Het G-woord

Op 1 juni 2005 wezen de Fransen en de Nederlanders de plannen voor een Europese superstaat resoluut af. Hoewel PvdA, CDA, GL, VVD én de regering vóór waren, dachten de mensen er heel anders over.

Maar de landen die de nieuwe Europese Grondwet goedkeurden, meestal zónder hun bevolking te raadplegen, rusten niet. Onder leiding van Duitsland, nu voorzitter van de EU, wordt er grote druk op ons land uitgeoefend. We hebben het allemaal afgelopen weekend in Berlijn kunnen zien. Achter de schermen is ook het internationale bedrijfsleven erg aktief om de druk nog verder op te voeren.

De nieuwe regering zit nu tussen twee vuren. Enerzijds de bevolking die de superstaat Europa afwijst en anderzijds een deel van de andere lidstaten die verdere federalisering wil. Hoe te komen tot een oplossing? De regring heeft daar het volgende op gevonden:

We spreken niet meer over een Grondwet, maar over een Verdrag. En, we organiseren geen referendum meer, het gaat immers slechts om een Verdrag.

De uitkomst van het referendum van 1 juni 2005 wordt zo te niet gedaan. De macht is dan weer aan de politici die al in 2005 vóór de Grondwet waren….

Ik ben vóór samenwerking in Europa, want dat maakt vrede en voorspoed mogelijk. Maar ik ben tégen een Europa dat ons op allerlei gebied de wet voorschrijft. Waarom moeten wij instemmen met een EU die ons verplicht van alles te privatiseren? Waarom moet ons busvervoer door middel van marktwerking worden aanbesteed? Waarom moeten wij naar een Europees leger, zoals Angela Merkel wil? Waarom bemoeit Brussel zich met de inrichting van onze speeltuinen?

Europa, met 27 landen en bijna een half miljard inwoners, is te groot en te divers om transparant en democratisch te kunnen zijn. De noodzakelijke publieke contrôle ontbreekt geheel. Willen we de democratie (de ultieme macht van het volk) veiligstellen, dan zal dat op nationaal niveau moeten.

De regering maakt ‘n grote fout wanneer ze denkt dat ze ons land kan uitleveren aan Brussel zonder eerst expliciet toestemming te vragen aan de bevolking. Na de afwijzing van de Europese Grondwet door twee van de drie Nederlanders in 2005, zou de regering er zelf op moeten staan dat er een referendum wordt gehouden over datgene wat nu in de maak is en in het najaar het licht zal zien.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 26 maart 2007 :: 13.19 uur

112 Comments

112 reacties

 1. Zo los je zo’n oneffenheidje op.
  Toedeledoki.
  Het toverstookje van Harry Potter-alike JPB heeft het refeendum doen verdwijnen!
  U stond erbij en keek er naar en hebt (bijna) niet in de gaten wat er gebeurd is.
  Mr Sandman strooi wat zand in onze ogen a.u.b.
  Slaap zacht landgenoten.

  Reactie door L'écologiste — maandag 26 maart 2007 @ 13.30 uur

 2. Hier: teken de petitie voor een referendum!

  http://www.vrijspreker.nl/vs/item/2007/03/referendum-je-enige-kans

  Reactie door Frits — maandag 26 maart 2007 @ 13.36 uur

 3. Tja, dat het verlakkerij zou worden was al duidelijk, als je de uitleg van het vorige referendum hoorde. Die van het kabinet dan; wij als burgers ‘hebben het niet begrepen’. En om dat nu te voorkomen zullen de ‘slimmerikken’ van het kabinet dat wel voor ons beslissen. Dan kunnen wij als burgers niet wéér diezelfde ‘domme fout’ maken… Ze vergeten dan maar even dat er statistisch gezien méér burgers móeten zijn die weten waar het over gaat dan kabinetsleden… Persoonlijk heb ik de vorige tekst van de ‘Grondwet’ helemaal gelezen, en ik was het er dus gewoon niet mee eens, maar dat zal ze waarschijnlijk worst wezen.

  Trouwens, over die petitie onder #2; ik meende dat Pechteld gisteren in Buitenhof zei dat de SP zélf met een actie kwam? Weet iemand toevallig hoe dat zit?

  Reactie door Maurice — maandag 26 maart 2007 @ 14.03 uur

 4. Wat ben ik toch blij dat er een politieke partij is als de SP. Ik ervaar dit precies zo en ben blij dat de SP zich hiervoor gaat inzetten. Veel succes!!!

  Reactie door Zinfo.nl — maandag 26 maart 2007 @ 14.03 uur

 5. Het was al een verdrag.

  Reactie door Floris — maandag 26 maart 2007 @ 14.09 uur

 6. Het is toch wat in dit landje van ons. Ik denk dat ze het gewoon door drukken, wat je het ook wil noemen…

  Het wordt steeds gekker hier.. met de WAO, de zorg verzekering, twee paspoorten, asiel zoekers, de SP niet in de regering terwijl ze zo veel stemmen krijgen, Irak, Afghanistan … en zo maar door.

  Reactie door Paula — maandag 26 maart 2007 @ 14.26 uur

 7. We hebben al eens eerder een gristelijkgereformeerde ministerpresident gehad die zij gaat u maar rustig slapen en die had een echtgenote die een leuk recept had om van vissekoppen soep te maken voor het volk wat aan de geeuw honger lag.
  SP ga zo door mijn zege heb je.

  Reactie door guus — maandag 26 maart 2007 @ 14.30 uur

 8. De Regenten van Nederland hebben al gekozen in Maastricht ; er wordt alleen weer een bedonder truc uitgehaald , zodat de Media weer met andere zaken bezighoudt ; dan worden de stukken ondertekend , en is Nederland definitief verkocht aan Europa BV , welke zeer gunstig is voor das Kapital .

  Reactie door Fred — maandag 26 maart 2007 @ 14.31 uur

 9. @3
  pechthold was waarschijnlijk niet goed op de hoogte,de sp heeft samen met anderen een publieksactie gestart met als motto:openheid over irak,waarbij mensen dmv handtekeningen kunnen aangeven dat een onafhankelijk onderzoek i.d. zeer noodzakelijk wordt geacht!!!

  Reactie door visgert — maandag 26 maart 2007 @ 14.35 uur

 10. Zoals velen het hier al hadden zien aankomen: ander stickertje erop en doordouwen maar…

  75% van de EU-bevolking wil eerst een referendum alvorens nog meer macht naar de EU wordt overgeheveld, maar ach, onze volksvertegenwoordigers weten veel beter wat goed voor ons is…

  In allerlei bochten wringt men zich om dat lelijke ding er, kosten wat kost, door te rammen. Zo doorzichtig: zum kotsen! De EU is er vooral NIET voor de burger, maar om het machtige bedrijfsleven te dienen. De EU moet kennelijk zo snel mogelijk worden omgevormd tot een “superbouwsteen” voor de nieuwe wereldorde.

  Ik mag hopen dat de Europese burgers zich overal zullen blijven verzetten tegen dit dreigende onheil.

  Angela Merkel: NEE = NEE!

  Reactie door J3roen — maandag 26 maart 2007 @ 14.41 uur

 11. Is ; Verklaring van Berlijn, een ander woord voor grondwet??
  .
  Al eens eerder geplaatst op 01-03-07 @ 19:09
  http://www.nieuwnieuws.nl/...
  .
  Totaal gepikt op het net
  quote
  Hergeboorte van de EU-grondwet op 8 maart 2007
  Op 8 maart 2007 is het internationale vrouwendag. De vrouwelijke Bondskanselier van Duitsland, Angela Merkel, zal de internationale vrouwendag misbruiken om de door de burgers van Frankrijk en Nederland verworpen EU-Grondwet alsnog nieuw leven in te blazen.
  Als de premiers elkaar op 8 maart tijdens het informele topdiner in Brussel ontmoeten, zal Merkel een voorstel doen voor de zogenoemde Verklaring van Berlijn. Ze zal daarbij aansturen op een overeenkomst waarbij de premiers geen mogelijkheid meer hebben om hun collega’s in hun regeringen en nationale parlementen nog te raadplegen.
  Zoals ik steeds zeg en zal blijven zeggen, die EU-grondwet MOET er komen om de fascistische staat mogelijk te maken. U denkt nog in een democratie te leven, waarom komt er dan een EU-grondwet terwijl de burger massaal NEE heeft gezegd?
  Antwoord: omdat de agenda van de regerende inteelt elite door moet gaan, Balkenende doet ook alleen maar wat hem van bovenaf opgedragen wordt.
  Maak uw borst maar nat als die EU-grondwet een feit is, totale tirannie zal ons deel worden.
  Endquote
  skinny 01-03-07 @ 19:09

  skinny 25-03-07 @ 21:45
  http://www.nieuwnieuws.nl/archives/2007/03/verklaring_van_berlijn_geteken.html#more

  nog eens in het kort???
  Angela Merkel, zal de internationale vrouwendag misbruiken om de door de burgers van Frankrijk en Nederland verworpen EU-Grondwet alsnog nieuw leven in te blazen.
  Als de premiers elkaar op 8 maart tijdens het informele topdiner in Brussel ontmoeten, zal Merkel een voorstel doen voor de zogenoemde VERKLARING VAN BERLIJN.

