Nationale Petitie voor EU-referendum

woensdag 26 september 2007 :: 12.14 uur

Dit artikel verscheen 26 september op het weblog

Referendum

Na de draai van de PvdA inzake het referendum over het nieuwe Europese verdrag, zal de SP zich maximaal inzetten om alsnog via publieke druk een volksraadpleging af te dwingen. Via www.referendumnu.nl wil de SP met alle voor- én tegenstanders, van alle politieke gezindten, een oproep doen aan de coalitiepartijen om een referendum mogelijk te maken. Daarvoor wordt ook de hulp ingeroepen van VVD, Partij voor de Vrijheid, GroenLinks, D66, Partij voor de Dieren, vakbonden en maatschappelijke organisaties.

Initiatiefnemer Harry van Bommel: “Een forse meerderheid van de bevolking wil zich uitspreken over het nieuwe verdrag. Voorstanders en tegenstanders, linkse en rechtse mensen, conservatieven en progressieven. Die betrokkenheid is heel belangrijk voor de toekomst van Nederland en Europa. De regering geeft een zeer slecht signaal af door een referendum af te wijzen. De PvdA-top laat blijken totaal vervreemd te zijn van haar achterban door in meerderheid tegen een volksraadpleging te zijn. Wij hopen genoeg publieke druk op de politiek uit te kunnen oefenen om alsnog een referendum af te dwingen. De beste manier om de mensen te betrekken bij Europa, is een nieuw referendum uitschrijven. De beste manier om de mensen van Europa en de politiek in het algemeen te vervreemden, is een referendum blokkeren.”

Teken ook op ReferendumNu.nl

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

238 Comments

238 reacties

 1. de regering is zeker bang voor het volk.
  Zij durft de confrontatie niet aan en zijn bang voor een afwijzijng.

  Reactie door M. jansen — woensdag 26 september 2007 @ 12.22 uur

 2. Heel goede actie! Vooral omdat zowel links als rechts en voorstanders en tegenstanders dit kunnen tekenen!

  Reactie door Fred Perry — woensdag 26 september 2007 @ 12.34 uur

 3. Ik heb net de reacties van PvdA-kiezers en-leden op de site van de PvdA gelezen. Die liegen er niet om. Ik ben bang dat ze hun eigen partij nu wel de nek om hebben gedraaid. Ik ben zelf onlangs lid geworden van de SP vanwege ongenoegen over het beleid van de PvdA. Ik denk dat er nog heel wat meer zullen volgen

  Reactie door J Vrolijk — woensdag 26 september 2007 @ 12.38 uur

 4. De PvdA bazelt over het ontslagrecht dat ze als wisselgeld hebben binnengehaald.
  De sukkels weten blijkbaar niet dat in dit nieuwe Europese “verdrag” een “flexibilisering” van de arbeidsmarkt wordt voorgesteld. Met andere woorden: “zorg dat je werknemers makkelijk kunt ontslaan”

  Je geeft met dit nieuwe verdrag Europa de macht om dit wisselgeld weer gelijk af te nemen. Dan sta je daar als PvdA met lege handen..

  Of ging het zo: “laat dat wisselgeld maar zitten…”

  Reactie door Janneman — woensdag 26 september 2007 @ 12.39 uur

 5. Geachte lezer,
  waarom zo druk maken over een verdrag ?of een vlag en lied ??? we zijn al lang en breed verkocht door de mensen die het “voor het zeggen hebben” Nederlanders worden gelijk uitgeleverd, zonder vragen, en welke waarborgen hebben wij als een buitenlandse staat ons vraagt een bekeuring te betalen ??? niets, Nederland is niet meer de BV nedeland maar de NV….de aandelen zijn al lang verkocht !
  Ik zelf zal voor stemmen, omdat het misschien beter is dat Brussel het voor het zeggen heeft als deze kliek van gekken die het nu voor het zeggen heeft in Den Haag, mijn pleidooi is ook, HEF NL OP geeft de zakkevullers alles en misschien is er een kruimel voor ons over !

  Reactie door J. de Bruin — woensdag 26 september 2007 @ 12.39 uur

 6. Heb getekend, misschien een optie om op de openingspagina een teller te zetten.
  Zoveel “bedrogen kiezers” gingen u voor!!!

  Reactie door Sinne Tolsma — woensdag 26 september 2007 @ 12.54 uur

 7. Jaques Tichelaar: “Het resultaat is zo goed dat je niet bang moet zijn het voor te leggen aan de bevolking.” en “Ik zie geen enkel argument om geen referendum te houden.” (Telegraaf 26 juni 2007″

  Wat een pathetische club ja-knikkers is het geworden. Ik begrijp niet waarom de PvdA niet fuseert met het CDA, beide partijen lijken wel een blauwdruk. Wedden dat ze nu (is overigens al geregeld in het torentje door sublieme machtspolitiek van draaikont en anti-democraat Balkenende) de ontslagrecht binnenhalen.
  Shame on them. Koehandel. And they call it a democracy.

  Het demasque van de partij van Wauter and Tichelaar is compleet.

  Reactie door Dokter Noot — woensdag 26 september 2007 @ 12.55 uur

 8. Ik sta achter dat idee van Sinne.
  Is het technisch mogelijk om hier een teller bij te zetten.
  Ik zal al mijn vrienden en vriendinnen gaan mobiliseren om vooral te stemmen.

  Reactie door Dokter Noot — woensdag 26 september 2007 @ 12.57 uur

 9. Wat, hoezo ontslagrecht, wordt een hamerstuk in Brussel, ik denk met nog heel veel meer slechterder wetten voor de laaggeschoolden & middelbaar opgeleiden, waar wij dan niets meer aan kunnen veranderen daar het in EU-verband besloten is.

  Reactie door gonda — woensdag 26 september 2007 @ 13.09 uur

 10. Stelling http://www.stand.nl/

  Het is moedig van de PvdA om tegen een referendum te stemmen:

  Eens 30%
  Oneens 70%

  Misschien goed om daar nog even op de knopjes te drukken?

  -0-0-0-0-0-0-0-0-

  Moedig? Het is ronduit KOEHANDEL!
  Verruild en verloochend en als troostsnoepje geen versoepeling ontslagrecht!
  Alsof het volk zich zo zal laten chanteren!!

  Reactie door Gloria — woensdag 26 september 2007 @ 13.14 uur

 11. Geen referendum is een “grenzenloze” stommiteit!

  Reactie door Gerrit — woensdag 26 september 2007 @ 13.16 uur

 12. Laat de PvdA toch lekker zo verder gaan! Nu duurt het natuurlijk helemaal niet lang meer voordat wij (de SP) de grootste linkse partij worden.
  Ik weet dat je in een coalitie compromissen moet sluiten, maar als je 2 hele belangrijke dingen weg geeft om allen het CDA te plezieren dan ben je toch wel heel erg zwak!
  Nu is het natuurlijk niet interessant om te weten waarom wij naar Irak zijn gegaan en een referendum is natuurlijk helemaal belachelijk, want stel je voor dat Nederland ook weer “nee” zou zeggen dan zal het licht wel weer uit gaan en andere doemscenario’s treden dan weer in werking.
  Harry van Laak.

  Reactie door harry van laak — woensdag 26 september 2007 @ 13.21 uur

 13. Als ik tegen de het verdrag stem,steun ik dan de argumenten van de SP, of die van Wilders. Over welke NEE moet het kabinet gaan heronderhandelen.De SP en Wilders samen tegen het verdrag brrr.

  Reactie door Piet van Dijk — woensdag 26 september 2007 @ 13.25 uur

 14. @10 PS

  Hmm…zo te zien heeft Tichelaar de PvdA aan het werk gezet. De uitslag is inmiddels wat gewijzigd.

  Reactie door Gloria — woensdag 26 september 2007 @ 13.26 uur

 15. Hoor net op het nieuws dat het stuivertje wisselen referendum/ontslagrecht geheel niet mee gespeeld heeft en dat alles op een gerucht berust. Dit is zowel door CDA als PVDA bevestigd.
  De grote leegloop is begonnen bij beide vrees ik!

  Reactie door Sinne Tolsma — woensdag 26 september 2007 @ 13.33 uur

 16. Wanneer de Heer Balkenende zijn werk goed had gedaan,dan had hij echt onderhandeld over het afstaan van bevoegdheden aan Brussel. Wanneer hij, zoals Blair, een uitzonderingspositie geclaimd had op het gebied van binnenlands bestuur en justitie dan was de zaak misschien nog te beargumenteren. Balkenende is geen partij geweest tegenover zwaargewicht politici.
  Ikzelf ben absoluut tegen een uitverkoop van de nederlandse autonomie aan een ondemocratische en bureaucratische organisatie die nog geen enkel jaar een goed-
  gekeurde jaarrekening heeft kunnen overleggen.

  Reactie door Dirk Kelderman — woensdag 26 september 2007 @ 13.33 uur

 17. lees ook:

  http://www.sargasso.nl/archief/2007/09/25/balkenende-dreigde-op-te-stappen/

  De PvdA-fractie heeft tégen het houden van een EU-referendum gestemd omdat Balkenende gedreigd heeft met het opblazen van het kabinet, door persoonlijk op te stappen, indien de fractie vóór zou stemmen.

  Reactie door ipuntje — woensdag 26 september 2007 @ 13.33 uur

 18. J. de Bruin, ben je nu serieus? Nederland opheffen? Alles aan zakkenvullers geven? DE Zakkenvullers hebben alles al in handen en daarom is de ongelijkheid ook zo groot! Het moet uit handen van die incompetente zakkenvullers die alleen bezig zijn hun eigen ego bij te vullen en te strelen! Stem voor J. de Bruin, voor de toekomst! weet je nog 1850? We zijn weer terug in de tijd..het is weer tijd voor revolutie en geen mak gedrag! Toen was het met de kerk en hel en verdoemenis en nu is het BRUSSEL???! Nee J. de Bruin stem voor een referendum> Laten we leren van het verleden

  Reactie door cynthia — woensdag 26 september 2007 @ 13.33 uur

 19. Wanneer gaan we de straat op? Of de raad van state aanklagen vanwege landverraad?

  Lebbis en Janssen zullen tenminste bij hun jaarlijkse ‘dat komt nooit meer terug’ in ieder geval onze nationale souvereiniteit kunnen vermelden

  Reactie door De Linkse Lonsdaler — woensdag 26 september 2007 @ 13.40 uur

 20. Misschien is het handig om de krachten te bundelen met : http://www.wijwillenreferendum.eu/

  Reactie door Jory — woensdag 26 september 2007 @ 13.41 uur

 21. DRAAIKONTEN DIE PVDA…!!
  PVDA = Partij van de Draaiers…

  Reactie door eric — woensdag 26 september 2007 @ 13.41 uur

 22. Ik vind het heel goed dat er geen referendum komt. Het volk is dom, bewees het vorige al eens.

  Reactie door Marijn — woensdag 26 september 2007 @ 13.43 uur

 23. Persoonlijk hoop ik op de ondergang van de PvdA, ze kunnen niet eeuwig door blijven gaan met het bedriegen van hun kiezers.

  Wat ik me eigenlijk afvraag… Ik lees overal verontwaardigde reacties op websites als Fok, GeenStijl, PvdA, SP etc. Maar ik kan nergens iets terugvinden over een protestmars/-actie etc.

  Is NL zo mak geworden door de jaren heen dat we niet meer te mobiliseren zijn?

  Reactie door Rein van Laak — woensdag 26 september 2007 @ 13.47 uur

 24. Op deze E Mail naar Diederik Samson …….PVDA je kan eenmaal over de kiezer heen lopen, maar niet heen en weer!… Kreeg ik de volgende E Mail retour van hem……. Leg mij nu eens uit waar dat kiezersbedrog zit: Ja, wij wilden graag een referendum en onze kiezers ook. Maar alle kiezers samen (jullie dus!) hebben ervoor gezorgd dat er geen meerderheid is in beide Kamers van de Staten Generaal (dus Eerste én Tweede Kamer) om het referendum er via een initiatiefwet erdoor te slepen. Dus was de enige mogelijkheid om vanuit het Kabinet een referendum te organiseren, maar dezelfde kiezers (alweer, jullie dus), hebben er ook voor gezorgd dat een combinatie van partijen vóór een referendum geen Kabinet konden vormen (tenzij je SP, PvdA, GrL, D66 én Wilders een houdbare combinatie vindt). Dat heet democratie. Welke kiezers zijn er nou bedrogen? Konden wij het Kabinet opblazen over deze kwestie? Jazeker. Was er dan een referendum gekomen? Nee, want het demissionaire kabinet had nog steeds dezelfde samenstelling en de peilingen wijzen op van alles, maar niet op een mogelijk Kabinet dat ná verkiezingen wél een referendum organiseert. En – misschien vind jij het onbelangrijk, maar ik vind het heel belangrijk – aanpassing van het ontslagrecht is nu van de baan. Hebben wij nu echt onze kiezers bedrogen door een referendum tegen te houden dat er toch niet gekomen zou zijn (eerste kamer wijst het immers af) en het voortbestaan van een goed ontslagrecht dat zekerheid biedt te redden? Met vriendelijke groet, Diederik…….., Diederik Samsom Lid Tweede Kamer PvdA ….// Opvallend dat dus toch het referendum is ingeruild voor het ontslagrecht.

  Reactie door G Janssen — woensdag 26 september 2007 @ 13.50 uur

 25. Jan ,
  Ik vind het een goed initiatief,alleen kan ik bij de andere partijen die de initiatiefwet steunen niets vinden over referendumnu.nl
  Om nog meer mensen te bereiken zou samenwerking op dit punt effectiever zijn.

  Reactie door tom — woensdag 26 september 2007 @ 14.12 uur

 26. Om de grondwet te wijzigen is er een tweederde meerderheid nodig van de eerste en tweede kamer.

  Reactie door Lezer — woensdag 26 september 2007 @ 14.14 uur

 27. Opnieuw is Balkenende er in geslaagd om een grote partij in verwarring te brengen. Die man is een genie! Eerst haalde hij de LPF vakkundig onderuit, maar over dat wapenfeit kun je nog twisten. Als hij niet was geholpen door een doorgedraaide revolverheld, was hij wellicht zelf onderuit gegaan. De VVD was een taaiere kluif, maar ook deze partij is door hem, in opperste verwarring nog wel, op een zijspoor gezet. Nu heeft hij de PvdA zo gek gekregen dat ze hun eigen graf graven. Achteraf gezien mogen wij van de SP van geluk spreken. Maar wat schieten we er mee op. Door de verdeel en heers politiek van het CDA is deze partij haast onaantastbaar geworden. Zelfs als de SP de grootste wordt heeft Balkenende het voor het zeggen. Want wie wil er onder de leiding van Jan meeregeren? Hoe je het ook wendt of keert, JP heeft de partners voor het uitzoeken. Of zie ik het helemaal verkeerd?

  Reactie door Harry Scheltema — woensdag 26 september 2007 @ 14.15 uur

 28. @13 cynthia.

  Ik denk, dat ik J. de Bruyn Begrijp. Tijdens de Koraanse oorlog in de jaren 50, liepen horden hersenloze chinezen tegen het machinevuur in, met die gedachte er zal heus wel eentje doorbreken dan hebben wij de oorlog gewonnen. Inmiddels stapelden de lijken op, die dachten een kruimeltje er beter van te worden. It’s all in the game.

  Reactie door d'olle Henk — woensdag 26 september 2007 @ 14.16 uur

 29. @12 Sinne Tolsma

  Natuurlijk zal niemand van de regeringspartijen toegeven dat deze koehandel gedreven is ! We weten dat pas zeker als de versoepeling van het ontslagrecht definitief niet door gaat. Ik kan me niet voorstellen, dat het referendum door de PvdA voor niks weggegeven is. Mocht Donner wel zijn zin krijgen, dan zal de PvdA in de peilingen zakken tot hooguit 20 zetels, voorspel ik.

  Reactie door simbro — woensdag 26 september 2007 @ 14.18 uur

 30. Wat is de Grondwet voor Nederland?

  De Grondwet is het belangrijkste staatsdocument van Nederland. In de Grondwet staan alle regels voor onze staatsinrichting en de Grondwet legt daarbij onze grondrechten vast.

  Hoogste wet
  De Grondwet is de hoogste Nederlandse wet; andere wetten dienen de Grondwetbepalingen in acht te nemen. De Grondwet van het Koninkrijk der Nederlanden dateert van 1814 en is in de loop van de geschiedenis verschilende malen gewijzigd.

  Grondwet wijzigen
  Bij wijziging van de Grondwet geldt een andere wetgevingsprocedure dan bij wijziging van ‘gewone’ wetten. Herziening vindt plaats in twee lezingen en bij de tweede lezing is in beide Kamers een versterkte meerderheid nodig, namelijk tweederde van de stemmen.

  Eerste lezing
  De Grondwet kan pas worden gewijzigd als eerst een voorstel voor een zogenaamde overwegingswet is aangenomen. De behandeling van dat wetsvoorstel kan worden beschouwd als de eerste lezing van de Grondwetsherziening.

  Als beide Kamers het voorstel voor de overwegingswet hebben aangenomen, wordt de Tweede Kamer ontbonden. De kiezers kunnen bij de verkiezingen die daarna nodig zijn, een uitspraak doen over de voorliggende Grondwetsherziening.

  Tweede lezing
  De nieuwgekozen Tweede Kamer overweegt vervolgens een voorstel tot wijziging van de Grondwet. Dit wordt de tweede lezing genoemd. Als de Tweede Kamer het voorstel met tweederde meerderheid aanneemt, behandelt ook de Eerste Kamer het voorstel in tweede lezing. Ook die Kamer moet het voorstel met tweederde meerderheid aannemen om de Grondwet te wijzigen.

  Reactie door Lezer — woensdag 26 september 2007 @ 14.23 uur

 31. @14 Marijn
  2/3 van het volk zei nee vorige keer.
  Omdat jij ja zei is het volk dom en ben jij dus slim. Heb je misschien ook nog een sterker argument om je bewering kracht bij te zetten ?

  Reactie door simbro — woensdag 26 september 2007 @ 14.24 uur

 32. d’olle Henk even een misverstandje wegwerken. De chinezen van jou waren niet gek, maar zaten nog vol haat. Ze hadden zichzelf net bevrijdt van het Japanse juk, met bar weinig steun van de USA en nog minder van de Russen, en nu werden ze opnieuw geconfronteerd met een invasie van vreemde troepen. Onder het motto: voorkomen is beter, dan opnieuw onder de knoet moeten zitten gaven ze hun leven.

  Reactie door Harry Scheltema — woensdag 26 september 2007 @ 14.33 uur

 33. @10 Gloria.

  Je had het over NU of NOOIT, dat hadden wij tijdens onze jonge jaren op onze miltaire baret staan. “NUNCAUT NUNQUAM” dat is latijns en betekent “NU OF NOOIT”.
  Een eerlijk gevecht daar moet je nooit voor weglopen, een gevecht is nooit leuk maar de eerlijkheid dwingt een mens die strijd te aanvaarden.
  Groetjes Henk.

  Reactie door d'olle Henk — woensdag 26 september 2007 @ 14.39 uur

 34. Als het Nieuwe Europese verdrag zo goed is voor de bevolking, waarom legt men dat dan niet uit ?
  Dan stemmen we, als het geweldig goed voor ons is, vanzelf voor.

  Er wordt ons niets uitgelegd en er wordt ons niets gevraagd.
  Worden we geschoffeerd omdat we zelf niet zouden kunnen beoordelen wat goed voor ons is?
  Of worden we buiten zeer belangrijke regelgeving gehouden omdat er belangen gediend worden die helemaal niet zo geweldig voor ons zijn ?
  Worden democratische rechten verkwanseld aan de hoeders en producenten van de hype van de infantiele consument die dankzij de Grote Europese Markt goedkope arbeid en afzetmarkt in de schoot geworpen krijgen ?
  Het Europese Ideaal tegen de grote gevaren in de wereld, die ons bedreigt ?

  Of het Europese Ideaal voor de megalomane droom en eeuwige voortplanting van de bestuurdersklasse, die, behalve aan het internationale bedrijfsleven, aan niemand meer verantwoording schuldig is ?

