Congres vs Bush

September 2008, zegt het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Maart 2008 zegt de Amerikaanse Senaat. Beiden willen dat Bush dan zijn troepen uit Irak heeft teruggetrokken. Bush dreigt met zijn veto. Het Congres dreigt de hand op de knip te houden.

Kortom, de machtstrijd tussen de nieuwe meerderheid van de Democraten in het Congres en de regering Bush is in volle gang.

Bush: ‘If Congress fails to pass a bill to fund our troops on the front lines, the American people will know who to hold responsible’
Democraten: ‘Calm down with the threats. There’s a new Congress in town. We accept your constitutional role. We want you to accept ours.”

De Democraten hebben waarschijnlijk niet genoeg steun om het veto van Bush ongedaan te maken maar blijven, naar eigen zeggen, de druk opvoeren totdat Bush zijn koers verlegd.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 29 maart 2007 :: 16.49 uur

133 Comments

133 reacties

 1. Misschien kan Balkenende nog een paar euries missen voor zijn
  bloedgabber.

  Reactie door willem jansen — donderdag 29 maart 2007 @ 17.01 uur

 2. “totdat Bush zijn koers verlegd.”

  Bush,Blair,en Bak-ellende verleggen hun koers voor niets of niemand,dat is nu toch wel duidelijk dacht ik zo,en niemand die daar wat aan kan doen,de democratie is allang dood en overgegaan in een dictatuur.

  al het gelul en oppositie in de hele wereld verandert daar niets meer aan,kijk maar naar de laatste jaren,men doet wat men wil en niets of niemand kan hier iets tegen beginnen.

  Reactie door iew — donderdag 29 maart 2007 @ 17.45 uur

 3. Bush zal zijn koers toch niet verleggen: we zijn pas van deze koers verlost als de volgende president er zit. Als ze het daar tenminste voor elkaar krijgen een fatsoenlijke president te verkiezen… :(

  @1, Willem Jansen,

  Ongetwijfeld! Easy come, easy go! Mogen wij met z’n allen gewoon wat extra betalen… :)

  Reactie door J3roen — donderdag 29 maart 2007 @ 17.58 uur

 4. Dus als ik het goed begrijp is het Bush die als minderheid nog voor die oorlog is, en de enige “motivatie” komt er door er geld in te pompen. Trek toch terug man wat heb je daar nog te zoeken…

  Reactie door W6969 — donderdag 29 maart 2007 @ 18.57 uur

 5. Dat Iran die Britse militairen nu op tv vertoont zegt genoeg over dat land. En ja, Abu Ghraib was ook crmineel. Ik zou willen dat de verantwoordelijke Amerikanen daarvoor hard gestraft werden. Maar dat doet niks af aan het feit dat Iran mogelijk bezig is met een duistere agenda.

  Reactie door C Harms — donderdag 29 maart 2007 @ 19.10 uur

 6. Londen, 29 maart. De Britse regering had gehoopt de kwestie van de marinemensen discreet op te lossen. Zonder veel gezichtsverlies voor de Britten en de Iraniërs. Vijftien Britse leden van de marine werden eind vorige week door Iran in de Golf gevangen genomen. Maar bijna een week na het Golf-incident lijkt de hoop op een discrete oplossing vervlogen.

  In plaats daarvan bestoken beide kanten elkaar sinds gisteren ten overstaan van de hele wereld op de televisie met hun standpunten. Premier Tony Blair kondigde dinsdag al „een andere fase” aan. Bij het ‘live’ uitgezonden vragenuurtje in het Lagerhuis hekelde hij het Iraanse optreden als „volledig onaanvaardbaar”. De Iraniërs probeerden intussen hun gelijk te halen via een video met een ‘bekentenis’ van een Britse matroos. Een oplossing lijkt hiermee snel verder uit het zicht te raken.

  De Britten maakten gisteren de Iraniërs ronduit belachelijk door op een persconferentie te onthullen dat de Iraanse ambassadeur in Londen tijdens een onderhoud op het ministerie van Buitenlandse Zaken in eerste instantie coördinaten voor de plaats van het incident had opgegeven die binnen de Iraakse wateren liggen. Pas in tweede instantie, afgelopen maandag, gaven de Iraniërs herziene coördinaten op, die in de Iraanse wateren liggen.

  Op hun beurt vertoonden de Iraniërs een video, waarin de enige vrouwelijke gevangene, Faye Turney, toegaf dat ze „kennelijk” in Iraanse wateren was opgepakt. In een brief aan haar familie, die door de Iraniërs zonder scrupules werd gepubliceerd, zegt ze dat ze een andere brief aan het Iraanse volk heeft geschreven om zich „te verontschuldigen dat wij ons in hun wateren hadden begeven”.

  Ook verklaarde de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Manouchehr Mottaki, gisteravond dat de Britse regering moet toegeven dat de vijftien militairen zich in Iraanse wateren bevonden voor ze kunnen worden vrijgelaten.

  Niets wijst erop dat de Britten tot zo’n knieval bereid zijn. Integendeel, zowel van regeringswege als in de media is woedend gereageerd op de behandeling van de gevangenen en de wijze waarop er kennelijk druk is uitgeoefend op Turney om met een ‘bekentenis’ te komen. De Iraniërs hebben Britse diplomaten tot nu toe geen toestemming gegeven de gevangen marinemensen te bezoeken.

  Het is nog altijd niet duidelijk waarom Iran vrijdagochtend tot zijn actie overging. Dachten de Iraniërs werkelijk dat ze in hun eigen wateren opereerden en vergisten ze zich? Helemaal onmogelijk is dat niet. De afbakening van de territoriale wateren tussen Iran, Irak en Koeweit is al decennialang omstreden.

  Een andere mogelijkheid is echter dat het een bewuste provocatie was van de Iraanse Revolutionaire Garde. Veel wijst erop dat het om een goed gecoördineerde actie van de Iraniërs ging. Precies op het moment dat de Britse mariniers aan de achterkant van een Indiaas schip, dat ze hadden gecontroleerd op contrabande, weer in hun bootjes wilden stappen, werden ze verrast door twee snelle Iraanse marineboten van de Revolutionaire Garde. Het gebeurde allemaal net uit het zicht van het Britse fregat Cornwall, terwijl de Britse Lynx-helikopter, die de marineteams doorgaans vanuit de lucht bijstaat, bijtankte.

  De arrestatie van de Britten nam al met al slechts enkele minuten in beslag. Meteen werden ze afgevoerd naar de Iraanse wateren, waar nog eens vier Iraanse patrouilleboten te hulp schoten. Verzet was voor de licht bewapende Britten geen serieuze optie omdat ze tegenover een grote Iraanse overmacht stonden.

  De Iraniërs hadden op zichzelf nog een appeltje te schillen met het Verenigd Koninkrijk. De Britse regering heeft zich immers in New York bij de Veiligheidsraad de laatste tijd zeer ingespannen voor sancties tegen Iran wegens de nucleaire activiteiten van het land. Mede dankzij Britse pressie gingen ook de Russen, die op zichzelf goede betrekkingen met Teheran onderhouden, in New York overstag. De Russen zullen nu echter niet staan te trappelen om bij de Iraanse regering te interveniëren voor de Britse gevangenen.

  Het belangrijkste diplomatieke kanaal voor de Britten lijkt te lopen via Turkije. De regering-Blair heeft de Turken altijd krachtig gesteund bij hun pogingen lid te worden van de EU. Nu kunnen de Turken met hun uitstekende contacten in Teheran iets terugdoen.

  Reactie door C Harms — donderdag 29 maart 2007 @ 19.12 uur

 7. Bush trekt zijn eigen plan,
  dat heeft ie al die tijd gedaan
  en dat zal hij ook blijven doen.
  Hij gaat over dit besluit ook weer een veto uitspreken.
  Deze uitspraak is misschien wel een politieke overwinning voor de democraten, maar het zal de situatie in Irak niet veranderen.
  Kortom deze man heeft nog steeds de macht om te doen en laten wat hij wil.

  Reactie door kitje — donderdag 29 maart 2007 @ 19.54 uur

 8. Interventie c.q. oorlogsvoering is voor de VS en andere grootmachten altijd ook een bron van inkomsten geweest.
  De oude wapens worden verbruikt en de nieuwe getest en ingevoerd. De oorlogsindustrie maakt in de VS overuren.
  Dat honderduizenden daar het slachtoffer van worden, zitten de
  producenten en aandeelhouders niet mee.
  Zij weten zich in deze ook door Balkenende c.s. gesteund.
  Pas nog clustergranaten naar Afghanistan verscheept, ter
  verwezenlijking van de “wederopbouwondersteuning’
  Hoe lang nog ?

  Reactie door willem jansen — donderdag 29 maart 2007 @ 20.00 uur

 9. C Harms papagaait Bush, Blair en co na. Na al die leugens van Blair over Irak, kun je hem toch niet meer serieus nemen. En al helemaal niet als het over Iran gaat. Wel of niet in Irans water doet er nu even niet toe, omdat de precieze grens nog altijd omstreden is. Als de Britten waren thuisgebleven zaten ze nu niet op kosten van de Iraanse burgers op hun luie reet. Is hij het met mij eens dat een soldaat die al schietend een ander land binnendringt niet behoort terug te keren? Nou dan komen die Britten nog goed weg. De Iraniers hebben zich tot nu toe humaner gedragen dan de invallers uit het Westen, of niet dan?

  Reactie door Harry Scheltema — donderdag 29 maart 2007 @ 21.10 uur

 10. INTERESSANT!:

  Vanavond in Nova 22.15 uur Ned 2

  ‘KORPS MARINIERS MANIPULEERDE ONDERZOEK ERIC O.’

  29 maart 2007
  Mariniers die in 2003 aanwezig waren bij het schietincident rond Eric O. in Irak, zijn door leidinggevenden van het Korps Mariniers bedreigd en gemanipuleerd. Officieren wilden onder geen beding dat de ware toedracht rond het incident, waarbij een Irakees
  Dat zeggen twee mariniers die bij het incident betrokken waren in NOVA. De mariniers vertellen hoe ze bedreigd en gemanipuleerd zijn om hun mond te houden. Advocaat John Peters heeft vanmiddag aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie.

