Op campagne in Rotterdam

maandag 05 maart 2007 :: 20.25 uur

Rotterdam

Het weer zat opnieuw niet mee vandaag. Hoewel de zon af en toe oogverblindend was, deed de harde wind zijn best om elke folder, spons en ballon de Koopgoot in te blazen. De parasol boven de SoeP-Express moest weer worden binnengehaald.

Aan aandacht van de passanten echter geen gebrek. De gesprekken leverden een positief gevoel op over de uitslag van aanstaande woensdag.

Foto-overzicht
Slideshow

Ik ben er ook nog even met camera en microfoon op uit geweest en praatte even bij met Ben Oskam, Remi Poppe, Paul Ulenbelt en anderen. Hieronder te bekijken.

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

22 Comments

22 reacties

 1. Zaterdag met kraam in de binnenstad van Sneek gestaan,de folders en sponsjes waren niet aan te slepen, zeer positief.
  Het lijkt wel of de mensen steeds meer geintereseerd zijn in de politiek en hebben ook steeds meer in zicht dat je met de SP op de goeie weg zit.
  Dit belooft wat woensdag.

  Reactie door Hans Feddema — maandag 5 maart 2007 @ 20.50 uur

 2. Ik hoop dat de mensen die SP-gevoelens hebben wel de moeite nemen om te gaan stemmen woensdag. De rest mag wel thuis blijven, ha ha. Het stemlokaaltje ligt bij mij op de route, na een fikse wandeling met m’n trouwe viervoeter.

  Reactie door ACCEPT — maandag 5 maart 2007 @ 21.04 uur

 3. @1 Hans Feddema — maandag 5 maart 2007 @ 20.50,

  Mooi om te horen, in Noord Oost Friesland waren de reacties over het algemeen positief. De peilingen zijn ook hoopgevend, op waldnet staat de SP op 17%, alleen het cda staat er beter voor.

  Maken we onze Jan ook weer een beetje blij ;)

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — maandag 5 maart 2007 @ 21.21 uur

 4. Theo was zo trots als een pauw, weinig soep maar wel veel interesse.
  Volgens mij was het een succes en reken er maar op dat het woensdag ook een succes wordt.
  Henk de Bruin / Rotterdam

  Reactie door Henk de Bruin — maandag 5 maart 2007 @ 21.32 uur

 5. Gelezen op home.nl

  Premier: niet alle specialismen in elk ziekenhuis
  05 maart 2007, 20:45

  NIJMEGEN (ANP) – Algemene ziekenhuizen moeten niet alle medische specialismen in eigen huis willen hebben. Als klinieken in elkaars buurt specialisaties verdelen en samenwerken, kan er veel meer bereikt worden.

  Dat heeft premier Jan Peter Balkenende maandag in Nijmegen gezegd. Balkenende bezocht in het kader van de CDA-verkiezingstournee het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ). Dat is vorig jaar door de Consumentenbond uitgeroepen tot patiëntvriendelijkste ziekenhuis van Nederland.

  Als ziekenhuizen zich op een aantal medische specialismen concentreren, kan het beschikbare geld beter worden benut, zo zei Balkenende tegen twee urologen van het CWZ. Door een aantal specialisaties aan andere ziekenhuizen over te laten, komt er geld vrij om voor de eigen specialismen bijvoorbeeld de modernste apparatuur aan te schaffen.

  Ziekenhuizen zouden ook veel meer kennis en inzichten moeten uitwisselen. De premier is ervan overtuigd, dat patiënten best verder willen reizen als het om ,,de beste zorg voor hun gezondheid” gaat. ,,Overigens zouden specialisten zich ook vaker de vraag moeten stellen of nieuwe spullen medisch gezien echt noodzakelijk zijn of alleen de nieuwsgierigheid bevredigen. Er zijn grenzen aan wat je moet weten”, aldus Balkenende.

  Reactie door Chrisinactie — maandag 5 maart 2007 @ 21.37 uur

 6. beste jan marijrissen,ik heb de boodschap van jou op deze site aan mijn vrouw ,gertruud luttmer gestuurd (we wonen gewoon in het zelfde huis hoor) ze was hierdoor erg ontroerd,om de vogendereden: zes jaar geleden ongeveer wes zij zwaar depressief opgenomen op psichiatrie van het umcg in groningen eindelijk mocht ze na bijna een jaar een weekeind naar huis.
  het was toen net als nu vlak voor de verkiezingen.
  ik had een meter grote poster gemaakt met de tekst “gertruud je red het wel,en die op het officiele verkiezingsbord langs de weg naar huis geplakt,vandaar.
  beste jan ik wens de S.P. in groningen,dus ook jou veel suxes woendag,zodat de S.P. hier in de provincie en daardoor ook in de eerste kamer een stevige vuist kan maken.
  aan mij zal het niet liggen

