Steun de schoonmakers!

donderdag 29 november 2007 :: 22.32 uur

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

41 Comments

41 reacties

 1. nou is toch een mooi loon ??

  Reactie door gerrit — donderdag 29 november 2007 @ 23.19 uur

 2. @1 ruimt u daar de rotzooi van anderen voor op?

  Reactie door johankivits — vrijdag 30 november 2007 @ 0.56 uur

 3. Het probleem van deze tak is dat het de sluitpost is voor het bedrijfsleven, er is een overschot aan personeel die het voor dat geld wil doen… erg jammer.
  Ik steun ze van harte en wens ze veel succes.

  Reactie door Ach ja — vrijdag 30 november 2007 @ 4.12 uur

 4. schandalig toch!

  Reactie door thuiszorgster — vrijdag 30 november 2007 @ 8.03 uur

 5. Schiphol Group, Schandalig dat jullie deze mensen niet willen steunen !! het zou beter zijn, om als Schiphol Group de schoonmaakbedrijven C.S.U, Asito, Gom, en vele anderen aan te pakken op hun gedrag !! Misschien is het mogelijk om actie te gaan voeren tegen Schiphol Group en hun kornuiten ???? Ik ben zelf met “pensioen” maar ik wil graag mee demonstreren indien dat gaat gebeuren !! Schoonmakers, vecht door, jullie verdienen meer salaris, meer respect, en ook de medewerking van hen die de rotzooi veroorzaken. Succes met de actie !!!

  Reactie door Petra — vrijdag 30 november 2007 @ 9.13 uur

 6. …Tja, Jan …Dat roep ik al heel lang! Maar wat het is…het legertje hulp kabouters heeft zich nog steeds niet aangediend dus zal ik toch echt zelve de hut moeten schoonhouwe!!!
  Helpende hand…van harte welkom, maar sta al degenen bij die sinds begin dit jaar geen thuishulp meer krijgen en alles weer zelf moeten doen, of ze het nou kunnen of niet!

  Ik denk aan mijn buurtjes, stokoude mensen, en sinds begin dit jaar verstoken van thuishulp.Een of andere zieke malloot heeft deze mensen tot ‘mantelzorgers’ gebombardeerd…SCHANDALIG gewoon.Doe daar wat aan!!!

  Reactie door QuestionMaster — vrijdag 30 november 2007 @ 11.00 uur

 7. Sympathieke actie, en eentje die ik volledig steun. Maar het is m.i. wel wat naïef om te verwachten dat Schiphol en andere grote afnemers van de schoonmaakdiensten werkelijk zo makkelijk toegeven en het loon met een euro verhogen (overigens een heel bescheiden eis).

  Ik hoop dat de vakbond haar poot stijf houd en zoveel mogelijk schoonmakers probeert te verenigen (de syndicalisatiegraad is bij schoonmakers slechts 7%!) en organiseren, alleen als massa heb je een machtspositie en kun je zaken afdwingen.

  Dus aan de schoonmakers zou ik graag de oude leuze willen meegeven: als uw machtige arm het wil, staat heel het raderwerk stil! Staakt voor een verbetering van uw loon en werkomstandigheden! Sla de handen ineen en laat uw tanden zien!

  Reactie door Emil Jacobs — vrijdag 30 november 2007 @ 11.12 uur

 8. Iedereen die mee wil doen, kan dat op uiteenlopende wijzen doen. Ook is er de mogelijkheid om dagelijks op tientallen plekken in het land lijfelijk mee te doen.

  Als je wat wil doen of meer wil weten, check dan: http://www.steundeschoonmakers.nl

  Reactie door Ron — vrijdag 30 november 2007 @ 11.33 uur

 9. Johan Kiviets reactie 2

  Zoiets heet ” loon naar werk(en) . Iedereen moet beloond worden naar zijn kennis en kunde en niet omdat U iedereen gelijk wilt schakelen ! Waar blijft anders de motivatie ?

  Reactie door gerrit — vrijdag 30 november 2007 @ 11.53 uur

 10. Het zijn niet alleen de schoonmakers die een laag loon hebben. Zo zijn er velen.

  Reactie door cor — vrijdag 30 november 2007 @ 11.59 uur

 11. Gerrit #9:
  Dat heet niet motiveren, maar is regelrechte uitbuiting!

  Reactie door Emil Jacobs — vrijdag 30 november 2007 @ 15.02 uur

 12. Emil Jacobs reactie 11

  Alles heeft zijn prijs en iedereen krijgt wat hij verdient !

