Stop de herkeuringen

woensdag 21 maart 2007 :: 20.05 uur

Stop de herkeuringen

Stop de herkeuringen Stop de herkeuringen
Stop de herkeuringen

Actiecomité Stop de Herkeuringen protesteerde vandaag in Den Haag tegen de onbillijke herkeuringen die onder dit kabinet gewoon doorgaan. Zeker, voor mensen boven de 45 (peildatum 1 juli 2004) is er nu lucht, maar voor de ruim 100.000 beneden de 45 jaar verandert er niets. Mensen worden nog steeds wonderbaarlijk genezen verklaard, komen niet aan een baan, maar verliezen wel hun uitkering.

SP-Kamerlid Paul Ulenbelt heeft de organisatie geholpen, en liep mee in de demonstratie die voerde van verzamelplaats theater Concordia naar Het Plein in Den Haag. De SoeP-Express stond alweer klaar. De demonstranten boden de Kamer een petitie aan met de oproep om de onbillijke herkeuringen te stoppen. Zelf ben ik ook even naar buiten gegaan met de microfoon om de verhalen van enkele van deze mensen vast te leggen. Hieronder te beluisteren.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bekijk de foto-reportage

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

159 Comments

159 reacties

 1. Goede actie! Kon vandaag niet maar heb gelukkig wel iemand kunnen ondersteunen zodat die vandaag er wel kon zijn.

  De SP is de enige partij die zich bekommerd om deze mensen.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — woensdag 21 maart 2007 @ 20.34 uur

 2. Nou…nou…en dan zie ik de Minister President tijdens de nieuwsuitzending met een prinses uit Zweden tussen de bloembollenvelden lopen, terwijl hij z’n eigen landgenoten, die gebukt gaan onder ZIJN regeringsbeleid reeds járen roepen; Help ons toch !

  Ik hoop vurig dat jullie, die in een uitkeringssituatie verkeren, héél snel duidelijkheid krijgen en dat het “ónrechtvaardige” wordt omgezet in het “réchtvaardige”.

  Sterkte en moed voor iedereen !

  Reactie door franslj — woensdag 21 maart 2007 @ 20.35 uur

 3. Natuurlijk #$%^&* stoppen die verrotte comedie, behandel die mensen niet als vee.
  Mensen doe er zelf ,in massa, wat aan!!!!!!!!
  Ik heb het al meer geroepen, we hebben
  het beursplein,malieveld,vrijthof,coolsingel,
  enz.enz.dus plenty ruimte voor een baricade.
  R O E P T U M A A R !!!!!!!!!!!!!!!
  Goedwillende van de PvdA help die mensen.!!!

  Reactie door Toon van Vliet — woensdag 21 maart 2007 @ 20.44 uur

 4. Dit BBR-kabinet heeft zichzelf toch 100 dagen gegeven om eindelijk eens echt te gaan Luisteren! Ik hoop dat ze vandaag GELUISTERD hebben!!

  Reactie door ToN — woensdag 21 maart 2007 @ 21.36 uur

 5. er word gezegd dat mensen van 45 jaar en ouder ontzien worden, maar dat is niet waar.
  het zijn mensen van 48 jaar en ouder die ontzien worden.

  de keuringen zijn terug gezet,
  vanaf 45 jaar op de datum 1 julie 2004.

  we leven nu in 2007

  wanneer je van na die datum bent, word je dit jaar ook al 47 ,en word je gewoon door de mangel gehaald, en moet je met je hadicap gaan werken tot je pensioen,

  Reactie door anna — woensdag 21 maart 2007 @ 21.41 uur

 6. @5 anna
  Betekent dat dus dat je nu opnieuw weer “pech gehad” hebt?
  Goed dat je dit hier meldt, want veel mensen weten dit helemaal niet!
  Zou Diederik Samsom hierover ook in discussie willen gaan? Ook op het punt van de herkeuringen heeft de PvdA er veel te weinig uitgesleept en hebben ze iets uit te leggen aan diegenen die nog steeds “buiten de boot” vallen!!

  Reactie door ToN — woensdag 21 maart 2007 @ 21.52 uur

 7. Jan wat zielug hé
  voor deze mensen ?
  ik ben ook wao-ér hoop dat HELPT

  dit kan zo langer niet!

  Reactie door LO — woensdag 21 maart 2007 @ 22.04 uur

 8. Dag ToN
  Reactie door ToN — woensdag 21 maart 2007 @ 21.52

  Kun je mij ToN, misschien vertellen wat de
  PvdA dan wel voor haar leden (Jan Boezeroen, noestige arbeiders, van zwaar werk o.a. tuin, land, bouw, fabriek en alle handwerkers) heeft en/of nog gaat doen, of gedaan heeft.
  Je zult na het verlaten van de opleiding (school) 20 jaar in de bouw gewerkt hebben,
  een gezin en een huisje waar je jaren geld voor hebt gespaard middels hypotheek aflossen, en dan een val maken van een steiger en ernstig rugletsel overhoudt.
  Dan gedeeltelijk afgekeurd, en geen
  werk meer kunnen krijgen, en dan na een tijd
  je bijna afgeloste huis weer in kunt leveren. Het is toch ToN met alle pech en narigheid, toch om het uit te gillen.
  groetend Gonda.

  Reactie door Gonda — woensdag 21 maart 2007 @ 22.33 uur

 9. @6 ToN,

  Natuurlijk gaat hij daar niet op in.. maar niet geschoten is altijd mis.

  @5 anna,

  MR Samson reageerd af en toe in het topic ‘het zijn maar peilingen’.. Post je relaas daar eens, kijken wat hij zegt.

  IMO heeft leeftijd niets met gezondheid te maken. Medisch had ik toen ik 17 was al meer meegemaakt dan de gemiddelde 50 jarige. Leeftijdsdicriminatie?

  Reactie door Lisette — woensdag 21 maart 2007 @ 22.44 uur

 10. De dag dat ik wonderbaarlijk genezen word verklaard,zal de voorpagina van de krant halen.ik stel een daad,want ik heb niets te verliezen.

  Reactie door paul — woensdag 21 maart 2007 @ 22.53 uur

 11. Ik snap die leeftijdsgrens eigenlijk helemaal niet. Ik ken jonge mensen die na uitvoering van de nieuwe wet 40% zijn afgekeurd, bijna niets meer kunnen, en dus straks een vervolguitkering krijgen gellijk aan 35% van het minimum loon. Daarnaast zie ik ook oudere mensen die echt nog van alles kunnen, en in de 80 – 100% groep zitten. Idd pure discriminatie, want je kunt iemand zijn ziekte niet beoordelen op leeftijd.

  Reactie door Redstar — woensdag 21 maart 2007 @ 23.31 uur

 12. Ben vandaag bij de actie geweest,bij thuiskomst heb ik alles even laten bezinken.
  En ondanks mijn ervaring van vandaag,en de goede inzet van iedereen,ben ik niet hoopvol gestemd.Er was geen enkele tv omroep aanwezig,ook de opkomst vondt ik erg mager,natuurlijk begrijp ik dat er zeker mensen zijn die echt niet konden,alle begrip daarvoor,maar als ik naar mijzelf kijk heb s’morgens extra pijnstillers ingenomen en geloof mij het was geen gemakkelijke dag!Het is absoluut niet aanvallend bedoeld begrijp dat goed,maar ben teleurgesteld in de opkomst,het is duidelijk dat de rest van de maatschappij het net zo gewoon is gaan vinden als alle oorlogen die we dagelijks voor geschoteld krijgen,met andere woorden men is verzadigd!
  Ben al drie jaar bezig met een lange strijdt,dat heeft mij ertoe gedwongen dit afgelopen weekend toe gedwongen de premier perzoonlijk te benaderen,kreeg een mail terrug van zijn fractie dat ik hulp moest gaan zoeken bij de instantie’s en er met mijn huisarts over moest praten,de premier was er namelijk niet voor persoonlijke problemen!Heb daar toch op geantwoord,dat ik nooit in mijn stoutste dromen had gedacht,de hulp van onze premier nodig te hebben.Heb alle instanties allemmal gehad tot aan de burgemeester en wethouder toe .
  Ik dacht drie jaar geleden als klokkenluider dat ik iets moest doen voor onze zieke medemens,en dat ging nu juist “om een arts”zelfs de inspectie was hierbij betrokken de arts is inmiddels veroordeel door het tuchtcollege en geschrapt uit het big register,er waren vier aanklachten “inclusief inspectie”.Het hoger beroep volgt nog,het is geen gemakkelijke strijd daar ik zeker weet dat de inspectie hier mede schuldig is,deze waren al sinds 1998 op de hoogte van de situatie,de arts was al eerder berispt!
  En daar komt nog bij dat ik moet vechten voor een uitkering,het is toch godsgeklaagt dat ik met een mannetje van 13jaar 7 maanden zonder enige vorm van inkomen heb gezeten,na twee jaar pas wordt gekeurd op een onmenselijke manier,en alleen omdat mijn werkgever,dus de hierboven genoemde arts wraak wil nemen.Maar ik geef de strijd niet op,maar sta daar wel erg alleen!

  groetjes Corrie

  Reactie door cm hopman — woensdag 21 maart 2007 @ 23.33 uur

 13. Ik ben ANW-er (in een overgangsregeling, omdat ik al héél jong weduwe werd), en heb dus wél een uitkering, maar geen werk meer(….ben er uitgewerkt). Heb nu nergens recht meer op. Ik wil gráág (parttime) werken maar als oudere z.g. arbeidsgehandicapte kom ik niet meer aan de bak, omdat ik “tussen wal en schip val” .
  ik mág werken, maar moet niet (i.v.m. overgangsregeling) en wil graag…..maar vergeet het maar!!!

  Reactie door Kikie — woensdag 21 maart 2007 @ 23.35 uur

 14. wouter Bos sprak schande van de asociale herkeuringen., schande van de irak doofpot.,

  hier een pdf van een pvda-er uit 2000.,

  toen ze nog wisten wat integriteit was.,
  en nu hebben ze dat verkwanseld om jan peter maar in zijn bips te mogen kruipen.,

  asocialiteit is blijkbaar magnetisch!

  http://members.home.nl/p.ronnes/integer.pvda.pdf

  Reactie door Gerrit — woensdag 21 maart 2007 @ 23.40 uur

 15. Groetjes aan SPAd en Spluciano en alle andere in de bus naar Limburg!
  Mogelijk is er een goede lobby op gang gekomen en wordt er goed en netgewerkt!

  Reactie door Elsemie — donderdag 22 maart 2007 @ 0.02 uur

 16. @8 Gonda
  Wat de PvdA nou precies wel of niet voor haar eigen achterban doet, dat kan ik je niet vertellen..Jouw voorbeeld geeft alleen wel aan dat je bij de PvdA in dat opzicht alleen met vragen blijft zitten..Vragen die door de PvdA in het ongewisse blijven, maar waar de SP gelukkig principieel antwoorden op tracht te geven..Ik kan me persoonlijk goed vinden in de opstelling van de SP..Regeren, oke prima! Maar niet ten koste van alles, niet als je daarmee kwetsbare burgers aan hun lot over laat..Compromissen zijn nodig, maar niet over de rug van mensen die de kracht en de “reserve” niet meer hebben en hun laatste hoop op de SP gevestigd hebben!
  In die zin vind ik die “verschuiving” in leeftijdsgrens een zwaktebod van de PvdA. Die doet niks af aan de methodes, de systemathiek, de (onrechtvaardige) toetsing waar WAO’ers aan blootgesteld worden..Dat is een onrechtvaardig en ondeugdelijk systeem! En dat is ook een rechtvaardiging voor het feit dat de SP daar geen verantwoording voor wil en kan nemen! Dat is voortborduren op de vorige kabinetten Balkenende en dus meer van hetzelfde..Daar doen we niet aan mee, TOCH??

  Reactie door ToN — donderdag 22 maart 2007 @ 0.06 uur

 17. Gerrit (12) heeft het over integriteit, en dat is precies het woord wat ik zocht.
  Om mijn nieuwsachterstand van vandaag in te lopen maakte ik even snel een rondje langs wat sites. Ik was al helemaal rood aangelopen van ergernis en dat kleurt natuurlijk lekker bij deze site :)
  Integriteit dus, en dan bij de mensen die in dienst van ons allemaal zijn. In de telegraaf las ik over het declaratiegedrag van de hoger geplaatsten binnen gemeentelijke diensten. Schaamteloos worden flauwekul taxiritten gedeclareerd eveneens als schunnige vreetpartijen in de duurste restaurants. Vervolgens op TT een bericht over de gemeentelijke lasten +7%, rioolrechten +12% en ozb +6%. Voor de zoveelste keer een stiging die in geen verhouding staat tot wat de gemiddelde burger in zijn inkomensontwikkeling merkt.
  En dan hier opnieuw een relaas over spontane genezing verklaringen: “u bent weer arbeidsgeschikt, geen baan ?, pech gehad!”
  Ik zou willen dat er eindelijk iets veranderd op gebied van morele standaarden bij degenen die het voor het zeggen hebben.

  Reactie door twijfelaar — donderdag 22 maart 2007 @ 0.11 uur

 18. Ben vandaag ook bij de actie aanwezig geweest,ondanks de goede inzet,vondt ik de opkomst laag! Had gehoopt de er meer actievoerders zouden zijn.

  Reactie door cm hopman — donderdag 22 maart 2007 @ 0.35 uur

 19. Als je aan twee ogen blind bent,kun je volgens het UWV nog wel chauffeur worden!

  Als je geen handen meer hebt, kun je volgens het UWV nog wel timmerman worden!

  Hier een stukje uit de reakties van nieuw nieuws op de herkeuringen :

  Ach man, een vriendin van me werkte gewoon nog al had ze een bovenbeensamputatie achter de rug, geen probleem.
  Jaren later kreeg ze daar een zwaar herseninfarct overheen, halfzijdig verlamd, kan nauwelijks nog spreken, kan niet meer lezen en schrijven of zelfs maar zelfstandig uit bed komen.

  Maar wel keuren he, en niet 1x maar 2x in anderhalfjaar tijd.
  “Gaat u maar zitten Mw., deze keuring kan wel even duren…”

  Ik heb m’n bek dicht gehouden en haar het ‘woord’ laten doen.

  We stonden 10 minuten later weer buiten,
  de arts verontschuldigde zich nog, kende haar dossier niet etc. en wist te melden dat ze mogelijk nog wel een keer zou worden opgeroepen.
  Ze is wel 80-100% afgekeurd, maar ze blijven proberen haar goed te keuren, ze is nog niet van het UWV af.

  Maar vreemd is dat niet, vroeger kreeg ze wat vergoedingen van de gemeente aangaande haar beenprothese,
  en elk jaar maar weer naar de arts om te controleren of de situatie niet veranderd was.
  Alsof die poot weer aan zou groeien.

  Wat ze elk jaar weer telefonisch meldde, of ze dachten dat benen spontaan weer aangroeiden, vervolgens de verontschuldiging want niet in dodssier gekeken enz. zal niet meer voorkomen etc.
  Om vervolgens een jaar later weer door de telefoon te schreeuwen dat die poot echt niet meer aangegroeid was…

  De gillende geldverspilling veroorzaakt door deze krankzinnige werkverschaffing staat niet ter discussie?
  Dan moet de staat z’n grote vieze stinkende bek houden.

  vander F 21-03-07 @ 16:27

  Het CDA is een club van onrechtvaardige ongelovigen, en anti-christenen.!
  hondsbrutaal en mensonterend!