  Reactie door hendrik dieks — woensdag 26 september 2007 @ 14.54 uur

 35. Denk niet dat het een verschil maakt, maar ik heb getekend

  Reactie door Grueber — woensdag 26 september 2007 @ 15.04 uur

 36. op naar de 1.000.000 handtekeningen…

  Echter wellicht is een landelijke week van staking en protest een betere optie. En dan wordt ook duidelijk dat de vakbonden ook onderdeel zijn van de elite..
  Een staking komt namelijk iets harder aan dan een CDtje met handtekeningen. Daar vegen ze figuurlijk hun reet mee af…

  Reactie door Zarathustra — woensdag 26 september 2007 @ 15.07 uur

 37. @25 tom

  “Daarvoor wordt ook de hulp ingeroepen van VVD, Partij voor de Vrijheid, GroenLinks, D66, Partij voor de Dieren, vakbonden en maatschappelijke organisaties.”

  Deze genoemde partijen hebben inderdaad niets hieromtrent op hun websites staan. Een link naar http://www.referendumnu.nl/ zou toch wel het minste zijn wat je bij samenwerking zou verwachten.

  SP hoe zit dit?

  Reactie door Wattenstaafie — woensdag 26 september 2007 @ 15.08 uur

 38. @ wattenstaaffie: ze zijn net een paar uur bezig, die andere partijen zijn nu eenmaal niet zo slagvaardig als de SP.

  Reactie door Fred Perry — woensdag 26 september 2007 @ 15.13 uur

 39. Zelf geloof ik niet zo in referendums over gelopen races. Het is nu van belang, samen te werken met andere linkse partijen in Europa voor een sociaal europa.

  Reactie door Nico de Vries — woensdag 26 september 2007 @ 15.17 uur

 40. We hebben het nu over een verdrag ,eerst ging het om een wet.
  Wat ik me afvraag is kunnen we er vanaf als we we strak een andere regering hebben of zijn er juridische conceqenties aan verbonden c.q eeuwigdurende verplichtingen.
  Zoals b.v de gasleveranties aan italie voor belachelijke prijzen of de ijzeren lijn die belgie het recht geeft om over nederlands natuurgebied treinen te laten rijden.
  voor een referendum dus.

  Reactie door che — woensdag 26 september 2007 @ 15.18 uur

 41. @17 ipuntje

  Dus het is de PvdA die Balkenende in het zadel houdt!
  Aan deze partij hebben we te danken dat het volk gekneveld blijft en onder het juk van de voc-dictatuur moet overleven.
  Hiermee is de democratie dood verklaard in ons land. Want dit heeft de burger nooit gewild! De meerderheid van het volk heeft TEGEN de EU-grondwet gestemd!!

  Volksronselaar Tichelaar is een ordinaire leugenaar. In wezen een meineed-pleger!
  Je kan niet zonder gevolgen de kiezers gouden bergen beloven en er een glibberig moeras voor in de plaats zetten.

  De PvdA had dit land kunnen verlossen van dit drogredenerende kabinet. Een list en bedrogkabinet onder leiding van een vroomonzindelijke CHANTEUR die het volk een gruwelijke loer draait middels het onder druk zetten van een regeringspartij.

  En een partij die DIT met zich laat doen rangschikken we onder de NSB-ers.
  Het zullen dan ook alleen de laffe meeheulers zijn die zich nog achter zo’n partij scharen.
  Wie durft zich nog PvdA-er te noemen! Brr..

  Reactie door Gloria — woensdag 26 september 2007 @ 15.27 uur

 42. Waarschijnlijk worden we al door de EU geregeerd, we hebben al niets meer te vertellen, daar zorgt Balkenende wel voor!

  Reactie door e.krul — woensdag 26 september 2007 @ 15.32 uur

 43. Goeden middag vrienden SP.

  Het pluche is voor de PvdA zo geweldig aantrekkelijk dat ze kiezersbedrog geen enkel bezwaar vinden om dat toe te passen.
  We hadden dat al gezien bij de regeringsformatie en nu zal dat weer plaats vinden.
  Vanmiddag in de tweede kamer het betoog gehoord van een PvdAer over de noclaim in de ziekenzorg, en hoor ik dat hij het CDA verwijt dat zij zich niet aan het regeer accoord houden.
  Waarde Dijsselbloem, hou op met die komedie, je bent absoluut niet gelovenswaardig beste man.
  Denk je nu eens in hoe jullie ingepakt zijn door het CDA, en dus zullen jullie moeten volgen tegen beter weten in.
  Ook al staat het zwart op wit, dan nog zal je door de bocht gaan (180³) want dat is het gevolg van leugenachtige politiek voeren.
  Bij een volgende verkiezing zal je de gevolgen merken van deze leugens, want kiezers bedrog wordt niet door de vingers gezien door het volk.
  Denk maar niet dat ze dit vergeten ter zijner tijd, anders zullen wij het hen wel laten weten.
  EN…. Ons geloven ze eerder dan Bos\Tichelaar enz.

  Een socialistische….

  Reactie door Ouwe Dirk — woensdag 26 september 2007 @ 15.35 uur

 44. @33 d’olle Henk

  Henk ik sta te popelen! Want laten we eerlijk zijn: een volk dat zich MET OPEN OGEN zo laat verlakken en niets doet:
  IS EEN WAARDELOOS VOLK!

  Zo’n volk verdient een waardeloze leider!

  Het is tijd om OP TE STAAN!

  @35 Grueber
  Top!

  Reactie door Gloria — woensdag 26 september 2007 @ 15.44 uur

 45. Ik heb een hele hoop mensen gevraagd of ze voor of tegen een referendum zijn. Het valt mij op dat best wel veel mensen niet weten wat er precies speelt of moedeloos zijn over de kansen op een referendum of over de pollitiek in het algemeen.

  Door het bespreekbaar te maken, heb ik al veel zieltjes gewonnen voor een referendum. Iedereen moet actief daarmee zijn.

  Pvdastemmers vertel ik ronduit mijn verontwaardiging over de verantwoordelijkheid die hun dragen in deze kwestie. Ik spreek ze er duidelijk op aan.

  Reactie door ACE — woensdag 26 september 2007 @ 15.45 uur

 46. NATIONALE petitie voor referendum Eu-Verdrag behoort dan ook aan iedere Nederlander per post of emailadres aangeboden te worden!

  Reactie door Gloria — woensdag 26 september 2007 @ 15.49 uur

 47. @45 PS

  Ter ondertekening!

  Reactie door Gloria — woensdag 26 september 2007 @ 15.52 uur

 48. Laten iedereen proberen zoveel mogelijk mensen te overtuigen te tekenen op referendumNu.nl

  Het valt me op dat deze kwestie in veel kleinere kring speelt dan ik verwachtte.
  Om allerlei redenen zjn er best veel mensen die het allemaal een zorg zal zijn.
  Veel mensen zijn ongeïnteresseerd en niet op de hoogte.

  Vertel waar ze kunnen tekenen !

  Democraten aller landen roept op tot een referendum.

  Schreeuw het van de daken !

  Reactie door ACE — woensdag 26 september 2007 @ 15.56 uur

 49. Hallo allemaal. Ook ik vind het belachelijk wat er is besloten door de PVDA. Maar daar komen ze wel achter bij volgende verkiezingen…Echter even dit: Dat mensen boos zijn is terecht maar waarom moeten er weer uitdrukkingen als NSB-ers gebezigd worden (GLORIA). Grote woorden gebruiken, zonder na te denken…kan je beter bij Wilders solliciteren! Boosheid is prima maar reageer lekker op argumenten dat is beter dan strooien met beladen woorden!~!!!

  Reactie door Johan Kivits — woensdag 26 september 2007 @ 16.03 uur

 50. Waarom geen referendum ?

  Omdat het een leugen is

  Gaat die Balkenende gelukkig naar de hel.,

  hiep hoi!

  Reactie door Gerrit — woensdag 26 september 2007 @ 16.03 uur

 51. Hoorde net dat een hondentrainer zich diep schaamt voor de pvda.
  Hij had diverse prominente pvda leden nog zo geleerd dat als men een hond een worst voor zou houden, men deze moest geven bij goed gedrag.
  Hij had nooit ingezien dat die PVDA’ers de Nederlandse kiezers als hond zou behandelen en een worst(referendum) voor zou houden!

  Tzal Tichelrondje vast een worst wezen! Hij is in ieder geval cum laude gezakt.

  Reactie door Sinne Tolsma — woensdag 26 september 2007 @ 16.14 uur

 52. @20
  Inderdaad, krachten bundelen met http://www.wijwillenreferendum.eu . Het is nu alle hens aan dek, aan één dek welteverstaan.
  Groeten

  Reactie door Nettie Klompsma — woensdag 26 september 2007 @ 16.21 uur

 53. @18 ik ben er niet voor het land op te heffen maar als het zo is dat de “zakkevullers” toch alles krijgen wat ze willen, dan is het beter dat het iemand is die niet tot dit volk behoord die ons besteeld…Bakje verkoop ons en…dat is eigenlijk al gebeurd onder “mr” Kok, de rechten die Brussels ons “geeft” zijn beter als wat dit zooitje uit Den haag ons geeft, namelijk eerst verrekken en dan een spuitje ! dus opheffen de zooi, en Bakje naar de noordpool, kan hij met de ijsbeer ondergaan

  Reactie door J de Bruin — woensdag 26 september 2007 @ 16.35 uur

 54. @18 ik ben er niet voor het land op te heffen maar als het zo is dat de “zakkevullers” toch alles krijgen wat ze willen, dan is het beter dat het iemand is die niet tot dit volk behoord die ons besteeld…Bakje verkoop ons en…dat is eigenlijk al gebeurd onder “mr” Kok, de rechten die Brussels ons “geeft” zijn beter als wat dit zooitje uit Den haag ons geeft, namelijk eerst verrekken en dan een spuitje ! dus opheffen de zooi, en Bakje naar de noordpool, kan hij met de ijsbeer ondergaan

  Reactie door J de Bruin — woensdag 26 september 2007 @ 16.36 uur

 55. Als ik tegen de het verdrag stem,steun ik dan de argumenten van de SP, of die van Wilders. Over welke NEE moet het kabinet gaan heronderhandelen.

  Reactie door Bart — woensdag 26 september 2007 @ 16.42 uur

 56. Uiteraard een referendum. Ze zeggen dat de tijd de waarheid veranderd, maar de waarheid is dat de PVDA dat nu doet.

  Reactie door Ton Sijm — woensdag 26 september 2007 @ 16.44 uur

 57. het is alleen zo vervelend dat men geen referendum hoeft te houden, ook al worden er 16 miljoen handekeningen ingeleverd.

  Daarvoor zou de referendumwet weer opnieuw in het leven geroepen moeten worden en wie gaat dat doen? misschien moeten we daar eerst een referendum over houden?

  Reactie door ipuntje — woensdag 26 september 2007 @ 16.45 uur

 58. wat veel sceptische en negatieve mensen zijn er hier!

  Reactie door wim — woensdag 26 september 2007 @ 17.02 uur

 59. wat een negatieve opmerking wim

  Reactie door ipuntje — woensdag 26 september 2007 @ 17.05 uur

 60. 24.Mijn antwoord aan diederik zou zijn”

  Ja Diederik Samson dat heb je zeker.
  Je hebt bij het regeerakkoord al alles ingeleverd omdat je zo geil was om ten koste van alles te kunnen regeren en baantjes in het land te kunnen verdelen.
  En als je zo weinig in te brengen hebt nadat je een meer dan principieel punt m.b.t. democratie en vooral de controle daarop van het volk via de volksvertegenwoordiging, let wel VOLKSvertegenwoordiging, het onderzoek naar Irak dat je een referendum OOK NOG afhankelijk moet maken van het ONTSLAGRECHT,waar je ook al tegen was…. twee totaal verschillende zaken waar je dus blijkbaar OOK HELEMAAL NIETS in de pap te brokkelen hebt dan heb je zeker de verantwoordelijkheid, destijds al bij de vorming van de coalitie en NU HELEMAAL….NIET GENOMEN en ben je leugenachtich bezig en is je mandaat tot regeren geen mandaat meer maar met leugens bezette stoeltjes. Het volk heeft jullie gekozen op WEL een referendum op WEL een onderzoek naar Irak, op WEL armoedebestrijding en op WEL aftopping aan de top waar m.b.t. de kinderbijslag niets van over is gebleven. Ja Diederik Samson als je kiezersbedrog pleegt dan heb je geen recht op het aantal zetels in de kamer dat je WEL bezet en het aantal stemmen dat je WEL claimt die niets meer vertegenwoordigen, dat is dus gewoon FRAUDE plegen.
  De PvdA pleegt op grove wijze meer dan eens kiezersbedrog.
  De PvdA is een principeloze partij,leugenachtig en KLEURLOOS ook.
  Je bent gewoon bang dat het kabinet valt en de PvdA staat er niet zo goed voor door je gedraai en dat kost je ook nog burgemeesters in het land of aanstellingen van andere PvdA-ers in het old-boys netwerk. Bovendien is de PvdA rechtser en regentesker dan de rechtse partijen in meer dan een opzicht en een grote marktwerkende rechtse kliek, inteelt met het bedrijfsleven en de halfmarktwerkende publieke en semi-publieke sector alom.
  Je laat je door het CDA dicteren. De pvdA regeert niet, het CDA DICTEERT en dat kan alleen als je chantabel en te manipuleren bent.
  Je bent je legitimatie tot stemmen en rtegeren allng kwijt. Die legitimatie kwam er onder voorwaarden. En aan die voorwaarden heb je niet voldaan. Als je niet aan de voorwaarden voldoet is het contract niet meer geldig en legitiem.
  Hier is geen woord Frans bij.

  Reactie door Henny — woensdag 26 september 2007 @ 17.07 uur

 61. leugenachtig,regeren, allang.

  Reactie door Henny — woensdag 26 september 2007 @ 17.11 uur

 62. Henny 17.07 wedden dat je eenzelfde bericht terug krijgt als waar je op antwoordde.

  Reactie door Sinne Tolsma — woensdag 26 september 2007 @ 17.50 uur

 63. N.a.v. alle schreeuwen om verandering en revolutie.

  3 oktober a.s. vindt er op het Plein Tweede kamer een manifestatie plaats. (14.20 – 16.30).

  Titel:
  Help mee de thuiszorg redden.

  Mijn voorstel is het thema groter te maken en om te zetten in:
  Help mee Nederland te redden!!!

  Ik hoop/verwacht reacties te krijgen via dit log.

  Achter de zijlijn staan velen klaar om dit kabinet een enkele reis…?..te geven.

  Reactie door Roodkapje — woensdag 26 september 2007 @ 17.54 uur

 64. @49 Johan Kivits

  Hallo Johan! Was je er weer? Speciaal weer voor mij? Wat een eer!
  NSB ja!!! Dat waren mensen die meeheulden met die megalomane heerser en nota bene zich keerden tegen eigen volk!!!
  Zie wat hier gebeurt. Een partij die achter de Bush-minnende american-dream-LEIDER van ons land aan huppelt en zich hiermee keert tegen eigen volk door WIE zij zich in het pluche bevinden. OP ONZE KOSTEN!
  Dit soort plucherige lafbekken verkwanselen onze democratie. Zij behoren deze juist te behoeden en zich TEGEN een dergelijke heersende kracht als Balkenende te keren.
  Dan waren het helden geweest en vergeet niet: de wereld gaat stuk aan helden op sokken.
  Dus laat de doorsnee PvdA-er zich Tichelen en Wichelen door de Bos-formule!

  Het volk een referendum onthouden is ronduit ON-democratisch. En nee, we wachten niet op de volgende verkiezingen. Zouden ze wel willen met de troostprijsjes in hun listig brein.
  Deze keer laat het volk zich hopelijk NIET paaien!
  Want geloof maar dat de troostprijsjes ALSNOG EU-vriendelijk teruggedraaid worden.
  Tja Kivit: kwestie van nadenken!

  Reactie door Gloria — woensdag 26 september 2007 @ 18.00 uur

 65. Het is geweldig te zien hoe het woord NU met twee hoofdletters in opmars is.

  Zarashustra & Alie Dekker, goed te lezen jullie woorden in de vorige topic met net hetzelfde onderwerp als hier.

  Of er een onderbewustzijn is betwijfel ik in hoge mate, immers, wanneer we van het bestaan en de inhoud er van zouden afweten
  is het meteen al onderdeel van het bewustzijn geworden :(

  Ik houd het op gebrek aan aandacht voor de werkelijkheid NU.

  Vandaar dat dat woord zo krachtig is, speciaal in de politiek met haar oeverloos gezwam dat geen ander doel heeft ons uit die werkelijkheid weg te houden.

  Reactie door Alex — woensdag 26 september 2007 @ 18.02 uur

 66. Op de PvdA site regent het van opzeggingen, ik denk dat ze zich nu definitief hebben opgeblazen.
  De publieke radio en de kranten (van NRC tot Trouw en van de Volkskrant tot het AD) proberen vandaag nog te redden wat er te redden valt met ondermeer een bespottelijk poeslieve Standpunt. nl en de constante stroom aan beweringen (van topjournalisten) dat de PvdA wel in het nauw zit maar dat veel van de opzeggingen misschien afkomstig zijn van andere partijen.
  Hoe dom kun je worden, je kunt alleen maar op de PvdA site iets neerkeutelen wanneer je lid bent (en het juiste lidmaatschap-nummertje invult). En dat zou 95% van de PvdA-journaille toch ook moeten weten. Maar ja damage controle is nu in volle gang en de hondstrouwe PvdA-pers en de Publieke omroepen zijn altijd bereid HUN PARTIJ een helpende hand aan te bieden.
  O, o, o wat zal met name de VARA balen.

  Bij de SP en Wilders staan ze inmiddels te juichen en terecht want ik ben er van overtuigd dat de PvdA gisteren geschiedenis heeft geschreven. De partij kan ten grave worden gedragen.

  Reactie door Dokter Noot — woensdag 26 september 2007 @ 18.02 uur

 67. Zou het niet ns tijd worden om het land plat te gooien – ik doe direct mee – Nederlanders kom in opstand voor iedereen verzuipt

  Reactie door D Sanders — woensdag 26 september 2007 @ 18.02 uur

 68. @ aanvulling op mijzelf.

  Roep elk welwillend mens op te kijken op de site van Avaaz inzake Birma.

  http://www.avaaz.org/en/stand_with_burma/a.php?cl=19977763&signup=1

  Reactie door Roodkapje — woensdag 26 september 2007 @ 18.04 uur

 69. Jacques Tichelaar en Wouter Bos, zijn beide zeer onbetrouwbaar, zij blinken uit in het draaien van hun standpunten, je kunt het geen draaien noemen , maar bedriegen van hun kiezers. netjes uit gedrukt,zij jokken, maar ik denk dat belazeren beter overkomt.Ook ik ben de PvdA nu echt zat, walgelijk! Hoop nu dat hoogmoed echt voor de val komt.

  Reactie door Antoon — woensdag 26 september 2007 @ 18.09 uur

 70. @64 ALEX

  PRECIES!
  NU, NOW et MAINTENANT! (Die franzen hebben 3 tellen binnen NU-tijd gekregen!)
  Meer is er niet op het ogenblik en al die blikken die het oog behoren te houden op de werkelijkheid.
  NU is de stap voor later. NU is beslissend voor STRAKS.
  Als we niet uitkijken zitten we STRAKS in een erbarmelijk NU.
  En daar zijn wij NU STRAKS verantwoordelijk voor.
  Dag Alex!

  Reactie door Gloria — woensdag 26 september 2007 @ 18.16 uur

 71. Zou de SP niet eenzelfde actie kunnen fabriceren als toen met Jan die persoonlijk naar je toe reed of een prima plakaat voor je plakte ?
  Wedden dat die 600.000 handtekeningen die we nodig hebben zo binnen hebben ?

