Steun Afghanistan, stop de oorlog!

dinsdag 18 december 2007 :: 21.29 uur

Inbreng Tweede Kamerdebat verlenging Nederlandse missie in Uruzgan
18 december 2007

Vanavond vindt het afrondende debat plaats over de verlenging van de Nederlandse missie in Uruzgan. De SP heeft een motie ingediend om deze missie niet te verlengen. De onderbouwing kun in je mijn bijdrage hieronder terugkijken.

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

40 Comments

40 reacties

 1. Ik volg het hele debat via politiek 24. Wat ontkrachtte Jan Marijnissen vandaag de argumenten (waarvan sommmige drogredeneringen) van het kabinet krachtig. Dit is de moeite waard om nog eens terug te kijken. Het is een schande dat we verder gaan in Uruzgan, ondanks dat een meerderheid van de Nederlanders geen verlenging wil. Ik geloof niet dat in 2010 forse stappen vooruit zijn gezet.

  Reactie door Daan — dinsdag 18 december 2007 @ 21.55 uur

 2. Ik ben al erg lang SP-stemmer, maar ben juist door dit debar overtuigd dat verlenging noodzakelijk is.

  Reactie door meerdink — dinsdag 18 december 2007 @ 22.59 uur

 3. Uitstekend pleidooi, geen speld tussen te krijgen. Raar dat we tot 2010 moeten wachten om te constateren dat we gelijk hebben.
  Arm Afghanistan, arm Nederland.
  Mooi Afrikaans spreekwoord: Als olifanten vechten, wordt het gras vertrapt.
  We maken Afghanistan (verder) kapot en het zal nu nog langer duren voor er herstel kan plaats vinden. Conflicten los je op met woorden, nooit met geweld!
  Hoezo algemeen beschaafd Nederland(s)?

  Reactie door peterter — dinsdag 18 december 2007 @ 23.48 uur

 4. waarom niet blijven aangeven dat de NL bevolking het er niet mee eens is? waarom geen enquete onder soldaten? Waarom geen nadruk op het feit dat dit land 3 jaar geleden ook niet onder de aandacht lag?

  Reactie door johankivits — woensdag 19 december 2007 @ 0.02 uur

 5. Ik zou als Nederlands staatsburger en belastingplichtige graag adequate informatie verzorgd willen zien, van overheidswege, over wie of wat deze zg. `Taliban’ als nieuwbakken vijand representeert als bedreiging voor onze staatstveiligheid!

  Tevens zou ik het nut uitgelegd willen zien van repercussies die ons Defensieleger
  uitoefent op een mij volslagen onbekende tribale stam in Afganistan of all plalces… Als belastingcontribuant eis ik een fatsoenlijk antwoord hierop.

  Reactie door Haq — woensdag 19 december 2007 @ 0.18 uur

 6. De manier waarop de heer van Baalen door Jan terecht werd gewezen was legendarisch en voor mij het hoogtepunt van het meest trieste debat sinds jaaaren. En waar was “onze”Rita trouwens…..sponsors aan het zoeken? ;-)

  Reactie door Opa-Buiswater — woensdag 19 december 2007 @ 0.54 uur

 7. De argumentatie voor verlenging van de “missie” in Uruzgan is uitermate smal en opportunistisch.
  Ondanks dat Nederland in de zomer van 2008 zou vertrekken, zou het nu moeten doorgaan met de “missie” omdat de Afghanen, gezien de stand van zaken, anders in de steek zouden worden gelaten en teruggeworpen onder de Taliban. En andere landen willen niet de Nederlandse taken overnemen.
  Maar er is geen enkele garantie voor, dat de stand van zaken in de zomer van 2010 wezenlijk beter zal zijn, integendeel. De Taliban bevinden zich onder de bevolking als vissen in het water, en kunnen zich eindeloos hergroeperen en aanvullen. Maar toch zou dan nu de einddatum wél “spijkerhard” zijn?
  Wat dan, als de situatie ongeveer dezelfde is als nu of zelfs slechter?
  Geldt het argument van “niet in de steek kunnen laten” dan ineens niet meer? Want in die situatie zal óf alsnog het Nederlandse volk bedonderd blijken (de militairen blijven toch nog weer langer), óf de Afghanen. (De Nederlanders trekken zich terug, wellicht zonder opvolging, ongeacht de dan aanwezige situatie).

