‘Good Riddance Attention Whore’

Cindy Sheehan

Amerika’s meest bekende vredesactiviste stopt met haar acties tegen de oorlog in Irak. Ze begon in 2004 toen haar zoon sneuvelde in Irak. Ze gaf bovenstaande titel mee aan haar indrukwekkende afscheidsbrief op Daily Kos waar ze een dagboek bijhield.

De titel is veelzeggend. Ze kan niet meer tegen de vele kritiek op haar acties. Kritiek die haar ook bereikte van Democratische kant toen ze niet enkel meer kritiek op de Republikeinen had, maar ook de Democraten langs dezelfde meetlat legde. Vorige week was ze nog aanwezig op de demonstratie tijdens het Nederlands Sociaal Forum.

Hieronder een stukje uit haar afscheidsbrief.

The most devastating conclusion that I reached this morning, however, was that Casey did indeed die for nothing. His precious lifeblood drained out in a country far away from his family who loves him, killed by his own country which is beholden to and run by a war machine that even controls what we think. I have tried every since he died to make his sacrifice meaningful. Casey died for a country which cares more about who will be the next American Idol than how many people will be killed in the next few months while Democrats and Republicans play politics with human lives. It is so painful to me to know that I bought into this system for so many years and Casey paid the price for that allegiance. I failed my boy and that hurts the most.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 29 mei 2007 :: 13.25 uur

63 Comments

63 reacties

 1. Tegen het vergif dat Bush en co. spuiten om de kritische luizen uit de pels te houden zijn weinigen permanent bestand. Alleen Michael Moore lijkt resistent te zijn.

  Reactie door Willem — dinsdag 29 mei 2007 @ 13.29 uur

 2. In en intriest.
  En dat te bedenken dat dit Amerika superchristelijk is. Hoe zit dat met het CDA hier?

  Reactie door Joop — dinsdag 29 mei 2007 @ 13.37 uur

 3. Ik kan het me wel voorstellen dat Cindy doodmoe wordt om tegen een muur van blindheid te blijven schoppen.
  Haar zoon krijgt ze er mee niet terug en die zinloze zgn. “democratische” oorlogsvoering gaat gewoon door.
  Weer worden er tig miljarden uitgetrokken om deze oorlog voort te zetten en de democraten doen er niets aan.
  GWB drijft gewoon zijn zin door, deze lijkt mij persoonlijk een GROOT gevaar voor de wereldvrede, voor zover deze er nog is.

  Wanneer dringt het eindelijk eens door dat democratie niet op te dringen valt?
  Zeker niet op de manier waar de VS dat in tracht te doen.
  Olie is het énige wat telt en voor de Amerikanen schijnt olie GOD te zijn.
  Zouden ze daarom daar alles aan GOD ophangen?
  God Blash America.
  En GWB is en blijft blind, alléén een dooie Amerikaan telt voor hem, maar ook dat raakt hem niet echt, al wil hij dat wel doen voorkomen. Een CHRISTELIJKE ‘SCHIJN’HEIL!
  Want de Amerikanen staan toch boven alles en iedereen?
  Dat denkt hij toch?
  Of zit ik er ver naast?
  Wie het weet mag het zeggen, maar van gezond verstand lijkt deze GWB mij niet echt getuigen.

  Reactie door Anja — dinsdag 29 mei 2007 @ 13.41 uur

 4. Maar wij gaan door.

  Reactie door Hermie Kreeft — dinsdag 29 mei 2007 @ 13.46 uur

 5. aan mijn kippevel en tranen die in m’n ogen springen heeft deze kanjer van een vrouw niets. kunnen we geen steunbetuiging in het engels voor haar opzetten net zoals bij red de postbode etc.?

  Reactie door qui d'amor nel suo linguaggio — dinsdag 29 mei 2007 @ 13.59 uur

 6. Juist omdát Amerika superchristelijk is vindt het CDA (en daarmee de P.v.d.A.) alles wel best en loopt men als een blinde ezel achter Bush aan.