  Reactie door gerrit — vrijdag 30 november 2007 @ 15.12 uur

 13. Volgens mij is dat per maand ca. 250 euro meer dan het minimumloon. Blijkbaar is het niet meer waard. Lijkt mij terecht want iedereen kan schoonmaken en voor een Oost-europeaanse werknemer is dit 2x modaal. Dus ophouden met zeuren, want als dat loon omhoog gaat komt heel Oost-europa hier schoonmaken

  Reactie door Karel — vrijdag 30 november 2007 @ 17.14 uur

 14. Karel — vrijdag 30 november 2007 @ 17.14:

  Goedenavond,
  Je bent heel slecht geinformeerd:

  Zoals zo vaak zul je het begrip “sociaal minimum” (daar zou je wettelijk gegarandeerd niet onder moeten kunnen komen, is ca. 830 euro/maand NETTO voor een allenstaande van 23 jaar en ouder) en “wettelijk minimum loon” (1317 euro BRUTO/maand voor 23 jaar en ouder) wel met elkaar verwarren: het soc. min. is 70 % van dat wet. min. loon.

  Het lijkt er in het voorbeeld van de schoonmakers op dat ze niet meer verdienen dan dat minimumloon, heel schamel betaald werk dus!!
  Zoals trouwens veel werk, o.a in de zorg(!!), dat niet of nauwelijks beter betaald wordt.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — vrijdag 30 november 2007 @ 18.06 uur

 15. Harrieke — vrijdag 30 november 2007 @ 18.06, aanvulling:

  …En voor het overige vind ik je een gevoelloze en harteloze schreeuwer…

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — vrijdag 30 november 2007 @ 18.09 uur

 16. 12. Gerrit

  Dan zou ik graag willen bepalen wat de prijs zou moeten zijn en ook voor alles wat erboven komt. Ook dan heeft ‘alles’ ‘zijn’ prijs.

  Reactie door Henny — vrijdag 30 november 2007 @ 18.13 uur

 17. gerrit — vrijdag 30 november 2007 @ 11.53:

  Goedenavond,

  Zullen we dat principe dan ook maar toepassen op alle topbestuurders en topmanagers…?
  En dan tegelijkertijd en vergelijkend vaststellen dat tal van mensen aan de z.g. onderkant van de samenleving in feite worden onderbetaald, zeker in relatie met de zeer dure levenstandaard in ons land…?

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — vrijdag 30 november 2007 @ 18.16 uur

 18. Ach ja….. Onze schoonmakers willen niét voor dat geld werken, ze willen méér, en verdienen het, om ook meer te krijgen. Enne…. Gerrit, een grote groep van onze schoonmakers, heeft weinig scholing genoten, en een andere baan is daarom vaak geen optie. Ook hebben sommige mensen misschien niet de financiele mogelijkheid genoten om één of andere studie te volgen. Schoonmaken is lichamelijk zwaar werk, en zou meer gerespecteerd moeten worden. Een duidelijke C.A.O, en 10 euro per uur als basis salaris, is niks te veel !!

  Reactie door Petra — vrijdag 30 november 2007 @ 19.56 uur

 19. @ 9 en 12 Gerrit

  En verteld u ons eens wat uw beroep is en wat de verdiensten daarvoor zijn, kunnen we ook even voor u bepalen of u de prijs krijgt die u verdient.

  @ 13

  Als iedereen kan schoonmaken kunt u me vast vertellen hoe een offset drukmachine gereinigd dient te worden. En weet u ook toevallig hoe je jodiumvlekken uit een linoleum vloer bewerkt met was krijgt?

  Reactie door Remco — vrijdag 30 november 2007 @ 20.41 uur

 20. Henny reactie 16

  Ja het is nog steeds zo : degene die betaalt is degene die bepaalt !!

  Reactie door gerrit — vrijdag 30 november 2007 @ 20.49 uur

 21. Remco reactie 19

  iedereen heeft zijn beroep en doet wat hij kan en waarvoor hij is opgeleid . En krijgt daarvoor zijn loon . Ikzelf ben universitair geschoold zoals dat heet ! Gestudeerd terwijl ik een gezin had, (en geen geld) en door te lenen en baantjes in de avonduren/nacht allemaal gedaan !Maar ja dat kon 40 jaar geleden wel en blijkbaar nu niet meer !