  Reactie door skinny — maandag 26 maart 2007 @ 14.46 uur

 12. Ik denk dat er maar 1 oplossing is. Men zal een diep gaande discussie met de burger aan moeten gaan op de inhoud en niet op de vorm.
  Daarna kan er alleen maar een beslissing vallen met behulp van een referendum.
  Men kan de burger over zoiets wezenlijks niet buitensluiten door deze niet volledig en op inhoud te informeren.

  Ik hoor overal hetzelfde, men is voor een Europese unie, maar tegen een Europese federatie waar het liberaal kapitalisme in haar kern (grondwet, verdrag of hoe je het maar noemen wilt) verankert ligt. Daar is nog niets aan verandert.

  Opvallend hoezeer Amerika tegen een verenigt Europa was, totdat deze het liberaal kapitalisme in zich wilde verankerden. Toen draaide Amerika als een blad aan een boom.

  Europa is niet de zoveelste staat van Amerika.

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 26 maart 2007 @ 14.54 uur

 13. Verankeren; dus zonder “d”

  Reactie door Rob de Kuster — maandag 26 maart 2007 @ 14.58 uur

 14. Deze regering laat het allemaal gebeuren!

  Reactie door e.krul — maandag 26 maart 2007 @ 14.58 uur

 15. Europa..ja
  Verdrag…ja
  Referendum..ja

  Tot in de kleinste details..ja

  Reactie door franslj — maandag 26 maart 2007 @ 15.03 uur

 16. B4 stuurt weer regelrecht aan op een nieuw parlementair onderzoek. Na dat van IRAQ, dat er natuurlijk hoe dan ook gaat komen, zullen we vele jaren na dato ook wel weer een onderzoek krijgen naar hoe het heeft kunnen gebeuren dat we met een Europese G-wet zijn opgezadeld.
  Oké, beter laat dan nooit.
  Ik hoop alleen dat er juridische gronden te vinden zullen zijn om eerder genomen niet-legitieme besluiten, ongedaan te maken.
  Misschien kunnen we nog actie ondernemen om dit scenario te voorkomen?

  Reactie door kinkel — maandag 26 maart 2007 @ 15.10 uur

 17. Beste mensen.

  Stap voor stap wordt Europa door jullie strot geduwd, of je voor of tegen bent, het maakt ze niets uit, oost-indisch doof uit de VOC tijd. Wie zijn “ze”, dat zijn zij, die aangesteld zijn door hen, om het volk klaar te stomen voor de grote dag, dat de Europese vlag overal wappert en in ieder overheidsgebouw hangt. Wie zijn “hen”, dat zijn zij, die geen belang hebben in het volk maar belang hebben in het grote geld waarmee je hele volkeren kunt onderdrukken door met veel wapengeweld te laten zien hoe machtig zij zijn. Dit is van alle tijden. Daarom vallen socialisten niet bij “hen” in de pul, want de macht hoort niet bij het klootjesvolk, democratie is een gevleugeld woord waarmee je alle kanten op kunt.
  Ik heb iets van 10 jaar geleden opgezocht, er zij al vele stappen gezet.
  http://members.home.nl/h.hiensch/Grondslag.doc
  http://members.home.nl/h.hiensch/Grafrede.doc

  Het socialisme is het enige antwoord, maar er is nog een lange weg te gaan.
  Eens een socialist altijd een socialist, andere wegen zijn er niet.

  Reactie door d'olle Henk — maandag 26 maart 2007 @ 15.18 uur

 18. Citaat:
  “We spreken niet meer over een Grondwet, maar over een Verdrag. En, we organiseren geen referendum meer, het gaat immers slechts om een Verdrag.”

  Deze aanpak heb ik al lang geleden hier voorspeld, Jan. Het probleem is, dat technisch-juridisch hier geen speld tussen te krijgen is.(Zie ook: “75% voor referendum van 25 maart jl., nr. 38).

  We moeten dus POLITIEK VERZET organiseren!!!

  Reactie door Olav Meijer — maandag 26 maart 2007 @ 15.25 uur

 19. Zou Berlijn Angela Merkel’s G-spot zijn? :)

  Reactie door Olav Meijer — maandag 26 maart 2007 @ 15.40 uur

 20. En wat moet ik me hierbij voorstellen??
  De grondwet;
  http://wetten.overheid.nl/cgi-bin/deeplink/law1/title=Grondwet
  Artikel X [Vervallen per 01-11-1995]
  Artikel XI [Vervallen per 02-11-1999]
  Artikel XII [Vervallen per 01-11-1995]
  Artikel XIII [Vervallen per 01-11-1995]
  Artikel XIV [Vervallen per 01-11-1995]
  Artikel XV [Vervallen per 01-11-1995]
  Artikel XVI [Vervallen per 01-11-1995]
  Artikel XVII [Vervallen per 25-03-1999]
  Artikel XVIII [Vervallen per 01-11-1995]
  Artikel XX [Vervallen per 01-11-1995]
  Artikel XXI [Vervallen per 02-11-1999]
  Artikel XXII [Vervallen per 01-11-1995]
  Artikel XXIII [Vervallen per 01-11-1995]
  Artikel XXIV [Vervallen per 25-03-1999]
  Artikel XXV [Vervallen per 25-03-1999]
  Artikel XXVI [Vervallen per 01-11-1995]
  Artikel XXVII [Vervallen per 01-11-1995]
  Artikel XXVIII [Vervallen per 01-11-1995]
  Artikel XXIX [Vervallen per 01-11-1995]
  Artikel XXX [Vervallen per 02-11-1999]

  Reactie door skinny — maandag 26 maart 2007 @ 15.54 uur

 21. 19 Olav toch!!!!!

  Laat dat meisje toch ook eens in de schijnwerpers staan, het moet toch ergens vandaan komen, die aandacht.

  Reactie door Henny — maandag 26 maart 2007 @ 16.22 uur

 22. 7. Zei hij niet: Gaat heen en vermenigvuldigt U, valt me toch weer tegen.

  12. Dit terwijl heel de wereld veranderd is en DAT noemt de SP conservatief. Te ver doorgevoerd en juist niet meegaand in de veranderingen gaat deze grondwet van 50 jaar oud zich nu in het tegendeel keren m.b.t. de doelstelling veiligheid. Niet het doel heiligt de middelen meer maar het middel wordt en is tot doel omgebouwd.
  Opgeven van doel: Democratie, mensenrechten, vrede en veiligheid.
  Omvorming middel tot doel. Economie.
  Het bedrijfsleven aan de macht.

  Reactie door Henny — maandag 26 maart 2007 @ 16.32 uur

 23. gek he dat de maatschapij veruwt,die viespeuken moeten nog even door gaan en er komt een nieuwe zeg maar badermeinhof groep maar dan anders,de cda/cu/vvd/pvda/likwidatie groep,int kort ccvplg ligt ook lekker op de tong.

  ik ben er klaar voor.
  afz sponsbob

  Reactie door ad — maandag 26 maart 2007 @ 16.38 uur

 24. Grappig dat jan over de privatisering van het busvervoer begint.

  Zit de SP niet in de gemeenteraad van Nijmegen die onlangs heeft besloten om het vervoersbedrijf wat in Nijmegen actief is te gaan verkopen (lees privatiseren).