  Oud-korporaal Ripson, plaatsvervanger van Eric O., was bij de schietpartij aanwezig. In NOVA vertelt hij openlijk hoe hij en zijn mannen kort na het schietincident werden gemanipuleerd. “Door een officier van de mariniers werden we bij elkaar geroepen. Die vertelde ons: wat de Marechaussee ook vraagt zegt: dat weet ik niet meer. Doe alsof je neus bloedt. Vertel ze niks. Want het gaat ze toch niks aan. De fout vind ik gewoon het manipuleren van de mariniers om niet de waarheid naar boven te kunnen laten brengen, dat vind ik heel erg fout”

  Sergeant-majoor Hoekendijk is vlak voor de rechtszaak door Eric O zelf bedreigd: “Het was niet bepaald prettig hoe hij me benaderde: Een tik op mijn borst, een priemende vinger, keek me doordringend aan en het was, waar ben jij in godsnaam mee bezig, vuile verrader, ik heb alle verklaringen in mogen zien, en dat gaat nergens over wat jij verklaart.”

  Advocaat Peters heeft de afgelopen weken met een groep militairen gesproken over het schietincident zelf en het onderzoek wat er op volgdë: “Er zijn zowel directe getuigen van het incident als ook mensen die het van anderen hebben gehoord. Maar ook slachtoffers van dreigementen van binnenuit, die hebben waargenomen dat er bewijsmateriaal, althans bewijsmateriaal zoals zij het zien, bewust niet aan de Marechaussee is overhandigd, is weggemoffeld is achtergehouden”, aldus Peters.

  Peters heeft bij het Openbaar Ministerie namens sergeant-majoor Hoekendijk aangifte gedaan van het plegen van strafbare feiten: dwang, bedreiging en het achterhouden van belastend bewijsmateriaal.

  In de NOVA reportage vertelt sergeant-majoor Hoekendijk dat er door een inlichtingenofficier wel degelijk foto’s in het ziekenhuis van de gedode Irakees zijn gemaakt. “Op de foto stond dus het lijk met inschot, uitschot…. Vervolgens moet hij de foto’s bij zijn commandant afgeven. Maar daar is nooit wat van gebleken in de stukken. Dan vraag ik me af wat de rechtsgang is”, aldus Hoekendijk.

  De betrokken militairen die nu in NOVA naar buiten komen zeggen dit te doen omdat ze willen dat de waarheid nu echt wordt verteld. Ripson: “Je wilt er eindelijk een punt achterzetten. Dat wordt wel een keer tijd dat na zoveel jaar dat het boven water komt en dat je met rust gelaten wordt

  Reactie door Sjaak — donderdag 29 maart 2007 @ 21.21 uur

 11. Eindelijk wat beweging. De waan mag niet blijven doorgaan. De waan zal nooit winnen. Het is een kwestie van tijd. Gelukkig zijn er ook verstandige mensen in Amerika.

  Ook we moeten hiervan wat van leren. Als we echt een sociale en verantwoorde land willen moeten we een duidelijke signaal aan de rechtse dames en heren geven.

  Ik hoop dat de SP ook de meerderheid in de tweedekamer krijgt. Het kan allemaal.

  Reactie door khosrow — donderdag 29 maart 2007 @ 21.26 uur

 12. Interesant.http://www.archive.org/details/sept_11_tv_archive

  Reactie door paul — donderdag 29 maart 2007 @ 21.51 uur

 13. Las laatst een artikel waarin door amerikaanse psychologen en psychiaters openlijk werd getwijfeld aan de verstandelijke vermogens van Bush, d.w.z. men had het erstige vermoeden dat deze man gestoord was.
  Nu wisten veel mensen dat allang, maar wanneer je dit zo ziet bevestigd, vraag je je af hoe het kan dat deze man in de USA nog aan het roer staat.

  Reactie door Bert — donderdag 29 maart 2007 @ 21.51 uur

 14. @10, Sjaak!

  Dat is inderdaad zeer interessant, ik ga zeker kijken!

  Reactie door J3roen — donderdag 29 maart 2007 @ 21.59 uur

 15. Ik heb al lang een woord niet meer gehoord dat je in de jaren 60 veel hoorde: het establishment.
  Bv. SP niet in de provinciale besturen.
  Ik denk dat zeker 75% behoort tot het establishment. Dat is gemanipuleerd georganiseerde orkestratie. Waardeloos voor ons.
  In VS zal het wel niet anders zijn. Geld regeert.

  Reactie door L'écologiste — donderdag 29 maart 2007 @ 22.15 uur

 16. @ 12 J3roen

  Het rammelt aan alle kanten en op alle fronten, weer foto’s verdwenen, intimidatie en de rechtspraak is al net zo corrupt.

  Reactie door Pool — donderdag 29 maart 2007 @ 22.41 uur

 17. @ 10 Sjaak

  mijn reactie @ 13 was ook als reactie op jou verhaal.
  Nog bedankt voor de tip.

  Reactie door Pool — donderdag 29 maart 2007 @ 22.43 uur

 18. Als ik vele websites moet geloven dan zal de VS op 6 april 20 doelen in Iran aanvallen.

  Operation Bite: April 6 sneak attack by US Forces against Iran planned, Russian Military sources warn

  Bron o.a. http://onlinejournal.com/artman/publish/article_1888.shtml

  Reactie door Ineke van der Maat — donderdag 29 maart 2007 @ 22.54 uur

 19. @6 – C Harms, donderdag 29 maart 2007 @ 19.12 schrijft:

  Integendeel, zowel van regeringswege als in de media is woedend gereageerd op de behandeling van de gevangenen

  Hmmm, in strijd met de Geneefse conventie gevangenen op televisie tonen of in strijd met deze conventie gevangenen zonder enige vorm van proces voor onbepaalde tijd opsluiten en martelen…

  Snap je nu werkelijk niet dat Tony B-liar dit incident ten volle benut om het conflict met Iran te laten escaleren? Heb je enig benul van wat er de komende tijd te gebeuren staat…

  Micha Jans

  Reactie door Micha Jans — donderdag 29 maart 2007 @ 23.09 uur

 20. @ Micha Jans,

  Vorige maand is de voormalige Iraanse ex-vice minister van defensie Ali Reza Asgari in Turkije verdwenen.

  Men vermoedt dat hij gekipnapped is door de MOSSAD en in de VS is. En daar zeer “bereidwillig” met de VS samenwerkt.

  Bron o.a.: http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,470651,00.html

  Iran wil gewoon die 15 Britten tegen Asgari ruilen.

  Reactie door Ineke van der Maat — donderdag 29 maart 2007 @ 23.39 uur

 21. zou me hier even niet druk om maken. nieuwe zaak daagt. De 15 engelse mariniers die vastzitten. Deze zijn ‘geofferd’ hoe geloofwaardig is het dat de enige vrouwelijke matroos met een kindje van 3 is enkele uren voor de actie geinterviewd. En vervolgens worden ze gearresteerd door Iran onder zeer dupieuze omstandigheden aangaande de ‘beveiliging’van eigen schepen en helicopter??

  een nieuwe provocatie voor vergoeding van een nieuwe gewilde oorlog

  Reactie door Ger Ubink — donderdag 29 maart 2007 @ 23.46 uur

 22. Zo vader, zo zoon

  Alles begint er op te lijken dat de zoon ook faalt.
  Waarschijnlijk zal Bakellende dit opvatten dat hij kans maakt om ook z.g. wereldleider te worden.

  Reactie door Pool — donderdag 29 maart 2007 @ 23.56 uur

 23. En zo stapelen de aanleidingen zich al aardig op.
  Ondertussen ‘oefent’Amerika met grote oorlogsschepen in de Perzische Golf.
  Allemaal propaganda om een nieuwe aanval op
  Iran te rechtvaardigen.
  En nu maar eens afwachten wat we van onze nieuwe regering te horen gaan krijgen.
  Hoeveel weerstand zal er dit keer zijn?

  Ga uit van niet te veel en sluit me aan bij Pool.
  Balkenende zal weer proberen aan te sluiten.
  Met het excuus van wrede dictators en mssavernietigingswapens.
  En niet te vergeten de veroordelingen van de veiligheidsraad.
  Deze drie redenen zullen ongetwijfeld door onze MP worden gebruikt om evt steun politiek of zelfs millitair te rechtvaardigen.
  Het is Deja VU, niets meer en niets minder.

  Reactie door kitje — vrijdag 30 maart 2007 @ 0.57 uur

 24. President Bush projecteert een beeld van wel of niet blijven van USA militairen in Irak. Terwijl de vraag zou moeten zijn militair of politiek optreden. Hij verlegt de aandacht zodat niemand aan hem vraagt waarom er nog altijd helemaal geen politieke resultaten behaalt worden in Irak. Vreemd dat een minister van buitenlandse zaken ( Rice ) overal naar toe reist om vervolgens geen enkele deal te sluiten. Er wordt dus NIET onderhandeld door de USA, alleen de aandacht wordt steeds opnieuw verlegt.

  Er kan natuurlijk ook niet echt onderhandeld worden. De USA beheerst beide zijden van dit conflict. Aan de ene kant de USA militairen en aan de andere kant de insurgents.

  Wanneer ik Ahmadinejad hoor spreken over het zionisme dan weet ik al hoe laat het is.
  Dan is het alsof ik de CIA hoor preken.

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 30 maart 2007 @ 5.00 uur

 25. Men bouwt een podium van haat in het
  midden oosten.

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 30 maart 2007 @ 5.03 uur

 26. Het begint er op te lijken dat op de naam die met een B begint een vloek rust het zijn allemaal van die eigengereide kerels Balkenend,Blair,Bush,Berlusconi,Bos,van Baalen ,Bolkestein ,van Haarsma Buma dit zijn allemaal van die drammers die de democratie aan hun laars lappen en hun eigen ideeèn er door drukken

  Reactie door Dirk Schuit — vrijdag 30 maart 2007 @ 8.24 uur

 27. Bush is ‘n dictator, die ‘democratisch’ is gekozen.

  Reactie door Ben tarici — vrijdag 30 maart 2007 @ 8.33 uur

 28. http://www.deepjournal.com/p/2/a/nl/537.html

  http://www.programma-ok.nl/mistersandman/www/content/view/387/1/lang,du/

  21/03/2007 Jtwnetwork – De regering-Bush heeft buitenlandse energiebedrijven, waaronder Royal Dutch Shell plc en Repsol YPF en het Maleisische oliebedrijf SKS Ventures, alsmede de staten China, India, Pakistan en Maleisie langs diplomatieke weg gewaarschuwd dat er sancties kunnen volgen wanneer ze energieovereenkomsten sluiten met Iran. Dat schrijft de New York Times woensdag.

