Over PvdA en EU-referendum

De ontwikkelingen van de afgelopen dagen hebben me verbijsterd.

De PvdA was destijds (in 2005) vóór de voorgestelde Europese Grondwet. Samen met de VVD, GroenLinks en het CDA hebben ze daar toen campagne voor gevoerd. ‘Stem voor!, dit is de toekomst’, zei men toen.

Nu, twee jaar later, zegt men: ‘Goed dat ie destijds verworpen is. Goed dat we geen superstaat Europa krijgen.’

Een bedankje voor de tegenstemmers van toen kan er echter nog steeds niet af. Men doet net alsof men het allemaal zelf bedacht heeft, en is vergeten dat het de kiezers zijn geweest die de PvdA destijds hardhandig bij de les hebben moeten brengen.

Misschien is dat de verklaring voor de merkwaardige draai die de partij de afgelopen dagen heeft gemaakt. De PvdA is één van de partijen die steeds erg gepleit heeft voor meer mogelijkheden voor referenda. Maar nu even niet…? Hoe kan dat? Werken ‘het pluche’ en het CDA verdovend en verslavend?

Men zegt veel geleerd te hebben van het ‘nee’ in 2005, maar waarom krijgt de bevolking dan nu niet de kans om zich uit te spreken over het resultaat van het ‘nieuwe’ inzicht van CDA, PvdA en VVD. Merkwaardig, of toch…gewoon opportunisme?

Ben verstandig, en teken vandaag nog de petitie.
Roep je vrienden en familieleden op hetzelfde te doen svp.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 27 september 2007 :: 0.10 uur

178 Comments

178 reacties

 1. opportunisme,ok zelfingenomenheid,
  paternalisme,lijkt me meer op zijn plaats
  een partij die zijn achterban niet voor vol aankijkt.
  dit is zelfdestructie,een groot deel van hun leden,zeggen het vertrouwen op.
  ze zitten er niet mee,het is niet uit de lucht komen vallen,alles is,door een bepaalde kern van haver tot gort besproken.
  wat schuilt hier achter.
  aan het eind van de regenboog staat een pot met goud.

  Reactie door hw.rademaker — donderdag 27 september 2007 @ 1.32 uur

 2. ‘Mokkend Nederland’is de kwalificatie die PvdA-kamerlid Mei Li Vos geeft aan 62 % van het Nederlandse volk in haar hyves-weblog aangaande een nieuw referendum:
  “Maar wat als mokkend Nederland dan weer nee zegt? Wat als Wilders en de SP hun zin krijgen? Dat vind ik dan uiterst jammer, een klap in het gezicht voor alle mensen die de oorlog en de opbouwperiode hebben meegemaakt”.
  Commentaar overbodig.

  De PvdA doet alles om aan de macht te zijn, te beginnen bij leider Wouter Bos, de gedreven ‘socialist’die onder geen beding Minister van Financien onder Balkenende zou worden…

  Doet me qua betrouwbaarheid denken aan zijn voorganger Wim Kok, de gesel der ‘exorbitante zelfverrijkers’ !!

  Naar verluid wil de PvdA haar ‘sociale gezicht’ redden door niet aan de ontslagbescherming te laten morrelen. Briljante strategie :-) Want wat denken ze eigenlijk dat goedgekeurd neo-liberaal Europa straks gaat doen op het gebied van ontslagbescherming ?

  Laten we deemoedig op onze knieeen zakken en de Vlamingen smeken of we ons bij hen aan mogen sluiten !!

  Reactie door Marcellus — donderdag 27 september 2007 @ 2.21 uur

 3. Inderdaad, Jan, verbijsterend dat ze hun overtuiging van hoe goed dit “nieuwe”verdrag is niet aan de mensen durven voor te leggen. In 2005 waren we nog slim genoeg om te mogen oordelen. Is deze “verstandelijke inflatie” van ons denkvermogen mogelijk te wijten aan de nu al zes en een halfjaar durende ondervoeding in politieke correctheid o.i.d. ???? dit is het tigste bakje ellende al….. Maar je weet:eerlijkheid duurt het langst, dus gewoon doorgaan met de strijd ! (Kalkar hebben we ook dicht gekregen, ozo! )

  Reactie door plien — donderdag 27 september 2007 @ 2.30 uur

 4. Hahaha….

  Het ergste van dat alles is nog wel dat de PvdA in een interview het zelfs nog durft te beweren dat de SP zo groot is geworden omdat ze alles van de PvdA afkijken….

  Alsof wij hen nodig hebben ….. om te kunnen bestaan…hoezo zelfingenomenheid…? Dit overtreft alles….

  Je zou het bijna al met Hoofdletters gaan schrijven…

  Reactie door Bart — donderdag 27 september 2007 @ 2.40 uur

 5. Moet van hoe de PvdA haar eigen partijprogramma inruilde bijna kotsen. Als het tot gevolg zou hebben dat er een inruil geweest is ten aanzien van ‘gemakkelijker ontslag’ zou ik er misschien nog vrede mee kunnen hebben. Maar wedden dat ook dat punt er uiteindelijk niet door gaat komen? En sommigen binnen de PvdA-fractie hun loyaliteit om niet hebben geleverd? Eerlijk gezegd? Vond die Tichelaar altijd al een engbek!

  Reactie door katrien — donderdag 27 september 2007 @ 3.26 uur

 6. Zijn er nog mensen die op de PVDA stemmen?

  Ik heb sterk de indruk dat de PVDA-ers die ik hierover hoorde, zoals Tichelaar er bijkans vanuit gaan dat de bevolking achterlijk is.

  Verder ben ik van mening dat ten tijde van de coalitiebesprekingen tussen Balkenende & Bos , VOORAF deze strategie al doorgenomen was. Misschien zelfs eerder, toen Tichelaar de deur van het CDA pand platliep.
  Dat was ook de hoofdzaak dat de SP niet mee mocht doen. Onderwerpen zoals onderzoek naar de oorlog in Irak, het referendum en de ontslagbescherming, daar konden ze de SP niet bij gebruiken.

  En ga er maar vanuit, dat Balkenende niet dom is. Ondertussen krijgt hij alles voor elkaar.

  Mocht het allemaal zo uitpakken als het nu lijkt en Donner zijn plannen ( er zal wel een compromis uitrollen en de PVDA zal dan zeggen: Kijk eens wat we gewonnen hebben)moet bijstellen, dan zijn wij, de bevolking de grote verliezers.

  @1 Marcellus zegt: “Want wat denken ze eigenlijk dat goedgekeurd neo-liberaal Europa straks gaat doen op het gebied van ontslagbescherming ?”

  Precies,na verloop van tijd wordt die ontslagbescherming gewoon gewijzigd, opdracht van Brussel!

  Let op, “Je verrader slaapt nooit.”

  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Gandalf — donderdag 27 september 2007 @ 6.18 uur

 7. Weet iemand wat de jurididische gevolgen zijn als dat verdrag er komt is dit opzegbaaar,tijdelijk of forever?
  Moeten we dan alles slikken wat Brussel ons voorschrijft?
  In het verleden zijn er ook zulke blunders gemaakt met verdragen waar we niet vanaf kwamen.Miljarden claims in het verschiet tegen de staat der nederlanden?

  Reactie door che — donderdag 27 september 2007 @ 6.23 uur

 8. Off topic
  MADRID (ANP) – De Amerikaanse president George Bush heeft landen die in de Verenigde Naties de oorlog in Irak niet steunden gedreigd met vergeldingsmaatregelen. Dat blijkt uit de transcriptie van een gesprek van Bush met de voormalige Spaanse premier José Maria Aznar.
  Washington lobbyde destijds in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties voor een resolutie die de weg moest vrijmaken voor militaire actie. Volgens El Pais zei Bush toen tegen Aznar dat de VS sowieso Irak zouden binnenvallen, ook als de VN de resolutie niet zou goedkeuren.

  Kijk, we wisten het wel, Balkenende wist het ook en hier is het bewijs.
  Toch maar een onderzoekje houden?

  Reactie door Gandalf — donderdag 27 september 2007 @ 6.24 uur

 9. Foutje.
  @1 Marcellus zegt….

  Moet zijn @2.

  Reactie door Gandalf — donderdag 27 september 2007 @ 6.27 uur

 10. lees ook eens op de pvda site hoe ze de stemmen voor het voorzitterschap geteld hebben (“leden kiezen ploumen”). Na vier ronden lag pronk nog steeds voor, nou daar hebben ze bij pvda wel wat op; een computerstoring doet wonderen. en dat noemt men democratie?

  Reactie door ipuntje — donderdag 27 september 2007 @ 7.07 uur

 11. Jan, je zou gelijk hebben als we werkelijk in een democratie leven, maar zoals je zelf ook wel weet is ons politiek stelsel nooit bedoeld als een democratisch systeem…, maar slechts als een illusie erover… Het Europees gekonkel over de grondwet bewijst dat eens te meer…

  Reactie door bilogics — donderdag 27 september 2007 @ 7.21 uur

 12. en op rtl nieuws hoor ik net dat het kabinet aan het ruziën is over ontslagbescherming. Dat is dus niet uitgeruild en zal door de PVDB ook ingeleverd worden.

  Reactie door ipuntje — donderdag 27 september 2007 @ 8.16 uur

 13. lees ook:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/71777951/Coalitie_in_crisisberaad.html?p=1,1#reacties

  Reactie door ipuntje — donderdag 27 september 2007 @ 8.22 uur

 14. Ik denk dat de coalitiepartijen ver van tevoren al afspreken hoe ze de dingen aan gaan passen met zo weinig mogelijk gezichtsverlies. Het zou mij niet verbazen dat ze het voorstel tot versoepeling van het ontslagrecht maar hebben bedacht zodat de PvdA tegen een referendum kon kiezen en nu het ontslagrecht kan gebruiken om dat te rechtvaardigen. Ik denk dus dat de coalitiepartijen van begin af aan al niet van plan waren het ontslagrecht te versoepelen. Het voelt tenminste bij mij aan als een groot toneelstuk en doorgestoken kaart

  Reactie door J Vrolijk — donderdag 27 september 2007 @ 8.23 uur

 15. En dan komt Koole weer met het verhaal dat je wel vertrouwen mag hebben in je volksvertegenwoordigers als hij er niet uitkomt. Nu op radio 1
  Vertrouwen heer Koole????????? Welk vertrouwen!!!!!!! Uit alles blijkt dat de gekozen partijen het vertrouwen misbruiken. Pure fraude Koole. Hoe durf je!!!!!!!!!!

  Reactie door Henny — donderdag 27 september 2007 @ 9.24 uur

 16. Ik zou helemaal geen moeite doen voor een nieuw referendum.
  Als aannemelijk gemaakt kan worden dat het nieuwe EU-verdrag onze Grondwet aantast – zoals de vorige versie – dan zijn voor ondertekening ontbinding van de Tweede Kamer nodig, nieuwe verkiezingen en daarna een tweederde meerderheid. Zie artikel 137 van de Grondwet.
  Via nieuwe verkiezingen weegt de stem van de bevolking zwaarder dan via een niet-bindend referendum.

  Reactie door Pinkelman — donderdag 27 september 2007 @ 9.33 uur

 17. De pvda (landelijk) is op alle fronten gansch de weg kwijt met deze rare draaikonterij om toch maar het cda tevreden te stellen. De volgende pvda draaikonterij staat trouwens al voor de deur; er is al mot met minister Donner over de pvda blokkade tegen het ontslagrecht. Deze blokkade zal ook wel als sneeuw voor de zon verdwijnen bij de voormalige arbeiderspartij pvda. Trouwens als de basis in een partij niet meer goed is (zie bv. hoe de pvda Vlissingen bestuurt) dan stelt de top helemaal niks voor.

  Reactie door Jules Timmerman — donderdag 27 september 2007 @ 9.44 uur

 18. Het PvdA zit in een politiek spagaat. Van de ene kant moeten ze met het CDA samenwerken. Aan de andere kant moeten ze de linkse achterban tevreden houden.

  Reactie door reint — donderdag 27 september 2007 @ 9.51 uur

 19. De PvdA is gewoon bang voor een fors zetelverlies bij nieuwe verkiezingen,wanneer Balkenende de handdoek in de ring zou werpen.Overigens zou het CDA er ook bekaaid vanaf komen.Deze 2 partijen houden zich zo in de tang.Uiteindelijk dicteerd het CDA de PvdA.Dat zie je wel aan Donner,welke brutaal de fractiekamer van de vice fractie-leidster van de PvdA binnen komt,om de eisen voor het ontslagrecht,kracht bij te zetten.De PvdA wil de winst van de uitruil met het E.U.referendum,kost wat kost verzilveren,teneinde nog meer partij-opzeggingen te voorkomen.Overigens is het een grof schandaal dat de graanprijzen vanaf begin dit jaar verdubbeld zijn,mede doordat de E.U.-partij politieke klunsen verordend hadden dat boeren 10% van hun grond braak moesten laten liggen.Dit corrupt besluit is kennelijk onder druk van het groot-kapitaal verordend,teneinde de prijzen van de eerste levensbehoeften,zoals ook energie fors omhoog te jagen.Inmiddels is er een tekort aan graan en zijn de voorraden het laagst van de gehele eeuw!!

  Reactie door Maan Arkenbosch — donderdag 27 september 2007 @ 10.49 uur

 20. Dom, dom en nog eens dom. De PvdA op zijn smalst. Erger je niet, wees slechts verwonderd. Terug in de tijd de internationale is in hun hoofd geslagen. Zij zijn altijd voor een verenigd Europa geweest.
  Wim Kok (Nijeroden niveau) met zijn meelopertjes waaronder het FNV hebben continue reclame gemaakt voor de EURO, de eenluidige kreet was altijd. het is zo makkelijk als je een kopje koffie in het buitenland koopt. Kijk wat die Euro onder de minvermogenden veroorzaakt heeft.
  Als antie vereningd Europa zijnde heb ik toen mijn Grafrede geschreven. Die nog steeds te lezen is voor hen die het niet snappen. Kort maar duidelijk.
  http://members.home.nl/h.hiensch/Grafrede.doc

  Reactie door d'olle Henk — donderdag 27 september 2007 @ 10.56 uur

 21. http://www.stand.nl

  Stelling van woensdag 26 september 2007

  Het is moedig van de PvdA om tegen een referendum te stemmen

  Eens 28%
  Oneens 72%
  Er is door 5000 mensen gestemd

  Eens zien hoelang ze deze stelling laten staan.

  Reactie door Gerrit — donderdag 27 september 2007 @ 11.23 uur

 22. Jan, hoe kunnen we nu verbaasd zijn. Dit hebben we toch altijd al geweten. Als dergelijke partijen zich te gronde willen richten, kan ik mij voorstellen dat we ze daar blijmoedig een handje bij helpen. Misschien dat de deskundigen in de SP al iets bedacht hebben? En dan op de man spelen, dat verstaan ze het beste.

  Reactie door Johan — donderdag 27 september 2007 @ 11.38 uur

 23. PvdA dreigt met kabinetscrisis
  Gepubliceerd op donderdag 27 september 2007
  DEN HAAG (ANP) – De PvdA dreigt met een kabinetscrisis. Als CDA-minister Piet Hein Donner zijn plannen voor versoepeling van het ontslagrecht doordrukt, stappen alle PvdA-ministers uit het kabinet.

  Dat melden twee ochtendbladen. Donner zou inmiddels hebben gesproken met de vice-fractievoorzitter van de PvdA om de lucht tussen de twee regeringspartijen te klaren.

  bron: planet.nl

  Reactie door ipuntje — donderdag 27 september 2007 @ 11.41 uur

 24. PvdA dreigt met kabinetscrisis!!

  Hahahaha, laat me niet lachen!! Dit is puur toneel-spel. Ze weten ook wel dat bij nieuwe verkiezingen ze van de kaart worden geblazen!! Donner past zijn plan iets aan en PvdA zegt dan MOOI. En zo gaat het weer verder. Veel Nederlanders geloven ook alles, wat een land.

  Reactie door Harry — donderdag 27 september 2007 @ 12.26 uur

 25. Vandaag meld men dat de stemcomputers niet langer betrouwbaar worden geacht en men een papertrail als noodzakelijke beveiliging ziet. Klinkt buitengewoon positief, maar is dat ook zo.

  Als men het Europese referendum afwijst en men legt WEL de NL soevereiniteit in een federale Europese superstaat, dan hebben we hier in NL niets meer te vertellen. Dan kan de regering ontbonden worden en naar huis gaan. Verspilt men enkel nog belastinggeld.
  Dan hebben verkiezingen in NL helemaal geen nut meer.