  Reactie door gerrit — vrijdag 30 november 2007 @ 20.55 uur

 22. Dat was de vraag niet! Ben niet geintresseerd in opleidingsniveau (raak ik namelijk niet zo van onder de indruk) en privé omstandigheden. Word bij schoonmakers ook niet naar gekeken. Ken Marokkanen die arts zijn maar gewoon een schoonmaak baantje hebben.

  U oordeelt over anderen dat ze genoeg verdienen, waarom mogen anderen dat niet bij u doen?

  Reactie door Remco — vrijdag 30 november 2007 @ 21.15 uur

 23. De mensen die schoonmaak werkzaamheden doen verdienen meer respect, degeen die denken dat het geen vak is zijn slecht geinformeerd.
  Zo als is opgemerkt dat het slecht betaald wordt om dat het een sluitpost is op de begroting van een bedrijf of overheid.
  Schoonmaak bedrijven zijn daar ook debet aan calculatie van aantal mensen wat nodig is is hoger dan wat er ingezet wordt aan mensen.
  Heb zelf vroeger ook tijdelijk bijgewerkt in de avonduren bij een schoonmaak bedrijf, ze beginnen met 5 mensen op het laats zijn het er nog maar 2 of drie die de klus mogen klaren, heb dan ook gezegd zoek maar een ander.

  Reactie door lapper — vrijdag 30 november 2007 @ 22.24 uur

 24. @Gerrit…”Loon naar werken?” Schoonmakers werken harder dan vele andere groepen! Loon naar werken heeft niets met een opleiding te maken!! Als u stelt loon naar werken..dan hebben schoonmakers nog wat te goed! Dat werk is(lichamelijk) zwaarder dan achter een bureau! En u denkt als dit loon omhoog gaat er mensen uit het buitenland komen…Wellicht (en dit is niet verkeerd bedoeld!) is een verhoging voor sommige mensen wel een reden om bijv. uit een WW te komen. Het verschil nu – tussen werk en WW- is zo laag dat ik kan begrijpen dat sommigen niet te werk gaan…Maar dat is een andere discussie..En nee….wat toen kon kan nu wellicht niet meer omdat het leven een stuk duurder geworden is door de euro etc!

  Reactie door johankivits — vrijdag 30 november 2007 @ 23.16 uur

 25. @ 9 gerrit

  Welke motivatie bedoel je ???

  In al uw reacties ontdek ik dat u totaal geen weet heeft van eerlijke beloning.

  en dan schrijf je dit,….

  Ikzelf ben universitair geschoold zoals dat heet !

  Ik heb hier wel mijn sterke twijfels over gezien uw reacties lijkt het mij dat je meer op het LBO niveau zit.
  Je geeft geen inhoud aan de discussie alleen wat domme kreten,.. and thats it.

  Reactie door Pool — vrijdag 30 november 2007 @ 23.55 uur

 26. @ Gerrit…iedereen krijgt wat hij verdient?..Maar je krijgt alleen je loon!

  Reactie door johankivits — zaterdag 1 december 2007 @ 0.10 uur

 27. @24 johankivits

  Ik heb ook al heel lang het idee dat het verschil van beloningsvormen tussen “geestelijke” en “lichamelijke” arbeid al jaren scheef getrokken zijn.

  Zou het niet mooi zijn als loon berekend zou worden aan de hand van calorieën die verbrand worden? Zou sommige mensen misschien weer de motivatie geven de mouwen op te stropen, in plaats van te vergaderen over wie ze het leven nu weer eens zuur gaan maken, om de winst van een bedrijf omhoog te krikken.

  Reactie door Remco — zaterdag 1 december 2007 @ 0.35 uur

 28. @ Petra
  Iedereen wil meer…. Ik wou alleen duidelijk maken dat er kennelijk zat mensen zijn die het werk willen doen en dat maakt het lastig met acties!
  Goed weekend.

  Reactie door Ach ja — zaterdag 1 december 2007 @ 4.25 uur

 29. Ja, er zijn zo veel dingen scheef in dit land. Als we een “calorieën” beloning zouden krijgen, hebben onze schoonmakers nog heel wat te goed, en zouden al de heren directeuren van C.S.U, I.S.S, Hagon, Asito en Gom, en,op bijstand niveau komen !!

