7 bij 30 meter!

28 februari 2007 :: 17.37 uur

Afgelopen zondag – in mijn speech op het land van Ooit – kondigde ik het al aan: Deze week onthult de SP het grootste verkiezingsaffiche aller tijden…
En, ja hoor, hij hangt. Langs de A12, richting Den Haag. Het was best veel werk…

Interview NRC

28 februari 2007 :: 17.27 uur

Onderstaand interview met mij staat vandaag in het NRC-Handelsblad.
SP-leider Jan Marijnissen herkent in het regeer-akkoord veel van zijn eigen gedachten. „De onderhandelaars beseften dat ze een antwoord moeten vinden op ons succes.”
SP-leider Jan Marijnissen heeft geen hoge verwachtingen van het debat over de regeringsverklaring morgen in de Tweede Kamer. „Het is een geboortebezoekje. Beschuit met [...]

Meer dan 1.000.000…

28 februari 2007 :: 14.55 uur

Afgelopen zaterdag – binnen drie dagen – was de viral movie al 550.000 bekeken. Een record. Inmiddels is de viral movie echter al meer dan één miljoen keer opgehaald! Ik zou er bijna verlegen van worden.
Heb je nog geen persoonlijke boodschap van mij gehad, kijk dan even hier.
De viral movie is de derde in een [...]

Over het komende debat over de regeringsverklaring
NRC-Handelsblad, 28 februari 2007

SP wil parlementair onderzoek Irak

28 februari 2007 :: 11.00 uur

De SP wil een een parlementair onderzoek naar de achtergronden van de politieke steun die Nederland gaf aan de oorlog tegen Irak in 2003. Jan Marijnissen dient donderdag tijdens het debat over de regeringsverklaring daartoe een motie in. “Dit is een morele kwestie. Nederland heeft het recht om te weten hoe het zit. Dit heeft [...]

Utrecht – door weer en wind

27 februari 2007 :: 22.10 uur

Vandaag trok de SoeP Express naar Utrecht. Utrecht-Zuid wel te verstaan, op de markt op het Smaragdplein. Het regende flink, maar de vrijwilligers, Statenkandidaten en de aanwezige Tweede Kamerleden deden flink hun best om mensen aan te spreken. Én, een bakje soep in vies weer smaakt natuurlijk altijd lekker.
Een fotoreportage kun je hier bekijken.

De microfoon [...]

Bush’ nieuwe hondje

26 februari 2007 :: 22.52 uur

Door Hugo en Geert

Video van Ooit

26 februari 2007 :: 19.38 uur

Voor de mensen die er gisteren niet bijwaren – of juist wel – een video-registratie van ‘t SP-feest in het Land van Ooit.Zie ook de foto-reportage.

Hoorzitting

26 februari 2007 :: 19.30 uur

De Tweede Kamer gaat op initiatief van SP-Kamerlid Ewout Irrgang een hoorzitting organiseren over de opkomst van private equity, de agressieve aandeelhouders die momenteel onder andere ABN AMRO belagen. Vertegenwoordigers van vakbonden en werkgevers, wetenschappers en private equity fondsen zullen worden uitgenodigd.
(Persbericht SP)

Ontslag in thuiszorg door WMO

26 februari 2007 :: 18.40 uur

Zeker 1500 medewerkers in de thuiszorg in Zeeland dreigen hun vaste baan te verliezen. In Rotterdam en het noorden van het land kunnen duizenden het slachtoffer worden van bezuinigingen bij de instellingen.
Vakbond CNV Publieke Zaak baseert dat op telefoontjes en brieven van leden in de afgelopen weken. De bond ziet het gewijzigde indicatiebeleid voor ouderen [...]

Arm en rijk in de VS

26 februari 2007 :: 10.29 uur

Het aantal Amerikanen dat in diepe armoede leeft, is in dertig jaar niet zo hoog geweest. In de laatste vijf jaar is daarnaast het gemiddelde inkomen van de Amerikaanse werknemer gedaald.
Dat blijkt uit bevolkingsgegevens die een Amerikaanse krantenconcern heeft geanalyseerd. Tot de allerarmsten horen gezinnen met twee kinderen die per jaar minder dan 10.000 dollar [...]

Het was een geweldig leuke dag in Het land van Ooit. Met debatten, muziek, theater, sport en schmink was het voor ieder wat wils. Een verslag van de dag kun je op de SP-site lezen. Morgen meer foto’s en video’s. Ik mocht de dag afsluiten met een toespraak. Je kunt ‘m hieronder lezen.
Beste mensen,
Wie weet [...]

Eerdere berichten »