  Reactie door Rob de Kuster — donderdag 27 september 2007 @ 12.43 uur

 26. Liefst zou ik met alle europese tegenstanders (waaronder een legertje juristen) van de europese grondwet, een verbond beginnen: Wij Erkennen jullie Verdragje Niet, en dan in alle europese talen. (Massaal de broek laten zakken is misschien de meest universele taal).
  Als je op zo een dictatoriale wijze deze grondwet erdoor moet drukken, omdat je niet geloofwaardig kunt maken dat deze grondwet goed is voor de landen van Europa, dan schreeuwt dit om grote acties van de europese volkeren die nog niet helemaal in slaap gesukkeld zijn.
  En de PvdA kunnen we ten grave dragen…nu het CDA nog. Het is niet te begrijpen dat we ons laten leiden door een maffia partij als het CDA.

  Reactie door Chaki — donderdag 27 september 2007 @ 12.48 uur

 27. @25 Rob de Kuster.

  Dat nu precis waar het om gaat, hoe verover je Europa zonder een oorlog te voeren. En het volk sterft niet door oorlogsgeweld maar van armoede.

  Reactie door d'olle Henk — donderdag 27 september 2007 @ 12.49 uur

 28. Ik zal het ook hier maar plaatsen.

  http://www.cemab.be/news/2007/09/4662.php

  Inderdaad interessant!

  Reactie door Kbo — donderdag 27 september 2007 @ 13.05 uur

 29. Ik heb het meteern al gedacht, hoogstens slijpt Donner nog wat aan het ontslagrecht,Wouter kronkelt zich publiekelijk met van smart verwrongen gelaat nog in wat merkwaardige bochten, onderzoekt zijn geweten nog eens op een of andere dure locatie omringd door de zich zelf als rat omschreven Tichelaar de Huichelaar en nog wat meelopende kleinere ratten ,daar na proosten ze nog even op het grote geluk dat ze dankzij de Florida variant Pronk hebben geloosd.Dan treedt het stel naar buiten dat alles koek en ei is.
  In het torentje nipt Balk met enkele vazallen aan een goed glas wijn,innig tevreden: alles is binnengehaald,nu alleen Uruzgan nog. Iedereen blij: laten we toch blij zijn met elkaar en dan rustig gaan slapen. Amen

  Reactie door anne hilverda — donderdag 27 september 2007 @ 13.16 uur

 30. Of zou bea in haar almachtig koninklijke wijsheid na overleg met lex en max besluiten dat vanwege onze eigen identiteit we het beste verder kunnen gaan met een rompkabinet CDA/CU ?

  En Rouvoet denk nog eens na jongen, op Urk wil 92 % een referendum,dat zal in Staphorst niet veel anders liggen.

  Reactie door anne hilverda — donderdag 27 september 2007 @ 13.27 uur

 31. Kan men met terug werkende kracht de verkiezingen ongeldig verklaren? Als de stemcoputers niet voldoen aan de wet?

  Reactie door Rob de Kuster — donderdag 27 september 2007 @ 13.30 uur

 32. Wat mij betreft zou er ook een referendum gehouden moeten worden over versoepeling van het ontslagrecht. Over elke belangrijke politieke beslissing, die de regering neemt zou een referendum gehouden moeten worden. Hiermee wordt voorkomen, dat de regering beslissingen neemt, die niet breed door de bevolking gedragen worden. Het voorkomt ook dat een partij, die in de regering zit, zich laat leiden door partijpolitieke motieven.

  Reactie door reint — donderdag 27 september 2007 @ 13.34 uur

 33. Als de PvdA uit de regering stapt zou het referendum ook niet doorgaan volgens Diederik Samsom (PvdA):

  ‘Konden wij het Kabinet opblazen over deze kwestie? Jazeker. Was er dan een referendum gekomen? Nee, want het demissionaire kabinet had nog steeds dezelfde samenstelling en de peilingen wijzen op vanalles, maar niet op een mogelijk Kabinet dat ná verkiezingen wél een referendum organiseert.’

  Zie: http://www.elsevier.nl/nieuws/politiek/artikel/asp/artnr/171952/index.html

  Tja….

  Reactie door Joop — donderdag 27 september 2007 @ 13.35 uur

 34. @ marcellus 2

  Quote
  “Laten we deemoedig op onze knieeen zakken en de Vlamingen smeken of we ons bij hen aan mogen sluiten !!”

  Dat is azijn drinken als je last hebt van maagzuur.
  Want de belgen zijn juist fervente aanhangers van een federaler europa en ook van de oorspronkelijke versie van die Grondwet.

  Reactie door ReneR — donderdag 27 september 2007 @ 13.47 uur

 35. Ik heb een nieuwe natuurkundige formule ontdekt:

  CDA + PvdA = VVD2 (KWADRAAT)

  HET IS TIJD VOOR DE REVOLUTIE

  Reactie door ReneR — donderdag 27 september 2007 @ 13.58 uur

 36. #24

  Ja haha dat is puur voor de show. We hebben ze al lang door. Weet je; dat is gewoon al afgesproken werk met het CDA, om dat stukje toneel nog even op te voeren om te voorkomen dat nóg meer mensen bij die partij weg gaan lopen.

  Reactie door ReneR — donderdag 27 september 2007 @ 14.01 uur

 37. #22 Johan

  Quote:

  “Jan, hoe kunnen we nu verbaasd zijn. Dit hebben we toch altijd al geweten. Als dergelijke partijen zich te gronde willen richten, kan ik mij voorstellen dat we ze daar blijmoedig een handje bij helpen. Misschien dat de deskundigen in de SP al iets bedacht hebben? En dan op de man spelen, dat verstaan ze het beste.”

  He ja…kunnen we niet even Het weekblad Privé of Henk van der Meijden of die RTL roddelnichten inschakelen om erachter te komen of Balkenende en Bos met regelmaat op elkaars kontje liggen? Peter R de Vries mag daarna even de harde schijf van Rouvoet bekijken of er niet kinderporno op staat.

  Reactie door ReneR — donderdag 27 september 2007 @ 14.06 uur

 38. Het is niet alleen aan de tijd eerst de stemcomputers af te schaffen die inderdaad manipuleerbaar zijn, maar bovenal ook en vooral en bovenal de manipuleerders zelf.
  Dat is ietsiepietsie moeilijker nog.
  We leven ‘dankzij’ die lui zonder ons er blijkbaar algemeen echt existentieël van bewust te zijn in een afspiegeling van een luchtspiegeling, een fata Morgana in quadraat zeg maar.
  Een hel van een kapitalistische non-wereld die de hemel zou zijn?
  Je kunt je te pletter reageren in woord en geschrift.
  Het lijkt altijd een achter de wagen gespannen paard.
  Zo ook de zogenaamde niet bestaande uitruil van die zogenaamde ‘sociaal democratische’ fractie, een NEE tegen het houden van een referendum te willen verzilveren met een NEE tegen Donner’s ‘verbeteringen’in het ontslagrecht.
  Laat je niets wijsmaken, die niet bestaande uitruil BESTAAT wel degelijk!
  Luchtspiegelingen

  Het ‘spel’wordt door de ‘heren’in Den Haag’
  volop gespeeld.
  Gehéél volgens afspraak spelen ze NU enkel nog even het spelletje van de om de drie spreekwoordelijke vechtende honden om het bot. zogenaamd tot op het bot verdeeld.
  Onderwijl kluiven ze al lang en breed aan de reeds verdeelde knoken.

  Reactie door Alex — donderdag 27 september 2007 @ 14.29 uur

 39. Ik heb getekend voor de petitie. Ik ben en blijf SP lid. Wat ik mij wel hardop afvraag, wat zou de SP doen bij belangrijke vraagstukken in een coalitie. Waar gaat de SP de waarheid geweld aandoen, wanneer zij regeert. Het is nog steeds vanaf de zijlijn en de pogingen in een kabinet te willen toe treden zijn naar mijn mening heel sumier geweest.

  Bovendien moet men als SP beter angeven waar men naar toe wil met Europa binnen haar geisoleerde standpunt, want een links kabinet komt er nooit. De PVDA uit dit kabinet duwen is Nederland richting rechts duwen. Wat men hoort en ziet is niet altijd wat het daadwerkelijk is en dat geld ook voor de SP.

  Reactie door Ton Sijm — donderdag 27 september 2007 @ 15.09 uur

 40. JP aan Wauter: Wanneer jij een Turkse dame op Integratie mag hebben en een Marokkaanse meneer op Sociale Zaken, wil jij dan wel onder mij dienen ?
  Wauter: Afgesproken JP

  JP: Oké dan schavuit. Als jij me niet in problemen brengt met Irak dan geef ik jou het Generaal Pardon en Vogelaar.
  Wauter: Afgesproken vrind.
  JP: Ik weet dat je het Nederlands volk een referendum hebt beloofd maar weet je wat dan fluit ik Donner terug over dat ontslagrecht en dan stem jij tegen een referendum.
  Wauter: Doen we JP en dan beloof ik je ook niet te klieren met de hypotheekrente-aftrek of de exorbitante salarissen aan te pakken en zo.

  JP: Sympathiek van je Wauter. Nou ik vind het maar niks dat Pronk voorzitter wordt hoor Wauter.
  Wauter: nou dan maken we die trollenkoningin toch voorzitter. Ik heb al een systeem in gedachte en als puntje bij paaltje komt blazen we gewoon die vuile computer op.

  En nu nog Uruzgan. Ben benieuwd hoe ze ditmaal gaan handjeklappen, konkelen en spelen met de levens van onze jongens en meisje in Afghanistan.

  Reactie door Dokter Noot — donderdag 27 september 2007 @ 15.17 uur

 41. kan de sp nu niet een actie beginnen om leden van de pvdb weg te halen? timmer nu aan de weg!

  onder het motto:

  “liever een tomaat op je bord als een tomaat naar je hoofd”

  moet je toch heel wat pvdb leden kunnen overhalen van partij te wisselen!

  Reactie door ipuntje — donderdag 27 september 2007 @ 15.19 uur

 42. Iedereen ziet dit toch.
  Wij zijn toch niet stekeblind.

  Het regentske maar pientere CDA heeft bewust de versoepeling van het ontslagrecht op de agenda gezet om als wisselgeld/aflaat te dienen voor het afblazen van het Europa referendum.
  En wat doet de PvdA.
  Dat er uberhaupt nog mensen op deze mini-titanic partij stemmen.
  Sinds gisteren is een vriendin van me (de laatste trouwe PvdA-adept) overgestapt naar de SP, ik geloof dat ze zelfs al lid is geworden. Ze zat er al langer aan te denken en dit was de kenmerkende druppel.

  Reactie door Dokter Noot — donderdag 27 september 2007 @ 15.28 uur

 43. en weer worden de pvda stemmers bij de hand genomen…of zouden ze toch bij de neus worden genomen!!! heb snel de petitie getekend..

  Reactie door wim — donderdag 27 september 2007 @ 15.40 uur

 44. De raad van state zei er hoeft geen referendum te komen
  wie zijn zij ;
  http://www.ditkannietwaarzijn.eu/?p=522
  De regerings partijen

  ja ook d66 (willen referendum) zit erin maar kijk eens bij Sorgdrager

  # P. van Dijk ( Was rechter Europeesch Hof)
  # K. Mortelmans ( Hof van Justitie Europeesch gemeenschappen)
  # H. Sevenster ( Hoogleraar Europeesch milieurecht )
  # W. Sorgdrager ( Lid ECRI van de Raad van Europa)
  # J. Wiebenga ( Was ondervoorzitter Europeesch Parlement)

  Reactie door Dokter Noot — donderdag 27 september 2007 @ 15.41 uur

 45. Shit Doktor Noot.
  En ik heb ooit gedacht dat je hitteschildje defect was.
  Dat ik daar aan heb kunnen twijfelen ;)
  Taal is een georganiseerde vorm van stotteren, is gelukkig mijn devies.
  (ter verontschuldiging in deze :(

  Reactie door Alex — donderdag 27 september 2007 @ 15.42 uur

 46. # 39 Ton Sijm

  Wakker worden Tom.
  De PvdA is GEEN linkse partij en ik begon de laatste tijd al te denken dat zelfs de PVV en de VVD linkser zijn dan de PvdA.

  Je kunt er maar op 1 manier achter komen of de SP goed is in het dragen van verantwoording en dat is dat mensen een keer die partij de kans moeten geven, zoals dat óók eens is gebeurd met diezelfde PvdA, VVD en CDA.

  Mensen moeten een keer ophouden met die koudwatervrees. En slechter dan het nu gaat kan ik me niet meer herinneren in de politiek.

  Het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — donderdag 27 september 2007 @ 16.13 uur

 47. nederland wordt toch eens wakker!!!
  hoelang laten we ons nog belazeren en uitkleden.
  wat zijn er al een hoop landgenoten vertrokken naar elders en terecht die zien de bui al hangen.
  ik ben gepensioneerd en ik vertrek met mijn vrouw naar zwitserland,daar hebben nog gezonde berglucht en geen verdubbelde europrijzen.
  als wij hier blijven dan kan ik dadelijk weer
  aan de slag in zo’n goed economisch groeiend
  landje!
  wij wensen onze acteurs in den haag nog veel
  sterkte in de droevenis en het aller beste
  ermee,

  Reactie door henk.d — donderdag 27 september 2007 @ 16.19 uur

 48. Die Tichelaar begrijp ik van geen kant, ten eerste zag ik hem laatst in het journaal, nee er was geen verbinding tusen het ontslagrecht en het tegenhouden van het referendum. Niet een slap eromheen-lul-verhaaltje nee gewoon keihard nee. Daan sta je volgens mij gewoon keihard te liegen. Het is net een schoothondje, zonder veel indruk te maken een beetje keffen als hij het moet en hij doet precies wat hem is opgedragen. U vraagt wij liegen.

  Daarnaast als het een van tevoren in Beesterzwaag afgesproken zaakje was dan was het ook niet zo slim (lees knap stom )van Tichelaar om met zijn uitspraken de zaak op scherp te zetten terwijl je weet dat je daar later op terug moet komen. Daarom denk ik dat het geen afgesproken zaak was.

  Wel heb ik nu mijn bedenkingen bij het gesteggel tussen het CDA en de PvdA. Dat lijkt me nu net wel een ingestudeerd toneelstukje om het imago van de PvdA op te vijzelen.
  Je moet het ze nageven die CDA-ers ze weten het slim (misschien achterbaks) te spelen, dit kost ze niets en ze kunnen bij de PvdA straks weer zeggen, kijk we hebben jullie toch geholpen om het imago weer op te poetsen? Dat verbetert wederom hun onderhandelingspositie en past prima in de verdeel (de linkse partijen) en heers strategie.

  Dus (oud)PvdA-stemmers en SP-ers:
  N’escalier pas pas dans cet espoir parce-que il est encore semaine.

  Reactie door apollo — donderdag 27 september 2007 @ 16.23 uur

 49. het schiet mij iets naar binnen,en wie binnen de sp,is de wolf is schaap kleren?.Het binnen hallen van oud pvda stemmers en misschien vertegenwoordigen(?)kan lijden in een niet pro actief achterbaan,en te veel social liberal(democtaten)gedachten…
  Lang geleden waren Socialisten “revolutionnaires” ,en zeer goed in…Wat blijft het over?.
  SP ,Go Go Go,de beuk erin,terug naar de basic, ik zal het met hart en ziel steunen.

  Reactie door gaf — donderdag 27 september 2007 @ 16.27 uur

 50. Dit toneelstukje is al weken geleden ingestudeerd door BJP en Wauter.
  En zoals gewoonlijk stinken alleen de voorgeprogrammeerde ‘journalisten’ (wat zou ik me rot schamen als ouder wanneer je kind zo’n rat zou zijn) er en masse in. Pathetisch gewoon.
  Iedereen kan op zijn billen uittekenen hoe dit zal aflopen. Het is niet echt een Stephen King epistel.

  Reactie door Dokter Noot — donderdag 27 september 2007 @ 16.56 uur

 51. op de pvda site kun je de agenda van de vergadering van 6 oktober downloaden. De moties van de “rode veren” ( http://www.rodeveren.nl ), een groep die de pvda naar links wil doen bewegen worden niet behandeld! Ze zijn inderdaad bezig met zelfdestructie!

  Reactie door ipuntje — donderdag 27 september 2007 @ 17.21 uur

 52. Er zitten natuurlijk een geheime clausules in de grondwet met de volgende inhoud:

  De Nederlandse Regering heeft het recht, om, (indien dit op termijn voordeel oplevert voor o.a zittende regeerders en de handel) de vrijheid de autonomie, het bestuur en de wetgeving van Nederland opt e geven en over te dragen aan een ander land of een verzameling van landen.

  Derhalve is het in Nederland geoorloofd, dat vreemdelingen het land te besturen en eveneens, dat het Koningschap wordt bekleed, door vreemdelingen of wie van oorsprong niet de Nederlandse nationaliteit bezitten.

  Het volk word geacht geen kennis van staatkunde te hebben, Daarom heeft de regering het recht besluiten te nemen en wetten en regelingen in te stellen, almede verdragen te sluiten, die het volk niet begrijpt en waar het volk het niet mee eens is.

  De regering staat niet in dienst van het Volk. Doch het Volk staat in dienst ven de gegering en wie daarmee zijn gelieerd.