  Dit zou onder andere een groot aardgasproject van het Brits-Nederlandse Shell en het Spaanse Repsol voor de Iraanse kust, ter waarde van $10 miljard, in gevaar brengen. Hetzelfde geldt voor het Maleisische SKS Ventures, dat $20 miljard wil investeren in de ontwikkeling van de Iraanse aardgasvelden Golshan en Ferdows, schrijft het Amerikaanse dagblad.

  Regeringsfunctionarissen geven toe dat de waarschuwingen ermee samenhangen dat het Amerikaanse Congres spoedig een wet wil invoeren die zulke sancties verplicht stelt, uit bezorgdheid over het vermeende nucleaire wapenprogramma van Iran en de steun van het land aan terroristen, aldus de New York Times.

  ik kon niet vinden hoe het congres hier tegenover staat.

  Reactie door gli'occhi miei, che vedeste — vrijdag 30 maart 2007 @ 8.56 uur

 29. @C Harms,

  Een aantal punten uit je artikel lijken dat de oplossing simpel is, de Britten geven toe dat ze in Iraanse grondwateren zaten. Tenminste ik begrijp uit het artikel dat de Iraniers de Britten dan vrijlaten. Achteraf kunnen ze zich dan beroepen op het feit dat ‘de afbakening van de territoriale wateren tussen Iran, Irak en Koeweit is al decennialang omstreden.’

  Het lijkt me een pesterijtje dat je niet op de spits moet drijven. De eerste wereldoorlog is ook door een vrij lullig incident ontstaan. Is er iemand een stok aan het zoeken om de hond mee te slaan? Je zou het bijna denken.

  Reactie door apollo — vrijdag 30 maart 2007 @ 9.25 uur

 30. Wie weet wil Bush de troepen in Irak houden, nu er een nieuwe oorlog in de maak is, namelijk die met Iran. Want die lijkt haast onvermijdelijk…

  Reactie door ARS — vrijdag 30 maart 2007 @ 9.51 uur

 31. @7 Ben tarici

  Dat was Hitler ook

  Reactie door Pool — vrijdag 30 maart 2007 @ 10.09 uur

 32. @30-dacht ik ook.

  Reactie door gli'occhi miei, che vedeste — vrijdag 30 maart 2007 @ 10.09 uur

 33. http://www.ochtenden.nl VPRO Irak Operatie “”WALRUS”"

  Reactie door Henny — vrijdag 30 maart 2007 @ 10.49 uur

 34. Laat Europa dan maar eens het voortouw nemen en niet Bush en Blair.

  http://www.elsevier.nl/opinie/commentaren/asp/artnr/145856/index.html

  Europa moet tanden laten zien aan Iran

  Europa moet van zich afbijten in gijzelingscrisis. Stuur vandaag nog alle Iraanse diplomaten naar huis

  Oene van der Wal

  De Britten houden zich kranig, maar zijn toch vooral heel erg teleurgesteld over de slappe verklaring die de Veiligheidsraad gisteren uitgaf. Daarin kwam het VN-orgaan niet verder dan het uitspreken van zijn ‘diepe bezorgdheid’ over de gijzeling van vijftien Britten door Iran.

  De Britse teleurstelling is heel begrijpelijk.

  Het standpunt van het belangrijkste VN-orgaan, of liever het gebrek daaraan, is namelijk een makkie voor de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad en consorten.

  Vooralsnog blijven Iraanse diplomaten, ambtenaren en ministers welkom in andere landen, mogen Iraanse studenten en zakenlui zich vrij in de wereld bewegen en kunnen westerse bedrijven zaken doen met Iran.

  Waar is de stok om de Iraniërs mee te slaan?

  Als de VN zich niet zich solidair met de Britten wensen op te stellen, laat de Europese Unie dan van zich afbijten. Bijvoorbeeld door vandaag nog collectief alle Iraanse diplomaten uit wijzen.

  De fluwelen handschoenen moesten maar eens uit. Europa moet laten zien dat het zich niet laat chanteren door een stelletje bandieten in Teheran.

  Reactie door C Harms — vrijdag 30 maart 2007 @ 10.57 uur

 35. Als de SP het voor het zeggen krijgt, steunen ze dan het beleid van Iran en de manier van leven in Iran?

  Reactie door C Harms — vrijdag 30 maart 2007 @ 11.00 uur

 36. maar dat we nu met een coalitie zitten die in het regeeraccoord afspreekt dat er geen onderzoek mag komen,heeft hier natuurlijk niets mee te maken…

  en dat er niet geklooid is met de verkiezingen en de stemcomputers,daar vertrouwd men dan maar gewoon eventjes op hier in ons land.

  had het CDA dit kunnen regelen met de SP in de onderhandelingen?! denk het toch zeker niet!

  de reden waarom JPB geen onderzoek wil word zo wel lekker duidelijk als je het mij vraagt.

  herhaald de geschiedenis zich soms weer? is dit de nieuwe kruistocht van de Christenen anno 2007….

  Reactie door iew — vrijdag 30 maart 2007 @ 11.06 uur

 37. @30 Tja, dat zit er dik in, zo stelden we
  hier thuis ook vast tijdens het ontbijt en on
  middellijk brengt dat de diverse bestuursvorm
  gevingen opnieuw tevens ter tafel.

  Zo lang, men denkt de nadruk te leggen op
  Kabinet en Tweede Kamer, vergeet men de huidige werkwijze van ook een Eerste Kamer,
  die zelfs een vetorecht kan hebben. Het ver-
  kozen zijn door leden van de Provinciale Sta-
  ten doet er alleen maar met nadruk op wijzen,
  dat de SP groeien moet om meer zetels in de
  Eerste Kamer te verwerven. Maar grote twijfels heb ik bij de manier van ‘werken’
  van beide kamers en de restricties die dat
  het Kabinet beurtelings door beide Kamers op-
  legt. La chambre de reflexion, zoals Van Tijn
  zo glimlachend opmerkte, is dié zéker niet.

  Aansluitend aan de werkwijze had ook wel ge-
  steld mogen worden, woorden als negociation
  en protection en dat zo binnenskámers moge-
  lijk, onzichtbaar sturen, niét transparant!

  Feitelijk géén democratisch machtsvertóón,
  maar wel aan de touwtjes proberen te trekken
  en méér van invloed dan het Kabinet openlijk
  laat blijken.
  Dat kan nog leuk worden: ik wil ook twee pas-
  poorten. Immers talloze mensen, die middels
  een paspoort stémrecht hebben volgens beide
  paspoorten.
  Ik heb er twee nodig: één om op de SP te kun-
  nen stemmen, en één om een partij mee te doen
  steunen, die het orgaan van een 1e Kamer niet
  funktioneel (meer) vindt! Ja ja, lach maar!

  Reactie door Madelief — vrijdag 30 maart 2007 @ 11.13 uur

 38. Bush, Bush, Bush you are such a silly little boy!!

  Reactie door Thomas — vrijdag 30 maart 2007 @ 12.04 uur

 39. @ C Harms

  ik denk dat JPB al een telefoontje of wat heeft gehad….

  http://www.nu.nl/news/1025756/21/VN_uiten_bezorgdheid_over_Britse_marinemensen.html

  Reactie door iew — vrijdag 30 maart 2007 @ 12.17 uur

 40. Waarom gaat Bush uit van een korstondige aanval op Iran die zal slagen?

  Daarvan ben ik nog niet zo ovetuigd, omdat het ontzettend rommelt in bijv. Pakistan. Daar heeft president Musharaf onlangs een opperrechter ontslagen.De anti-Amerikaanse gevoelens zijn daar nu weer heel heftig (rellen, demonstraties), omdat het grootste deel van de bevolking anti-Amerikaans is.

  Reactie door Ineke van der Maat — vrijdag 30 maart 2007 @ 12.21 uur

 41. @ C Harms

  en de NOS legt het nog even anders uit…
  http://www.nos.nl/nos/artikelen/2007/03/art000001C77255D13BAF0C.html

  Reactie door iew — vrijdag 30 maart 2007 @ 12.22 uur

 42. Zoals het nu in Amerika gaat, is een voorbeeld hoe het over een poosje hier zal gaan!

  Want nu zijn nog de conservatieven die de lakens uit delen, doch over niet zo lange tijd zullen wij als SP de touwtjes in handen hebben.
  En dan waait er een vooruitstrevende wind door dit land, waar niet potentiële moordenaars het hoogste woord zullen hebben.

  Telkens wordt de deksel een beetje van de beerput gelicht, zoals nu met de affaire met de marechaussee in Afganistan, waarbij een segeant majoor een burger vermoord, en allerlei intimidaties plaats vinden, bij verhoren.
  En waarin verdachte nog de euvele moed heeft om schadevergoeding te eisen wegens smaad.

  Hoe ver is de mens in oorlog gezonken.

  Reactie door Ouwe Dirk — vrijdag 30 maart 2007 @ 12.47 uur

 43. C Harms

  Voor 15 militairen, waarvan nog helemaal niet vaststaat dat ze niet provocerend zijn opgetreden, een wereldoorlog riskeren, ook nog bedenkend dat er al een jarenlange propaganda-oorlog tegen Iran wordt gevoerd??!!

  Ongelooflijk, wat ben jij voor iemand?, voor mij in ider geval een gevaarlijke oologhitser.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — vrijdag 30 maart 2007 @ 12.55 uur

 44. @ C. Harms (6):

  Wat nu écht waar is, wat betreft de territoriale wateren, zal nog moeten blijken. Op CNN heb ik een hoge Iraakse militair gezien en gehoord, die verklaarde, dat volgens hem de Engelsen zich inderdaad in IRAANSE wateren bevonden. (Dit bericht heeft, voor zover ik weet, geen verder vervolg gekregen). Dat lijkt me ook heel goed mogelijk, in het kader van de voorbereiding van vijandelijkheden tegen Iran.

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 30 maart 2007 @ 13.03 uur

 45. @ Harry Scheltema (9):

  Sterker nog, de Iraniërs/Perzen hebben al zeker twee eeuwen geen inval gedaan in een ander land. (Zoals bekend, is de oorlog met Irak in de jaren tachtig van vorige eeuw door Saddam Hoessein begonnen, en voornamelijk op Iraans grondgebied uitgevochten).
  Kom daar maar eens om bij de VS en Europa!

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 30 maart 2007 @ 13.08 uur

 46. C.Harms, aanvulling:

  Trouwens, voor wat betreft al dan niet provoceren: ik merk aan mezelf dat je toch ongemerkt meegaat in de gangbare zienswijze.

  In feite is al dat uitdagende en nerveuze gedoe vlak in de buurt van Iran al een reeks enorme provocaties richting dat land en gewoon het gevolg van misdadige machtspolitiek.