  groetjes freek faber,groningen

  Reactie door freek faber — maandag 5 maart 2007 @ 22.16 uur

 7. Tip voor de leden die nog campagne voeren met het uitdelen van sponsjes: pak een SP-paraplu en omgedraaid is dat een perfecte sponsjes-houder om uit te delen.
  Deze tip heb ik niet van mijzelf maar ik ons plaatselijk heel actieve lid Martine op een foto op die manier sponsjes uitdelen.
  En het staat natuurlijk leuker dan een vuilniszak :)

  Reactie door Monique — maandag 5 maart 2007 @ 22.34 uur

 8. @ 5 chrisinactie

  De zoveelste schandelijke aanname
  van onze JP de MP, hij gaat er wel vanuit dat de patient verder wil reizen voor een betere behandeling in een ander ziekenhuis.

  Ja lijkt me logisch alleen verteld hij er niet bij, dat het onder dit kabinet en de vorige die onder zijn naam hebben gediend,
  het sommige groepen mensen onmogelijk is gemaakt om van deze keuzevrijheid gebruik te maken.

  De tweedeling is er al lang in de zorg.
  Als je de financiele mogelijkheden maar hebt.
  Erger is het dat dit kabinet mede onder verantwoording van W de zogenammde specialist Bos, word geaccepteerd dat deze tweedeling alleen maar zal toenemen.
  onbegrijpelijk dat partijen die zich sociaal noemen deze maatregelen accepteren en ondersteunen.
  Maar ja ik sta onderhand nergens meer versteld van sinds de PvdA zijn koers zo heeft gewijzigd, dat zelf de verstokte stemmers nu een andere keuze gaan maken.

  Welkom bij de SP de enige partij die woord geeft en het daarna ook houdt!!!

  Reactie door kitje — maandag 5 maart 2007 @ 23.22 uur

 9. Nog een tip: bij de laatstedagkaarten een sponsje door de brievenbus.Werkt heel goed.

  Reactie door Diny — maandag 5 maart 2007 @ 23.36 uur

 10. Filmpje is aardig, het muziekje is lekker.

  Het is te gek om te zien hoe positief mensen reageren op straat !
  Ik ben al jaren uitgesproken SP-er en steeds meer mensen gaan snappen waarom :)

  Goede tip over de paraplu trouwens Monique !
  (kan ik de vuilniszak thuislaten)
  Heb helaas alleen een kleine witte en niet de grote rode…die zou ik nodig hebben, want bijna iedereen wil een SP-sponsje ;)

  SP ! Naar de top ermee !
  SP ! Dan doe- en tel je echt mee !

  MVG

  Reactie door R. de Jonge — maandag 5 maart 2007 @ 23.46 uur

 11. De campagnes gaan goed zo te horen! Geweldig!!
  Wat ik echter onbegrijpelijk vind is dat mijn plaatselijke SP hier wel een prachtig weblog heeft maar waarschijnlijk niemand de tijd neemt om eens te kijken.
  Voor de 2e maal sinds ik lid ben (nov.06)heb ik een mail gestuurd, maar die bleef onbeantwoord. Zo mailde ik ook enige tijd geleden dat ik gerust wil meehelpen met folderen alhier en ook daar komt geen antwoord op. Zo heb ik ook nog geen folder van de SP ontvangen in mijn brievenbus.
  Jan, misschien moet je toch eens met al die SP-mensen in den lande om de tafel. Ik heb het hier over een afdeling in de provincie Groningen, waarvan dit de 2e grote stad is. (op de stad Groningen na.)
  Ook is de SP niet vertegenwoordigd in onze gemeente. Er moet hier harder aangepakt worden.
  Waar hangen trouwens de grote SP-biljetten op de borden? Ik heb er hier niet een gezien tot nu toe.

  Reactie door Gloria — dinsdag 6 maart 2007 @ 0.18 uur

 12. Dit filmpje is top. Het geeft lekker inzicht in wat mensen doen, over denken, etc. Vond het alleen een beetje jammer dat er geen voorbijgangers aan het woord kwamen (volgende keer beter?).

  En dan: waarom komen dit soort geweldige filmpjes niet wat vaker? (en bijvoorbeeld ook geschoten op bij-eenkomsten etc). Lijkt mij erg goed voorlichtings materiaal. En daarbij ook erg aardig om de ideen omtrent de SP wat inzichterlijker (en leuker) te maken.