  Wie zich verzetten tegen een eventuele overname van Nederland, of door de Regering goed gekeurde wijzingingen van het oorspronkelijke Staatsbestel, daartegen protesteren en orust veroorzaken, die zijn strafbaar in de zin der wet.

  De Regering heeft het recht om Nederland op te heffen en op te laten gaan in een of meer andere naties, wanneer zij voor o,a, economisch belang, dat noodzakelijk of gewenst acht.

  Groeten van Haras.

  Reactie door Haras — donderdag 27 september 2007 @ 17.27 uur

 53. Het gedraai van de PvdA heeft mij in ieder geval inspiratie gegeven eindelijk eens iets nuttigs met Photoshop te doen. hier te bekijken. (vooral niet op de tekst letten ik maak website om het website maken, niet omdat ik nu zo nodig een platform voor mijn gemekker moet hebben! Maar ja je moet toch iets hebben om op een website te zetten. Als je op het artikel fotootje klikt krijg je een grotere versie te zien.)

  Ik snap echt niet meer wat de PvdA aan het doen is. Het lijkt wel alsof ze met een Calimero complex in dit kabinet zijn gaan zitten. Ze hadden gewoon moeten eisen dat de SP een coalitie partner zou zijn! Hadden ze een stuk sterker gestaan tegenover de grote “winnaar” van de vorige verkiezingen het CDA. Nu moeten ze, omdat ze de grote “verliezers” waren, steeds maar toegeven. Achteraf lullen heet dat geloof ik?

  Reactie door Remco — donderdag 27 september 2007 @ 17.28 uur

 54. Hoewel geen Pvda-stemmer, kan ik wel begrip opbrengen voor het ingenomen standpunt. Aan de onderhandelingstafel is dit waarschijnlijk al gepasseerd. De Pvda zit net in een kabinet waar het grootste gedeelte van Nederland tevreden over is. Dat ga je natuurlijk niet opblazen en als er dan nog wat wisselgeld is in de vorm van het ontslagrecht, dan kan is het helemaal logisch..

  Reactie door van beukering — donderdag 27 september 2007 @ 17.50 uur

 55. donner wil volgens de volkskrant het ontslagrecht over 4 weken door het kabinet hebben. Pvda heeft getekend voor de kabinetsplannen werkgelegenheid te bevorderen vindt hij en du moet het ontslagrecht veranderen. Ik zie tichelaar nu al draaien en zijn lesje uit het hoofd leren. “we noemen het werkrecht en dus is het niet iets wat in het verkiezingsprogramma stond”.

  Reactie door ipuntje — donderdag 27 september 2007 @ 17.55 uur

 56. Als PvdA lid zou ik mijn lidmaatschap DIRECT opzeggen : de Top van deze PvdA bestaan gewoon uit VVD-figuranten ;die door plaatsgebrek niet hun stoel hebben binnen de VVD .

  Reactie door Fred — donderdag 27 september 2007 @ 18.04 uur

 57. Partij van de Abductoren

  Reactie door stan — donderdag 27 september 2007 @ 18.05 uur

 58. Donner is een Donnerpad .

  Reactie door Fred — donderdag 27 september 2007 @ 18.05 uur

 59. @55 Opdonnere!

  Reactie door stan — donderdag 27 september 2007 @ 18.06 uur

 60. PvdA parasiteert op de arbeiders om eigenbelangen veilig te stellen ;een mooie baan in het vooruitzicht !

  Reactie door Fred — donderdag 27 september 2007 @ 18.07 uur

 61. Ben toch niet zo blij met de slachting die de PvdA te wachten staat. Stel dat bij een volgende verkiezing (vlgs. mij binnenkort!) de SP weer wint, met wie moeten ze dan samenwerken?
  De link naar referendum.nu op mijn eigen site gezet, bijna elke bezoeker bekijkt hem. Of ze daadwerkelijk tekenen weet ik uiteraard niet…

  Reactie door @bacus — donderdag 27 september 2007 @ 18.08 uur

 62. Het volk bepaalthet aanblijven van de grondwet en niet Timmermans BV

  Reactie door Fred — donderdag 27 september 2007 @ 18.34 uur

 63. @52Haras dit verdient zeker een nader onderzoek.
  Overigens een raar idee dat de PVDA het EU verdrag gebruikt als wisselgeld voor ontslag recht.
  Het Eu verdrag treft heel de nederlandse bevolking en het ontslagrecht de werknemers.
  Ze deugen geen van beide en moeten snel van tafel.

  Reactie door che — donderdag 27 september 2007 @ 18.46 uur

 64. Bij de PvdA zijn ze aan het stierenvechten ;het volk als de stier , die met het rode doekje alle kanten wordt uitgelokt , gefixceerd op dat rode doekje ;

  Een soort volkshypnose truc pasen zij toe ; en als het volk in trans is , tekenen zijn het VERDRAG .

  Reactie door Fred — donderdag 27 september 2007 @ 18.54 uur

 65. Ik voelde al lange tijd nattigheid maar nu weet ik het zeker : We zijn bij de Bedriegertjes te gast!

  Reactie door Klaas. — donderdag 27 september 2007 @ 18.57 uur

 66. @61

  Je moet er vanuit gaan, dat de SP flink wint.,

  En een CDA zonder Balellende valt misschien wel mee

  Reactie door Gerrit — donderdag 27 september 2007 @ 19.18 uur

 67. Natuurlijk is het je reinste politiek opportunisme van de PvdA. Die lui zijn té geil op het regeringspluche. Al dat gelieg en gedraai om recht te praten wat krom is…. Het is bijna vermakelijk hoe veel TEGENSTRIJDIGE verklaringen door PvdA-ers worden afgelegd (ook over al dan niet “uitruil” met “versoepeling” van het ontslagrecht. Alsof het een ook maar ietsje met het ander te maken heeft. Alsof overgave aan de EU-politbureaucraten niet praktisch definitief is, en een zeer ingrijpende stap voor Nederland. En alsof het ontslagrecht niet naderhand toch wel zou kunnen worden “geregeld”).

  Maar het pleit is inderdaad nog steeds niet beslecht, en we zullen met alle mogelijke middelen ervoor moeten knokken dat het referendum over het nieuwe Europese verdrag alsnog komt.

  @ che (7):

  Elk verdrag is in principe opzegbaar. Maar het is duidelijk dat het in het geval van het EU-verdrag, waarbij een groot aantal landen a.h.w. aan elkaar geklonken wordt, zeer moeilijk zal zijn eruit te stappen.

  @ Pinkelman (16):

  De Nederlandse Grondwet hoeft niet te worden gewijzigd. Internationale verdragen gaan ALTIJD boven nationale regelgeving.

  @ Joop (33):

  Dat is pure bluf van Samson. Hij probeert zijn gezicht te redden. Trouwens, je hebt toch politieke principes, of niet?

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 27 september 2007 @ 20.12 uur

 68. Politici hebben zeker nooit een cursus gevolgd van ik zeg wat ik doe en doe wat ik zegt. Een cursus veel toezeggen en weinig waarmaken als ze op het pluche komen te zitten hebben ze waarschijnlijk gevolgd.

  Reactie door lapper — donderdag 27 september 2007 @ 21.11 uur

 69. @ 37 ReneR

  Nou ja die roddelnichten hoef je toch niet gelijk in te schakelen?
  En meteen een vunzige voorstelling van zaken geven?
  Als dat voor jou “op de man spelen” betekent, mag jij niet meespelen.

  Reactie door Johan — donderdag 27 september 2007 @ 21.42 uur

 70. DICTATUREN

  Er zijn militaire dictaturen en er zijn christelijke dictaturen.
  Ik weet niet welke het mensonterendst is…

  Erik Sc

  Reactie door Valentino — donderdag 27 september 2007 @ 21.44 uur

 71. de stemming is er goed voor, voor nieuwe verkiezingen.

  *Hij die zichzelf op een voetstuk plaatst kan hard naar beneden donderen*

  Goede avond allen

  Reactie door G. — donderdag 27 september 2007 @ 22.38 uur

 72. PvdA gaat nu de grote Meneer spelen over het ontslagrecht…PFFFF Zo hopen ze zetels te redden,,,,Alles inleveren en over een ding een grote bek…PvdA….gepasseerd station!

  Reactie door Johan Kivits — donderdag 27 september 2007 @ 23.48 uur

 73. 72. Johan Kivits

  Ja dat zeggen ze bij Pauw en Witteman maar op RTL nieuws lees ik iets geheel anders.
  Donner gaat gewoon door met het ontslagrecht aanpassen zoals in het regeerakkoord is afgesproken om mensen aan het werk te helpen.

  HELLLPPP de PvdA verzuipt!!!!!

  Reactie door Henny — vrijdag 28 september 2007 @ 0.00 uur

 74. @14 J. Vrolijk

  Dat heb ik precies zo gedacht!!!

  Reactie door Gloria — vrijdag 28 september 2007 @ 3.53 uur

 75. Wat Ik mis is de discussie over het verschil tussen de vorige EU-grondwet die afgeblazen is en deze die géén grondwet zou zijn volgens ingewijden.

  Volgens Harry van Bommel zijn de verschillen minimaal en slechts cosmetisch. Volgens de voorstanders is het verschil zo groot dat er sprake is van een geweldig goed resultaat dankzij Balkenende. Hoe is het mogelijk dat er zo verschillend over gedacht kan worden?

  Volgens de Britten is het verschil slechts 4%. Wordt het niet eens tijd dat er klare wijn wordt geschonken. Dan wordt mogelijk de hypocrisie van Tichelaar e.a. blootgelegd. Tenminste voor diegene die dat nog niet wisten.

  Ik ben nog steeds van mening dat het scenario voor deze gang van zaken vooraf bekokstoofd was.
  Donner wordt misschien wel opgeofferd met een riante wachtgeldregeling zodat hij zijn hypotheek van €960.000 kan blijven aflossen. Zijn aflosser komt met een gewijzigd plan inzake ontslagrecht en de PVDA is tevreden, de regering Balkenende is in rustig vaarwater belandt. Tot sint-juttemis zitten we met Balkenende opgescheept.

  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Gandalf — vrijdag 28 september 2007 @ 5.37 uur

 76. So done !

  Ook goede morgen

  Reactie door Peter Mink — vrijdag 28 september 2007 @ 8.17 uur

 77. Laat mij ook eens een duit in het zakje doen.

  PVDA, Partij Van De Acteurs!

  In de hoofdrol heer Tichelaar als beste acteur van 2007.

  Klucht in 4 bedrijven.

  1. Hoe de PVDA vóór onderzoek naar deelname oorlog Irak was.
  2. Hoe de PVDA vóór een referendum was.
  3. Hoe de PVDA haar kiezers belazerde.
  4. Het failliet van de PVDA.

  Onder regie van W. Bos ( Met zonder stropdas.)

  Reactie door Gandalf — vrijdag 28 september 2007 @ 8.56 uur

 78. Goed punt Gandalf. Goedemorgen! Ik ben ook erg benieuwd naar de verschillen. Sarkozy heeft een bepaling over de ongebreidelde vrije interne markt eruit kunnen halen. Ik dacht dat dat om een belangrijke bepaling ging, wat dus een grote verbetering is. Ben benieuwd of de SP dat ook zo ziet. Verder blijf ik het een verbetering vinden t.o.v. het Verdrag van Nice dat het Europees Parlement meer inbreng krijgt.

  Tegen de Europese vlag en volkslied heb ik nooit bezwaar gehad, maar ik ben dan ook een Eurofederalist, als een van de weinige SP-ers. We hebben Europa juist nodig, en dan bedoel ik niet alleen economisch, waar de rechtse rakkers zo op hameren, maar politiek-cultureel. Zonder de EU zouden we allang de 51ste staat van de VS zijn geweest bij wijze van spreken. De politiek behalve de SP en de media zijn zó gericht op de VS, eng wordt ik ervan. Over interessante (culturele) ontwikkelingen in Europa hoor je veel minder en dat is raar, want Europa is hier geografisch vlakbij, we zijn er deel van. Maar wat weten we bijvoorbeeld over Scandinavie? Bijzonder weinig. Het volk heeft volgens mij veel meer affiniteit met Europa dan de media en politiek.

  En met de grote invloed van Duitsland en Frankrijk, landen waar het economische Rijnlandmodel nog springlevend is, kan het tij van marktwerking gekeerd worden. Dat zie ik eerder gebeuren in EU-verband dan in Nederland. Alleen moet het dan wél democratischer worden, en minder duur en technocratisch. En dan is dit verdrag een eerste (kleine) stap.

  In mijn droombeeld zie ik verregaande politieke, culturele, wetenschappelijke en economische samenwerking tussen de EU-landen, en steeds meer lotsverbondenheid tussen de volken. En op wereldniveau de EU als positieve kracht tegen de VS, misschien steeds meer samenwerkend met Zuid-Amerika en andere landen die zich willen afwenden van het keiharde, niets ontziende globalisme.

  Ik ben een anti-globalist in hart en nieren, maar dat geldt voor multinationals. Die zijn namelijk oncontroleerbaar en hoeven alleen aan de aandeelhouders verantwoording af te leggen. De democratische politiek moet verantwoording afleggen aan het volk. Politiek gezien heeft de wereld internationale samenwerkingsverbanden hard nodig, nu meer dan ooit.

  Ik zou waarschijnlijk voor het verdrag zijn gaan stemmen, in 2005 stemde ik tegen. Maar ik ben hartstochtelijk voor een referendum, omdat ik voor directe democratie ben. Met een stok achter de deur van het referendum zou bovendien het publieke debat naar een hoger niveau getild kunnen worden. Hopelijk blijvend. Het is nu vaak zo inhoudsloos en oppervlakkig. Ik ben heel erg voor volksverheffing en daar past dat helemaal in.

  Reactie door Ellen — vrijdag 28 september 2007 @ 9.38 uur

 79. Zie juristen in het NRC vandaag over EU advies van de 1ste kamer.Waarom komen de media er altijd achteraf mee?
  Dat het een doorgestoken B4 kaart was wisten we toch al.
  Ter verluchtiging een terugblik op het B4 Sprookjes Bos te Beesterszwaag.

  Het EU Ref probleem van Balkenende, Bos, en Rouvoet werd onder leiding van Wijffels opgelost.

  Jan Peter: Ik heb de oplossing
  Wouter: Ik ook.
  Andre: In alle bescheidenheid, ik ook.
  Herman: Ik ook maar het woord is aan de minister president
  Jan Peter: Senk joe Herman maar affterr joe
  Herman: Jij eerst dan Wouter
  Wouter: Het komt Andre toe om de eerste te zijn
  Andre: Ik mag zoiets van mijn partij niet hardop zeggen.
  Herman: Mag je het wel zachtjes zeggen?
  Andre: Daar mag ik ook niet zomaar antwoord op geven
  Herman: We zonderen ons af tot Andre ons roept
  Na enige tijd :
  Andre : Kom maar
  Alle 3 : En …mag je het zachtjes zeggen Andre?
  Andre: We kunnen het allemaal tegelijk fluisteren…zodat we het samen dragen
  Herman: Ik geef het start sein, let dus goed op. Als ik mijn rechterpink beweeg, meteen het antwoord fluisteren
  Allemaal: Akkoord
  Herman beweegt rechterpink
  Fluisterend koor: de 1ste kamer…

  Reactie door Maria — vrijdag 28 september 2007 @ 10.13 uur

 80. Natuurlijk wordt het ontslagrecht probleem opgelost.B4 kan zich sowieos geen nieuwe verkiezingen permitteren. De PvdA staat er slecht voor en CDA gaat ook niet meer zo best.
  Ik denk zelfs dat als het ontslagrecht er een beetje aangepast doorkomt, de touwtjes via het EU verdrag ter zijner tijd weer aangetrokken kunnen worden.

  Reactie door Maria — vrijdag 28 september 2007 @ 10.23 uur

 81. ‘CDA vindt ontslagplan geen crisis waard’

  vrijdag 28 september 2007 08:04

  Om een kabinetscrisis te voorkomen gaat CDA-minister van Sociale Zaken Piet Hein Donner toch zijn plan voor het ontslagrecht aanpassen. Op deze manier wordt het conflict met regeringspartner PvdA niet op de spits gedreven.

  Hahahaha, dat hebben ze mooi gedaan. Mooi TONEEL.

  Reactie door Harry — vrijdag 28 september 2007 @ 10.29 uur

 82. @78 Ellen

  Goed stuk, Ellen, ik ben het grotendeels met je eens. Ook voor mij is de vraag of een ombuiging naar een social(istisch)er Europa (dus weg van het neoliberale model) beter in Europees verband kan slagen of in een situatie waarin (sommige) landen dat apart proberen, dus zonder dit verdrag. Daarin zijn Duitsland en Engeland inderdaad cruciaal.
  Tot nu toe heeft niemand op deze vraag mij een antwoord kunnen geven. Het antwoord is voor mij bepalend voor het voor of tegen zijn

  Reactie door simbro — vrijdag 28 september 2007 @ 10.46 uur

 83. ‘Enorm misbruik gezinshereniging’
  door Martijn Koolhoven
  DEN HAAG – Uit geheime dossiers van de Immigratie- en Naturalisatie Dienst (IND) blijkt dat er Marokkanen en Turken zijn die tussen 1977 en 2006 in het kader van de gezinshereniging meer dan acht ‘partners’ naar Nederland hebben gehaald, meestal uit hetzelfde dorp.

