Meldpunt WMO

Veel afdelingen van de SP zijn een meldpunt voor ervaringen met de Wet Maatschappelijke ondersteuning begonnen. Heb je er mee te maken, ga dan even naar de lokale site, en laat weten hoe het bij jou gesteld is! Ook als er (nog) geen speciaal meldpunt is, kun je er altijd terecht!

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 31 januari 2007 :: 14.31 uur

12 Comments

12 reacties

 1. Geweldig Jan, die lokale sites.

  Reactie door Gloria — woensdag 31 januari 2007 @ 17.28 uur

 2. Ben bezig om voor mijn ouders thuiszorg te regelen, ben nog net niet overspannen…

  Eigenlijk zou het beter zijn om te wachten tot de aanbestedingen eindelijk klaar zijn. Nu sta je namelijk op wachtlijsten bij thuizorginstanties waarvan je niet weet of ze wel of geen contract met de gemeente krijgen. Goed geregeld.

  Reactie door Laura — woensdag 31 januari 2007 @ 22.58 uur

 3. Het is bij iedere gemeente anders.
  Ik vind dat er snel duidelijke uniforme richtlijnen voor alle partijen moeten komen.
  Niet alleen op websites, veel meer informatie naar de burger, in de brievenbus, huis aan huis. Ook bij de huisarts en andere proffessionals, uitvoerenden én de lagere overheden en politiek,verwacht ik wel voldoende sturing en controle om te voorkomen dat het volgende debacle geboren wordt.

  Reactie door Elsemie — woensdag 31 januari 2007 @ 23.32 uur

 4. Hallo,

  Die lokale sites bestaan al lang hoor.

  Die Hoogervorst heeft er ook een puinhoop van gemaakt.

  Schelden doe ik niet meer zo vaak, dat schelden heb ik onbewust van Henk Bres overgenomen, ik heb 20 jaar in het Hagie gewoond, ik ben heel, superbeschaafd opgevoed, nu vloek ik maar beschaafd en niet met ziektes smijten.

  Ik zeg nu: Henk Bres is een doorgezopen, kale keeshond.

  Bardt de Bard

  Reactie door Jahwehtje? — donderdag 1 februari 2007 @ 7.40 uur

 5. Hallo,

  Ook zo’n uitspraak van de rijken en daar erger ik me groen en geel aan nl.:

  Geld maakt niet gelukkig,:Ik zeg altijd:Beter ongelukkig met geld dan ongelukkig zonder geld.

  1990: D’r was hier een bloemist alhier(Utrecht) die zei, het begrotingstekort is de schuld van de WAO’ers.
  Ik voelde me aangesproken als WAO’er en was alweer in tears, ik deed al 10 vrijwilligerswerk, solliciteerde en schilderde, muziek maken, gedichten schrijven en politiek werk voor noppes. En dan word je op zo’n manier nog eens de grond in geboord. En hij verkocht afschot bloemen/planten voor duur.
  Wie is dan de fraudeur?!

  Hou vol WAO’ers/WIA’s, Wajongers etc.
  We geven niet op, nooit.
  Recht is recht, wat krom is, is krom.

  Bardt Hoeksma

  Reactie door Jahwehtje? — donderdag 1 februari 2007 @ 8.06 uur

 6. @2. Laura, je kunt wel ervoor zorgen, dat je ouders op de wachtlijst van de thuiszorg staat, maar je moet ook rekening houden, dat als jouw ouders eenmaal thuiszorg hebben, dat ze ook een eigen bijdrage moeten betalen aan het cak [centraal administratie kantoor]. vraag daar eerst maar eens meer informatie over bij de thuiszorg. daar wordt vaak aan voorbij gegaan, totdat je ouders de rekening gepresenteerd krijgen. dan schrik je je wezenloos. daar zou je toch meer informatie over moeten vragen, voordat je je ouders voor verrassingen zet.

  Reactie door maayke jong-doppen — donderdag 1 februari 2007 @ 12.28 uur

 7. @5 Jawehtje.

  De uitspraak van Maupie Caransa was:
  Geld maakt niet gelukkig, maar als ik toch ongelukkig moet zijn, dan liever met geld.
  Ik meen dat hij een Joodse miljonair was in Amsterdam.

  Reactie door Old Henk — donderdag 1 februari 2007 @ 14.24 uur

 8. Bedankt Maayke voor de tip over de eigen bijdrage. Ik heb ook een berekening gemaakt op die site, maar de uitkomst ( dus wat de eigen bijdrage is) is wel onder voorbehoud. Ligt eraan in welke gemeente je woont. Ze kijken trouwens naar het verzamelinkomen over 2005.
  Mijn ouders staan op een wachtlijst en met een beetje geluk over 2 weken aan de beurt.
  Maar maandag eerst maar eens bellen naar het CAK over de kosten, hoewel er eigenlijk geen keuze is.
  Ik vind de mensen die ik spreek bij de thuiszorginstanties allemaal even vriendelijk, terwijl zij ook maar moeten afwachten of de gemeente met hun een contract wil afsluiten. Veel banen staan op de tocht.

  Nogmaals bedankt voor je reactie.

  Reactie door Laura — vrijdag 2 februari 2007 @ 20.14 uur

 9. @8. nou Laura, het hangt er ook van af, hoeveel uren hulp ze gaan krijgen, maar het cak gaat ook na bij de belastingdienst, hoeveel je ouders verdienen en op basis daarvan gaan ze bepalen, hoeveel je ouders moeten gaan betalen. ik kan je wel vertellen, dat ik een hoop gesodemieter heb gehad met dat cak. bereid je dus maar voor.

