Statistieken

31 januari 2007 :: 23.43 uur

Voor wie zich onder wil dompelen in statistieken over de ontwikkeling van de wereld, is Gapminder de juiste plek. Bijna alle factoren die er toe doen, worden via grafische presentaties uitéén gezet.
Maar na een tijdje klikken, kom je uiteindelijk maar tot één conclusie. Het is behóórlijk oneerlijk verdeeld in de wereld. Maar dat wisten we [...]

Meldpunt WMO

31 januari 2007 :: 14.31 uur

Veel afdelingen van de SP zijn een meldpunt voor ervaringen met de Wet Maatschappelijke ondersteuning begonnen. Heb je er mee te maken, ga dan even naar de lokale site, en laat weten hoe het bij jou gesteld is! Ook als er (nog) geen speciaal meldpunt is, kun je er altijd terecht!

Wisselvallig beleid en langdurige vergunningtrajecten hebben investeerders kopschuw gemaakt om hun geld in duurzame energie te steken. De technologie is veelbelovend, maar de overheid heeft de marktpartijen die het moeten commercialiseren domweg weggejaagd. (BB)
Aldus chemicus en promovenda Simona Negro in haar proefschrift waarmee ze op 16 februari hoopt te promoveren aan het Copernicus Instituut voor [...]

Hand in eigen boezem?

31 januari 2007 :: 11.57 uur

De Pvda heeft het initiatief genomen tot een parlementair onderzoek naar de onderwijsvernieuwingen (lees – vernielingen) van de laatste vijftien jaar. Dat is goed, en ze krijgen zeker onze steun.
Echter, had men gewoon geluisterd naar de kritiek en alternatieven die de SP al jaren geleden heeft geformuleerd, dan had dit waarschijnlijk voorkomen kunnen worden. Immers, [...]

Kleinere verpleeghuizen een stap dichterbij

30 januari 2007 :: 21.14 uur

De regering moet een plan van aanpak maken om te komen tot meer kleinschalige verpleeghuizen in de wijk. De Tweede Kamer heeft vandaag met algemene stemmen een motie van SP-Kamerlid Agnes Kant gesteund waarin deze oproep wordt gedaan.
De SP maakte het afgelopen jaar een speerpunt van de verpleegzorg in de verkiezingscampagne. Er werd door Jan [...]

Drugsgebruik stabiel

30 januari 2007 :: 21.14 uur

Het gebruik van soft- en harddrugs onder Nederlanders is de afgelopen tien jaar stabiel gebleven. Dat blijkt uit een onderzoek dat het wetenschappelijk onderzoeksbureau IVO heeft uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid. (NU.nl)
Weer een argument om met betrekking tot softdrugs als overheid ook de achterdeur van de coffeeshops (de aanlevering van wiet) [...]

Armoedeval

30 januari 2007 :: 21.13 uur

Werklozen met een lage uitkering ervaren de minste financiële prikkels om betaald werk te zoeken. Ondanks diverse maatregelen in de afgelopen jaren, is de armoedeval bij deze groep het grootst. Dat blijkt uit een rapport van het ministerie van Sociale Zaken.
Mensen met een uitkering betalen vaak minder belasting en sociale premies dan werkenden. Voor werklozen [...]

Werelderfgoed tour

30 januari 2007 :: 21.11 uur

Via deze site kun je 360-graden foto’s zien van veel gebouwen en plekken die zijn opgenomen op de Werelderfgoedlijst. Ook het Nederlandse erfgoed, zoals het Friese Ir. D. F. Woudemagemaal, is al te bezichtigen. (quick-time vereist).
Degene die me als eerste kan vertellen op welke plek dit stukje werelderfgoed ligt (land en ligging) mag voor 15 [...]

Hillary for president

30 januari 2007 :: 10.06 uur

Door Benjamin Kikkert

Even Voorstellen: Rosita van Gijlswijk

29 januari 2007 :: 18.22 uur

Van 9 naar 25 zetels, dat zijn een hoop nieuwe gezichten in de Kamer voor de SP. De komende weken stellen we ze één voor één aan je voor.

Vandaag Rosita van Gijlswijk. Luister hieronder naar het gesprek dat ik met haar had. Je kunt het ook downloaden.
[Audio clip: view full post to listen]

Interview GPD-kranten

29 januari 2007 :: 12.40 uur

Onderstaand interview staat vandaag in de GPD-bladen.
Met gemengde gevoelens kijkt SP-leider Jan Marijnissen (54) terug op de afgelopen weken. – Zijn partij werd de grote winnaar van de parlementsverkiezingen, maar de SP gaat – vooralsnog niet regeren.
Marijnissen: „Wij kregen er de schuld van dat de onderhandelingen met Balkenende en Bos spaak liepen. Vooral de PvdA [...]

Parlementair onderzoek UWV noodzakelijk

29 januari 2007 :: 12.04 uur

De ontsporing van het UWV, zoals zichtbaar gemaakt in het vanavond uitgezonden programma Zembla, maakt volgens SP-Kamerlid Paul Ulenbelt duidelijk hoezeer een parlementair onderzoek naar de WAO-herkeuringen noodzakelijk is. “De wonderbaarlijke genezingen van het Lourdes van de Lage landen zijn vals. De UWV-leiding voert een onderdrukkend beleid om de verzekeringsartsen te dwingen het wanbeleid van [...]

Eerdere berichten »