  Dit is even wat anders, maar dat Wilders naar de 35 zetels gaat, is niet zo gek. ……..

  Reactie door Harry — vrijdag 28 september 2007 @ 10.58 uur

 84. Als er iemand een slecht acteur is dan is het Tichelaar wel want hij liegt dat hij barst. Misschien is dat iets voor Pronk om eens aan de orde te stellen?
  T. doet me denken aan de minister van informatie uit Irak uit de tijd van Saddam.

  Maar ja een crisis wordt het natuurlijk niet. Geen nieuwe coalitie, want dan moet er alsnog geregeerd worden met de SP. Nieuwe verkiezingen, daar heeft de PvdA al helemaal niets te winnen. De VVD doet het dan ook in zijn broek want Rita kan dan gelijk haar voorkeursstemmen verzilveren.

  Het is verdorie nog een slecht toneelstuk ook!!
  Laat het volgende bedrijf maar zitten want de afloop kan een kind nog raden.

  Reactie door apollo — vrijdag 28 september 2007 @ 11.09 uur

 85. De regenten van het CDA beheersen het politieke schaakspel. Eerst Donner een toneelstukje laten opvoeren zodat de PvdA door hun toch al weke knieeen gaat en hetb referendum ontfutseld aan het volk en vervolgens een ‘groots’ gebaar maken om de PvdA effe uit d ewind te houden. Immers bij het CDA gaat het maar om 1 ding en dat is macht, macht, macht. En wanneer hun schandknaapje, het PvdA valt, dan verliezen ze weer hun macht.
  Onbegrijpelijk dat beide partijen nog steeds stemmen krijgen, ik begrijp dat de criminelen en haatzaaiende moslims op de PvdA stemmen maar waarom iemand met zijn volle verstand op Balkenende stemt is me een compleet raadsel.

  Reactie door Dokter Noot — vrijdag 28 september 2007 @ 11.42 uur

 86. @82
  Ik bedoel Duitsland en Frankrijk i.p.v. Engeland.

  Reactie door simbro — vrijdag 28 september 2007 @ 11.44 uur

 87. @ 78 Ellen.

  Het is een eerlijk stuk wat je schrijft, dat respecteer ik. Maar (een tegenstellend voegwoord), de beroemde medaille heeft twee kanten, de oude wereld en de nieuwe wereld.
  Ik ben ontzettend blij dat mijn voorouders niet naar de nieuwe wereld verhuisd zijn.
  Misschien waren zij gesneuveld tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. De grote strijd om de macht. En dat in God’s own country.

  De oude wereld, waarin volkeren naast elkaar opgroeide vanaf de berenhuiden tot een driedelig pak met hogehoed. Zoals een grote familie soms rollend over de straat al ruzie makend maar ook elkaar helpend als de nood aan de man was.

  Wij hebben na de tweede wereldoorlog afgesproken, dat nooit meer, wij hebben het Rijnlandmodel bedacht als antwoord op het anglesakischemodel. Wij hebben de EEG bedacht voor economische samenwerking.

  Toen wij in de oude wereld bezig waren met de opbouw van ons culureel erfgoed dacht de nieuwe wereld, die domme Europeanen hebben niet in de gaten dat wij een greep gaan doen naar de wereldmacht en zij vonden het imperiaalisme uit. De oude wereld vond het prima dan konden zij en graantje meepikken.

  Toen gebeurde het, slimme jongens gestudeerd op rijkskosten dachten het zelfde wat de Romeinen, Napoleon en Hitler dachten, zij zagen toekomstbeelden die boekdelen spraken,
  macht, economische macht ter eigen eer en glorie.

  Ook nu worden wij weer belaagd door arbeisschuwe idioten, die op macht uit zijn.
  zonder een moment na te denken hoe je de oude wereld zou moeten inrichten, letwel zo’n 400 miljoen mensen moeten een gelijkwaardig bestaan krijgen anders zie je al die mensen rijden in een gammel busje op zoek naar werk zonder sociale voorzieningen.

  Resultaat: Een burgeroorlog, de Noordejingen tegen de Zuiderlingen, de westerlingen tegen de oosterlingen en het resultaat is dan geen Gods own country, maar vernietiging van onze eeuwen en eeuwen oude cultuur waar wij eens zo trots op waren. Vroeger moest je oppassen voor de barbaren, nu voor de cultuurbarbaren.
  Ik hoop dat een Europese federatie er nooit komt en Nederlander in mijn eigen land mag blijven. Europese samenwerking is een goede zaak, maar afblijven van de portemonnee van onze buurlanden, want het gaat altijd weer om geld.

  Reactie door d'olle Henk — vrijdag 28 september 2007 @ 11.45 uur

 88. @82 Simbro,

  “Tot nu toe heeft niemand op deze vraag mij een antwoord kunnen geven. Het antwoord is voor mij bepalend voor het voor of tegen zijn”

  Inderdaad, dat heb ik ook. Alleen zeg je verder dat Duitsland en Engeland cruciaal zijn (in het ombuigen van de EU-economie van een neoliberaal naar socialistisch model), maar van Engeland kunnen we niets verwachten. Engeland is juist één van de grootste volgers van de VS (samen met Nederland). Ik doelde op Duitsland en Frankrijk, dat zijn echte Rijnland-landen.

  @78 d’olle Henk,

  Geld is inderdaad het grote probleem. Zoals iemand ook schreef zouden onze opgebouwde pensioenfondsen wel eens in gevaar kunnen komen. Dát wil ik uiteraard ook niet!! En onze heersende politici zijn toch al niet zulke goede onderhandelaars… Nederland is helaas vaak gekke Henkie. Dus daar moeten we zeker voor waken. Maar dát zullen Nederlanders echt niet pikken, dus ik zie dat toch niet snel gebeuren. Maar nogmaals: waakzaamheid is cruciaal.

  Over de rest van het toekomstsscenario mocht de EU federalistisch worden, daarover verschillen we van mening. Ik denk dat jij dat veel te somber ziet. Ik lees je bijdragen regelmatig en ook de documenten die je soms ter downloading aanbiedt hier, en ik mag je graag.

  Daarom hoop ik dat je niet té cynisch en boos wordt op de politiek etc, zoals velen hier, valt me op. Daar heb je namelijk alleen maar jezelf mee. Ik weet er alles van, want ik had dat heel erg ten tijde van Balkenende II, het meest rechtse kabinet ooit. Ik ben nou veel hoopvoller over Nederland, ondanks dit rare gedoe van de PvdA. Het is én een beter kabinet dan het vorige (niet mijn droomkabinet, dat zou met de SP zijn, maar okee), én met politiek cynisme heb je jezelf alleen maar. Niet dat dat cynisme zo heftig uit je reactie spreekt, maar pas ervoor op, ik zou het jammer vinden. Het komt er misschien wat overdreven uit, zo bedoel ik het niet, maar gewoon; word niet te somber. Eerder strijdbaar! Bij de eerste pro-referendum demonstratie in Den Haag zal ik er zijn, maar in mijn dagelijkse leven maak ik me niet té druk over politiek.

  Reactie door Ellen — vrijdag 28 september 2007 @ 12.46 uur

 89. Ik bedoelde d’olle Henk @87.

  Reactie door Ellen — vrijdag 28 september 2007 @ 12.49 uur

 90. Het is opvallend dat Huichelaar steeds bloost als hij aan het woord is. En dat komt niet omdat hij verlegen is, maar omdat hij beseft dat hij onbeschaamd staat te liegen. Maar daar hoeft hij toch niet meer om te blozen, dat is hij toch al jaren gewend.
  Hij is nu bezig om zijn leugens over de acceptatie van de wijziging in het ontlagrecht voor te bereiden. Kan ik ook wel voor hem doen: Minister Donner heeft in het oorspronkelijke stuk zodanige wijzigingen aangebracht, dat mijn Partij van Toekomstige Werklozen daar haar goedkeuring aan kan hechten.

  Reactie door Dik Evertse — vrijdag 28 september 2007 @ 13.06 uur

 91. @87 d’olle Henk

  Die regel van jou:
  “Vroeger moest je oppassen voor de barbaren, nu voor de cultuurbarbaren.”,
  is zo waar.
  Ik gaf het eerder deze week elders al aan. Er is een groot gebrek aan een aanwezige
  onderliggende ethiek en innerlijke moraal als primaire leidende drijveer.
  Er is enkel aandacht voor het
  ‘slijk der aarde’, met als gevolg toenemende armoede op elk gebied.
  Fysiek zowel als geestelijk.

  Het is erg belangrijk dit te (h)erkennen.
  Omdat dat inzicht op een intelligente wijze verzet mogelijk maakt, dat verder gaat als het dagelijkse gevecht tegen de willens en wetens geschapen waan van de dag en de instandhouding daarvan c.q. het onderbreken daarvan.

  Reactie door Alex — vrijdag 28 september 2007 @ 13.17 uur

 92. @87 d’olle Henk

  Balkenende wil mijns inziens naar de wegwerpmedewerker.,

  Zelf te beroerd om ooit een poot uitgestoken te hebben buiten zijn veilige “school”omgeving, weet hij wel overal het laatste geld uit te persen.

  De wegwerpmedewerker krijgt vervolgen geen wao of wia, en mag vrouw,kinderen,en huis verkopen, want hij is wel zo uitgezogen, dat regeneren niet meer mogelijk is.

  Reactie door Gerrit — vrijdag 28 september 2007 @ 13.21 uur

 93. @75 Gandalf

  Uit het advies van de Raad van State:

  “De ambitie is duidelijk een andere zoals ook blijkt uit de rol van de nationale parlementen, de grenzen van de bevoegdheden van de EU, de zogenoemde noodremprocedures en het protocol inzake diensten van algemeen belang en van algemeen economisch belang. Dit maakt dat het voorgestelde Hervormingsverdrag zich kenmerkend onderscheidt van het Verdrag tot vaststelling van een Grondwet voor Europa.”

  Verder stelt de Raad dat de wetgever moet bepalen of er een referendum gewenst is, maar dat er bijzonder omstandigheden moeten zijn, en dat het feit dat er een wijzigingsverdrag voorligt niet automatisch tot een referendum zou moeten leiden. Overigens is er een normale toets aan de Grondwet: behandeling door 2e en met name 1e kamer.

  Het niet houden van een referendum lijkt dus te passen in onze huidige parlementaire democratie. Los van de vraag of een bindend of adviserend referendum op meer onderwerpen (ontslagrecht ?) gewenst is wordt nu gewerkt zoals er al x jaar gewerkt wordt.

  Gaat de SP een voorstel indienen om referenda breder in te zetten ?

  Reactie door Rick — vrijdag 28 september 2007 @ 13.50 uur

 94. Ik vraag me af, hoelang ik, en anderen dit nog blijven pikken.
  De vorige keer heb ik tegen de Europese grondwet gestemd en ook nu zal ik dat weer doen, ongeacht de wijzigingen in dat zogenaamd verdrag. Ik heb er gewoon geen vertrouwen in.
  De beweegredenen van anderen, die de eerste keer tegengestemd hebben, weet ik niet.
  Hoe die nu zouden stemmen weet ik ook niet.
  Als er nu massaal voor zou worden gestemd, zou ik me er bij neer kunnen leggen. Wordt het er door gedrukt, mag het wat mij betreft een revolutie worden.
  Je kunt gewoonweg iets, waarvan een duidelijke meerderheid van de bevolking tegen was, door een paar wijzigingen niet afdoen van nu is het goed en de bevolking zal het nu ook wel goed vinden. Maak maar duidelijk waarom het nu goed is, en als we weer massaal tegenstemmen, helaas dan.
  Zo is het voor ons, SP stemmers, ook helaas geweest dat de SP niet de grootste is geworden.

  Ik wil ook graag (om het maar netjes te zeggen) weten of het idd de broer is van Balkenende en wat voor belangen er in het spel zijn.
  Het vertrouwen, dat we in een democratisch land leven, wordt steeds minder.

  De invoer van de Euro was ik ook tegen, gevoelsmatig, zoals ik ook tegen dit zogenoemde verdrag ben. Naar mijn gevoel is het een vervolg op het Euro verhaal. En dit zal geen argument weg kunnen nemen.
  Bij de invoer van de Euro zijn we er zo’n 40% op achteruitgegaan, qua bestedingsmogelijkheden, wat dit verdrag op ons bestedingspatroon voor invloed gaat hebben, weet ik niet, maar veel goeds zal het naar mijn gevoel weg niet geven. Noem het maar stom of simpel, dat ik meer vertrouw op mijn gevoel, dan op zo’n verdrag, waarvan iemand zegt dat het goed is, die er verstand van heeft, maar ondertussen voor mij dubieus is. Die zich niet aan afspraken houdt, zijn eigen paden niet onderzocht wil hebben en zelf boven de wet lijkt te staan. Ik zie de armen steeds armer worden. Voedselbanken blijken nodig om mensen in hun dagelijks brood te kunnen voorzien, terwijl het zo goed gaat met de economie. Steeds meer mensen zie ik bezwijken onder de druk van die economie. Het geld en de luxe schijnen het enige te zijn dat telt. Dat in een “rijk” land als Nederland er mensen zijn die niet eens fatsoenlijk boodschappen kunnen doen, is blijkbaar niet van belang . Ik kan nog fatsoenlijk boodschappen doen, maar velen niet meer, omdat de vele financiele opgelegde verplichtingen, zoals verzekeringen belangerijker worden gevonden. En het wordt steeds maar duurder gemaakt, waardoor men steeds maar meer inleverd. Ik ben bereid in te leveren, maar dan voor minderbedeelden. En van de groepen die het slechter hebben dan mij, is daar, naar mijn weten, geen van vooruitgegaan.
  Voor mij geld dat ik me weinig tot geen luxe kan veroorloven, voor mensen die minder hebben, wordt, in mijn ogen, het bestaansrecht aangetast.
  De komst van een dergelijk verdrag gaat waarschijnlijk nog meer ten koste van de minderbedeelden.

  De beweegredenen van anderen, die tegengestemd hebben, zal ongetwijfeld anders zijn.
  Als men dan nu gaat denken een dergelijk verdrag, waarvan ik vind dat ik er dus een duidelijke mening over heb, en al die tegenstemmers van voorheen waarschijnlijk ook, er kan doordrukken, zonder weer een referendum tehouden, kan ik niets anders zien dan een persoonlijke aanval op mezelf, mijn toekomst en de toekomst van mijn kinderen, in de vorm van democratisch recht.

  Reactie door Bertus — vrijdag 28 september 2007 @ 14.36 uur

 95. @88 Ellen
  In 86 heb ik mijzelf al gecorrigeerd wat betreft Frankrijk, zoals je kunt lezen. Een veilige weg is natuurlijk dat alleen regelgeving wordt gemaakt welke door ale aangesloten landen wordt goedgekeurd. Wat natuurlijk hetzelfde is als een mogelijkheid van veto voor elk land. De eenwording zal veel langzamer gaan en steeds moeilijker naarmate meer landen deel gaan nemen. Het belangrijkste is toch de economische samenwerking en die gaat evengoed door. Een gezamenlijk optreden in de buitenlandse politiek kan wel van belang worden als de grootmachten hun olietoevoer willen veilig stellen (wat nu al aan de gang is natuurlijk) Een verdeeld Europa legt dan het loodje en staat achterin de rij. Niet handig voor landen die zelf weinig fossiele brandstoffen hebben.

  Reactie door simbro — vrijdag 28 september 2007 @ 14.56 uur

 96. @ Gandalf (75):

  De waarheid is natuurlijk, dat het verschil heel klein is, zoals al veel regereringsleiders en andere politici hebben verklaard. Balkenende c.s. moeten beweren dat er veel veranderd is, omdat ze de “grondwettelijke aspecten” willen ontkennen en daarmee -in hun ogen- de noodzaak van een nieuw referendum. Dus komen ze met de flauwiteiten als vlag en volkslied.
  Het is allemaal genoegzaam (o.a. door “Open Europe”) uitgezocht.

  Toen Jan Marijnissen voor de eerste keer hier opmerkte dat het verschil tussen de Europese “Grondwet” en het nieuwe verdrag slechts een kwestie van naamgeving was, heb ik meteen erop gewezen dat dat waarschijnlijk een truc zou zijn om te proberen een nieuw referendum te ontlopen.

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 28 september 2007 @ 17.23 uur

 97. @Simbro,

  Je eerdere reactie @86 had ik niet gezien, volgens mij kwam deze later op mijn scherm door of heb ik em over het hoofd gezien. Je ideeen voor de rol van Europa in de wereld klinken wat reaalpolitik achtig, niets mis mee verder, maar ik ben toch wat ‘ambitieuzer’ voor Europa. Ik zou graag zien dat Europa een wereldwijde anders-globalistische beweging opstart, zoals Zuid-Amerika aan het doen is binnen dat continent. Ook evt. in samenwerking met Zuid-Amerika (hoewel dat continent wel erg ver weg ligt).