  Al die ideologische prietpraat dient om te verhullen waarom de Nederlandse militairen écht zijn uitgezonden: het slaafs dienen van m.n. Amerikaanse economische en militair-strategische belangen. Het is en blijft een vechtmissie, en in de heersende omstandigheden is werkelijke, blijvende opbouw een illusie.

  Overigens: Jan heeft die bla-bla-blaag Van Baalen goed op z’n nummer gezet vanwege diens “heldenverhaal” in het Uruzgandebat.
  Die heeft weliswaar voor elkaar gekregen dat minister Van Middelkoop de VVD-mantra’s letterlijk nazei, maar die toezeggingen zijn even boterzacht als de eerste einddatum.

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 19 december 2007 @ 1.58 uur

 8. Jan, mijn grootste complimenten in deze 3e en 4e termijn met op voorhand vaststaand eindresultaat.

  Met name je stevige reactie op v. Baalen van de VVD. Een ander aanspreken op gebrek aan “heldendom” past regelrecht in retoriek van de twee wereldoorlogen of Amerikaanse televisiezenders…

  @ Meerdink, laat je geen zand in de ogen strooien. Nederland werkt actief mee, uit ook jouw portemonnee, aan een volslagen onzinnige strijd om geopolitieke redenen. Het heeft geen flikker met mensenrechten of terreurbestrijding te maken, maar alles met een agenda van de V.S. om greep te krijgen op het Midden-Oosten. Zie het “Project for a new american century” uit 1999, lang, lang voor 11-9-2001.

  Ondanks het smalende gedrag van de regering, Pechtold had groot gelijk over de verborgen gehouden brief. Hieruit zou namelijk blijken dat dit hele spelletje allang is voorbereid. Wat mij betreft inclusief de gespeelde “kritische” houding van de VVD.

  Nog een gemiste kans in het debat met Koenders: De Noordelijke Alliantie-strijdheren, met wie wij samenwerken, zijn de notoire drugsdealers. de Taliban die wij bestrijden, vernietigde de opiumoogst.

  Verder alle complimenten aan de inhoudelijk sterke bijdragen van D66, GL, PvdD en in dit geval ook de PVV.

  Reactie door olav ten broek — woensdag 19 december 2007 @ 2.34 uur

 9. Jan Marijnissen, je hebt de juiste woorden gesproken. Woorden van een mens met een oprechte geest. Woorden van beschaving waar integriteit zich niet verloochend weet.

  Laten we eerlijk zijn… wie kan dit zeggen van het pluchebeluste zielsverloederende oliehijgende handlangerskabinet dat doelbewust het Yankeespoor volgt voor de zogenaamde lieve afslacht’vrede’.

  Dat ‘onze’ (brrr…) jongens en meiden zo achterlijk zijn om daar met tanks, geweren en bommen rond te jumpen zegt iets van hun gemiddelde IQ, maar dat een compleet kabinet zo hersengestoord kan doorregeren zegt iets van ons volk!

  Ja echt! Want deze bloeddorstige, leugenachtige machtswellustelingen zijn democratisch gekozen! Een GOTSPE!!

  VOLK: je hebt de leider die je verdient!!
  Een MOORDvent.

  Reactie door Gloria — woensdag 19 december 2007 @ 3.51 uur

 10. Vroeger wilde artiesten en kunstenaars nog wel eens hun mening verkondigen. Vaak stond die haaks op de voorgekauwde plannen van een regering. Zo niet ons aller Jantje Smit. Hij mag dan niet praten of zingen ( daar heb ik vrede mee) maar de Telegraaf heeft hem gestrikt op de voorpagina. Tja, ’n beetje reclame is nooit weg. Of het een kwestie is van steunen of niet steunen. Daar gaat het helemaal niet om.
  Deze oorlog loopt nog eens verkeert af.