  Bovendien moet Iran ook al jarenlang dulden dat agressor Amerika tekeer gaat in buurland Irak, om maar te zwijgen over de welhaast volkomen omsingeling van Iran door datzelfde Amerika. Daar wordt elk land, op z’n zachtst gezegd, behoorlijk zenuwachtig van.

  Heer Harms, richt u uw pijlen daarom vooral op de werkelijke veroorzakers van al deze spanningen: Amerika, Groot Brittannie en zijn slaafse vazallen, zij zijn bepaald van de eerste leugen niet gebarsten.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — vrijdag 30 maart 2007 @ 13.21 uur

 47. En, last but NOT LEAST:

  Er is slechts 1 land dat al 2 ATOOMBOMMEN heeft gegooid op door gewone mensen bewoonde steden (overigens, alsof dat er voor de misdadigheid daarvan, zoveel toe doet, “gewone mensen”), weet u nog wel, heer Harms en consorten???:

  de VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA heeft, alleen daardoor, al honderdduizenden doden op zijn geweten!!

  Reactie door Harrieke — vrijdag 30 maart 2007 @ 13.39 uur

 48. De Amerikanen moeten dus weg uit Irak. De Amerikanen zijn aan alles schuldig (zoiets als Balkenende hier), de oorlog, de doden, de bommen en niet te vergeten het klimaat natuurlijk.
  Wat jammer is (ook bij het gedachtengoed van de Democraten in de VS) , is dat er niet duidelijk wordt gemaakt hoe dan het geweld te stoppen en wat het internationale effect zal zijn. Volledige uitmoording van de soennieten zal door Saoudi-Arabie nooit worden geaccepteerd. Geloven in de vreedzame bedoelingen van Syrie en Iran is net zo naief als destijds Chamberlain’s visie op Hitler. Iran heeft Libanon inmiddels volkomen geinfiltreeerd en ook in de Palestijnse gebieden zijn er Iraanse strijders aanwezig. Nee, de wereld is geen Efteling waar iedereen een hoop lol maakt en naar elkaar lacht. En zeker niet het fascistische Iran.

  Reactie door Fred — vrijdag 30 maart 2007 @ 13.45 uur

 49. Pacifisten vinden al heel snel dat je oorloghitser bent.

  Reactie door C Harms — vrijdag 30 maart 2007 @ 13.50 uur

 50. jahoor, natuurlijk. Komende aanval Iran heeft hetzelfde doel als die op Irak: verhinderen dat olie niet meer in US-dollars wordt verkocht want dan stort de US-economie inelkaar. Daarom wil Bush ook niet uit Irak, want dan zullen er wel weer euro’s gevraagd worden net als onder Saddam (pas toen de euro’s voor olie kwamen, kwam er de VS-inval). En steunt Balkende politiek de oorlog.

  Nu in Iran hetzelfde liedje:
  Iran to stop pricing oil in U.S. dollar
  http://www.aljazeera.com/me.asp?service_ID=13020

  En nu maar wachten op de inval in Iran, vast live bij CNN te zien!

  Reactie door Ineke van der Maat — vrijdag 30 maart 2007 @ 14.20 uur

 51. Ik schaam me dagelijks kapot, dan besef ik me nl dat wij met z’n allen (in-)direct mee betalen aan al die oorlogen…fight war / not wars!

  Reactie door C.H.A. — vrijdag 30 maart 2007 @ 14.32 uur

 52. @36 iew

  Van Agt komt als geroepen. Balkenende voelt dat hij er niet onderuit zal komen en zal het dadelijk doen voorkomen alsof het verzoek van Van Agt de doorslag heeft gegeven….. of heeft Balk ook schijt aan Van Agt??

  http://www.home.nl/nieuws/binnenland/artikel/00286086

  Reactie door Irma — vrijdag 30 maart 2007 @ 14.37 uur

 53. Ook in 2004 werden er Britse militairen op het grondgebied van Iran vast genomen en op tv getoont. Dit is dus niet de eerste keer.

  Reactie door Rob deKuster — vrijdag 30 maart 2007 @ 14.38 uur

 54. @48 Ineke van der Maat

  dit was al enige tijd bekend,dat Iran van de dollar af wilde,zelfs al voor de inval in Irak meen ik.
  ik heb al een aantal keer eerder hier gezegd dat het niet om olie ging/gaat maar om de dominantie van de dollar.
  waarom grijpt men in darfur dan bv niet in?

  @50 Irma
  ja ook zal hij schijt hebben aan van Agt,hij heeft immers de PVDA al in z’n broekzak zitten.

  en dan dit: http://www.nu.nl/news/1026052/23/Tweede_Britse_militair_bekent_op_Iraanse_tv_%28video%29.html

  Reactie door iew — vrijdag 30 maart 2007 @ 15.00 uur

 55. @54.iew
  Niet Iran, maar Rusland eist betaling in Euro’s. De union of Sovjet Socialist republic. Daarom heeft de bouw van de kerncentrale in Iran ook stil gelegen.

  Snapt u?

  Het gaat niet om olie.

  Reactie door Rob deKuster — vrijdag 30 maart 2007 @ 15.27 uur

 56. @ Iew bijdrage 54

  Men grijpt in Sudan niet in, omdat ook Sudan op het lijstje van het Pentagon voorkomt. Lees toch het gehele interview met ex-VS-generaal Wesley Clark.
  http://www.globalresearch.ca/index.php?context=viewArticle&code=20070323&articleId=5166

  Hierin vertelt hij dat hem vlak na 11/9 een memo van het Pentagon wordt voorgehouden waarin staat:
  We’re going to take out 7 countries in 5 years: Iraq, Syria, Lebanon, Libya, Somalia, Sudan & Iran..”

  Misschien heeft dit lijstje met de dreiging van de introductie van de euro te maken die de dollar moet vervangen in het handelsverkeer.

  Afghanistan komt niet op het lijstje voor!

  Reactie door Ineke van der Maat — vrijdag 30 maart 2007 @ 15.28 uur

 57. Liberaal kapitalisme is in strijd met democratie. Begrijp hoe zij te werk gaan.

  Reactie door Rob deKuster — vrijdag 30 maart 2007 @ 15.30 uur

 58. Off topic:

  Al weer een week geleden trof mij een bericht in de krant die altijd, zoals bekend, objectief is: de Telegraaf, onder de kop: “Ertussen genomen”.
  Zie: http://www.telegraaf.nl/binnenland/60760621/Ertussen_genomen.html

  Uit doorgaans betrouwbare, vertrouwelijke bron heb ik vernomen dat men, om herkenning te voorkomen, de plaats delict heeft gewijzigd van Amsterdam in Kerkrade. Verder wilde mijn bron wel kwijt dat het e.e.a. zich in werkelijkheid heeft afgespeeld ten huize van een zekere Wouter B., terwijl de gasten die hem ertussen hebben genomen Jan Peter B. en André R. zouden zijn, in religieuze kringen wel bekend.
  Lees en huiver!

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 30 maart 2007 @ 15.30 uur

 59. Moskou 27 Maart, Russische militaire inlichtingen diensten rapporteren veel activiteiten van het Amerikaanse leger in de buurt bij de Iraanse grens, meld een hooggeplaatste beveiligingambtenaar dinsdag.

  De laatste militaire informatie wijzen op een verhoogde voorbereiding op een lucht- en grondaanval tegen Iran. Hij voegt er aan toe dat het Pentagon waarschijnlijk nog geen besluit heeft genomen wanneer de aanvallen gaan plaatsvinden.

  Hij zegt dat het Pentagon een manier aan het zoeken is om Iran aan te vallen en op zijn knieën te dwingen tegen minimale kosten. Hij zei ook dat de Amerikaanse Marine in de Perzische Golf voor het eerst sinds 4 jaar het niveau heeft bereikt dat kort voor de invasie van Irak in Maart 2003 bestond. oorlog hitser bush en mede mensenmoordenaars krijgen het nog druk .

  Reactie door kees — vrijdag 30 maart 2007 @ 15.46 uur

 60. Ineke van der Maat — vrijdag 30 maart 2007 @ 14.20

  Zelfs al klopt jullie theorie, waarom mag de Iraanse president dan zeggen dat een land van de kaart geveegd moet worden. Dat er grappen over de holocaust gemaakt mogen worden. Waarom hoor ik jullie daar niet over en waarom hechten jullie zo’n geloof in de vijanden van de V.S.?

  Rob deKuster — vrijdag 30 maart 2007 @ 15.30

  Dictaturen denken er ook zo over.

  Reactie door C Harms — vrijdag 30 maart 2007 @ 15.49 uur

 61. Ik snap werkelijk niets van jullie stantpunt. Ook al is Bush een grote crimineel; die gekken die kinderen inzetten, vrouwen onderdrukken, homo’s ophangen en vrijheden inperken om hun religeuze geloof aan iedereen op te leggen vind ik zeker behoorlijk erg. Die zie ik niet graag met nukes. Op een enkeling na die zegt: Iran-is-ook-geen-lievertje is het echter allemaal alleen maar erg wat Bush doet.

  Demonstreer ook eens tegen landen waar je niet kunt stemmen. Da’s geloofwaardiger.

  Reactie door C Harms — vrijdag 30 maart 2007 @ 16.07 uur

 62. http://www.stopiranwar.com/
  uit ineke’s url.
  je kunt er mailen naar ‘t congres, en bush…

  Reactie door gli'occhi miei, che vedeste — vrijdag 30 maart 2007 @ 16.11 uur

 63. @49 13.50 uur, C harms,

  Als pacifisme inhoudt dat ten allen tijde moet worden voorkomen dat leugenachtige pure, onmenselijke machtspolitiek uitmondt(zoals tot nu toe) in de afgrijselijkste conflicten en oorlogen met haast onvoorstelbare gevolgen, ja, dan ben ik – en met mij gelukkig zeer velen – PACIFIST.

  Kennelijk past in uw gevoelloze zwartwitdenken een nuancering als bovenstaande niet, daarom gaf ik die maar.

  En heer Harms, gelooft u werkelijk dat onze wereld niet beter verdient dan de wurggreep van altijd maar weer degenen die steeds weer, al eeuwen lang, “oplossingen” bieden waarvoor steevast onschuldigen de hoogste prijs moeten betalen.

  Of, kijk eens diep in uzelf, praat u de verdedigers van machtsdenken na, omdat dat u wel goed uitkomt, ongeacht die – mogelijk heel zachte – stem van uw geweten??