  Dat Cindy Sheehan het niet langer volhoud is te wijten aan de belabberde toestand waarin dat werelddeel verkeert. Dat het niet makkelijk is om oppositie te voeren tegen een oorlogsstaat hebben ettelijke landgenoten hier aan den lijve ondervonden gedurende de Duiste bezetting…

  Reactie door Karel Koning — dinsdag 29 mei 2007 @ 14.03 uur

 7. Laten we haar politiek asiel geven; dan heeft ze in ieder geval een plek naar toe te gaan want in de USA zal het haar niet makkelijk blijven.

  Reactie door reinoud — dinsdag 29 mei 2007 @ 14.16 uur

 8. Volgens ouderwetse en achterhaalde nationalistisch- patriottistische optiek moet je blíj zijn als je kind sterft voor je vaderland! Zoniet ben je in de US dissident en zelfs staatsgevaarlijk.

  Nog even en we krijgen hier weer de eerste Amerikaanse politieke vluchtelingen (net als tijdens Vietnam) Overigens was ook zanger Jim Morrison van de Doors jaren 70 naar Parijs gevlucht omdat hij in eigen land werd gemuilkorfd en kwam daarna in Frankrijk onder mysterieuze omstandigheden om het leven. Zou me niks verbazen als Michaël Moore er ook ineens niet meer is straks.

  Reactie door Haq — dinsdag 29 mei 2007 @ 14.24 uur

 9. De waan gaat door dankzij de normen en waardeloze regeringen zoals Balkenende die lopen inderdaad als “blinde ezel” achter Bush.

  Maar het verzet moet gaat gewoon door. We geven niet op. Gelukkig zijn er ook op deze site behoorlijk veel mensen die zich verzetten tegen de waan van Bush. Want vroeg of laat moet er een eind komen aan bezetting en genocide tegen de Irakese volk. Dat dame heeft zich hard ingezet en we gaan haar goede voorbeeld navolgen. Iedere geluid tegen waan brengt ons een stap dichterbij ons doel.

  Occupiers get out.

  Reactie door khosrow — dinsdag 29 mei 2007 @ 14.28 uur

 10. Tja, dat christelijk fundamentalisme dat aan deze oorlog ten grondslag ligt, daar prik je niet zo maar door heen. Men is overtuigt van het gelijk en alles en iedereen buiten het geloof wordt als een minderwaardige levensvorm af gedaan. Redding ligt enkel en alleen in het geloof. Het christelijk fundamentalisme is in haar kern overtuigt van haar geestelijk suprioriteit. Leg ze maar eens uit dat dit niet zo is. Dat de zon niet het middelpunt van ons universum is.

  Dat superioriteitsgevoel maakt het wel zo gemakkelijk minderwaardige levensvormen de dood in te jagen. Het waren toch al verdoemde zielen, nietwaar? Nee, werkelijk altruïsme is en blijft een teer plekje. Daartoe worden deze verdoemde zielen niet toe in staat geacht. Was dat wel zo dan zou er iets ernstig mis zijn met dit christelijk fundamentalisme. En dat staan we niet toe.
  Aan geloof wordt NIET getwijfeld. Dat is den duivels. Dat zou die hele supreme ideologie onderuit halen.

  Nee, dan kunnen we beter weg kijken. De miljoenen doden in WWII was niet genoeg om ons te overtuigen, en de miljoenen die we vandaag de dood in jagen zal daar evenmin verandering in brengen. Cindy Sheenan heeft gelijk, haar zoon is voor niets gestorven.

  Altruïsme.

  Reactie door Rob de Kuster — dinsdag 29 mei 2007 @ 14.30 uur

 11. Diep triest. Deze vrouw is een heldin maar ook voor helden is het te zwaar om te blijven vechten tegen zoveel starheid (mijn moeder noemde het trouwens altijd gewoon stinkend eigenwijzigheid)

  Reactie door Irma — dinsdag 29 mei 2007 @ 14.39 uur

 12. Ik denk dat het er ook mee te maken heeft dat ze recentelijk openlijk het officiele verhaal over 9/11, de aanleiding voor de Irak-oorlog, begon te betwijfelen.
  Een aantal bekende Britten hebben trouwens steun uitgeproken voor Chavez in zijn beslissing geen verguning te verlenen aan TV-station RCTV
  http://www.nujij.nl/de-rol-van-de-televisie-in-de-coup-tegen-chavez.195597.lynkx
  Goed om een beetje realiteit te injecteren als het Chavez-bashing betreft.