  Een EU-minister van Buitenlandse Zaken zou daarnaast meer tegenwind kunnen bieden tegen de VS en Israel, en evt. Israelisch-Palestijnse vredesbesprekingen kunnen starten. Palestijnen snakken naar een steviger rol van de EU. Maar goed, dan moeten we niet verdeeld zijn, zoals nu. Verhagen is daar zeer irritant in trouwens.

  Reactie door Ellen — vrijdag 28 september 2007 @ 17.39 uur

 98. @ Gandalf (77):

  Tichelaar de prijs voor de beste acteur? Dat lijkt me iets te veel eer! Er valt nog veel te verbeteren aan dictie en overtuigingskracht.

  Overigens mis ik nog het bedrijf: hoe de PvdA minister Donner toch nog het ontslagrecht liet “versoepelen”.

  @ Ellen (78):

  Meer Europese samenwerking is prima! Maar dat is niet hetzelfde als een onzalig verdrag aanvaarden, waarin praktisch definitief grote machtsoverdracht plaatsvindt en soevereiniteit wordt ingeleverd. Voor betere Europese samenwerking hebben we EEN ANDER SOORT verdragen nodig. Gebondenheid in vrijheid, zal ik maar zeggen.

  @ Simbro (82):

  Het nieuwe Europese verdrag zal juist meer vastlegging van de neo-liberale economie met zich brengen. Er is absoluut geen noodzaak om eraan mee te doen. En zie ook de uitzonderinsgbepalingen die het Verenigd Koninkrijk heeft bedongen, en de economisch goed lopende Europese landen die niet aan de EU meedoen. Het door het kabinet geschetste doemscenario -door niet mee de doen plaatst Nederland zich “buiten Euopa”- is weer, net als vooorheen, doorzichtige bangmakerij.

  @ Harry (83):

  Citaat: “Uit geheime dossiers van de Immigratie- en Naturalisatie Dienst (IND) blijkt dat er Marokkanen en Turken zijn die tussen 1977 en 2006 in het kader van de gezinshereniging meer dan acht ‘partners’ naar Nederland hebben gehaald, meestal uit hetzelfde dorp.”

  Dit moet pure Quatsch zijn. Een moslim kan maximaal vier vrouwen hebben. Bovendien houdt de Nederlandse regelgeving in, dat slechts één partner in Nederland mag wonen.
  Een andere mogelijkheid is nog, dat de IND volledig heeft zitten slapen, wat me minder waarschijnlijk lijkt.

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 28 september 2007 @ 17.48 uur

 99. op het gebied van ontslagrecht komt er toch een wetswijziging aan, want donner gaat het huidige voorstel aanpassen. een wetswijziging is met dit kabinet nooit een verbetering en de pvdb zal dus akkoord moeten gaan met een verslechtering van het ontslagrecht. volgens de verkiezingsprogramma’s was ontslagrecht niet bepreekbaar en dus worden de kiezers weer voor gek versleten; een kleine verslechtering is ook een verslechtering! precies het soort verslechteringen waarmee de vakbond dan ook weer met vreugde akkoord gaat. De soep wordt nooit zo heet gegeten…., maar gegeten wordt ie ook al lust je geen soep.

  De vernieuwing van de pvda is al bij voorbaat door het bestuur afgeschoten door betreffende moties niet op te nemen op de agenda van het congres volgende week. leve de democratie!

  Reactie door ipuntje — vrijdag 28 september 2007 @ 18.03 uur

 100. Harry (83):

  Aanvulling:

  Nu ik het desbetreffende Telegraaf-artikel heb gelezen, blijkt dat die partners achter elkaar naar Nederland zouden zijn gehaald. Na drie jaar werd telkens een relatie verbroken, zodat de ex-partner dan recht had op een zelfstandige verblijfsvergunning.

  Als dit waar is, is dus toch mijn alternatieve conclusie juist: de IND en haar voorgangers hebben volledig zitten slapen.

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 28 september 2007 @ 19.23 uur

 101. @100 Olav Meijer,

  Klopt. En na de scheiding gingen de gehaalde partners vervolgens zélf partners ophalen, waardoor je een pyramide-effect kreeg (in enkele gevallen, zullen er niet zoveel zijn, maar toch). In- en intriest. Ik heb een hekel aan nodeloze immigratie, nodeloos voor het ontvangende land met name, Nederland dus. Het land ís al niet dunbevolkt, het maakt het er niet leefbaarder op.

  Reactie door Ellen — vrijdag 28 september 2007 @ 19.34 uur

 102. Soms kun je niet meer volgen wat zich daar allemaal afspeelt in Den haag.iedereen weet toch (op school geleerd) dat er correcte verslagen moeten zijn van alles wat er in de kamer besproken wordt. Dat gebeurde sowieso toen Drees sr. nog stenograaf was (begin van zijn carriere).Nu heeft Donner weer zelf zijn blunders en stommiteiten of halve leugens zitten corrigeren en verklaart dan ook nog ,dat zulks schering en inslag is. een kamerlid, wie was ze eigenlijk, noemde het nog net geen fraude maar heel vals.
  Dat doet maar daar: er verdijnen altijd dossiers, brieven mogen niet worden gelezen,met de WOB in de hand mag je zelfs niet eens in het dossier Beel kijken. En Mabel Los zit vanuit paleis ten Bosch doodleuk Wikipedia te vervalsen op de computer van de kwien.

  Het is een zootje daar en dat allemaal van ons belastinggeld.Ik wou dat Domela Nieuwenhuis aan zijn volgende incarnatie begon want wij moeten het langzamerhand met brandhout doen.

  Wie is de man die schoon schip gaat maken?

  Reactie door anne hilverda — zaterdag 29 september 2007 @ 0.08 uur

 103. Ellen — vrijdag 28 september 2007 @ 17.39 schrijft:

  Ik zou graag zien dat Europa een wereldwijde anders-globalistische beweging opstart, zoals Zuid-Amerika aan het doen is binnen dat continent. Ook evt. in samenwerking met Zuid-Amerika (hoewel dat continent wel erg ver weg ligt).

  Ik zou ook heel graag zien dat in Europa geprobeerd zou worden om de rechtvaardigheid in de wereld te vergroten. De geschiedenis tot nu toe leert mij echter dat er geen continent zo met bloed doordrenkt is als nu juist dit Europa. Van de slavernij en misdaden in het oude Rome tot de Inquisitie, slavenhandel, koloniale uitbuiting en opkomst van Napoleon en Hitler is het altijd een groot gewetenloos slachtveld geweest.

  Wat we nu in de Verenigde Staten zien is dan ook een afspiegeling van de Europese wortels. Je zou de VS kunnen beschouwen als het psychopathisch gebroed van de Europese historie. Een verschrikkelijke renaissance van al onze voorbije fouten. Geen wonder dat zoveel corrupte en misdadige Europese machthebbers, de financiële, politieke, en militaire maatschappelijke elite, zich zo goed en gemakkelijk kunnen verenigen met de handel en wandel van de Bush misdaad familie. Ze herkennen de familiegelijkenis.

  Misschien ben ik te oud en te cynisch om nog in de potentiële goedheid van de huidige maatschappij te geloven. Ik denk eerder dat we allemaal in sneltreinvaart richting afgrond denderen. Laat ik nog maar snel een glas wijn inschenken ;-)

  Of zoals de Crosby, Stills & Nash tekst ‘Tracks In The Dust’ zegt:

  And have another glass of wine
  While the world goes to hell,
  which you know damn well
  It’s going to do just down the line.

  Ananga

  Reactie door Ananga — zaterdag 29 september 2007 @ 0.37 uur

 104. Beste Jan,

  Waarom heb je het toch steeds over de PvdA. Als je je zo graag wil bemoeien met deze partij waarom wordt je er niet lid van.

  Reactie door Koen — zaterdag 29 september 2007 @ 0.42 uur

 105. Beste Jan,

  Waarom heb je het toch steeds over de PvdA. Als je je zo graag wil bemoeien met deze partij waarom wordt je er niet lid van.

  Reactie door Koen — zaterdag 29 september 2007 @

  JUIST

  Reactie door Eu vraag stuk — zaterdag 29 september 2007 @ 2.58 uur

 106. @93 Rick,

  “Uit het advies van de Raad van State:
  “De ambitie is duidelijk een andere zoals ook blijkt uit de rol van de nationale parlementen, de grenzen van de bevoegdheden van de EU, de zogenoemde noodremprocedures en het protocol inzake diensten van algemeen belang en van algemeen economisch belang. Dit maakt dat het voorgestelde Hervormingsverdrag zich kenmerkend onderscheidt van het Verdrag tot vaststelling van een Grondwet voor Europa.”

  Dat is dus het oordeel van de Raad van State. Ik heb begrepen dat de leden EU voorstanders zijn. Het lijkt mij dus geen objectief orgaan. Dus naar hun oordeel is het verschil groot en de ambitie duidelijk anders. Wat een vaagheid. En dat zit hem in slechts 4%?

  Het blijft een valstrik en er is straks geen weg terug.

  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Gandalf — zaterdag 29 september 2007 @ 7.40 uur

 107. @103

  Beste Koen,
  Waarom schrijf je steeds over de SP? Als je je er zo graag mee wilt bemoeien kun je ook lid worden!

  Reactie door Gandalf — zaterdag 29 september 2007 @ 7.43 uur

 108. @104 vervolg,
  ….En de ambities van Balkenende lijken mij ook duidelijk. Ik wantrouw alles dat uit de handen komt van deze door God verlaten gristenfiguur. Vanaf het moment dat hij ergens op het CDA hoofdkwartier onder een bureau uit kroop, tot het moment dat hij op Wallstreet aan het belletje mocht trekken. Tjonge jonge, het is me wat. En ondertussen heeft het CDA er weer 2 zetels bij in de peiling en de PVDA 2 eraf. (Voor wat het waard is)

  Reactie door Gandalf — zaterdag 29 september 2007 @ 7.55 uur

 109. @ 103 Koen

  Volgens mij zit je op de verkeerde weblog te reageren, ik bedoel zulke reacties horen thuis bij de rechtse kliek, dit is de SP en niet die verraders van de PvdA, want zo is het, al van voor de verkiezingen heeft de PvdA zijn kiezers en achterban verraden.
  Heel veel bla bla bla om zieltjes te winnen, om daarna het CDA beleid uit te voeren.
  De achterban van de PvdA loopt massaal over naar de SP, ik vraag me werkelijk af of de PvdA nog wel een politieke partij is nu bijna al haar leden zijn weggerend, ik vraag me stellig af of de PvdA nog wel in de regering kan zitten nu ze geen steun meer van de leden hebben.
  PvdA is verworden tot een zielig klein kluppie draaikonten en leugenaars, ik krijg bijna medelijden met ze.

  Reactie door Pool — zaterdag 29 september 2007 @ 8.42 uur

 110. Pool volgens Nova staat de coalitie nu op 72, zijn hun meerderheid kwijt. Maar ik snap niet waar die vertrekkende pvda-ers naar toe gaan, want de SP is tot mijn grote schrik 3 zetels gezakt.

  Reactie door anne hilverda — zaterdag 29 september 2007 @ 12.26 uur

 111. @103 Ananga
  Ik deel jouw pessimistische gedachten over hoe het de wereld zal vergaan. Alleen één troost: die gedachten had ik ook al in de jaren 60 en nu, na 50 jaar draait de wereld nog steeds ! Of de gemiddelde wereldburger er beter aan toe is waag ik te betwijfelen, maar er zijn ook wel positieve ontwikkelingen aan te wijzen (naast een hoop negatieve, dat wel). De enige mogelijkheid om een betere wereld te krijgen is een maatschappij te vestigen die gebaseerd is op solidariteit en niet op economisch gewin. De SP is een van de weinige partijen waarmee we dat misschien kunnen bereiken, om te beginnen in Nederland, maar elders leven natuurlijk ook die gedachten. Wij zouden onze economie eerst moeten aanwenden om alle mensen op aarde eerst eens van de basisbehoeften te voorzien: eten, drinken, onderdak, onderwijs, gezondheidszorg. Als we zover zijn ziet de wereld er een stuk beter uit ! Helaas moeten daarvoor heel wat gevestigde belangen wijken vrees ik.

  Reactie door simbro — zaterdag 29 september 2007 @ 12.32 uur

 112. @103 Anaganga,

  “Je zou de VS kunnen beschouwen als het psychopathisch gebroed van de Europese historie. Een verschrikkelijke renaissance van al onze voorbije fouten.”

  Mooi geschreven, pijnlijk maar waar. De waarheid doet pijn. Met je verdere analyse over Europa ben ik het niet eens, ik denk dat je dat te somber ziet. Maar dank voor je goed geschreven reactie.

  @109 Pool,

  Vergeet niet dat de persoon Balkenende zeer dwingend is, volgens mij zijn daar al veel coalitiepartijen tegenaan gelopen. PvdA is daar één van, en dan zie ik toch liever een CDA-PvdA (en CU) coalitie dan CDA-VVD (en D66). Al had ik het referendum graag gehad, laat dat duidelijk zijn.

  Maar een partij met Minister Plasterk in zijn gelederen, kán niet slecht zijn. Deze man gaat helemaal voor kwaliteitsverhoging van de samenleving. Via onderwijs, en nu het weerbaar maken van meiden en kinderen tegen de excessen van onze overgeseksualiseerde maatschappij. Als hij de vrijheid en het geld krijgt om zijn ambities waar te maken, wordt hij de beste onderwijsminister ooit.

  http://www.nrc.nl/binnenland/article777787.ece/Kabinet_wil_andere_seksuele_moraal

  Reactie door Ellen — zaterdag 29 september 2007 @ 12.43 uur

 113. Sorry, ik bedoelde natuurlijk: Ananga.

  Reactie door Ellen — zaterdag 29 september 2007 @ 12.45 uur

 114. Persoonlijk vind ik de reactie van Jan Marijnissen zelf op het verraad vna de kiezer nogal schitteren door afwezigheid. Kom op Jan we moeten ons teweerstellen tegen de vooringenomen, zelfgenoegzame regentendom.

  Reactie door Dokter Noot — zaterdag 29 september 2007 @ 13.27 uur

 115. @ 106 Gandalf

  Ik begrijp niet waarom je je bezig houdt met de verschillen tussen het oude en het nieuwe verdrag. Dat lijkt mij toch primair een discussie die in de referendumcampagne dient plaats te vinden. En iedereen weet dat dat referendum er niet komt. Door de discussie over de verschillen NU te voeren, geef je mensen mogelijk valse hoop.

  Laar ik het dus beperken tot uitsluitend de gronwettelijke verschillen tussen de twee verdragen. Immers dat voert het kabinet aan als reden waarom een referendum niet nodig is.

  Simpelweg zijn de grondwettelijke verschillen er slechts drie :

  1) Het streven naar vrije en onvervalste mededinging is komen te vervallen. Dit betekent niet dat liberalisering niet zal worden uitgevoerd echter de juridische noodzaak daartoe is er niet meer. Dit is op zich een goede verbetering, ook SP is tegen liberalisering, maar heeft ook zijn nadelen.

  Het grondwettelijk aspect hiervan is dat het individu niet meer gedwongen akkoord te zijn met dit streven naar liberalisering. Deze gewetensvrijheid is duidelijk een verbetering.

  Voor de samenwerking tussen de EU leden heeft de legalisering van deze vrijheid ( omgekeerde bewijslast ) echter doos-van- pandorra-achtige asoecten. Dit is geen grondwettelijk aspect.

  2) Het handvest van de grondrechten maakt geen deel meer uit van de integrale verdragstekst. Hiervoor in de plaats is een verwijzing naar dat handvest gekomen.Het vervallen van het handvest heeft namelijk ook vele nadelen. Bijvoorbeeld ( er zijn er velen ) zet het de deur open naar een toetreding door Turkije die haar doodstraf handhaaft.

  Deze verwijzing vondt JPB daarom onvoldoende en heeft laten toevoegen : ” Er wordt rekening gehouden met de door de Europese Raad overeengekomen criteria voor toetreding”. Dit is ook het enige echte onderhandelingsresultaat ( buiten het oranje kaart gedoe ) dat op het conto van JPB kan worden geschreven.

  Ik heb hier al vele malen geschreven op dit log dat de juridische status van die verwijzing naar het handvest voor een ieder onduidelijk is. De juridisch implicaties zijn door niemand exact te duiden ( noch naar negatieve noch naar positieve grondwettelijke aspecten).

  Die onduidelijk juridische status van deze verwijzing is voor mij voldoende om het verdrag wel als een grondwetwijziging of aantasting( dit is juridische geen belemmering ) te zien.

  3) Banaal als het is; het verwijderen van een europese vlag en een europees volkslied is grondwettelijk van belang. Het individu heeft hierdoor de mogelijkheid zijn persoonlijke integriteit te behouden.