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — vrijdag 30 maart 2007 @ 16.41 uur

 64. SCHOKKEND NIEUWS !!

  Ontslagen klokkenluider Kevin Ryan: 9/11 – overheidsrapport WTC vals en misleidend

  Bron:

  http://www.eqgen.nl/html/nieuws_specials_ryan.html

  http://www.dknwz.net

  Reactie door Eric — vrijdag 30 maart 2007 @ 16.49 uur

 65. beste C. Harms,

  Ahmadinejad heeft niet gezegd dat dat Israël van de kaart moet, maar het Israëlische regime.

  Lees de bewuste Arabische tekst maar eens goed na!

  “Imam ghoft een rezhim-e ishghalgar-e qods bayad az safheh-ye ruzgar mahv shavad.”

  let op rezhim-e !!!

  Transcriptie staat in de website van Ahmadinejad http://www.president.ir/farsi/ahmadinejad/speeches/1384/aban-84/840804sahyonizm.htm

  Bron: http://www.globalresearch.ca

  Vind je het ook goed als we alle mailacties van Amnesty international ondertekenen die Iran betreffen. Ik doe dat wel.

  Mensenrechten zijn mensenrechten en daar moet elk land zich aanhouden, geen enkel uitgezonderd!

  Hopelijk ondertekenen meer mensen die hier actief zijn, deze acties. Je kunt je daarvoor opgeven in de website van Amnesty International http://www.amnesty.nl/in_actie_vervolg/snel_en_digitaal

  Reactie door Ineke van der Maat — vrijdag 30 maart 2007 @ 17.28 uur

 66. @64.Eric
  U probeert de laatste tijd wel vaak te “schokken.”

  We zijn inmiddels wel wat gewend.
  Heeft u nog wat politieke inhoudelijke stellingen, of streeft u naar populisme?

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 30 maart 2007 @ 17.42 uur

 67. Beste C. Harms,

  Misschien wil je de originele tekst lezen die Ahmadinejad in farsi heeft uitgesproken:
  “Imam ghoft een rezhim-e ishghalgar-e qods bayad az safheh-ye ruzgar mahv shavad.”

  let op het woord rezhim-e!! Daar staat dus regime en niet land.

  In http://www.globalresearch.ca staat daarover:
  “Word by word translation:
  Imam (Khomeini) ghoft (said) een (this) rezhim-e (regime) ishghalgar-e (occupying) qods (Jerusalem) bayad (must) az safheh-ye ruzgar (from page of time) mahv shavad (vanish from).

  Here is the full transcript of the speech in farsi, archived on Ahmadinejad’s web site http://www.president.ir/farsi/ahmadinejad/speeches/1384/aban-84/840804sahyonizm.htm

  Ik protesteer via de e-mailacties van Amnesty International ook tegen de schending van mensenrechten in Iran net als die in andere landen. Aannemelijk is dat veel meer mensen die hier actief zijn, dat doen.

  En wie dat ook wil doen, kan zich eenvoudig aanmelden in de website http://www.amnesty.nl/in_actie_vervolg/snel_en_digitaal

  Mensenrechten zijn mensenrechten en die gelden toch in elk land op deze aardbol???

  Reactie door Ineke van der Maat — vrijdag 30 maart 2007 @ 17.43 uur

 68. @58.Olav Meijer

  Vraag is of het slachtoffer in deze medeplichtig was, Olav.

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 30 maart 2007 @ 17.55 uur

 69. Ineke van der Maat

  Ahmadinejad spreekt de woorden die Bush graag wil horen. Hij is een katalysator.
  Ahmadinejad spreekt niet namens geheel Iran.

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 30 maart 2007 @ 18.02 uur

 70. Olav Meijer heeft zich blijkbaar net als ik verdiept in de geschiedenis van het midden-oosten. Sinds daar olie wordt gewonnen zijn de UK en de USA daar aan het oorlogvoeren. De Britten hebben na de 2e wereldoorlog het initiatief aan de Amerikanen overgelaten, maar…zie de oorlog van 2003. Na een staatsgreep in Iran, in de jaren vijftig, kwam een vriend van Hitler en de USA aan de macht. Het gevolg daarvan was dat de Iraanse olie voor weinig geld naar het Westen stroomde. De olie werd betaald met wapens en de bevolking kon onder het bewind van de Shah op een houtje bijten. Nadat de Shah verjaagd was, zitten de Iraniers in de hoek waar de klappen vallen. Vergelijk hun situatie met die van Cuba. Het zou mij niet verbazen als Bush opnieuw een vlucht naar voren gepland heeft. Iran is immers tamelijk weerloos met Nato en USA troepen in de nabijheid. En de Israeliers zullen met grote graagte meedoen aan de slag om de olie. En wat doen wij? Wij kijken er na en zitten elkaar af te katten. Hebben jullie niets ander te doen.

  Reactie door Harry Scheltema — vrijdag 30 maart 2007 @ 18.03 uur

 71. Wie is Rob de Kuster?

  Reactie door Eric — vrijdag 30 maart 2007 @ 18.12 uur

 72. Rob de Kuster,

  Ik ken geen regering die namens de volledige 100% van de bevolking spreekt, behalve misschien bij een ramp.
  Hoogstens wordt gedacht dat dat zo is. Dat geldt ook voor de Iraanse leiders.

  Reactie door Ineke van der maat — vrijdag 30 maart 2007 @ 18.24 uur

 73. @55 Rob de Kuster

  dat is dus precies wat ik zei… het gaat niet om olie.

  @56 Ineke van der Maat

  lijstje of niet,men is daar wel begonnen.
  waarschijnlijk vanuit een strategies perspectief denk ik.

  men moest na 9/11 ergens starten om Irak en de rest ook binnen te kunnen vallen denk ik dan.

  aan een lijstje kunnen zaken toegevoegd en weggenomen worden…

  Reactie door iew — vrijdag 30 maart 2007 @ 18.31 uur

 74. @ineke

  Heb je ook nog betrouwbare bronnen anders dan .ca en .ir
  De holocaust schijnt ook een leugen te zijn volgens Ahma, weet jij daar misschien meer over=

  Reactie door Bart — vrijdag 30 maart 2007 @ 18.45 uur

 75. @ineke

  Heb je ook nog betrouwbare bronnen anders dan .ca en .ir
  De holocaust schijnt ook een leugen te zijn volgens Ahma, weet jij daar misschien meer over=

  Reactie door Bart — vrijdag 30 maart 2007 @ 18.45 uur

 76. @70.Eric
  Die vraag stel ik mij regelmatig. Wie ben ik?
  Wie zijn wij? Wat is mijn rol in deze oneindige eeuwigheid? Wie zijn wij nu met zijn allen in het grotere geheel?

  Voer voor filosofen.

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 30 maart 2007 @ 18.45 uur

 77. @73.iew
  Klopt, maar ik had de behoefte u daar in te bevestigen.

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 30 maart 2007 @ 18.49 uur

 78. @77 Rob de Kuster

  oh… ok ! dank u ! ;)

  Reactie door iew — vrijdag 30 maart 2007 @ 19.00 uur

 79. @64 – Eric, vrijdag 30 maart 2007 @ 16.49 schrijft:

  “SCHOKKEND NIEUWS !!

  Ontslagen klokkenluider Kevin Ryan: 9/11 – overheidsrapport WTC vals en misleidend”

  Het zou pas echt schokkend nieuws zijn, als zou blijken dat het “9/11 (c)ommission report” de ware feiten had weergegeven i.p.v. een doorzichte kluwe leugens en bedrog.

  Micha Jans

  Reactie door Micha Jans — vrijdag 30 maart 2007 @ 20.06 uur

 80. @74 – Bart, vrijdag 30 maart 2007 @ 18.45 schrijft:

  “Heb je ook nog betrouwbare bronnen anders dan .ca en .ir”

  Wat is er mis met Canadese (.ca) bronnen? Wat is er trouwens mis met Iraanse (.ir) bronnen anders dan dat deze, over het algemeen, even betrouwbaar/onbetrouwbaar blijken te zijn als bijvoorbeeld Amerikaanse, Britse of Nederlandse bronnen.

  The Centre for Research on Globalisation (www.globalresearch.ca) en Michel Chossudovsky (professor in de economie aan de universitiet van Ottawa) zijn al vaker een goed geinformeerde en betrouwbare bron gebleken.

  Micha Jans

  Reactie door Micha Jans — vrijdag 30 maart 2007 @ 20.26 uur

 81. Natuurlijk is The Centre for Research on Globalisation een betrouwbare bron, en Ahma is prof / dr, ing (echt waar) en een instituut op welk gebied dan ook.

  Reactie door Bart — vrijdag 30 maart 2007 @ 21.04 uur

 82. Micha en Bart,

  Zelf lees ik liever Duits en Frans als Engels.

  De newsletter van de Süddeutsche Zeitung heb ik evenals de newsletter van heise-telepolis http://www.heise/tp/ Is ook erg kritisch. Maar ook de newsletters van Le monde en La liberation lees ik dagelijks door.

  In deze website heb ik ook enige malen naar Duitse bronnen verwezen, maar die website van globalresearch.ca is niet alleen betrouwbaar, maar ook erg handig.

  Alle berichten over Iran staan bijv. in de pagina “Iran: the next war?” Alleen waar staan diezelfde berichten dan in Nederlandse kranten? Zijn zeker niet in het belang voor hun aandeelhouders/adverteerders??

  Uiteraard is http://www.deepjournal.com ook een betrouwbare bron die hier ook door anderen regelmatig geciteerd wordt.

  Vaak zoek ik ook op een onderwerp in http://news.google.de of http://news.google.com (Amerikaanse versie).

  Reactie door Ineke van der maat — vrijdag 30 maart 2007 @ 21.20 uur

 83. ad 82

  De Duitse webseite moet http://www.heise.de/tp/
  zijn.

  Reactie door Ineke van der maat — vrijdag 30 maart 2007 @ 21.24 uur

 84. Wie spot met de holocaust mag van mij van de kaart geveegd worden. Het probleem is echter dat heel veel onschuldigen daarmee de dupe worden.

  Maar op een gegeven moment moet we ons wel gaan afvragen hoelang we dit nog diplomatiek en vreedzaam op kunnen lossen. Hitler konden we ook niet geweldloos en diplomatiek tegemoet treden. Kwaad moet je soms met kwaad bestrijden. Tirannen zwichten anders niet.

  Het idee dat Bush nu de held moet gaan uithangen staat mij overigens ook niet aan. Al is het nog niet zo erg als bij jullie.