  Reactie door Dokter Noot — woensdag 26 september 2007 @ 18.18 uur

 72. Samsom: Door referendum ontslagrecht gered

  PvdA-Tweede Kamerlid Diederik Samsom heeft in een e-mail aan een kiezer een verband gelegd tussen het PvdA-standpunt over het EU-referendum en een mogelijke versoepeling van het ontslagrecht. Samsom heeft de inhoud van de mail bevestigd tegenover elsevier.nl.

  KOEHANDEL, LAFFE, LAFFE KOEHANDEL.
  Fuck deze schijndemocratie.

  In de Volkskrant ontkende fractie-voorzitter van de PvdA Jacques Tichelaar vanochtend nog dat er een deal is gemaakt. ‘We hebben Europa niet geruild tegen het ontslagrecht,’ aldus Tichelaar.

  Ik word doodziek van deze leugenachtige kliek.
  Wouter Bos en jaques Tichelaar U bent beide vuige leugenaars.
  U liegt en U liegt met maar 1 doel en dat is het smerige pluche die aan uw leugenachtige konten kleeft.

  Reactie door Dokter Noot — woensdag 26 september 2007 @ 18.22 uur

 73. 62. Sinne..

  Ja dat geloof ik meteen, de PvdA zal wel een eensgezinde voorgeschreven riedel bereid hebben. Het is allemaal aangeleerd en voorgeschreven gedrag cq. tekst. Ze mogen in de kamer niet eens meer zelfstandig denken, vraag me zelfs af of ze het kunnen.Het salaris dat ze krijgen als volksvertegenwoordiger behoeven ze niet te verdienen. Ze zitten daar als vazallen van het kabinet en mogen uitspreken en stemmen wat het kabinet hen voorschrijft. Wel leuk verdienen zo een beetje in die kamer hangen en zo nu en dan op het ‘voorgeschreven’ knopje drukken.
  Zouden ze daar ook op hebben geoefend?
  Ze weten immers niet eens meer wat links of rechts is. Ik weet ik reageer emotioneler en minder rationeel dan ik gewend ben maar ik word er zo langzamerhand zo ziek van.
  Ik MAG niet weg uit Nederland Sinne anders zou ik vandaag stappen ondernemen om morgen de grens over te trekken.
  Geknecht, gekneveld en betutteld en gekort en als werkschuw tuig behandeld als dom versleten en dat alles met het manende streng gereformeerde vingertje.
  Voordat je kinderen wil naar de huisarts? Je gelooft je oren toch niet. De vettehaptax?
  Je privacy in de uitverkoop zelfs aan Amerika…
  Als je van dit kabinet psychisch gestoord raakt geen hulp maar als je voor je gezondheid moet sporten of je het zelf kunt betalen of niet of niet dan komt dat misschien in het basispakket?
  Misschien krijgen we straks ieder nummertje dat we maken ter ontspanning nog vergoed in het basispakket en worden meer broodnodige behandelingen in de ban gedaan. Die 150 euro gaat dus gewoon naar de sportschool.
  Endemol gaat investeren in een zorghotel ….nu ja laat maar.
  Nederland gaat aan kneuterigheid, hebzucht en egoisme ten onder.Normen hebben geen waarde als ze niet op waarden gebaseerd zijn.

  Reactie door Henny — woensdag 26 september 2007 @ 18.23 uur

 74. Zojuist binnen:

  Amerikanen ontdekken dat Balkenende helderziend is geworden !

  Dutch Magic

  http://online.wsj.com/article/SB119058557183636680.html?

  Reactie door hendrik dieks — woensdag 26 september 2007 @ 18.32 uur

 75. Geen stijl meldt zojuist dat we geleid worden door een Gedachtenlezer

  Reactie door Ben — woensdag 26 september 2007 @ 18.34 uur

 76. Balkenende heeft gedreigd met opstappen als de PVDA voor het referendum zou gaan!
  http://www.sargasso.nl/archief/2007/09/26/pvda-zwichtte-toch-voor-harde-toon-balkenende/

  Als Balkenende op zou stappen zou dat een hele opluchting zijn.

  Reactie door koen — woensdag 26 september 2007 @ 18.41 uur

 77. Ik vind het raar dat de politiek, in deze dan de pvda zo zijn gang kan gaan.
  Als er verkiezingen zijn, en een partij heeft een programma voor ogen, die hij publiekelijk stelt om stemmen te krijgen. Dan mag toch verwacht worden, dat deze zich aan dat programma gaat houden.
  Als je zoiets als middenstander, of burger flikt, dat je afspraken maakt, iets zegt te doen, en je doet het vervolgens niet, wordt je gegarandeerd voor de rechter gesleept/. Want dan ben je namelijk mensen aan het oplichten. Kijk, als je je daadwerkelijk inzet voor iets, wat dan mislukt, allee. Maar dit is gewoon misleiding.
  Ik vindt dat als een partij een verkiezingsprogramma maakt, hij die dingen naar zijn beste vermogen moet trachten te verwezenlijken. Want ik zie een stem uitbrengen op een partij vergelijkbaar met het aangaan van een contract met een bedrijf. Je gaat toch ook niet in een restaurant zitten, biefstuk bestellen, een gehaktbal krijgen en er nog voor moeten betalen ook?

  Reactie door Bertus — woensdag 26 september 2007 @ 18.45 uur

 78. @66 Ben

  Tja… Dutch Magic.
  Balkenende’s opium: CDA-manna!
  Komt allemaal uit zijn grijze hemel vallen waar de volkszon maar geen kans krijgt om te schijnen.
  Dat heb je ervan als een leider sjoemelt met God. Een regelrechte woestijnramp op weg naar een land dat ons nooit beloofd is!

  Reactie door Gloria — woensdag 26 september 2007 @ 18.46 uur

 79. Als balkenende opgestapt was, zou ik niet erg gevonden hebben, als wouter bos dan bij verkiezingen zegt, ik wil een links kabinet, weet ik zeker dat we een linkse regering zouden hebben!

  Zo gauw de Pvda bereid is met links te regeren, zijn ze en wij uit de problemen!Waarom wil Wouter dat toch de hele tijd niet..Zeker omdat hij nog steeds de papegaai is van het olie-grootkapitaal!

  Reactie door joseph halevi — woensdag 26 september 2007 @ 18.50 uur

 80. @72 Dokter Noot

  U heeft gelijk! Zie reactie 24 G Janssen hierboven
  Hier is het stuk in Elsevier te lezen:

  http://www.elsevier.nl/nieuws/politiek/artikel/asp/artnr/171952/index.html

  Reactie door Wattenstaafie — woensdag 26 september 2007 @ 19.03 uur

 81. helaas kan ik #77 niet op de pvda site plaatsen ;(

  Reactie door Bertus — woensdag 26 september 2007 @ 19.04 uur

 82. @13 Piet van Dijk — woensdag 26 september 2007 @ 13.25,

  @55 Bart — woensdag 26 september 2007 @ 16.42,

  Dat ligt aan je argumenten. En je bepaald wie je wel of niet steund. Dat je voor een referendum bent betekend niet dat dan bij alle voorstanders van het referendum hoort.
  Er is meer dan alleen voor of tegen.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — woensdag 26 september 2007 @ 19.08 uur

 83. @75 Ben.,

  Bijna goed., hij hypnotiseert!

  Reactie door Gerrit — woensdag 26 september 2007 @ 19.18 uur

 84. Volgens een parlementarieer in de tweede kamer wordt 10 november een actiedag ism…?

  Kunnen we het dan eens een keertje eens worden!

  Kan deze datum dan in de agenda worden geplaatst?

  Het oeverloze gelul op deze site ben ik eigenlijk meer dan zat. Het schiet niet op. Wat hier wordt gedaan is een ieder die niet goed is in het debatteren de mond te snoeren.

  Actie? Laten we het daar dan eens over hebben.

  10 november of 3 oktober? Ik wacht de reacties af.

  Reactie door Roodkapje — woensdag 26 september 2007 @ 19.18 uur

 85. Ik heb 3 vrienden een e-mail gestuurd met de vraag of ze referendumNu.nl willen ondertekenen en op hun beurt een e-mail aan 3 vrienden willen sturen met dezelfde vraag.

  Als alle loggers dit doen hebben we binnen een week geen 600.000 handtekeningen maar 6 miljoen.

  Kom op, loggers schouders eronder.

  Reactie door ACE — woensdag 26 september 2007 @ 19.26 uur

 86. Nederlanders willen wel referendum
  70% van de Nederlanders wil tóch een referendum over het Europees Verdrag.
  Dat blijkt uit een peiling van TNS NIPO in opdracht van RTL Nieuws.

  Het kabinet vindt een referendum over het nieuwe Europees Verdrag niet nodig en zelfs ‘onwenselijk’. De Nederlandse bevolking denkt daar geheel anders over. Op de vraag ‘Bent u het eens met de regering?’ antwoordt 41% ‘Ja’, maar het merendeel, 59%, is het er niet mee eens. Bij de PvdA-stemmers is dat zelfs 60%, maar bij de CDA-kiezers is dat met 35% veel minder.
  Kiezersbedrog
  De PvdA krijgt een flinke veeg uit de pan van de kiezers. ‘Welke regeringspartij pleegt kiezersbedrog door geen referendum te willen?’ wordt door 63% beantwoord met ‘PvdA’; 49% zet een kruisje bij het CDA en 48% bij de ChristenUnie.

  VOLKSVERTEGENWOORDIGERS: LUISTER NU EENS NAAR HET VOLK!!!

  Reactie door Wattenstaafie — woensdag 26 september 2007 @ 19.46 uur

 87. Beste Mensen,

  Zie dit echeque als een prachtig moment!
  We kunnen NU laten zien wat we waard zijn.
  De geboden weerstand is juist een manier om de juiste keuze te maken.
  Laten we ons eronder schoffelen of hebben we weer zelfrespect?
  Nemen we de toekomst in eigen handen of worden we slaaf van een machine?
  We staan nu op een beslispunt. Dat punt zijn we zelf. Kies nu voor de afwijzing van een Europees onderdrukkingssysteem wat steeds meer vrijheid afpikt of gaan we eindelijk eens bouwen aan de 21e eeuw?
  Ik sta op!!!!!

  Reactie door r vd zon — woensdag 26 september 2007 @ 19.47 uur

 88. @82Evert-Dat is het juist,het wordt voor of tegen.Als de uitslag tegen is,welke argumenten hebben dan de doorslag gegeven,die van de SP of Wlders.Twee totaal verschillende wereldbeelden eisen de overwinning op.

  Reactie door Piet van Dijk — woensdag 26 september 2007 @ 19.53 uur

 89. PvdA
  Als een Titanic op ramkoers
  Rotsvast vertrouwen in eigen onkwetsbaarheid
  Referendum doemt op als een ijsberg.
  Kwestie van tijd.
  Gelukkig is de SP in de buurt.
  Reddingsboei en doelmatige sloep
  om veilig in beter vaarwater te komen.

  SP: goeie vaart!
  Met zo’n kapitein en bemanning komen we er wel!

  Peterter

  Reactie door peterter — woensdag 26 september 2007 @ 19.57 uur

 90. Het is inderdaad interessant op de website van de PvdA te kijken. Eerst kon ik daar ook reageren als belangstellende wat ik geworden was omdat ik bij God niet meer wist waar de partij waar ik 30 jaar op gestemd had voor stond totdat ik doorkreeg waar ze werkelijk voor stonden. Ik heb me destijds weer uitgeschreven en gevraagd mij geen nieuwsbrieven meer te zenden, dat was voor of tijdens de verkiezingen.

  Weet je wat er met handtekeningen gebeurt die je aanbiedt aan Balkenende

  Helemaal niets.

  PREMIER BALKENENDE HEEFT ZELFS NA EEN MILJOEN HANDTEKENINGEN TEGEN DE MAANDVERHUIZING NAAR STRAATSBURG

  DIT NIET……NIET…..NIET…
  NIET EENS……….
  OP DE AGENDA VAN DE RAAD GEZET.

  Premier Balkenende geeft geen zier om het nederlandse volk daar heeft hij helemaal schijt aan en de PvdA is hetzelfde.

  En verder Sommigen noemen het een ‘moedig’ besluit omdat de tegenstemmers toch maar tegenstemden omdat ze overal tegen waren of tegen Balkenende of tegen de Euro of te dom waren omdat ze niet wisten waar ze tegen stemden,of de POPULISTISCHE SP…..
  dezelfde riedel die ik nu al tijdenlang hoor en die ze blijkbaar zelf zijn gaan geloven.
  Buiten Balkenende zijn dus ook de PvdA leden helderzienden. Ik herken me immers niet in die ‘domme’ tegenstemmer die niet weet waarom. Ik weet verdomde goed waarom ik tegengestemd heb en het nu weer zou doen (er is immers niets veranderd die vlag etc…interesseert me geen zier) en dat is geenszins datgene wat zij denken.

  Boevendien wat is er moedig aan een besluit te nemen omdat Balkenende je dreigt…….
  Zeer moedig moet ik zeggen…….zaou het niet veeleer ZEER LAF zijn.
  Een ander lid zegt weer dat het nieuwe grondwettelijke verdrag voor 95% gelijk gebleven is en dat ook Brussel zelf dat zegt n.b. en vindt dat ze het beter moeten ‘uitleggen’. Het lijkt wel of ik Balkenende hoor spreken. De PvdA kon in de oppositie als Balkenende dit hanteerde hier zo kwaad om worden omdat hij zo elk inhoudelijk antwoord vermeed en ze geen enkele ingang tot argumentatie kregen, ze doen het NU zelf OOK….. ze zijn geen haar beter……nee nog erger want ze doen alsof ze anders zijn.

  En inderdaad indien er iets georganiseerd wordt in Den Haag en ik kan met iemand meereizen openbaar vervoer of anderszins dan schrijf mij maar in. Ik ben er klaar voor en klaar met dit kabinet.

  Reactie door Henny — woensdag 26 september 2007 @ 20.02 uur

 91. PvdA = Sociaal democraten ?????
  Na het afschudden van de ideologische veren onder Kok konden we het woord sociaal schrappen.
  Nu, na het afwijzen van het referendum onder Tichelaar, kunnen we ook het woord democraten schrappen.
  PvdA? Zand erover! (letterlijk, niet figuurlijk bedoeld)

  Reactie door Japio — woensdag 26 september 2007 @ 20.11 uur

 92. Nee, dit dan!
  Da’s effe lekker.
  Wel even een ander onderwerp maar klik die link even aan en dan weet je waarom die gristen kakkerlak zonodig ook mee wilde knokken in Irak!

  http://worldthechanges.punt.nl/?id=418116&r=1&tbl_archief=&

  Reactie door r vd zon — woensdag 26 september 2007 @ 20.24 uur

 93. Wanneer je NU gewoon even goed oplet en er even aandacht aan besteedt dat de P.v.d.A er NU écht prat op gaat Vanaf NU écht wel even pal te gaan staan voor het ontslagrecht waarvoor een halve eeuw geleden een vorige generatie socialisten gevochten heeft.
  De huichelaars, zoiets te gebruiken in een uitruil (die ze NU ontkennen dat ie er niet is) tégen een referendum te zijn.
  Bedenk dan dat het niet anders dan betamelijk zou zijn voor een zich socialistische partij noemende politieke organisatie, voor beiden gelijktijdig en daarmee NU de rug recht te houden.

  Reactie door Alex — woensdag 26 september 2007 @ 20.28 uur

 94. ook allemaal een mail verzonden naar de pvd#,,ook het standaart andwoordt terrug gehad,,het is dus gewoon afgesproken met der c?da,,en druk dat ze het er mee hebben.
  veel pvd$ voor de verkiezingen maar zeggen jaha daar heeft het volk recht op,,nu de veraders zitten,nehe dat hebben we afgesproken,,,en het is geen kiezers bedrog,,na na dena na,,
  ze lezen dus wel de mail.nou ja mail,,als het werkelijk zou gebeuren wat ik hun toewenste,,dan bleepen ze binnenkort het spreekwoordelijke hoekje om,ooooo die heerlijke droom,ooo ik heb nog nooit een partij zo gehaat,behalve dan mijn bleep en me bleep,,en oo ja boes en fammely,en de cia,
  en ooo mag ik nog de groetjes doen aan klaas bert en tinie,en mijn ahum schoonmoeder zeg maar voor de show.
  zovaak ben ik niet op een weblog ja toch,niet dan?

  Reactie door ad — woensdag 26 september 2007 @ 20.38 uur

 95. @Dr. Noot (72), G. Janssen (24) en Wattenstaafie (80)

  Zie ook http://www.detelegravin.nl over onder meer die e-mail.

  Reactie door Dolby — woensdag 26 september 2007 @ 20.40 uur

 96. Uit Elsevier:

  denk je dat er geen Iraq-onderzoek mag komen vanwege het baantje van de Hoop-Scheffer.,blijkt zijn broertje en natuurlijk Jan-Peter zelf en Wouter Bos natuurlijk belang te heben bij de doofpot -(beerput)

  Roland Balkenende en Ernst-Jan Balkenende
  Broers De twee jongere broers werken in het bedrijfsleven. Zij houden de premier vooral via e-mail op de hoogte van wat zij in hun omgeving waarnemen. Roland werkt voor een Amerikaans/Argentijnse multinational die pijpleidingen fabriceert. Ernst-Jan (47) is logistiek manager van een afvalverwerkingsbedrijf in Overijssel.

  Reactie door Gerrit — woensdag 26 september 2007 @ 20.54 uur

 97. De laatste der waardige Pvda’ers doet 6 oktober op het pvdacongres het licht uit door zijn vieze medeverraders zo ook te noemen en voorgoed op te stappen.

  Reactie door ACE — woensdag 26 september 2007 @ 20.55 uur

 98. @85 ace goed idee,ik heb hetzelfde gedaan.

  Reactie door che — woensdag 26 september 2007 @ 21.04 uur

 99. @ 92 r vd zon

  De een zijn brood, de ander zijn dood is dus niet de onomkoombare waarheid maar een vooropgezet spel van de gewetenlozen.

  Reactie door ACE — woensdag 26 september 2007 @ 21.05 uur

 100. @ 99 che

  Grandioos, in tijden van nood moet je het van je echte vrienden hebben, nogmaals geweldig.

  Ik hoop dat er meer ons voorbeeld zullen volgen.

  Reactie door ACE — woensdag 26 september 2007 @ 21.07 uur

 101. Laat je niet bedotten door de onslag recht deal die het NOS journaal nu aan het verkopen is.

  In de nieuwe europese (grondwet)/verdrag staat nog steeds dat de ontslagrechten versoepelt wordt!! Dus als dit verdrag aangenomen wordt, dan wordt deze zogenaamde (nep)deal over-ruled door Brussel. en zegt de PVDA wederom, Tja sorry wat brussel zegt daar kunnen we niet tegein gaan we hebben immers het verdrag goedgekeurd…

  Het is een TRUC! trap er niet in… het is zuiver kiezersbedrog (of nog erger) wat zich hier afspeelt.

  Reactie door Zarathustra — woensdag 26 september 2007 @ 21.10 uur

 102. van http://www.cemab.be :

  Het is ontluisterend wat die groep doet, temeer daar broer Roland Balkenende o.a. in Kazahkstan en voor de amerikaanse olie junta buizen etc. levert die in het Caspische gebied worden misbruikt om nog meer olie en aardgas te stelen. Roofmoordenaars zijn het. Niets anders.*

  FPF/HR commentaar: Deze oorlogen zijn illegaal en de hierbij betrokken Nederlanders dienen juridisch gezien beschouwd te worden als oorlogsmisdadigers. En dientengevolge ook strafrechtelijk te worden vervolgd wanneer Nederland een Rechtstaat is. Dat geldt vanzelfsprekend ook voor alle massamedia propagandisten.

  Ongetwijfeld is 99% van de Nederlandse belastingbetalers het er niet mee eens dat momenteel (officieel) achthonderdduizend Euro (€ 800.000) PER DAG aan deze volkerenmoord ten behoeve van de VS Junta wordt misbruikt. Dat is het propagandacijfer dat de kwalijke NRC mag gebruiken en waar de meeste Nederlanders geen flauw idee van hebben. Over doden en kosten wordt niet gesproken als het te verdoezelen is.