  Maar ik ben ook boos. Je ziet hier mensen die het advies van de raad van staten napraten zonder inhoudelijke argumenten, dat is erg kortzichtig.

  Echter Harry van Bommel napraten zonder inhoudelijke argumenten zoals jij doet, is net zo kortzichtig.

  Dus kom op met je mening. Laat ons weten wat jij vindt, dat is je morele verplichting na alles wat je erover hebt gezegd.

  Gandalf, wat is jouw mening ????!!????

  Reactie door ACE — zaterdag 29 september 2007 @ 13.47 uur

 116. @112
  Ellen
  Ik ben het met je eens wat minister Plasterk betreft, ik heb hem ook wel hoog zitten. Helaas krijgt hij dat geld niet wat hij nodig heeft. Bos heeft gezegd dat Plasterk het geld nodig voor de salarisverhoging (nodig volgens Rinnooi Kan) uit zijn begroting moet halen, dat is een groot bedrag. Verder heeft de CU ervoor gezorgd, dat alle schoolboeken (dus ook voor de bovenbouw) in een klap gratis worden: weer een behoorlijke extra uitgave. Plasterk krijgt dus geen geld genoeg om te doen wat hard nodig is aan het onderwijs.

  Reactie door simbro — zaterdag 29 september 2007 @ 15.13 uur

 117. @115 Ace.

  Voor juridisch geneuzel kun je niets kopen.
  Er zijn twee documenten een europese grondwet 2005 en een verdrag 2007.
  Wat zijn de wezelijke inhoudelijke verschillen die op papier staan los van de cosmetische aanpassingen. In geouwehoer kun je niet wonen laatstaan leven. Voor de dag moeten die landverraders in Den Haag ermee komen. Letwel het is een complot van de bovenste plank. Als je niets onderneemt wordt het door je strot geduwd, want de politieke elite zal zich geen reet interesseren waar de staat der Nederlanden terecht komt, hun persoonlijk gewin daar gaat het om.

  Reactie door Bokito-1 — zaterdag 29 september 2007 @ 15.51 uur

 118. @ 117 Bokito-1

  Aan het feit dat er géén referendum komt en het huidige verdrag door het kabinet geratificeerd gaat worden, kun je niets meer doen.

  Dat is 100 % zeker een verloren zaak, niet op de laatste plaats te danken aan individuen die uit egoïsme hard op hun borst trommelen maar vervolgens niet het lef hebben te doen wat er gedaan moet worden om het voor elkaar te brengen. Dit soort figuren schikken zich met neergebogen hoofd in de achterhoede van de meute. Maar de verantwoordelijkheid om het links of rechts om voor elkaar te krijgen durven ze niet te nemen want dat vinden ze niet netjes of ze zijn gewoonweg ongeloofelijk naïef.

  Dank je wel lefgozer.

  Reactie door ACE — zaterdag 29 september 2007 @ 18.07 uur

 119. @ 117 Bokito-1

  Jij bent de slappe hap tegenpool van Gandalf die onder @ 75 met “slechts cosmetisch” en “4 % verschil ” de loggers manipuleert naar een inhoudelijk eenzijdige bedenkelijke discussie waaraan hij zichzelf onttrekt.

  Slappe Hap aller Landen stop manipulerende slogantaal en doe wat nodig is of houdt voor altijd je mond.

  Reactie door ACE — zaterdag 29 september 2007 @ 18.14 uur

 120. @ Anne Hilerda (102):

  Gebleken is nu dat het minister Donner aan elementaire kennis van arbeidsrecht ontbreekt. (Een volstrekt onware bewering heeft hij in de Handelingen van de Tweede Kamer doen vervangen door een wat minder onware bewering). Natuurlijk kan geen enkele jurist het gehele werkveld beheersen (staats- en bestuursrecht, strafrecht en civielrecht, met nog alle internationale complicaties). Maar van een minister van Sociale Zaken is deze gebleken onkunde nogal grotesk. Dat krijg je nu van het kwartetten met ministerschappen.

  Reactie door Olav Meijer — zaterdag 29 september 2007 @ 18.35 uur

 121. @ 117 Bokito 1

  De Verenigde Staten van Europa moeten klaarblijkelijk ten koste van alles worden doorgedrukt. Het complete politieke establishment, incluisef het koninklijk huis, heeft zich er aan gecommiteerd.
  Verzet komt (in Nederland) alleen van relatieve outsiders: Fortuijn, de SP, Wilders en daarmee vanuit richtingen die normaal gesproken niet zoveel gemeen hebben met elkaar. Wat is hier aan de hand?

  Reactie door Ed Sorrento — zaterdag 29 september 2007 @ 18.36 uur

 122. Ik begin me toch wel wat zorgen te maken. De PvdA kan geen kant op. Als dit kabinet valt zijn ze al veel kiezers kwijt. De andere optie is akkoord gaan met versoepeling van het ontslagrecht. Ik geloof nog steeds dat het van tevoren was afgesproken maar zo komt er wel ruimte om het er toch ,tegen de afspraak in, door te drukken. Ook als het kabinet toch valt maak ik me zorgen. Teveel mensen zoeken hun heil bij mensen als Geert Wilders en Rita Verdonk. Ik raadt de SP en Jan marijnnissen aan om nu van zich te laten horen, want die stemmen moeten naar jullie. Als het nu niet is dan later wel.

  Reactie door J Vrolijk — zaterdag 29 september 2007 @ 18.39 uur

 123. @ Gandalf (106):

  Natuurlijk begrijp ik je ergernis. Maar m.i. is het pleit nog steeds niet definitief beslecht. Ik put ook wat hoop uit het gerommel binnen de PvdA (fractie en partijleden) over het EU-referendum. En voorlopig wordt het nieuwe verdrag (waarvan de technisch-juridische uitwerking nog niet gereed is) nog niet aan het parlement ter ratificatie aangeboden.

  Reactie door Olav Meijer — zaterdag 29 september 2007 @ 18.41 uur

 124. @ 121 Ed Sorrento

  Je hebt volkomen gelijk.

  De gevestigde orde is te vastgesnoerd in een keurslijf van volgzaamheid en autisme.

  De oppositie pikt de onvolkomenheden op maar schanderen dit slechts als louche mislukte standwerkers en laten na even ordinair onder de gordel te vechten als de gevestigde orde doet. De enige overeenkomst die die relatieve outsiders hebben, is dat ze grote fouten constanteren, niet meer dan dat. En fouten van de gevestigde orde verkopen nu eenmaal lekker.

  Zowel het oude als het nieuwe verdrag is snel, snel even in elkaar geflanst door een opengerukt blik Nijenrode knullen. Beide verdragen zijn zo inhoudelijk onoverdacht simplistisch en juridisch krakkemikkig dat als een stagiare op mijn werk zo een contract opstelt hij of zij het in Wladiwostok hoort donderen en met een zware onvoldoende wordt teruggestuurd om het over te doen.

  Reactie door ACE — zaterdag 29 september 2007 @ 19.02 uur

 125. ze strijken met elke gejatte eer,,zo ook als je hun via de site pvda,, contact ,,aanvalt je krijgt een mailtje terrug,door de inmense drukte op onze site kunnen we niet op iedereen persoonlijk reageren,,we zijn voor europa en tegen een eu superstaat???ahum dat strookt apsoluut dus niet met wat ze de vorige keer dus aanprezen,,stem voor het vierde rijg.wat een zooitje bleepveraders.
  en ik snep #$%^&^% domme echt niet dat er nog een soldaat in nl zich laat uitzenden,,omdat het daar en in de wereld een stukje veiliger wordt??eeuu daar wordt het onveiliger,dus domme soldaat je hulp daar is dus niet gewenst en de rijnste levens en ,en geld verspilling, plus dat je als je terrug bent gewoon een moordenaar bent,niet die regering die je weg stuurt,die gaan vrijuit,denken ze,maarja ondertussen kijk ik je met de grootste minachting met de nek aan,niet met de rug toegekeert..of is die land/zee/lucht macht? echt gevaarlijk en dom,,het is nog steeds zo beveel ist beveel,conclusie dus dom.

  Reactie door ad — zaterdag 29 september 2007 @ 19.04 uur

 126. @ 123 Olav Meijer

  Je bent een aandoenlijke hopeloze naïeve romanticus. Dat had ik al bemerkt toen je begin dit jaar niet naar mijn argumenten wenste te luisteren en je met rozenblaadjes, madeliefjes en een schitterende roze bril aandoenlijke liederlijke sprookjes en kinderversjes poneerde om dit probleem mee aan te pakken.

  Reactie door ACE — zaterdag 29 september 2007 @ 19.09 uur

 127. @ 123 Olav Meijer

  Bij nader inzien heb je gelijk; de wereld is een grote roze luchtbel, een schitterend eldorado, een weergaloos utopia, een zinderend luilekkerland waar alles wat je wenst na drie keer wrijven als vanzelfsprekend uit de fles wordt getoverd.

  Kun je een plezier doen en mij hiervan ook overtuigen.

  Reactie door ACE — zaterdag 29 september 2007 @ 19.16 uur

 128. @119 Ace

  Wat wil je wat ik doen zal? Ik loop al aardig naar de 80 jaar, ik woon in het Noorden van het land, zal ik op mijn fiets springen en naar Den Haag karren. Daar aangekomen tegen het Binnenhof pissen en roepen, voorwaar, voorwaar hufters het einde der tijden is nabij. Ik zou toch maar eens dat artikel lezen in de Volkskrant of moet ik het op deze site zetten?

  Reactie door d'olle Henk — zaterdag 29 september 2007 @ 19.24 uur

 129. @ 122 J Vrolijk

  Het is niet de vrijblijvenheid van de vrijheid die de mensen hekelen. Het is de angst die regeert; ontstaan door het gemis aan mededogen en vertrouwen in onze politieke leiders.

  Onduidelijkheid en gemis aan zekerheid zijn de symptomen en daar gaan de mensen naar op zoek.

  De mensen kiezen voor duidelijkheid en zekerheid om hun angst te beteugelen en nemen op de koop toe dat dat uitsluitend een kenmerk is van dictators en harde discipline.

  Je hebt gelijk dat het gebrek aan concrete resultaten de SP inmiddels gaat wreken. Dit gebrek aan concrete resultaten toont de onmacht van SP aan, waardoor de mensen de SP niet meer kunnen onderscheiden van de gevestigde orde; het is één pot nat, en ze vluchten smachtend met open ogen naar de dictatoriale sprookjesgeneraals.

  De SP als goede standwerker is echter passée, de SP zal resultaten moeten boeken, lukt ze dat niet dan is de situatie inderdaad redelijk hopeloos.

  Reactie door ACE — zaterdag 29 september 2007 @ 19.35 uur

 130. @ 124 ACE

  Ga dan eens in op m’n vraag: Wat is hier aan de hand? Waar liggen de belangen en wat is het plan?

  Reactie door Ed Sorrento — zaterdag 29 september 2007 @ 19.43 uur

 131. @ 130 Ed Sorrento

  Ik begrijp je vraag niet omdat ik mijn mening onder @ 124 al heb neergeschreven.

  Er zijn geen belangen, er is slechts een meute en we hebben geen leiders die zich daar aan kunnen ontworstelen.

  Was er maar een plan, een visie, waren er maar belangen dan zou ik, ook was dat niet in mijn eigen belang, mij daar waarschijnlijk achter stellen.

  Je moet me een beetje concreter aangeven wat je aan me vraagt, ik denk dat ik je niet begrijp.

  Reactie door ACE — zaterdag 29 september 2007 @ 19.52 uur

 132. @ 128 d’olle Henk

  Het antwoord op je eerste alinea is JA.

  Het antwoord op je laatste zin is JA,

  ik heb helaas deze week helemaal geen kranten gelezen of nieuws gezien, ik weet van geen artikel in de Volkskrant

  Reactie door ACE — zaterdag 29 september 2007 @ 19.55 uur

 133. @ 128 d’olle Henk

  Die 72 % die een rferendum wil, moet onder leiding van JM en Wilders staken met werken tot op de dag dat er een referendum wordt uitgeschreven. Ik ben er.

  Reactie door ACE — zaterdag 29 september 2007 @ 19.58 uur

 134. @ 131 ACE

  Europa als instituut is niet populair bij de bevolking. De elite maakt neemt een groot risico wanneer ze denkt dit verdrag er wel even door heen te kunnen drukken. Vanwaar toch die eensgezinde steun van de elite voor souvereiniteitsoverdrag aan Brussel. Wat heeft men daarbij te winnen?

  Reactie door Ed Sorrento — zaterdag 29 september 2007 @ 20.48 uur

 135. @ mezelf

  souvereiniteitsoverdrag = souvereinteitsoverdracht

  Reactie door Ed Sorrento — zaterdag 29 september 2007 @ 20.49 uur

 136. @ 134 Ed Sorrento

  Helaas geen plan, geen visie, geen doelstelling. De leiders ambiveleren in politieke cliché argumenten voor het bestaan en voortgang van Europese Unie. Kunnen niet uit een denkpatronen loskomen en zijn daar ook niet echt actief mee bezig.

  Dit is echter niet de reden van de voortgang. Dat is namelijk de sociale constructie, het sociale stramien waar zij niet uit kunnen losbreken. De Europese Unie is een typisch geval van hoe groepen mensen volledig fout kunnen gaan en niet weten hoe ze het moeten stoppen. Achteraf zal men verbaasd zijn hoe eenvoudig het was en waarom men dan toch niet het goede pad heeft gekozen. Denk aan hoe groepen mensen tot verschrikkelijke daden hebben kunnen komen en achteraf dat zo verschrikkelijk dom vinden. Hitler Duitsland is daar deels een voorbeeld van.

  De mens is egoïstisch en gebruikt sociale struturen oneigenlijk, uitsluitend uit eigen belang ( overlevingsstrategie ). Eenmaal binnen een sociale structuur wordt het egoïsme vergeten en gaat de bescherming van die sociale structuren een grotere rol spelen. Er ontstaat een leefpatroon dat is gebaseerd op het in stand houden van de sociale structuur. De mens verloochent hier zichzelf. Dit is een zichzelf verergerend en versterkend proces en leidt soms tot verschrikkelijke wandaden.

  Uitsluitend een grote leider kan een dergelijk patroon doorbreken. Een ding is zeker zo’n leider hebben wij niet.

  Hetzelfde kan gezegd worden van de bevolking immers de opstand tegen de Europese Unie bijvoorbeeld verzandt in een paar luid schreeuwende standwerkers en niet meer dan dat. Verschil is dat de gewone burger in hart en nieren voelt dat het fout is. Elke burger die zijn gevoel laat spreken en de voorgekauwde cliché logica laat voor wat het is.

  Er is dus niets te winnen, het is een drama dat zich aan het voltrekken is; de tragedie van ons menszijn.

  Reactie door ACE — zaterdag 29 september 2007 @ 23.52 uur

 137. @133 ACE

  Dag ACE, goed je hier weer te zien zoals ik je hier ken!
  Ik verwacht OOK dat de SP het land gaat oproepen het werk neer te leggen net zolang totdat het referendum er komt.
  Waar zou de SP bang voor zijn? Ik kan niets bedenken! Je bent het als Socialistische Partij verplicht!!
  Maken zetels dan nog uit? Nee, wat uitmaakt is het volk de helpende hand bieden om uit deze impasse te komen.
  Dan maar zien of ‘men’ het met beide handen aanpakt. Als we geen ‘goede daad’ stellen in dit land, zijn we een verloren land!
  En ik mag toch hopen dat de SP niet alleen maar hoopt op meer zetels als we onder de neo-liberalistische EU-dictatuur zitten!!
  Dat betekent putten dempen als de kalveren verdronken zijn.

  ZO WERKT DE POLITIEK AL JAAAAAAREN!!!

  Kunnen we iets NIEUWS neerzetten? Staan voor NIEUWE politiek en een NIEUWE toekomst?
  Het moet!

  72% van het volk wil een referendum.
  Dus NU dat volk voorzien in wat men wil!
  Als de SP alleen maar diplomatisch blijft mokken kunnen we niet alleen die 25 zetels vergeten, maar ook dat sprookje dat NU eens werkelijkheid moet worden.
  Hoelang kan je je kiezers gouden bergen beloven?

  Blijkbaar zit de doorsnee socialist wel goed!
  De spirit om OP TE STAAN vlamt niet hoog.
  Het lage pitjesvolk van links tot rechts verziekt dit land tot in de grond.

  Wat zullen we nu krijgen? 72% wil dat referendum en een kabinet die dit dwarsboomt?
  Dan zal de 72% geactiveerd moeten worden om dit kabinet te dwarsbomen!
  Zo simpel ligt dat.

  Alles wat we verliezen aan democratie zal niet meer aangebreid kunnen worden. Behoedt de regering de democratie niet, dan zal het volk dit moeten doen.
  De spierballen zullen maar weer eens getraind moeten worden, want dit land verslapt met de dag door volk dat liever zoetjes in de sportzaal traint, dan op het Binnenhof!!
  Daar is de plaats om de mouwen op te stropen en dat list- en bedrogkabinet van hun troon af te sleuren.