  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Bert — woensdag 19 december 2007 @ 7.32 uur

 11. @Meerdink,

  Ik niet. Volgens mij is dit de slechtste, contraproduktiefste “vredesmissie” ooit. De Taliban wint juist aanhang, door de werkmethoden van de NAVO/ISAF, zoals Zembla liet zien. Als je die reportage van Zembla vorige week niet hebt gezien, raad ik je aan hem via uitzendinggemist.nl alsnog te bekijken. Daarin zeggen zowel Russische als Afghaanse oud-strijders (de laatste groep wordt nu overal buiten gehouden omdat ze als Afghaanse communisten tegen de moedjahedin streden) dat ieder buitenlands leger daar weg moet, dat het totaal geen zin heeft, de Taliban strijders zullen blijven komen, het is een bodemloze put. En de NAVO wordt door haar werkmethoden steeds impopulairder bij de bevolking. NAVO werkt CONTRAPRODUKTIEF en verlengt juist het lijden van de bevolking.

  Jan Marijnissen: uitstekend debat gevoerd, klasse!

  SP, organiseer een demonstratie hiertegen, in Den Haag!! Ik denk dat veel mensen zullen komen, het leeft echt, men is echt kwaad. Ook PvdA-, CDA-, CU- en PVV stemmers balen hiervan, zijn woedend. Ik kom met alle plezier vanuit Leeuwarden meedemonstreren, neem er graag voor vrij!!

  Reactie door Ellen — woensdag 19 december 2007 @ 8.07 uur

 12. Kwam helaas onbedoeld in aanraking met het staatsjournaal op tv.

  Het onschadelijke folkloredebat (dat de missie doorging was immers binnenskamers al lang bekend) deed me afvragen waarom een Jan Marijnissen zich leent voor dit toneelstukje.

  Zo langzaam aan zullen steeds meer kijkers door deze farce heenprikken.

  Misschien een goed idee niet geassocieerd te worden met dit boerenbedrog.

  Reactie door kameraad donner — woensdag 19 december 2007 @ 8.07 uur

 13. Alhoewel ik geen SP stemmer ben ,moet ik toegeven dat Jan Marijnissen gisteren weer groots was in het Uruzgan debat. Met een paar welgemikte volzinnen werdt van Baalen
  ontmaskerd als een poseur en een draaikont. Dank U.

  Reactie door M. de Pooter — woensdag 19 december 2007 @ 9.29 uur

 14. ach ja, je geeft ze een vinger, en ze breken je de armen,

  en dat overkomt balkenende en co nu m.b.t. afghanistan,

  denk ook maar niet dat de kleutertjes jaap en jan-peter het durfen opnemen tegen hun oom george !

  Reactie door Gerrit — woensdag 19 december 2007 @ 9.42 uur

 15. Ach,prima betoog maar je bent natuurlijk een Harlekijn voor dit arrogante en bedriegende zooitje.

  Reactie door De Hakker — woensdag 19 december 2007 @ 11.06 uur

 16. Schiet me zo maar te binnen, dat een mogelijk afscheidsfeest van Beatrix en in-
  huldiging van Alex toch een bedompte sfeer
  zal krijgen, wetende dat niet alle onder-
  danen op de plek zijn, waarop zij zich dach
  ten gesteld te weten.

  Niet van opbouwmissies, maar terughalen van
  diegenen, die met een ándere werkuitvoering
  dan als bedoeld werden (V.O.C.)opgescheept,
  zou een waardig REGEERSLOTAKKOORD kunnen betekenen voor dit Staatshoofd.
  Voor minder dan dat zou zij niet moeten
  willen gaan, noblesse oblige !
  En effet: Je m a i n t i e n d r a i!!!
  Merci!
  Madelief.