  Reactie door Ronald — maandag 26 maart 2007 @ 16.38 uur

 25. Wat Napoleon niet is gelukt, wat Hitler niet is gelukt, gaat deze regenten inteelt kliek ook niet lukken. NL moet UIT de EU stappen. Anders wordt dit het failliet van de Nederlandse staat als souverein land!
  Dat we in de EU moeten voor veiligheid is ONZIN. In Zwitserland is sinds 1847 geen oorlog meer geweest. Voor de monetaire unie of handel is het ook maar een betrekkelijk voordeel, weggelegt voor de happy few. De Zwitserse economie draait prima zonder Euro of EU.
  Stap uit de EU! De schade is nu nog te overzien…

  Reactie door MijnZus — maandag 26 maart 2007 @ 16.52 uur

 26. Ter aanvulling:
  Sinds de deelname aan de EU zijn er steeds grotere gaten geslagen in de machinerie die dit land liet draaien. Vliegtuig industrie: zo goed als weg. Nationale auto-industrie: verpatst. Staalindustrie: verkloot. Spoorwegen: uitgehold. Kenniseconomie: was dat? Buitenlandse bedrijven die zich hier ooit vestigden: Naar Ierland vertrokken. Waaronder een hele sliert Japanse bedrijven in Amsterdam Zuid. etc, etc…

  Reactie door MijnZus — maandag 26 maart 2007 @ 16.59 uur

 27. Ja zo los je dat soort problemen op.
  Je geeft het beestje gewoon een andere naam.
  Het is net als met de no claim, dan maak je daar een eigen risico van of omgekeerd.
  En we sturen wel militairen naar Irak, maar we geven alleen politieke steun.
  Zo kan je dus je eigen zin doordrijven zonder naar democratisch genomen besluiten te luisteren.

  Reactie door Frans — maandag 26 maart 2007 @ 17.01 uur

 28. Ter afsluiting:
  En als die boeren Zeeuw weer met z’n VOC komt aanzeilen: Die wisten ook nog wat handel was. Jij hebt alleen geleerd van ze wat graaien en taartverdelen onder vriendjes is.

  Reactie door MijnZus — maandag 26 maart 2007 @ 17.06 uur

 29. @ Ad (23):

  Dan ben jij bijzonder rap van tong, Ad! :)
  Gloria heeft hier al eens een WAF (Weisse Armee Fraktion) voorgesteld. Misschien is voor de minder rappen van tong toch omdoping gewenst, b.v. naar: de MAF (de Manipulationszerstörende Armee Fraktion).
  Dan kunnen de PVV en D66 ook nog worden meegenomen….. :)

  Reactie door Olav Meijer — maandag 26 maart 2007 @ 17.29 uur

 30. de nederlander word zich gelukkig steeds meer bewust van het ondemocratische europa .net zoals in 2005 zal de sp in haar eigen kracht moeten geloven dan zullen we wederom een HISTORISCHE overwinning boeken .
  met WE! bedoel ik dan wel dat alle leden hun verandwoordelijkheid nemen en hun schouders onder de diverse acties (die zeker gaan volgen) gaan zetten .tenslotte is nog steeds de bevolking de baas!! toch?

  Reactie door h.verbeek — maandag 26 maart 2007 @ 17.54 uur

 31. Heeft er hier iemand een guillotine in de schuur, we kunnen hem misschien weer eens ouderwets inzetten. Hielp in Frankrijk ook.

  Het moment van “wie niet horen wil” komt eraan.

  ReneR misschien?

  Reactie door Shaman — maandag 26 maart 2007 @ 18.07 uur

 32. Plasterk is aan zichzelf verplicht nu te reageren.

  Reactie door Dirk Ruijne — maandag 26 maart 2007 @ 18.34 uur

 33. @ 18 Olav Meijer

  Voor een wijziging van de Nederlandse grondwet is, dacht ik, nog altijd een tweederde meerderheid in het parlement nodig. Geldt die eis van een tweederde meerderheid ook voor de ratificatie van internationele verdragen die tot aanpassingen van grondwettelijke bepalingen nopen?

  Reactie door Ed Sorrento — maandag 26 maart 2007 @ 18.43 uur

 34. Wat nou Europeese grondwet.
  Het “feest”wordt gevierd door 450.000 mensen uit 27 landen,dat is rond de 17.000. mensjes per land,als ik het goed uitgerekend heb,dat is een bevolking van een bijna uitgestorven dorp.
  De EU grondwet is net als Balkenende een
  papieren bootje op de Atlantic,het vaart,het is wendbaar,het wordt nat en er blijft geen sodemieter van over

  Reactie door Toon van Vliet — maandag 26 maart 2007 @ 18.45 uur

 35. @24, Ronald,

  Dat zit toch echt anders in elkaar:

  http://nijmegen.sp.nl/nieuws/031106bushengstdal.stm

  Reactie door J3roen — maandag 26 maart 2007 @ 19.01 uur

 36. @24 Openbaar Vervoer is een Provinciale Staten-aangelegenheid. Had dat nu maar geweten, dan had je geweten op wie je moest stemmen op 7 maart, en hoe belangrijk het is.

  Reactie door Irma — maandag 26 maart 2007 @ 19.15 uur

 37. Reactie door h.verbeek — maandag 26 maart 2007 @ 17.54

  tenslotte is nog steeds de bevolking de baas!! toch?

  Huh?wanner is de bevolking ooit,de “baas” geweest?
  In Democratie?,Welke?
  Terug naar my geschiedenis kennis….?(bladeren)
  Nope,het volk heeft het altijd miss ,alleen in oorlorg tijd komt het “volk” goed voor,daarna is het weer raak,het volk is dom….Guillotin(e) of niet.
  Ik ben frans,my groot vader is in poland beland(1940),in en kamp,omdat hij voor het volk heeft gevochten,Daarnast wist hij,since 1936,dat alles was verloren.
  Spanje en de spanse burger oorlog,waren destijds,een taboe,en alle overheiden hebben de fascist laten winnen,inclusief Russia van toen…Waarom?

  Reactie door Guess — maandag 26 maart 2007 @ 19.16 uur

 38. 29 olav,ik heb nog als het mee zit 25 jaar,waarvan dan dus 3 jaar me oude dag,zeg maar vanaf me 70′ste,als het aan hun ligt.
  en ik wil de laatste,24 jaar ze zien bloeden voor oorlog/moorden/martelen en verlakken van de zwakkeren? en landverraad,ook hun aanhangers bea en de meestal rechtse ballen met een g of zo in hun doopseel oooaaarg wat ben ik die cda/cu spuugzat.
  ik zie de monsters dagelijks lopen ,eeuuu, en al helemaal op zondag,dan denk ik als ik ze zie lopen,,
  de viespeuken stemmend voor het 3de rijk van de cda en cornuiten,en dan nog naar de kerk durven gaan,ze denken zeker dat hij/zij blind en doof is ,wat een schijnheiligen.
  dan jeuken mijn handen,
  ps zijn er geen poosters,waar precies in duidelijke taal weer gegeven wordt waar ze voor gestemt hebben,
  bv,, dank u voor het stemmen op de cda,ja u ook,ook namens de meer als 100.000+++onschuldige doden in de war of terror,ook namens de onschuldige terror verdachten,die via ons land naar bv onze grensoverschrijdende nieuwe eu lidstaat polen getransporteerd en gemarteld zijn.ook namens de duizenden en duizenden onschuldige pallestijnen,uit uw alles omvattende/zeggende voc mentalitijd,bedankt voor die ene stem,voor de grootse steun aan een terror land als de usa.bedankt..
  pppfff even afkoelen,schad staat de bokma klaar?hu en ik drink niet eens.

  ik ben er klaar voor.

  Reactie door ad — maandag 26 maart 2007 @ 20.51 uur

 39. Kijken naar Tegenlicht deel 2 van de Wouter-tapes!
  Nu Netwerk Ned.2 Zéker ontopic

  Reactie door Sjaak — maandag 26 maart 2007 @ 20.51 uur

 40. vervolg 38 kijk maar eens naar het toppic meer nieuws uit de provincies,bv flevoland/op urk.
  dan zie je hoe de stemmer genaait wordt.door de zittende,ahum volks vertegenwoordigers/verliezers.

