De Klassieken

31 december 2007 :: 16.26 uur

De favoriete klassieke muziek van Marijnissen
Radio 4, 1 t/m 4 januari

‘Buiten slapen’

31 december 2007 :: 10.01 uur

Door Benjamin Kikkert.

Wie is jouw favoriete Democraat?

30 december 2007 :: 18.23 uur

Amerika maakt zich op voor de verkiezing van een nieuwe president. De kandidaten van de democraten en republikeinen zijn op dit moment nog verwikkeld in een onderlinge strijd over wie er voor de partij mag uitkomen. Wie is je favoriete kandidaat, voor de Democraten?

Verlamd door organisatierot

30 december 2007 :: 18.22 uur

‘We kunnen’, zegt Mastenbroek, ‘spreken over een proces van decivilisatie, van graaierij en hebzucht. Iconen van bestuurlijk gezag als commissaris Kok, Numico-topman Bennink, bestuursvoorzitter Groenink en de raad van commissarissen van ABN Amro doen er opvallend weinig aan om deze indruk te vermijden.’
Scheidend hoogleraar Mastenbroek haalde in zijn afscheidsrede flink uit naar de organisatiestructuur [...]

Jouw politieke gebeurtenis

29 december 2007 :: 15.45 uur

Het jaar is bijna voorbij. Overal worden lijstjes van gemaakt: beste sportman, beste politicus, mooiste muziek, slechtste reclame, etc.
Er is op deze site ook dit jaar weer veel gezegd en geschreven over politiek. Ik ben benieuwd naar wat jij de belangrijkste politieke gebeurtenis van het afgelopen jaar vindt.

Trots presenteerde minister Eurlings onlangs zijn plannen voor de kilometerheffing. De kogel was eindelijk door de kerk, zo werd aangekondigd. Maar het kabinet pakt de problemen in de verkeerde volgorde aan. Zorg er allereerst voor dat de alternatieven voor autogebruik op orde zijn.

Wa-jongers verdienen aandacht én werk

27 december 2007 :: 11.36 uur

Het WAO-drama lijkt zich te gaan herhalen, maar nu voor de jonge gehandicapten, de zogeheten Wa-jongers. Jarenlang is niet geïnvesteerd in hun mogelijkheden waardoor er velen met een uitkering langs de kant staan. Nu het aantal Wa-jongers stijgt, wil het kabinet dwang koppelen aan de hoogte van de uitkering, zonder daar ook maar iets noemenswaardig [...]

Kerstboodschap Huub Oosterhuis

24 december 2007 :: 16.55 uur

Op mijn uitnodiging heeft Huub Oosterhuis een kerstboodschap opgenomen. Huub – priester, schrijver en dichter – was bij de laatste verkiezingen lijstduwer van de SP. Je kunt hem hier bekijken, of downloaden als mp3.

De rampzalige staat van de thuiszorg

24 december 2007 :: 12.19 uur

De uitzending van Zembla ‘Meneer Harmsen wacht op hulp‘ gisteren geeft een beeld van de staat van de thuiszorg, één jaar na de invoering van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Vanwege de marktwerking zijn duizenden goed opgeleide en gemotiveerde mensen bij de zorgorganisaties vertrokken of ontslagen.

Ouderschapsverlof

23 december 2007 :: 13.57 uur

Beatrijs Smulders en wiegendooddeskundige prof. dr. Guus de Jonge lanceren een campagne om steun te krijgen voor hun plannen om moeders standaard een jaar babyverlof te geven. Dat is volgens de twee goed voor de gezondheid van moeder en kind. De SP stelde in haar verkiezingsprogramma 2006 een half jaar ouderschapsverlof voor. Wat vind jij [...]

Het afscheid van Martin Ros

22 december 2007 :: 16.09 uur

Vanmorgen deed Martin Ros zijn laatste boekbespreking voor de microfoon van de TROS-nieuwsshow. Na 21 jaar is het nu echt voorbij.

Stop de bossenroof

22 december 2007 :: 11.54 uur

Illegale houtkap en handel is een groot probleem in de wereld. De aanpak hiervan laat te wensen over, vooral vanwege de economische belangen. Friends of the Earth Europa en Milieudefensie draaiden de rollen om. Wat nu als je illegaal bomen plant, bijvoorbeeld in Amsterdam?

Eerdere berichten »