  Reactie door Madelief — woensdag 19 december 2007 @ 11.11 uur

 17. Defensie komt mensen te kort, Jan soldaat draagt bij elkaar geraapte kleding omdat alle extra’s (lees; geld voor comfortabele kleding) allang wegbezuinigd zijn…maar we gaan nog twee jaar door mense!!!

  Idioot Kabinet, dit soort onzin valt alleen aan rechtse malloten uit te leggen, die maak je alles wijs.

  Reactie door QuestionMaster — woensdag 19 december 2007 @ 12.37 uur

 18. Ok… Ok… Ik doe ook nog even een duit in het zakje: Jan Marijnissen: je was groots in dit debat!
  Ik vond het in het algemeen een van de betere debatten. Pechtold en Halsema waren ook zeer goed. Natuurlijk stond de uitkomst al wel vast. Toch vind ik het opmerkelijk dat 46 van de 150 kamerleden toch tegenstemmen. Dat is heel veel.
  Ben ook toch zeer benieuwd hoe de PvdA met die brief omgaat. Van Dam heeft zich aardig in de nesten gewerkt (mooi gespeeld van Pechtold ook). De PvdA zal wel weer ergens een draai aan het verhaal kunnen geven zodat ze niet met die motie hoeven mee te stemmen, maar ik ben benieuwd hoe dan.

  Reactie door Martijn — woensdag 19 december 2007 @ 13.00 uur

 19. Aan de Fractie 2 kamer

  Ik was dinsdag in Den Haag,ik ben als dienst slachtofer zeer betroken bij mijn gabers.
  Ik ben onverwacht door Krista v Velzen geweldig ontvangen,ook met Remi Pope en Hr v Bomel gesproken en gedemonstreert.
  Ik ben tegen deze oorlog en ben het 100% eens met de SP Jan en bemaning ga door en bedankt dat jullie de militaren steunen,en tegen zijn ! bedankt voor de ontvangst.

  Reactie door B.Ooms — woensdag 19 december 2007 @ 13.30 uur

 20. Jans bijdrage was weer helder zoals altijd.

  Maar verder heb ik geen debat gezien. Het land is in oorlog en de besluiten worden als hamerstuk behandeld. Al bij de vorige cruciale beslissing in 2006 werd de aandacht afgeleid met een spektakelstuk rond de hoogkonige Ali. Ons nationaal belang verdween subtiel naar de achtergrond.

  En nu opnieuw: de staatsmedia maar ook kranten moffelen dit ‘debat’ weg tussen de varia na 10 minuten journaal resp. pagina 5. Actualiteitenrubrieken zenden pure propaganda uit, bijv. Netwerk gisteren over een Fries gezin met 3 kids in Uruzgan. Ontroerende beelden van blije familie bij aankomst op Eindhoven. Afghaanse slachtoffers weggemoffeld. Oorlog als reality show.

  Walgelijk voor kritische democraten. En we weten nu al dat het volk snel vergeet. Tegen de volgende verkiezingen worden nog wat cadeautjes rondgestrooid en het stemvee zal er wéér intrappen. Verblind door onweerstaanbare propaganda.

  Of zal het kleine SP zeilscheepje nog dwars door de woeste rechtse baren heen klievend zijn koppige koers recht door zee kunnen handhaven? En overtuigen?

  Reactie door Hermie Kreeft — woensdag 19 december 2007 @ 13.32 uur

 21. Jan, complimenten. Ik vraag mij werkelijk af wat v.Baalen/de VVD als tegenprestatie heeft binnen gehaald. Ik vraag mij ook af of de heer van Balen ooit actief onder Hare Majesteits wapenen is geweest. Dat vraag ik mij overigens van wel meer pro- defensie politici af. Desalniettemin Jan, ben ik het volledig met de stelling eens dat Nederland met een noodgang haar troepen moet terugtrekken. Nederland heeft in Afganistan helemaal niets te zoeken en de miljoenen aan kosten die een dergelijke operatie met zich meebrengt kunnen veel effectiever worden ingezet. (lees: onderwijs, gezondheidzorg,etc…) Dat “opbouwverhaal” heeft nu zo lang geduurd dat het de geloofwaardigheid meer dan aangetast heeft. Aan Eimert van Middelkoop wil ik tot slot nog even meegeven, dat een leugenachtige Christelijke Partij meer dan voldoende is.