  Reactie door ad — maandag 26 maart 2007 @ 21.07 uur

 41. Ik spreek van huis uit met een zachte g, en wens niet met die kliek ge-ASO-cieerd te worden ;) Eigenlijk :D

  Maar het punt is natuurlijk dat Merkel nu in de geschiedenis wil komen als dé vrouw die als eerste Bondskanselier werd, én daarbij óók nog even ‘De Verenigde Staten van Europa’ wist te vestigen…
  (Na de aflevering van ‘Reporter’ van gisteren is me ook verrekte duidelijk waarom die de Hoop-Scheffer zo liep te kwijlen bij Busch, mijn gód zeg…)
  En als je méér dan 2 ton per jaar verdient zal dat ook niet zo’n enorm punt zijn, lijkt me. Je kan altijd nog wat commissariaten pakken, toch? Want de bedrijven lusten dat wel. Lekker het ontslagrecht verspoelen, want wie wil er nu nog een vaste baan voor de rest van zijn leven? Niemand toch? En dan natuurlijk in heel Europa, en Merkel weet vanuit de DDR wel hoe goed dat werkt, voor haar dan…

  En dan kunnen de dames en heren nog wat extra plekje verdelen als Minister van AZ van Europa, Minister van BZ van Europa, enzovoort. Met de bijbehorende wachtgeldregelingen, natúúrlijk, want met zóveel verantwoording moet je dan toch minstens 10 jaar uit de brand zijn, als je besluit om te stoppen, en liever gaat vissen ofzo…

  Of, zoals ons aller George Orwell al zei:

  ‘All animals are equal, but some are more equal than others…’

  Reactie door Maurice — maandag 26 maart 2007 @ 21.23 uur

 42. wist u dat?
  de opa van bush, fout was in de oorlog
  http://ecosyn.us/Bush-Hitler/

  Reactie door skinny — maandag 26 maart 2007 @ 21.57 uur

 43. @42 skinny

  Ja, ik was zeker al bekend met dit feit.

  Reactie door Sjaak — maandag 26 maart 2007 @ 22.13 uur

 44. Wat ik vreemd vind,
  maxima mocht bijna niet met lex trouwen, omdat haar pa een beetje fout was.
  Kleinzoon van prescott geven we de wereldmacht.
  Gaan mee in zijn oorlogen
  We laten europa door duitsers verenigen
  En media en politiek zwijgen in alle kleuren.

  Reactie door skinny — maandag 26 maart 2007 @ 22.18 uur

 45. skinny, wist jij dat de opa van Alex fout was in de oorlog?

  Hitler had hem beloofd stadhouder van Nederland te worden na de oorlog.

  Zijn ze zgn. achter gekomen na zijn dood maar ze wisten het natuurlijk allang.

  Mocht nooit in de publiciteit om de “monarchie” te redden.

  Misschien iets voor Harry van Bommel om alsnog uit te zoeken.

  Zou ik helemaal achter staan, zijn we gelijk van het hele zootje af, of mag ik dat niet zeggen.

  Reactie door Carla — maandag 26 maart 2007 @ 22.28 uur

 46. @45 Het zijn dus ook allemaal Duitsers he dat koninklijk huis van ons.

  Reactie door Carla — maandag 26 maart 2007 @ 22.29 uur

 47. Ik hoop dat de SP in ons land een referendum gaat organiseren, of de bevolking dit”verdrag”wil.Duidelijk moet worden wat de hoofdpunten van het verdrag zijn.M.i.kan de SP met haar goed geoliede plaatselijke afdelingen dit karwei goed aan.Als de bevolking dan weer “nee”zegt,dan heeft Balkenende, Bos en Merkel een probleem.Niet onbelangrijk is dat de SP haar goodwill alsdan weer versterkt heeft.

  Reactie door Maan Arkenbosch — maandag 26 maart 2007 @ 22.30 uur

 48. Laatst effe gesproken met de roy van zuidewijn of hoe heet ie
  Volgens hem zingen we pas;
  Ben ik van duitse bloed,
  Nadat bernhard ons koningshuis was binnen geloodst.

  Reactie door skinny — maandag 26 maart 2007 @ 22.54 uur

 49. @ 45, 46 carla

  En met dubbele paspoorten ????? eentje zeer zeker.

  Reactie door Pool — dinsdag 27 maart 2007 @ 0.00 uur

 50. Alleen al de Europa-manipulant vanmiddag bij Stand.nl….abominabel! Gehoord?
  Zwakkere argumenten kan je niet horen. Zoiets als… wat kan er nog van Nederland terecht komen zonder dit verdrag. En: de jeugd is voor! Hiermee bedoelt hij de 6 studenten die Nederland o.a. vertegenwoordigen bij het EU-feestje.
  Overigens zeer felle commentaren van mensen die het een gotspe vinden dat het volk weer voorbij wordt gelopen en zich uit willen spreken via een referendum. En ja, een referendum MOET.
  De EG-minded-man bleef oost-indisch doof en haalde enthousiast EEN beller aan die voor was.
  Zijn ze nou echt helemaal achterlijk daar in die regering?

  @18 Olav @23 ad
  Politiek verzet inderdaad! De WAF komt eraan!
  Minimaal 3 miljoen mensen met witte vlaggen trekken op naar het Binnenhof… hoe regelen we zoiets?

  Reactie door Gloria — dinsdag 27 maart 2007 @ 0.21 uur

 51. Gevolgen van de vrije concurrentie binnen de EU:

  Felle loonconcurrentie bij post

  De gevolgen van ’overhaaste’ liberalisering van de post? De vakbond AbvaKabo somt op: In de afgelopen jaren zijn 9000 banen verdwenen bij TNT Post. Dat waren fulltime banen waar mensen een modaal inkomen mee verdienden. Die konden een gezin onderhouden. Bij concurrenten Sandd en SelektMail (Deutsche Post) werken ongeveer 20.000 postbezorgers, die slechts een marginale bijverdienste hebben. „Ze zijn de markt aan het verstieren.” Als er niet gebeurt zal het verlies aan werkgelegenheid dramatisch zijn, voorspelt vakbondsbestuurder Anneke Stevens. TNT heeft een nieuwe grote bezuinigingsronde (300 miljoen euro extra) aangekondigd en de vakbond vreest dat gedwongen ontslagen dit keer onvermijdelijk zijn.
  http://www.trouw.nl/hetnieuws/economie/article668260.ece/Publieke_diensten_FNV_wil_einde_aan_privatiseringsgolf

  Reactie door Ellen — dinsdag 27 maart 2007 @ 0.31 uur

 52. @45 22.28 uur, Carla:

  Voor heel veel informatie, zie de (dikke!!) biografie van wijlen prins Bernard, geschreven door de journalist Wim Klinkenberg.

  Harrie V.

  Reactie door Harrieke — dinsdag 27 maart 2007 @ 0.39 uur

 53. Merkel heeft de G-spot ontdekt

  Reactie door ReneR — dinsdag 27 maart 2007 @ 1.16 uur

 54. Bericht voor Maurice @3

  Pechthold had het zondag bij Buitenhof over een petitie over de oorlog in Irak.
  Groetjes.

  Reactie door Antoinetta — dinsdag 27 maart 2007 @ 9.35 uur

 55. @52 Harrie V, Zelfs historicus Kikkert durfde het nu pas toe te geven, het laffe vind ik dat we dat nu pas horen.

  Reactie door Carla — dinsdag 27 maart 2007 @ 9.39 uur

 56. #54 Antoinetta

  Is het je niet opgevallen, dat de kapitein op dat zinkende schip van D66 de laatste tijd vaak op TV of de radio is en daar elke gelegenheid voor aangrijpt?

  Hypocriet figuur die Pechtold; als ik die kop zie, dan krijg ik de neiging om hem gratis een make-over te geven Bah!

  Het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — dinsdag 27 maart 2007 @ 9.46 uur

 57. vóór samenwerking, ja, op sociaal/milieu gebied, da’s dan ook het enige pro argument.

  de g van GEEN, omdat het een ordinaire g van GELD en verkapt GEWELD is. wilde hitler al niet de macht over europa?!

  in de landen afzonderlijk, dus ook in dit kikkerlandje, is al een dermate klote infrastructuur gebouwd op leugens & mensonterende wantoestanden; zie de belendende topics, onderwijs wat al jaren inadequaat is,etc., zodat in (sociale) restauratie m.i. de prioriteit moet liggen.

  de club van rome bijv. is met zinniger zaken bezig.
  skinny; i like your site.

  Reactie door gli'occhi miei, che vedeste — dinsdag 27 maart 2007 @ 10.10 uur

 58. ReneR

  20 jaar lang heb ik D66 gestemd, ik vond het altijd een prachtige middenpartij waar ik mezelf ik kon vinden, veel standpunten spraken mij aan van D66.

  Na 8 jaar Paars toen van Mierlo aangaf weg te gaan is het niks meer geweest met de partij, Thom de Graaf,Boris Dittrich, het hielp allemaal niks, helemaal de weg kwijt die partij en dan komen ze tot overmaat van ramp met Pechtholt, ik vind het heel erg dat D66 met deze Flapdrol is aan komen zetten.