  Succes!

  Reactie door Treb — dinsdag 6 maart 2007 @ 0.45 uur

 13. @5 Crisinactie

  Vooral die laatste zin uit het artikel: Er zijn grenzen aan wat je moet weten”, aldus Balkenende.

  Bedoelt hij daar ook mee het onderzoek naar de kwestie Irak mee?
  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Gandalf — dinsdag 6 maart 2007 @ 6.48 uur

 14. Nou Jan &Co, wij hebben in ieder geval genoten van een middagje sponsjes uitdelen en mensen enthousiast maken voor de SP.
  Wat een energiek team en wat een lekker soepje, uitgereikt door je Krakersvrouw.
  Zag ook Hans van Leeuwen die nu voor jullie de K&C doet in de 2e Kamer (oud studiegenootje). Hoop dat je iets kan doen aan die 60% kinderen die nu in armoede opgroeien. Zou later ook graag een rollater hebben van Achmea. Verder hoop ik dat de achterstandswijken(60%) hier snel tot het verleden gaan behoren. Schande is dat eigenlijk in zo”n rijk land. Verder hebben Gerard en ik later ook nog even het Binnenwegplein aan de spons gebracht. Heel veel jeugd noemen jullie al hun partij. Ook al die kleintjes maakten we blij met een witte ballon aan hun buggy te bevestigen. Een prima besteding van een I Dont Like Monday dag.

  Reactie door Willij Vanderlinden — dinsdag 6 maart 2007 @ 8.43 uur

 15. mensen van de sp

  heel veel succes a.s. woensdag
  hoop dat er veel menesen gaan stemmen en vooral op de sp
  1 ding is zeker mijn stem hebben jullie hoor

  dorien

  Reactie door dorien — dinsdag 6 maart 2007 @ 9.16 uur

 16. SP afdeling noordoostpolder: ook hier wordt positief gereageerd op de SP.

  Reactie door C.de Waal — dinsdag 6 maart 2007 @ 9.32 uur

 17. Ook Brabant gaat ervoor, alle folders zijn de deur uit en wie geen SP stemt, geen nood, kan altijd later nog als je er écht klaar voor bent!
  Voor degenen die het wel doen morgen: het wordt hier een ware tomatensoeptsunami. Brabant kleurt ROOD!

  Reactie door kinkel — dinsdag 6 maart 2007 @ 10.04 uur

 18. @ 13. Gandalf

  Dat heb je goed gezien, Gandalf, want ik, de Alwetende en Gekgeleerde Bakkie, wéét het allerbeste wat goed voor jullie is, mijn volk ! Jullie hoeven de moeite niet te nemen, om zelfstandig te denken…dat kan IK, jullie Leider, heel goed ! (ironisch bedoeld )

  Serieus: In die zin liggen gevaarlijke elementen op de loer. Hij en z’n club laten begrensde tolerantie toe; juist zóveel als wat hunnie uitkomt !

  Link hoor !

  Morgen krijgen we een nieuwe kans om het tij, dít tij te keren.

  Reactie door franslj — dinsdag 6 maart 2007 @ 10.14 uur

 19. ik ohhp dat de sp hier met glans wint want het wort hier steets saaier voor de jongeren in ommen

  Reactie door yvonne van aperlo — dinsdag 6 maart 2007 @ 12.36 uur

 20. Als jullie nog een miljoen nodig hebben voor je canpagne.

  Op deze website kan iedereen één miljoen dollar verdienen door wiskundig aan te tonen dat de op 11 september ingestorte Twin Towers konden instorten ZONDER dat er explosieven aan te pas kwamen.

  De voorwaarden waaraan een inzending moet voldoen zijn nauwkeurig omschreven.

  Het geheel doet denken aan een sorgelijk bedrag wat al vele jaren open staat voor iemand die een paranormaal verschijnsel kan bewijzen.

  De Bush regering heeft kennelijk geld genoeg, zij hebben hun bewijsvoering nog niet ingestuurd.

  Reactie door sander — dinsdag 6 maart 2007 @ 13.35 uur

 21. [...] campagne in Rotterdam, hier te zien op het weblog van Jan [...]

  Pingback door Bart Vermeulen » Campagne in Rotterdam — dinsdag 6 maart 2007 @ 16.26 uur

 22. Jan maak je geen zorgen morgen schijnt de zon.

  Reactie door Henny — dinsdag 6 maart 2007 @ 19.02 uur