2 miljoen per dag

flickrvision

Onlangs berichtte ik al over het populaire Wikipedia, wat maar blijft groeien. Maar dat is niet de enige ‘web 2.0′ toepassing die het goed doet. Fotosite Flickr, waar je ook een hoop SP-foto’s kunt vinden, heeft vannacht een voor mij onvoorstelbaar record gebroken. Er werden 2 miljoen foto’s op één dag geupload. Dat is zo’n 1400 foto’s per minuut en al die foto’s worden zo’n 12000 keer per seconde bekeken.

En als je wilt kijken waar de foto’s werden geupload, dan is dit een mooi begin om je blik op de wereld te vergroten.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 30 mei 2007 :: 15.26 uur

2 Comments

2 reacties

 1. Ah…the internetz…
  Web 2.0 is het volgende stapje van het kind dat leert lopen.
  Nu had ik vanavond mijn Chinese bovenbuurman op bezoek, want hij had een (voor hem) onbegrijpelijke brief van KPN gehad over de oplevering van zijn ADSL toestand.
  Er stond iets over 7 dagen opzegtermijn en levering binnen 20 dagen in dezelfde zin. Ik kon het hem maar niet aan zijn verstand brengen want hij spreekt nauwelijks Nederlands of Engels. Dat zit maar boven me te hokken met andere Chinezen en in de keuken van (uiteraard) een Chinees restaurant. Ik had hem een laptop geleverd met Windows Vista Ultimate in het Chinees voor een mooi prijsje. Maar goed, hij kwam aankloppen met 8 blikken koude Amstel, dus Huize MijnZus is open en de lamp is aan! De woorden “afzeggen” en “aflevering” waren cruciaal om het kwartje te laten vallen.
  Even Googelen op “English Chinese Dictionary” leerde dat “afzeggen” 动 撤消;解除;舍弃;抵消 kon betekenen en “afleveren” 名 递送;递送品;解交;传达
  Toen begreep hij het.
  Wellicht voor web 3.0: een chatbox met vertaalmogelijkheden.
  Vooralsnog heb ik het jong nog wel op het hart gedrukt dat ‘ie hier woont nu en toch eens wat aan zijn Nederlandse taal moet doen. “Ja, ja. Druk, druk, druk!”
  Ja, dikke toeter! Druk met Chinese films downloaden via mijn Wifi verbinding waar ‘ie tot dusver gebruik van mocht maken…
  Tot zo ver de mededelingen uit Huize MijnZus…

  Reactie door MijnZus — donderdag 31 mei 2007 @ 0.29 uur

 2. Web 2.0 is het begin van het einde van een democratisch internet. Wil je nog gezien en gehoord worden op het World Wide Web, dan zul je daarvoor moeten gaan betalen. Althans dat is het plan…

  Waarom iemand trouwens een als O.S. gepresenteerd Trojaans paard en DRM nachtmerrie als Window$ Vista leveren. Hij had beter Linux ((K)ubuntu, Fedora, etc) kunnen nemen. Alles gratis, veel beter en geen last van virussen, spyware, malware en adware. Het begin van het einde van Micro$oft’s verstikkende monopolie.

  Bill Gate$

  Reactie door Bill Gate$ — donderdag 31 mei 2007 @ 2.52 uur