  Het is wat je zegt, hij pakt werkelijk alles aan om voor de camera te komen met de gekste voorstellen zoals nu weer een Europees Volkslied wat we dan allemaal 1 keer per jaar in een oubade moeten zingen, kan het nog gekker? het zielige is dat de man niet doorheeft dat hij zijn eigen en het graf van D66 aan het graven is.

  Reactie door Carla — dinsdag 27 maart 2007 @ 10.21 uur

 59. Volgens mij hebben de nederlanders de europese grondwet afgekeurd, omdat aan de vooravond van het referendum dhr. Balkenende geenantwoord had op de vraag “Hoe gaat omze sociale zekerheid er in de toekomst uitzien?
  Volgens mij heeft hij hier nog geen antwoord op. Hij zal wel iets in zijn hoofd hebben,doch durft dat niet uit te spreken

  Reactie door Paul Vlasveld — dinsdag 27 maart 2007 @ 11.08 uur

 60. Men graaft zijn eigen graf, het zal niet lang meer dure en de hele gevestigde wereldorde zakt als een plumpudding in één.

  Reactie door e.krul — dinsdag 27 maart 2007 @ 12.03 uur

 61. rome=budapest;teveel haast.

  Reactie door gli'occhi miei, che vedeste — dinsdag 27 maart 2007 @ 12.06 uur

 62. democratie is heel leuk als je het volk kunt laten zeggen wat jij zelf wilt dat er gebeurt.Dat hebben we al eens eerder gezien bij de Brede Maatschappelijke Discussie over kernenergie.Die was heel mooi en democratisch opgezet, maar toen bleek dat er onder te tegenstanders heel veel expertise was, zodat de discussie dreigde verloren te worden heeft men die als een nachtkaars laten uitgaan.Via de achterdeur dreigt men nu weer de kernenergie op de kaart te zetten als oplossing voor het energieprobleem.Zo ook met de Europese grondwet.Via een verdrag met een andere naam toch nog even proberen, dat begrijpt het stomme volk toch niet, en dan hebben we toch onze zin gekregen.SP zorg dat het niet zo gaat!!

  Reactie door hanneke — dinsdag 27 maart 2007 @ 12.25 uur

 63. Mag je op de SP -site nog kritiek op het koningshuis hebben?
  Beatrix, Maxima en Alex doen het toch zo goed??? Dat heb ik toch in de Tribune gelezen (of was het Spanning, dat weet ik niet helemaal zeker meer.

  Reactie door hanneke — dinsdag 27 maart 2007 @ 12.34 uur

 64. @ Ed Sorrento (33):

  Het verneukeratieve is, dat men de term “grondwet” heeft gebruikt, terwijl het eigenlijk om (een) internationaal verdrag gaat. (Misschien ergens ook wel weer goed, omdat velen hierdoor zijn gelarmeerd).
  Een internationaal verdrag gaat ALTIJD boven de nationale wetgeving. Een Europees verdrag noopt op zichzelf dus niet tot aanpassing van deze regelgeving. Is er ergens tegenstrijdigheid tussen regels, dan gaat het verdrag boven de nationale regels.

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 27 maart 2007 @ 16.04 uur

 65. @ Harieke(52):

  Inderdaad, die uitstekende biografie van Wim Klinkenberg uit circa 1980 is toentertijd praktisch doodgezwegen in de pers.
  Te veel pijnlijke feiten…..

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 27 maart 2007 @ 16.42 uur

 66. @64 Olav Meijer

  Juist ja, zoiets vermoedde ik al. Onheilspellend.

  Reactie door Ed Sorrento — dinsdag 27 maart 2007 @ 16.51 uur

 67. Nog meer macht naar brussel ?.BRUSSEL – Op dertig plaatsen in België, Italië, Frankrijk en Luxemburg zijn dinsdag invallen gedaan voor een onderzoek naar corruptie bij de Europese Unie.

  Reactie door paul — dinsdag 27 maart 2007 @ 18.51 uur

 68. De regering zijn werknemers van het volk! Dus alle Nederlandse mensen moeten in gelegenheid gesteld worden om ‘hopelijk’ een nieuwe Eu-grondwet in te zien.
  Ik denk er net zo over als de SP. Ondanks dat de € in onze strot is geduwd, wil ik me als een Nederlander in Europa voelen. Maar al al die jaren Balkenende, zou ik het liefst mijn Nederlands Paspoort in de shredder willen laten draaien.

  Reactie door Els — dinsdag 27 maart 2007 @ 19.10 uur

 69. @58 Carla,

  Ik ben ook een teleurgestelde ex-D66stemmer. Maar ik ben minder anti-Pechtold dan jij (en minder anti-EU).

  Wat ik D66 het meest kwalijk neem is dat ze in Balkenende II zijn gaan zitten nadat Balkenende DEMISSIONAIR had besloten de Irakoorlog te steunen. Pechtold deed ook mee aan dat kabinet, dat verwijt ik hem, maar ook de andere D66ers. Verder is hij momenteel heel hypocriet bezig over het onderzoek naar de steun aan de Irakoorlog. Hij probeert het thema te jatten van de SP. En dat, terwijl ze in een kabinet zaten die de oorlog steunde.

  Ook het verdere beleid van het kabinet Balk-II was veel en veel te rechts voor D66. Ik was daar zo kwaad over. Verbijsterend dat ze nog zo lang erin gebleven zijn. Het wordt altijd een centrum-rechts kabinet genoemd maar volgens mij was het gewoon rechts. Volgens mij is er in decennia niet zo’n rechts kabinet geweest.

  Als D66 weer ‘midden’ wordt, stem ik er ook niet meer op trouwens. Ikzelf ben een heel eind naar links opgeschoven de laatste jaren en dat blijft zo. Hoe zit dat bij jou?

  Reactie door Ellen — dinsdag 27 maart 2007 @ 19.17 uur

 70. Hanneke, ja dat mag want de SP is zelf ook geen fan van het koningshuis!

  Reactie door cynthia — dinsdag 27 maart 2007 @ 19.25 uur

 71. Ellen, ik denk voor mij ook geen D66 meer, ik geef eerlijk toe dat ik de laatste 2 keren Partij voor de dieren heb gestemd, alleen maar omdat ik niets anders wist op dat moment en dacht dat het geen kwaad kan om de dieren aan een zeteltje te helpen,ik weet dat veel mensen die dierenpartij maar niks vinden en ik moet zeggen dat ik niet altijd op ze zal blijven stemmen .

  D66 was een mooie partij in Paars, ze hadden toen ook nog iets te bieden met 17 zetels maar het is denk ik over en uit, met het vertrek van van Mierlo ging D66 ter ziele helaas.

  Reactie door Carla — dinsdag 27 maart 2007 @ 19.27 uur

 72. “PVV eist daadkracht van Balkenende

  Premier Balkenende moet duidelijkheid verschaffen over zijn standpunt ten opzichte van het artikel “Nederland moet oude EU-grondwet toch slikken”. Volgens het artikel in dagblad Trouw heeft de EU helemaal geen tijd om een nieuwe grondwet te schrijven, zodat Nederland de oude versie opnieuw voor zijn kiezen krijgt. Tijdens het verjaarsfeest van de 50-jarige EU, afgelopen weekend in Berlijn, werd het afgewezen verdrag dan ook aangewezen als de basis voor nieuwe onderhandelingen. Volgens de Duitse bondskanselier Merkel is er zelfs al een ontwerp dat door 27 premiers en ministers van Buitenlandse Zaken is getekend. Voor PVV-Kamerleden De Roon en Wilders reden Balkenende aan de tand te voelen. Het tweetal begrijpt niet dat de CDA’er niet veel krachtiger afstand heeft genomen van de zienswijze en strategie van het Duitse voorzitterschap nu Brussel heeft besloten ‘geen majeure wijzigingen te dulden ten opzichte van de door de Nederlandse kiezer verworpen Europese grondwet’. De volksvertegenwoordigers hopen dat de bewindsman ‘als Nederlandse premier die moet opkomen voor de Nederlandse belangen’ nu eindelijk eens daadkracht toont. Dat zou de christendemocraat volgens hen moeten doen door publiekelijk aan te geven dat een nieuwe verdragstekst niet door Nederland zal worden ondertekend als blijkt dat die tekst slechts het resultaat is van ‘knip- en plakwerk’ van het Grondwettelijk Verdrag. Mocht de “nieuwe” tekst er uiteindelijk komen, dan eist de PVV nu alvast dat die ‘te allen tijde in een referendum aan de Nederlandse bevolking zal worden voorgelegd’.”