  Reactie door maayke jong-doppen — zaterdag 3 februari 2007 @ 16.47 uur

 10. Laura, ik wil je, uit eigen ervaring wijzer geworden, een goede raad geven : zorg dat je iemand vind uit het circuit zelf die je kan adviseren. Zoals een verpleger/ster die bij de thuiszorg heeft gewerkt en nu zelfstandig werkt. Je vind ze op internet. Dit is erg nuttig en zeker nodig want de zorgkantoren, die beslissen over wel of geen hulp, zijn meestal grote organisaties voor wie het belang van je ouders niet op de eerste plaats komt. Nog een goede raad : indien ze huishoudelijke hulp afwijzen, ga in beroep. Er komt wel een en ander bij kijken maar het is zeker het proberen waard.
  In Maastricht is de situatie ook allerminst menselijk.
  Half december heb ik verlenging en uitbreiding aangevraagd voor verzorging en verpleging ivm zeer ernstige vaatproblemen van beide benen en komende operaties ; eerste operatie gepland 30 jan. (verlenging dient 6 weken op voorhand aangevraagd om tijdig afgehandeld).
  Begin januari 07 zegt CIZ :” moet nog onderzocht worden. “. 17 jan. zegt CIZ : “Medische informatie nodig van behandelende arts.” en :”… weet u wel hoe duur de AWBZ is”.
  De nodige informatie informatie is sinds 6 november 2006 in bezit van CIZ, samen met machtiging tot opvragen gegevens bij de vaatchirurg. Niets mee gebeurd. Vervolgens wordt mij op 24 januari een nieuw in te vullen machtiging opgestuurd.
  30 januari : operatie rechter been.
  3 februari opnieuw gebeld met CIZ :”nog medische informatie opvragen en moet nog onderzocht worden”.
  6 februari worden de hechtingen verwijderd en is veel intensievere verzorging en verpleging nodig gedurende minstens drie weken, naast verdere verzorging van linker been dat op 20 februari wordt geopereerd.
  Ik vind het een regelrechte schande dat ik mij hiermee nu nog steeds moet bezighouden na een operatie waarbij een tiental keren in mijn rechterbeen gesneden is. In het linkerbeen zal op nog meer plaatsen worden gesneden.
  Het persoons gebonden budget dat ik sinds 6 november 2006 had voor verpleging en verzorging – dat zelfs niet voldoende was de nodige zorg in te huren – stopt op 7 februari.
  De gemeente verwijst naar het CIZ, het CIZ zegt :” We moeten de regels volgen “.
  En nu ? Nu lopen en mijn gezondheid en het herstel ernstige risico’s.
  Na de ‘herstel’ periode wachten nog twee operaties met een nog langere herstelperiode.
  Buiten dit alles : de nieuwe regels van de WMO zijn zo ingewikkeld dat zelfs Kamerleden ze niet begrijpen, laat staan wethouders, gemeenteambtenaren en anderen. En bij de opstelling van de verdeelsleutel is totaal uit het zicht verdwenen wie verantwoordelijk is voor 218,90 x Ephh75+
  Dit is de verdeelsleutel voor het toekennen van de hoeveelheid hulp.
  Lieve

  Reactie door Lieve — zondag 4 februari 2007 @ 17.28 uur

 11. Een deel van mijn vorige reactie vergeten door te sturen, zo dus alsnog.
  Het opstarten van een meldpunt WMO van de SP vind ik een geweldig idee. Er zijn immers legio mensen die de afgelopen jaren alleen al wat betreft huishoudelijke verzorging en persoonlijke verzorging en verpleging in de kou zijn blijven staan en dit zal met de WMO alleen maar erger worden vrees ik. Ook mensen uit de thuiszorg zelf, zelfstandig of in dienst van een zorgkantoor maken erge en ook voor hen onbegrijpelijke
  situaties mee.
  Ik zou hierbij de SP uitdrukkelijk willen vragen dit meldpunt bekender te maken.
  Vooral ook voor mensen die anders nergens met hun verhaal terecht kunnen.
  Dankzij een meldpunt WMO kunnen immers concrete gevallen in beeld worden gebracht en aangekaart bij de verantwoordelijke instanties.
  Lieve

  Reactie door Lieve — zondag 4 februari 2007 @ 18.16 uur

 12. Beste Jan

  Ik ben benieuwd of dit nog wordt gelezen. Ook vraag ik me af waar de SP in dit geheel staat, temeer daar ik vanuit het perspectief van de gewone mens hulp op gang probeer te krijgen in Oss, naar me dunkt een bolwerk van de SP.
  De WMO en de verwezenlijking daarvan door de gemeentes, met name Oss en Den Bosch, vind ik een drama. Vooral voor de gewone klant.
  Procedures van 4 maanden alvorens hulp op gang kan gaan komen, zijn geen uitzondering.
  Als het kalf verdronken is, wordt blijkbaar de put gedelfd.
  Verder vind ik het zeer onlogisch dat externe zorgaanbieders moeten concurreren bij de gemeente om binnen te komen op een wijze waarop alternatieve benaderingen of nieuwkomers worden uitgesloten, tenzij ze uitermate kapitaalkrachtig zijn terwijl de interne zorgaanbieders (gemeente) niet hoeven aan te besteden en waarvan het functioneren dus niet beoordeeld wordt. Discriminatie ten top. Dit terwijl bijvoorbeeld het zorgloket in Oss naar mijn professionele mening zeer slecht werkt en bepaald niet integraal ingesteld is.

  Ik vind dit merkwaardig, temeer daar Oss juist een SP bolwerk is.
  Of is die mensgerichtheid alleen maar schijn.

  Ik merk dat in Oss en Den Bosch dit in ieder geval ver te zoeken is.

  Ik ben benieuwd naar je reactie

  Met vriendelijke groet

  Steef Hoogendam

  Reactie door Steef Hoogendam — dinsdag 30 oktober 2007 @ 15.18 uur