  Zeker niet nu men in Nederland Zweden voorbij is gestreefd en de hoogste belastingen ter wereld moet betalen om volledig vernaggeld te worden. Het is ongelofelijk wat de meeste Nederlanders accepteren verzuchten waarnemers.

  En dat in een Nederland dat op papier het zesde ‘rijkste’ land ter wereld is (voor wie?), maar waar de armoede PER JAAR met ruim één procent gestegen in de tijd dat JP Balkenende met zijn beschamende en laffe ploeg naar de baasjes heeft geluisterd die het land managen. Nu is is het ruim elf procent van de bevolking die als ‘arm’ omschreven moet worden volgens het Centraal Plan Bureau. Om over de z.g. voedselbanken en andere beschamende zaken van deze Balkenende ploeg maar niet te spreken.

  Het is ontluisterend wat die groep doet, temeer daar broer Roland Balkenende o.a. in Kazahkstan en voor de amerikaanse olie junta buizen etc. levert die in het Caspische gebied worden misbruikt om nog meer olie en aardgas te stelen. Roofmoordenaars zijn het. Niets anders.* – HR

  Reactie door Gerrit — woensdag 26 september 2007 @ 21.43 uur

 103. Wij waren altijd voor de PvdA, maar die heeft ons met z’n grote mond en beloftes mooi in de steek gelaten.
  Ons kiezersplaatje zal er in de toekomst wel degelijk anders uitzien, jullie zijn keigoed.

  Met vriendelijke groet,

  K.J.Jansen.

  Reactie door K.J.Jansen — woensdag 26 september 2007 @ 21.51 uur

 104. Wij willen wel een referendem!!!!!!

  Reactie door K.J.Jansen — woensdag 26 september 2007 @ 21.52 uur

 105. Ik ga wel drie keer over m’n nek als ik hier de reacties van het uitverkoren SP-volkje lees.

  (Henny — woensdag 26 september 2007 @ 20.02, Ik las van een Belg “begot” ipv “mijn God” – vond ik wel een leuke spelling).

  Reactie door jk — woensdag 26 september 2007 @ 21.55 uur

 106. Lijkt erop dat JPB een miezerig mannetje is die zelfverrijking en vriendjespolitiek als hoogste norm en waarde heeft.

  Reactie door Gerrit — woensdag 26 september 2007 @ 22.03 uur

 107. Bron: Sargasso. PvdA zwichtte toch voor harde toon Balkenend. Dat Balkenende gedreigd had met het opblazen van het kabinet als de PvdA-fractie voor het referendum zou stemmen, was gisteren nog een “gerucht” uit betrouwbare bron. De Sargasso-redactie heeft de afgelopen 24 uur al haar connecties aangesproken om bevestiging te krijgen. Nu heeft een van de Tweede Kamerfractieleden van PvdA toegegeven dat het inderdaad de harde toon van Balkenende was die er mede voor gezorgd heeft dat de fractie gezwicht is. Hierbij denkt de fractie tevens dat ze daarmee een gunstig besluit over het ontslagrecht bij het CDA los krijgen. Maar op dit punt is het ons nog niet duidelijk of er sprake van een onderhandeling (uitruil) geweest. Dit wordt in ieder geval ontkend door zowel CDA als PvdA. Maar zelfs als er sprake is van zo’n ruil, dan is de argumentatie van de PvdA op zijn minst vreemd te noemen. Immers, de kans op zo’n referendum en de ratificatie van een belangrijk grondwettelijk document dat ook voor Nederland vergaande gevolgen gaat hebben (positief of negatief) krijg je maar één keer; tekenen, en het is voor jaren gedaan. Maar een volgend kabinet kan net zo leuk alsnog dat ontslagrecht versoepelen. En wat heeft de PvdA dan de facto bereikt? Het verleden leert ook dat het CDA niet altijd dit soort acties beloont. Het kan dus zijn dat de PvdA niet alleen zijn eigen beloftes (blz 104) niet nakomt, maar tevens het kind nu al met het badwater weggooit. Update 17.05: Diederik Samson bevestigt zijn e-mail met de connectie tussen ontslagrecht en referendum. Geplaatst @ 26-09-07 om 17:00 door de Redactie Opgeslagen onder Politiek, Europa, Nederland – RSS 2.0 feed.

  Reactie door Auke Veenstra — woensdag 26 september 2007 @ 22.05 uur

 108. Het kan balkenende en zijn CDA/PvdA bende niks schelen wat de burgers willen. poef en dan hebben ze mond vol over democratie. Het ruikt eerder naar hypocrisie.

  Dat is de meer reden om ons te verzetten.

  Reactie door Khosrow — woensdag 26 september 2007 @ 22.36 uur

 109. @105 jk

  Is ‘uitverkoren volk’ niet een kwalificatie waar bepaalde andere partijen zich op voorstaan dit te zijn?
  Straks wordt recente geschiedenis ook weer opgetekend. Wellicht zal dan het ‘SP-volkje’ als weldenkend te boek komen te staan?
  Je kunt je nog aansluiten! Gewoon je nek uitsteken, hoeft je nageslacht of de generaties na jou niet over z’n nek vanwege je gebleken ignorantie.
  Dit tijdsgewricht waarin wij leven, de voorliggende kwestie, wat wij NU beslissen, is straks cruciaal voor de beoordeling achteraf. Het gevaar manifesteert zich NU en is NU nog te keren!
  Jij mag wel drie keer over je nek gaan NU. Beter dat dan dat wij en de generaties na ons, ons door stropdassen een strop om de nek laten strikken.

  Reactie door Wattenstaafie — woensdag 26 september 2007 @ 23.03 uur

 110. +107
  ‘Jij mag wel drie keer over je nek gaan NU. Beter dat dan dat wij en de generaties na ons, ons door stropdassen een strop om de nek laten strikken.’

  Ons de das omdoen!

  Reactie door Wattenstaafie — woensdag 26 september 2007 @ 23.07 uur

 111. De sovjetdiscipline van de Partij van de Arbeid krachtens de Kommitern onder bevel van Franciscus Cornelis Gerardus Maria
  Timmermans doet denken aan het huidige Polen onder Lech Kaczynsky: een Europa dat moet worden gedicteerd naar Amerikaanse neoconnormen, maar dan wel volgens het beproefde Oostbloksysteem van repressie op dissidenten. De leden van de Partij van de Arbeid die zwijgend hun gram opsparen, verdienen dan ook niet meer dan een simpel Comeconpact met schraal vijfjarenplan, zolang zij niet tegen de gestaalde kaders van hun Partij in verzet durven komen en als één man durven roepen dat de partijvisie gespeend is van sociaaldemocratisch gedachtengoed. Solidariteit blijkt onverwacht ver te zoeken en gevoelens van gebruikt & bedrogen zijn zullen zich uitzaaien als een slijtzwam binnen de gelederen van deze voormalige socialisten.

  Reactie door Haq — woensdag 26 september 2007 @ 23.15 uur

 112. Nogmaals, het klopt niet wat er heeft pklaatsgevonden. dan nog kan men sommige dingen niet zo maar zeggen! Wilders roept teveel en sommige hier doen dat ook….En nee Gloria, ik reageer niet alleen op jou, waarom zou ik dat doen? Ik wil aangeven wat er niet klopt, dat het kabinet zou vallen als er weer “nee” gestemd zou worden, en dat de PVDA dat blijkbaar niet wenselijk vindt. Ik ga niet in op jou populistische taalgebruik. Zeker niet als je de huidige situatie vergelijkt met een donkere tijd van vroeger. Ik vind jouw taal opruiend en anders een taal vanuit een boekje…Je hebt het volste recht boos te wezen maar dat kan ook anders..De SP is een politieke partij en niet een partij die er voor opgericht is om haar site te laten gebruiken voor emo-reacties. Wat men kan doen is er voor zorgen dat zoveel mogelijk mensen een petitie ondertekenen..lijkt me beter dan mensen te beschuldigen op een manier welke Wilders ook gebruikt en waar – ik neem aan – ook jij je stoort.

  Reactie door Johan Kivits — woensdag 26 september 2007 @ 23.23 uur

 113. @92 r vd zon

  Dat is toch bijna niet te geloven? Was ik nou de enige die dit niet wist?

  Roland Balkenende, broertje van JP Balkenende, is directeur van een Amerikaans bedrijf Tenaris, die ook werkzaam is in Kuwait, Irak en Afghanistan.

  Hoe krijgt dit land het voor elkaar om zo’n belangenverstrengelde minister president aan de macht te helpen!!!
  Begot… dat kan toch niet voccer?

  Reactie door Gloria — woensdag 26 september 2007 @ 23.24 uur

 114. Net de pvda die poppen
  http://nl.youtube.com/watch?v=azWoqz4jgyI

  Reactie door cor — woensdag 26 september 2007 @ 23.27 uur

 115. Angst is niet onze kopje thee. Want regeren is toch niet de heilige doel. Dingen verbeteren is wel de doel.

  Maar volgens een paar PvdA kennissen, er heerst heel veel angst bij pvda, omdat wat betreft de volgende verkiezing zijn ze bang dat misschien moeten ze, nog grotere verlies incasseren.

  SP winst bij de laatste verkiezing is voor pvda een nachtmerrie geworden en als ik daaraan denk dan wordt ik blij. De tijd van saloonsocialistische draaikont PvdA is voorbij.

  Dit verdrag is de druppel op de reeds overvolle bak ellenden.

  Reactie door Khosrow — woensdag 26 september 2007 @ 23.46 uur

 116. Een ontwaakte PvdA-er…

  ” 25.09.2007 | Maat | Opzegging lidmaatschap
  Ik heb per omgaande mijn lidmaatschap van de PvdA opgezegd.
  Nu is het wachten alleen nog op een zoen van Wouter. Ik ben het namelijk gewend dat als ik gen**id wordt, dat ik ook gezoend wordt. ”

  Ok, ex-PvdA ))))
  Deze vond ik te mooi om mijn mede Sp-ers van te weerhouden…

  Reactie door Sharif — woensdag 26 september 2007 @ 23.47 uur

 117. Ik zou ook van PvdA-zijde nu meer dan ooit voelen voor een een “Linkse herfst/winter”! De PvdA kan toch moeilijk nog gelukkig zijn met de samenwerking met dit CDA…Waarom niet dit kabinet opblazen en een nieuw kabinet PvdA, SP, Groenlinks vormen, daar waar nodig zelfs nog aangevuld met D’66?? Moet toch mogelijk zijn, lijkt mij…!

  Reactie door ToN — donderdag 27 september 2007 @ 0.02 uur

 118. @111 Johan Kivits

  Zet je energie eens om in iets positiefs ipv mensen hier vanuit jouw smalle gezichtsveld kneuterig te beoordelen. Zo kennen wij er meer hier! Sam(mie) loop niet zo gebogen!!
  Natuurlijk tekenen wij een referendum. Dat is NU in een minuut gebeurd en wordt als we niet uitkijken STRAKS binnen een halve minuut naar sprookjesland verwezen…
  MITS
  Het volk niet uitsluitend en alleen maar van achter een computer zit te protesteren, maar de bereidheid toont om OP TE STAAN!
  Als dit voor jou nog niet de druppel is, dan
  druppelt er toch te weinig emo bij je binnen.

  Kijk daarvoor uit! De donkere tijd van vroeger is niet heilig en heeft niet het alleenrecht op ‘donker’. De donkere lucht stapelt zich op in Irak en Afghanistan en hangt dreigend boven Iran!
  Ons land wordt geregeerd door vrienden van de wereldheerser, waaronder een partij die zwicht voor chantage en hierdoor een heel land dreigt mee te slepen naar barre tijden.

  Over Wilders: ik heb niets met zijn gedachtengoed! Maar als de man een SP-er was geweest had hij ook dit gedachtengoed prima verwoord… zo dacht ik vaak.

  Zullen we het volgende afspreken?
  Ik doe het op mijn manier, jij op de jouwe!
  En de scheidsrechter blaast wel op z’n fluit als we buiten de grens opereren.
  Oftewel: toedeloe reactie!

  Goedenacht en tot de volgende keer, Kivits.

  Reactie door Gloria — donderdag 27 september 2007 @ 0.08 uur

 119. Johan Kivits — woensdag 26 september 2007 @ 23.23

  En zo meneer Kivits U speelt op de man en/of vrouw.
  En zo heeft ieder mens zijn tekort-komingen
  of bent u een UITZONDERING????

  Reactie door gonda — donderdag 27 september 2007 @ 0.11 uur

 120. Er zitten geen grondwettelijke aspecten meer in het verdrag en er komt geen EU-superstaat meer. Nationale parlementen krijgen een grotere rol. Het gewijzigde verdrag is dus substantieel anders dan het vorige grondwettelijk verdrag. De Raad van State heeft dat bevestigd.
  Er zijn dus zeer relevante regels geschrapt. ook als is 95% nog hetzelfde
  Dus waarom een referendum?
  Kan iemand dat mij duidelijk maken?

  Reactie door Hans Barkhuis — donderdag 27 september 2007 @ 0.21 uur

 121. Mensen geloof mij dat versoepelde ontslagrecht wordt ons op de zelfde manier door de strot geduwd, daar hoef men echt niet aan te twijfelen, en dan zie je weer die dikke kop van Tichelaar zijn troonrede afsteken, met de legendarische woorden…. Natuurlijk zijn we tegen versoepeling van het ontslagrecht, maar de coalitieafspraak was dat het huidige ontslagrecht gemoderniseerd moet worden… ja, ja, hoe lul je jezelf ergens uit.

  Enne waar is Diederik Samsom nu gebleven, hij zal wel op de vingers zijn getikt door Tichelaar, hoe hij het in z’n botte hersenen haalt om op de blog van de SP te reageren.

  Apropos, Samson, hoe zit het met die belofte van jullie euroidioot Frans Timmermans velen kunnen niet wachten op die 3000 eurie die men per jaar meer in z’n loonzakje krijgt…

  ..Het CPB berekende onlangs dat de modale werknemer in Nederland ongeveer 3.000 euro per jaar extra in de portemonnee krijgt alleen al als gevolg van de extra handel die Europa oplevert. Het spreekt voor zich dat noch de SP, noch de Nederlandse regering dit voordeel teloor wil zien gaan…

  Belofte maakt schuld meneer Samson, dus ik zou die maf eens flink aan de oren trekken en zeggen dat hij zijn woorden in daden moet omzetten.

  Hier het bewuste artikel waar jullie Timmermans deze uitspraak deed.

  http://www.nederlandineuropa.nl/weblog_item/738?PHPSESSID=442087db2dba7b52534c95ee15222952

  Ik vermoed, ik weet haast wel zeker dat we niets van u zullen horen, daar u ook zo’n kuddedier bent als de rest van jullie club, en dan nog gek kijken dat de teloorgang van de PVDA nu alleen nog sneller zal gaan.

  Ga in plaats van jullie knopen ook eens de overgenbleven leden tellen en ga je dan ook eens afvragen of je met dat handjevol leden nog wel als een vertegenwoordiging in de regering kan blijven.

  Reactie door Pool — donderdag 27 september 2007 @ 0.22 uur

 122. Ik vind het goed wat de pvda doet, laten we dit maar een tijdje aanzien ,en die partij heft zich zelf op.Ze zijn in een stroomversnelling gekomen waar ze niet meer uit zullen komen.Die bal in het koffertje van bos ,rolde toen al in het eigen doel. de vale gier was in nederland neer gestreken daarom past de natuur zich aan aan de politiek.

  Reactie door jack — donderdag 27 september 2007 @ 0.29 uur

 123. Inmiddels bij http://www.stand.nl/

  De stelling:
  “Het is moedig van de PvdA om tegen een referendum te stemmen”

  Eens 29%
  Oneens 71%

  Bijna 5000 mensen hebben gestemd.

  Reactie door Gloria — donderdag 27 september 2007 @ 0.36 uur

 124. Ik weet niet of Jan pronk het bedoelde of hij voorzitter van de pvda wilde worden ,misschien om de zaak te redden.Hij stond in de peilingen bovenaan ,en dan een eens hebben we computer storing. Ik heb hier mijn eigen idee over en ik denk dat jan pronk de meerderheid had en daarom die computer crach werd voorgewend .Want als men voor hem koos dan zou de pvda niet lang meer mee regeren, want zijn standpunten waren tegen tegen het regerings beleid.Zie uruzgan,referendum,en dadelijk het ontslagrecht,na het zuur komt het zoet ,maar bij mij is het al het zoutzuur.

  Reactie door jack — donderdag 27 september 2007 @ 0.51 uur

 125. Ook ik heb getekend. Ik hoop dat de regering eindelijk die ene hersencel gaat gebruiken.

  Reactie door G. — donderdag 27 september 2007 @ 1.00 uur

 126. @ 116 Sharif

  “Deze vond ik te mooi om mijn mede Sp-ers van te weerhouden…”

  ‘k Weet ‘t niet. Volgens mij zijn de “gewone” leden van PvdA en SP natuurlijke bondgenoten. Jammer dat de PvdA leiding verzaakt. Al jaren.

  Reactie door Ed Sorrento — donderdag 27 september 2007 @ 1.13 uur

 127. @113 gloria onvoorstelbaar,
  pas zag op de tv het kopstuk van de FNV nog verschijnen op de VVD bijeenkomst over Rita Verdonk.
  Wat voor gevoel je hier bij krijgt zal persoons gebonden zijn,maar niet zo prettig is zeker op z,n plaats.

  Reactie door che — donderdag 27 september 2007 @ 6.17 uur

 128. Wat de pvda doet sinds zij in het kabinet zitten, is “tegen de wind in pissen”
  Dat moet je nooit doen werd mij al vroeg geleerd aan boord van het schip van mijn vader, want dat gaat stinken.
  Tichelaar en Bos zullen we waarschijnlijk het sterkste gaan ruiken.
  Stelletje volksverlakkers!

  Dus pvda, ik zou de kokers maar op de wind zetten “om maar in Toon c.i zijn woorden te spreken” want anders gaan jullie roemloos ten onder.

  Reactie door William2 — donderdag 27 september 2007 @ 7.00 uur

 129. 116. Sharif

  Maar in de ACHTERKAMERTJES is dat toch NIET gebruikelijk.

  128. Ja William

  De GRENZEN van het AKKOORD opzoeken krijgt wel een heel nare smaak.
  De GRENZEN VERLEGGEN is een betere duiding maar danwel de andere kant in.

  Ze leveren steeds meer grondgebied in of niet? Nee want de PvdA met Timmersmans die aan de wieg stond van de grondwet is erg VOOR. Timmermans weet als geen ander dat er BIJNA niets veranderd is behoudens de vlag en het volkslied wat NIET de reden is geweest van het tegenstemmen.

  121. Pool

  Wat ze bedoelen is dat de nederlander gemiddeld 3000 euro rijker wordt waarvan Balkenende en Timmermans er 6000 bijkrijgen
  en de rest 3000 inleveren.

  Reactie door Henny — donderdag 27 september 2007 @ 8.47 uur

 130. 116. Sharif

  Maar in de ACHTERKAMERTJES is dat toch NIET gebruikelijk.

  119. Gonda

  Nee dat doet hij niet. Ik vind je reactie niet zuiver hij zei het in het algemeen. Dat iemand hier dit naar zich toetrekt is haar/zijn eigen verantwoordelijkheid.
  Johan Kivits heeft zijn visie normaal verwoord zonder op de persoon te spelen. Je moet zaken wel goed uit elkaar houden.

  128. Ja William

  De GRENZEN van het AKKOORD opzoeken krijgt wel een heel nare smaak.
  De GRENZEN VERLEGGEN is een betere duiding maar danwel de andere kant in.

  Ze leveren steeds meer grondgebied in of niet? Nee want de PvdA met Timmersmans die aan de wieg stond van de grondwet is erg VOOR. Timmermans weet als geen ander dat er BIJNA niets veranderd is behoudens de vlag en het volkslied wat NIET de reden is geweest van het tegenstemmen.

  121. Pool

  Wat ze bedoelen is dat de nederlander gemiddeld 3000 euro rijker wordt waarvan Balkenende en Timmermans er 6000 bijkrijgen
  en de rest 3000 inleveren.