  Reactie door C Harms — vrijdag 30 maart 2007 @ 21.26 uur

 85. Ineke van der Maat — vrijdag 30 maart 2007 @ 17.43

  Beste Ineke,

  Dat jij niet alleen Bush veroordeelt, maar ook Iran is prima. Dat jij Amnesty steunt is ook prima. Als elk mens Amnesty met hoofd en hard steunde en daarna handelde dan zag de wereld er stuk beter uit (wat zeg ik? beter kan haast niet) Ik verschil alleen op een aantal punten met Amnesty en het anti-Bushisme. Het probleem is dat heel veel figuren in deze wereld een hele duistere agenda erop nahouden. En met zulke figuren werkt de vreedzame aanpak niet. Soms moet we vechten voor de mensrechten. Middelen gebruiken die we liever niet gebruiken.

  Reactie door C Harms — vrijdag 30 maart 2007 @ 21.53 uur

 86. Je hoeft toch geen psychiater of psycholoog te zijn om te kunnen zien dat Busch een gevaarlijke gek is.

  En zijn ze niet bijna allemaal, die regeren, over heel de wereld, psychoten?

  Ik denk dat Onze Koningin even gek is als Balkenende, Bush, de Paus van Rome, e.v.a.

  Gerrit Jetten alias Haras M.

  Reactie door Gerrit Jetten — vrijdag 30 maart 2007 @ 22.02 uur

 87. De VS heeft volgens mij al heel lang plannen klaar liggen om landen als Noord-Korea, Iran, Syrie etc. aan te vallen.

  Het is allemaal oud nieuws en bekend.

  Op dit moment wordt er (misschien op Iran na)niks met de plannen gedaan. Maar bedreigingen moet je altijd in de gaten houden. Net als meteorieten en astroiden die het leven op aarde kunnen uitroeien.

  Zou het echt om olie gaan? Het kan wel. Maar ik vindt dat allemaal onwaarschijnlijk. Dan kunnen je familie en vrienden of bekenden ook moordenaars of zoiets zijn. Mischien is de hele wereld wel nep! Net als in de Matrix.

  Complottheorieen zijn interessant en niet onmogelijk, maar ik ga uit van wat ik er via verschillende media over lees en dan trek ik mijn eigen conclusies.

  Of ik daarin gelijk krijg, hopelijk zal de tijd dat leren.

  Reactie door C Harms — vrijdag 30 maart 2007 @ 22.07 uur

 88. Wie zegt dat jullie bronnen niet onbetrouwbaar zijn? Twijfelen jullie zelf nooit eens?

  Reactie door C Harms — vrijdag 30 maart 2007 @ 22.10 uur

 89. @26 Dirk Schuit

  Ja, opmerkelijk he, de wereldleiders met de B en al die B-meelopertjes.
  Wie weet staat die B voor BEEST!

  Reactie door Gloria — vrijdag 30 maart 2007 @ 22.13 uur

 90. @84, C. Harms,

  Je zegt: “Wie spot met de holocaust mag van mij van de kaart geveegd worden. Het probleem is echter dat heel veel onschuldigen daarmee de dupe worden”.

  Jouw oplossing is dus spotten met de holocaust bestraffen met genocide…

  Daarnaast zit het kwaad ‘m ergens anders in deze wereld, maar kennelijk laat jij je nog steeds zand in de ogen strooien…

  Reactie door J3roen — vrijdag 30 maart 2007 @ 22.13 uur

 91. KIJK NOVA
  Over grote kritiek op Bos binnen de PvdA.

  Reactie door Gloria — vrijdag 30 maart 2007 @ 22.26 uur

 92. 90

  Off Topic

  NOVA
  Applaus Marcel van Dam!!!
  “Al 20 jaar rent de PvdA achter het neo-liberale beleid aan.”

  Reactie door Gloria — vrijdag 30 maart 2007 @ 22.45 uur

 93. ineke, jij spreekt ook nog arabisch? compliment voor jouw duidelijke bijdragen!
  ik vraag mij af wat ik/wij kunnen doen, nota bene plannen op goede vrijdag??!!voor hen shabat!!
  er was eens een advocaat die het beu werd tegenpartijen tegenover zich te hebben; hij gaf ze de opdracht stel je je vijand voor als klein kind en neem hem op schoot en vertel hem vol liefde wat jij voelt. na een week werd de advocaat opgebeld; het probleem was sans rancune geschikt. marcel messing: hoe zetten we de hele toestand nu in het ‘licht’? het woord niet kent het onderbewustzijn niet; ergo als je denkt ik hoop niet dat.. dan is je gedachte intentie dus verminderd positief ( lees puthoff en thought/intention experiments).
  ik ben totaal geen zweefteef, maar zoekend hoe ik hier wat aan kan doen. ik hoop dan ook dat men het achterwege laat mij hier ‘loggisch’ subliem verbaal te attaqueren;if nonsense according to you richt de aandacht dan gewoon op iets anders.
  vredig weekend dus, mondiaal! shalom!

  Reactie door gli'occhi miei, che vedeste — vrijdag 30 maart 2007 @ 22.45 uur

 94. Helaas gli’occhi miei, che vedeste, ik spreek geen Arabisch.

  Reactie door Ineke van der maat — vrijdag 30 maart 2007 @ 23.04 uur

 95. Zojuist in Trouw gelezen: Irak-protest brengt PvdA in problemen
  Een grote actie moet het kabinet alsnog overhalen de Nederlandse steun aan de inval in Irak te onderzoeken. De PvdA kan het zwaar krijgen.
  http://www.trouw.nl/hetnieuws/nederland/article675236.ece/

  Reactie door Ineke van der maat — vrijdag 30 maart 2007 @ 23.13 uur

 96. Blijven demonstreren en ageren tegen de oorlog in Irak. Solidariteit en eenheid bevorderen tussen de vredelievende krachten in de wereld. Blijven eisen van onze regering dat er een onderzoek komt naar de oorlog in Irak. De leugens blijven ontkrachten.

  Reactie door Iwan Faiman — vrijdag 30 maart 2007 @ 23.14 uur

 97. @95 Ineke van der maat

  Dat is goed nieuws! Eindelijk wordt men wakker. Ik zag ook weer helemaal niks terug van de er niet om liegende uitspraken van Dries van Agt in Argos. De mainstream -media is corrupt! Het volk dient onwetend te blijven. Hopelijk zal eindelijk de beerput opengaan. Als dit eenmaal gebeurt heeft de mainsrream -media weer het hoogste woord, let maar op! Zij heulen, zijn opportunisten.

  Reactie door Sjaak — zaterdag 31 maart 2007 @ 0.35 uur

 98. @93.gli’occhi miei, che vedeste

  Farsi is geen Arabisch.
  Voor de rest zal ik u vredig verder laten zweven.

  Reactie door Rob de Kuster — zaterdag 31 maart 2007 @ 1.05 uur

 99. @93.gli’occhi miei, che vedeste

  Men kan in plaats van een stelling te beweren en die vervolgens met bewijs te onderbouwen deze ook gewoon laten zien.
  Door handelend op te treden forceert u een reactie en deze reactie, wanneer u correct veronderstelt, zal uw stelling bevestigen danwel verwerpen.

  Bijvoorbeeld; liberaal kapitalisme handelt in strijd met de democratie.
  Dus confronteert u dit liberaal kapitalisme met zijn of haar handelen. In dit geval de oorlog in Irak. U vraagt om een toetsing achteraf zoals dit in een democratie behoort.
  Als uw stelling correct is houd dat in dat “deze motie ontraden wordt.”

  Plaats het vooraf in een kader en vestig er vervolgens nadien de aandacht op.

  Reactie door Rob de Kuster — zaterdag 31 maart 2007 @ 1.32 uur

 100. @98 gli’occhi miei, che vedeste

  Ter aanvulling @98 Rob de Kuster:
  http://www.perzischetaal.nl

  Reactie door Gloria — zaterdag 31 maart 2007 @ 3.01 uur

 101. 298 Rob de Kuster

  Farsi wordt wel via het Arabische Alfabet geschreven.

  Reactie door Gloria — zaterdag 31 maart 2007 @ 3.09 uur

 102. @100

  Sorry Rob, die eerste 2 moest @ zijn. (@98)

  Reactie door Gloria — zaterdag 31 maart 2007 @ 3.12 uur

 103. Al genoemd door Henny 10.49

  http://www.ochtenden.nl VPRO Irak Operatie “”WALRUS””

  Regeerakkoord muilkorft parlement’

  Oud-premier Dries van Agt (CDA) vindt tegenhouden Irak-onderzoek politiek onverstandig en principieel onjuist

  “De klemmende, eenvoudige, maar eigenlijk onbeantwoordbare vraag: ‘als gij niets te verbergen hebt, waarom mag er dan geen Irak-onderzoek komen?’ zal premier Balkenende blijven achtervolgen.” Dit voorspelt oud-CDA-premier Dries van Agt vandaag (vrijdag 30 maart).

  Oud-premier Van Agt legt in het Argos-interview uit waarom de Nederlandse steun naar zijn oordeel principieel onjuist was:

  http://kurl.nl?B51

  Reactie door Pjotter — zaterdag 31 maart 2007 @ 6.30 uur

 104. Henny, Wat men allemaal uitspookt en heeft uitgespookt met die verdachte van de schiphol brand is ook diep triest. Deze meneer heeft zwaar geleden. Hij heeft een zeer zwaar verhoor gehad toen hij net bij kwam uit zijn narcose na zijn behandeling voor zijn brandwonden( Volledig gedesillusioneerd, maar hij wordt wel vast gepind op zijn uitspraken, in dat VERHOOR). Opdat Donner nu sociale zaken mag doen. En anders hebben we nog P en W, om mensen
  na te schoppen , die Verdonk geen hand wilden schudden. En dan hadden we vandaag nog een politie onderzoek die vindt dat we niet moeten STIGMATISEREN! Hulde. Zeker niet van Lonsdale jongeren. Zij komen uit de middel klasse. Hebben hardwerkende ouders en werken zelf ook hard. Maken de school af . En stelen niet. ZE slaan alleen af en toe een buitenlander of zwerver in elkaar. Of maken hem per ongeluk dood. Dit is geen reden voor een stigma! Hulde.

  E.Krul zijn reaktie, op P en W Was zo warm en zuiver zo kan het zelf niet zeggen en bedankt ervoor.

  Reactie door Pjotter — zaterdag 31 maart 2007 @ 7.39 uur

 105. 60. C Harms

  Mah ik dan zeggen dat ik totaal niets van jouw standpunt begrijp want zodra het over dezelfde mensen gaat die in Nederland verblijven wil jij ze zo snel mogelijk het land uithebben. Althans dat heb ik begrepen uit je eerdere berichten op dit log. Dus wat is het nu ben je wel of niet begaan met die mensen of ben je opportunist.