  Reactie door Gerrit — donderdag 22 maart 2007 @ 0.40 uur

 20. ook Dit kabinet heeft schijt aan mensen. Met name aan mensen die toch niets kunnen ondernemen, niet staken of iets dergelijks.
  Mensen in de WAO zijn steeds het haasje.
  Ze hebben geleden onder de aanpassingen in het ziekenfonds, hogere premies, eigen bijdrages, medicijnen die niet meer vergoed worden, afbraak WVG enz.
  Ik zelf werk nog, maar mijn vrouw heeft ernstige psychische klachten, en zit NOG in de WAO. Wij hebben de laatste jaren honderden euro’s ingeleverd door de afbraak van de sociale voorzieningen. Mijn vrouw had nog € 575,- WAO. Zij is bijna 47 en moet nu gekeurd worden. Waarschijnlijk wordt haar uitkering afgenomen, werken kan zij niet en niemand wil haar in haar toestand hebben. Omdat ik nog € 1300,- verdien zal zij niks meer uitbetraald krijgen. Al met al leveren wij door de heer Bak ellende in enkele jaren dan met alle kostenstijgingen van ziektekosten e.d. erbij , ongeveer 40 % inkomen in. Hoezo armoede!! Wij hebben drie kinderen en moeten dit gat maar op zien te vangen!! wij weten niet hoe dit moet!! Kan balkenende ne Bos van ons loon met drie kinderen rond komen. Mijn vrouw komt niet meer aan het werk, wij zijn veroordeeld tot een armoedig bestaan! Na aftrek van alle lasten houden wij nog geen € 65, – per week over om alles van te doen. Dat noemen jullie SOCIAAL en CHRISTELIJK meneer BOS en Balkenende.
  Jullie storten ons en met ons velen anderen in een bak ellende. Het is gewoon een ordinaire bezuiniging over de rug van de zwaksten!!
  Mij vrouw heeft pech dat haar ouders haar niet een paar jaar eerder hebben verwekt, want dan was ze net zo ziek als nu! maar zou ze niet meer herkeurd hoeven te worden! Waar is het gelijkheidsbeginsel!
  De financiele problemen die ons te wachten staan zullen zeker bevorderlijk zijn voor de gezondheid van mijn vrouw.
  Jan Ik hoop op een nog sterkere SP, en hoop dat jullie je met hand en tand blijven verzetten! tegen dit a-sociale en onchristelijke beleid.
  groetjes Frans

  Reactie door Frans — donderdag 22 maart 2007 @ 0.53 uur

 21. Ben vandaag bij de actie geweest,bij thuiskomst heb ik alles even laten bezinken.
  Ondanks mijn ervaring van vandaag en de goede inzet van iedereen’ben ik niet hoopvol gestemd,er was geen enkele nationale t.v omroep aanwezig,ook de opkomst vond ik erg mager,natuurlijk begrijp ik dat er zeker mensen zijn die niet konden,alle begrip daarvoor.
  Hetis duidelijk dat de rest van de maatschappij het net zo gewoon is gaan vinden,als alle orlogen die we dagelijksvoorgeschoteld krijgen,met andere woorden”men is verzadigd”.Ben al drie jaar bezig met een lange strijd,dat heeft mij er het afgelopen weekend toe gewongen de premier persoonlijk te benaderen.
  Kreeg een mail terrug van de kamerfractie,dat ik hulp moest gaan zoeken bij de instanties,en er met mijn huis arts over moest praten,de premier was er namelijk niet voor persoonlijke problemen!

  Reactie door cm hopman — donderdag 22 maart 2007 @ 1.05 uur

 22. @15 Frans
  Dat is volgens mij nou precies waarom de PvdA deelneemt aan dit kabinet en de SP juist niet! De SP eiste een duidelijke koerswijziging en die is er niet gekomen helaas! De PvdA heeft jou iets uit te leggen, de SP gaat onverminderd door om voor jou en jouw gezin te vechten..En dat kan ook (misschien zelfs beter) zonder aan een regeeraccoord gebonden te zijn!
  Wij blijven vechten voor rechtvaardigheid en ik wens jou en jouw gezin heel veel sterkte toe!!

  Reactie door ToN — donderdag 22 maart 2007 @ 1.19 uur

 23. Veel,ja heel veel,lees ik eigenlijk in de reacties het verraad van de PVDA die niets maar dan ook totaal niets doet voor deze mensen terwijl op het kistje van de verkiezingen steeds duidelijk door Wouter Bos is geroepen dat deze ondragelijke toestanden eigenlijk niet meer in Nederland mogen voorkomen,en het beleid teruggedraaid moest worden,het moest socialer en rechtvaardiger worden en niet een ordinaire uitkeringsverlaging of totale afschaffing en verworden tot armoede of bijstandsniveau ook in vergelijking met de voedselbanken,daarom kunnen wij in Nederland nog trots zijn op een partij zoals de SP,die nu nog zekerder wat wil gaan betekenen voor al deze gedupeerden,en zelfs nog in actie komt ook, bedankt SP en ga door met deze rechtvaardige strijd.

  Reactie door Rinus — donderdag 22 maart 2007 @ 1.29 uur

 24. Ik ben het vandaag helemaal vergeten.
  Ik hoorde het op het nieuws,dat er maar een paar 100 mensen op af gekomen zijn.

  Treurig.
  diep treurig dat niemand meer voor elkaar opkomt.
  een asociale maatschappij aan het worden.
  balkenende,Bos en Rouvoet dienen de valse profeet.

  Reactie door sander — donderdag 22 maart 2007 @ 2.16 uur

 25. de politiek is ziek

  Reactie door mcniel — donderdag 22 maart 2007 @ 6.38 uur

 26. Off topic

  RIJSWIJK (ANP) – Verzekeraar ONVZ zet als eerste zorgverzekeraar het mes in de aanvullende ziektekostenverzekeringen. Dat schrijft de Volkskrant. Vanaf volgende maand worden de vergoedingen ingeperkt.
  Het gaat om alternatieve geneeswijzen, therapieën, paramedische zorg en psychologische hulp. Aanleiding is de toenemende concurrentie. Verzekeraars bieden sinds vorig jaar goedkopere pakketten aan om zoveel mogelijk klanten binnen te halen.

  Kijk, vooral die laatste zin: “Verzekeraars bieden sinds vorig jaar goedkopere pakketten aan om zoveel mogelijk klanten binnen te halen. “

  Dus de klanten zijn binnengehaald en dan wordt het nu tijd om de inhoud van het aangeboden pakket uit te kleden. Trouwens, goedkopere pakketten? Er is niets goedkoper geworden, alleen maar duurder. Met dank aan Balkenende 1,2,3,4, en zijn trouwe vazal Hoogervorst.

  Goedemorgen overigens.

  PS. Ik heb het gehaald, vandaag 60 geworden. Wie had dat gedacht. Op naar de 100 en hopelijk hoef ik niet zolang te wachten op een kabinet met SP!

  Reactie door Gandalf — donderdag 22 maart 2007 @ 7.34 uur

 27. Gefeliciteerd Gandalf ! :)

  Reactie door Lisette — donderdag 22 maart 2007 @ 8.15 uur

 28. Ik was vooral erg verbaasd dat er zo weinig tot geen aandacht was van de media over deze aktie. Alleen e e n behoorlijk slechte discussie (nou ja discussie??? kunnen we het een discussie noemen?:)) was er bij die Catherine Keil…. Waar waren Nova … Netwerk en al die andere respectabele nieuws programma’s of misschien de gemeentelijke omroepen? Waren zij allen op de hoogte? Of zijn zij dan ook al bang geworden om in beeld te brengen hoe schijnend en hard dit probleem in werkelijkheid wel niet is?

  De opkomst was inderdaad erg mager (was te verwachten… want iedereen die ik sprak was bang om te gaan, bang wat misschien de consequenties zouden zijn als ze misschien in beeld kwamen… natuurlijk is ook een heel groot aantal gewoon te ziek om te kunnen gaan). Nederland schijnt moe en bang te zijn geworden om aktie te voeren. Dit is uiteraard een ernstige zaak. Bang omdat er (schijbaar) gevoelt wordt in het land dat het TOCH niets uithaalt (door het macht politieke spelletje in den haag … die kap van heb blijft zelfs nu nog steeds voor de kop … er wordt toch niet geluisterd wordt er dikwijls gezegd), een grote groep is nog moe van al het eerdere strijden die ze al hebben geleden…. en kunnen gewoon niet meer. (vele die ik heb gesproken, zijn de laatste zucht nabij… hebben de kracht en de lust niet meer)
  Ik denk dat een groot aantal wel wilt, maar niet kan en durft …
  Misschien moeten we een andere manier zien te vinden om het kwartje eindelijk te doen vallen?

  Ik bewonder zeker de kracht van iedereen die dan toch gegaan is.

  Wij gaan zeker door … tot het bittere einde!

  Ik zal zeker mijn stem blijven laten horen. Hij is nu schor … maar vast en zeker morgen weer bijgesmeerd.

  Groet,

  Madeleine.

  Reactie door Madeleine Oppelaar — donderdag 22 maart 2007 @ 9.07 uur

 29. Proficiat Gandalf, bij alle deuren die er ook
  dicht gaan in een mens zijn leven, kun je
  voortaan middels een 40% NS kortingsabonne-
  ment aan elke áktie meedoen. De NS bezorgt
  je ook een aantal vrije reisdagen per jaar,
  dus kijk eens naar die folder. De aanschaf
  haal je er dubbel dik uit! Fijne en feestelij
  ke dag in eigen kring gewenst en wees niet benauwd: je hebt niet in de gaten hoe snel je nu naar de 70 klimt en blijf je je vast
  nog heel lang voor van álles interesseren!
  Met hartelijke groet, Madelief.

  Reactie door Madelief — donderdag 22 maart 2007 @ 9.09 uur

 30. Goeiemorgen Gandalf!

  Geniet van deze bijzondere dag, proficiat en ons kabinet met SP komt er…. ik hoop snel!

  Reactie door Irma — donderdag 22 maart 2007 @ 9.14 uur

 31. Gandalf,

  Van harte kerel, maak er een mooie gedenkwaardige dag van.
  Je wordt maar eens in je leven 60.

  Reactie door bijdehandje — donderdag 22 maart 2007 @ 9.14 uur

 32. L1 TV heeft er wel een beetje aandacht aan besteed hier in Limburg, maar de bus was inderdaad niet vol te krijgen. Uit een stad als Maastricht bijvoorbeeld maar 1 aanmelding!
  Jammer natuurlijk want zoals ik in het interview met L1 al heb gezegd, eigenlijk zou heel Nederland daar moeten staan, iedereen kan in de WAO komen, vandaag, morgen, over 10 jaar, misschien nooit…. en dan heb je dus vreselijk veel geluk.

  Verder moet ik wel kwijt dat het een verschrikkelijk ongelukkige keuze van dag was. Doordeweeks en dan ook nog een woensdag, kinderen om half 1 thuis, dan kan toch ook vrijwel niemand.

  Reactie door Irma — donderdag 22 maart 2007 @ 9.17 uur

 33. @30 Irma

  “Verder moet ik wel kwijt dat het een verschrikkelijk ongelukkige keuze van dag was. Doordeweeks en dan ook nog een woensdag, kinderen om half 1 thuis, dan kan toch ook vrijwel niemand.”

  dan dump je je kinderen toch
  gewoon bij de buren of zo?!
  zou het UWV dan zeggen….

  Reactie door iew — donderdag 22 maart 2007 @ 9.24 uur

 34. hoe komen jullie er bij dat er voor mensen boven de 45 nu lucht is? ik moet gewoon voor 20 uur per week aan het werk. ben 54. mijn advocaat zegt “geen enkele arts keurt meer af voor 100%”. maar ik werkte 24 uur per week en ben toen burn-out geraakt. daarna bleek dus dat er veel meer aan de hand is. niet voor niets op mijn 22ste gekozen voor een part time baan.
  madelief met 40% korting moet je nog altijd 60% zelf betalen. en dan wat je tegenkomt bij de ns: ondanks rookverbod wordt er op perrons gerookt, kaartautomaat die niet werkt, geluidsoverlast in coupés. ik vermijd het zoveel mogelijk.
  ik vind het jammer dat er weinig mensen waren, maar ook al zijn het er weinig het had wel aandacht mogen hebben in de pers. de verhuizing van de dierentuin van emmen was belangrijker – de hele dag over de radio gehoord.

  Reactie door marga — donderdag 22 maart 2007 @ 9.36 uur

 35. 24 sander, dat snap ik dus niet jij bent zelf wajonger, zit de hele dag (iedere dag) op dit weblog, hoe kan je het dan vergeten.

  maar wel klagen dat er maar een paar honderd mensen waren, kijk sander, dat kan ik dus niet plaatsen bij jou.

  Reactie door Carla — donderdag 22 maart 2007 @ 9.40 uur

 36. hay ,dit is van het gekke
  ik ben een partime beheerder in de catering .
  ik moets dit werk gaan doen , terwijl ik reuma heb in mijn handen .het is belachelijk dat ze mensen kunnen verplichten iets te doen ,,wat ze eigenlijk niet kunnen .wat de p.v.d.a betreft .heb mijn hele stem leeftijd er op gestemt mar nooit meer .W.Bos danst met de duivel en heeft zijn sociale ziel verkocht ….wat logisch is hij komt zelf uit een goed financieel nest …en wil je intressant zijn doe je dat op deze manier ,,,kost ziek word ik van die partij …..bahhhh

  Reactie door nelly vialle — donderdag 22 maart 2007 @ 10.00 uur

 37. wat een jan boel hier in nederland dat de vakbonden deze actie niet ondersteunen hoe kom ik hier op ik heb contact op genomen met een van de vakbonden het fnv dus om gezamelijk de bus reis voor de mensen te wilen organiseren dit wilde ze gewoon niet er werd mij zelfs gevraag wat houd deze actie in gewoon ik wist niet wat ik hoorde ik ben echt gelukig dat wij van de sp er wel achter zijn gaan staan en begrip hebben voor de mensen
  en dan ben je in denhaag dan zit er op een gegeven moment iemand van het hoofd bestuur van het fnv op het podium zijn verhaal te doen dat viel bij mijn zwaar echt
  ik dacht dat het fnv ook voor de mensen was nu gaat het de zelfde kant op als de pvda
  wat een juppen zooitje is het ook daar aan het worden
  wij strijden door tegen dit en meer onrecht binnen de samen leving

  Reactie door theo — donderdag 22 maart 2007 @ 10.05 uur

 38. Omdat ik er helemaal niets van weet heb ik een aantal vragen:

  1. Wanneer (op welke gronden)krijgt iemand een WAO-uitkering?

  2. Hoe worden mensen (her)gekeurd?

  3. Vanaf welke leeftijd heb je recht op een WAO uitkering en bij welke leeftijd stopt dit?

  4. Hoe hoog is de WAO-uitkering?

  Als ik antwoord heb gekregen op deze vragen kan ik misschien meediscussieren want nu weet ik er te weing van.

  Alvast bedankt.

  Reactie door Karel — donderdag 22 maart 2007 @ 10.48 uur

 39. @34 Marga, hoewel ik ook niet alles even
  goed zie sporen bij de NS en er ook nog
  steeds de op hoogte onaangepaste perrons
  zijn, waardoor mensen soms heel moeilijk
  kunnen in- en uitstappen, de onoverdekte
  wachtruimten, met véél tocht, de niet-werken-
  de roltrappen, het niét aanwezig zijn van
  liften, waardoor mensen in een rolstoel zich
  heel erg beperkt weten, kunnen we toch niet
  de totale spoorwegen over één kam scheren.

  Tja, en voor sommige afstanden en tussen be-
  paalde perrons is het soms ideaal reizen als
  er geen sprake is van te veel en te vaak moe-
  ten overstappen in te weinig tijd. De regel-
  matig onduidelijke voorlichting, zowel op de
  stations als via de luidsprekers en vaak niet
  eens herhaald, laat staan in het Engels voor
  het gros van de buitenlanders (zoals dat op
  luchthavens wél gebeurt), blijft een irrita-
  tie en als reiziger krijg je dan ook die vraag om e.e.a. in Duits of Frans te willen
  verduidelijken.

  Echter, wat is dan jouw alternatief m.b.t.
  reizen? Blijf je dan liever thuis?

  Onacceptabel wordt het pas echt als reizigers
  dienen te gaan staan, alleen al om veilig-
  heidsredenen, als je geacht wordt binnen de
  bebouwde kom met een vaartje van enkele kilo-
  meters gehouden wordt je gordels om te doen
  op straffe van een fikse boete.
  Er zijn trouwens al moeders met kinderen,
  langs een vaart/kanaal/sloot met auto en al
  verdronken…niet te redden door ‘vastzitten’
  in die auto! Het héle vervoer moet trouwens
  nog veel intensiever worden doorgelicht en de
  diverse bespiegelingen (létterlijk ook!) tot
  op heden er aan gewijd, gaven nog niet een
  echt grondige kijk op de wérkelijke gang van
  zaken….nee…uiteraard ik ben er ook niet
  echt van in ‘vervoering’ te brengen, logisch!

  Reactie door Madelief — donderdag 22 maart 2007 @ 11.05 uur

 40. @33 iew
  Tja veel moeders doen dat misschien, maar ik dus niet. Ik ben niet voor niets een vak gaan leren dat ik vanuit huis kan doen, vóórdat ik kinderen kreeg, ik wil er voor ze zijn!
  De laatste tijd zijn ze wel soms ´s avonds een uurtje alleen ivm de SP-vergaderingen, maar daarin hebben ze me zelf aangemoedigd. Ze kunnen dat inmiddels ook wel aan, maar een hele middag dumpen doe ik dus niet.