  Reactie door Henny — donderdag 27 september 2007 @ 9.02 uur

 131. @124 jack

  de stemcomputers zijn het instrument om alles naar je hand te zetten.

  aangezien deze ondemocratiese computers niet meer zijn na te controleren.

  de actiegroep http://www.wijvertrouwenstemcomputersniet.nl voeren gelukkig nog steeds actie tegen deze misbakselapparaten.

  ik durf te wedden dat als er overal weer met potlood gestemd zou worden dat we heel andere uitslagen krijgen…

  Reactie door iew — donderdag 27 september 2007 @ 10.00 uur

 132. http://www.cemab.be/news/2007/09/4662.php
  Inderdaad interessant!

  Reactie door Kbo — donderdag 27 september 2007 @ 10.38 uur

 133. Beste SPers een goedemorgen,

  Zoals jullie weten heb ik een mail gestuurd naar de tweedekamer.
  Ik wil u het antwoord dan ook niet onthouden.
  ———————————————
  Den Haag, 26 september 2007
  Betreft: uw e-mailbericht van 25 september 2007 jl.
  Kenmerk: 80511

  Geachte heer Nazarova,

  Uw e-mail is in goede orde ontvangen bij de Tweede Kamer der
  Staten-Generaal.

  Het referendum is een aangelegenheid van de regering. De
  coalitiepartijen in de Tweede Kamer (PvdA, CDA, CU) hebben zich solidair
  opgesteld tav van het voornemen van de regering geen referendum te laten
  plaatsvinden. Een meerderheid is dus tegen een referendum. Ik geef u
  graag de gegevens van de fracties zodat u hen kunt informeren.

  De telefoon- en faxnummers van de fracties zijn:
  Telefoonnummers (070-): Faxnummers (070 -):

  CDA – 318 3020 CDA – 318 2602
  PvdA -318 3025 PvdA – 318 2797
  VVD – 318 3035 VVD – 318 2924
  SP – 318 3044 SP – 318 3803
  GL – 318 3030 GL – 318 2685
  D66 – 318 3066 D66 – 318 3625
  CU – 318 2930 CU – 318 2933
  SGP – 318 3045 SGP – 318 2847
  PVV – 318 2867 PVV – 318 3838
  PvdD -318 5460 PvdD – 318 3469

  De emailadressen van de fracties zijn:

  cda.publieksvoorlichting@tweedekamer.nl
  pvda_informatie@tweedekamer.nl.
  vvd@tweedekamer.nl
  sp@tweedekamer.nl
  GroenLinks@tweedekamer.nl
  D66@tweedekamer.nl
  christenunie@tweedekamer.nl
  sgp@tweedekamer.nl
  pvv@tweedekamer.nl
  fractie@partijvoordedieren.nl

  Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u nog
  vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de Stafdienst Voorlichting
  van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

  Met vriendelijk groet,

  Ed Donraadt

  Tweede Kamer der Staten-Generaal

  t: +31 (70) 318 3040
  f: +31 (70) 318 2356
  e: contact@tweedekamer.nl
  i: http://www.tweedekamer.nl

  ———————————————
  Volgens mij wil Ed ook een referendum…..

  Reactie door Tukkertje — donderdag 27 september 2007 @ 10.40 uur

 134. De PvdA is totaal corrupt geworden,dat zie je wel aan het gedoe bij de burgemeester benoeming in Utrect.Doordat het referendum nu tegengehouden wordt,word Nederland weer een PROTECTORAAD,precies zoals in de tijd van Napoleon.Dit hele systeem is gewoon,en ik herhaal het voor de zoveelste keer,opgezet door het groot-kapitaal.Wij betalen dit corrupte systeem via onze verwaterde en steeds minder(aan koopkracht)waard wordende Euro,via onze in 40 jaar opgebrachte pensioengelden,welke straks bijna niets meer waard zijn.Bijna geen enkel land in de E.U.reserveert pensioenen via besparingen.Dat is een veeg teken.Alleen gekke Henkie spaart, voor straks drukpers geld!!!

  Reactie door Maan Arkenbosch — donderdag 27 september 2007 @ 11.02 uur

 135. Balkenende is nu natuurlijk bang, dat, als er een nieuw referendum komt, weer afgaat als een gieter voor europa. “grondwet is geschrapt, zegt ie, maar de rest is hetzelfde.” over wantrouwen gesproken. wie wantrouwt wie? het gaat om de burgers en weer zouden de burgers de mond gesnoerd worden. dat zegt meer over dit kabinet dan over degene, die alsnog een referendum willen. wat zijn de volgende leugens van balkenende, als er toch een referendum komt?

  Reactie door maayke jong-doppen — donderdag 27 september 2007 @ 11.09 uur

 136. ik wil ook graag een referendum !!! .
  het lijkt wel weer jaren 60 toen dachten ze ook dat wij onmondige KINDEREN waren de regering weet wel wat goed voor ons is ???
  ze zijn door ons gekozen ,OKE dat is waar maaaar zulke ingrijpende beslissingen kan en mag een handjevol grootpraters niet nemen daar hebben ze geen vrijbrief voor ook al denken ze van wel DIT DESLIST HET VOLK !!! .
  ik zag in een TV program draaikont hr TICHELAAR als je goed op zij uitdrukking en lippen had gelet had je kunnen aflezen [ik maak de dienst uit] maar dat slikte hij in en sprak wat anders maar wel met dezelfde strekking daar gaan mijn haren van overeind staan .
  ik hoop dan ook dat alle krachten worden gebundeld om een referedum af te dwingen !!

  met de vriendelijke groeten frans mahieu

  donderdag 27 september 2007 12.35

  Reactie door frans mahieu — donderdag 27 september 2007 @ 12.38 uur

 137. ‘Schaf stemcomputers af’
  Uitgegeven: 27 september 2007 10:46
  Laatst gewijzigd: 27 september 2007 12:16

  DEN HAAG – Bij verkiezingen moeten geen stemcomputers worden ingezet, maar papieren stembiljetten. De op papier uitgebrachte stemmen kunnen wel elektronisch worden geteld.

  http://www.nu.nl/news/1251732/50/‘Schaf_stemcomputers_af’.html

  een klein lichtpuntje ?

  Reactie door iew — donderdag 27 september 2007 @ 12.45 uur

 138. @131 iew

  Er gloort (misschien) hoop…
  Zal er dan toch nog een einde komen aan de Balkenendisering van Nederland?

  http://www.elsevier.nl/nieuws/laatste_24_uur/artikel/asp/artnr/172146/

  @120 Hans Barkhuis

  De Raad van State stelt dat er juridisch weinig verschil bestaat tussen beide verdragen. Zo wordt het belangrijke handvest voor de grondrechten weliswaar niet integraal opgenomen, maar heeft de verwijzing ernaar dezelfde juridische bindingskracht.

  Voor de Raad van State waren die grondrechten ‘een wezenlijk element van een Grondwet in een democratische rechtsstaat’ en kon aanvaarding van het Grondwettelijk Verdrag vergeleken worden met een wijziging van onze eigen Grondwet. Die analyse is nog altijd van toepassing.

  Vetorechten

  (…) De Britse denktank Open Europe heeft de bepalingen uit beide verdragen minutieus naast elkaar gelegd en becijferd dat 96 procent van de voorstellen uit de grondwet in het nieuwe verdrag terugkeert. Nog steeds worden belangrijke vetorechten, zoals voor justitie en binnenlandse zaken, asiel en migratie, opgegeven. Over deze machtsverschuiving moet niet geringschattend worden gedaan. (…)

  (…) Ook wordt vastgehouden aan een vaste voorzitter en een minister van Buitenlandse Zaken, al krijgt die laatste een andere aanduiding als hoge vertegenwoordiger. Het intact laten van deze voorstellen houdt in dat de soevereiniteit van de lidstaten verder wordt overgedragen aan de Europese politiek, zonder dat daar voldoende democratische controle over wordt uitgeoefend. EU-verdragen zijn allang geen gewone wijzigingsverdragen meer en daarom valt er veel te zeggen voor het voorstel van de SGP om voor goedkeuring van EU-verdragen een tweederdemeerderheid in het parlement te eisen. (…)

  Anders gezegd:

  Veto’s worden ingeleverd en nieuwe bevoegdheden overgedragen. Er komt onder meer een soort Europese minister van Buitenlandse Zaken en een vaste voorzitter van de Europese Raad, die vrijwel overal behalve in Nederland ‘president’ wordt genoemd. Daarmee wordt de EU steeds meer een federale staat in plaats van een samenwerkingsverband. Nationale parlementen kunnen nog steeds niet zelfstandig slechte EU-wetgeving tegenhouden, onze volkshuisvesting en gezondheidszorg moeten nog steeds beducht zijn voor Europese concurrentieregels en met de criteria voor uitbreiding moet enkel ‘rekening’ gehouden worden

  Ongeloofwaardig

  Het is volstrekt ongeloofwaardig om kiezers in 2005 wél een stem te gunnen en hun twee jaar later, bij een verdrag dat zo veel overeenkomsten vertoont met de Europese grondwet, die mogelijkheid te onthouden. Zou dat wel gebeuren, dan moeten we vrezen dat de kiezer zich meer dan ooit van de Europese politiek zal afwenden. In 2005 ging ruim 60 procent van de kiezers een stem uitbrengen bij het referendum. Bij de verkiezingen voor het Europese Parlement een jaar eerder was dat slechts 40 procent en de keer daarvoor nog geen 30 procent. Laten we die spectaculair gegroeide betrokkenheid bij Europese politiek niet in één klap verspelen door nu de burger buitenspel te zetten.

  Alle reden dunkt me om een referendum te houden.

  Reactie door Wattenstaafie — donderdag 27 september 2007 @ 12.51 uur

 139. @130 Henny

  Lees dan even @49 door. Daar wordt met hoofdletters een naam genoemd. En dan kan het zijn dat die iemand even reageert op zo iemand.
  De volgende reactie @112 leidde weer geheel en al naar die persoon en dan neemt die persoon tenslotte de spelregels even met zo’n persoon door.
  Leek mij voldoende zo all-in. Voor jou niet genoeg?
  Ik vind dat gonda het zeer goed heeft gezien en daar was niets onzuivers aan en laten we eerlijk zijn: hebben we allemaal niet onze tekortkomingen?

  Reactie door Gloria — donderdag 27 september 2007 @ 12.57 uur

 140. @127 che

  Ja onvoorstelbaar!
  Schrikbarend om te zien hoe belangen stilletjes verstrengeld zijn. En we kunnen er vanuit gaan dat ZEER veel in het verborgene blijft hangen…
  Voor mij is het een geruststellende gedachte dat Degene in wie ik geloof alles in de picture heeft!
  Dag che!

  Reactie door Gloria — donderdag 27 september 2007 @ 13.09 uur

 141. @133 Tukkertje

  Ja zeg, die Ed doet wel heel veel moeite om je protest precies te richten.
  Ben trouwens benieuwd of ik ook zo’n antwoord krijg na mijn ‘donderpreek’ in mijn reactie naar de Tweede Kamer.
  Het zal wel weer standaard zijn.
  Groet!

  Reactie door Gloria — donderdag 27 september 2007 @ 13.36 uur

 142. @ 137 iew

  Schijnt aan de horizon dan toch nog de zon, of, wordt er weer gezegd dat er niks mis is met de stemcomputers.
  We weten hoe makkelijk ze te manipuleren zijn, in 3 minten tijd maak ik er een pongmachine (ping pong spel)van.
  Van uit de auto met een laptop is het al mogelijk om die stemcomputers te laten crashen enz. enz. enz.

  Reactie door Pool — donderdag 27 september 2007 @ 13.43 uur

 143. @137 Iew

  Te gek he? Dat was nou echt verheugend nieuws vanmorgen!
  Precies zoals ik het mij voor had gesteld. De print in een bus doen. (ipv op de prikker!)
  Maar ja, voorlopig zijn we er waarschijnlijk goed ingeluisd tot en met Pronk!
  Je kunt wel nagaan dat er iets goed mis is geweest, nu alles onomwonden wordt toegegeven.
  Iew, nu Amerika nog! Zal de toekomst eindelijk een andere wending geven!!
  We blijven vechten Iew voor heldere, transparante democratie waar NIET aan getornd mag worden.
  Fijne dag!

  Reactie door Gloria — donderdag 27 september 2007 @ 13.50 uur

 144. @138

  Goed neergezet Wattenstaafie!

  Reactie door Gloria — donderdag 27 september 2007 @ 13.55 uur

 145. @ Gloria,

  Donderpreken helpen niet meer bij deze regering.
  Hun wijzen op het falen met de wettelijke bepalingen en beperkingen dat wil nog wel eens helpen.
  En ik ben nog steeds van mening dat het ondertekenen van deze EU “grondwet” die ze gemakshalve maar even een verdrag hebben genoemd in strijd is met artikel 97 van de Grondwet en zij dus eerst deze moeten veranderen voordat er uberhoud tot overgave kan worden overgegaan.
  Wij zijn een souvereine staat der Nederlanden en we kunnen eigelijk ieder verdrag ondertekenen, zolang zij onze wetten niet te buitengaan.
  Het EU-verdrag word ook wetten beschreven die boven onze wet komen te staan en wij eigelijk de souveraniteit (weet niet of dit woord goed geschreven is) van ons land opgeven door een andere wet boven de onze te stellen.
  Dit is in strijd met artikel 97 en riek naar landverraad.
  Ik wou dat er hier een advocaat op het weblog zat, die deze mening van mij eens kon toetsen of dit klopt, want dan zouden ze 2/3 van de kamer nodig hebben om dit door onze strot te drukken.
  Maar 3 okt ben ik weer in Nederland en gaan we met de Bus naar den Haag.
  Yes eidelijk weer eens Actie Actie Actie van ons groepje.
  Hoe ging de tekst ook al weer
  “oef oef oef, tam tam tam, wij zijn lid van het provokamp, lange haren witte jacken wat kan ons de politie verrekken!!!”

  De haren zijn we kwijt, maar de streken nog niet!

  Reactie door Tukkertje — donderdag 27 september 2007 @ 15.07 uur

 146. Via onderstaande link een lezenswaardig stuk van een libertariër!
  Ben het behoudens enkele passages in de voorlaatste alinea (vanaf Hoogtijd tot lamlendigheid) geheel met hem of haar eens!

  http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=4529&titel=Het_Verraad_van_de_PvdA

  Reactie door Wattenstaafie — donderdag 27 september 2007 @ 15.10 uur

 147. We maken we ons terecht druk om Bakellende met het ledenloze PvdA.
  Lees hoe ze met ons geld omgaan, anders weet ik nog wat waar we dat geld aan uit kunnen geven.

  Nederland laat geld in Brussel liggen….Volgens de Europese Commissie gaat het om ruim 200 euro per huishouden. Gemiddeld maken de lidstaten driekwart van hun subsidiepotje leeg, Nederland maar voor iets meer dan de helft….

  http://www.nu.nl/news/1251341/30/%27Nederland_laat_1%2C5_miljard_euro_aan_Brusselse_steun_liggen%27.html

  Reactie door Pool — donderdag 27 september 2007 @ 15.18 uur

 148. Wattenstaafie — donderdag 27 september 2007 @ 12.51 schrijft:

  Er gloort (misschien) hoop…
  Zal er dan toch nog een einde komen aan de Balkenendisering van Nederland?

  Alhoewel een mogelijke verbetering, aangezien er eventueel met behulp van handmatige telling achteraf kan worden gecontroleerd of alles wel klopt, blijkt een zeer groot manco m.b.t de voorstellen:

  Deze op papier uitgebrachte stemmen worden vervolgens elektronisch geteld door een stemmenteller, aangezien handmatig tellen te lang duurt.

  In de bakermat van de frauduleuze stemmingen m.b.v. een computer, de Verenigde Staten, wordt een belangrijk deel van de op papier (ponskaart) uitgebrachte stemmen ook elektronisch geteld door machines van, je raadt het al, de beruchte en infame Diebold Election Systems.

  Indien je een op papier uitgebrachte stem electronisch gaat tellen, dan kun je net zo goed de stemcomputer blijven gebruiken. Het is voor fraude zelfs gemakkelijker, omdat je nu niet veel stemcomputers dient te manipuleren, maar enkel een geringer aantal stemmentellers.

  Ananga

  Reactie door Ananga — donderdag 27 september 2007 @ 15.18 uur

 149. Gloria Inderdaad je naam wordt genoemd m.b.t. het schrijven van het woord NSB-er en dat mag dat gaat over de inhoud en de manier waarop jij (en anderen hij gaf een voorbeeld) iets vertaald en is geen persoonlijke aanval.
  Hij zegt eerst in het algemeen iets en zegt verder alleen dat hij vindt dat het woord dat je daar gebruikt beter niet gebruikt kan worden NAAR ZIJN MENING.
  Door in 64 te beginnen met de woorden.
  “Was je er weer, speciaal voor mij, maak jijzelf het heel erg persoonlijk Gloria.
  De rest van je betoog zou op zich genoeg geweest zijn. De daaropvolgende reactie 112 is een reactie op het persoonlijk maken van je bijdrage 64. Bovendien mag hij je taalgebruik om dingen te verwoorden zo vinden daarmee valt hij je niet persoonlijk aan anders kan ik hier nog heel veel staaltjes geven van hetzelfde. Ik neem aan dat als jij je reactie 64 anders geformuleerd had reactie 112 er niet geweest was of er anders uitgezien had.
  Ik vind dan nog steeds dat Gonda volkomen ongelijk heeft want zij is degene die het nog eens extra persoonlijk maakt. Bovendien mag een ander op zijn manier zijn eigen mening ergens over geven net zoals jij of is dat voorbehouden aan een selecte groep mensen, ik hoop het niet.

  Reactie door Henny — donderdag 27 september 2007 @ 15.20 uur

 150. iets vertaalt of vertaald, verwoord hebt.

  Reactie door Henny — donderdag 27 september 2007 @ 15.21 uur

 151. @146 Wattenstaafje
  Dank voor je verwijzing naar een lezenswaardige link.
  Een verhaal kan op vele manieren verteld worden.

  Reactie door Alex — donderdag 27 september 2007 @ 15.32 uur

 152. 134. Maan Arkenbosch

  Het is toch algemeen bekend dat iedere voordracht partijpolitiek vanuit Den Haag geregeld wordt. Ze hebben daar speciale lobbyisten aangesteld en dan verdelen ze onderling de partijpolitieke benoemingen.
  Daar is Den Haag niet wars van inmenging van Den Haag in de gemeentepolitiek, daar hebben ze geen boodschap aan decentralisatie maar sturen ze alles en iedereen een kant op. Wat dat betreft is het m.i. lood om oud ijzer en wordt er niet gekeken naar welke kandidaat het beste is maar welke landelijke partijpolitieke lobbyist het meeste klaarspeelt, God weet met welke beloften.

  Ik vind sowieso dat Adeleid Wolffsen die getekend heeft voor de tweede kamer, stemmen getrokken heeft van kiezers ALS VOLKSVERTEGENWOORDIGER en die amper nog een poot uitgestoken heeft als zodanig in de kamer dient te blijven zitten.
  Dat is dus net als kiezersbedrog m.b.t. alles wat de PvdA al gedaan heeft FRAUDE en NOGMAALS KIEZERSBEDROG. hij is gekozen om een BEPAALD vak uit te oefenen voor 4 jaar en zonder nog maar aan het werk te zijn geweest naait hij er alweer uit. Wel eerst lekker op kosten van de overheid 100 dagen het land in, 100 dagen vakantie en 2 keer zijn neus laten zien in de tweede kamer. Het zou niet mogen….de volgende keer leveren ze dan ook maar hun voorkeursstemmen in en alle voordeeltjes die het opgeleverd heeft.

  Reactie door Henny — donderdag 27 september 2007 @ 15.33 uur

 153. hoi , ik zou ook graag stemmen op referendumnu.nl maar de site opend alleen maar waarna ik niks aan kan klikken om te stemmen, hebben meer mensen dit probleem ?