  Bron : Parlementaire nieuwsbrief 2007-03-27

  Ze zijn weer lekker bezig, snel even tekenen voordat je bevolking er achter komt.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — dinsdag 27 maart 2007 @ 19.31 uur

 73. Mooie tekening van Collignon vandaag in de Volkskrant,
  De tekening zegt meer dan 1000 woorden!!!!

  Reactie door kitje — dinsdag 27 maart 2007 @ 19.42 uur

 74. @71 Carla, PvdD heb ik niet zo’n moeite mee, ik wacht gewoon af hoe ze zich gaan ontwikkelen. Al zou ik er niet op stemmen (ik stem SP sinds 2006), ik wil niet meteen een oordeel vellen.

  Terugkijkend op de periode Paars zie ik nu veel dat ze heel slecht hebben gedaan, dat het land echt schade heeft berokkend. Veel ingrijpende veranderingen die slecht doordacht werden (met name onderwijsvernieuwingen, verzelfstandigingen/privatiseringen, nieuwe managementlagen en grootschaligheid). Ik ben veel en veel minder enthousiast over Paars geworden.

  Reactie door Ellen — dinsdag 27 maart 2007 @ 20.13 uur

 75. de democratische dictatuur

  Achter een schijnheilig gezicht dat nu enige jaren ons land teistert met leugens wordt de democratie ondermeint. De fundamentele waarde van democratie wordt verloochend: volksvertegenwoordigers ze regeren niet. Fascistische leiders die steeds meer vrijheid afpakken, ons meer laten betalen en zichzelf verrijken over de rug van het volk. Dat is de koers die we varen, dit is het zoveelste voorbeeld. Helaas….

  Reactie door liken — dinsdag 27 maart 2007 @ 20.15 uur

 76. Maak je nou even niet druk over die grondwet,
  wat geen grondwet is!!!
  Ik denk dat de coalitie houtrot gaat vertonen.
  In de PvdA fractie en door de staatsecretaris
  Bussemaker wordt de abortusafspraak geattaqueert!!!Ze wilen er van af.
  En nu maar afwachten wat de CDA/CU gaat doen.
  IK denk…dat de nieuwe folders klaargelegd
  kunnen worden. Staatsecretaris de Jager
  heeft ook al iets “doms”gezegd over de
  belastingverlaging.

  Reactie door Toon van Vliet — dinsdag 27 maart 2007 @ 20.59 uur

 77. @van Vliet

  Verdergaand op het postje van van Vliet !!!

  Even een boodschap aan Pool.

  Beste Pool,haal je schoenen maar vast uit het
  vet, JIJ MOET STRAKS GAAN FOLDEREN denk er om
  wij hier houden je in de gaten.

  Reactie door Jh. de Wit — dinsdag 27 maart 2007 @ 21.05 uur

 78. Christen Unie heeft meer voor elkaar gekregen dan mij lief is.
  Het morrelen aan de abortuswet is begonnen.
  De bemoeizucht neemt weer toe, de arts moet worden verplicht om andere opties ten sprake te brengen.
  Verder moet er ineens gediscusieerd worden over het begrip ‘noodzaak’.
  Dat is een heel subjectief begrip, wat voor de ene persoon noodzaak is, zal voor de andere geen noodzaak zijn.
  Baas in eigen buik lijkt te veranderen.
  Samen met de regering ‘baas in eigen buik’.
  Een abortus is de keuze van de vrouw in overleg met de dokter.
  En is geen stap waar je lichtvaardig over moet denken.
  En dokters zullen in de daarvoor geschikte situatie ook echt de andere mogelijkheden ter sprake brengen.
  Maar niet iedere situatie leent zich daarvoor.
  Het feit dat wij in ons land de minste abortussen hebben.
  Bewijst in mijn ogen, hoe goed het in ons land geregeld is.
  En dat nieuwe regels compleet overbodig zijn.

  Afblijven van die zwaarbevochten rechten!

  Reactie door kitje — dinsdag 27 maart 2007 @ 22.04 uur

 79. @74 Ellen ik begrijp wat je bedoelt maar zelf heb ik het gevoel dat na de periode 8 jaar paars, waar ook veel goede dingen tot stand kwamen, het land op een of andere manier in politiek verval is gekomen en het nog steeds niet goed is.

  Het is maar een gevoel hoor, heel persoonlijk.

  Reactie door Carla — dinsdag 27 maart 2007 @ 22.17 uur

 80. kitje, ik heb ook dhr.Slob gezien van de CU in Netwerk, ik werd er niet vrolijk van, de abortuswet in Nederland is zo goed geregeld en deze man wil het allemaal het liefste weer teniet doen.

  Hij wil de tijd weer terug van kinderen krijgen en afstaan voor adoptie, niet wetende dat juist die adoptie toendertijd voor zoveel ellende heeft gezorgd.

  Ik moet er niet aan denken dat vrouwen weer een schuldgevoel moeten krijgen als ze abortus willen, het is de klok 30 jaar terugdraaien.

  Dhr. Slob doet er momenteel alles aan om dat schuldgevoel weer bij vrouwen aan te praten.

  Reactie door Carla — dinsdag 27 maart 2007 @ 22.23 uur

 81. 50/gloria ;-)
  ik wil best mee lopen met de waf.
  maar de pest is,ik ken mij nu een beetje,
  en het gezicht van een bakellende bv,dan zie ik beelden van verbrande kinderen vaders,moeders/onschuldige gemartelden/buurman die als oudvuil aan de kant is gedo?ert naar een korte ziekte,nu dus moet vechten om de eindjes bij mekaar te knuppen.
  mocht zo’n cda figuur dan 1 ding verkeert zeggen(en dat is al bij aanvang van hun leugens van uuuuhhhh) in mijn ogen dan
  dan st??ft i ter plekke/en dat is dan nog een milde straf voor dat soort moordenaars uit hun gods naam,dat soort de geus/bakellende maximus /heer bommel vvd,je weet wel die binnen een dag in israel stond,om hun moord aanval te verheerlijken,die mogen wat mij betreft nog aan 10 man beveileging niet genoeg hebben.sorry maar ik ben het spug zat die leugenaars samen met de goedkeuring van fraulijn bea.
  jaren geleden vreedzame protesten tegen kernwapens,nu die wannebe christenen aan het bewint zijn staan ze er,,ter voorberijding van een euroschild tegen eeeuu tja wie zijn nu de vijand eens?tig kernwapens/allee die stonden er al jaren op de amerikaanse?? basis maar toch/vooral die eeu strengbeveiligde?? basisen in bv/of via drente??ssssttt.heb je niet van mij gehoord ;-)
  maar eeuu ik kan alles wel gaan opsommen maar dan ben ik morgen nog bezig ;-)
  ik ben bang dat vreedzaam protest niet meer mogelijk is ,,gezien de geschiedenis,zoals de lobieisten,nu mee bezig zijn.
  die zeggen het niet maar denken wel zo,laat ze maar protesteren dan zijn ze bezig,zolang het vreedzaam is lopen wij geen gevaar,kunnen we elke keer een beetje jatten,zolang ze maar aan de oppervlakte bezig zijn,
  we moeten pas oppassen als ze ondergronds gaan,en dat is zeker aan het broeden,,
  nog wat banen weg geven aan de goedkopere witte nummerplaten/borden infasie,en dan het is niet ver meer.ze hebben genoeg tijd om te gaan plannen,aan het werk komen ze niet weer,
  voorbeeld ,,cwi/inthernet,,banen markt bouw,vorig jaar om deze tijd,10 tot 15 en soms zelfs 20 banen per 3 dagen,nu 1-2 per 3 dagen.zegt genoeg.
  ik ben bang dat we aan de vooravond staan van een eeuuu zeg maar een opstandje,gradatie 100,ze moeten zig in de eu/nl gaan bewapenen tegen hun ahum eigen volk,zouden daar de plannen voor zijn,, een raketschild te plaatsen? ;-)
  sorry ;-)

  Reactie door ad — dinsdag 27 maart 2007 @ 22.26 uur

 82. We gaan dus beginnen met de EU-fraude op te rollen, ben benieuwd wat er nog meer aan het licht komt,. want het spreekwoord zegt het al … Wanneer je in de stront gaat roeren gaat het alleen maar harder stinken.