  Zijn we nou helemaal gek? Wat nou GEEN referendum en wie weet WEL Donners ontslagrecht?
  No way! Dit is wat er gebeuren moet en wel in miljoenenkoor:
  “Wij willen een referendum EN geen versoepeling van ontslagrecht!”

  Dat is wat het volk verdient. EN. EN.
  Maar dan moet de socialist wel uit z’n salon komen! Nou en?

  Reactie door Gloria — zaterdag 29 september 2007 @ 23.58 uur

 138. @135 Ed Sorrento

  Om zelf de verantwoordelijkheid te ontlopen nu de plannen gesmeed zijn met het kapitale marktwerken.

  Om de handen in onschuld te wassen als het volk doorzakt aan belastingen vanwege al die EU kapitale wensen en grootbegeerten.

  Om weg te kijken van de armen en op te trekken met de rijken.

  Om de holy economie ruimbaan te geven en het volk hiertoe op te ruien waardoor het zich medeschuldig moet maken aan sociale verwaarlozing.

  Omdat de EU-Bende hun volkeren in de achterkamertjes heeft uitgeruild voor het EU-holisme.

  Om het recht van de sterkste van dienst te zijn.

  Om vroom-opgeblazen te knielen voor de geldgod. De god van mensen… waar God geen Mens voor geworden is!

  Uit jaloezie en hebzucht. Blindstarende op de American dream die de nachtmerrie nog groter zal maken!

  Door de verziekte mens: de homo megalomaniens. Effect?
  Een grootheidswaanzinnig Verdrag uit de verhitte breintjes van de verenigde lafbekjes… samen sterk!

  Voor dit en nog veel meer dat, worden de landsleutels op tafel gegooid om eigen ‘bed’ te verruilen voor het zo felbegeerde EU-hemelbed.

  Kortom: Bij de beesten af!

  Reactie door Gloria — zondag 30 september 2007 @ 2.06 uur

 139. @137 PS

  Van de troon sleuren klinkt nogal gewelddadig. Ben tegen geweld.
  Laat ik het zo zeggen:
  Daar is de plaats om de mouwen op te stropen en het list- en bedrogkabinet van de troon weg te dragen.

  Reactie door Gloria — zondag 30 september 2007 @ 2.25 uur

 140. @139

  Beschouwende in het licht van de metafora!
  Recht voor z’n raap:
  Kappen dat werk en op met het miljoenenkoor naar het Binnenhof.
  Nou, blijf dan maar eens zitten op je troon!

  Reactie door Gloria — zondag 30 september 2007 @ 2.38 uur

 141. @96 Olav schrijft: ….”De waarheid is natuurlijk, dat het verschil heel klein is, zoals al veel regereringsleiders en andere politici hebben verklaard. Balkenende c.s. moeten beweren dat er veel veranderd is, omdat ze de “grondwettelijke aspecten” willen ontkennen en daarmee -in hun ogen- de noodzaak van een nieuw referendum.”

  Ik ben het hier mee eens. Het willens en wetens “beweren” door Balkenende impliceert een verdraaiing van de werkelijkheid die doorslaggevend kan zijn voor het verdere verloop en toekomst van Nederland.

  Aan ACE e.a.

  @ 75 Ik schreef:
  “Volgens Harry van Bommel zijn de verschillen minimaal en slechts cosmetisch. Volgens de voorstanders is het verschil zo groot dat er sprake is van een geweldig goed resultaat dankzij Balkenende. Hoe is het mogelijk dat er zo verschillend over gedacht kan worden?”

  Hier heb ik slechts het verschil in beoordeling tussen Harry van Bommel en Balkenende willen aangegeven en niet zoals ACE beweert @115 :

  “Echter Harry van Bommel napraten zonder inhoudelijke argumenten zoals jij doet, is net zo kortzichtig.”

  De fout die ACE hier maakt, resulteert uiteindelijk in zijn verdere oprispingen @119 richting mijn persoontje.
  (Als ik, toen ik nog werkte, op die wijze een beoordeling gaf over collega’s in mijn team, kon je het tot in Jeruzalem horen donderen.)

  @115 ACE : “Dus kom op met je mening. Laat ons weten wat jij vindt, dat is je morele verplichting na alles wat je erover hebt gezegd.
  Gandalf, wat is jouw mening ????!!????

  @119 ACE schrijft verder : “Jij bent de slappe hap tegenpool van Gandalf die onder @ 75 met “slechts cosmetisch” en “4 % verschil ” de loggers manipuleert naar een inhoudelijk eenzijdige bedenkelijke discussie waaraan hij zichzelf onttrekt.
  Slappe Hap aller Landen stop manipulerende slogantaal en doe wat nodig is of houdt voor altijd je mond.

  “SLAPPE HAP ALLER LANDE” Is dat ook niet een beetje slogan taal ACE?
  Heb jij ook last van borderline ? Ik ook, maar bij mij valt het niet zo op.

  Je verondersteld toch niet dat ik verder reageer op je aantijgingen?

  Zou het niet verstandiger zijn om voorbarige conclusies achterwege te laten zodat je je niet steeds hoeft te verontschuldigen?

  Reactie door Gandalf — zondag 30 september 2007 @ 6.42 uur

 142. ondertussen is meneer greenspam even uit het bejaardenhuis gekomen om te vertellen dat versoepeling van het ontslagrecht zo goed vgoor ons is.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/article71968631.ece?cid=rss

  wij luisteren, kijken toe, zwijgen in alle talen en de verloren zetels van de pvda gaan naar een andere partij

  Reactie door ipuntje — zondag 30 september 2007 @ 7.47 uur

 143. @ 141 Gandalf

  Wat een lap tekst voor slechts een ontwijking.

  Je kunt toch zeggen wat volgens jou nu daadwerkelijk het verschil is tussen de twee verdragen.

  Goede morgen overigens.

  Reactie door ACE — zondag 30 september 2007 @ 10.31 uur

 144. @ 141 Gandalf

  Jou verschil in beoordeling tussen Harry van Bommel en Balkenende vind ik op de voorpagina van de krant, pagina 2 en 4, 5,6 en 7, onder economisch katern en onder de sportsectie.

  Welke krant zul je je afvragen; wel, allemaal. Ga je een krant beginnen Gandalf.
  Helaas wordt ik geen abonnee, ik lees mijn krant wel 2 of 3 keer.

  Voor al uw uitgekauwde, overgeschreve, nageprate, cliché slogan en meuteberichten, kies voor de GandalfTelegraaf.

  Of heb je ook iets zinnigs te zeggen, een eigen mening bijvoorbeeld.

  Reactie door ACE — zondag 30 september 2007 @ 10.51 uur

 145. ACE, 3x scheepsrecht.

  Dit is de 3e en laatste keer dat ik mij laat afzeiken door jou. Door alle onderwerpen heen heb je mij achtervolgt en belaagt. Na de nodige keren zand er over is het nu welletjes. Op jou verzoek zal ik niet meer reageren. En zelfs mijn nieuwsgierigheid bedwingen door nog maar iets van jou te lezen. Bespaart mij een hoop ergernis. Je hebt je doelstelling bereikt.
  Gegroet iedereen.

  Reactie door Gandalf — zondag 30 september 2007 @ 13.33 uur

 146. @ 143 144 ACE

  Beste ACE,.. Gandalf heeft je steeds netjes te woord gestaan, ik had je allang de huid vol gescholden, en ik kan me helemaal vinden in wat Gandalf schrijft in zijn reactie @ 141 ..

  …Zou het niet verstandiger zijn om voorbarige conclusies achterwege te laten zodat je je niet steeds hoeft te verontschuldigen? …

  Vaak zijn je antwoorden slap gel#l en dan blijf je nog eens oeverloos doorzwammen zonder dat er een echte bijdrage aan de discussie geleverd wordt.
  Hetzij dat je vaak via een Y-weg of een U-bocht je gelijk wil halen en daar dan op blijft doorzeveren.
  Wanneer gedraag jij je nou eens volwassen n niet als een peuter die perse gelijk wil hebben, of hier alleen mar aanwezig is om te zieken.

  Ik heb het al vaker gezegd hier op de weblog…

  Waar ACE verschijnt is het item dat verdwijnt

  Reactie door Pool — zondag 30 september 2007 @ 13.42 uur

 147. @ 145 Gandalf

  Hey Gandalf je laat je toch niet wegjagen door zo’n mafkees, kom op joh, je weet toch hoe hij in elkaar zit.
  Bijdehandje zij altijd…. de beste reactie op sommigen op de blog, is geen reactie.

  Ik spreek je wel weer

  Reactie door Pool — zondag 30 september 2007 @ 14.28 uur

 148. @ ACE (126/127):

  Ja ziet voldongen feiten waar die (nog) niet zijn. Je roept allerlei dingen die je niet met deugdelijke feiten en argumenten kunt onderbouwen. Ik ga daarewntegen uit van de feitelijke situatie NU, en wil van daaruit verder knokken. Gewoon omdat de strijd nog niet definitief beslecht is, al wordt die steeds moeilijker.
  En waarom ondersteunde je zelf dan de handtekeningenactie voor het alsnog houden van een referendum? Je bent nog inconsistenter als de hele PvdA bij elkaar.

  Reactie door Olav Meijer — zondag 30 september 2007 @ 16.53 uur

 149. @ 14 J Vrolijk

  Daar zat ik ook aan te denken. destijds liberalisering van de huren was ook zo’n ballonnetje. Wanneer links dan en overwinning boekt is dat gen overwinning, immers er was nog liberalisering er was geen versoeling ontslagrecht.
  Gewoon gebakken lucht inruilen voor harde referendum toezegging en ga zo maar door. Knollen voor citroenen verkopen, oties op dit en dat. Maar de gewone burger en ons land zijn de klos en de kwaliteit van het leven hier neemt verder af en de zakken van de aandelen schuivende lamlendelingen verder gevuld. Met dank aan zijne wegkijkende schijnheiligheid Bakellende en de draaiende en broedermoordende Boskabouter.

  Reactie door L´écologiste — zondag 30 september 2007 @ 16.56 uur

 150. @ 136

  ‘k Weet het niet. Jij beschrijft de Europese integratie als een min of meer autonoom proces, dat eenmaal begonnen, zichzelf min of meer in standhoudt. Ik vind dat, gegeven de desinformatie die voorstanders van het verdrag moedwillig en nadrukkelijk verspreiden, heel moeilijk te geloven.

  Reactie door Ed Sorrento — zondag 30 september 2007 @ 17.05 uur

 151. @ Gandalf (145) en Pool (146):

  Met jullie ben ik het eens. ACE gedraagt zich als een ongeleid projectiel. (Dat was al zo de allereerste keer dat hij op mij reageerde; zo grof, dat ik hem toen niet geantwoord heb). Veel geschreeuw en weinig wol. In juridisch opzicht vaak de plank volledig misslaand, maar toch weet hij het beter.
  Voorlopig zal ik ook niet meer op hem reageren.

  Reactie door Olav Meijer — zondag 30 september 2007 @ 17.07 uur

 152. @145 Gandalf

  Kom op, we gaan je niet missen!!
  3x is scheepsrecht, so what? Laten we onze voeten op aarde houden. Krijgen we ook geen zeemansbenen.
  Dat is toch een luxe waar jij over spreekt, zie eens hoevaak ik 3x3x3x3x3x3 etc. door de vaste ‘ploeg’ wordt geattaqueerd.
  Ik weet hoe dat voelt en ACE ook!
  De een is nu eenmaal minder verhullend bezig dan de ander. Wie zijn nek uitsteekt moet bloeden. Rijen voor- en tegenstanders…
  Doe daar niet aan mee, Gandalf.
  Laten we dit item open houden en schudt elkaar manhaftig de virtuele hand.
  Wie eerst?

  Reactie door Gloria — zondag 30 september 2007 @ 17.50 uur

 153. @145 Gandalf
  De beste optie is m.i. gewoon voor jezelf hier je mening te kunnen blijven schrijven.
  Als er íéts is wat je normaliter niet zou hoeven te verdedigen zijn het de woorden die je gebruikt om te vertellen hoe je de wereld ziet.

  Reactie door Alex — zondag 30 september 2007 @ 20.14 uur

 154. Dit vooral ook omdat niet voor iedereen zómaar inzichtelijk is hoe het komt dat je het zo ziet.
  Dan hangt alles uiteindelijk af van het éigen zelfvertrouwen.

  Reactie door Alex — zondag 30 september 2007 @ 20.18 uur

 155. Ik denk dat we met de PVDA maar eens naar de consumentenbond moeten,steeds publiceren zij hun partij product en later blijkt als zij dit verkocht hebben voor stemmen dat het pure oplichters zijn en dat alleen de top van de partij er beter van wordt.
  Toch vreemd dat dit wordt toegestaan alleen omdat het politiek is.
  Waarom geen Rader programma voor de politiek
  werk genoeg.

  Reactie door De Hakker — zondag 30 september 2007 @ 21.39 uur

 156. @ 155 De Hakker,

  Mooi geformuleerd.
  De PvdA is geen partij van de Appellation Contrôlée. Ze bevatten veel sulfieten dus hoofdpijn gegarandeerd en je krijgt er een gemene kater van.
  Ze bevatten veel ongedefinieerde substanties die niet houdbaar zijn maar wel je gezondheid en je portemonnee aantasten.
  Ze graven gaten in onze grond (de klei: tichelaars) bouwen er luchtkastelen van om ze vervolgens weer snel af te breken en er CDA beton voor in de plaats te stellen tegen onhoudbare prijzen. Kaalslagpolitiek waar de honden geen brood van lusten maar kennelijk nog steeds wel het laatste autistische electoraat.
  Overigens drinken de dames en heren in de top privé vast wel een aardige slok kwaliteitswijn die ze gemakkelijk kunnen betalen met hun dikke salaris.
  Wat me opvalt is dat die Plassterk zo vaak in het nieuws is met onzin nieuws. Moet aandacht afleiden in samenwerking met “volkskrant”: vrouw geen lustobject VOORPAGINANIEUWS!
  Tuurlijk Plassterk, maar wij laten ons niet afleiden.
  Die Tichelaar heeft zijn eigen natte gat gegraven en kan straks zijn kloffie aan de wilgen hangen.

  Reactie door L´écologiste — zondag 30 september 2007 @ 23.08 uur

 157. @145 Gandalf,

  Ken je deze nog????

  words and music by Eric Idle
  Some things in life are bad
  They can really make you mad
  Other things just make you swear and curse.
  When you’re chewing on life’s gristle
  Don’t grumble, give a whistle
  And this’ll help things turn out for the best…
  And…always look on the bright side of life…
  Always look on the light side of life…
  If life seems jolly rotten
  There’s something you’ve forgotten
  And that’s to laugh and smile and dance and sing.
  When you’re feeling in the dumps
  Don’t be silly chumps
  Just purse your lips and whistle – that’s the thing.
  And…always look on the bright side of life…
  Always look on the light side of life…
  Enz.
  Kom op Gandalf, niet bij het minste of geringste afhaken.

  De intenties van het geschrevene hier veroorzaken wel vaker misverstanden.
  Hoewel hilarisch van opzet, kan bovenstaande tekst ( wie kent die niet) een leidraad in het leven zijn.

  Ook zoals Pool aangeeft over éne bijdehandje, (ik mocht die ouwe man graag lezen overigens) op sommige aanwezigen hier op dit log is GEEN reactie inderdaad de BESTE reactie.
  Het énige waar ze op uit zijn is rellen en er zijn er altijd wel een paar te vinden die er in mee gaan. Heb er toch LAK aan.

  Hoewel hilarisch van opzet, kan bovenstaande tekst ( wie kent die niet) een leidraad in het leven zijn.
  Positief blijven denken Gandalf en laat je niet in een hoek duwen!

  Een goede nacht gewenst aan allen hier (nog)aanwezig.

  Reactie door Anja (B) — zondag 30 september 2007 @ 23.30 uur

 158. @ACE en @Team klauwen uit de mouwen

  Laat je hier door niemand wegdrukken.
  Er zijn altijd mensen door wie jullie wel gemist worden. Ook al lijkt de wind soms tegen!
  Kom erbij lieve mannen.

  @Gandalf
  Ga jij ons straks goedemorgen wensen?
  Daar wordt op gerekend!

  Ik wens jullie goedenacht.

  Reactie door Gloria — maandag 1 oktober 2007 @ 2.57 uur

 159. @157
  Je moet je daar naar niet zo druk over maken deze site staat bol van de reïncarnatie.
  Ook Gandalf gaat weer verschijnen zoals velen hem hier al voor gingen.

  Reactie door De Hakker — maandag 1 oktober 2007 @ 9.54 uur

 160. Zoveel academisch geboefte is te vinden bij de PvdA , die bezig is met hun eigen AMBITIE , en SCHIJT hebben aan hun achterban ?
  Onvoorstelbare DOMHEID , om daar nog achteraan te blijven lopen : ARBEIDERS worden al jaren zwaar bedonderd door die lui en nog steeds gaan de ogen en oren niet open ?

