diens “verliefdheid” duidelijk onderstrepen!- maar helaas niet door hem alleen!
  Eigenlijk alle partijen zouden zich daaromtrent ondubbelzinnig moeten uitspreken.

  Dan resteren slechts die partijen die grof en niets ontziend egoisme vergoeilijkend met termen als “ondernemerszin”, “vernieuwing”, “dynamiek bevorderend” en meer van dergelijke verdoezelende kreten benoemen.
  Maar ja, als je de slechtste menselijke eigenschappen in een politiek programma kunt opnemen, gelden er kennelijk ineens andere waarheden en moet je serieus worden genomen, zeker als die “waarheden” omarmd worden door de kleine club machthebbers die het vooral nu voor het zeggen heeft.

  Waarom zo’n stellingname?:
  Omdat dan pas echt grondige en fundamentele maatregelen kunnen worden genomen en die zijn dan eigenlijk gewoon een stap terug naar het verleden, toen mededogen en menselijkheid zich niet hoefden te rechtvaardigen en verdedigen tegenover spreadsheethanterende en wantrouwende “deskundologen” (zelfs jegens al jaren goedfunctionerende medewerkers!).

  Zolang het overheersende denken nog altijd de “marktreligie” als geloof aanhangt en zolang allerlei egoisten daarin de rechtvaardiging en politieke steun vinden voor hun beschaving- en samenlevingafbrekende “ondernemerszin”, zullen van tijd tot tijd “Mieke”filmpjes nodig blijken.

  Desondanks is elke behaalde overwinning ten gunste van hen die afhankelijk zijn van de samenleving voor hun gezondheid en welzijn, mogelijk zelfs voor hun hele bestaan, er een.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — maandag 18 februari 2008 @ 19.29 uur

 20. Een Draaimolen .. dat is wat je krijgt als de politiek zich met het ene been op de evidente leugens van 9/11 baseert en met het andere been dit onder het tapijt probeert te schuiven.
  Dan valt de politiek om.
  Dan verliest de politiek het gezicht.
  Dan verliest de politiek het aanzien, het respect.
  Met al haar macht en geld kan de politiek natuurlijk net doen of dit niet zo is maar de meeste mensen weten wel beter die kijken dwars door deze facade heen.

  Ik zou graag zien dat de SP harder op treed tegen de virtual reality deken van op leugens gebaseerd beleid die Balkenende met medewerking van de Partij van de Arbeid over ons uit heeft gespreid en de mensen informeert in de kranten zowel papieren als online en op tv natuurlijk.

  Reactie door koen — maandag 18 februari 2008 @ 21.14 uur

 21. wolbert?(misleid)ik zie je ahum leider in pvda kringen dan he,nog zo staan op zijn kistje,,en mensen het nieuwe zorgstelsel zullen wij even verlagen,oooo HET Is ALEEN MAAR DUURDER GEWORDEN!
  kijk eens werkelijk in die bos zijn ogen,dat zijn de zelfde als jp.of dat cu bijhangsel,(irriteert)
  en dat kistje had gewoon c?da groen moeten zijn toch,en die p zijn jullie nooit meer waard,die is ter ziele gegaan met de enige echte? pvda leider,den uil.
  die schreeuwlelijk die er na kwam had mooi praten in zijn fnv tijd,maar vult nu grof zijn zakken,ook $vda,
  (beperkt mensbeeld)100 dagen toeren en nog niets wijzer!
  en neem het schokland gedoe eens,200 mensen zo gefilmd door flevo/tv/post dat het wel lijkt dat er 1000enden waren(op 100 vierkante meter).en was daar ook niet iets goed fout met de organisatie?ook $vda
  en ten slot de irak oorlog enz,,dan neemt de $vda het ook niet zo nauw met de feiten,
  en dat (irriteerd) 1/3 van de bevolking mateloos en (creeert onvrede),
  dus $vda jullie zijn de enige die een (karikatuur) van de werkelijkheid zijn geworden.zeg maar een spotprent van bos met een draaimolen vol met kluster/atoom/kruis raketten/bommen op zijn hoofd.wat zullen we vandaag eens gaan gebruiken voor de democratiche vrede.
  zomaar wat onzin.tja als zij het kan,,na na nana na.