  Reactie door Karel — dinsdag 29 mei 2007 @ 14.42 uur

 13. Het meest tragische is nog wel dat christelijk fundamentalisme niet eens de leer van Jesus Christus verkondigt. Het is de leer van Marcion van Sinope.

  Jesus leert de mens dat iedereen gelijk is en naar Gods evenbeeld geschapen is.
  De kerk leert ons daar in tegen dat de mens in zonde geboren (lees; minderwaardig) is en naar verlossing dient te streven (lees; onderwerping).

  Ik heb het al eerder gestelt. Liefde kan oprecht een uitreiken naar elkaar zijn. Met elkaar en voor elkaar. Elkaar vooruit helpen zonder dat dit ten kostte gaat van een ander.

  Of het kan heel egoïstisch een behoefte vervullen. Zoals porno, misleidend en pervers. Waarom hebben we zo’n moeite om het verschil te herkennen?

  Reactie door Rob de Kuster — dinsdag 29 mei 2007 @ 15.05 uur

 14. Off Topic:

  ‘Als Nederland opnieuw een Europees verdrag afwijst in een referendum, staat het Nederlandse lidmaatschap van de EU op het spel. Dat zegt staatssecretaris Timmermans van Europese Zaken. ‘

  oftewel: Nederland weer onafhankelijk..net als Noorwegen…

  Ondertussen brand het licht nog steeds…

  Reactie door Dirk — dinsdag 29 mei 2007 @ 15.17 uur

 15. Dat is niet waar,wat Mevr zegt.
  Hij is gestorven voor Bush en de planners daar in Irak.
  Ik zou mijn kinderen niet opofferen.
  Zou die maniakken daar toch rituelen houden om hun eigen volk op te offeren.
  Volgens mij is 10.000 VS soldaten nog niet genoeg.
  Vooral als het doel niks te maken heeft met wat er ooit beweerd is daar te gaan doen.

  Ons leventje gaat allemaal door en voor de meerdere is het meer overleven geworden.
  Niemand stopt het monster nog,tenzij er een wonder gebeurd.

  Reactie door sander — dinsdag 29 mei 2007 @ 15.21 uur

 16. Een teken aan de wand, de neo’conservatieven hebben het volk én de elite volledig in de tang! Als je Stan Houcke leest wordt je ook niet vrolijk.

  Reactie door Elsemie — dinsdag 29 mei 2007 @ 15.36 uur

 17. @13 Dirk

  kunnen we die personen die dit zeggen niet op laten pakken/aan geven wegens chantage ?!
  of bedreiging?

  ik vind het overigens prima,uit de EU…
  laat het dan maar zo zijn,we laten ons niet chanteren!

  Reactie door iew — dinsdag 29 mei 2007 @ 15.45 uur

 18. Geen enekele zin om tegen geldgestuurde oorlogen te demonstreren : gewoon als soldaat massaal weigeren !

  Reactie door Fred — dinsdag 29 mei 2007 @ 16.24 uur

 19. @ Sander en Fred,

  Ook mede dankzij protestgeluiden is dit oorloog al sinds meet af verloren. De waan mag nooit winnen. Bij elkaar Jullie geluiden zijn machtiger dan Bush. Wellicht is de resultaat niet direct zichtbaar. Maar het komt wel.

  Keep on spreading the word and there wil come an end to Iraq genocide.