  Reactie door DickV — donderdag 27 september 2007 @ 15.45 uur

 154. De democratie is kapot!
  Laten we dat helder hebben.
  Zoals het er nu voorstaat gaat er meer en meer mandaat naar Brussel.
  Waarschijnlijk heeft knecht JP vorig jaar voor de formatie van Bea zelf te horen gekregen dat ze hurry-up moeten maken met die grondwet omdat dat zo tijdens de Bilderbergtop is bepaald. Zo niet zou ie gewipt kunnen worden. Vandaar die strategische stommiteit om een heftige reactie bij het volk te veroorzaken. Deze zaak rond het referendum en de “grondwet”, welke deels de landseigen grondwet overschijft!!!!!!is dus een directe poging om de niet alleen de identiteit van dit land te ontnemen maar vooral een autocratische stap op weg naar een federaal dictatoriaal Europa. Alleen de elite zal hiervan de vruchten plukken en de repressie zal verder afrekenen met iedereen die tegen is en dwarsligt. Immers ‘Europa’is ontstaan vanuit consensus!!! Net zo vrijwillig als de invoering van de euro.

  Echter, we kunnen de zaak ook omdraaien.
  En wel als volgt: Ga er van uit dat er verborgen afspraken gemaakt zijn door de financiële elite en top-machtshebbers, over hoe zij, de toekomst ingevuld willen zien. We zien er bijna dagelijks voorbeelden van hoe stapje voor stapje de agenda erdoor gedrukt gaat worden.
  Wat er voor ons overblijft is een politieke poppenkast zonder zichtbaar effect. (zie verkiezingen) De politiek als werkzaam orgaan is dus stervende!
  Wat let ons om hetzelfde te doen maar dan omgekeerd!!!
  We vormen zelf een buurt-gemeente-regio-provincie-landsraad, met alle gekozen en gescreende vaklui die we hebben en verklaren zich vooraf schendbaar en niet immuun mochten ze naast de pot pissen zodat het volk à la minuut kan wippen en sanctioneren. We maken ons eigen bestuur en zorgen dat het wèl werkt omdat het nu van onszelf is.
  Op den duur zien we dat de reguliere overheid er alleen maar voor eigen machtsstatus quo bestaat. Politie en leger moet dan net als in Roemenië destijds kiezen voor òf de oude dictatuur òf het eigen volk.
  Natuurlijk is er een deel wat vrolijk mee blijft doen maar dat moeten ze dan maar zelf weten.
  Revolutiemodel?
  Ach wie zal het zeggen….

  Reactie door rob van der Zon — donderdag 27 september 2007 @ 16.37 uur

 155. @153 DickV
  Is er niet een geel flikkerend balkje (niet Jan Peter dus), in de bovenzijde van je browser die al knipperend vraagt
  ‘allow cookies’?

  Reactie door Alex — donderdag 27 september 2007 @ 16.43 uur

 156. DickV

  Heb je alles goed ingevuld wat ingevuld moest worden, als je dan op verstuur klikt dan krijg je vanzelf een bedankje en weet je dat het aangekomen is.

  Reactie door Henny — donderdag 27 september 2007 @ 16.45 uur

 157. dat zeg ik dus , alleen de site opent en voor de rest kan ik niks aanklikken of aanvinken, ook niet dat er iets geblokkeerd wordt(zoals cookies), heb dit al twee dagen

  Reactie door DickV — donderdag 27 september 2007 @ 17.00 uur

 158. @157
  Hmmm dit riekt naar sabotage.
  Misschien tijd voor kamervragen.

  Reactie door Alex — donderdag 27 september 2007 @ 17.13 uur

 159. democratie is (was) een dood geboren kind,power by the people,for the people is good.
  Ik ben nu 40,en nooit zal iemand my plaats nemen,democratie is ,zich betreken voelen,zich verandwoorden en samen denken,niet geloven in de kerstman,nee het is in control blijven met z’n alle…
  Allen een direct democratie zal luken,de rest is gebaken lucht.
  lees maar eens Guy Roux in 1793 wist hij dat
  or gustave flaubert 100 jaar later,of marx,of hier op die site zou ik zeggen.

  Reactie door gaf — donderdag 27 september 2007 @ 17.50 uur

 160. Veranderen og opheffen van de grondwet NL heeft ook grote invloed op de bovenliggende wetten , zoals strafrecht , privaatrecht , ….daar zit de clou …!

  Reactie door Fred — donderdag 27 september 2007 @ 18.32 uur

 161. @ Lezer (30) en Tukkertje (145):

  De Nederlandse Grondwet hoeft niet te worden gewijzigd/aangepast bij aanname (ondertekening resp. ratificering) van het nieuwe Europese verdrag. En verdragen hebben altijd voorrang boven nationale regelgeving.

  Overigens ben ik het er wel mee eens, dat, evenals in de oorspronkelijke Europese “grondwet”, belangrijke machtsoverdracht plaatsvindt (zie bv. Wattenstaafie in nr. 138), waarover niet buiten referendum mag worden beslist. Maar dit is geen juridisch, maar politiek standpunt.
  (Tukkertje: het is niet een issue voor een advocaat, maar een staatsrechtjurist).

  @ Henny (60):

  Zo is het precies!

  @ 152:

  Citaat: “Ik vind sowieso dat Adeleid Wolffsen die getekend heeft voor de tweede kamer, stemmen getrokken heeft van kiezers ALS VOLKSVERTEGENWOORDIGER en die amper nog een poot uitgestoken heeft als zodanig in de kamer dient te blijven zitten.”

  Nu zie je wel over het hoofd, dat dit al de DERDE termijn is van Aleid Wolfson. (Naam is iets anders).

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 27 september 2007 @ 19.42 uur

 162. PvdA dreigt met crisis? loa me nie lache.
  Proberen ze nu hun standvastigheid te bewijzen?
  Alsof we daar niet doorheen prikken.
  In de reactie van Donner is duidelijk op te maken dat er wel degelijk wijzigingen op til zijn. Zelfs in de troonrede is daar al duidelijk op gezinspeeld! maar als dePvdA een crisis wil, en daarmee het kabinet valt, mijn zegen hebben ze!!!!
  Op naar Balkenende 5. Ha Ha Ha.

  Reactie door Wil — donderdag 27 september 2007 @ 21.08 uur

 163. @Maan Arkenbosch — donderdag 27 september 2007 @ 11.02

  «Bijna geen enkel land in de E.U.reserveert pensioenen via besparingen.Dat is een veeg teken.Alleen gekke Henkie spaart, voor straks drukpers geld!!!»

  Ik mag hopen dat dat niet de visie van de SP is.
  De Fransen mogen het asociaal vinden, maar inderdaad wordt alleen in ons land, UK en de USA voor pensioenen “iets” opzij gelegd, en wel volgens strakke regels, niet omdat wij zo stom zijn, zoals je doet voorkomen, maar omdat het een wijs beleid is. De euro is een sterke valuta, en de inflatie is de laatste 10 jaar nauwelijks boven de 1.5% geweest, dus ik weet niet waar je die wijsheid vandaan haalt; ik heb verstandiger dingen van je gelezen hier.

  De Nederlandse pensioenfondsen vertegenwoordigen ongeveer een 600 miljard euro. Het is dan wel niet de motor, maar wel de vering van de economie – net als in de auto, hetzij spiraal, hetzij torsie, hetzij pneumatisch, onmisbaar! En bovenal zekerheid voor de gepensioneerden.

  Een belachelijke stelling kortom die je daar neerzet.

  Reactie door jk — donderdag 27 september 2007 @ 21.12 uur

 164. Terugkomend op reactie 37

  ‘“Daarvoor wordt ook de hulp ingeroepen van VVD, Partij voor de Vrijheid, GroenLinks, D66, Partij voor de Dieren, vakbonden en maatschappelijke organisaties.’

  Genoemde partijen hebben nog steeds de link naar http://www.referendumnu.nl/ niet op hun websites staan.
  Weinig daadwerkelijke ondersteuning van hun zijde dus.

  Reactie door Wattenstaafie — donderdag 27 september 2007 @ 21.18 uur

 165. JK,meen jij dat jij realist bent.?
  jij bent een part van de machine?
  ..Sand korel erbij?

  Reactie door gaf — donderdag 27 september 2007 @ 21.44 uur

 166. maar: citaat”De Fransen mogen het asociaal vinden, maar inderdaad wordt alleen in ons land, UK en de USA voor pensioenen “iets” opzij gelegd”…
  leeg eens maar uit.

  Reactie door gaf — donderdag 27 september 2007 @ 21.47 uur

 167. Hallo allemaal!
  Begrijp het niet zo ….Gloria voelt zcih persoonlijk aangevallen…waarom heb haar reactie als voorbeeld gebruikt! Meer niet! Ik ben gwoon iemand van echte woorden en wil niet mee doen aan populaire one liners. Verder dit: ik doe meer als af en toe reageren via deze site. Anders stond ik er wel vaker op!!!!!!!! Ben zelf een WAO-er (van 30) die via een IRO-traject verder wil komen voor mijn gezin en mezelf. Snap niet dat ik algemeen reageer en persoonlijk wordt aangevallen….Gloria, jij mag zeggen wat je wil en ik mag daar op reageren…Je lijkt Balkenende wel die geen antwoord geeft of het antwoord verdraait. En ja, geloof niet in opgeblazen woorden en vergelijkingen naar het heden…het is inderdaad NU – zoals jij claimt – en niets anders. Wat doe jij dan? Mensen teken alle petities welke nodig zijn om een referendum te krijgen, en ja ik steek mijn energie in iets anders,,,,in mensen met echte opmerkingen. Alle Gloria aanhangers zijn in NL gelukkig vrij om te reageren…..

  Reactie door Johan Kivits — donderdag 27 september 2007 @ 23.33 uur

 168. Henny, blij dat je wel door woorden heen leest!

  Reactie door Johan Kivits — donderdag 27 september 2007 @ 23.35 uur

 169. 161. Olav

  Ik weet ik kan die naam niet onthouden en op de een of andere manier vind ik die man zo arrogant dat het me altijd doet denken aan adel en ijdelheid, dus laat ik het maar voortaan zo staan.Of toch Aleid Wolfson dan maar? Ik weet het niet.

  Maar m.b.t. je opmerking. Dat hij er in vorige regeringsperioden heeft gezeten heeft niets te maken met het feit dat hij zich bij de laatste verkiezingen persoonlijk verkiesbaar heeft gesteld voor de tweede kamer en dan heeft het geen pas daar na de vakantie terwijl hij nog amper gewerkt heeft uit te stappen. Dus nee ik was dat niet vergeten maar vind het irrelevant m.b.t. mijn opmerking. Dan had hij voor de verkiezingen gewoon moeten bedanken en iets anders zoeken.
  Bovendien is er nog een PvdA-er ook vanuit de tweedekamer die burgemeester wordt, ik vind dat echt niet kunnen en vind dat kiezersbedrog als je wel op de lijst gaat staan.
  Ik kan het begrijpen als je zowat aan het einde van de vier jaar zit en er doet zich iets voor terwijl je al weet dat je binnenkort uit de tweede kamer gaat, dat ligt voor mij anders.

  Reactie door Henny — vrijdag 28 september 2007 @ 0.27 uur

 170. @163 Jk.

  Beste JK, leg ons oudjes uit, ikzelf krijg sinds 1995 Aow en een aanvullend pensioen, en ben 40% in koopkracht sinds dat jaar achteruit gegaan, hierbij reken niet eens erbij de achteruitgang in 2006 met het invoeren van het nieuwe zorgstelsel, dat was 170 euro minder vangen dan in het jaar 2005. Ik kan heel veel vertellen over het reilen en zeilen van de pensioenfondsen, wij als slachtoffers kunnen het ophoesten.

  Reactie door d'olle Henk — vrijdag 28 september 2007 @ 0.52 uur

 171. @149 Henny

  Fijn dat je het zo voor anderen opneemt Henny. Zal wel met je ‘objectiviteit’ te maken hebben.
  3 Zinnetjes van Gonda schijnen genoeg te zijn om jou weer hyper nerveus te maken en ram je er weer een hele litanie tegenaan.
  Ben het volkomen met je oneens in deze en ben blij dat Gonda gewoon op de regels leest.
  Aan jou weer het laatste woord zoals gewoonlijk, alhoewel no comment ook wel een verademing was.

  Reactie door Gloria — vrijdag 28 september 2007 @ 1.21 uur

 172. @171 PS

  ‘k Was benieuwd na die vredelievende groet daar ergens.
  Tenslotte zitten we hier niet om elkaar te tackelen. Toch?
  In het vuur van de strijd om het referendum reageren we allemaal op eigen wijze. Ik denk zo vaak… zucht… als ik reacties lees.
  Maar wie ben ik om hier voor scheidsrechter te spelen?
  Stop met die bemoeizucht en voor de zoveelste keer: Laat me!
  Ik heb genoeg van dat gehijg in m’n nek en al die corrigerende betwetertjes.
  De vrede lijkt nog ver te zoeken mede gezien ‘jullie’ bekende platvloerse reacties naar ‘ de klauwen uit de mouwen’.
  Het is mij wel weer genoeg.

  Reactie door Gloria — vrijdag 28 september 2007 @ 1.41 uur

 173. Prettig weekend allemaal en naast allerlei
  politieke verhalen neem ik eens een duik in
  het Willibrordboek,Jezus Sirach, hoofdstuk 22, vers 27, trok zo juist m’n aandacht.
  Dat hoofdstuk bevat vele wijsheden en ‘n link
  daarnaar toe lijkt me voor niemand hier on-
  welkom. Het is vast voor menigeen een heel
  lange rit van freubelen naar googlen, maar de
  zoektochten leveren enorm veel info op en zou
  den ook ‘wijzer’ kunnen doen worden en het
  respect voor de ander leren bijbrengen, vwb
  zijn manier van práten en zijn manier van het
  doén in aansluitig op dat práten. Trouwens ‘n
  ander boek legt die woorden in de mond van ‘n
  David, ‘n eveneens bekend geworden figuur.

  Niet vergeten de petitie te tekenen! Reeds ge
  beurd, mooi zo! Madelief.

  Reactie door Madelief — vrijdag 28 september 2007 @ 6.05 uur

 174. 161, 169

  ik heb niets tegen verbeteren van anderen, maar de man heet aleid wolfsen.

  Ik heb deze informatie geverifieerd op de pvda site, dus het hoeft niet waar te zijn! hij zal wel jansen heten, dus hoeft hij zich ook niet aan een termijn van vier jaar te houden

  Reactie door ipuntje — vrijdag 28 september 2007 @ 6.33 uur

 175. 174. ipuntje.Je hebt volkomen gelijk wat de naam betreft.

  171. Gloria

  En weer bevestig je meteen wat ik schrijf, het verwijt omdat je het niet met me eens bent dat ik NIET OBJECTIEF ben OMDAT jij het schrijft en DAT de reden zou zijn van mijn reactie. Je geeft jezelf wel erg veel eer in deze. Zo kun je natuurlijk alles wat ik zeg in twijfel gaan trekken. Dat is nu precies wat ik bedoel. Ben je het niet eens met de inhoud ga je de beweegredenen van de persoon maar weer in twijfel trekken. Je zou dat ook eens moeten doen met de mensen die je contenue bevestigen, volkomen los van de inhoud m.b.t. hun objectiviteit en mijn andere positieve reactie naar jou toe op het andere item, dan was je in ieder geval consequent.

  Indien het nodig is kom ik ook voor jou op. Ik maak geen onderscheid op naam wat jij hier contenue wel wil doen geloven. Ik ga het echter ook niet uit de weg omdat ik bang ben die beschuldiging wederom naar mijn hoofd geslingerd te krijgen. Bovendien heb jij toch ook zo je mensen die bij voorbaat met je meegaan, los van de inhoud, zal ik maar zeggen en daar maak je nooit bezwaar tegen en trek je nooit hun objectiviteit in twijfel.
  Ik vind het wel ontzettend jammer dat je steeds wanneer iemand het met je oneens is je niet meer kijkt naar wat die schrijft maar gefocust bent op wie het schrijft en daar je oordeel m.b.t. motivatie en inhoud vanaf laat hangen.
  Eigenlijk zeg je, ik vind dat wanneer je niet schrijft wat ik wil je je mond maar moet houden omdat jij nu eenmaal Henny heet. Blij dat eenieder hier zijn mening mag geven ook andersdenkenden? Ik reageer niet op jouw naam Gloria maar op wat je schrijft en heb het recht net zo goed als jij en Gonda mijn mening te geven. En Johan heeft net zo goed het recht indien daar inhoudelijk aanleiding toe is bijgevallen te worden als ieder ander of wil je ook hem dat recht ontzeggen. Wil je mij een verbod opleggen op je te reageren, daar begint het wel op te lijken. Gelukkig leven we in een vrij land en laat ik me niet intimideren. En hiermee terug naar het item en verder hierop inderdaad no comment.

  Reactie door Henny — vrijdag 28 september 2007 @ 9.16 uur

 176. Goede morgen allen op dit weblog

  Ik wil mij graag in het bijzonder richten tot Gloria, Johan Kivits en henny:
  Gloria ik lees jouw stukjes altijd graag ze zijn duidelijk, mijnsinzien verhelderend, vol emotie en spirit jouw grootste drijvveer en reden daar ben ik het volkomen met je eens.
  en dat er dan eens een foutje gemaakt wordt met het schrijven, getuigd mede van menselijkheid, maar om dan een beetje te gaan zeuren over stylen. Het overviel me, en ja Johan ik lees echt niet tussen de regels door.
  O ja Johan ook ik ben het met Gloria en schrijfwijze niet altijd eens maar wel waardeeer ik haar stukjes, over smaak valt niet te twisten toch.
  Toen ik Johan Jouw stukje las overviel mij iets wat ik slecht kon verwoorden,een gevoel een gedachte, en voelde mij uit intuitie verplicht Jouw wat te zeggen en te vragen, waarop ik tot op heden van jouw nog geen antwoord heb gehad.
  Maar ik moet bekennen dat er in mijn berichtje een foutje is geslopen, die ik pas zag toen ik het bericht al verstuurd had. Ik ben met de begin tone begonnen die ik voor de tweede regel “(En zo)” had bedoeld. Het zij zo zeg, ook mijn tekortkoming.
  Henny jij bent het niet met mij eens dat mag toch ik zal de laatste zijn die zal zeggen dat je het met mij eens moet zijn!!
  Misschien als ik een beetje doorgeleerd had, dat de drie zinnetjes er iets anders uit hadden gezien en een andere styl en/of andere formulering hadden gehad maar ik had hetzelfde bedoeld..

  Ps.
  Henny gewoon door schrijven hoor, en ook eens een keer een goeie mop, hebben we op z’n tijd ook wel eens nodig. Groetend gonda

  Reactie door gonda — vrijdag 28 september 2007 @ 10.23 uur

 177. @ 161 Olav,

  Jij schrijft;
  De Nederlandse Grondwet hoeft niet te worden gewijzigd/aangepast bij aanname (ondertekening resp. ratificering) van het nieuwe Europese verdrag. En verdragen hebben altijd voorrang boven nationale regelgeving.
  ———————————————

  Als ik dit lees zoals jij het schrijft, hoeft een verdrag dus niet te voldoen aan de nederlandse wetgeving?
  Dit zou dan ook automatisch inhouden dat de personen die deze ondertekenen boven de wet staan?
  En niet kan worden aangesproken op hun daden en misstappen……..misschien dat het daarom zo’n zooitje is in Den Haag!

  Reactie door Tukkerstourist — vrijdag 28 september 2007 @ 10.42 uur

 178. @176 Gonda,

  Je vraagt om een goede mop?

  Balkenende, Rutten en Bos, zitten samen in een vliegtuig te discuseren wat het beste is voor nederland en zijn bevolking.
  Balkenende pakt een briefje van 500 Euro en gooit die naar beneden en zegt “kijk ik maak een burger gelukkig” Rutten die natuurlijk niet achter wilt blijven pakt 2 briefjes van 250 euro en zegt “Kijk dit is beter ik maak twee burgers gelukkig” Bos die tegenover hem zit denkt een moment na en pakt 100 briefjes van 5 euro gooit deze uit het vliegtuig naar beneden en zegt “Kijk dit is sociaal ik maak 100 mensen gelukkig” en tevreden kijken zij elkaar aan totdat via de intercom de piloot tot hen spreekt en zegt “Hallo ik ben Jan Marijnnisen als één van u nog éénkeer die deur opendoet, stort ik het vliegtuig naar beneden en maak ik 16.000.000 mensen gelukkig.”