  Reactie door Jan Karst — woensdag 19 december 2007 @ 14.31 uur

 22. En de vrouwen van Afghanistan weer tot de Taliban veroordelen?

  Wat is er met links Nederland aan de hand? Ik werk 38 uur per week, behoor desondanks tot de armen van Nederland zonder kans mijn positie te verbeteren, maar ik ga niet links stemmen want ten behoeve van de islam is links alle oude idealen vergeten.

  Reactie door cugel — woensdag 19 december 2007 @ 15.54 uur

 23. @Hermie,

  Ook ik heb die uitzending van netwerk gezien. De reactie van de jongeman op de vraag wat hij dan gedaan had, sprak boekdelen.”Tja, er wordt daar gevochten” was zijn antwoord.
  Ik vind dat de politiek zich eerst meer eens moet afvragen hoe we nadien omgaan met de teruggekeerden,welke begeleiding krijgen de soldaten bij problemen.
  Deze vraag vind ik veel belangrijker dan de vraag hoelang we blijven.
  Hoeveel ex-VNers tobben met hun geestelijke gezondheid?

  Reactie door tom — woensdag 19 december 2007 @ 16.04 uur

 24. Waarom zijn alle besluiten van JPB tegen de meerderheid van de bevolking ?.

  Het betoog van JM was perfect, alle facetten belicht, elk facet logisch afgewogen en alle argumenten van het kabinet weerlegd.

  Dat betoog benadrukt dan wel meteen een vreemd fenomeen :

  60 % van de bevolking voor een enquete naar de Irak-oorlog / JPB mordicus tegen,

  78 % van de bevolking voor een referendum over Europese grondwet/ JPB mordicus tegen,

  De meerderheid van de bevolking voor vertrek uit Oeroezgan / JPB mordicus tegen,

  Het volk heeft altijd gelijk = een democratische inherentie. Waarom doet JPB dan altijd precies wat het volk niet wil ?en is dat toeval ?

  Nee natuurlijk niet,
  JPB staat niet voor zijn eigen volk,
  JPB heeft geen vertrouwen in zijn volk, JPB heeft onvoldoende of eigenlijk géén persoonlijkheid waardoor hij nederig en gedwee doet wat de machtige personen hem opdragen,
  JPB wordt geleefd door echte persoonlijkheden en verkiest de weg van de minste weerstand door zijn volk te verraden,
  JPB is gedoemd met een in en in slecht aura,
  JPB wil misschien wel het goede doen maar durft niet, is niet bij machte,

  Jammer want JPB had bij wijze van spreken best een lollige leraar geschiedenis geweest kunnen zijn.

  Over fatalisme gesproken.

  Reactie door ACE — woensdag 19 december 2007 @ 17.22 uur

 25. Oorlogvoerders vechten niet, dat laten ze over aan anderen. Neem B. Clinton en G.W. Bush jr. De eerste verstopte zich in het buitenland, de ander dook onder in de Nationale Reserve. Van Baalen – de Billy Turf van de VVD – had de gore moed om zichzelf een held te noemen, maar werd door Jan Marijnissen meteen terecht gewezen. De afrekening met van Baalen moet nog plaatsvinden, over twee jaar als de doden zijn geteld.

  Reactie door Harry Scheltema — woensdag 19 december 2007 @ 17.52 uur

 26. Er worden dus in elk geval tm 2010 miljarden belastinggeld gepompt in een land, dat al jaren niet op deze manier is te moderniseren; met een cultuur dat elke vorm van inmenging verwerpt.

  Als er dan ook resultaat is, dan zal het slechts van korte duur zijn. Want je bent al heel langzaam en langdurig iets aan het opbouwen, wat denk ik daar in een seconde plat wordt gebombardeert als ze even niet omkijken.