  Reactie door Irma — donderdag 22 maart 2007 @ 11.10 uur

 41. @38 Karel

  @1 Als hij door een handicap niet meer kan verdienen, wat hij eerder verdiende, zodra je werkt was je verzekerd voor arbeidsongeschiktheid, door een onbetrouwbare overheid is deze verzekering een wassen neus geworden,
  wel graag gaan bidden in de kerk !

  @2Dat is haast nooit zorgvuldig gebeurd, niet naar links en ook niet naar rechts., en nu worden de mensen afgepoeierd, en niet serieus genomen.,eerder kreeg je een heel dossier van de keuringsarts, nu enkel nog 1 A4-tje.,abominabel dus!

  @3Als je (verplicht) WAO-premie betaald bij je werkgever,was je ook verzekerd voor Arbeidsongeschiktheid (nu is dat de zoveelste gereformeerde leugen in dit land geleid ddor de gereformeerde sekte van Balkenende.

  @4 Dat ligt aan je vroegere verdienste, en je mate van afkeuring., Een groot-verdiener krijgt eerder WAO dan een klein-verdiener, omdat het verschil tussen nog te verdienen loon bij de een veel hoger is dan bij de ander, bij een gelijk afkeuringspercentage.

  Heb vast wat vergeten ,en weet ook vast alle in en outs niet, maar hier heb je hopelijk wat aan., het kabinetsbeleid is goor en asociaal, omdat ze de mensen hun rechten ontnemen, met een schijnheilige smoel en het ticket voor de hemel al op zak!
  hun zonden worden vergeven, denken ze, dus zondigen ze er maar lekker op los!
  dat ze zelf misleid zijn beseffen ze niet eens, maar ze misleiden wel weer anderen!

  Reactie door Gerrit — donderdag 22 maart 2007 @ 11.27 uur

 42. @26 Gandalf

  Van harte gefeliciteerd met je zesde kruisje., hopelijk komen er nog een paar bij.,

  Tegen Harry Potter hebben we Gandalf zeker nodig!

  Reactie door Gerrit — donderdag 22 maart 2007 @ 11.31 uur

 43. ik ben gistern wezen demonsteren wat was ik teleurgesteldt zo weinig mensen maar ik zelf ben weer afgekeurdt maar ik ben wel gekomen met mijn electriche rolstoel als je thuis blijft gebeurt er helemaal niets want de pers komt heus niet voor 200 mensen waar waren al die andere 300000 mensen?

  Reactie door theunissen — donderdag 22 maart 2007 @ 11.54 uur

 44. Bij deze wil ik alle demonstranten die gekomen zijn hartelijk bedanken. Het is toch fijn dat zoveel mensen nog de moeite nemen om te demonstreren. Ik hoop dat het wat uithaald, volgens mij doen ze in den Haag toch gewoon wat ze zelf willen en interesseerd de regering onze situatie geen moer. Helaas kon ik zelf niet aanwezig zijn, ik ben onder psychiatrische behandeling en slik redelijk wat medicijnen. Lichamelijk en geestelijk ben ik helemaal op. In april wordt ik 50 jaar. Voor mij zou de situatie teruggedraaid worden. Daar merk ik nog weinig van, krijg gewoon oproepen van het UWV om weer bij de WAO-arts te komen, daar ik uitgetrokken ben met de zieketewet. (Heb gedeeltelijk WW). Voordien was ik 80-100% afgekeurd. Nu lees ik hier dat ook ouderen gewoon nog weer gekeurd worden en (gedeeltelijk) arbeidsgeschikt worden verklaard. Het UWV zou je via hun website informeren. Nou het laatste nieuws op hun website is al bijna een maand oud en ging niet over herkeuringen.
  Door al dit gedoe is mijn partner na 20 jaar gaan lopen. Dreigt mijn inkomen onder bijstandsniveau te komen. Kan ik mijn huis verkopen waar ik jarenlang voor krom heb gelegen en ben ik genoodzaakt om bijna al mijn abonnementen en lidmaatschappen op te zeggen. Het is gewoon niet meer te betalen.
  Ik snap er niets meer van, de arts van de WAO verklaart mij gedeeltelijk gezond, 35-45% afgekeurd. De arts van de ZW verklaart mij ziek. De WAO arts moet zijn werk opnieuw doen en het UWV heeft al 2 keer deze afspraak afgebeld omdat de keuringsarts ziek was. Dat snap ik niet. Bij het UWV komt toch geen ziekte voor? Zij vinden dat iedereen kan werken, nou, dan kunnen hun eigen artsen toch ook werken? Bij het UWV luisteren ze niet naar je. Als je beroep aantekend, kom je voor hun eigen mensen te zitten. Logisch dat je dan geen gelijk krijgt. Ze spelen voor aanklager, rechter en beul tegelijk. Daarom heb ik maar een procedure tegen hun aangespannen bij de rechter. Eens kijken wat die ervan zegt. Gelukkig heb ik een goede bewindvoerder en een raadsman van de WAO werkgroep. Anders zou ik het niet meer weten, ik heb al gevraagd op het UWV waar ze eigenlijk wel wat op uit doen. Iemand die zichzelf in brand steekt b.v. bij hun in de hal? Zou dat wat uithalen?

  Reactie door Jan Averink — donderdag 22 maart 2007 @ 12.49 uur

 45. Ik was erbij. Ik ben zelf niet arbeidsongeschikt maar vond het belangrijk om steun te geven aan deze actie. Jammer dat er niet meer volk op de been was, maar de mensen die er waren hebben zich laten horen. En de tomatensoep was heel lekker.

  Reactie door Vic — donderdag 22 maart 2007 @ 13.01 uur

 46. Ik heb gisteren geprotesteerd en ben blij dat ik mijn standpunt heb gegeven. voor mezelf was het een enorme ontlading van woede, verdriet en pijn niet alleen mijn eigen ik ben boos op dit alles. Dit beleid is absurd en schandalig voor elke WAO’er.
  Wat is dit voor een land geworden met schijnheilige regering. Waar waren alle anderen gezond of niet ( snap dat het niet voor iedereen mogelijk is om te komen) maar er waren er veel te weinig.
  Waar was de media, ik kijk vandaag in de kranten zeer minimaal tot niets.
  Jan Marijnissen heeft met me gepraat en hij heeft naar me geluisterdt dat is heel fijn maar er moet veel meer gebeuren.

  Ik moet bijkomen van gisteren en voel teleurstelling omdat er zo weinig belangstelling is gegeven wel hulde aan de SP de enige partij die iets doet.

  Hier ga ik het niet bij laten en ik hoop de andere WAO’ers ook niet, beter iets dan niets doen al moet ik elke krant gaan stalken!

  Reactie door Martine Gudden — donderdag 22 maart 2007 @ 13.02 uur

 47. Vorige week heb ik gereageerd op de herkeuringen nou vandaag was het zover ik ben bij de arbeidsdeskundige geweest.Jullie kunnen het wel raden ik ga van 80-100% terug naar 0%mijn uitkering stopt over twee maanden.Ik heb het rapport van de keuringarts wat dat ook mag inhouden waarin staat dat ik weer volledig aan het werk kan.Ik snap hier niks van ik heb vijf minuten op tafel gelegen en voor de rest niets geen inhoudelijk gesprek maar volgens deze arts kan ik alles weer mijn tip is dan ook voor iedereen deze dokter Versteeg uit Alkmaar is denk ik de wederopstanding van Jezus sorry voor degen die gelovig zijn maar met 1 tik van de hamer op mijn knie ben ik wondebaarlijk genezen.Maar laat ik het zo zeggen aangezien mijn beroep taxichauffeur was moet ik weer aan het werk omdat mijn inkomen TE LAAG is had ik directeur geweest van de nuon had ik voor de volle honderd procent in de wao gebleven omdat er dan geen werk voor je is omdat je inkomen dan te hoog was dit verzin ik niet dit is mij verteld door de arbeidsdeskundige nee er is geen sprake van discriminatie ik wens iedereen sterkte die nog in de wao molen zit

  Reactie door paul — donderdag 22 maart 2007 @ 13.13 uur

 48. Kom op mensen niet meer zeuren half jaartje er bij van Donner.
  En dan aan de slag.

  Reactie door De Hakker — donderdag 22 maart 2007 @ 13.14 uur

 49. @40 Irma

  ik doe dat ook niet,maar dat is wat het UWV mensen vaak ook wil verplichten,zo van je MOET nu van ons aan het werk en doen alsof het de normaalste zaak van de wereld is om je kind desnoods maar bij een vreemde achter te laten [dumpen]

  met vragen zoals bv: heeft u geen buren of famillie die op kunnen passen?
  alsof de rest van de wereld niet werkt…
  een kinderdagverblijf of proffesionele opvang is vaak niet op korte termijn te realiseren.

  net zoals ik als alleenstaand ouder tot vervelens toe heb gevraagd om afspraken met het UWV niet op woensdag te plannen,en wat denk je?!
  als ik een oproep krijg is het steevast op woensdag….

  het UWV is niet alleen bezig met mensonterende praktijken maar houd er ook een treitercampagne/beleid op na.
  alles is er op gericht om mensen er uit te gooien,het maakt niet uit hoe,en ook niet of het een gezin/persoon kapot maakt.

  Reactie door iew — donderdag 22 maart 2007 @ 13.41 uur

 50. Betreft; WIA beoordelingen

  Geachte heer Marijnissen,

  Als trouw SP stemmer bericht ik u het volgende,

  Recentelijk lees ik in uw website en in de krant dat de SP zich inzet tegen de herkeuring van de WAO‘ers. Met name de nieuwe herkeuringsmethodiek. Al met al een zéér goede en rechtvaardige zaak om voor de geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikten op te komen, en zo nodig de wet en regelgeving aan te passen.

  Ik ben eind 2006, na twee jaar ziekte, gedeeltelijk arbeidsongeschikt verklaard en zit nu op mijn 55 jarige leeftijd in de WIA. Mijn ziekte, t.w. een burn-out heb ik nu al ruim twee jaar en is ontstaan door het gedrag van mijn leidinggevende jegens mij. In de periode dat ik met mijn burn-out in de ziektewet was, werd ik verplicht om aan mediation gesprekken deel te nemen, waar ik door mijn leidinggevende verder ben gesloopt. De bedrijfsarts achtte mij (ook na twee jaar, nog steeds) volledig arbeidsongeschikt.

  De WIA keuring welke ik ondervond bestond uit een gesprek met een keuringsarts van 40 min. en een gesprek met een arbeidsdeskundige van 45 min.
  Mijn beperkingen volgens de keuringarts werden door de arbeidskundige in zijn computer gestopt. Uit een aantal ingevoerde banen kwamen er voor mij een 6 tal functies uit welke voor mij, mijn restcapaciteit aangaf. Één van deze banen was telefonist/planner bij een woningbouwvereniging. Deze functie betrof het aannemen en het aanhoren van problemen van huurders en het inplannen van deze problemen. Kortom een stress baan waar ik niet voor ben opgeleid.
  Het uurloon van ondermeer deze functie werd gedeeld door het uurloon van mijn oude functie met het 2 jaar niet verhoogde salaris en zo ontstond mijn percentage van arbeidsongeschiktheid. Deze keuring methodiek is identiek aan de herkeuringsmethode van de WAO ‘ers.
  Met mijn leeftijd en burn-out word geen rekening gehouden en moet ik op termijn weer een volledige werkweek gaan werken, hoe dat weet niemand. In mijn oude functie kan ik niet meer terug keren, het zou ook te hoog zijn gegrepen, maar wat ik in de toekomst zou moeten gaan doen weet ik ook niet.
  De computer van het UWV geeft aan dat ik moet gaan werken.

  Ik ben nog steeds zéér gespannen en heb slaapproblemen, concentratie problemen, snel gestrest zijn, prikkelbaar, zenuwachtigheid, piekeren, wanhopig over de toekomst en niet in staat zijn om de kleinste dingen te volbrengen (stress).
  Met mijn inkomen ben ik er 42% op achteruit gegaan t.o.v. het salaris van jan.2004.

  Nogmaals dat u in de bress springt voor de WAO ‘ers is super. Het is echter zeer pijnlijk voor de mensen welke in de nieuwe WIA terecht zijn gekomen.
  Deze mensen vallen buiten schot, zij hebben te maken met een a-sociale wetgeving.
  Zij staan constant onder druk zoals de jaarlijkse of tussentijdse herkeuringen, de druk van de reïntegratie buro’s en de sollicitatie verplichtingen op banen waar voor zij niet eens zijn opgeleid of deze wel aan kunnen en ga maar zo voort.
  De WIA is zo opgesteld dat de mensen zo snel mogelijk aan het werk worden gejaagd, hoe is niet belangrijk, als ze maar niet meer op de lijst van het UWV voor komen en de reïntegratie buro’s hun premie kan opstrijken.
  Ik kan helaas niet anders stellen dan dat de door de Geus verzonnen en doorgedrukte nieuwe WIA een hel is voor de nieuwe arbeidsongeschikten. Het is een groep welke door de commotie van de WAO herkeuringen in de vergeet hoek dreigt te geraken.

  Vergeet ons alstublieft niet.

  WIA SLACHTOFFER

  Reactie door Adri — donderdag 22 maart 2007 @ 13.55 uur

 51. Nu in de krant : Reïntegratiebedrijven worden op dit moment doorgelicht op hun resultaten. Staatssecretaris Aboutaleb (Sociale Zaken) is niet tevreden over het succes dat zij behalen om mensen weer aan het werk te helpen.

  Reactie door Ben Koot — donderdag 22 maart 2007 @ 14.15 uur

 52. Oops. link vergeten

  Reactie door Ben Koot — donderdag 22 maart 2007 @ 14.16 uur

 53. VANDAAG OP http://WWW.NU.NL

  Donner

  De overheid kan volgens minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken geen barmhartige samaritaan zijn, ook niet voor herkeurde WAO’ers. Het beleid van de overheid moet in zijn ogen vooral rechtvaardig zijn en dat kan soms ook onbarmhartig uitpakken. “Maar overheden gaan dan ook niet naar de hemel”, aldus Donner donderdag in de Tweede Kamer.

  Maar de herkeurde WAO-er wel naar de hel !!!

  Reactie door Jan met de Pet — donderdag 22 maart 2007 @ 14.36 uur

 54. GANDALF Lord of the rings.

  Make it your day !!!Take it !!!!!!!!!
  Maar 60 jaar, beste JONGEN ,eigenlijk is het nog niets.
  Ik prefereer Tulomar Dew, Ierse whiskey, het snoepje van de week moet U echt eens proberen.
  Rond drie uur/half vier drink ik altijd mijn
  whiskey’tje,ik neem er een extra op Uw gezondheid.
  Houdt de kokers op de wind!!!
  Henk de Bruin/ 1/3 x ouder dan U/Recht van lijf en leden(zou dat aan die drankjes liggen???

  Enorme groet,veel geluk ook voor iedereen waar U van houdt

  Reactie door Henk de Bruin — donderdag 22 maart 2007 @ 15.07 uur

 55. WAO’ers die na herkeuring hun uitkering geheel of deels verliezen, kunnen voortaan maximaal twaalf maanden een aanvulling krijgen op hun inkomen. Tot dusver was dat maximaal zes maanden. De maatregel geldt zowel voor mensen die al een tegemoetkoming krijgen als voor nieuwe gevallen.

  Minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken heeft dat donderdag bekendgemaakt. De nieuwe regeling gaat vrijdag in. Ze werd al in het regeerakkoord aangekondigd.

  Om voor de aanvulling op het inkomen in aanmerking te komen, moet de herkeurde WAO’er wel meewerken aan het vinden van een baan. Een andere voorwaarde is dat hij geen recht heeft op een WW-uitkering, of dat die korter duurt dan twaalf maanden.