  Reactie door khosrow — dinsdag 29 mei 2007 @ 16.37 uur

 20. Dat kan deze heldin niet in haar eentje opknappen! Zeker niet na de laffe streek van de democraten!! VERRAAD.

  SAMEN STERK.
  Wij moeten dit kabinet onder druk blijven zetten en niet meer met rust laten. Bestoken met mails en liefst naar priveadressen.
  Nee, we laten ons niet kisten! Die helse trein moet gestopt worden. Die dendert rechtstreeks op een wereldoorlog af. Wij gaan dit NIET nemen.
  Overal maar donderend vuurwerk afsteken, de muren volkladden en het Binnenhof onveilig maken.

  KOM OP!
  We betalen ons blauw aan LIJKEN! Aan een land dat op gruwelijke wijze ontsiert is door duivelse CHRISTUSVERLAKKERS. Aan een volk dat bloedt en bloedt en bloedt en dat gaat niet ophouden… my God!!!
  Bloody money! War-junks! Addergebroed!

  HET MOET STOPPEN!
  SP DOE WAT!!!!!
  VOLK in de benen en op naar DenHaag!

  Reactie door Gloria — dinsdag 29 mei 2007 @ 16.38 uur

 21. Mensen die er voor kiezen om beroeps militair te worden, zijn voor mij huurmoordenaars, die mensen die ze nog nooit gezien hebben doden en martelen op bevel van hun broodheer. En hun familie moet niet zeuren als deze soldaten worden doodgeschoten.
  Groet
  Amita

  Reactie door Amita — dinsdag 29 mei 2007 @ 16.43 uur

 22. Naar Den Haag? Het hele land op z’n kop!!
  BURGERLIJKE ONGEHOORZAAMHEID MOET.

  Schrap dat eelt van die ziel en BESEF dat als we dit allemaal nemen… er niets anders overblijft dan arme en rijke slaven onder het juk van de Amerika-DICTATUUR.

  Reactie door Gloria — dinsdag 29 mei 2007 @ 16.53 uur

 23. Elke oorlog is per definitie zinloos : zolas een Engelse generaal heeft uitgelaten : totaal zinloos en zorgt juist voor veel geweld : en omdat de Amerikanen nog niet genoeg hebben , beginnen de ook zich nog bemoeien met andere voor de Amerikanen niet-populaire landen :zelf hebben zij ook alle indianen uitgemoord en de rest brave indianen een leven gegeven dat leidt tot alcohol en drugs .

  Reactie door Fred — dinsdag 29 mei 2007 @ 16.57 uur

 24. You performed a hell of a job. You deserve endless thanks not only from American citizens, but from all the people committed to peace in the whole world also. I think the hard struggle with all the set backs cost you too much energy in too shirt time –that’s a danger for all the ones who stand up-, so your choice is fully understandable. Still all the committed people as a community against the wars in Iraq and Afghanistan got to go on, in their own way, in their own place. Because they never may surrender to the malign, selfsufficient, greedy, out-of-conscience people in power. That’s a plight and a tribute alike to all the ones who died in the course of events.
  I whish you all the best and a blossoming life in your own way.

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 29 mei 2007 @ 16.58 uur

 25. Ook zonder protest zjn deze oorlogen al verloren ;daar zorgen de bewoners van die landen wel voor !

  Reactie door Fred — dinsdag 29 mei 2007 @ 17.00 uur

 26. Voorgaande tekst is uiteraard gericht aan Cindy Sheehan (en haar toegezonden).

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 29 mei 2007 @ 17.01 uur

 27. Om te beginnen moet men beroepslegers afschaffen. Er is niets makkelijker om legers
  die in dienst zijn van de politiek, in te zetten, daar waar men denkt op een goedkope manier te komen aan grondstoffen.
  Korea, daar ging het om de goudenstandaard.
  Vietnam, daar ging het om tin.
  Irak, daar gaat het om olie.
  Europa, daar gaat het om goedkope arbeidsplaatsen. Hij die werkt zal eten.

  Reactie door d'olle Henk — dinsdag 29 mei 2007 @ 17.01 uur

 28. Eh…”shirt” moet natuurlijk zijn: “short”!
  (Heb ik per ongeluk kledingstukken verwisseld? :)).

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 29 mei 2007 @ 17.09 uur

 29. Tja, en verder, triest topic maar: Burgerrechten moeten Amerikaanse inwoners zelf opeisen, kunnen wij niet voor hen doen.