  Reactie door Henny — zaterdag 31 maart 2007 @ 8.27 uur

 106. De verdeeldheid bij de PvdA is op een avond wel duidelijk, ze begrijpen elkaar helemaal niet meer.

  Van Dam en Duyvendak hebben gelijk maar Depla begrijpt er weer niets van, kan maar niet op de inhoud ingaan blijft hangen in de verkoopplaatjes, Moest er nog even tussendoor gooien dat bij de SP trouw aan de leider geeist wordt en geen ruggespraak gehouden wordt. Op dit log doen ze al niet anders dan ruggespraak met de medebloggers.Wat een noodkreet. Kan qua one-liners Verhagen wel achterna. Oh ja en provinciaal, gemeentelijk is toch iets anders dan landelijk zei hij want hij werkte natuurlijk wel samen met de SP. Scheer je weg depla(aag). Als hij niet kan krijgen wat hij wil begint hij met z’n voetjes te stampen. Hoort bij een twee-jarige m.i. M.b.t. de AOW-ers greep het PvdA breeddeel ook mis. Van Dam sprak duidelijk over rechtsongelijkheid let wel wettelijk recht met de onaangekondigde bezoeken. Ze antwooordden weer met het feit dat fraude voorkwam als recht op…. Ook in het bedrijfsleven is enorm veel fraude maar daar horen we de heren niet spreken over het ongelimiteerd en gelegitimeerd binnenvallen zonder bevel uit hoofde van verdenking OMDAT ook daar fraude voorkomt en meer dan we denken. Alweer prijsafspraken etc….
  Ook hier werd door zowel de andere PvdA-ers het punt gemist wet, recht, wettelijk recht, gelijkheidsbeginsel als door de heren dames journalisten.De journalisten waren teveel met hun eigen vragen bezig om dit puntje op de i te zetten zoals gewoonlijk. Niet reageren maar antwoord willen op HUN vragen en daar hoort een armzalig AOW-tje niet bij.Er is geen scherpte meer bij de journalistiek omdat ze zelf aan dit neo-liberale klimat goed verdienen.

  Op het andere net verwoorde Timmermans precies het karakter van het huidige PvdA door precies het standpunt van de bottom-up solidariteit van Balkenende te verwoorden. De PvdA wil een allemansvriend zijn en hangt de neo-liberale politiek aan om de onderkant nog van enig inkomen te kunnen voorzien door de bovenkant te pleasen zodat ze daaraan meedoen. Binnen een uur maken ze tesamen de verdeelheid binnen de partij duidelijk en ook waar die ligt het neo-liberale karakter.
  Kok krijgt verlenging voor zijn commissariaat bij ING en de topman aldaar heeft zijn inkomen binnen een paar jaar (sinds Kok, cynisch) zien stijgen van 1 milj. tot nu zo’n 4,3 miljoen in 2006. Tel uit je winst, dit terwijl mensen buitengegooid worden met afvloeiingsregelingen waar ze tot aan de rechtbank voor moeten vechten, voor ieder dubbeltje wel te verstaan.
  PCCM. De journalisten komen ineens in het geweer als de krant door durfkapitalisten binnen 2 jaar achtergelaten wordt met meer schuld en minder vermogen terwijl 30 medewerkers er met exorbitante beloningen vandoor gaan. Dezelfde journalisten hebben de globaliserende exorbitante neo-liberale politiek en beloningen min of meer verdedigd. Maar nu het om HUN bestaansrecht gaat staan ze op de achterste benen.
  Ik zou zeggen welkom heren, het is nog niet te laat.

  Reactie door Henny — zaterdag 31 maart 2007 @ 8.51 uur

 107. Zojuist gelezen op http://www.nu.nl , Jan Marijnissen sluit zich aan bij Wilders en pleit ook voor afschaffen van dubbele nationalitiet bewindslieden.

  Reactie door Carla — zaterdag 31 maart 2007 @ 9.55 uur

 108. Het GROTE GRAAIEN seizoen is weer begonnen

  PCM,… wilen dat managers hun aandelenwinst terug storten, en men is woedend over de oprot premie van 2 miljoen.

  ING,.. inkomensstijging van 316%

  http://www.nu.nl/news/1026796/32/%27Topinkomen_ING_steeg_316_procent%27.html

  Reactie door Pool — zaterdag 31 maart 2007 @ 10.02 uur

 109. @Henny.Dezelfde journalisten hebben de globaliserende exorbitante neo-liberale politiek en beloningen min of meer verdedigd. Maar nu het om HUN bestaansrecht gaat staan ze op de achterste benen.
  Ik zou zeggen welkom heren, het is nog niet te laat.Heel fijn Henny,we zouden ze eigenlijk moeten laten barsten.

  Reactie door paul — zaterdag 31 maart 2007 @ 10.14 uur

 110. Bush is een Christensymbool, geïmplementeerd door Republikeinse oli(e)chargen.
  Balkenende en zijn Poolse gristenfundo collega Kaczynsky lijken van rechts Washington de voorbeeldfunctie aangemeten gekregen te hebben om ons hier in Europa ook te laten bukken voor God’s own Empire.
  Voor zover ik het kan bekijken zullen echte Democraten, de betere partij, van de meer menselijke Amerikanen nog in geen lengte van dagen het primair denkende en brainwashende Republikeins Gristengeweld de baas kunnen, tenzij via weer een burgeroorlog in de USA.

  We zullen zien wat Pasen ons brengt, lijkt me toepasselijk om kruistochtacties in Iran van start te doen gaan, met Zijn Zegen.

  Reactie door Haq — zaterdag 31 maart 2007 @ 11.15 uur

 111. Correctie Duyvendak moet natuurlijk zijn Duivenstijn of stein.

  Reactie door Henny — zaterdag 31 maart 2007 @ 11.24 uur

 112. @107 Carla. Zo gek vind ik dat niet. Hoe zou je het vinden als er een ‘Duitser’ of ‘Amerikaan’ in de Nederlandse regering plaats had genomen.

  Reactie door Roodkapje — zaterdag 31 maart 2007 @ 11.25 uur

 113. Henny — zaterdag 31 maart 2007 @ 8.27

  Volgens mij heb je mijn berichtjes niet goed gelezen. Ik zei juist dat waar het onveilig (Afghanistan) is VVD/CDA mensen juist NIET hadden moeten terugsturen.

  Reactie door C Harms — zaterdag 31 maart 2007 @ 11.48 uur

 114. @102.Gloria
  De nummering gaat hier af en toe ook met mij aan de haal. Is mij nu inmiddels ook opgevallen. Geeft niet Gloria. Bedankt voor de link, die ga ik vandaag eens op mijn gemakje doorlezen.

  @106.Henny
  Lijkt mij geen toeval. Wat was hier de strategy? Wil de PVDA zodanig draaien dat zij zich bij de SP binnen draait om die vervolgens ook het mes in de rug kan steken?
  Ik vertrouw dit niet.
  Dit was geen plotselingen uitbarsting van oprechtheid. Zo kwam het bij mij niet over.
  Het ging gisteren over vorm, niet over de inhoud. Alsof men binnen de PVDA het probleem niet herkent. SP, wees voorzichtig.

  Reactie door Rob de Kuster — zaterdag 31 maart 2007 @ 13.10 uur

 115. @ 112 Roodkapje

  Gelukkig, dan wordt Maxima ook nederlandse
  anders is ze waarschijnlijk ook niet loyaal aan de nederlandse grondwet.
  Trouwens er zijn er nog wel een paar in het koninklijkhuis met twee paspoorten, en wat dacht je van de vrouw van Widers, de hongaarse en nederlandse identiteit.

  Reactie door Pool — zaterdag 31 maart 2007 @ 14.00 uur

 116. 114. Rob de Kuster. Terecht je opmerking over vorm. Nergens ging het over inhoud. Wel ging het over hoe we onze neo-liberale politiek kunnen verkopen als sociaal democratisch. Wel wil ik sommige PvdA-ers het voordeel van de twijfel geven maar als ik dan vandaag naar Tros Kamerbreed luister en Duyvensteijn hoor reageren op het bericht uit de Telegraaf volkomen ongenuanceerd uit de context gelicht, had het m.i. niet eens gelezen, dan denk ik inderdaad,je meende dus niet wat je gisteren beweerde.

  En vanmiddag hoorde ik een PvdA-er reageren op het Irak onderzoek. Als de SP zo graag dit onderzoek gedaan had hadden ze er wel voor gezorgd dat ze meegeregeerd hadden en het niet aan de PvdA en CDA overgelaten.We konden het net zo goed weggeven want er was toch geen kamermeerderheid etc… De suggestieve vragen van de mediabons (weet bij god niet wie of welke omroep) liet niets te wensen over, het antwoord zat al in zijn vraag besloten.Hij gaf de voorzet en PvdA kopte in. Zo zie je er is een zwaar media-offensief gaande van PvdA en CDA in samenwerking met de media. Dus als Duyvensteijn werkelijk meende wat hij gisteren zei is dat nu weer over met zijn zeer ongenuanceerde aanval op de SP vanwege dat intervieuw en de andere PvdA-er m.b.t. zijn suggestie over het zogenamde weglopen van de SP.. Dus dit al schrijvende kom ik tot dezelfde conclusie als jij. Ze zijn weer bezig met volksverlakkerij.

  Reactie door Henny — zaterdag 31 maart 2007 @ 14.07 uur

 117. En laat me nu toch denken dat voorwaarde voor start onderhandelingen met het CDA het laten vallen van het Irak onderzoek was.
  Dit is niet later binnengehaald was voorwaarde. Misschien moeten we ook daar eens een onderzoek op starten. We worden bedonderd waar we bijstaan maar halen het gelukkig met argumenten weer onderuit.

  Reactie door Henny — zaterdag 31 maart 2007 @ 14.23 uur

 118. @116.Henny
  Men heeft de aanval ingezet, zoveel is duidelijk. Maar als SP kunnen wij ze op inhoud verslaan. Dat liet Wouter Bos onlangs nog zien toen men vroeg naar zijn politieke dromen en ambities.

  Hou er rekening mee dat ook de CDA en VVD hier hun rol in hebben.

  Reactie door Rob de Kuster — zaterdag 31 maart 2007 @ 14.52 uur

 119. 112 Roodkapje , jij stelt het wel heel erg zwart/wit.

  Zo als jij het zegt zou ik het ook raar vinden maar het ligt even anders toch?