  Balkenende droomt van een standbeeld op het plein van Kaboel en daar mogen wij voor bloeden en doden voor vallen. Er zijn heel wat meer derde wereld landen, waar het volk beschaafd met elkaar omgaat, maar waar geen cent heengaat. Mischien moeten die daar ook maar eens wat vliegtuigen gaan kapen.

  Het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — donderdag 20 december 2007 @ 15.32 uur

 27. Fantastische bijdrage. Tegen van Baalen was je ook super! Wat stond die vent in zijn hemd met zijn borrelpraat over een heldenfonds. Geknipt en geschoren.

  Reactie door jeroen — donderdag 20 december 2007 @ 17.17 uur

 28. De Telegraaf lezende in de rekken van de supermarkt, lijkt het wel dat wie nog iets tegen de Uruzgan-missie heeft zich geen fatsoenlijke Nederlander meer mag noemen. Het ranzige blaadje fulmineert per dag meer tegen dissidenten in dezen en zegt nog net niet dat zulken opgepakt zouden moeten worden. Maar wie is die vijand eigenlijk, die Taliban waar iedereen het over heeft? Omdat ik Rijkspropaganda wantrouw ging ik zelf op zoek:
  http://zaplog.nl/zaplog/article/de_taliban_een_creatie_van_inlichtingendiensten/ZapLog

  Reactie door Haq — donderdag 20 december 2007 @ 17.29 uur

 29. Dat men de regering afvalt….terecht! Maar niet de soldaten die net zo voor de gek gehouden zijn als de NL bevoling. Mag iedereen hier zeer eerlijk zijn: je gaat een tent opzetten en er wordt op je geschoten….goh, je hebt een geweer…natuurlijk schiet je terug…Mensen laat de soldaten met rust en richt je pijlen op Den haag….zodat al het politieke gezeik is afgelopen…stem eens anders…niet vanuit vroeger! Al jaren gezeik op JP maar telkens is hij weer in de mogelijkheid gebracht door de uitslagen bij de verkiezingen!!!

  Reactie door johankivits — vrijdag 21 december 2007 @ 0.04 uur

 30. @ Haq

  … en eenieder die zich ook niet beperkt tot het journaal, de Telegraaf en Idols on Ice,

  Er is een uitstekende BBC-documentaire over o.a. het ontstaan van moslimfundamentalisme, Afghanistan en de rol van de Neocons in dit hele gedoe.

  Deel 1:
  http://video.google.com/videoplay?docid=881321004838285177
  (over de roots van de neocons en de moslimbroederschap)
  Deel 2:
  http://video.google.com/videoplay?docid=4602171665328041876
  (over hoe de neocons religies en systemen tegen elkaar opzetten)
  Deel 3:
  http://video.google.com/videoplay?docid=2081592330319789254
  (over de Taliban, Al-Quaeda en de rampenpolitiek van het “vrije” westen)

  Ik verzeker je dat je er niet dommer van wordt :)

  Reactie door olav ten broek — vrijdag 21 december 2007 @ 0.17 uur

 31. De SP motie om in 2008 te stoppen in Uruzgan is verworpen met 42 tegen 98 stemmen. De volledige PVDA fractie stemde tegen, inclusief Waalkens.

  98 Kamerleden zijn dus vóór verlenging.

  Hoe kom ik aan een lijst met namen van deze “volksvertegenwoordigers” zodat ze – als alles uit de hand loopt en er veel slachtoffers gaan vallen – ze niet in de anonimiteit proberen verdwijnen.

  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Bert — vrijdag 21 december 2007 @ 6.33 uur

 32. @31 Bert

  Laten we in ieder geval hopen dat ministers voortaan voor het gerecht gesleept kunnen worden.
  Zorg jij dat je aan die lijst van 98 namen komt?
  Want als democratie inhoudt dat 98 lafbekken aan de touwtjes van Balkenende en van Middelkoop bengelen en hierdoor verlenging van de Talibangenocide plaatsvindt, waaronder de nodige ‘missers’ op burgerslachtoffers… dan wordt het tijd dat we met dit stelletje heulbandieten gaan afrekenen…

  Toch volk? Pfff… brood en spelen… enne kerstfeest… happy new year…jobjes… posities… over 3 jaar verkiezingen…slof, slof… (Geeuw!)