  Reactie door Tukkerstourist — vrijdag 28 september 2007 @ 10.53 uur

 179. Nou Tukkerstourist volkomen duidelik!!!

  Reactie door gonda — vrijdag 28 september 2007 @ 11.30 uur

 180. @ 176 Beste Gonda, ik snap niet wat je wil zeggen…

  Reactie door Johan Kivits — vrijdag 28 september 2007 @ 12.16 uur

 181. @ 176 Beste Gonda, ik snap niet wat je wil zeggen…
  Wat je wil vragen wordt in je stukje niet echt duidelijk!

  Reactie door Johan Kivits — vrijdag 28 september 2007 @ 12.17 uur

 182. Gonda

  Balkenende dan maar.

  Armoede. Een gezin met een kind zit onder de armoedegrens en omdat Balkenende een CDA-er is en zeer christelijk hebben ze zich tot hem gewend en natuurlijk liet Balkenende hen binnen om van de tafel des overvloeds mee te eten.

  Een tweede gezin met 3 kinderen dachten hetzelfde en natuurlijk stond ook toen de deur weer ver open, je bent immers een christen of niet.

  Een derde gezin met 6 kinderen, goed katholiek natuurlijk en tegen de pil, klopte aan de deur en Balkenende deed zelf open, wat een eer. Enigszins beschroomd zei de vrouw;” Ik weet wij zijn met velen maar we hebben helemaal niets meer te eten we zijn genoodzaakt gras te eten.

  Oh geen enkel probleem zei Balkenende kom binnen we hebben gras in overvloed 8 meer of minder is geen probleem.

  Reactie door Henny — vrijdag 28 september 2007 @ 13.01 uur

 183. En nog een opmerkinkje Gonda.

  Zeg a.u.b. niet dat als je doorgeleerd had… je levert hier prima bijdragen en doet jezelf daarmee tekort.
  ‘gezond verstand’, solidariteit en praktijkervaring in het leven en een gezond geweten zijn waarden die van even groot dan wel groter belang zijn dan een opleiding of een opleiding alleen.

  Reactie door Henny — vrijdag 28 september 2007 @ 13.10 uur

 184. Wattenstaafie,

  Ik heb de integrale tekst van het advies van de Raad van State gedownload en lees daarin o.a.

  >>Dit maakt dat het voorgestelde Hervormingsverdrag zich kenmerkend onderscheidt van het Verdrag tot vaststelling van een Grondwet voor Europa.

  Reactie door Hans Barkhuis — vrijdag 28 september 2007 @ 13.30 uur

 185. Wil ik er ook nog eentje aan toevoegen
  Maar wel met een opmerking vooraf, mocht een iemand tot een bepaalde groep behoren,
  bedenk dan altijd dat het erg eenzaam zou kunnen worden in een hele grote kosmos.

  Nu dan: “De Hemelpoort”
  Johannes in de hemel aangekomen, krijgt daar een rondleiding van Petrus, na tijden door hele lange gangen te hebben gelopen is er aan de rechterkant een deur, doet Petrus z’n vinger tegen de lippen en sist zachtjes
  ssssssssssssssssssssssst ssssssssst stil
  hierachter zitten gereformeerden artikel, en die denken dat ze hier alleen zijn.

  Reactie door gonda — vrijdag 28 september 2007 @ 13.41 uur

 186. Gloria kom op meid nu jij.

  Reactie door gonda — vrijdag 28 september 2007 @ 13.43 uur

 187. @ Henny (169):

  Hierin verschillen wij dan van mening. Want als een kamerlid, na jaren volksvertegenwoordiger te zijn geweest, naar een andere passende functie wil solliciteren, zal dat practisch altijd tussen twee verkiezingen in zijn. Het kamerlid kan zelf niet bepalen wanneer zo’n functie vacant komt te staan. Het is in mijn ogen inderdaad anders, als iemand pas voor een EERSTE termijn is gekozen. Want dan heeft hij/zij zich nog niet eens kunnen ontwikkelen tot een volwaardig functionerende volksveregenwoordiger.

  Overigens vind ik het “burgemeesterrefendum” in Utrecht een bijzonder slechte soap. Maar dat terzijde.

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 28 september 2007 @ 16.40 uur

 188. @ Tukkerstourist (177. Blijf je je naam veranderen? Dat wordt wel ingewikkeld, hoor! Toch maar weer TT, dan?):

  Citaat: “Als ik dit lees zoals jij het schrijft, hoeft een verdrag dus niet te voldoen aan de nederlandse wetgeving?”

  Het is inderdaad zo, dat Nederlandse wetgeving, zo nodig, aan internationale verdragen moet worden aangepast. Gewoonlijk is dat niet direct nodig, omdat de verdragsregels gewoon gelden. En denk ook aan de EU-bemoeienis met de Nederlandse regelgeving via de vele “Richtlijnen”.

  In het algemeen zal de volksvertegenwoordiging zich er trouwens wel rekenschap van geven, of en zo ja in hoeverre er strijd is met verdragen en de Nederlandse regelgeving. En bij verdragen kunenn ook “voorbehouden” worden gemaakt, d.w.z. dat een of meer bepalingen niet gelden voor het land dat zich daarvan uitzondert.
  Een internationaal verdrag zal niet gauw in strijd zijn met de Grondwet. Zo’n verdrag kan wel “grondwettelijke aspecten” hebben (waarover de Raad van State het heeft), bv. wat betreft mensenrechten. Maar die zijn eerder een versterking van de Nederlandse bepalingen daarover, dan in strijd daarmee!

  Voor zover ik het nu kan zien zal een nieuw Europees Verdrag niet nopen tot aanpassing van de Nederlandse Grondwet.

  @ 178:

  Hoe vind je de mop die Femke Halsema onlangs bij Pauw & Witteman vertelde?
  Wat is de overeenkomst tussen een vrouw en een orkaan? Antwoord: in het begin is het heftig en vochtig, en daarna ben je je huis kwijt!
  (Ze was eventjes niet helemaal politiek correct, geloof ik).

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 28 september 2007 @ 17.08 uur

 189. Zelfcorrectie:

  “In het algemeen zal de volksvertegenwoordiging zich er trouwens wel rekenschap van geven, of en zo ja in hoeverre er strijd is TUSSEN verdragen en de Nederlandse regelgeving.”

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 28 september 2007 @ 17.13 uur

 190. 187. Olav.

  We zijn het inderdaad oneens. Het gaat me niet om ervaring maar om het gegeven dat je op de lijst gaat staan en mede stemmentrekker bent. Dat houdt een bepaalde belofte in aan de kiezer. Hij had op z’n minst op dat moment kunnen aangeven dat hij iets anders wilde. Bovendien dacht je dat niet bekend is welke posten er vrij komen en waar. Den Haag lobbyt aardig wat dat betreft. Bovendien is de wachtgeldregeling riant genoeg om een paar maanden te kunnen overbruggen.Het zijn er overigens twee, hij is niet de enige.
  Er zijn PvdA politici zelf die dit ook vinden dus zo’n vreemde gedachte is het niet al begrijp ik je standpunt wel vanuit baanzekerheid.

  Wat ik wel jammer vind Olav dat er zo weinig gereageerd wordt op het item monnikkenwerk m.b.t. Birma. Ik moet zeggen inkomen of niet geld of niet hier in Nederland, solidariteit met de mensen van Birma zou toch onder de SP-aanhang een heet hangijzer moeten zijn. Ik ben daarin een beetje teleurgesteld.
  Ook ik zit hier maar een beetje op de andere items uit gebrek aan reacties daar en visie van anderen en ik moet zeggen ik voel me daar wat onbehaaglijk bij in het licht van…
  Zo ook en ik weet dat jij vindt dat ik dat ook niet moet doen heb ik Kenia en de moderne slavenarbeid voor 2 euro per dag onder erbarmelijke omstandigheden door Nederlandse rozenkwekers 9 en Europese) hier aangehaald in een breed item waar ik dacht dat dat wel even kon. Niemand heeft het opgemerkt. Ook niemand heeft het nieuwswaardig gevonden blijkbaar.
  Maar ja ik zal niet ‘zeuren’ maar ik ben nu eenmaal allereerst een mensenrechtenmens.
  De EU landen staan wel te schgreeuwen over sancties maar eisen ze in hun land niet echt als het hun eigen industrie aangaat, Dus heeft mensenrechten en Europa voor mij een extra impact om tegen Europa en zijn marktwerking te zijn.

  Reactie door Henny — vrijdag 28 september 2007 @ 17.32 uur

 191. Laat me duidelijker zeggen. Het gebrek aan mensenrechtenbelang en de naleving daarvan zowel binnen als buiten Europa in de EU-landen en de EU zelf. Europa m.b.t Gaza, Gaza is faailliet de mensen hebben niets meer. Fatach zit erachter samen met Israel en Verhagen zal wel in z’n vuistje lachen. Moeilijk praten momenteel gezien de huidige acute problematiek in Birma, Gaza en Kenia over wel of geen loonsverhoging. Ik sluit dan ook maar af.

  Reactie door Henny — vrijdag 28 september 2007 @ 17.38 uur

 192. @ Olav Meijer — vrijdag 28 september 2007 @ 16.40

  «Want als een kamerlid, na jaren volksvertegenwoordiger te zijn geweest, naar een andere passende functie wil solliciteren, zal dat practisch altijd tussen twee verkiezingen in zijn»

  Inderdaad, Olav, die kans is 1460 op 1461. De kans dat hij het óp een verkiezingsdag doet is waarschijnlijk 0, maar het kan wel.

  Reactie door jk — vrijdag 28 september 2007 @ 18.27 uur

 193. @gaf — donderdag 27 september 2007 @ 21.47

  gaf, een jaar of vijf geleden sprak ik met een directeur van een regionaal kantoor van Credit Agricole, als ik me goed herinner in Évreux, over een financiële aangelegenheid. We hadden het onder meer over het relatief goeie pensioensysteem in Nederland en hij betreurde het dat dat in Frankrijk veel te wensen over laat. Hij zei letterlijk: “Ici, les caisses sont vides! Les votres sont pleines”.
  Dezelfde week nog sprak ik met een leraar geschiedenis en we hadden onder meer over hetzelfde onderwerp. Ik citeerde o.a. de woorden van de bankman. Hij zei dat de Fransen het asociaal vinden om individueel voor je pensioen te zorgen, dat dient de overheid te doen. (Waarschijnlijk bedoelde hij met ‘asociaal’ ‘niet-solidair’, maar zo goed is mijn Frans nou ook weer niet).
  Ik geef toe weinig genuanceerd, maar toch twee mensen die resp. van geld en van cultuur verstand hebben.
  Een paar maanden later las ik in Libération wel een artikel van dezelfde strekking.

  Reactie door jk — vrijdag 28 september 2007 @ 18.43 uur

 194. @ d’olle Henk — vrijdag 28 september 2007 @ 0.52

  «[...]en ben 40% in koopkracht sinds dat jaar achteruit gegaan[...]»

  Dat zou dan voor jou gemiddeld 2.8% per jaar zijn – het lijkt me aan de hoge kant.

  Hier is een reeks over die periode:
  http://mineco.fgov.be/informations/indexes/indint1xls_inflatie3_nl.htm

  Met de euro heeft het volgens mij niks te maken.

  Reactie door jk — vrijdag 28 september 2007 @ 18.53 uur

 195. @193 JK

  Als die inflatiecijfers de werkelijkheid inhielden dan was dat correct. Helaas als de 65 jarige leeftijd intreedt dan zit de werkelijkheid anders in elkaar. Het niet indexeren of onvoldoende van het aanvullend pensioen en AOW is een gevolg daarvan. Ik heb altijd grote vraagtekens gezet achter die cbs cijfers, het consumptie pakket is niet gelijk voor iedereen. Als je alleen brood met margarine en aardappels met speklappen neemt en de huur van een afgekeurde woning en een fiets bij de tweede handswinkel dan heb je gelijk. Ik vertegenwoordig al zo’n 15 jaar de pepensioneerden en de vutters bij de overheid, neem van mij aan, het zijn cijfers die ver van de werkelijkheid staan.
  Ook 65+’ers zijn het slachtoffer sinds de jaren 80, het zijn voor vele kleine inkomens hele moeilijke tijden, maar dat wisten wij al.

  Reactie door d'olle Henk — vrijdag 28 september 2007 @ 20.10 uur

 196. @185 gonda

  Goeie gonda! Dat raakt de kern.
  Zo overtuigd als mensen zijn van hun heilig gelijk zou het zomaar kunnen zijn dat de mens, alvorens het doortrekt naar de ‘verrukkelijke Tuin’ en het ‘heerlijke Huis’, in de wandelgangen van hun gedachten blijven hangen en zullen plaatsnemen in de ruimte van deze geestelijke gesteldheid.
  Dat zou weleens zoiets als een kamertje van uitverkorenen kunnen zijn, inclusief de hoge muren en het plafond…

  Dat is maar goed ook, want het kan voor velen geen hemel zijn als zij aldaar plotsklaps worden geconfronteerd met, in hun ogen, allerlei gespuis waar zij hun neus voor opgetrokken hadden op Aarde.

  De mop is nou juist dat bij God iedereen uitverkoren is!
  De vraag is of mensen het elkaar gunnen… en juist daar begint de hemel te gloren.

  Groet en fijne avond, gonda.

  Reactie door Gloria — vrijdag 28 september 2007 @ 21.17 uur

 197. Ik heb er ook een over God,

  Zeeland 1953, watersnood, alle mensen worden geevacueerd, een zeeuws gereformeerd boertje ziet een bootje voorbijkomen met een paar mensen erop die roepen : kom in het bootje , we brengen je naar het droge, maar het boertje zegt nee ik blijf hier, ik vertrouw op God.
  Komt er een tweede bootje langs het huis van het boertje en weer roepen de mensen : kom op joh, stap in , we brengen je op het droge.
  En weer weigert het boertje en zegt: Nee ik vertrouw op God, hij zal mij redden.
  Komt er weer een derde bootje langs en weer wordt het boertje gemaand mee te gaan maar weer weiger het boertje in te stappen ,door zijn vaste vertrouwen dat God hem er hier doorheen zal helpen.
  Helaas, het water steeg en steeg en het boertje verdronk.

  In de hemel aangekomen kwam het boertje oog in oog te staan met God, hij was wel een beetje teleurgesteld en vroeg aan God : Waarom hebt u mij niet laten leven, ik had veel vertrouwen in u maar ik ben dus toch verdronken.

  Toen zei God tegen hem, luister eens boertje, ik heb tot drie keer toe een bootje langs gestuurd en 3 keer hebt u geweigert, meer kon ik ook niet doen.

  Reactie door Carla — vrijdag 28 september 2007 @ 23.33 uur

 198. @ 196 Gloria

  Ik snap er niets van, “Die Partei hat immer recht”. Weet je, welk geloof je ook aanhangt, infeite zijn het ook partijen. God heeft nooit gesteld nu gaan wij een CDA oprichten. Groeten Henk.

  Reactie door d'olle Henk — zaterdag 29 september 2007 @ 0.01 uur

 199. Olav,

  Ok kan mij volledig in jou bewoording vinden en weet dat jij hierin ook wel gelijk zal hebben.
  Maar waar het mij omging was dat voor mijn gevoel de grondwet heilig is en dat zo gauw een verdrag eisen stelt die gelden boven onze grondwet eigelijk souvereiniteit in gevaar is.
  Daarvoor hoef ik geen grondwet te veranderen.
  Souvereiniteit, daar versta ik onder dat alles wat binnen onze landsgrenzen ligt, wordt beschermd door onze wetten en plichten.
  En op het moment dat een macht buiten onze grenzen ons iets laten ondertekenen dat boven onze wetten zouden kunnen staan, onze “souve” eigelijk al word geschonden.

  Ga nu naar het vrouwtje, moet morgen vliegen.

  Reactie door TT — zaterdag 29 september 2007 @ 2.15 uur

 200. @198 Den ol’n Henk,

  Misschien niet, maar God gaf ons wel het verstand om de wereld te creeren zoals hij nu is.
  En daar hoort ook een CDA bij.
  Misschien is de SP ook wel ontstaan door de hand van God, want ook wij komen op voor de minder bedeelden, de armen en de zwakken uit onze maatschapij, zonder uit te gaan van eigen belang.

  En toch hou ik van je ouwe ;)

  Reactie door TT — zaterdag 29 september 2007 @ 2.19 uur

 201. @ 197 Carla

  Dat is hele goeie, die ga ik inlijsten.
  Ik ga een poosje geestelijke contacten leggen, maar…..”Bokito” gaat het het een poosje voor mij waarnemen.

  Reactie door d'olle Henk — zaterdag 29 september 2007 @ 11.12 uur

 202. Beste mensen, ik ben “Bokito”, d’olle henk is een oude snurker en is niet meer van deze tijd, de politieke elite is bang aan het worden voor de boze burger met de Bokito mentaliteit. Als er meer Bokito’s opstaan, graag een volgnummer er aan toevoegen.

  Reactie door Bokito-1 — zaterdag 29 september 2007 @ 11.19 uur

 203. @201 en 202,

  Henk Hiensch,

  Toch niet tegen de wieken van de molen aangelopen hoop ik?
  Hoop dat je snel weer bij je positieven komt.
  Sterkte ermee!

  Reactie door Anja (B) — zaterdag 29 september 2007 @ 14.51 uur

 204. @203 Anja (B)

  Inderdaad, het was een harde klap, maar ik ben er wakker van geworden. Ik ben met mijn vuisten op mijn borst gaan trommelen, de molen beetgepakt en los getrokken van de aardbodem daarna jungle geluiden gebruld.
  Maar ik zie in de verte een vangauto aankomen van de dierentuin. Want hier in Nederland houden de mensen niet van een Bokito die over het hek gesprongen is om de politieke elite tot orde te roepen. Zij laten liever de staat der Nederlanden opgaan in een superstaat Europa, dan zijn wij groot en sterk, dan mogen wij meedoen met het wereldgebeuren zoals grondstoffen (olie) roven in landen die zich niet verdedigen kunnen. Anja ik kruip eventjes weg, want die kleine pijltjes zijn heel vervelend daar krijg je slaap van en ik wil wakker blijven om waarschuwende kreten te uiten. Totziens.

  Reactie door Bokito-1 — zaterdag 29 september 2007 @ 16.10 uur

 205. Beste mensen, deze flauwekul is naar aanleiding van een artikel in de Volkskrant.

  WRR-voorzitter: politiek bang voor “Bokito-burger”.

  De politieke elite is vijf jaar na de Fortuyn-revolte nog steeds bang voor de burger en neemt dus moeilijke impopulaire besluiten. Dat zegt Wim van de Donk, voorzitter van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. ‘De burger is een boze Bokito. Zijn problemen drongen niet tot de Haagse beleidsagenda’s door, dus is hij even over het hek gesprongen. Dat heeft de politieke elite in verwarring gebracht: ze zijn zo bang geworden dat ze helemaal doorslaan. Kijk maar naar die honderd dagen van het kabinet.’

  De rest van het verhaal kun je lezen HET VERVOLG: de Volkskrant Top 200 van invloedrijkste Nederlanders: 125 t/m 51
  Zaterdag 29 September 2007.

  Reactie door d'olle Henk — zaterdag 29 september 2007 @ 16.32 uur

 206. d’olle Henk — zaterdag 29 september 2007 @ 16.32:

  Goedemiddag,

  Ik heb, denk ik, best wel gevoel voor humor, maar in dit geval is het weer tekenend zoals er over ons, burgers, wordt gedacht, n.l als makkelijk te manipuleren en uiteindelijk weer te vangen apen, en daaraan erger ik me behoorlijk.

