Plasterk moet alles op alles zetten

29 april 2007 :: 22.48 uur

Regeringspartijen CU en PvdA nemen geen genoegen met de melding van minister Plasterk (Onderwijs) eerder deze week dat gratis schoolboeken er komend schooljaar niet meer in zitten.
De twee partijen willen samen met de SP dat de bewindsman alles op alles zet om het toch voor elkaar te krijgen, desnoods alleen voor de onderbouw. (Telegraaf)
Al lange [...]

Onze zorg

29 april 2007 :: 11.50 uur

Door Kees Willemen

Nederland fraudeland

28 april 2007 :: 18.08 uur

Het OM heeft te weinig affiniteit met de aanpak van fraude, waardoor die nauwelijks van de grond komt. Dat zegt vertrekkend fraudeofficier van justitie Biemond in NRC Handelsblad.
Voor justitie is fraudebestrijding een topprioriteit. Maar zoals het nu gaat kunnen de ambities moeilijk waargemaakt worden, zegt Biemond. Het parket tegen fraude is volgens hem een leeg [...]

Bush’ veto

27 april 2007 :: 23.09 uur

Na het Huis van Afgevaardigden heeft ook de Amerikaanse Senaat gestemd voor een tijdschema voor de terugtrekking van de troepen uit Irak. De uitslag werd onmiddellijk terzijde geschoven door het Witte Huis dat de wetgeving over de terugtrekking een dode letter noemt. Het Congres wil de verdere financiering van de oorlog koppelen aan afspraken over [...]

TNO gaat in de ontwikkelingshulp

27 april 2007 :: 23.08 uur

TNO gaat haar innovatieve kennis inzetten om samen met partners vragen uit ontwikkelingslanden op te lossen. De komende twee jaar investeert TNO 1,6 miljoen euro in dit initiatief. TNO gaat vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid bijdragen aan het realiseren van de millenniumdoelen zoals die in 2000 door 189 landen zijn vastgesteld om armoede, ziekte en honger [...]

Maak de VS veiliger

27 april 2007 :: 9.53 uur

Door Benjamin Kikkert

De grenzen gaan open

26 april 2007 :: 12.21 uur

Gisteren bleek dat een meerderheid van de Kamer de grenzen voor Oost-Europese werknemers wil openen per 1 mei. Donner heeft toegezegd dat de overheid zal controleren op het betalen van het minimumloon, maar er is nog steeds uitbuiting en er ligt nog steeds een brandbrief van de vier grote steden, die zich grote zorgen maken [...]

Onze zorg

25 april 2007 :: 20.38 uur

De ziekenhuizen staan deze week in de spotlights, en niet bepaald op een positieve manier.
Eerst was er het nieuws dat artsen in opleiding er in avond- en weekenddiensten vaak alleen voor staan, vaak oververmoeid zijn en het werk moeilijk aan kunnen.
Vandaag kwam het nieuws dat er jaarlijks meer dan 1.700 mensen onnodig overlijden als [...]

Nationaal Historisch Museum

25 april 2007 :: 20.10 uur

Minister Plasterk heeft onderstaande brief gestuurd naar de Tweede Kamer. Onderwerp: Het Nationaal Historisch Museum. Een grote meerderheid in de Tweede Kamer (alle fracties met uitzondering van D66 en GL) steunden eerder een motie van Verhagen en mij om te komen tot de oprichting van zo’n museum.
Met deze brief wil ik u op de hoogte [...]

Smitters bereiken akkoord

25 april 2007 :: 17.06 uur

Aan de slepende cao-onderhandelingen tussen de havenslepers van Smit en het bedrijf is een einde gekomen. De leden van de vakbond FNV Bondgenoten stemden dinsdagmiddag in met het begin deze maand bereikte onderhandelingsresultaat van de bonden en Smit.
De nieuwe cao krijgt een looptijd van drie jaar. Naast een jaarlijkse loonsverhoging van veertig euro per 1 [...]

Nabije toekomst?

25 april 2007 :: 15.40 uur

Het blijft een intrigerend idee.
Een speciale werkgroep van de faculteit Luchtvaart-en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft is deze maand begonnen met een project voor de ontwikkeling van een ‘ultragroene vliegtuig’.

Geen miljoen, maar wel veel

25 april 2007 :: 15.38 uur

De actie 1 miljoen spaarlampen is afgelopen…met een mooi resultaat.

Eerdere berichten »