  Helaas lijkt echter, gezien het baltsgedrag van ons kabinet naar Washington toe, er nog eens een moment aan te breken dat ook wij hier in Nederland geen commentaar meer mogen hebben op de dictaten van de US-neocons.

  Reactie door Haq — dinsdag 29 mei 2007 @ 17.14 uur

 30. dan te bedenken dat hier in Nederland momenteel door Defensie ook jonge VMBO-ers met een 2-jarige opleiding worden GERONSELD om solaat te worden en daarop sluit een aantal ROC”s NAADLOOS op aan , door deze jongeren een basiscursus te verzorgen : i.p.v van deze jongeren te integreren in het bedrijfsleven , via leerbedrijven , komen deze jongeren in de VLEES-sector van het leger !

  Reactie door Fred — dinsdag 29 mei 2007 @ 17.24 uur

 31. meeste is al gezegd .kijk daarom op http://www.davidrovics.com onder soundclick .,deze protest zanger heeft een schitterens lied geschreven over cindy en casey sheehan .
  cindy en casy bedankt.

  Reactie door h.verbeek — dinsdag 29 mei 2007 @ 17.28 uur

 32. sorry ff eerst audio/vidio aanklikken

  Reactie door h.verbeek — dinsdag 29 mei 2007 @ 17.30 uur

 33. @24 en 27 Olav,

  ???????????????????????

  Reactie door Anja — dinsdag 29 mei 2007 @ 17.33 uur

 34. het lijkt mijn vooral dat ouders en familie van een jongeren VERBIEDEN te kiezen voor het leger !
  Achteraf demonstreren heeft geen enkele zin : laat het gepeupel maar eerst het goede voorbeeld voordoen , dus alle prinsen in de frontline !

  Reactie door Fred — dinsdag 29 mei 2007 @ 17.49 uur

 35. Vooraf denken ,voordat je soldaat wordt lijkt mij de eerste stap ;”ik wil wat van de werled zien “is ook niet meer van toepasssing : en onderscheidingen kan je wel kopen in een dumpzaak . Dus weinig eer !

  Reactie door Fred — dinsdag 29 mei 2007 @ 19.28 uur

 36. ok iets die meschien
  As a good riddance can be translated(1968)
  “They are afraid of the old for their memory,
  They are afraid of the young for their innocence
  They afraid of the graves of their victims in faraway places
  They are afraid of history. They are afraid of freedom.
  They are afraid of truth. They are afraid of democracy.
  So why the hell are we afraid of them? … For they are afraid of us”

  Reactie door gaf — dinsdag 29 mei 2007 @ 20.04 uur

 37. @34 fred

  Tja… eerst maar de ouders adviseren AANDACHT, ZORG en LIEFDE te geven aan de kinderen. En MINDER aandacht, zorg en liefde voor de holy economie!
  Niet voor niets gaan zoveel verlaten jongeren het leger in in Amerika…

  Wedden? Meer veilige nestjes thuis… minder oorlog!

  Reactie door Gloria — dinsdag 29 mei 2007 @ 20.07 uur

 38. @36 SP

  MAAR WILLEN WE DAT OOK BALKENENDE!!!!!
  Je farizeese streken staan in dienst van de dictator van Amerika en niet in dienst van Jezus Christus.
  Dus AAN HET WERK moeders. Kinderen opbergen en laten klaarstomen voor Holy War of America.

  Reactie door Gloria — dinsdag 29 mei 2007 @ 20.12 uur

 39. Balkenelende the first man on the frontline ?

  Reactie door Fred — dinsdag 29 mei 2007 @ 20.35 uur

 40. Die klootzak laat stumpers met een soldij van iets boeven het minimumloon kapotschieten ; naar huis met er iets afgeschoten en dan de WAO in om , na korte tijd een herkeuring te krijgen en te vervalllen tot de bijstand en in je rolstoel papier prikken , en die vente diknek maar lachen bij Bush : We have living-meat .