  Ik zal het, ondanks alle eerdere en identieke reacties hier, nog maar eens herhalen:
  “Heren” en “dames” politici: als alles zuivere koffie is van wat er met betrekking tot dat “verdrag” is uitgebroed, laat ons dan het laatste woord:
  Dat is -in tegenstelling tot allerlei krampachtige procedurele en andere eigenlijk niet wezenlijke en dus flauwekulargumenten- onze democratie een broodnodige dienst bewijzen:
  Het gaat verdorie om overdracht van allerlei belangrijke bevoegdheden en nog meer: mogen wij dan ook “even” aan zet?
  Per slot van rekening heeft de politiek de laatste jaren niet bepaald veel gedaan om het volste vertrouwen van ons, burgers, te verdienen: Integendeel!!

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — zaterdag 29 september 2007 @ 17.19 uur

 207. @ d’olle Henk

  Dank je voor de uitleg Henk, gelukkig heb je ze dus nog allemaal goed op een rijtje staan, maakte me al zorgen om je.
  De naam Bokito vond ik wat ongelukkig gekozen, het zal je vrouw maar zijn die het slachtoffer van zo’n aap is.

  Goed weekend gewenst Henk.

  Reactie door Anja (B) — zaterdag 29 september 2007 @ 17.25 uur

 208. @ Carla (197):

  Is drie maal dan, behalve scheepsrecht, ook Gods recht? :)

  @ TT (ha, dat gaat gemakkelijk!; 199):

  Met jou ben ik het eens dat er sprake is van een zekere machtsoverdracht aan een internationaal orgaan en daarmee verlies aan soevereiniteit. Maar het parlement kan hierover beslissen zonder dat aanpassing van de Grondwet noodzakelijk is.

  @ 200:

  Wil je niet de geheime bron van de SP prijsgeven? :)

  @ Bokito-1 (202):

  Wil je, grrr, d’olle Henk in zijn waarde laten en in oude luister herstellen, of ik kom je halen!

  Bokito-2

  Reactie door Olav Meijer — zaterdag 29 september 2007 @ 18.24 uur

 209. @ d’olle Henk

  Tja Henk, we kunnen rennen voor ons leven, maar die vangauto gaat ons inhalen.
  Hoelang ‘brullen’ we al met de SP? Altijd weer nieuwe hoop… van verkiezingen naar verkiezingen. En ondertussen zijn we verraden en verkocht.

  “De beuk erin!!!”
  Schor van het roepen achter de tralies van onze samenleving… loopt het klootjesvolk hun karren vol te hamsteren voor het weekend en beloont het (C)DA nog met wat zetels.

  Stemmen zullen verstillen… je gaat je afvragen of we simpele gelovigen zijn in iets bovennatuurlijks? Een betere wereld?
  Is de SP dan toch een sprookjes partij?
  Ik zal het zien, met open ogen zal ik zien of we zonder OPSTAND gedwee de Verenigde Staten van Europa worden binnengeloodst.
  Met open ogen zal ik zien hoe de armen armer worden en steeds meer aan kracht zullen verliezen om hun stem te verheffen…

  Het loopt gesmeerd! Het grootkapitaal en hun eigenaars hebben de macht om de wereld naar hun hand te zetten. Voor hun betere wereld!
  Voor hun voc-god!
  Met open ogen zal ik zien hoe de Bokito’s worden ingesloten en afgemaakt.
  Dat kan allemaal met een meeheulend volk!
  Leve Europa en de gruwel van wat democratie heet. Het bleek de sluipende weg te zijn naar een afgrijselijke werelddictatuur.
  En we stonden erbij en keken ernaar.

  Reactie door Gloria — zaterdag 29 september 2007 @ 19.17 uur

 210. @208 Olav, Oude Henk heeft hem begrepen, u niet, jammer.

  Reactie door Carla — zaterdag 29 september 2007 @ 23.35 uur

 211. 210 eh ik bedoel natuurlijk d’olle Henk, sorry dat heb je na een wijntje.

  Reactie door Carla — zondag 30 september 2007 @ 9.48 uur

 212. 90 verschillende mensen deden aan deze discussie mee. Een goeie score – lijkt mij.

  Reactie door jk — zondag 30 september 2007 @ 11.47 uur

 213. 209. Gloria.
  Helaas, Gloria, heb je helemaal gelijk. Ik zie het zo gaan en inderdaad zitten de nederlandse families bij elkaar in eigen huis;klampen zich vast aan alles wat bekend is en rekenen op de familie;het zal onze tijd wel duren.
  En degenen die overal ten onrechte aan de macht zijn gekomen drukken alles door,juist door de apathie van het volk.
  En de wetenden, de profeten in eigen land die overal kennis van nemen, zich niet laten leiden door de waan van de dag zien inderdaad het voor hun ogen gebeuren.
  Het is als in de tijd van Noach,profeten zijn roependen in de woestijn.

  Reactie door anne hilverda — zondag 30 september 2007 @ 13.19 uur

 214. EU-lidmaatschap staat op het spel
  Nederland, Europa mei 30th, 2007

  Als Nederland opnieuw een Europees verdrag afwijst in een referendum, staat het Nederlandse lidmaatschap van de EU op het spel. Dat zegt staatssecretaris Timmermans van Europese Zaken. Twee jaar geleden verwierpen Nederland en Frankrijk de Europese grondwet in een referendum. Er wordt nu onderhandeld over een verdrag dat in de plaats moet komen van de grondwet.
  Het is nog niet bekend of daarover een referendum komt.
  Mocht dat gebeuren, dan gaat het over de vraag of Nederland door wil met Europa, zegt Timmermans. Hij erkent dat dat als chantage klinkt,maar volgens hem is de tweede ronde echt de laatste ronde.
  tot zo ver teletekst

  Wist u dat ‘we’ aan het onderhandelen waren? en is u wat gevraagd??
  En ja hoor, eerst zouden we oorlog en concentratiekampen krijgen zonder de grondwet of EU en nu het grote enge ongrijpbare verhaal dat we straks alleen in het grote boze bomen bos in de kou moeten slapen. ( hoewel met die opwarming…)
  Beste staat-ss-ecretaris, laat ons toch gewoon met rust en laat ons gewoon zelf bepalen of we gruwelsprookjes willen geloven. Maar ga nu zeker niet al de voorbereidingen treffen om maar geen referendum te hoeven houden.

  Reactie door cor — zondag 30 september 2007 @ 13.45 uur

 215. @214 Cor,

  Dan staat ons lidmaatschap maar op het spel.
  Een europa die zij ons nu willen opdringen zitten wij denk ik niet te wachten.
  Wij wilden een europa waar mensen en handel vrij kunnen reizen van het enne naar het andere land.
  Hiervoor kan een éénvoudig verdrag dienen en geen verdrag waarin alles moet worden geregeld en landen worden gebonden in hun doen en laten.
  Daarom gewoon een referendum waar ik NEE kan stemmen en waarvan ik hoop velen met mij.

  Reactie door TT — zondag 30 september 2007 @ 14.49 uur

 216. @ Carla (210 en 211):

  Toch te veel last gekregen van dat wijntje?

  Natuurlijk had ik het begrepen (zo moeilijk was dat echt niet), maar jij begrijpt niet dat ik in nr. 208 een grap op een grap maakte. Jammer.

  Reactie door Olav Meijer — zondag 30 september 2007 @ 17.28 uur

 217. @ Cor (214):

  Timmermans uitlatingen KLINKEN niet alleen als chantage, ze ZIJN chantage en bangmakerij! Op deze manier wil men Nederland onomkeerbaar vastklinken aan de Eurobureaucratie.

  Het Verenigd Koninkrijk heeft een aantal voorbehouden voor zich bedongen, en zou eigenlijk ook nog steeds een referendum moeten houden. De Britten kunnen het nieuwe Europese verdrag ook nog afwijzen! En ook als Nederland niet mee zou doen, blijven de economische relaties echt wel bestaan. Zie ook de Europese landen die niet deelnemen aan de EU, maar economisch floreren.

  Reactie door Olav Meijer — zondag 30 september 2007 @ 17.36 uur

 218. 216 OK Olav, haha, ik begrijp het, en och, het waren maar 2 glaasjes, maar toch.

  Reactie door Carla — zondag 30 september 2007 @ 17.41 uur

 219. @217 Gelukkig, het waren maar grappen, maar de grootste grap is de wereld nog niet uit.
  Hoe houden wij Nederland op de rails.
  De politieke kopstukken (elite) voelen zich supermachtig nu nog keizer van Europa en dan sterven.

  Reactie door d'olle Henk — zondag 30 september 2007 @ 18.47 uur

 220. Meer dan je best doen om dát mee te maken,
  kun je niet doen d ‘olle Henk. Je gaat maar
  flink je best doen om dát mee te maken, en
  eerder ga je niet hemelen hoor.
  Dit log kan zeker op gezette tijden niet
  zonder jouw Hi(e)n(sch)weis, van te veel
  waarde om ze te kunnen/willen negeren.
  Fijne avond saâm daar en de groeten aan Dee,
  Madelief.

  Reactie door Madelief — zondag 30 september 2007 @ 20.56 uur

 221. @220 Madelief.

  Dee ist abgefahren nach Spanien. Ik red mij best, tot op heden één pan met eten (runderhart en kippenhartjes) voor Conan aangebrand, pan naar de knoppen, buren kwamen kijken of er brand was. Ik heb alles wat open kon open gezet, zelfs in het leger niet zo veel rook meegemaakt.
  groeten Henk en Conan onze Husky.

  Reactie door d'olle Henk — zondag 30 september 2007 @ 21.09 uur

 222. @Reactie door d’olle Henk — zondag 30 september 2007 @ 18.47

  «Hoe houden wij Nederland op de rails.»

  Hoe wou je dat doen Henk?
  “Als er nu Tweede Kamerverkiezingen worden gehouden, zou de PVV meer zetels behalen dan de PvdA. Volgens de wekelijkse peiling van Maurice de Hond zou de PVV op 24 zetels uitkomen en de PvdA op 21″ (brutaalweg overgenomen van Elsevier).

  Je ziet er zijn geeneens rails meer. Sommigen noemen het eufemistisch “dagkoersen”, vooral bij het CDA en de CU hebben ze daar een handje van.
  Maar het is natuurlijk gewoon de werkelijkheid, zij het dat die elke week wat op-/ver-schuift.

  Statistieken zijn maar statistieken maar Lucia de B. zit dankzij de statistieken levenslang achter de tralies en niet omdat ze iets verkeerds gedaan heeft.

  Hoor ik daar nog ‘ns iemand over? Te moeilijk?
  Als Geert Wilders op onbenul zoveel commotie kan maken zal het geval “De B.” zeker te moeilijk zijn.

  Het land op de rails … ik pink met m’n duim een traan weg.

  Reactie door jk — zondag 30 september 2007 @ 21.35 uur

 223. Onbetrouwbare verkiezingsuitslagen, het volk monddood maken, kiezersbedrog, leugens, onder bedreiging een beslissing van een partij manipuleren en afdwingen, belastinggeld gebruiken voor illegale jacht e.d, de kamer informatie onthouden of herhaaldelijk te laat verstrekken, de armoede in stand houden, belangenverstrengeling bij Balkenende enz, enz. Is het nu nog niet mogelijk dat het volk zelf dit kabinet laat vallen?

  Reactie door J Vrolijk — maandag 1 oktober 2007 @ 9.18 uur

 224. @221, Toe maar d’olle, je zat toch niet ach-
  ter je p.c. hé, want dat duurt ongemerkt
  langer dan je dácht. Gelukkig, is ze ver op
  reis, zodat ze deze ramp niet meebeleeft, maar het blijft natuurlijk in álles hangen en
  vroeg ik me eigenlijk af, of het soms ook
  bakelieten handgrepen betrof….die lucht gun
  ik ook niemand. Als 14 jarige liet ik ooit ‘n
  heel ouderwetse strijkbout, op de strijkplank
  staan, zo’n na-oorlogse, geheel van hout,
  maar het hout ónder het ijzeren plaatje was
  totaal verkoold, goed voor een jaar houtskool
  tekeningen. Dus ik onthield het voor m’n le-
  ven: verlaat je de strijkplan, eerst stekker
  eruit. Maar dat Conan géén alarm sloeg, of
  uiteindelijk wél? Kijk je wel of de leiding
  (evt. rubberslang) nog ok is? Gelukkig kan er
  boven een raam open.
  Wat een geluk dat er alleen rook was en geen
  vuur, maar voor ieders longen natuurlijk een
  aanslag tevens, sterkte! Hulp nodig?
  Als +plusser ben ik nog goed genoeg voor wat
  eenvoudige ‘mantelzorg’ (aan het ‘materieel’)
  Je brult maar bokitootje! Groetjes Madelief.

  Reactie door Madelief — maandag 1 oktober 2007 @ 12.54 uur

 225. Jk.

  Ik pink met je mee. Het OM daar zitten Onmetelijke Minkukels. Ik heb totaal geen vertrouwen meer in de Nederlandse rechtspraak. Ik heb dat al vaker aangegeven.
  Pas nog naar Pauw en Witteman gekeken? Schrijnend hoe in Nederland alles maar verdraaid kan worden omdat het OM en justitie zich hier heer en meester voelen en niet wensen toe te geven dat en wanneer ze zeer verkeerd bezig zijn en zijn geweest, geen eigen verantwoordelijkheid op zich wensen te nemen maar alles wegmoffelen wat niet door de beugel kan. Dat is pure arrogantie. De bezem moet daar eens heel flink doorheen. Het is onverstelbaar op wat voor gronden mensen hier veroordeeld kunnen worden en nog schrijneneder dat geen rechter meer kijkt naar de bewijzen op zich enkel de procedure screent als iemand in beroep gaat. het is onvoorstelbaar op welke gronden mensen (bekende) vrijgesproken worden en eerst geheel intelligent vervolgens als zeer dom afgeschilderd worden als het om niet veroordelen gaat. Ze kunnen er dan ook heel wat ‘afwerken’ in een uur. Ik snotter met je mee.

  Reactie door Henny — maandag 1 oktober 2007 @ 19.22 uur

 226. Noem mijn 3 reden om voor de PvdA te kiezen …
  Oke , noem mijn 2 reden om voor de PvdA te kiezen ……

  Nauwmoe , noem mijn dan 1 reden om de PvdA te kiezen ,…….

  OK ,ik geef het op ……….

  Reactie door Fred — maandag 1 oktober 2007 @ 19.31 uur

 227. Wees een talent in verantwoording afschuiven , dan boer je goed in de politiek van dit verrotte land .

  Reactie door Fred — maandag 1 oktober 2007 @ 19.35 uur

 228. @ 225 Henny,

  Helemaal mee eens. Het is in en in triest. Justitie? JPB mentaliteit van wegkijken.

  Reactie door L´écologiste — maandag 1 oktober 2007 @ 20.06 uur

 229. We zijn helemaal niet de baas, we zijn een stel sukkels die hun mond niet meer durven open te doen, die de straat niet meer durven op te gaan, kennelijk is dat allemaal te vermoeiend geworden, in slaap gesukkelde sukkels.

  Reactie door e.krul — woensdag 3 oktober 2007 @ 10.45 uur

 230. @229. Zou je misschien nog wel eens mee kun-
  nen vallen. Ik denk dat wij hier meer geplaatst zien en ruimte krijgen, dan wanneer
  we met onze schrijfsels naar een redakteur van een krant zouden zijn gestapt.
  Dus wordt je aangeklampt in een winkelcentrum
  en je een aantal vragen gesteld, “U bent live
  in de uitzending mevrouw”, zorg dan maar dat
  je al tevoren weet, hoé je van leer gaat trek
  ken en ook duidelijk zegt, dat als er veel
  ‘geknipt’ gaat worden, je bedankt voor de
  ‘eer’…..Wij sukkels? Wij allemaal dus, maar
  wel jammer dat ik NU niet 20 jaar jonger ben
  en wist wat ik toen al bevroedde met menigeen
  maar de waarheid werd, van álles en nog wat
  om ons heen! Fijne dag verder en ik verheug
  me nu al op het NOSverslag, etc. van vanavond. Met groet en beste wensen voor een
  zo goed mogelijke gezondheid, Madelief.

  Reactie door Madelief — woensdag 3 oktober 2007 @ 15.46 uur

 231. Ik heb een hele hoop mensen gevraagd of ze voor of tegen een referendum zijn. Het valt mij op dat best wel veel mensen niet weten wat er precies speelt of moedeloos zijn over de kansen op een referendum of over de pollitiek in het algemeen.

  Reactie door Jelle — woensdag 3 oktober 2007 @ 16.56 uur

 232. Het trieste is dat wéér de manier waarop het gaat winnen van het”waarover het gaat”. In plaats dat die nul-links-van-de-komma nu eens haarfijn aan ons allemaal gaat uitleggen wat er dan wel inhoudelijk aan de hand is, vlucht hij weg in procedures en vage onheilsmeldingen. Hij is gewoon bang van het collectieve Nederlandse volk en is alles behalve dienstbaar bezig. En de kliek die er omheen zwerft is helemaal afschuwelijk. Je moet er vanuit kunnen gaan dat elke Nederlander moet kunnen zeggen wat hij/zij (na het behoorlijk uitgelegd te hebben gehad) er van vindt. En dan moeten we met z’n allen de consequenties aanvaarden. Dat is respect voor je bevolking en dit soort bevoogding vind ik stuitend. Vals spel.

  Wim Schott

  Reactie door Wim Schott — vrijdag 5 oktober 2007 @ 13.06 uur

 233. Een referendum is onderdeel van de moderne democratie. Als deze regering tegn een referendum, omtrent de Europese grondwet is, zit er maar een ding op: WEGWEZEN!

  Reactie door Eric de Koning — zondag 7 oktober 2007 @ 12.00 uur

 234. Ook in ons “”democratische NEDERLAND “”worden MENSENRECHTEN met voeten getreden

  Reactie door adhsr — dinsdag 9 oktober 2007 @ 7.51 uur

 235. reaktie op 229 e.krul Het eerste gedeelte van je reaktie ben ik het niet mee eens Het volk is wel degelijk de baas Het tweede sta ik voor 100% achter je .Wij zijn een stel in slaap gevallen sukkels gr adh

  Reactie door adhsr — dinsdag 9 oktober 2007 @ 8.06 uur

 236. BRUSSEL – Een grote meerderheid van burgers in vijf grote EU-landen wil een referendum over het nieuwe EU-verdrag, waarvan het ontwerp donderdag in Lissabon door regeringsleiders wordt vastgesteld.
  ANP

  De voorstanders variëren van 63 procent in Frankrijk tot 76 procent in Duitsland, bleek donderdag uit een opiniepeiling van de Financial Times. Britten, Italianen en Spanjaarden zijn ook voorstander. Tot dusver heeft alleen Ierland een volksraadpleging gepland.

  Het nieuwe EU-verdrag bepaalt dat EU-landen een deel van hun zeggenschap overdragen aan Brussel. Landen geven tientallen vetorechten op, voeren een Europese president in en geven het Europees Parlement meer macht.

  Doel is dat de EU gemakkelijker kan beslissen als ze uitbreidt naar ruim dertig lidstaten. ..wij staan niet alleen kan de sp samen met andere linkse en rechtse partijen de krachten niet bundelen en zo een grote sterke tegenmacht vormen om dit antievolkse eu verdrag de nek om te draaien…de macht aan het volk…..

  Reactie door berty — donderdag 18 oktober 2007 @ 10.59 uur

 237. Berty! Dat is precies wat ik ook denk! Het kan nu nog!

  Reactie door Cynthia — dinsdag 30 oktober 2007 @ 10.22 uur

 238. J.Vrolijk, dit zou eigenlijk wel kunnen lijkt mij! Als wij massaal in opstand komen tegen dit zichzelfgevormdhebbende kabinet!
  Maar hiervoor is een voortrekker nodig en ik heb nog steeds de hoop dat de SP inziet dat zij nu de kans hebben voordat het volk de SP links laat liggen omdat ze niet voldoende in beeld komen en niet voldoende kritisch geluid geven. Niet iedereen heeft geld voor internet en/of kranten en tijdschriften

  Reactie door Cynthia — dinsdag 30 oktober 2007 @ 10.24 uur