  Reactie door Fred — maandag 1 oktober 2007 @ 10.10 uur

 161. PvdA = Partij van de Afvallige

  Reactie door Fred — maandag 1 oktober 2007 @ 10.49 uur

 162. 145 Gandalf.

  Weet je nog wat Jan Marijnissen zegt ´Solidariteit is een vorm van beschaving´
  Dus kom op Gandalf blijf jezelf en als je staat voor solidariteit en beschaving blijf meedoen.

  154. Alex

  Je hebt wel gelijk maar dan nog een mens is niet van steen en behoeft zich niet alles te laten welgevallen, zelfs de grootste rots kun je met voldoende dinamiet aan het wankelen brengen. Bovendien weet je niets van achtegronden van mensen en heeft de een wel een heel mooie achtergrond cq. leeft in een confortabele positie vanwaaruit dat gemakkelijk gezged kan worden.

  Reactie door Henny — maandag 1 oktober 2007 @ 14.53 uur

 163. @ 150 Ed Sorrento

  Ik kan wel min of meer begrijpen dat je sceptisch bent over mijn theorie; in absolute zin is het ook ongeloofwaardig.

  Toch ben ik er van overtuigd. Heel veel dramatische situaties in de geschiedenis zijn met deze theorie feilloos verklaarbaar.

  Het proces kan overigens wel gestopt worden. Ik ken legio voorbeelden maar het meest aansprekende voorbeeld is dat van de Cuba Crisis. Deze situatie ontwikkelde zich exact zo, luister maar een naar de direct betrokken hoe dicht we toen bij de vernietiging van de aarde zaten en het was slechts JFK ( mind you de militaire en politieke top van de VS concludeerden allen dat een kernoorlog de enige oplossing was en deden alles, ook oneigenlijke dingen, om dit te bewerkstelligen ; je zou je in de details van deze geschiedenis eens moeten verdiepen ) die zich uit dat vicieuze zelfversterkende proces wist te ontworstelen en de wereld letterlijk redde. Dit is slechts gegeven aan een echte leiders.

  Die desinformatie dient voor de betrokkenen slechts als verantwoording van hun handelen. Jazeker, ik stel dat zelfs zij deep down weten dat het niet goed is wat ze doen en zij sussen hun geweten met dooddoeners als : iemand moet de verantwoordelijkheid nemen, of het is eenzaam aan de top, of niemand weet hoe groot de verantwoordelijkheid is die ik draag, of iemand moet het vieze werk doen etc. Dat die desinformatie zo nadrukkelijk klinkt is slechts de Nagalm van de meute.

  Nogmaals ik begrijp je scepsis maar verwerp mijn mening niet meteen, hou je er voor open en oordeel desnoods later.

  Reactie door ACE — maandag 1 oktober 2007 @ 18.49 uur

 164. @ 150 Ed Sorrento

  verbetering : luister maar een naar de direct betrokken = luister maar eens naar de direct betrokkenen

  Reactie door ACE — maandag 1 oktober 2007 @ 18.52 uur

 165. ACE — maandag 1 oktober 2007 @ 18.49 schrijft:

  hoe dicht we toen bij de vernietiging van de aarde zaten en het was slechts JFK ( mind you de militaire en politieke top van de VS concludeerden allen dat een kernoorlog de enige oplossing was en deden alles, ook oneigenlijke dingen, om dit te bewerkstelligen ; je zou je in de details van deze geschiedenis eens moeten verdiepen ) die zich uit dat vicieuze zelfversterkende proces wist te ontworstelen en de wereld letterlijk redde.

  John F. Kennedy was een polydruggebruiker. Naast andere drugs, kreeg hij van Van Dr. Max Jacobson vaak amfetamine- en van Dr. Janet Travell Novocain injecties. Onder invloed hiervan heeft hij compleet gefaald tijdens belangrijke onderhandelingen met Nikita Chroesjtsjov. Toen Kennedy weer in de V.S. terug was heeft hij schijnbaar gezegd dat Chroesjtsjov tijdens deze onderhandelingen compleet over hem heen had gelopen en dat hij nu niet anders meer kon dan zich keihard opstellen, zodat de Russen hem alsnog als een ‘tough guy’ zouden beschouwen. Deze harde opstelling resulteerde in de Cubaanse rakettencrisis.

  Daarbij komt ook nog dat de beëindiging van de rakettencrisis helemaal niet door JFK’s ‘manmoedig’ optreden kwam, maar door een geheime deal met Chroesjtsjov. Er zijn toentertijd stiekem afspraken gemaakt dat de V.S. nooit Cuba zou binnenvallen en de NATO hun Jupiter raketten uit Turkije zouden verwijderen als Rusland de raketten uit Cuba zou weghalen.

  Ook de aanleiding van de crisis lag bij de V.S. Deze hadden, zoals eerder vermeld, namelijk raketten in de Russische achtertuin geplaatst (Turkije) waarna Rusland, als reactie hierop, raketten in de achtertuin van de V.S. (Cuba) stationeerden.

  Ananga

  Reactie door Ananga — dinsdag 2 oktober 2007 @ 12.50 uur

 166. Welk nut heeft een referendum nog?
  De grondwet is al een FEIT ! (verdrag v.Rome 2004)
  Het moet alleen worden geratificeerd (door de landelijke parlementen)
  Vandaar dat de uitkomst van het antwoord van De Raad van State met beide handen door Balkenende en Bos wordt aangegrepen om te roepen dat een referendum niet nodig is.
  Nee, dat dankt je de Koekoek! Nu kunnen ze het door het parlement jassen, anders krijgen ze een Nee van het hele Nederlandse volk.
  Maar waarom willen ze zo graag dat die grondwet er komt? Waarom doen ze er zo stiekem over?
  Al dat gedoe eromheen sterkt het vermoeden dat er iets niet klopt met die grondwet! Dat zullen we alleen pas merken als ie er is, en dan is het te laat!
  Dan mogen we misschien niet meer stemmen of krijgen we verplicht een chip onder de huid.
  Wordt er gekeken of we niet zitten te nietsen in de tijd van de baas. Tijd is Geld voor Kapitalisten, ledigheid een Zonde!

  Judas Balkenende levert ons blijkbaar graag uit aan de Nieuwe Wereldorde. Maar wat wordt hij er zelf beter van?

  Mensen kijk allen op “Prison Planet.com” en laat de waarheid tot je doordringen…

  Reactie door Frank vK. — dinsdag 2 oktober 2007 @ 13.11 uur

 167. @ 165 Ananga

  Zo schrijven we allemaal onze eigen geschiedenis.

  Zover ik weet heeft Kennedy slechts een keer direct met Chroesjtsjov contact gehad. Dat ging over Berlijn. Kennedy heeft tijdens en na dat gesprek diplomatiek mogelijk gemaakt dat Berlijn opgedeeld kon worden is een westelijk en oostelijk deel ten einde oorlog te voorkomen. Chroesjtsjov ervoer dit als een zwakte bod en zette meer druk. Kennedy legde de luchtbrug aan en voorkwam daarmee escalatie en inderdaad oorlog. Ik in ieder geval beschouw dat geenszins als een walk over van Chroesjtsjov.

  Kennedy heeft inderdaad een keer in regeringskring gezegd dat de VS zich hard diende op te stellen. Dit was met name gericht op de diplomatie omdat volgens Kennedy Chroesjtsjov geen andere taal verstond. Echter tot aan de ontdekking van de kruisraketten op Cuba heeft dat geen inhoud gekregen. Bovendien is deze uitspraak nooit vastgelegd op papier dus de exacte woorden zijn niet bekend.

  Het drugsprobleem van Kennedy is overdreven maar het was inderdaad een feit. Let wel, dit is wel intieel medisch ontstaan. Kennedy had een zwakke gezondheid. Maar ik begrijp niet wat dat ermee te maken heeft. Probeer je te suggereren dat Kennedy door dat drugsgebruik incappabel was. Mijns inziens was dat volledig niet het geval.

  De geheime deal klopt maar het idee daarvoor was volledig en alleen van Kennedy. Bobby heeft het welliswaar bewerkstelligd maar toch, het idee is enkel en alleen ontsproten uit het brein van JFK.

  De raketten in Turkije stonden er in 1962 al bijna 6 jaar. Dat dit de aanleiding was voor de Cuba crisis is volkomen kletspraat. Zelfs de Russen hebben toeggeven dat ze dat als oneigenlijke vrijpleiting hebben gebruikt maar dat dit feitelijk geen enkele rol van betekenis heeft gespeeld. Tussen neus en lippen door hebben de Russen toegegeven dat het plaatsen van de kruisraketten op Cuba voor Chroesjtsjov feitelijk een aggressieve strategie ( hij had dus blijkbaar inderdaad een one track mind zoals Kennedy zei) betrof en hij niet had verwacht dat Kennedy er iets aan durfde te doen.

  Omdat je geschiedenis verschillend kunt interpreteren, heb ik Ed Sorrento met name gevraagd niet mijn verhaal voor waar aan te nemen maar dit te verifiëren bij mensen die er bij waren, die het kunnen weten.

  Lees wat Robert McNamara er over heeft geschreven ( hou in gedachten dat ook hij een ego heeft dat hij mooi uit wil laten komen ), luister wat hij erover in de media heeft verteld, woon een lezing bij alhoewel hij dat haast niet meer doet over dit onderwerp.

  Kortom ik blijf bij mijn mening echter de discussie met Ed Sorrento ging ergens anders over.

  Die ging over de zichzelf in stand houdende zelfvernietigende kracht van de mens en de mensheid. Als JFK dit in jou optiek al niet kon tegenhouden is mijn punt alleen maar duidelijker; ……

  de europese grondwet is een feit.

  Reactie door ACE — dinsdag 2 oktober 2007 @ 15.32 uur

 168. ACE — dinsdag 2 oktober 2007 @ 15.32 schrijft:

  Zover ik weet heeft Kennedy slechts een keer direct met Chroesjtsjov contact gehad. Dat ging over Berlijn.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Image:John_Kennedy%2C_Nikita_Khrushchev_1961.jpg

  De raketten in Turkije stonden er in 1962 al bijna 6 jaar. Dat dit de aanleiding was voor de Cuba crisis is volkomen kletspraat. Zelfs de Russen hebben toeggeven dat ze dat als oneigenlijke vrijpleiting hebben gebruikt maar dat dit feitelijk geen enkele rol van betekenis heeft gespeeld


  In 1961, the U.S. deployed 15 Jupiter IRBMs (intermediate-range ballistic missiles) at İzmir, Turkey, aimed at the western USSR’s cities, including Moscow. Given its 1,500-mile range, Moscow was only 16 minutes away. Yet, Kennedy gave them low strategic value, given that a SSBN submarine provided the same magnitude of threat, and from a distance.

  Khrushchev publicly expressed anger and personal offence from the Turkish missile emplacement. The Cuban missile deployment — the first time Soviet missiles were outside the USSR — was his response to U.S. nuclear missiles in Turkey. Previously, Khrushchev had expressed doubt to the poet Robert Frost about the readiness of the “liberal” U.S. to fight over tough issues. (The Presidential Recordings of John F. Kennedy, Sept 10 1962, p111)

  Je hebt gelijk dat een deel van zijn druggebruik initieel door de verkeerde behandeling van zijn vele medische problemen is ontstaan, maar zijn drugs problemen waren zeker niet overdreven en zijn van grote invloed op de geschiedenis geweest.

  Maar afijn, ik reageerde enkel op jouw opmerking dat John F. Kennedy een groot leider en staatsman is geweest. Hij was inderdaad een minder kolossale schurk als bijv. Lyndon B. Johnson, Richard Nixon of George W. Boef, maar we moeten niet voorbijgaan aan zijn talrijke fouten en tekortkomingen en al helemaal niet de Amerikaanse persoonsverheerlijking, mythevorming en propaganda herhalen in het licht van de bekende feiten.

  Ananga

  Reactie door Ananga — dinsdag 2 oktober 2007 @ 18.35 uur

 169. @ 168 Ananga

  Die foto is inderdaad van het enige directe contact tussen die twee en vond plaats in juni 1961 en toen is er naar mijn mening uitsluitend over Berlijn gesproken. Kennedy wilde Berlijn verdelen en Chroesjtsjov zag die optie als een mogelijkheid meer druk te zetten; hij had die verdeling van Berlijn immers al binnen. Uiteindelijk is Berlijn “opgelost”.

  De suggestie dat Kennedy door invloed van drugs door Chroesjtsjov daar in Wenen van tafel geveegd is deel ik niet.

  Het tweede kernpunt is wat pijnlijker. Ik heb alle presidential recordings van JFK ooit eens allemaal gelezen en het blijkt dat mijn geheugen mij in de steek laat. Ik was er op een of andere manier van overtuigd dat de VS al in 1956 in Turkije aanwezig waren. Feit is dat je gelijk hebt met betrekking tot de midden lange afstandraketten in Turkije. Meestal vertrouw ik op mijn geheugen omdat ik niet afhankelijk wil zijn van Oliver Stone-achtige media roddels. Gaat niet altij goed.

  Niemand is perfect. Ik vraag ook niet om een perfecte leider maar om een leider met een originele betrokken visie op en voor het volk.

  Vreemd is dan wel weer dat ik Clinton altijd een van de betere amerikaanse presidenten noem, juist omdat hij weinig fouten heeft gemaakt; Ruanda verzaakt in te grijpen en Kyoto bewust vooruitgeschoven.

  Ik houd echter staande dat JFK in de maand voor de definitieve oplossing een proces heeft weten om te buigen waar die vernietigingsdrang haast onomkoombaar was.

  Echter zoals gezegd daar ging het niet om. De discussie ging over de zelfvervullende vernietigingsdrang van de mens die haast niet te stoppen is.

  Reactie door ACE — dinsdag 2 oktober 2007 @ 20.16 uur

 170. Gandalf is een tovenaar. Die komt wel weer terug.

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 3 oktober 2007 @ 3.35 uur

 171. @ 170 Olav Meijer

  Goedemorgen allen

  Zeker komt Gandalf terug, hij zal wel moeten want anders blijven we verstoken van humor.
  Ik kan het goed begrijpen dat hij de buik vol heeft van die nietszeggende luchtbraller ACE en dat hij eerst even wat andere leuke dingen aan het doen is, maar dat hij terugkomt staat als een paal boven water.

  Reactie door Pool — woensdag 3 oktober 2007 @ 7.59 uur

 172. @ 171 Pool

  Ach valt wel mee, om jou stukjes moet ik ook altijd verschrikkelijk lachen.

  Goedendag Zeg.

  Reactie door ACE — woensdag 3 oktober 2007 @ 12.09 uur

 173. @171, Trouwens Pool, als jij een reisje
  ‘om de noord zou maken’ zou je hem vast kun-
  nen tegenkomen en hem er mentaal even bij de
  haren bijslepen en ook wat ‘technische idee-
  tjes’ uitwisselen, waar jullie beiden goed in
  zijn en Gandalf kan het vast wel een keer toch plooien met zijn andere b.b.h.h., toch?

  Reactie door Madelief — woensdag 3 oktober 2007 @ 15.40 uur

 174. @ 166 Frank vK.

  Een referendum heeft geen enkel nut, een verdrag komt er toch, en een meerderheid van de Nederlanders is voor…

  Reactie door Rick — woensdag 3 oktober 2007 @ 16.09 uur

 175. De PvdA is gewoon bang voor een fors zetelverlies bij nieuwe verkiezingen,wanneer Balkenende de handdoek in de ring zou werpen.Overigens zou het CDA er ook bekaaid vanaf komen.Deze 2 partijen houden zich zo in de tang.Uiteindelijk dicteerd het CDA de PvdA.Dat zie je wel aan Donner,welke brutaal de fractiekamer van de vice fractie-leidster van de PvdA binnen komt,om de eisen voor het ontslagrecht,kracht bij te zetten.

  Reactie door Jelle — woensdag 3 oktober 2007 @ 17.15 uur

 176. Het word een keer tijd voor opstand. om de regering te laten merken dat we het spuugzat zijn om zo opgelicht en genaaid te worden.. Hoop dat deze partij wat voor ons kan betekenen

  Reactie door dennis — woensdag 3 oktober 2007 @ 19.43 uur

 177. Hoezo een meerderheid is voor de eu grondwet – een meerderheid is tegen – die mmerderheid is het dik zat om uitgemolken te worden door de multinationals en het grootkapitaal – arbeiders verenigt u en wordt wakker

  Reactie door D Sanders — donderdag 4 oktober 2007 @ 17.51 uur

 178. @ 173 Madelief

  Waarschijnlijk kom ik langs Gandalf volgende week, alhoewel ik naar het oosten wegtrek maar ja we kennen Gandalf, hij duikt daar op waar je hem niet verwacht.

  Prettige nacht verder

  Reactie door Pool — donderdag 4 oktober 2007 @ 23.48 uur