  Reactie door sinne Tolsma — donderdag 22 maart 2007 @ 15.47 uur

 56. Vandaag een tweede opinie van een tweede neuroloog per schrijven thuis gehad.Hier staat ondermeer in.
  (hetgeen een zeer invaliderende aandoening is) De rest van de brief is van dezelfde streking. Na de keuring een maand geleden ben ik van 80 a 100 procent naar plus minus 50 procent gekeurt. Inmidels ook 1 gesprek met de arbijtsdeskundige nu gehad, Ik kon haar evenwel niet volgen, was te moe en te waazich in mijn hooft van de pijn. Mijn vriendin die er nu gelukig bij was, werd ronduit onbeschoft behandeld.Ik heb toen uiteindelijk maar gezecht (het werd mij allemaal teveel)om te gaan.
  So gezecht so gedaan. Dit gesprek was vorige week. Ik weet op het momend niet wat ik nu voor vervolg stapen moet nemmen , maar ben er bang voor dat ik een atvocaat moet gaan zoeken. Ik geef me niet gewonen en ga tot het uiterste van mijn krachten om mijn gelijk uiteindelijk te halen.
  Ronald een ex pvda stemmer

  Reactie door Ronald — donderdag 22 maart 2007 @ 15.48 uur

 57. Om even de wind uit hun zeilen te halen; mensen hebben, hoe dan ook, altijd toegevoegde waarde, doen ertoe. Je moet dat ook positief zien , zeg ik tegen het CDA, helemaal juist. Als je eens wist wat de werkelijke facetten van een bedrijf waren, dan houd je al snel je mond dicht. Noem een werknemer maar een enviromentfactor, dat maakt voor de rest niet uit, maar geef ze dan ook te eten, en laat de mensen die de boel voor de gek houden, de wetgeving niet flessen.

  Werk met ons mee, dat scheelt misschien weer in productiviteit. Ik ken heel veel voorbeelden uit de geschiedenis die het ‘positief’ zagen. Gaat dat wederom gebeuren?

  Reactie door Bas Schoutsen — donderdag 22 maart 2007 @ 16.07 uur

 58. de pvda eb het cda en de cu en alle andere patijen haden hun achter ban zekker op geroepen niet te gaan
  om samen met de sp te demostreren tegen dit beleid
  of zijn er geen pvda,ers of cda,ers of cu,ers die in de wao zitten en vvd,ers natuurlijk niet
  die laaste zien liver de wao ,ers als goed kope arbeids krachten die ze nog verder uit kunnen buiten en het liefst zwart

  Reactie door theo — donderdag 22 maart 2007 @ 16.12 uur

 59. OVB Vissershavenstraat 41 Scheveningen Tel 070- 3502706.dit is wel een bond die aan wezig was woensdag in den haag ik ben er geen lid van maar heb wel even gesproken met een bestuurs lid van deze bond kan het fnv een voorbeeld aan nemen DIE HADDEN ZE BETER OP HET PODIUM KUNNEN ZETTEN MET HUN VERHAAL DAN DIE VAN HET FNV

  Reactie door theo — donderdag 22 maart 2007 @ 16.22 uur

 60. Zie even op WAOplein. Staat een reactie van Stop de Herkeuringen over het ‘zogenaamde’ SPfeestje.

  Reactie door Roodkapje — donderdag 22 maart 2007 @ 17.09 uur

 61. PvdA-Kamerlid Heerts zei woensdag dat er „met herkeuringen op zich niets mis is”. Na 4 jaar van mails, verhalen, enz., komt deze man met: er is niets mis mee!!! Hij weet donders goed wat er MIS is. Er is niets tegen een eerlijke herkeuring, maar met deze strenge regels kom je er dood nog niet door. En dat weet Heerts drommels goed. Conclusie: van de PvdA hoef je helemaal niets meer te verwachten, eerst was het: herkeuring terugdraaien en nu is er niets mis mee.

  Reactie door Henk — donderdag 22 maart 2007 @ 17.14 uur

 62. @53
  Typisch een uitspraak van een gelovige, ze nemen nooit verantwoording voor moorden of uitbuiting want dan komen ze in de hel.
  Afschuiven dus ,moorden uit de naam van god en uitbuiten namens koningin en vaderland.

  Reactie door De Hakker — donderdag 22 maart 2007 @ 17.35 uur

 63. Ziedend word je hiervan! Schandelijk hoe we in dit land met mensen om menen te moeten gaan.

  Reactie door J3roen — donderdag 22 maart 2007 @ 17.47 uur

 64. Dit kabinet zegt dat het vele malen sociaker wordt.
  Dan zullen ze die belachelijke grens van 45 moeten opgeven.
  Als je 40 bent en je hebt een terminale ziekte wordt je nog steeds opgeroepen voor een herkeuring.
  Als je bedenkt dat b.v. een alzheimerpatient na zo’n onzinnige herkeuring altijd meer zorg nodig heeft is de domheid van zo’n overheid direct duidelijk.
  Maar ook is er nog steeds de vraag waar blijft het recht op herkeuren bij een verkeerde keuring door een verkeerde diagnose, die later ook door de doktoren als verkeerd worden erkend.
  Het kan dus nog veel socialer als wat de regering nu pretendeerd.

  Reactie door H.v.Schijndel — donderdag 22 maart 2007 @ 18.34 uur

 65. @62

  Donner komt vast in de hel! en zolang duurt dat ook niet meer, hij zal toch ook wel tegen de zestig lopen niet.,

  dus PHD ., misschien nog 20 x 365 dagen ,als je geluk hebt., dus het aftellen is al aan de gang.,

  en waar je ook heen gaat, weet zeker dat je opgewacht wordt!

  misschien kun je nog roepen “kijk een paarse beer” om de aandacht af te leiden, maar dat zal je niet lang baten!

  Reactie door Gerrit — donderdag 22 maart 2007 @ 18.44 uur

 66. Ik wil toch nog even iets toevoegen.
  Ik wil alle SP leden die so hard hun best doen om ons bij te staan, hartelijk danken voor hun inzet. Het gevoel dat er toch nog mensen zijn in dit land die zich wel iets aantreken van de zwakere mens in deze maatschapij. Ja dit doet mij goed en geeft mij toch nog vertrauwen in de toekomst.Er zijn veele mensen die in het verleden toch nog op de pvda hebben gestemt. Er zullen er nog veelen de overstap maken naar de SP.

  Reactie door Ronald — donderdag 22 maart 2007 @ 19.12 uur

 67. HIEP HIEP HOERAAAA!!!

  Gandalf is jarig!
  Lieve Gandalf nog een hele fijne verjaardagsavond en PROOST op jouw levensgeluk.

  Reactie door Gloria — donderdag 22 maart 2007 @ 19.31 uur

 68. UWV als ik er aan denk word ik alweer kwaad.

  Reactie door Wiely — donderdag 22 maart 2007 @ 19.35 uur

 69. Jammer dat ik er te laat achter kwam, anders was ik er wel bij.
  Ik ben zo WAO die net voor de officiele invoer van de nieuwe herkeuring is gekeurd. Wat ik toen mee maakten, daar heb ik nu nog problemen mee. Traumatische ervaring was het voor mij.
  Gelukkig ben ik weer gezond en heb ik een full-time baan, maar dat kom niet door de herkeuring.

  Reactie door WAO(ex-) — donderdag 22 maart 2007 @ 19.46 uur

 70. Gandalf gefeliciteerd!!

  Paul sterkte!!

  Reactie door kitje — donderdag 22 maart 2007 @ 20.01 uur

 71. Gandalf

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag, ik reageer wel een beetje laat maar laat dan toch deze avond jou avond zijn met al je dierbaren om je heen.

  Proost en nog vele jaren in goede gezondheid.

  Reactie door Pool — donderdag 22 maart 2007 @ 20.27 uur

 72. Schande ! Na een ongeluk, in 1999 zijn 2 tussenwerfelschijven verschoven. Ik liep krom en sta nog steeds soms 4 cm uit het lood.

  Eindelijk na 2 jaar werd ik serieus genomen toen ik bij het gak/uwv kwam binnenkruipen. na 2 maal een mri scan 2000 en 2002 was het ook duidelijk wat ik had.

  Maar opeens na 3 maal bukken bij een uwv arts ben ik wonderbaarlijk genezen !! mooi verhaal,

  Dan komt er een nog mooier iets! het Reintegratieburo. het elkaar toespelen van subsidie en premie’s van vriendjes van het UWV.

  En wat doen die ????????? na een duidelijke afspraak van 15 a 20 uur beginnen, komen ze met baantjes van 38 a 40 uur.

  Dan maar wat proberen via een uitzendburo, meestal (kut) baantjes in de avond of nacht.

  Maar kijk uit ! als blijkt dat je wat uren werkt ! voor en nog lager brutto uurloon. en nog 5 x 47,50 kosten aan een choropractie. ga je erop achteruit!.

  De afspraak was 6 maanden proberen of evt na 3 jaar nog terug in de WAO. en wat blijkt. opeens binnen die 6 maanden ( weer komen ze hen afspraak niet na) is er sprake van de WW in. ?

  van magazijnchef tot in-verkoop voor firma’s wordt je gekeleineerd dat je eigenlijk niets ben.

  Dan maar heftruck rijden. heb ik 4 jaar gedaan. Nee, dat mag niet meer, moet je een EVO voor hebben. Ok omscholing dan maar. 2000 euro en je hebt een EVO. Nee vindt het UWV. eerst een vaste baan en dan een omschooling. Nee zeg de baas die me wou hebben Eerst die EVO anders krijgen we last met de arbeidsinspectie. daar sta je dan ?

  ik stop ermee, want ik wordt heel kwaad nu. en er is nog veel meer aan de gang.

  Waar het om gaat beste lezers. ( ik hoop dat de SP dit verhaal ook aan JP laat lezen en ook aan Wouter draaikont Bos.).
  Heel simpel. als blijkt dat je als is het maar 3 of 8 uur per week kan werken, dat ze dan een stukje WAO afpakken van je. het lieft helemaal of net genoeg dat je in de bijstand komt.

  En vindt dan maar een baan als je 50 bent. ervaring genoeg hoor! maar te oud en te duur.

  Geen 2000 euro voor een omschooling voor een EVO (heftruckdiploma) wel 10.000 euro voor een reintegratieburo. die geen fuck doet en met baantje van 40 uur komt. of tonnen voor de oorlog in Irak of meer.

  Mijn WAO is nu nog 850 netto. maar of dat zo blijft ?

  Reactie door Ron — donderdag 22 maart 2007 @ 20.48 uur

 73. Gandalf !

  nog vele jaren ! gefeliciflapsteerd!

  Reactie door iew — donderdag 22 maart 2007 @ 21.36 uur

 74. Ook namens mij van harte Gandalf!!

  Reactie door Sjaak — donderdag 22 maart 2007 @ 23.05 uur

 75. , als die mensen die nu vanaf 1 julie 2004 45 jaar zijn, en niet meer strenger gekeurd worden ,
  Hoe zit dat dan over een jaar, dan zijn de mensen die een jaar te laat geboren zijn ,ook van die leeftijd,
  of wanneer we nog een jaar verder zijn, enz:

  ik snap het niet

  is het zo dat er nu geen werk is voor mensen van die leeftijd ,maar volgend jaar wel.
  en het jaar daarop enz:

  ik zou wel wat duidelijk heid willen hoe de regering dat denkt op te lossen,

  werkgevers willen geen zieke mensen.
  zelf niet voor brugbanen,

  Reactie door jj — donderdag 22 maart 2007 @ 23.28 uur

 76. Als ik nu alle reacties zo lees, dan wil ik al die WAO’ers met hun persoonlijke verhalen graag een hart onder de riem steken!
  Allemaal heel veel sterkte toegewenst en jullie zijn het beste bewijs voor de keuzes die de SP maakt en gemaakt heeft. De PvdA “ziet” dat blijkbaar anders en natuurlijk kan je ook zo redeneren..”Stel, je hebt 100 probleemgevallen en door in dit kabinet te gaan zitten kan je voor 10 mensen echt iets doen..Dat zal best, dat is mooi! Maar door die keuze heb je wel 90 mensen een rad voor ogen gedraaid, bedrogen, valse beloftes gedaan en (misschien wel definitief) afgeschreven! Hoe gaat de PvdA dit aan die 90 mensen uitleggen?? Daar zou ik graag het antwoord op willen hebben..!!

  Off topic
  Gandalf, ondanks dat je nu 60 jaar en 1 dag bent, mijn hartelijke felicitaties en dat je nog maar lang op dit log actief mag blijven!

  Reactie door ToN — vrijdag 23 maart 2007 @ 0.24 uur

 77. Van harte gefeliciteerd Met je verjaardag.
  Je hebt een mijlpaal bereikt.
  Ik wens je nog vele jaren in goede gezondheid

  Reactie door tineke — vrijdag 23 maart 2007 @ 0.31 uur

 78. Groetjes aan Els, Luciano, Mariëtte, allen en de SP, die naar den Haag zijn gegaan om zich in te zetten en hun stem te verheffen naar het Nederlandse Volk en “vertegenwoordiging”, over het bizarre beleid van de bewindslieden en uitvoerders ( regering, UWV ), die koste wat het kost niets willen zien en horen en zich verbergen achter ontkenning en straks aan hun vrouwen, kinderen en iedereen zullen zeggen, wanneer er door deze vol afschuw naar wordt gevraagd “Ich habe es nicht gewusst”, anders had ik het wel voorkomen, en “Befehl ist Befehl”, ik kon niet anders, mijn baas had me afgeschoten (op straat gezet).
  De geschiedenis herhaalt zich.
  Maar net als toen worden nu ook weer in het ondersteunen en elkaar steunen van en door mensen in nood, de meest waardevolle en prachtige menselijke eigenschappen in mensen naar bovengehaald. waarvan de veroorzakers van die nood alleen maar kunnen dromen.

  Reactie door SPad — vrijdag 23 maart 2007 @ 1.09 uur

 79. @72 Ron, ik vind het afschuwelijk voor je en
  ook ik heb destijds de schitterende, pijnver-
  lichtende behandelingen van de chiropractor
  zelf moeten betalen. Maar met versleten rug-
  wervels is het elke keer opnieuw het in po-
  sitie brengen van die wervels en verkeerd
  van een stoep afstappen kan een mens dan al
  doen ‘gillen’ van de pijn. Vele bewegingen,
  incl. tillen, moeten niét of ánders, maar ook
  juist dat af en toe even ‘gestrekt’, liggend
  ontspannen is de enige manier om de ellende
  toch wat te beperken. Op het moment dat je
  denkt dat het wel éven heel erg goed gaat, is
  er prompt daarna weer de kater van toch weer
  opnieuw een ‘beknelling’ soms gepaard gaande
  met helse pijnen die mensen soms inderdaad in
  een kronkel doen liggen, totdat er afdoende
  hulp is geboden door bijv. evt. de dichtst
  in de buurt wonende manuele therapeut!
  Dat 3 x bukken is heel soms mogelijk, maar
  wordt doorgaans ‘uit het zicht zijnde’ dan
  elders op de dag áfgestraft met weer een
  nieuwe beknelling, waarwij je soms je hand
  niet eens midden op je rug (taille) kunt leg-
  gen of bij het bewegen van de nek het in je
  stuitje voelt kraken! Chiropractoren maken
  grote röntgenfoto’s en geven ook exact aan
  wat zij wel en niet kunnen verhelpen, bere-
  kenen ook de plaatsen van behandeling en zijn
  vaak wonderdokters en betreuren het dan ook
  regelmatig dat orthopedisch chirurgen soms
  al hadden geopereerd, waardoor op de lange
  termijn de patiënt nog slechter af was, door
  te veel littekenweefsel en de chiropractor
  de plek niet meer optimaal kan behandelen.
  Deze takken van behandeling zouden wat inten-
  siever en vreedzamer kunnen samenwerken t.b.v. de patiënt, maar wie weet is dat in-
  middels hier en daar wat verbeterd!
  Dat ‘werken buiten de deur’ is vaak niet meer
  mogelijk, en weet men vaak ook met de grootste moeite zichzelf ‘thuis’ in balans te
  houden. Neem althans voor jezelf in ieder ge-
  val één begeleider mee naar dit soort onder-
  zoeken en gesprekken als jouw getuige!
  Sterkte en met hartelijke groet, Madelief!

  Reactie door Madelief — vrijdag 23 maart 2007 @ 4.48 uur

 80. Off topic.
  Lisette, Madelief, Irma, Bijdehandje, Gerrit, Henk de Bruin, Gloria, kitje ,Pool ,Iew, Sjaak, Tineke,( ik hoop dat ik niemand heb over geslagen)

  Hartelijk dank voor jullie wensen. Door zoveel belangstelling begint mijn hoofd al aardig op een “tomaat” te lijken.:)

  Zo, back to normal, we pakken de draad weer op.

  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Gandalf — vrijdag 23 maart 2007 @ 7.03 uur

 81. @72 Ron,

  Wel je bent inmiddels 50 dus geen keuring volgens de nieuwe onmenselijke regels. Maar de regel zullen ze bij het UWV ook wel kwijt zijn zoals zoveel dingen die daar verdwijnen.
  UWV(kuch terroristen) Zum Kotzen.

  Reactie door Lisette — vrijdag 23 maart 2007 @ 7.28 uur

 82. [...] This problem is not going to go away here in Holland and the SP is also not going to go away. It is time to take a serious look at the criteria that is being used to evaluate the disabled. Changing a persons status from disabled to abled in a one hour session is creating a whole set of problems to which there are no solutions. (SP) [...]