  Reactie door Gloria — vrijdag 21 december 2007 @ 23.35 uur

 33. Nog maar ff ten overvloede..Jan, je hebt die Van Baalen toch maar ff mooi de les gelezen en hij stond echt in zijn hemd met zijn “heldenverhaal”! Van Baalen is helemaal geen held, hij stuurt anderen die zandbak in en ook nog zonder dattie daartoe verplicht is i.v.m. het bijeenhouden van de coalitie..Hij kon namens de VVD als oppositiepartij ook tegenstemmen, maar dat wilde de VVD van meet af aan al niet..hooguit een beetje geldingsdrang, een paar goedkope eisjes met de op maat bediende toezeggingen en hoppa, de VVD en meneer van Baalen dichten zichzelf een “heldenrol” toe!
  Ik begin steeds beter te begrijpen waarom Wilders en Verdonk zoveel (VVD)stemmen weten binnen te halen. De VVD is een partij waar de hypocrisie met bakken tegelijk vanaf straalt en daar trappen kiezers tegenwoordig niet meer in!

  Reactie door ToN — zaterdag 22 december 2007 @ 2.13 uur

 34. 24. Ace

  Nou dan weet jij volgens de PvdA-er Timmermans niet wat democratie echt is.
  Democratie is luisteren naar het volk bij de verkiezingen. Op een zeepkist gaan staan en ze vooral erg serieus nemen door ze vooral niet tegen te spreken, want ze ijn niet gek, hun zorgen ‘delen’ zeg maar al is dat het ‘enige’dat ze willen delen.
  Democratie is volgens diezelfde Timmermans het tegenspreken van de burgers als ze eenmaal op het pluche beland zijn.
  Zijn uitspraak: “Teveel burgers worden te weinig tegengesproken” Dit ging natuurlijk ook over de EU. En die teveel burgers is natuurlijk de 69 cq. 79% van de bevolking die ze eerst…..
  M.b.t. de Polen en open grenzen: “Solidariteit versterkt een grote markt” en anderen (wij de SP én de burgers die tegen zijn) vertellen de grootst mogelijke leugens”
  Je bevolking afserveren, 2% loonsverhoging gunnen omdat anders de markt verstoord wordt, goedkope arbeidskrachten ongelimiteerd binnenhalen die werken voor het minimumloon en niets eisen en jezelf 15 x zoveel % opslag geven op te brengen door die 2% opslagkrijgers, binnekort ‘zwevende’ arbeiders getuigt toch van enorme marktconforme solidariteitsgevoelens met je eigen burgers niet.
  JPB wijst de Ned.Bank en anderen die ABN-Amro wilden redden van buitenlandse overname de deur als de fusie tussen ING en ABN-Amro dreigt te mislukken. Hij wil er zijn ‘vingers’ niet aan branden.
  Maar een oorlog starten want dat is het inmiddels geworden, daar draait hij zijn hand niet voor om. Misschien hoopt hij zo meteen voor een 30 minuten spreekbeurt in China ook 230.000 euro te ontvangen en miljonair te worden zoals Blair, die ook het grote voorbeeld is voor ene W. Bos. Ook dat zijn marktconforme bedragen in een grote solidaire markt. Daar kun je wel een oorlogje voor starten toch? Daar heb je bondgenoten voor nodig die je uitnodigen.
  JPB is een nederlandse Bush op klompen.

  Reactie door Henny — zaterdag 22 december 2007 @ 8.00 uur

 35. “NEDERLAND IS TROTS OP JULLIE” aldus Balkenende op de voorpagina van de Telegraaf.

  Heelijk, zo’n kerstboodschap van Jan Peter Balkenende. Glorieuze tijden herleven.Daar zullen de rambo’s ter plekke ook erg mee in hun nopjes zijn.