  Reactie door Petra — zaterdag 1 december 2007 @ 8.11 uur

 30. 20. Gerrit

  Of diegene die hard nodig is? Of de overheid?
  Als iedereen het zou verdommen en ze moesten het zelf doen dan moet je maar eens horen hoe ‘kostbaar’ die tijd ineens geworden is.
  Als we het dan toch over marktwerking hebben.
  Het is dat mensen moeten leven en eten anders…..Deze afhankelijkheid uitbuiten daar gaat het om en is de essentie van het kapitalistische systeem.

  Reactie door Henny — zaterdag 1 december 2007 @ 13.18 uur

 31. of je als medewerker bij een sw-bedrijf veel meer verdient

  Reactie door Macros — zaterdag 1 december 2007 @ 16.56 uur

 32. Er zijn niet zoveel mensen die dit willen doen….dan was de WW wel leger, en zouden er minder mensen van buiten af komen!

  Reactie door johankivits — zondag 2 december 2007 @ 23.48 uur

 33. Misschien niet zo veel mensen die dit willen doen ?? Er zijn er echter meer dan genoeg die het moéten doen, en al die mensen dié het doen, hebben recht op minimaal 10 euro per uur !!!

  Reactie door Petra — maandag 3 december 2007 @ 15.33 uur

 34. Je kunt beter ook de havenarbeiders steunen,dat zit zo:
  AEGON heeft eind jaren negentig het pensioenfonds OPTAS, dat de pensioen van de havenarbeiders beheert, overgenomen.
  Daarbij is overeengekomen dat het opgebouwde geld van de havenarbeiders niet geïndexeerd wordt voor de pensioengerechtigden. Het betreft 60.000 havenarbeiders die hun gehele leven pensioengeld hebben gestort.Het is een grof schandaal dat de havenarbeiders,door de steeds verder oplopende inflatie en koopkrachtverlies van de EURO een niet geïndexeerd pensioen krijgen.J

  Reactie door Maan Arkenbosch — maandag 3 december 2007 @ 20.44 uur

 35. Je kunt beter ook de havenarbeiders steunen,dat zit zo:
  AEGON heeft eind jaren negentig het pensioenfonds OPTAS, dat de pensioen van de havenarbeiders beheert, overgenomen.
  Daarbij is overeengekomen dat het opgebouwde geld van de havenarbeiders niet geïndexeerd wordt voor de pensioengerechtigden. Het betreft 60.000 havenarbeiders die hun gehele leven pensioengeld hebben gestort.Het is een grof schandaal dat de havenarbeiders,door de steeds verder oplopende inflatie en koopkrachtverlies van de EURO een niet geïndexeerd pensioen krijgen.Jan,ik hoop dat de SP deze dieverij,niet op zich laat zitten!!Pas op voor AEGON!!

  Reactie door Maan Arkenbosch — maandag 3 december 2007 @ 21.07 uur

 36. @Petra daar ben ik het helemaal mee eens hoor!

  Reactie door johankivits — maandag 3 december 2007 @ 23.32 uur

 37. Ja maan, helemaal mee eens. Er blijkt toch wel heel veel mis te zijn in dit land !! We moeten onszelf dan ook sterk blijven maken voor de minder bedeelden in onze samenleving. In mijn geval is dat de schoonmaakbranche !!

  Reactie door Petra — dinsdag 4 december 2007 @ 8.21 uur

 38. Gelukkig Johan, dan worden we het gelukkig toch nog eens !!!

  Reactie door Petra — dinsdag 4 december 2007 @ 8.22 uur

 39. @Petra…..wie had dat nou ooit gedacht?

  Reactie door johankivits — dinsdag 4 december 2007 @ 23.33 uur

 40. Nou, soms zeg je elkaar ongezouten de {on} waarheid, en soms leer je van elkaars geharrewar !! Het blijven toch de schoonmakers in dit land, waar we ieder op onze eigen manier voor op komen, en laten we daar maar mee door gaan !!

  Reactie door Petra — vrijdag 7 december 2007 @ 0.12 uur

 41. @Petra…..Niets aan toe te voegen!

  Reactie door johankivits — vrijdag 7 december 2007 @ 1.17 uur