  Pingback door Stop de Herkeuringen « Happenings — vrijdag 23 maart 2007 @ 10.20 uur

 83. Dat mensen van 48 en ouder worden ontzien is NIET waar!Ik ben 51 en ben ook herkeurd(in december2003)je raad het al….van 80-100 naar 15-25% en dat was de uitslag in januarie 2004.Kort en bondig ik ben sinds 2 jaar en 3 mnd. aan het wachten op een oproep van de Centrale Raad van Beroep na uitspraak van een “gewone” rechter,die natuurlijk hun vinger in dat zelfde potje heeft als het UWV,wat ZIJ zeggen is waar.De rapporten van al mijn specialisten zijn dus gewoon wc-papier.De meeste dagen zie ik het echt niet meer zitten en zou ik het bijltje er bij neer willen gooien,maar aan de andere kant heb ik NIKS meer te verliezen ze hebben me alles al afgepakt.Ze roepen nu wel dat het terug gedraaid gaat worden voor deze groep maar wanneer?En waarom niet voor iedereen die zo’n zogenaamde keuring heeft ondergaan?Iedereen houdt een slag om de arm als je het vraagt weet zoals gewoonlijk er weer niet het fijne van.Het wordt tijd dat er wat gebeurd want als het zo doorgaat ga ik gewoonweg dood met het fooitje waar ik op overleef.Ik had een fooitje van 250 euro tot afgelopen July en nu heb ik bijna 700(dus bijna 4 jaar kreperen met 250).Met dit bedrag bouw je alleen maar schulden op want je moet eerst aan je verplichtingen voldoen oftewel,je huur je gas,je licht,je water,telefoon en nog meer van dat soort “verplichtingen”.Na aftrek daarvan heb ik per week nog 25 euro om van te “leven” oftewel overleven.Mijn leven is niks anders meer dan een opeenstapeling van ellende.(en rekeningen)Door al die ellende kan ik niet meer bij mijn man zijn en hij niet meer bij mij,waarom?Omdat hij turks is.Door dat geldgebrek kon ik me geen nieuw visum permiteren en ben ik nu dus voor 5 jaar verbannen uit Turkije.(of een boete van meer dan 3500euro)Met mijn “inkomen” mag ik geen aanvraag indienen voor een visum voor hem want dan moet je 120% v.d.bijstandsnorm hebben(1318 euro)Dus reken maar uit oftewel “mission impossible”!!!Hoe bedoel je heeft het UWV mijn leven verwoest en het kleine beetje moed dat ik had????En ALS ooit nog eens die doofpot opengaat over alle rottigheid(lees corruptie e.d) die ze hebben uitgevreten,berg je dan maar want DIE stank is echt te groot voor woorden!Maar schijnbaar durft niemand het meer aan,nadat die verzekeringsarts Theunissen weggeterroriseerd is bij het UWV in Alkmaar.IK WOU DAT IK GEZOND WAS,dan had ik al deze ellende nooit gehad….maar ja wie wil er niet gezond zijn?Iedereen heel veel sterkte gewenst,OOK degene die NU nog NIETS mankeert want je zult het zeker nodig hebben.Joke

  Reactie door Joke — vrijdag 23 maart 2007 @ 10.45 uur

 84. Aanvullingen geven voor de mensen die uit de WAO geschopt zijn lost het probleem niet op.

  Het probleem is dat men goed gekeurd worden ter wijl ze niet kunnen werken. Dat is het probleem en daar zouden ze wel eens naar moeten kijken.

  Al die andere gesprekken gaan allemaal rondt het probleem heen.

  Reactie door Paula — vrijdag 23 maart 2007 @ 10.58 uur

 85. Allereerst heel goed dat er een dergelijke actie was. Jammer van de lage opkomst. Maar dit is natuurlijk ook wel verklaarbaar. Mensen met WAO hebben dat (in het algemeen) niet voor niets; ze zijn ziek!.. Dat is in veel gevallen lastig protesteren.

  Het fenomeen herkeuringen is ook geen medisch verhaal, want medisch gezien, is er met de mensen die het betreft vaak helemaal niets veranderd! En toch… van de 80%-100% afgeschat naar volledig goedgekeurd!..
  Wonderlijk!..

  Wonderlijke wereld…

  Reactie door Liesje — vrijdag 23 maart 2007 @ 13.26 uur

 86. De PVDA is niet beter dan de andere partijen.
  Andere belangen spelen nu een rol,en dan zien we Wouter Bos in zijn ziel.
  Dat de PVDA achterban dit pikt daar kan ik niet bij.
  Als je ziet hoe hij net als de SP voor sociaal beleid was,onbegrijpelijk,onbetrouwbaar.
  En de CU,stilte,niks dan stilte,gelaten gaan ze mee met dit asociaal en onchristelijk verhaal.

  Reactie door hans feddema — vrijdag 23 maart 2007 @ 13.27 uur

 87. We mogen niet geheel worden uitgeleverd aan de markt. Immers veel markten bestaan (nog) niet, monetair-economisch gezien maar wel spiritueel intrinsiek. Lang niet alle waarden zijn in geld uit te drukken en die zullen we dus verliezen.
  Europa maakt een grote fout wanneer het de werkelijkheid door de bril van alleen economen beschouwd. Het zal zijn specifieke karakter verliezen en niet meer dan een Amerikaanse supermarkt worden. Wel lekker materialistisch maar zonder enige cultuur en met grote aantallen armen en kleine clubjes rijke kapitalisten.
  Echter vóór die tijd zal sociale onrust tot instabiliteit leiden waardoor indirect ook de supermarkt kapot zal gaan. Dan is het tijd voor de gouden zwarte handel zoals tijdens W.O. II.
  Dat willen we toch niet?

  Reactie door L'écologiste — vrijdag 23 maart 2007 @ 13.58 uur

 88. Toch ook een positieve reactie over de herkeuringen:

  Ik werd eerder deze week opgebeld door de keuringsarts van het UWV.
  Deze deelde mij mede dat hij een stapel dossiers op zijn buro had, waar geen wijzigingen in de situatie werden verwacht.
  Hij informeerde kort naar eventuele wijzigingen, en concludeerde daarna dat mijn wajong voor de komende vijf jaar ongewijzigd werd voortgezet.

  Ik hoef dus zelfs niet naar het UWV toe te gaan voor de herkeuring.
  Het zal niet in alle gevallen zo soepel verlopen, maar ik vind het toch ook vermeldenswaardig dat het UWV hier goed werk levert.

  Reactie door Jascha — vrijdag 23 maart 2007 @ 15.20 uur

 89. @88 Jascha,

  Hoe oud bent u dan ?

  Reactie door Lisette — vrijdag 23 maart 2007 @ 15.57 uur

 90. 88.Jascha

  Wij hebben exact het tegengestelde meegemaakt. Er waren geen wijzingen en derhalve werd mijn man ineens van 100% afgekeurd 60 tot 80% afgekeurd. Dit op schriftelijke vragen.

  Joke 83.

  Dit was bedoeld als een controle na 5 jaar maar gemeten naar de nieuwe standaard, valt dus officieel niet onder de genoemde herkeuringen denk ik maar zijn gezien de normen en Lourdes niet anders.
  Deze groep dreigt vergeten te worden óók bij de SP.

  Reactie door Henny — vrijdag 23 maart 2007 @ 16.02 uur

 91. Als ik sommige persoonlijke verhalen lees dan vind ik dat sommige instanties niet fair handelen, we hebben het wel over mensen. Echter lees ik ook dat er mensen zijn die niet willen werken omdat ze het werk niet aanstaat of s’nachts is, dus is het geen kwestie van niet kunnen maar is het niet willen.
  Moet je niet trots zijn als je werkt en geen uitkering nodig hebt..? Of het nou bij de AH of de plantsoenendienst is, elk werk is eerzaam werk..!

  Reactie door ivo — vrijdag 23 maart 2007 @ 17.15 uur

 92. Deze herkeuringen zijn niet van vandaag, het gebeurt al vele jaren. Ik ben ruim vijf jaar gepensioneerd en was daarvoor 23 jaar werkleider in de Sociale Werkvoorziening. Wie daar werkt, zit er meestal niet voor z’n zweetvoeten. Toch werden ook verschillende werknemers op mijn afdeling opgeroepen voor een herkeuring. Nou ja, keuring? Ze moesten daar een paar vragen beantwoorden, er werd even met een stethoscoop naar het hart geluisterd en de bloeddruk werd opgenomen. In minder dan een kwartier stond men weer buiten. Mét een sollicitatieplicht voor functies als: telefonist, loempiavouwer, stadswacht, werken in de lipstickfabriek, enz. enz. Gelukkig kan ik geen voorbeeld noemen van iemand, die op deze manier van m’n afdeling is verdwenen.

  Reactie door Henk Kuipers — vrijdag 23 maart 2007 @ 17.15 uur

 93. @87 Wanneer EQ en IQ naar waarden worden beoordeeld, heb ik weer kans op de arbeidsmarkt.

  Reactie door Roodkapje — vrijdag 23 maart 2007 @ 17.22 uur

 94. het kan niet zo zijn,ook niet na een lichamelijk onderzoek,of een schriftelijk danwel telefonische controle,dat bv iemand met een hernia teruggezet word in procenten.

  er zijn namelijk ziektes en kwalen die alleen nog maar verergeren ipv genezen of minder erg worden.

  als men deze kwalen/ziektes dus terugzet in percentage is men naar mijn mening illegaal bezig!

  verregaande slijtage bv,word NOOIT meer heel!
  daarom is het zelfs niet relevant of het een geregistreerde keuringsarts of een kwakzalver is die keurt.

  de keuringen op zich zijn gewoon fout!
  een keuringsarts die geen medisch rapport opvraagt bij de desbetreffende en behandelend arts/specialist, KAN dus gewoon niet keuren.
  natte vingerwerk met als doel de mensen uit de WAO te werken is in mijn ogen op deze manier ILLEGAAL !

  Reactie door iew — vrijdag 23 maart 2007 @ 17.22 uur

 95. Ben woensdag ook naar de protest actie geweest, op mijn tandvlees, en ben nu voor het eerst mijn bed uit sindsdien. Was bijna ook niet gegaan, omdat ik het gewaagd had voor het eerst in jaren mijn verjaardag te vieren, waarna mijn lijf het liet afweten en ik dus dacht niet naar de actie te kunnen gaan. Maar als iedereen zo denkt, komt er niemand, dacht ik. En helaas waren er ook niet zoveel mensen, maar heel begrijpelijk, want je zit niet voor niks in de WAO.
  Bij thuiskomst vond ik een ‘leuke’ verrassing op de mat. De oproep vd arb desk. Alleen jammer dat ik nog geen beschikking vd keuringsarts had mogen vernemen. Die kreeg ik vandaag en ik mag weer 20 u aan het werk, wat ik gráág zou willen in een leuke baan, met leuke collega’s en een leuk salaris, als ik het zou kunnen. Als je terugleest in zo’n keuringsrapport lees je bar weinig terug van wat je verteld hebt, en wat de info vd specialisten aangeeft. Er staat gewoon precies het tegenover gestelde. Ik wou dat het zo was met mij zoals het daar staat. Wat zouden ik en mijn gezin daar gelukkig mee zijn! Ik heb wat dat betreft niet voor niets geprotesteerd -in de zin van: opkomen voor mijn situatie en die van velen met mij-, maar helaas is het voor niets, want de regering luistert hier toch niet naar (fijn dat Jan Marijnissen hier stond, dat was een oppeppertje), die blijven elkaar op de borst en elkaars schouders kloppen vanwege de prachtig behaalde bezuinigingscijfers. Voor het gruwelijk grote leed erachter sluiten ze de oren en de ogen. En dat is mooi makkelijk.

  Reactie door Marly — vrijdag 23 maart 2007 @ 18.19 uur

 96. Het probleem is ook nog eens dat er zo dom over wordt gediscussieerd, zeker ook door veel 2e kamer leden. Zoals gisteren de vice voorzitter van de CDA-fractie. Wat een dom mens zeg. Er wordt maar steeds gezegd dat de werkgevers meer moeten doen. Nu ben ik een kleine werkgever en ik HEB iemand in dienst die deels in de WAO zat omdat ze echt geen 40 uur per week meer kon en kan werken. Na de herkeuring wordt ze weer geschikt geacht om volledig te werken. Natuurlijk wil ik haar best wel weer 40 uur laten werken, graag zelfs. Maar ik bied dat niet aan omdat ik weet dat 40 uur per week werken haar lichaam kapot zou maken.

  Ik zou haast zeggen, oproep aan iedereen die met de stem-enquetes mee doet: zeg dat je op de PvdA zou gaan stemmen. Over een jaartje krijgen ze dan zoveel moed, dat ze de regering laten vallen. En dan stemmen we natuurlijk gewoon met z’n allen weer op Jan.

  Reactie door Herman — vrijdag 23 maart 2007 @ 18.28 uur

 97. Dit is me verdomme wer ondgaan!!!
  Als ik beter opo had geled was ik er zéker bij geweest!!
  Het heft bij mij ff geduurd maar ik moet er nu ook aan geloven, ik wacht op dit momend op en oproepvan mijn keuringsarts.
  Mijn arbeidsdeskundige heeft me verteld dat ik binnenkort opgeroepen word.

  Mijn leftijd is 27 jaar en ik zit nu 9 jaar in de WAO omdat ik ADHD heb en helaas laag geschoold ben.
  Ik heb ff gen zin om mer erover te vertellen wand dan kunnen we nog wel ff….

  Reactie door Sijtske — vrijdag 23 maart 2007 @ 18.28 uur

 98. Wie is dat WA-Jong meisje en hoe komt het dat zíj in de wao zit?
  Ik ben nl óók en WA-Jong-er…

  Reactie door Sijtske — vrijdag 23 maart 2007 @ 18.34 uur

 99. eerst gerschreven, toen gelezen en tóen geluisterd (das dus de rede dat ik in de WAO zit, ADHD.
  En ik zou héél graag in contact willen komen met de 2 meiden die in de reportage zich voorstelde als WA-Jongers, ik herken zóveel in jullie en ik zit met precies hetzelfde.
  Misschien kunnen we wat….

  Ik hoor het gráág!

  Reactie door Sijtske — vrijdag 23 maart 2007 @ 18.47 uur

 100. helaas kon ik niet bij deze demonstratie zijn, maar ook ik zit bij het UVW.
  Ik zit er al in vanaf mijn 18e jaar ivm psychische klachten.
  Hierdoor heb ik ook totaal geen opleiding.
  Ook heb ik de zorg voor 2 lieve meiden van 4 en 7 jaar, ik zou mij geen raad weten als ik weer moest gaan werken. Nu is het gelukkig nog niet aan de orde, maar wie weet in de toekomst?
  Ik hoop dat deze aktie helpt!!
  misschien een tip: kunnen we hier ook niet voor tekenen? Des te sterker jullie staan.
  @herman… lijkt me een hele goede aktie, maar ik denk (en hoop)dat deze regering zowiezo al niet lang gaat regeren…
  Volgende keer als we naar de stembus gaan, is SP toch al groter als PvdA. het word tijd voor grote veranderingen in nederland, zodat we hopelijk weer trots op ons kikkerlandje kunnen zijn, en ons niet doodschamen en ergeren om nederlander te zijn.
  SP zet hem op!! En luister niet naar alle kritiek die jullie over je heen krijgen!

  Reactie door Jeannette — vrijdag 23 maart 2007 @ 18.56 uur

 101. Ben enorm blij dat er tenminste een partij is die knokt voor deze mensen. Het is gewoon schandalig dat een grote groep mensen zo honds behandeld wordt.Ik kan er over meepraten ben zelf 80 tot 100% afgekeurd en kan echt niet meer, simuleer dus niets. Ze hebben al zoveel te verduren. Worden afgeschreven, verliezen contacten, gaan er in hun portemonnee flink op achteruit, moeten aan de andere kant enorm veel kosten maken vanwege ziekte of handicap. Ze brengen geen geld meer in het laatje dus belanden aan de zijkant van alles. Dan krijg je nog van die blaadjes van het UWV in de bus met lijkt wel bekeerverhalen, over hoe goed het is voor arbeidsongeschikten om toch maar weer iets anders te gaan doen, een eigen bedrijf of zo.Het lijkt wel of een uitkering hebben ( en verdiend) wordt beschouwd als iets vies. Laat ze dus niet vallen Jan. Ze hebben iemand nodig die hun stem vertolkt

  Reactie door henny — vrijdag 23 maart 2007 @ 20.22 uur

 102. Veel lof voor alle mensen die aan deze demonstratie een gezicht hebben gegeven. Ik kon helaas niet van de partij zijn door persoonlijke omstandigheden. Wat ik nog steeds niet begrijp is het volgende:
  Jullie hebben het telkens over Zeker, voor mensen boven de 45 (peildatum 1 juli 2004) is er nu lucht! Welke lucht? Ik val onder deze leeftijdsgroep maar mijn WAO uitkering is gestopt, moet solliciteren, heb nog geen zicht op WW, maar moet wel aan reintegratie meewerken. Dus…………hoezo lucht??
  Graag een reactie?

