Thonik wint Rotterdamse Designprijs 2007

30 juni 2007 :: 21.07 uur

Ontwerpbureau Thonik heeft de tweejaarlijkse, prestigieuze Designprijs van de stad Rotterdam gewonnen. De internationale jury was erg gecharmeerd van het werk dat het bureau ten behoeve van de SP heeft gemaakt, in de laatste anderhalf jaar: drie campagnes èn een nieuwe huisstijl. Zij koos unaniem voor het Amsterdamse bureau.

De jury bestond uit Didier Krzentowski, [...]

Nationaal Historisch Museum in Arnhem

29 juni 2007 :: 21.23 uur

Arnhem mag het Nationaal Historisch Museum gaan huisvesten. Dat heeft de ministerraad vandaag besloten op voordracht van minister van Cultuur Ronald Plasterk (PvdA). Arnhem krijgt hiermee de voorkeur boven Den Haag en Amsterdam. (Trouw)
De kogel is door de kerk. Het Nationaal Historisch Museum komt in Arnhem. Geweldig om te zien hoe dit plan – in [...]

Lees SP-Europarlementariër Erik Meijer over het behaalde onderhandelingsresultaat van Nederland tijdens de afgelopen Eurotop over de nieuwe grondwet.
In de heronderhandelingen was Nederland uiteindelijk opmerkelijk bescheiden. Onze regering heeft er anders dan de Franse president Sarkozy niet op aangedrongen de meest neoliberale provocaties uit de tekst te schrappen, en heeft anders dan de aftredende Britse [...]

De SP in ‘t museum

29 juni 2007 :: 11.22 uur

Morgen worden de Rotterdamse designprijzen uitgereikt. De campagne van de SP is er voor genomineerd.
Sinds 26 mei zijn alle veertien genomineerden tentoongesteld in Museum Boijmans Van Beuningen. Het tijdschrift ‘Bright‘ heeft ons in ieder geval alvast op de tweede plaats gezet.
Als je wilt, kun je het allemaal gaan bekijken.

Klein gebaar, groot plezier

29 juni 2007 :: 11.19 uur

Aanvragers van een paspoort kunnen binnenkort bij de balie in het gemeentehuis een pasfoto laten maken. Ze hoeven dan niet meer eerst naar een fotograaf. (Nu.nl)
Goed dat dit landelijk wordt ingevoerd. De SP in Utrecht stelde het vorig jaar al voor. Het zijn van die kleine dingen die het leven aangenamer maken.

Werk

29 juni 2007 :: 10.40 uur

Door Kees Willemen

De verhaaltjes van Balkenende

28 juni 2007 :: 20.32 uur

In 2006 had Nederland het op twee na hoogste bruto binnenlands product (bbp) per inwoner van alle landen die lid zijn van de Europese Unie. Dat blijkt uit cijfers die Eurostat, het statistisch bureau van de EU, donderdag bekendmaakte. (BNR)
Zoals de SP altijd heeft aangegeven waren de doemscenario’s die Balkenende de afgelopen jaren schetste enkel [...]

Superuse

28 juni 2007 :: 14.52 uur

Recyclen heeft niet altijd een goed imago. Onterecht, met een beetje creativiteit en praktische fantasie kun je er fantastische dingen mee maken.
Superuse.org heeft een flink aantal voorbeelden online staan, van complete huizen tot omgebouwde centrifuge waarop je kan barbequeen.

Alles mag retro worden…

28 juni 2007 :: 14.51 uur

De regering geeft hoog op van haar klimaatdoelstellingen. Maar ondertussen wil ze wel nieuwe kolencentrales gaan bouwen, centrales die enorm vervuilend en zeker niet duurzaam zijn. Greenpeace heeft er een filmpje over gemaakt, onder het mom ‘Help ons klimaat niet naar de kolen…

Zie ook: Standpunt SP over energie

Nu is niemand meer zeker van zijn baan

28 juni 2007 :: 12.43 uur

‘Jan Marijnissen weer terug als aanvoerder van de oppositie’
NRC, 28 juni 2007

Eigen boek uitgeven is eitje

28 juni 2007 :: 11.51 uur

Behorend bij dit bericht. Door Benjamin Kikkert

Urbanisatie

27 juni 2007 :: 20.25 uur

De wereldbevolking zal volgend jaar een omslagpunt bereiken: in 2008 woont meer dan de helft van de wereldbevolking, dat is 3,3 miljard, in stedelijke gebieden. Voor het eerst in de geschiedenis zullen er dan op de wereld meer mensen in steden wonen dan op het platteland.” (NOS)
Een unicum in de wereldgeschiedenis aldus het wereldbevolkingsrapport van [...]

Eerdere berichten »