  Trouwens, hoeveel miljard contributie betalen wij aan die oplichters??,.. 3 of 4 miljard euro per jaar of is het nog meer.

  http://www.nu.nl/news/1022380/32/Invallen_in_corruptiezaak_EU-ambtenaren.html

  Reactie door Pool — woensdag 28 maart 2007 @ 0.23 uur

 83. Voor mij blijft er nu nog maar één hele essentiele vraag over..In hoeverre is Nederland nog “democratisch” of hebben misschien al die mensen die niet meer gaan stemmen gelijk? Anderhalf miljoen mensen hebben SP gestemd, maar evengoed wordt de SP in alle bestuursorganen geboycot! We maken geen deel uit van dit kabinet, omdat de CU het CDA ff “beter uit kwam”..Daarmee laat het CDA zo overduidelijk een totale minachting voor de kiezer zien! Wel 5 zetels van de CU erbij halen, maar daarnaast 25 zetels en anderhalf mijloen kiezers simpelweg negeren en “in de hoek” zetten..?? Nederlans is allang niet meer democratisch en dat is wat mij betreft de belangrijkste reden waarom mensen niet meer de moeite nemen om te gaan stemmen! SP, maak dit kabinet duidelijk dat ze spreken en handelen naar de mening van slechts een minderheid van de bevolking en daarmee niet kunnen en mogen rekenen op “draagvlak” voor hun maatregelen in de maatschappij..Daarvoor heeft dit kabinet al bij voorbaat teveel kiezers “buitenspel” gezet!!!

  Reactie door ToN — woensdag 28 maart 2007 @ 0.40 uur

 84. In hoeverre is Nederland nog “democratisch” ??
  http://video.google.nl/videoplay?docid=-183551299289215119

  Reactie door skinny — woensdag 28 maart 2007 @ 1.20 uur

 85. @81 ad

  Ha, ha die ad! Het is er weer uit lieverd. Ik vind dat je heel beeldend schrijft en ja, ik vrees ook dat mensen het niet veel langer blijven nemen. Zelf ben ik ook zover eerlijk gezegd. Temeer omdat ik vind dat het volk al veel te lang braafjes is geweest. Het is een hypocriete vorm van ‘beschaving’. Als democratie zo verloederd raakt wordt het tijd voor HERSCHAVING! Dan zijn we beschaafd bezig. Evolutie? Revolutie! Dat ben je als volk verplicht.

  Reactie door Gloria — woensdag 28 maart 2007 @ 1.55 uur

 86. Ik lees hier dat het enkele landen terecht afgewezen grondwet de ‘fascistische superstaat’ bevorderd en Angela Merkel stevig aan het vierde rijk werkt. Zijn jullie nog te redden?

  Reactie door Rotmoff — woensdag 28 maart 2007 @ 22.56 uur

 87. Ik lees boven :
  Europa, met 27 landen en bijna een half miljard inwoners, is te groot en te divers om transparant en democratisch te kunnen zijn.

  Nu dan, zal het voor India, China, Rusland, en de VS het beste zijn, dat ze gauw verdwenen?

  Reactie door Roodmoff — woensdag 28 maart 2007 @ 23.28 uur

 88. Waarom moeten wij naar een Europees leger, zoals Angela Merkel wil?

  1.) Angela Merkel heeft nooit zon idee verspreid

  2.) Een europees leger zal nooit zijn meegetrokken naar Irak, omdat Duitsland en Frankrijk daar tegen bezwaar ingediend hadden

  Reactie door Roodmoff — woensdag 28 maart 2007 @ 23.32 uur

 89. Opa bush was fout in de oorlog, enige wat george w doet, is het karwei van opa en ze Duits/Oostenrijkse collega afmaken.
  Ibm deed de registratie in de kampen, en is nu de ruggengraat achter een wereldwijde id (RFID)
  WEES WAAKS, het is weer eens tijd voor verzet.
  Zoek eens op illuminati, nwo, rfid, prescott bush en word wakker.
  Adolf is dichterbij dan ooit.
  http://ecosyn.us/Bush-Hitler/

  en voor merkel?
  Is ; Verklaring van Berlijn, een ander woord voor grondwet??
  .
  Al eens eerder geplaatst op 01-03-07 @ 19:09
  http://www.nieuwnieuws.nl/...
  .
  Totaal gepikt op het net
  quote
  Hergeboorte van de EU-grondwet op 8 maart 2007
  Op 8 maart 2007 is het internationale vrouwendag. De vrouwelijke Bondskanselier van Duitsland, Angela Merkel, zal de internationale vrouwendag misbruiken om de door de burgers van Frankrijk en Nederland verworpen EU-Grondwet alsnog nieuw leven in te blazen.
  Als de premiers elkaar op 8 maart tijdens het informele topdiner in Brussel ontmoeten, zal Merkel een voorstel doen voor de zogenoemde Verklaring van Berlijn. Ze zal daarbij aansturen op een overeenkomst waarbij de premiers geen mogelijkheid meer hebben om hun collega’s in hun regeringen en nationale parlementen nog te raadplegen.
  Zoals ik steeds zeg en zal blijven zeggen, die EU-grondwet MOET er komen om de fascistische staat mogelijk te maken. U denkt nog in een democratie te leven, waarom komt er dan een EU-grondwet terwijl de burger massaal NEE heeft gezegd?
  Antwoord: omdat de agenda van de regerende inteelt elite door moet gaan, Balkenende doet ook alleen maar wat hem van bovenaf opgedragen wordt.
  Maak uw borst maar nat als die EU-grondwet een feit is, totale tirannie zal ons deel worden.
  Endquote
  skinny 01-03-07 @ 19:09
  skinny 25-03-07 @ 21:45

  Reactie door skinny — donderdag 29 maart 2007 @ 0.07 uur

 90. 1 maart is er gewaarschuwd, voor wat merkel op 8 maart zou gaan doen.
  Op 25 maart is dit gerealiseerd.

  Reactie door skinny — donderdag 29 maart 2007 @ 0.12 uur

 91. 88 @ Roodmoff

  We hebben al een internationaal leger.
  Merkel bedoelde het Leger des Heils.

  Reactie door Ger — donderdag 29 maart 2007 @ 11.43 uur

 92. http://www.wijwillenreferendum.eu/

  Reactie door gli'occhi miei, che vedeste — vrijdag 30 maart 2007 @ 15.13 uur

 93. Unie of Federatie?

  Reactie door Rob deKuster — vrijdag 30 maart 2007 @ 15.19 uur

 94. DEMOCRATISERING OF NATIONALISME?

  Wat sommigen hier vergeten: de belangrijkste tekortkoming van de E.U. thans is het DEMOCRATISCH TEKORT. M.a w. de te geringe democratische controle door het Europees parlement.

  De nieuwe grondwet is nu juist een poging om dat te verbeteren. Waarom zouden we dat nog langer tegenhouden uit naam van het Nederlandse nationalisme?

  Reactie door paul kuiper — vrijdag 30 maart 2007 @ 18.41 uur

 95. De heren die zo graag europa verenigen, zijn directe opvolgers van de mensen die dit in 40/45 ook geprobeerd hebben, ze willen 1 groot rijk, 1 bank, en 1 man die de macht heeft, vandaar een vette NEE tegen een europese grondwet of verdrag van berlijn of hoe je het ook noemen wil.
  Neem in Nederland beslissingen die voor Nederland goed zijn, laat ons lot niet afhangen van mensen die ons alleen als consumenten en als slaven zien.
  Want behalve consumenten, zijn we ook nog mens, en dat willen de heren wel eens vergeten.
  Vergelijk de europese grondwet maar met het paard van troje.
  Het ziet er misschien mooi uit, maar het gevaar zal pas echt blijken, zodra dit paard in de gang staat, of te wel, het verdrag definitief is.

  Reactie door skinny — vrijdag 30 maart 2007 @ 23.04 uur

 96. @95 Skinny

  Het is een bloemetjesgordijn!

  Reactie door Sjaak — zaterdag 31 maart 2007 @ 0.51 uur

 97. @ 94 Paul Kuiper

  Zelfs al zou ik de grootst mogelijke voorstander zijn van een federaal bestuurd Europa dan nog zou ik het tegen het voorgestelde grondwettelijke verdrag zijn. Onder andere vanwege het er in vastgelegde democratische tekort.

  De tegenstelling democratie versus nationalisme die jij suggereert is een valse, maar past wel mooi in het rijtje van drogargumenten waarmee het verdrag aan de bevolking wordt opgedrongen.