  Reactie door 4Give — vrijdag 23 maart 2007 @ 20.28 uur

 103. Ik hoop van ganser harte dat al die gereformeerde ouderlingen, onder wiens verantwoordelijkheid al dit leed en alle die ellende over grote groepen mensen in onze samenleving is afgeroepen, binnenkort genadeloos zullen worden ontmaskerd (steun Reporter en de komende SP actie inzake de waarheid over Irak). JPB zit er nota bene nu weer/nog ! Laten we SAMEN optrekken om eindelijk van deze man af te komen !!!

  Reactie door Gerart — vrijdag 23 maart 2007 @ 20.37 uur

 104. @102 4Give,

  Lucht als in niet elk jaar op hoeven draven (soms meer keer) maar, maar één keer per vijf jaar.

  Reactie door Lisette — vrijdag 23 maart 2007 @ 21.53 uur

 105. De (her)keuringen zijn een wassen neus. Ik zie het aan mijn vroegere buurman. De carioloog heeft een lekke hartklep vastgesteld, maar volgens de keuringsarts was dit na een jaar vanzelf over gegaan (een wonder, een ongelovig mens toch nog genezen). Grote onzin natuurlijk, vant zijn hart is nog steeds zo lek als een mandje. Okk heeft hij een second-opinon achter de rug, gedaan door een arts die door de eerste keuringsarts was opgeleid. Zijn reactie: Ik kan mijn lerares niet afvallen, dus u bent genezen. De buurman heeft ook nog last van chronisch ecxzeem (droge huid volgens Dr X) en artrose (moet je gewoon meer bewegen, is de reactie van Dr X) Een beroep hiertegen heeft weinig zin, omdat zodra je beroep aantekend je uitkering wordt stopgezet, en het wel 2 jaar kan gaan duren voordat je klaar bent…. Mijn vroegere buurman heeft zelf geen internet, maar dit is wel zijn verhaal, hij soliciteert naar allerlei banen, en als hij voor een gesprek moet komen zegt hij altijd wat hem mankeerd, hetgeen de reactie ontlokt van U zou eigenlijk in de WAO moeten zitten…. Niet dus……

  Reactie door Paul Posthuma — zaterdag 24 maart 2007 @ 0.08 uur

 106. @Marly 18.19u
  Lieve Marly, ik heb nog een baan en daar prijs ik mij gelukkig mee! Maar ik snap je zo goed..Ik kan alleen maar zeggen, ik ben supersterk en kan echt bergen verzetten! En ik ben ook echt van plan om (samen met SP) die bergen te verzetten..Daar gaan we samen met elkaar gewoon voor! Ik ben er echt zeker van dat het ons ook gaat lukken, niemand kan ons tegenhouden!! Ik hoop dat je daar jouw moed en kracht uit kunt putten, vertrouw op ons en heus..Dan komt het allemaal goed!

  Reactie door ToN — zaterdag 24 maart 2007 @ 0.45 uur

 107. sorry,we kunnen wel blijven mopperen [en dit
  woord dekt de lading niet,maar is uit respect voor "collega's " in het ziek zijn
  zo geschreven]maar uiteindelijk zetten we nog steeds dat zootje onbenul ZELF in het blauwe pluche.waneer stemmen de mensen nu eens massaal op de sp ? als ik vanwege reincarnatie nog eens terugkom op deze aard met kloot…… dan liever als hondje, schoothondje… zo eentje met een dierenarts elke dag een lekker blik,aaitjes en knuffels en op dde koop toe, een eigen politieke partij! hoezoo hondeleven?

  Reactie door marga meijer — zaterdag 24 maart 2007 @ 1.12 uur

 108. Ik ben niet naar Den Haag gegaan. Geen fut meer over. Ik ben arbeidsongschikt geraakt door RSI, na herkeuring weer volledig arbeidsgeschikt! Afgelopen jaren telskens weer aan het werk met tijdelijke contracten, solliciteer me suf en kreeg vorige week deze afwijzing:
  We hebben ingeschat dat het werk en de werkomstandigheden mogelijk niet ideaal voor jou zullen zijn, gelet op je rsi-kwetsbaarheid. Weliswaar zal zo veel als mogelijk afwisseling in het werk georganiseerd worden, maar garanderen kunnen we
  dat niet.
  Overigens een leuk gesprek en aardige mensen, maar …..

  Reactie door Lily — zaterdag 24 maart 2007 @ 8.47 uur

 109. Zoals de ombudsman zei Mensen waren en zijn maar nummers voor de politiek. Je past altijd wel ergens in een percentage.

  Reactie door Henny — zaterdag 24 maart 2007 @ 9.04 uur

 110. hoi mijn naam is nina en mijn moeder heeft een soorgelijke situatie gehad en helaas ik ook. ik heb al vanaf mijn 7e borderline en heel veel verschillende soorten werk gehad en in 2001 kwam ik in de ziektewet en werd gekeurd en werd dus 12% afgekeurd. ik heb het weer geprobeerd en kwam toch weer in de ziektewet terecht. sinds die tijd zit ik thuis. ik voel me klote onder de situatie want nu moet ik ook van 30euro pw leven omdat ik niet rood mag staan bij de hulpverlening, is daar niets tegen te doen? daar moet toch ook een potje voor zijn? HELP. groetjes nina

  Reactie door nina — zaterdag 24 maart 2007 @ 9.34 uur

 111. Tja,voor zichzelf een flinke loonsverbetering (voor kwaliteit in de kamer) en dat geld moet ergens vandaan komen.Makkelijk toch zo,keuren die hap en afromen, klopt het uitgave patroon van onze volksvertegenwoordigers ook weer.Het wordt tijd dat de sp eens goed uitzoekt wat een ambtenaar per uur kost en er daadwerkelijk voor doet(wordt schrikken).Het versterkende effect van deze loonsverbetering zal landelijk doorzetten,tja en dat uitgavepatroon zal verantwoord moeten worden,dus wao ers pech is een mooi woord.Lang leve het CDA regime.Bedankt.

  Reactie door jos1 — zaterdag 24 maart 2007 @ 12.19 uur

 112. Zoals de ombudsman zei Mensen waren en zijn maar nummers voor de politiek. Je past altijd wel ergens in een percentage.

  Henny 109…..dat we een nummer zijn is al jaren zo,maar dat ze het SOFI nummer nu “omgedoopt” hebben in BSN.Ik vind dit toch wel een wrange woordkeuze hoor,Burger Service Nummer,welke service,waar?En voor WIE?

  Reactie door Joke — zaterdag 24 maart 2007 @ 12.48 uur

 113. wat moet er gebeuren voordat men de ogen opent?

  wacht men op het moment dat iemand er niet meer voor kiest om voor de trein te springen,maar met een zelfmoordactie een paar ministers meesleurt op het binnenhof?

  of totdat medewerkers van bv het UWV of sociale zaken het slachtoffer worden van iemand die het echt niet meer ziet zitten en door het lint gaat?

  men denkt dat men onschendbaar is en houd geen enkele rekening met de risico’s en de onvoorspelbaarheid die kunnen gaan ontstaan vanwege dit beleid.

  een kat in het nauw maakt rare sprongen…

  Reactie door iew — zaterdag 24 maart 2007 @ 12.51 uur

 114. Effe wat anders,nu we het toch over geld hebben.Check deze link eens,kun je zien wat Bak Ellende per dag,week,maand,jaar vangt.Mag ik even een emmertje?
  http://msn.loonwijzer.nl/main/salarischeck/politiekekoninklijkevipsalarischeck

  Reactie door Joke — zaterdag 24 maart 2007 @ 13.31 uur

 115. Beste mensen,

  Allereerst dank ik hiermede alle mensen die deze week geprotesteerd hebben tegen de onrechtvaardige herkeuringen.

  In de reacties stond dat er helaas maar weinig opkomst was. Ik vind dat heel begrijpelijk.
  Als je al ziek bent is het extra moeilijk je eigen strijd te voeren. Ik vind dat daar misbruik van wordt gemaakt. Argumenten van je kunt in beroep gaan, gaan gewoon voor vele mensen niet op omdat ze daarvoor gewoon te ziek zijn of te weinig kracht, geld, lichamelijke c.q. geestelijke mogelijkheden hebben.

  Immers als je het met een beslissing niet eens bent beland je in een berg haast ondoorkoombare dossiers. Daar is moeilijk doorheen te breken en zeker als je al ziek bent behoort het veelal niet tot je mogelijheden. Je zit immers niet voor niets in de WAO.

  Door de regeringvertegenwoordigers en de media wordt vaak mijns inziens een verkeerde voorstelling van zaken gegeven. Gegevens zijn onjuist,niet te duiden ofwel uit hun verband gerukt of worden weer gewijzigd. En niemand die dat dan weer hersteld. Nu gaf de minister eindelijk toe dat mensen vanaf 45 vanuit de WAO niet aan werk komen maar toch krijgen vele mensen ouder dan 45 jaar een strenge herheuring en worden weer volledig arbeidsgeschikt geacht.

  Door regeringsvertegenwoordigers en de media wordt mijns inziens een verkeerde voorstelling van zaken gegeven over het feit dat mensen vanaf 45 jaar geen strengere herkeuring meer zullen krijgen. De suggestie wordt gewekt dat de leeftijdsgrens 5 jaar is verlaagd terwijl het maar 2,5 jaar is vanwege de peildatum 2004. Te gek voor woorden we leven in 2007 en er is een nieuwe regering in dit jaar gekomen en toch zeer arbitrair wordt uitgegaan van 2004. Gevolg vele mensen zijn al 47 jaar en worden bijna 48 jaar en worden toch gekeurd volgens die strengere regels terwijl de indruk wordt gewekt dat dit niet zo is. Graag zou ik hierop een reaktie van de SP willen van hun standpunt in deze.

  Verder wens ik alle mensen een liefdevol en ongeacht de mogelijke beperkingen een mooi leefbaar leven.

  Reactie door ria — zaterdag 24 maart 2007 @ 13.44 uur

 116. meneer marijnissen help, ik heb herkeuring gehad en ben van 100 procent afgekeurd,naar 100procent goedgekeurd.ik kan niet weer terug in de maatschappij en weer werken na alles wat ik heb meegemaakt in mijn leven,maar daar word geen rekening mee gehouden dus nu verlies ik mijn hele inkomen,en zit ik financieel diep in de ellende.ook heb ik protest aangetekent bij het uwv,maar nog steeds geen reactie daarop gehad,ze hebben me wel al vast in de tri. gedrukt,wat al ongeveer 550 euro minder is in de maand dan ik nu had. ik ben een vrouw van 51 jaar en zit onder de medicijnen,wie neemt mij nu nog aan.die dokter van uwv,mag niet hopen dat hij nog in zijn leven zoveel mee moet maken dan ik heb meegemaakt,want dan zou hij in een zenuwinrichting zitten,help ,help,help,

  Reactie door truitje — zaterdag 24 maart 2007 @ 14.00 uur

 117. nou daar komt het al, ik zie nu hoeveel haast ze maken om iedereen weer aan het werk te schoppen.

  afgelopen dinsdag(20-3-07) wordt ik gebeld door iemand van het uwv om een afspraak te maken, en ze zegt kunt u op een woensdag rond 1 uur.

  dat is goed zeg ik maar waar moet ik zijn enz schiftelijke bevesteging, route? ja meneer die krijgt u opgestuurd evenals een formulier voor reiskosten vergoeding, dus ging er vanuit dat ik 1,2,3 weken later daar moet zijn meestal duurt voor de bevestigings brief er is.

  wat was mijn verbasing groot dat ik nu net de post haal en een brief van de uwv in de brievenbus ligt met een formulier voor reiskosten vergoeding in te vullen voor de afspraak van 21-03-07…????(en dus ook geen afspraak bevestiging en ook geen route beschijving.)

  dus ze had me de volgende dag al daar willen hebben zonder bevesiging,route(helemaal naar leiden waar ik nooit komt geen adres(heb namelijk geen bevesteging gekregen?)

  het is ook niet mogelijk om op 1 dag tijd alles te regelen ivm opvang van de kinderen.

  dus nu kan ik weer gaan bellen omdat ongetwijfeld komt er natuurlijk weer een zooi problemen voor het niet verschijnen op een afspraak… lekker is dat.

  SP doe wat aan die hetze tegen WAO’ers :(

  van de pvda hoef je niks te verwachten das een party zonder ballen.

  het is beschament te zien dat alle partijen op hum achterste benen staan voor een generaal pardon maar geen oog hebben voor het leed van zieke mensen.(behalve de SP dan die wel goed werk doet maar helaas geen gehoor krijgt)

  moedeloos wordt je er van..

  gr michel

  Reactie door michel — zaterdag 24 maart 2007 @ 14.11 uur

 118. @117 michel,

  Tussen het ontvangen/maken van een afspraak en het op controle komen hoort 2 weken tijd te zitten. (wettelijk verplicht)

  Reactie door Lisette — zaterdag 24 maart 2007 @ 15.13 uur

 119. \_/ Voor Joke ik neem er zelf ook maar één, Job Cohen verdient meer trouwens.

  Reactie door Lisette — zaterdag 24 maart 2007 @ 15.17 uur

 120. @83 Joke

  Ik wens je heel veel sterkte toe! Ik hoop innig dat jij en je man gauw weer herenigd zullen zijn .
  Houd vol, Joke en gooi het bijltje er niet bij neer.
  Het is een schandalig beleid, waaronder heel veel mensen moeten lijden. STOP de herkeuringen en laat je niet kisten!
  Vechtend en strijdend zullen we niet ten onder gaan maar BOVEN komen.
  Niets is zo laag als een regering die de giftige pijlen afschiet op de ‘zwakkeren’.
  Die helden op sokken zullen we op de knieen dwingen. De SP komt eraan!

  Reactie door Gloria — zaterdag 24 maart 2007 @ 15.24 uur

 121. Ik heb een paar stukjes van mensen hierboven gelezen. Vooral dat van Ria spreekt me erg aan. Mooi beschreven Ria, daar gaat het precies om.

  Reactie door Sophie — zaterdag 24 maart 2007 @ 15.40 uur

 122. Aan Marjorie en E. Krul. Fantastisch dat jullie je op WAOplein hebben laten zien.

  @104 4Give. UWV zegt niets meer te doen totdat nieuwe regelgeving Balkenende IV komt.
  Zou zeker contact met UWV opnemen en e.e.a. schriftelijk laten bevestigen.

  @115 Ria, ben het volkomen met je eens.

  SAMENWERKEN, SAMENLEVEN, SAMENDELEN.

  Reactie door Roodkapje — zaterdag 24 maart 2007 @ 16.17 uur

 123. L.S.
  Ik ben sinds 1986 vrijwilliger in het adviseren en begeleiden van mensen die in de ziektewet zitten of reeds arbeidsongeschikt zijn. De ergste ervaring die ik heb gehad is de volgende.
  Een vrouw, die na enige chemokeuren zich weer enigsinds beter voelde vroeg aan de arbeidsdeskundige of zij bijscholing kon krijgen in de franse taal. Het resultaat was een herkeuring tot volledige arbeidsgeschikt-heid in plaats van bijscholing. Vier maanden later is zij toch nog overleden. Reactie van het UWV:”Dat kan altijd gebeuren”.(Of woorden van gelijke Strekking).
  Ik heb De Geus hiervan toen op de hoogte gesteld. Geen enkele reactie. Dit is onze verzorgingsstaat. Ik kan met mijn vele collega’s een verschikkelijk dik boek schrijven met soortgelijke ervaringen.

  Karel.

  Reactie door Karel M Ravesteijn — zaterdag 24 maart 2007 @ 16.31 uur

 124. @115 ria

  Dat wens ik jou ook toe, ria!
  Fijn weekend en groet.

  Reactie door Gloria — zaterdag 24 maart 2007 @ 17.24 uur

 125. @ 123. Reactie door Karel M Ravesteijn — zaterdag 24 maart 2007 @ 16.31

  Je zegt, Karel;”…Ik kan met mijn vele collega’s een verschikkelijk dik boek schrijven met soortgelijke ervaringen…”

  Doen !