  Ik heb begrepen dat ¾ deel van het Nederlandse volk tegen verlenging is. Dus vraag ik mij af namens welk deel van Nederland hij spreekt. Een mogelijkheid is dat hij hiermee zijn eigen regering bedoelt want de mening van de gewone mensch, daar heeft hij geen boodschap aan.

  Reactie door Bert — zaterdag 22 december 2007 @ 13.57 uur

 36. Dat PVDA democratie claimt, moet verboden worden ………

  @ 34 Henny

  Je zou zo’n stelling abject willen vinden echter het is mij ernst. De Pvda noemen zich sociaal-democraten en daarmee lieg je en zet je kiezers op het verkeerde been. Het volk zou wettelijk beschermd moeten worden tegen een politieke partij die onware promotie maakt zoals dat in een reclamespotje ook niet mag.

  Dat je beleidscompromissen sluit, is nu eenmaal nodig maar de pvda verloochend zich in ethische kwesties.

  Het is de grondwettelijke taak van de tweede kamer om de regering te controleren. Het Irak-enqueteverbod had pvda niet mogen accepteren omdat dit tegen de grondwet is.

  De nederlandse grondwet en soevereiniteit wordt aangetast door het nieuwe europese verdrag hetgeen dus eenvoudigweg zonder 2/3 meerderheid niet legaal is. Momenteel zie je dan ook de deregulering van het ontslagrecht buiten nederlandse invloed plaatsvinden.

  Feitelijk is er geen enkel argument waarom je nog eens tientallen nederlanders laat sterven in Uruzgan.

  Ethische kwesties als leven en dood, en persoonlijke integriteit en democratie worden door de pvda verkwanseld of het niets is en dan durven ze zich nog af te vragen waarom de kloof tussen politiek en het volk steeds groter wordt en niet snappen waarom de kiezer zich van hun afkeert en naar Verdonk of Wilders grijpt.

  Al deze feiten zijn ook kabinetsbeleid maar de verloochening is verreweg het grootst bij de pvda. Ik zou me kunnen voorstellen dat je de pvda verbiedt, ik zelf zou ze eerder verbieden dan een eenvoudige racistische partij bijvoorbeeld.

  Onze premier zou door het volk gekozen moeten worden. Het zou verboden moeten zijn dat deze persoon politieke binding heeft met een politieke partij of beweging. Hij of zij zou volledig politiek onafhankelijk moeten zijn; dan krijg je nooit zo’n misselijk lulletje rozenwater maar een echte leider.

  Reactie door ACE — zaterdag 22 december 2007 @ 15.02 uur

 37. JPB is een nederlandse Bush op klompen.

  nu snap ik de media belangen toen hij een teen onsteking had,maar ja ,zij weten het better,en leuker kunnen zij het niet maken,Societe du spectacle was al voorspeeld,he is nu werkelijkheid,en Jan doet mee,ja ja

  Reactie door gaf — zaterdag 22 december 2007 @ 15.32 uur

 38. De Genie kan beter water puten boren en onder houden, kijk naar het glazen huis voor de kamer.
  Boelo een oud Genist en ervarings deskundigen. ik stuun mijn maten dat ze bij terug komst niet worden vergeten?

  Groet Boelo een dienst slacht offer.

  Reactie door B.Ooms — zondag 23 december 2007 @ 10.39 uur

 39. 36. Ace

  Ik kan dit alleen maar onderstrepen.
  De PvdA heeft met democratie helemaal niets te maken. Het is ook mij ernst om van ‘ondraaglijk’ maar niet te spreken, ze hebben hem eigenhandig de nek omgedraaid. Het is verraad met voorbedachte rade t.b.v. macht zoals zovele dictatoriale regimes uiteindelijk zijn ontstaan.

  Reactie door Henny — zondag 23 december 2007 @ 15.26 uur

 40. Mag hier maar een keer iets melden.

  Lang geleden opa-buiswater. U leeft dus nog!

  Reactie door Roodkapje — zaterdag 29 december 2007 @ 2.12 uur