  Reactie door Fred — dinsdag 29 mei 2007 @ 20.39 uur

 41. @22 Gloria,

  Zo is het Gloria.

  @ 36 Gaf,

  U stelt een heel goede vraag. We staan eigenlijk sterker in ons schoenen dan die normen en waardeloze wandaders(Bush en Balkenende)

  We moeten vergelijkbare protesten met die van vakbonden september- oktober 2004 opnieuw gaan organiseren. Folders uitdelen en handtekening verzamelen is niet genoeg. We moeten alles op een vreedzame manier tijdelijk platleggen.

  De waan mag niet winnen. Vrzet en nog eens Verzet.

  Reactie door khosrow — dinsdag 29 mei 2007 @ 21.20 uur

 42. Cindy Sheehan

  s a long lonely highway

  Reactie door erik — dinsdag 29 mei 2007 @ 21.21 uur

 43. Sorry Olav, toen ik die vraagtekens zette, was er nog niets te lezen hier van jou, behalve de 2 korte opmerkingen en nog niet jouw engelse bijdrage. Vandaar. Ook de nummering klopt dus niet meer met wat ik heb opgenoemd.

  Reactie door Anja — dinsdag 29 mei 2007 @ 21.46 uur

 44. crosstopic natuurschoon: jk,olav, ik help jullie als profflutist 1dgr als jullie mio bij m’n engl. helpen..

  the land where casey sheehan was born. cindy, i wish you, and all others in the same (dis)condition out there, the true power to go on. nature at least will be our example of beauty for the time that is due..know that there are angels hard working on them who died too early by taking their uncreated luggage away from pain and slaughter,this is not only for american victims of stupid war, also for the victims around the world, and not only by war, also in case of fascism, fake demo(n)cracy, lack of food,you name it. dear mother of the world who gave us a ‘face’ we received; all the better! hug!(here i do take a well ment freedom:) if jk,olav,and i play the flute, we’ll think of you, multitude!! power!love

  Reactie door numi !! — dinsdag 29 mei 2007 @ 23.15 uur

 45. d’olle Henk — dinsdag 29 mei 2007 @17.01:

  Inderdaad Henk,
  Ik kan het niet laten, in de bijbel staat “de werker is zijn LOON WAARD”
  Niet mis te verstaan, toch?

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — woensdag 30 mei 2007 @ 0.01 uur

 46. @46.Harrieke
  Wat zegt de bijbel over goedkope werkers uit verre landen of het werk uitbesteden via allerlei constructies naar lage loon landen?
  Wat zegt de bijbel over uitbuiting?

  Er staat mij een verhaal over de slaven van Egypte bij.

  Reactie door Rob de Kuster — woensdag 30 mei 2007 @ 2.22 uur

 47. Sommigen hier hebben voorgesteld dat mevrouw Sheehan asiel zou moeten zoeken in Nederland.

  Op zich niet zo’n stom idee. Dan kan ze direct ervaren hoeveel bigote anti-Amerikanisme er onder de Nederlanders is. Zoals het waarschijnlijk na de Vietnam jaren voortleefde, toen wij in Nederland woonden.

  Ik verblijf liever temidden van de godsdientsgekken van de VS dan tussen de Nederlanders.

  Been there, done that; never again.

  Reactie door B.O.T.H — woensdag 30 mei 2007 @ 3.29 uur

 48. “Blind party loyalty is dangerous whatever side it occurs on.” Een belangrijke les die ook voor de SP klopt als een bus.

  Reactie door D. van Alphen — woensdag 30 mei 2007 @ 9.48 uur

 49. Ik steun de oorlog in Irak en Afghanistan! Blij dat deze zeur weg is.

  Reactie door Jeroen — woensdag 30 mei 2007 @ 10.39 uur

 50. @ D. van Alphen (48):

  Daarin heb je gelijk. Die zin was mij ook opgevallen.
  Evenals de fraaie uitsmijter (laatste zin): “Camp Casey has served its purpose. It’s for sale. Anyone want to buy five beautiful acres in Crawford , Texas ? I will consider any reasonable offer. I hear George Bush will be moving out soon, too…which makes the property even more valuable.”

