‘Stop de ophokplicht’

Stop de ophokplichtVanochtend demonstreerden ROOD-jongeren op ‘t Plein tegen de ophokplicht. In het debat dat volgde zegde staatssecretaris Bijleveldt een uitgebreid onderzoek toe naar de 1040-urennorm. Tot die tijd zal ze soepel omgaan met de norm. SP-Kamerlid Jasper van Dijk: “Goede regels hoef je niet ‘soepel’ te controleren. Die zijn namelijk haalbaar. De huidige urennorm is onuitvoerbaar, zeker gezien het lerarentekort en de tekortschietende financiering.”

Inmiddels hebben 200 middelbare scholen zich tegen de urennorm verklaard.

Lees meer bij het ROOD-Nieuwsbericht

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 30 januari 2008 :: 15.51 uur

4 Comments

4 reacties

 1. Logisch dat er lerarentekort ontstaat als je de groepen verkleint naar max 20 leerlingen en vroeger deed men dat met 35. En Er moeten natuurlijk leraren komen voor al die nutteloze integratie en inburgeringscursussen. Lees het nieuws en je weet waar het geld over de balk wordt gegooit. Gewoon een kwestie van andere prioriteiten stellen. Hetzelfde geldt voor die rotoorlog in Afghanistan.

  Reactie door ReneR — woensdag 30 januari 2008 @ 22.02 uur

 2. Prioriteiten van de meeste politici, hun kringen, wetten en beleid die ze bedenken en organisaties die ze oprichten zijn de politici zelf. Ze houden elkaar de hand boven hoofd en in stand. Het stinkt in Haagse politiek. De kinderen van zichzelf hoger geachte dames en heren hoeven zich nergens zorgen te maken, want die krijgen toch apart onderwijs. Maar de kinderen van de gewone burgers krijgen niet eens wat ze recht op hebben. Scholieren moeten wel een bepaalde aantal uren per jaar didactisch en klassikaal les krijgen.

  Zowel ophokpraktijken als de aantasting van minimum lesuren bieden Geen oplossing.

  Minimum aantal lesuren en ook de goed en controleerbare invulling daarvan zijn brood nodige. Kennis groeit niet aan de boom. Het neemt tijd en ook voldoende inzet van zowel de leerling als de leerkracht. Politici en bestuurders in dit land bemoeit zich alleen met eigen belang en eigen zakken. Het is allemaal een (Bak)ellende van Rechts tot en met links. De holle argumenten aan beide kanten kunt lezen aan de hand va glos die daar aanhangt.

  Iemand die voor een minimum aantal lesuren staat, moet die lesurne ook waarmaken. Iemand die voor verlagen van minimum aantal lesuren is, moet ook concreet aangeven hoe hij/zij denkt dat die gat zowel in de dagindeling van de jongeren als in de leerinhoud en de verwerking daarvan moet ingevuld en gecompenseerd worden.

  Tot nu toe horen wij alleen maar gebakkenlucht van recht tot links en anders om. Ondertussen de dagelijkse lesuitval gaat gewoon door. Ja, en men in den haag zoals altijd aan het vergaderen.

  Waardeloos waardeloos, het politiek in dit land is normen en waardeloos.

  Reactie door khosrow — donderdag 31 januari 2008 @ 9.57 uur

 3. Dit is niet meer dan een gevecht tegen gezichtsverlies van de oud CDA voorzitster.De uitkomst staat feitelijk vast.Er kunnen onder deze omstandigheden geen leraren uit de hoge hoed getoverd worden.De 2e afgang van het CDA/PvdA is de isolatie van ons vecht-leger in Afghanistan,als de Canadezen vertrekken.Straks moet önze opbouwmissie met de staart tussen de benen vertrekken.Deze dure stomme beslissingen van het CDA/PvdA/C.U. zullen nog een forse financieele nasleep krijgen.

  Reactie door Maan Arkenbosch — donderdag 31 januari 2008 @ 11.41 uur

 4. @ ReneR

  “Er moeten natuurlijk leraren komen voor al die nutteloze integratie en inburgeringscursussen.”
  Dit is weer zo’n Wilders/Verdonk opmerking gericht tegen mensen die hier een bestaan willen opbouwen omdat ze gevlucht zijn uit de ellende van eigen land. Het grootste tekort is er aan leraren in het voortgezet onderwijs en dan nog vooral bij de exacte vakken. Mensen die hier asiel hebben gekregen leren Nederlands op een laag niveau, dus van leraar voor het basisonderwijs. Het ergert me vreselijk dat bij alles wat in Nederland niet goed gaat de buitenlanders de schuld krijgen.
  Het is allemaal zo ongefundeerd, bekrompen en provinciaals, dom en zielig !

  Reactie door simbro — zaterdag 2 februari 2008 @ 15.17 uur