  Reactie door Ed Sorrento — zaterdag 31 maart 2007 @ 13.12 uur

 98. @96 Het is een bloemetjesgordijn! Reactie door Sjaak
  ja maar geen rookgordijn, en met witte lelies voor op onze graven….
  je mag van mij best voor de grondwet zijn, maar als jou soort gelijk krijgt, word ik gedwongen om mee te doen. En als je voor bent, weet je niet wat de heren willen, anders was je vast tegen.
  Ik wil niemand in kampen stoppen, ik wil ook geen getuige zijn als het gebeurt. Ook wil ik geen chip in me lijf waarmee de CIA enz kan controleren waar iedereen zich bevind.
  Maar dat is democratie, als 90% van de Nederlanders te naïef is om in te grijpen, zijn we gewoon de klos..
  Ik verwacht ook niet dat iedereen het gelijk gelooft, probeer het tegendeel te bewijzen.

  http://www.google.nl/search?hl=nl&q=Illuminati
  http://www.google.nl/search?hl=nl&q=new+world+order
  http://www.google.nl/search?hl=nl&q=prescott+bush
  http://www.google.nl/search?hl=nl&q=rfid

  Reactie door skinny — zaterdag 31 maart 2007 @ 13.59 uur

 99. ach het zijn zulke schatjes die heren en dames van de EU, de bevolking zegt nee en zei doen gewoon ja en als ze het vermoeden krijgen dat een bevolking nee zou kunnen zeggen onthou je ze gewoon het recht om dat nee uit te spreken GB.
  Het was zo het is nu zo en zo zal het altijd wel blijven netzij de pleuris eens een keertje uitbreekt, dat kan slachtoffers veroorzaken, maar dat zal de heren en dames politischie een worst zijn, zij hebben dan toch hun schaapjes al op het droge zodat de kinderen van jan lul de arbeider het slagveld opgestuurd kan worden om de verloren vrijheden met heel veel strijd terug te nemen.
  We gaan gewoon de zelfde kant op al de USA waar ze ook niets te vertellen hebben een parlement dat nee zegt en een precident die met 2 dikke middelvingers omhoog staat tegen parlement en bevolking.
  Ook in europa gaan we heel erg hard die kant op, de globalisering gaat gewoon door, alles privatiseren en de bevolking verder uitmelken tewijl onze eigen volksvertegenwoordigers er lachend bij staan te kijken en dat het bedrijfsleven druk uitoefend is vanzelfsprekend, zij profiteren het hardst

  Reactie door brabbel — zaterdag 31 maart 2007 @ 18.23 uur

 100. @97 (Ed Sorrento)
  Jammer dat je totaal geen argumenten geeft. woorden gebruiken als ‘vals’ en ‘drogargumenten’ kan iedereen. Maar dat neemt niet weg dat de Europese Grondwet een drastische uitbreiding geeft van de bevoegdheden van het Europees Parlement, en dus inderdaad een democratisering.

  Bijna alles waat daar tegenin gebracht ligt in de sfeer van eng-nationalisme, zo al niet van regelrechte vreemdelingenhaat zoals bij Wilders. Wilders heeft zijn campagne tegen de Grondwetr gevoerd met de demagogische leus: ‘Nederland moet blijven!’.

  Reactie door paul kuiper — zaterdag 31 maart 2007 @ 18.34 uur

 101. Paul Kuiper omdat de Grondwet zoals die was niet te begrijpen was voor burgers en de hoofdmoot is de economie. Het wordt dus beter voor bedrijven en daarmee nog ondemocratischer voor burgers. De grote bedrijven hebben het nu al voor het zeggen. Waarom een grondwet als samenwerking op een aantal gebieden voldoende is? Of moeten we allemaal gelijk zijn? laat ieder land zelf bepalen welke regels goed werken i.p.v. door hoge heren die niet weten wat er leeft in hun maatschappij?

  Reactie door cynthia — zaterdag 31 maart 2007 @ 19.43 uur

 102. @98 Skinny

  ‘je mag van mij best voor de grondwet zijn, maar als jou soort gelijk krijgt, word ik gedwongen om mee te doen. En als je voor bent, weet je niet wat de heren willen, anders was je vast tegen.’

  Hoe bedoel je jóu soort!
  Ik geloof dat je me niet hebt begrepen. Ik ben een fervent TEGENstander van die grondwet!!

  Ik heb in het verleden hier altijd gereageerd onder het alias Wattenstaafie en mijn visie omtrent het gedrocht Europese grondwet nooit onder stoelen of banken gestoken!

  Ik ga weer terug naar dat alias, vanaf nu reageer ik weer onder mijn oude alias Wattenstaafie, want dit is niet de eerste keer dat sinds ik mijn eigen naam gebruik van alles moet uitleggen.
  mvg Sjaak

  Reactie door Wattenstaafie — zaterdag 31 maart 2007 @ 20.52 uur

 103. @102, Wattenstaafie,

  Dat vind ik super! Ik miste je oude bijnaam al!

  Reactie door J3roen — zaterdag 31 maart 2007 @ 21.02 uur

 104. @102
  dan heb ik het inderdaad verkeerd begrepen, ;)

  Reactie door skinny — zaterdag 31 maart 2007 @ 21.05 uur

 105. Dank J3roen!!!

  Ja J3roen, het kwam meermaals voor dat de frequente bezoekers hier niet door hadden dat ik onder mijn roepnaam was gaan schrijven. Dit heeft voor mij soms tot ook weer onbegrip naar hun toe geleidt.
  Ik heb dus besloten om weer op de oude voet (gebruikmakend van de naam Wattenstaafie) verder te gaan en zal mijn alias niet meer wijzigen.

  Groet

  Reactie door Wattenstaafie — zaterdag 31 maart 2007 @ 22.21 uur

 106. @98 Skinny

  Overigens, die links waarnaar je verwijst; met die materie ben ik niet onbekend, in het geheel niet!
  Prettig om te constaterem om na een aanvankelijk misverstand een geestverwant te treffen.
  mvg Sjaak

  Reactie door Wattenstaafie — zondag 1 april 2007 @ 0.41 uur

 107. @ Paul Kuiper

  Ik gebruik het woord “vals” wanneer bezwaren tegen het voorgestelde grondwettelijk verdrag worden afgedaan als uitingen van Nederlands nationalisme (97) en zie me daar alleen maar in bevestigd wanneer daar zonder enige argumentatie nog de kwalificaties “eng “nationalisme”, “vreemdelingenhaat” en “demagogisch” (100) aan worden toegevoegd.

  Maar vertel mij dan maar eens waaruit die drastische uitbreiding van de bevoegdheden van het Europese parlement dan wel bestaat?

  Reactie door Ed Sorrento — zondag 1 april 2007 @ 0.53 uur

 108. @106
  Het genoegen is wederzijds.
  Maar als je niet met de materie bekend bent, hier zie je alles in 3 uur.
  Als je minder tijd hebt, even doorspoelen naar 1 uur 50 en 20 minuten kijken
  zeer schokkend voor wie het nog niet weet, maar het maakt veel duidelijk.
  http://video.google.com/videoplay?docid=-4628461537770214767
  Mvg
  Skinny

  Reactie door skinny — zondag 1 april 2007 @ 22.28 uur

 109. Weer 1 woordje niet gelezen –niet- onbekend.
  Maar oke, toch maar even kijken of je deze info ook al had
  S

  Reactie door skinny — maandag 2 april 2007 @ 0.03 uur

 110. @ 107 Paul Kuiper

  Zeker niet te vinden die “die drastische uitbreiding van de bevoegdheden van het Europese parlement”.

  Reactie door Ed Sorrento — maandag 2 april 2007 @ 18.59 uur

 111. @ Skinny

  Ik heb die video al heel lang terug gezien…huiveringwekkend!

  Reactie door Wattenstaafie — maandag 9 april 2007 @ 23.08 uur

 112. Dit toont eens te meer aan dat onze zgn democratie lang geleden overleden is. We zijn overgeleverd aan naar macht snakkende burocraten of door het bedrijfsleven uitgekotste loosers. Mijn voorspelling: de EU leidt tot een verscherpt nationalisme bij de volkeren van de lidstaten en dit leidt naar de volgende oorlog op europese bodem. En dan heeft de politieke macht het weer voor elkaar: het tegenovergestelde bereiken van wat men van plan was. En de politieke macht… die wuift alle kritiek simpel weg.

  Reactie door Fred — donderdag 12 april 2007 @ 0.48 uur