  Reactie door Carla — zaterdag 31 maart 2007 @ 16.40 uur

 120. @119 Carla, hoezo anders? Ik zie het verschil niet. Noem me een reden.

  Reactie door Roodkapje — zaterdag 31 maart 2007 @ 19.48 uur

 121. @87 – C Harms, vrijdag 30 maart 2007 @ 22.07 schrijft:

  “Zou het echt om olie gaan? Het kan wel. Maar ik vindt dat allemaal onwaarschijnlijk. Dan kunnen je familie en vrienden of bekenden ook moordenaars of zoiets zijn. Mischien is de hele wereld wel nep! Net als in de Matrix.”

  Wist je dat het overgrote merendeel van alle daders uit de directe omgeving (familie, vrienden, kennissen) van het slachtoffer komt. De kans dat iemands moordenaar uit de kring van familie, vrienden en bekenden van het slachtoffer komt, is statistisch gezien het grootst.

  Of misschien de hele wereld dan nep is… Ik zie dat het langzaam begint te dagen ;-)

  Micha Jans

  Reactie door Micha Jans — zaterdag 31 maart 2007 @ 19.50 uur

 122. @81 – Bart, vrijdag 30 maart 2007 @ 21.04.

  Erhm… ik had je oorspronkelijke vraag denk ik niet helemaal goed gelezen.

  Micha Jans

  Reactie door Micha Jans — zaterdag 31 maart 2007 @ 19.55 uur

 123. @110 – Haq, zaterdag 31 maart 2007 @ 11.15 schrijft:

  “Bush is een Christensymbool, geïmplementeerd door Republikeinse oli(e)chargen.”

  Je bent vergeten om het woord “Anti” voor Christensymbool te plaatsen…

  Als je kijkt naar wat de bijbel vermeldt over de leer van Christus en de feitelijke daden van George W. Boef (leugens, moord, bedrog, etc.), dan zie je meteen dat deze beide compleet tegenovergesteld (= anti) zijn. Alleen dogmatische, fundamentalistische Amerikaanse idioten met een schedelinhoud ter grote van een walnoot (zgn. Religious Right), geloven dat Adolf Bu$$$h een overtuigd Christen is.

  Micha Jans

  Reactie door Micha Jans — zaterdag 31 maart 2007 @ 20.26 uur

 124. Micha Jans — zaterdag 31 maart 2007 @ 19.50

  Who knows

  Voorlopig geef ik deze westerse democratische en vrije wereld het voordeel van de twijfel. Als we dit een dictatuur moeten noemen, dan is het toch wel de meest aangename. Er zijn in ieder geval ergere op te noemen.

  Reactie door C Harms — zaterdag 31 maart 2007 @ 20.35 uur

 125. Ff grabbelen in de trukendoos van de PvdA.

  Oké, Wim Kok was tegen extreem hoge salarissen en volgens was hij om te kopen tot hoge salarissen bij Shell. En dan heb ik het nog niet eens over zijn kwartje. Deze man is een totale aanfluiting zonder enige principes, visie of lef. Op de een of andere manier slagen dit soort figuren er iedere keer weer in om politicus te worden.

  Met Wouter Bos is dat precies hetzelfde. De kans is zeer reëel dat Wouter Bos de belangen van Shell o.a. behartigd in de 2e Kamer, om vervolgens na zijn politieke carrière een topbaan te verruilen bij Shell.

  Als ik het goed heb dan werkt de broer van Balkenende ook bij Shell.

  Ik glijd haast uit over de
  fossielenbrandstof het zit overal…

  Reactie door Eric — zaterdag 31 maart 2007 @ 20.44 uur

 126. @124 – C Harms — zaterdag 31 maart 2007 @ 20.35 schrijft:

  “Voorlopig geef ik deze westerse democratische en vrije wereld het voordeel van de twijfel. Als we dit een dictatuur moeten noemen, dan is het toch wel de meest aangename. Er zijn in ieder geval ergere op te noemen.”

  De afschuwelijkste gevangenis is er een zonder tralies, waarin je denkt vrij te zijn…

  Een ander probleem is, dat veel van die ergere dictaturen door de westerse ‘democratische en vrije’ wereld uit puur eigenbelang in het leven geroepen zijn en gesteund worden.

  Misschien moeten we onderkennen dat macht corrumpeert, of deze zich nu in het oosten of het westen bevindt.

  Micha Jans

  Reactie door Micha Jans — zaterdag 31 maart 2007 @ 22.09 uur

 127. Micha jans, C. Harms weet niet wat de achterban van Bush is, het heeft in ieder geval veel geld!

  Reactie door cynthia — zondag 1 april 2007 @ 15.47 uur

 128. @ 127 cynthia

  Onze Micha Jans kent C Harms nog niet, hij weet nog niet dat deze VVD-er altijd zijn gelijk moet hebben.

  Micha,.. geef hem gelijk, prijs hem de hemel in dan ben je eindelijk verlost van deze dwangneuroot sorry, ik bedoel drammer.
  Hij herhaald steeds hetzelfde riedeltje, je wordt er geen klap wijzer van.

  Reactie door Pool — zondag 1 april 2007 @ 16.31 uur

 129. Pool — zondag 1 april 2007 @ 16.31

  De wereld wordt niet wijzer van jou. Slavendrijvers? Dat was Saddam Hoessein.

  Reactie door C Harms — zondag 1 april 2007 @ 16.38 uur

 130. http://www.nu.nl/news/1027660/24/Taliban_hangen_%27spionnen%27_op.html

  Taliban hangen ‘spionnen’ op

  Uitgegeven: 1 april 2007 16:56
  Laatst gewijzigd: 1 april 2007 17:00

  KANDAHAR – Radicaalislamitische Taliban-strijders hebben zondag in de zuidelijke provincie Helmand drie mannen opgehangen.

  Volgens de Taliban waren zij spionnen die gewerkt hebben voor de Britse troepen die zijn gestationeerd in de provincie.

  De ophanging in het stadje Musa Qala gebeurde nadat een ‘rechtbank’ van de Taliban de mannen had veroordeeld.

  De drie zouden de Britten informatie hebben gegeven over de verblijfplaats van een Taliban-commandant. Kort daarna werd hij bij een luchtaanval gedood.

  De drie ‘spionnen’ werden opgeknoopt in het centrum en bij twee ingangen van de stad.

  Zelfmoordaanslag

  Bij een zelfmoordaanslag op een militair konvooi in het oosten van Afghanistan zijn zondag vier kinderen omgekomen.

  De kinderen stonden vlakbij toen een man met een auto vol explosieven op het konvooi inreed. Vier Afghaanse militairen raakten gewond.

  In Kandahar, een buurprovincie van Helmand, kwamen zaterdagavond zeven Afghaanse agenten om nadat zij in een hinderlaag van Taliban-strijders waren gelopen.

  Reactie door C Harms — zondag 1 april 2007 @ 17.04 uur

 131. @ 129 C Harms

  Saddam was geen slavendrijver, nee dat waren die VVD werkgevers van jou “zie item Deja Vu” die door dat oeverloze gezeik van jou gestopt werd.
  Wanneer erken jij nou dat die werkgevers slavendrijvers zijn, ik zal je nog even aan herinneren ………

  …… @ 322 C Harms

  Je loopt weer weg van de discussie, je wilt weer niet geconfronteerd worden met je eigen beweringen en tekortkomingen.

  ‘k zal even je geheugen opfrissen,….jij beweert in reactie @ 287 en verdere reacties……. Als je als een SLAAF behandelt wordt door je werkgever, dan zou je een andere werkgever moeten kunnen kiezen ………

  Het gaat hier niet om ontevreden zijn over je werk, neeeeeeeee, het gaat hier over die ratten van werkgevers die hun arbeiders als SLAAF behandelen

  Dan kom jij weer met de volgende reactie…..

  ….Wat bazel je nou over slavendrijvers man. Dit is niet Afrika of het Midden-Oosten of zo……..

  En als C harms het helenaal niet meer weet, dan begint hij de volgende onzin uit te kramen…

  ……Jij steunt een partij die vaak tegen oorlog is, terwijl ik het in sommige gevallen onvermijdelijk acht….

  Mensen je verwacht toch niet dat je hier met een normaal denkend mens van doen heb, je neemt zo’n mafkees toch niet serieus, dus stoppen met dit figuur en geef hem het advies zelf een weblog te beginnen kan hij daar zijn frustraties kwijt en niet hier.

  Weet u nog C Harms of moet ik nog duidelijker zijn.

  Reactie door Pool — zondag 1 april 2007 @ 19.34 uur

 132. AAH,zag net de rat verhagen bij zijn amerikaanse vrienden,en ook nog even vertellen dat reporter een verknipt beeld gaf.na zembla is dit al de tweede keer dat er vanuit de politiek over knip en plak werk word gepraat,als het niet welgevallig is.

  Reactie door rafstal — maandag 2 april 2007 @ 22.18 uur

 133. OP NAAR DE VOLGENDE OORLOG ?Grootschalige oefening luchtmacht met Amerikaanse A10 toestellen boven Nederland

  Den Haag, 23 maart 2007 – De Koninklijke Luchtmacht houdt volgende week een grootschalige oefening boven Nederland. Daaraan doen onder meer F-16′s, Apache-gevechtshelikopters en Chinook-transporthelikopters mee. Daarnaast worden Amerikaanse A-10-toestellen uit het Duitse Spangdahlem ingezet.

  Dat heeft het ministerie van Defensie vrijdag aangekondigd.

  De oefeningen vinden van dinsdag tot en met donderdag plaats van 08.00 uur ‘s ochtends tot 22.45 uur ‘s avonds en op maandag en vrijdag van 08.00 uur ´s morgens tot het einde van de middag. Er wordt voornamelijk geoefend in de buurt van vliegbasis Volkel, het oefengebied de Marnewaard, in Noord-Friesland en in de laagvlieggebieden Maas-Waal en Oirschot. Met de oefening bereiden de eenheden zich onder meer voor op mogelijke inzet in uitzendgebieden.

  Ter bevordering van de samenwerking tussen lucht- en landmacht doen ook grondtroepen aan de oefening mee. Het gaat om eenheden van het Korps Commandotroepen, 13 Infanterie Bataljon Luchtmobiel en de Nationale Reserve.

  Het ministerie laat weten dat de minimumvlieghoogten ook tijdens de oefening van kracht zijn. Op de oefenterreinen kan gebruik worden gemaakt van oefenmunitie en rook.

  Reactie door paul — dinsdag 3 april 2007 @ 0.24 uur