  Reactie door ad — maandag 18 februari 2008 @ 22.20 uur

 22. werkt de VVD ook aan een draaiboek over zichzelf ;)

  Over de draaikonterij van de PvdA gesproken is hier nog een leuk filmpje:
  http://www.youtube.com/watch?v=HIehJE5-Euk met de grootste grap natuurlijk @ 1:25

  Reactie door aad — maandag 18 februari 2008 @ 22.32 uur

 23. Als de VVD het CDA verwijt naar ‘links’ afgebogen te zijn en een draaikont dan is dat puur electoraal gel*l.
  Ze willen niet anders dan met de PvdA hun neoliberale agenda uitvoeren en daarom het CDA uitschakelen.
  De VVD weet verdomde goed dat de top van de PvdA dicht bij de VVD staat en dit bij de bevolking nog niet is doorgedrongen.
  De VVD kan derhalve de meeste winst halen bij de CDA kiezers en terloops de PvdA en hoopt zo op een nieuwe ‘paarse coalitie’.
  De PvdA zelf die de wurggreep van Balkenende en de SP hete adem dagelijks voelen, om draaierig van te worden, alle kanten tegelijk opkijken valt niet mee.
  Niets is m.i. wat het lijkt en niets lijkt wat het is.
  De PvdA heeft nu te duchten van de SP en voorzover dat winst oplevert voor de mens is dat prima maar de achterliggende ‘agenda’ deugt niet.
  Ik zit nog steeds op drie punten te wachten uit het verkiezingsdebat, op enig ‘zoet’ voor de laagste inkomens.
  Ik wacht nog steeds op maatregelen m.b.t. de exorbitante zelfverrijking en de armoede.
  Helaas… De PvdA neemt belastingverzwaringen die vooral de laagste inkomens raken en doet niets aan de bovenlaag. Btw-verhoging raakt hen het meest, de eigen bijdrage ziektekosten, de stijgende energie en levensmiddelenprijzen. De inflatie die op dit gebied vele malen hoger is dan het percentage incl. luxe producten die juist deze groep zich niet kan veroorloven. Je hoort Wouter niet. Wouter zegt bij RTLZ dat de gratis schoolboeken compenseren, een steuntje in de rug voor ‘wederom’ de middengroepen omdat de lagere inkomens toch al een bijdrage kregen m.b.t. studiekosten. We weten weer waar we staan.
  Nivelleren of denivelleren? Trek je eigen conclusie… ……

  Reactie door Henny — dinsdag 19 februari 2008 @ 9.44 uur

 24. Samen met “Trix de Bruin” (werkster) en Haar aanhang, zijn het, ieder naar hun kleur, veelal temeiers, van geld, handel, industrie en religie.

  Dat vindt:

  Haras.

  Reactie door Haras — dinsdag 19 februari 2008 @ 9.44 uur

 25. @24 Haras.
  Leg eens uit!!!

  Reactie door Rinus c.s. — dinsdag 19 februari 2008 @ 11.38 uur

 26. Lieve Jan,

  Ik zou eerder de PvdA aanvallen op hun gedraai wanneer het gedraai niet goed uitkomt, zo als met Irak of het reverendum over het nieuwe Europese verdrag. Misschien denken ze vervolgens wel vier keer na voordat ze onze standpunten overnemen, omdat we ze dan toch de grond in stampen.

  Dikke knuffel!

  Reactie door Ami Gest — dinsdag 19 februari 2008 @ 12.00 uur

 27. Leuk,die slotregel/reactie van de PvdA,maar waarschijnlijk dacht mw.Wolbert :
  De SP “maakt” problemen,en ik los ze op.
  Maar begint het oplossen van problemen niet juist bij het signaleren en erkennen van díe problemen?

  Reactie door M.Bos — dinsdag 19 februari 2008 @ 12.19 uur

 28. Het is niet trotsmakend om door de leugens geregeerd te worden. Wat zegt dat over onszelf? Of zijn we zelf onderdeel van leugens geworden.

  Reactie door zErO — dinsdag 19 februari 2008 @ 13.34 uur

 29. @ 20 Koen,

  Helemaal mee eens!
  Scoren voor open doel zou ik zeggen.

  Reactie door Lef — dinsdag 19 februari 2008 @ 13.57 uur