  Schrijf die verhalen maar op, samen met je collegae; straks kunnen ze misschien nog van pas komen.

  Al was het maar om die mensen, die er mee te maken hebben of hebben gehad, iets aan te reiken om eea “onder ogen te zien” en door dit inzicht, nabestaanden eventueel en kinderen laten zien hoe het nu, in 2007, in Nederland in z’n werk gaat op overheidsniveau.

  Inzicht in de wérkelijkheid is nooit weg !

  Reactie door franslj — zaterdag 24 maart 2007 @ 20.50 uur

 126. Carrie en haar versie van het Dictee der Wonderbaarlijke genezingen

  Er was eens een minister die wonderen wilde verrichten. Talent
  had hij daar niet voor. Zoals hij wel meer niet had, zoals inzicht in
  normaal menselijke relaties. Maar dat veranderde toen hij een
  bericht las over wonderbaarlijke genezingen.

  Dat moet ik toch ook kunnen, dacht minister De Geus een paar jaar
  geleden. Die Aart Jan heet van zijn voornaam Ahh…. JeeeH….. Zo’n
  afkorting beloofde sowieso niet veel goeds. Als het mij lukt om ook
  de wonderbaarlijke genezingen tot stand te brengen, word ik beroemd
  en kunnen mensen in de WAO weer aan de slag. Ik ga van het UWV
  een Lourdes van de Lage Landen maken! Die keuringsartsen worden d
  oor mij omgetoverd tot wonderdokters. Ik turn de keuringsartsen om
  tot wonderdokters.

  “Het UWV het Lourdes van de Lage Landen maken”, dat kan niet,
  riepen vele wijzen. Sommige ziektes blijven ziektes en een handicap
  bij golfen raak je nog wel kwijt, maar in je eigen lijf is dat toch ingewikkelder. Aahh Jee de Geus luisterde niet. Nee, zoals dove
  mensen niet neuken omdat ze daar nog nooit van gehoord hebben,
  horen politici nooit hun eigen ongelijk. “Wel waar”, riep hij dan ook.
  Het gezeur moet over zijn. Je hoeft geen armen of benen te hebben
  om een kwast in je mond te houden? Met je neus kun je de knoppen
  van een brug bedienen? En dan ben je dus niet arbeidsongeschikt.

  En het wonder geschiedde. Toen de eerst groep WAO-ers door de
  nieuwe bril was bekeken, bleken er zelfs meer wonderbaarlijke
  genezingen te zijn verricht dan de Minister had durven hopen. “Ja,
  dit zijn droomcijfers!” Ja, zoals vrouwen nog wel eens faken dat ze
  een orgasme hebben, wat dan weer komt omdat mannen faken dat
  er een voorspel is, zo doen ministers wel vaker alsof ze het ei van
  Columbus hebben uitgevonden, terwijl ze dat ei zelf zijn.

  Want de zogenaamde droom van de Minister was de echte nacht-
  merrie van vele WAO’ers. Ze waren nog net zo ziek, maar kregen
  fluks een lagere of helemaal geen uitkering meer. Ze werden ge-
  dumpt in de WW, in de bijstand, moesten hun eigen huis opeten. En
  degenen die wel konden en graag wilden werken kregen ene vaste staanplaats op de arbeidsmarkt. Want er ging geen werkgever met
  ze in zee.

  De Minister is weg, AaH Jee, maar de WAO’ers zijn gebleven. En
  de misstanden met de herkeuringen ook. Nog steeds ben je pas echt arbeidsongeschikt als je bent overleden en dan nog kom je niet in aanmerking voor een uitkering. De UWV schittert in haar drie O’s: Onbereikbaar, Onbekwaam, en Ondoorzichtig tegelijk.

  Nou, in de verte rijdt een koddig ministertje op de fiets. Een Piet
  Hein Donnertje. Ooit mislukt op justitie. Dus die heeft nog wat
  goed te maken. Wellicht dat hij geïnspireerd door Rouvoet en
  Wouter Bos onder jullie bezielende leiding, voortdurende acties en vasthoudende kritiek de UWV wel weet om te vormen tot wat het
  echt hoort te zijn. Een samenscholing van werk, zorg en inkomen.
  En dat die fucking WAO nachtmerrie, fucking met ck, eindelijk over
  is.

  Is getekend
  Carrie

  Bron: http://www.stopdeherkeuringen.punt.nl
  IEDEREEN BEDANKT VOOR UW BIJDRAGE-KOMST!!
  PETRA

  Reactie door PMPMeese — zaterdag 24 maart 2007 @ 22.14 uur

 127. @123 Karel M Ravesteijn

  Dit is in en in treurig, Karel.
  Schrijf dat boek alsjeblieft! En laat het ons hier altijd weer weten s.v.p..
  Sterkte en bedankt.

  Reactie door Gloria — zaterdag 24 maart 2007 @ 22.35 uur

 128. Ik had er graag bij geweest, maar had een heel slechte dag. Hopelijk heb ik op de dag van de definitieve herkeuring (binnenkort) ook zo’n dag!
  Bedankt voor alle actie!!!

  Reactie door Anne-Marie — zaterdag 24 maart 2007 @ 22.40 uur

 129. @123 Karel M Ravesteijn

  Bedankt voor je beschrijving van het slagveld.
  Schokkend!
  ‘We/ze’ voeren niet alleen oorlog over de landsgrenzen. Binnenslands gaan ‘we/ze’ ook alle grenzen te buiten en vallen er door het beleid van de machtsgeile elite ontelbare slachtoffers. Jij beschrijft er één.
  Hoeveel mensen zijn er nog meer die ook mede kunnen getuigen van de gevolgen van het gevoerde onmenselijke beleid? Velen! Maar ook velen kunnen dit niet meer. Zij hebben het loodje gelegd. Een ziekte hebben welke onvermijdelijk tot de dood leidt daar kan de overheid niets aan doen.
  Wél kan zij en dient zij deze mensen in hun laatste dagen met rust laten!

  Reactie door Sjaak — zaterdag 24 maart 2007 @ 23.05 uur

 130. Wat de Geus heeft aangericht is een grote chaos en Ik vind dat zo,n gelaarsde figuur onmiddelijk op het matje geroepen moet worden n.m liegen,verdoezelen,omdraaien van waarheid,rapporten naar de hand zetten,en het onmenselijke beleid er toch door te drukken met alle gevolgen vandien ondermeer zelfmoord.Nu Hoogevorst zijn grote blunder heeft toegegeven i.v.m de onmenselijke no-claim en er zelfs een rechter hem destijds nog in het gelijk stelde is in Nederland onder de maat zoniet onder de gordel.Dat her Donner mede schuldig was wat er is gebeurd op en om schiphol met mensenlevens is een zeer kwalijke zaak zoniet een grote steenpuist die verwijderd moet worden.En toch wat een grote ramp dat zulke genoemde personen vrijuit gaan–sterker nog alweer een mooie betaalde job om het nog verder kapot te maken–.Nic.

  Reactie door nic — zondag 25 maart 2007 @ 10.24 uur

 131. Als het aan mij alleen zou liggen,word de volgende GROTE manifestatie naar het UWV!!!
  De keuringsartsen en het personeel van die INSTANTIE doen ons belanden in diepere ellende als dat we al zitten.Ik wil dat zij de WAO-ers als mens behandelen, zoals we ook zijn.Ik wil geen nummer zijn uit die lijst die geschrapt moet worden.Daar was DE GEUS toch zo trots op??Lekker kunnen tonen dat het aantal onder zijn ;regels; op die manier zou zakken.Dat noem ik mensonterend.
  Voor zover het mijn lichaam toestaat en verdragen kan,blijf ik toch vechten tegen deze onmenselijke handelingen.
  UWV kun je ook verwoorden in;uiterste- wantrouwige-vereniging.UWV;uitzichtloos-waardeloos-vrachtje.UWV;uiterlijk-walgelijk-verontrustend.Enzv. enzv.
  Dit wou ik gewoon even kwijt.Dank je!!
  Marianne

  Reactie door Marian de Meyer — zondag 25 maart 2007 @ 12.34 uur

 132. Aan allen die op mijn nota reageerde.

  Het zwartboek met keuringservaringen bestaat allang. Het Verweij-Jonker instituut kan dit bevestigen. Het zwartboek is ontstaan door de vele negatieve ervaringen van verschillende vrijwilligersorganisaties in de provincie Noord-Holland. Die productie heeft alleen bereikt dat als de uitkeringsgerechtigde begeleid werd door 1 van de vrijwilligers, de verzekeringsgeneeskundigde en/of arbeidsdeskundigde zich soepeler opstelde dan wanneer de belanghebbende alleen ging.
  Een arts uit de regio Alkmaar/Zaandam m.n. dr. Foppe presteerde het door mij als begeleider in een hoek van zijn kamer te laten plaatsnemen met de woorden:”Ik heb u niet opgeroepen maar dhr. (Jansen fictief).
  Dhr Jansen was psychisch volledig uit de rails. Ik bespaar jullie alle detials maar die Foppe presteerde het om tegen Jansen te zeggen:”Als je voor de trein wil springen moet je dat doen, of durf je niet?”
  Ik heb na deze keuringservaringen een half uur met dhr. Jansen op straat gewandeld en een diepgaand gesprek moeten voeren om hem zover te krijgen dat ik hem naar huis kon brengen. Deze ervaring en nog zoiets als dit, heeft er toe geleid dat die arts over- geplaatst is geworden na een lijvig rapport van mij.
  Ons vrijwilligerswerk werd door de gemeente Amsterdam de subsideerd maar ook daar is de subsidie volledig afgeschaft en is ons werk bijna onmogelijk geworden. Neem jullie van ons maar aan dat we alles uit de kast getrokken hebben maar mede door zo’n zwartboek maak je je politiek kwetsbaar, er was geen krant die daar aandacht wilde schenken. Mischien vinden jullie het gek, maar ik ben na 21 jaar vrijwilligerswerk een beetje moe geworden.

  Reactie door K.M. Ravesteijn — zondag 25 maart 2007 @ 16.47 uur

 133. 123@,
  is geen uitzondering zelf ook zo n geval gekend,u zal wel geen zin hebben enkele maanden later was de persoon overleden.

  Reactie door lapper — zondag 25 maart 2007 @ 19.44 uur

 134. @ 132. Reactie door K.M. Ravesteijn — zondag 25 maart 2007 @ 16.47

  “…Mischien vinden jullie het gek, maar ik ben na 21 jaar vrijwilligerswerk een beetje moe geworden….”

  Een beetje moe, maar, Karel??? Je bent een kanjer om het zolang vol te houden. Dat kun je toch alleen maar, als je ontzettend veel om mensen gééft !

  Dank voor je inspanningen en waarschijnlijk heb je mensen er toe kunnen bewegen om NIET UIT HET LEVEN TE STAPPEN en daardoor hele gezinnen veel, heel veel verdriet bespaard is gebleven.

  Reactie door franslj — zondag 25 maart 2007 @ 20.59 uur

 135. je bent pas echt afgekeurd als je bent overleden, van daar dat er mensen zijn die uitzicht loos voor de trein springen.
  dit land wordt steeds acocialer, alleen een grotere sp kan dit nog stoppen!!!!

  Reactie door E. B — zondag 25 maart 2007 @ 21.14 uur

 136. oproep landelijk uwv gaan bezetten.

  Reactie door rino — maandag 26 maart 2007 @ 5.09 uur

 137. Hallo allemaal, Ik ben in sept, j,l herkeurd, en zou in de nieuwe regeling moeten vallen , ik ben bijna 48, maar ik ben gewoon volledig goegekeurd, terwijl ik 22 uur per dag opbed door breng, door de vele pijnen en moeheid etc, soms dagen dat ze me overal mee moeten helpen. (een zogenoemde ondefinieerbare ziekte)ME.
  Dat er weinig opkomst was, vind ik jammer, maar ik kan het niet opbrengen, en dan nog zou ik vanuit het oosten van het land al mijn valys kilometers kwijt zijn, voor een demonstratie, die ik wel belangrijk vind, maar ik krijg maar 750 km per jaar, terwijl iemand die gezond is met het openbaar vervoer, wat voor ons die taxi is, kan reizen wat iemand wil en er wordt ook niet naar zijn/haar inkomen gevraagd, bij ons wel.
  Dit zijn ook al van die onredelijke dingen, laten ze daar ook maar eens naar kijken, De pvda en het cda vallen mij momenteel allebei vies tegen, waar blijven ze met omzien naar je naaste??Als hun zo zouden moeten leven als wij momenteel, dan zouden de wetten heel gauw aangepast worden, ik denk dat het heel goed zou zijn als de mensen van het kabinet, eens een maand met iemand meeliep/lag die wat mankeren, en de dingen zien waar ze allemaal mee te maken krijgen, daar moet je dan ook nog energie voor opbrengen, waar je al zo weinig van hebt.

  Reactie door Esselina — maandag 26 maart 2007 @ 10.03 uur

 138. @120 Gloria
  Misschien wel een beetje een late reaktie maar ik wil je danken voor je meelevendheid in mijn problematiek,Gloria.Ik ben de laatste paar dagen niet echt tot veel in staat geweest,komt ervan als je naar die demonstratie gaat he?Ik knok me nu al zoveel jaren helemaal suf en blijf ook doorgaan want ik heb NIETS meer te verliezen,maar je wordt er geestelijk en lichamelijk wel dood en doodmoe van hoor.Voel me net zo’n opgebrand kaarsje.Ben net weer bij mijn huisarts geweest,die denkt dat ik waarschijnlijk WEER een nieuwe nekhernia heb,denk dat ik maar even bij ‘t UWV langsga…..ben ik zo weer beter.Scheelt me weer een hoop geloop en een hoop ellende.

  Reactie door Joke — maandag 26 maart 2007 @ 11.28 uur

 139. @138 Joke

  Keep on going! Je bent een heldin en nogmaals lieve groeten en met jou hoop op hereniging met je geliefde.

  Pakkerd!

  Reactie door Gloria — maandag 26 maart 2007 @ 14.59 uur

 140. Thnx ;)

  Reactie door Joke — dinsdag 27 maart 2007 @ 12.49 uur

 141. @118 lisette

  ben vandaag weer gebelt ze waren niet al te happy dat ik niet gekomen was.

  ik heb ook gezegt dat dat niet raar is…er werd naar mijn weten geen datum gezegt alleen dat het op een woensdag was en is heb ook specifiek gevraagt naar een afspraak bevestiging en route beschijving behalve de onkostenvergoeding formulier die dus pas een zaterdag binnen kreeg(24-3-07 terwijl volgen hun ik dus op de 21ste een afspraak had.)

  ik heb dus geen afspraak bevestiging gehad en ook geen routebeschrijving.

  ik vind de hele gang van zaken maar heel raar omdat met het telefoon die ik vandaag kreeg(27-3-07) ze weer probeerde om mij op een donderdag 29-3-07 wilde laten komen, hoe moet ik dat in godsnaam nou regelen met de kinderen dus ik heb aangedrongen er toch wel een een afspraak voor minstens volgende week en daar was ze niet blij mee ivm dat er dan een andere dokter zit en wat nog meer maar ze zou het met tegenzin proberen.

  ik wil wel weten dan war die wettelijke termijn staat van 2 weken in de regels want ze hebben er zo te zien lak aan.