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 30 mei 2007 @ 11.44 uur

 51. @ 47 BOTH Anti-Amerikanisme hier? Wat is daar mis mee? Dat is niet voor niks dunkt me!

  Dus jij woont liever onder het regime van een eenpartijenjunta van Republikeinen? Een Land, een Partij, een Rijk, een Leider? En één Bijbel?

  Amerika is door totale fusie van politiek, bedrijfsleven en gristelijk godsdienstfundamentalisme een corporatief totalitair systeem geworden waar Mussolini nog maar een amateur bij was.

  The land of the Free? Laat me niet lachen…
  Van mij mogen zolang ze maar met hun klauwen van mijn land afblijven. Duidelijk?

  Reactie door Haq — woensdag 30 mei 2007 @ 12.13 uur

 52. 47 BOTH.

  Zat bewegingsvrijheid voor je in de USA.
  vergeet je niet eerst te pinnen voordat je gaat.

  Reactie door sander — woensdag 30 mei 2007 @ 13.25 uur

 53. 47 BOTH Ik vind het trouwens erg slachtofferig als lieden mutsen over anti-amerikanisme. Als er een land ter wereld is waar we geen meelij mee hoeven hebben is dat jouw idoolland wel! Maar gelet op je website bek of de hil, vorig jaar ook al hier present,werd me de lobbie erachter hélemaal duidelijk, daar wordt kritiek op Amerika steeds in één adem genoemd met anti-semitisme!! Hoe verknipt kan je zijn. Een AIPAC-site dus. En nu onze stukjes maar weer vertalen, net als vorig jaar nietwaar?

  Reactie door Haq — woensdag 30 mei 2007 @ 14.43 uur

 54. Bush stuurt zijn eigen kinderen toch ook niet naar Irak of Afghanistan. En hij gaat er zelf ook niet naar toe om te vechten. Dan was Hitler toch een grotere held dan Bush. Want die heeft het hellevuur van de 1e wereldoorlog zelf aan den lijve ondervonden. Al was hij natuurlijk wel een beetje gek. En dat kun je van Bush en zijn regering misschien ook wel zeggen.

  Reactie door reint — woensdag 30 mei 2007 @ 15.12 uur

 55. @Haq

  Je bent subliem! Strakke bewoording waarin kennis gegoten zit doorweven met gevoel voor waarheid.

  Reactie door Gloria — woensdag 30 mei 2007 @ 15.27 uur

 56. Beste Haq,

  Tegen Amerikaanse politiek zijn is niets mis mee. Maar daar in Nederland betekent dat te veel te vaak dat men als Amerikaan een lading venijn te horen krijgt van Jan Alleman. Ik heb daar als Amerikaan gewoont. Die ervaring is mij zo zuur en zo onwelvallig geweest dat ik een levenslange hekel aan Nederlanders heb overgehouden.

  Waarom zou trouwens ik jullie gif niet vertalen? Het merendeel van ons Amerikanen spreekt jouw demotisch brabbeltaaltje niet.

  Het valt me trouwens op dat je Hitler een held vind. Wat mij betreft is dat wel typisch. Waarom je die man en Bush erbij haalt ontgaat me – indien je meer dan oppervlakkig gelezen had in mijn blog zou je mischien wel kunnen merken dat ik de pest heb aan zowel Europeesche als Amerikaansche dwazen. Alleen veel meer aan de Europeanen, natuurlijk. En vooral Nederlanders – een huichelaarachtig handelaren volkje.

  Sander,

  Pinnen voor ik ga? Waar slaat dat nou op? Beste man, ik woon al sedert 1978 weer in de VS. Hier word ik niet om de haverklap verweten omwille mijn afkomst. Daar in Nederland – gatverdamme wat een rot-ervaring! Nederland en haar azijnzijkende rechtse en linkse bigoten kunnen me gestolen worden.