  Reactie door michel — dinsdag 27 maart 2007 @ 13.41 uur

 142. zit nu ook in die molen ik wordt in september 45jaar in juli wordt ik gekeurd maar loop nu al tegen allerlei DICHTE DEUREN aan. Heb in mijn gehele lichaam slijtage van armen,benen, knieen ,schouders onderrug. mag niet meer rekken strekken tillen en meer van dat soort van mijn behandelende specialisten.werd ik van de week gebeld dat ze via een reintegratie bedrijf een plaatsje in een planten centrum voor me hadden ik verplaats mij in mijn scootmobiel en als het niet anders kan gebruik ik mijn krukken dus hoezo in een planten centrum. Mag van de ziektewet ook niet tegen het UWV zeggen dat ik fibromyalgie heb wat geconstateerd is door de reumatoloog want dan (volgens de ziektewet) moet je gewoon aan de slag want volgens die arts bestaat die ziekte niet. Moeten ze ff kijken als het voor mij weer zo’n “slechte” dag is en ik moet er rekening mee houden dat ik gewoon aan de slag moet ik weet zelf af en toe niet hoe ik uit moet houden van de pijn.Maar ja het kan nog altijd erger maar als ze van de regering wat mankeren die hoeven dan niet elk dubbeltje om te draaien om het hoofd boven water te houden omdat je uitkering of gestopt wordt of in mindering wordt gebracht de regering WEG ER MEE

  Reactie door Yolanda — dinsdag 27 maart 2007 @ 13.48 uur

 143. Hoezo is er lucht voor mensen die in juli 2004 45 of ouder waren. Mijn man die in deze leeftijdsgroep valt is in oktober 2006 volgens de nieuwe regels van 80 – 100% afgekeurd naar minder dan 15 % gegaan, dit mede door de belachelijke maatman regel. Hij had het idee dat hij best weer aan het werk kon omdat zijn ziekte zich redelijk gestabiliseerd had. Hij zou volgens de arts niet meer dan 20 uur moeten werken maar moet voor een ww uitkering wel solliciteren op fulltime functies, Bij de reintegratie kwamen al een aantal malen zijn klachten terug en toen hij vrijwilligerswerk wilde gaan doen om weer in een ritme te komen was hij na 1 uur doodziek thuis en heeft zich ziekgemeld. vandaag moest hij naar een arts van het UWV omdat hij nog steeds in de ziektewet zat, Deze man luisterde niet bleef erop hameren dat zijn keuringsrapport en functiebeschrijvingen nog steeds bij elkaar pasten en dat mijn man maar weer moest beginnen met de reintegratie omdat hij nu weer tot rust was gekomen in de ziektewet.
  In de rapportage van de UWV staat dat hij vooral stresssituaties moet vermijden nou probeer dat maar eens als je zo behandeld wordt. Ondertussen hebben we er de nodige stress bij gekregen omdat de UWV en met name de ziektewet erg onregelmatig uitkeert en we dus ook regelmatig het water tot onze lippen hadden staan. Ook in de WAO leefden wij al van een sociaal minimum en hadden al een uitkering uit de toeslagenwet nodig om dat minimum te halen, dus financieel maakt het voor ons allemaal niet zoveel uit, maar dan wel graag op tijd je geld.

  Reactie door Jan — dinsdag 27 maart 2007 @ 15.16 uur

 144. Mensen worden gedreven door wanhoop. Oneerlijkheid, achterbakse politici, gezinnen die het niet meer zien zitten. Zichzelf en hun kinderen van het leven beroven. Niet te geloven, dat dat kan in deze tijd. Het wordt inderdaad tijd dat er fysieke maatregelen genomen worden tegen die smeerpijpen als De Geus. Misschien dat men dan inziet wat er zich aan het ontwikkelen is. Kijken hoe lang het nog duurt voordat iemand door het lint gaat en zo’n ministertje opzoekt en hem de WAO intrapt. Oh nee WIA…

  Reactie door Een goedgekeurde — woensdag 28 maart 2007 @ 11.00 uur

 145. Gelezen op internet

  Bedrijven willen geen gehandicapten

  Donderdag 29 maart 2007 – DEN HAAG – Steeds minder werkgevers zijn bereid om gehandicapten of ex-WAO’ers in dienst te nemen. Dat blijkt uit onderzoek van de commissie Werkend Perspectief. Gehandicapten vinden steeds lastiger een baan.

  Zo’n 70 procent van de werkgevers geeft aan liever iemand zonder ‘vlekje’ te hebben. Vier jaar geleden was dat nog 57 procent. Belangrijkste reden die ze daarbij aangeven, is dat ze bang zijn dat gehandicapten en ex-WAO’ers vaker ziek zijn en minder hard (kunnen) werken. Onbekend maakt onbemind, zo lijkt het. De helft van de ondervraagde werkgevers gaf aan geen ervaring te hebben met werknemers met beperkingen. 85 procent heeft hen zelfs nooit op sollicitatie gehad.

  Om meer arbeidsgehandicapten aan de slag te helpen, onderzoekt het kabinet nu of zij vaker terecht kunnen in de zorgsector.

  Reactie door berend — donderdag 29 maart 2007 @ 16.10 uur

 146. Berend, raar he..er kan zo een wet gemaakt worden die verplicht dat bedrijven minimaal een X aantal mensen met een handicap aan het werk moeten hebben..maar ja alles moet immers zo veel mogelijk vrij zijn…

  Reactie door cynthia — zondag 1 april 2007 @ 15.56 uur

 147. uwv is ook traag als je weer aan het werk wil . ik heb vorig jaar aug een baan .
  En dan bel je netjes op om je uitkering stop tezetten het heeft 2 weken geduurd dat ik iemand aan de lijn kreeg via een telefoon call en call onbeleeft ””
  en tot de juiste belde twee maanden later en zelf al weer 25 keer gebeld en 80euro telefoon kosten . daar na duurde nog twee maanden en al die tijd werd mn uitkering door betaald en toen kreeg ik een brief dat ik tereug moet betalen en ook 500 euro loon hefing. krijg ik een jaar later terug ik dacht ik was op tijd maar ze hebben gewoon schijt aan je . dus dan heb je eindelijk uit je zelf met veel moeite werk gevonden en dan zijn hun ook nog dwars raar hoor””’
  geef gewoon het geld aan mensen die het nodig hebben .
  maar nu ben ik al van af deceber ziek het is me niet gelukt dus ik kom helaas weer met die mens ondeerende eikels te maken . maar heb het geprobeerd wat hun willen . ramona

  Reactie door ramona — maandag 2 april 2007 @ 21.38 uur

 148. sp is de partij: die ook om de mindere mensen geeft en iedereen in een gelijk hokje zit
  sp ga zo door “”””‘
  blijf sp steunen!!!!
  je ziet het maar weer hoe sp met de wao omgaat.dat kan je van cda en vvd enz niet zegen mensen die van die partij zijn hebben een goed tot zeer goed salaris en weten niet eens hoe het is om met weinig te leven.waar praten zij dan over zij hebben zich goed ingedekt tegen arbeids ongeschiktheid dat kunnen ze betallen of hebben zoveel op de bank dat ze zich geen zorgen hoeven te maken .
  het moet echt sociaaler !!!!!! afz sp fan ramona

  Reactie door ramona — maandag 2 april 2007 @ 22.07 uur

 149. ik ben katholiek en heb weleens op cda gestemt maar ben me gaan verdiepen in sp en ben lid . jezus zij ook alles samen doen en niet aleen ik ik . als je zo denkt moeten wij eigenlijk al biechten in de kerk .
  warom gebeurt dit wel bij cda of zien zij uwv als jezus aan . de genezer .uwv lechte de handen op en je kan aan het werk.zo makkelijk is het toch niet anders is er geen werk voor ziekenhuizen en dokters

  Reactie door ramona — maandag 2 april 2007 @ 22.16 uur

 150. http://www.dagbladdigitaal.nl/krantvandaag/
  Willen jullie weten hoe Donner reageert op Paul Ulenbelt?Lees dit dan even…..een summier commentaar van “Jan Hein”

  Reactie door Joke — woensdag 4 april 2007 @ 22.39 uur

 151. wat doet de sp nu voor de mensen waarbij de leeftijdsgrens van 45 jaar en ouder is afgesproken in het regeeraccoord ? blijven die nu in de kou staan

  Reactie door dirk — vrijdag 13 april 2007 @ 14.41 uur

 152. Dirk, niet als je de volgende keer SP stemt!

  Reactie door cynthia — dinsdag 24 april 2007 @ 21.12 uur

 153. Ik ben in bezwaar gegaan tegen de uitspraak van het UWV, dat ik ineens 100% genezen zou zijn. De hoorzitting is geweest, termijn waarop de beslissing genoemen zou moeten worden is inmiddels verlopen,…maar ze zijn er nog niet uit, dus mag ik nog langer in onzekerheid zitten. Ondertussen word ik ‘s nachts geregeld geplaagd door angstaanvallen (van de stress) en vind ik het absurd dat ik me wel keurig aan alle regeltjes moet houden (stel je voor dat ik een dag te laat iets opstuur!), maar zij overschrijden rustig de wettelijke termijnen. Dat mensen daarmee nog langer in onzekerheid zitten, ach ja, niet hun probleem toch? Vooral bij psychische aandoeningen, zoals bij mij, is dat erg zwaar. Ik kon niet bij de demonstratie zijn om dezelfde reden dat ik niet kan werken!!!

  Reactie door lila — woensdag 25 april 2007 @ 16.10 uur

 154. Lila,je hebt helemaal gelijk maar als je alle (ervarings)verhalen zou hebben gevolgd dan zou je moeten weten dat ZIJ het voor het zeggen hebben…WIJ moeten gewoon als een mak lammetje afwachten op wat gaat komen.Ik lig al zolang op de “slachtbank”….ik word ook elke morgen wakker met dat misselijke gevoel in mijn maag,WEER een nieuwe dag…WEER hopen dat er iets positiefs gaat gebeuren.Ik heb het gevoel dat ik met een enorme magneet op mijn rug rondloop…waarom?Ik ben helemaal GEZOND verklaard(sinds 2003) maar ben WEER terug verwezen naar de neuroloog,dit is pas de 8ste specialist,omdat ik weer problemen heb met mijn nek of moet ik zeggen nog steeds?Ik heb nu een verergering van mijn cervicale kanaalstenose(vernauwing v.h.spinale kanaal) en men weet niet zo goed wat er aan te doen,maar we gaan weer op naar een nieuwe MRI en EMG.Dit is “pas” de 12de sinds mijn nekhernia-operatie in ’98!En nu tot overmaat van ramp kreeg ik gisteren te horen dat mijn echtgenoot,(de meesten hier weten dat hij in Turkije zit en ik hier)een acute verlamming aan zijn gezicht heeft,een ziekte genaamd Paralyse van Bell.Ik kan niet naar hem toe en dat is zo onmenselijk!!!Mensen ik ga hier aan kapot….

  Reactie door Joke — zaterdag 28 april 2007 @ 12.27 uur

 155. Ik denk dat de “storm” over is want er komt helemaal geen nieuw bericht meer binnen hier op de site.Heeft het UWV iedereen ineens met rust gelaten ofzo?
  Anyway,ik heb WEL een nieuw bericht,13 juni a.s.komt eindelijk mijn zaak voor bij de Centrale Raad….lekker snel hoor…ik wacht al sinds maart 2005 op een oproep,lekker hoor al die onzekerheid.Maar goed ik “mag” nu.Weet niet goed wat ik kan verwachten want je wordt wel errug onzeker gemaakt door al die bonzen van het UWV.M.a.w. ze hebben me aardig murw gemaakt in al die jaren.Hebben jullie dat nou ook?Dat je zo enorm aan jezelf gaat twijfelen?Ik bedoel dat je door hum gemekker over dat je gezond bent gaat twijfelen of je nog wel goed bij je hoofd bent,terwijl ik toch niet aflatend nog steeds al die jaren bij specialisten loop,onderzoek na onderzoek onderga en men tegen me zegt dat er niks meer aan te doen is,dat het een degeneratieve kwaal c.q. ziekte is.Moet nog wel naar de neuroloog op 24 en 25 mei,de 24e voor MRI en EMG en de 25e voor de uitslag.Jullie zien het ik blijf bezig om hun ongelijk te bevestigen tot mijn laatste snik.Hoop dat jullie voor me zullen duimen.

  Reactie door Joke — zondag 20 mei 2007 @ 15.27 uur

 156. Heel triest allemaal de verhalen die ik hier lees. Nu lees ik allemaal verhalen over mensen die afgekeurd waren en ineens wonder boven wonder weer beter zijn. Knap hoor die artsen zouden ze eens meer in moeten zetten zou een hoop ellende schelen over de hele wereld.
  Maar nu een verhaal van de andere kant als het mag
  Mijn echtgenoot was afgekeurd 35/55 %. Hij was vrachtwagen chauffeur en heeft toen omscholing gedaan. Gelukkig is hem dat gelukt en kon hij een baan vinden met behoud van een gedeeltelijke uitkering tot…. jullie raden het vast wel de herkeuringen. Tot onze grote verbazing werd hij voor 80/100% afgekeurd. Ze waren er bij het uwv waarschijnlijk ook van geschrokken want binnen een maand moest hij nog een keer herkeurd worden maar ook daar was de 80/100% de definitieve uitspraak. Mijn man zijn contract liep af en natuurlijk werd die niet verlengt. Hierdoor waren wij afhankelijk van de uitkering van het uwv. Ipv de 58 uur die hij gemiddeld werkte(vaak nog langer) kreeg hij een uitkering over 38 uur wat, zoals jullie zullen begrijpen heel veel geld scheelde.Nu de heer donner heeft toegegeven dat dat toch niet helemaal correct is geweest en hij dat terug moet draaien laaide bij ons de hoop een beetje op. We hadden beter moeten weten want inmiddels al een aantal weken, brieven en telefoontjes verder zijn wij nog steeds in het ongewisse het uwv belt niet terug en het cal center zegt gewoon dat het geen zin heeft om te bellen. Het enige wat we willen weten is gaat de verandering door en zo ja voor wie geldt dat dan. Terugwerkende kracht daar is ook over gesproken maar terugwerkend tot wanneer??? Maart omdat toen de uitspraak is geweest?? En wat dan voor de mensen die al jaren onterecht over 38 uur betaald worden? Tellen die jaren niet mee voor de terug werkende kracht.
  Hopelijk dat dan de sp wat meer duidelijkheid kan verschaffen door te blijven vragen over dit soort dingen
  Ik leef met jullie allemaal mee want het is toch te schandalig voor woorden wat er met ons nederlanders gedaan wordt.

  Reactie door madelein — donderdag 24 mei 2007 @ 16.39 uur

 157. Tjonge jonge….er is ECHT een stilte neergedaald hier.Leeft iedereen nog wel?Ik kijk van tijd tot tijd maar geen reakties what so ever meer.Waar ligt dat toch aan?Hebben we allemaal opgegeven?Hebben ze dan toch hun zin bij het UWV?Allemaal murw geslagen.
  Ik probeer nog steeds alles te volgen maar langzaam maar zeker “bloedt” alles dood lijkt het wel.

  Enne…..mijn zaak is 13 juni bij de Hoge Raad voor geweest…nu nog wachten op de uitslag…phewww,een lange en eenzame weg,bezaaid met ellende,maar da’s niks nieuws.Even een note….

  Extraatje tegen armoede onder uitkeringsgerechtigen
  Uitgegeven: 6 juli 2007 17:13
  Laatst gewijzigd: 6 juli 2007 17:44

  DEN HAAG – Deels arbeidsongeschikten met een WAO-, WIA- of Wajong-uitkering die al jaren leven van een uitkering op het sociaal minimum, kunnen straks ook een extraatje van gemeenten krijgen.

  Dat heeft het kabinet vrijdag besloten op voorstel van PvdA-staatssecretaris Ahmed Aboutaleb van Sociale Zaken.

  Nu komen alleen volledig arbeidsongeschikten en bijstandsgerechtigden die nauwelijks kans op werk hebben en al vijf jaar moeten rondkomen van hun uitkering op het sociaal minimum, in aanmerking voor de zogeheten langdurigheidstoeslag.

  Toeslag

  De toeslag bedraagt dit jaar 478 euro voor gehuwden, 430 euro voor alleenstaande ouders en 336 euro voor alleenstaanden.

  Vorig jaar had de PvdA de voorganger van Aboutaleb, Henk van Hoof, gevraagd om ook het extraatje te geven aan deels arbeidsongeschikten die al jaren tevergeefs proberen aan het werk te komen.

  Maar de toenmalige VVD-bewindsman vreesde dat daardoor mogelijk de stimulans verloren zou gaan voor deze groep om naar vermogen te gaan werken.

  Reactie door Joke — zaterdag 7 juli 2007 @ 3.21 uur

 158. Wat een tijdstip om een bericht te versturen he?Maar ja ik kon niet slapen….anyway,trusten allemaal.

  Reactie door Joke — zaterdag 7 juli 2007 @ 3.23 uur

 159. Wat doet u met een zieke medewerker die niet wil meewerken aan zijn re-integratie? U doorloopt met hem de methode ´WIA is geen verrassing´. Oftewel u haalt de UWV-keuring naar voren en toont hem zijn (geringe) kansen op een uitkering. Dit is het advies van arbeidsdeskundige Turgut Hefti in het septembernummer van HRpraktijk Magazine.
  ———————————————-
  WAT denken jullie hier dan van??Het moet toch echt niet nog gekker worden!
  Voor de rest van dit idiote verhaal,de onderstaande link.

  http://www.hrpraktijk.nl/nieuws/nieuws/onwillige-zieke-medewerker-doe-een-proefkeuring.87897.lynkx

  WAAR is iedereen toch gebleven?

  Reactie door Joke — dinsdag 28 augustus 2007 @ 13.31 uur