  Met desondanks ‘vriendelijke’ groet,

  Reactie door B.O.T.H — woensdag 30 mei 2007 @ 18.49 uur

 57. @BOTH 56

  Ik vind het best grappig, ludiek zelfs, dat u zo’n hekel aan Nederlanders heeft, dat is zowel een overeenkomst als een verschil tussen U en mij: Mij kan gezeur over Nederland niks schelen, ik vind het zelfs komisch als buitenlanders kritiek hebben op mijn land, ik geef ze zelfs gelijk! Het is een shitland hier in Balkenendië!
  Het eind is zoek!

  U daarentegen beticht mensen hier van anti-Amerikanisme, alsof zulks een schande is!
  Godvruchtige Amerikanen leven mijns inziens volgens Psalm 18 vers 37: `Gij (God) hebt mijnen voetstap genadiglijk ruim gemaakt en mijne enkelen hebben niet van wankelbaarheid getuigd.’

  Vrije humanistische Nederlanders leven volgens: `Je mot verdomme op je èigen poten leren staan!‘
  Op waar u mij in uw stukje van beticht zal ik niet ingaan, dat is meer een verschil van opvattingen over IQ, dat ligt beneden mijn plafond.

  Reactie door Haq — woensdag 30 mei 2007 @ 20.50 uur

 58. Wie laat zich verrot schieten door Balk BV ?

  Reactie door Fred — woensdag 30 mei 2007 @ 21.31 uur

 59. 56 BOTH.

  U was er al.
  Ik dacht dat U nog wou vertrekken.

  Reactie door sander — donderdag 31 mei 2007 @ 0.34 uur

 60. Ik wens haar heel veel sterkte toe. Vreselijk hoe ze behandeld is. Republikeinen met name kunnen héél agressief, intimiderend zijn. Het gaat daar echt hard tegen hard. Er is daar dus geen vrijheid van meningsuiting. Je wordt weliswaar niet meteen gearresteerd, maar langzaamaan venijnig het leven zuur gemaakt.

  Ik zou als ik haar was naar Canada emigreren, dat doen steeds meer linkse Amerikanen, hoorde ik.

  Reactie door Ellen — vrijdag 1 juni 2007 @ 17.00 uur

 61. Een probleem los je niet op door immigratie(weglopen). Wanneer het leven en vrijheid van individuen niet bedriegt wordt, ze moeten blijven waar ze zijn en zich verzetten tegen de waan van de dag. Bovendien Canada hanteert geen opendeur(come one come all) beleid. Zeker niet ten opzichte van de zogenaamde ‘veilige’ landen. Ze hebben gelijk ook.

  De hoge criminaliteit niet meegerekend, hoog profiele zaken niet meegerekend, VS wordt gezien als een ‘veilige’ land.

  Als ik haar was, zou ik de democratische verzet in de VS voortzetten.

  Reactie door Khosrow — dinsdag 5 juni 2007 @ 17.40 uur

 62. Khosrow, ik denk ook dat zij dit eigenlijk voort zou moeten zetten juist omdat ze ook kritiek op de democraten heeft en dat is terecht! Dat heilige huisjes gedoe moet maar eens afgelopen zijn. Ik denk dat zij iets open kan breken en dat is dat hypocriete gladde smoelwerk gedrag van politici die overduidelijk op het pluche zitten om hun zakken te vullen en banen in grote bedrijven te krijgen! Ik kan het me ook voorstellen dat ze moedeloos is geworden omdat de politiek daar ook al bullshit blijkt…

  Reactie door cynthia — dinsdag 12 juni 2007 @ 23.10 uur

 63. De VS zou dit soort zinloze oorlogen niet eens kunnen betalen wanneer ze niet op grote schaal erop los zouden lenen..Zonder die drie miljard dollar per dag die vanuit de rest van de wereld die kant op gaat, zou de rampspoed niet te overzien zijn.

  Reactie door ToN — zondag 16 september 2007 @ 19.15 uur