Hand in eigen boezem?

De Pvda heeft het initiatief genomen tot een parlementair onderzoek naar de onderwijsvernieuwingen (lees – vernielingen) van de laatste vijftien jaar. Dat is goed, en ze krijgen zeker onze steun.

Echter, had men gewoon geluisterd naar de kritiek en alternatieven die de SP al jaren geleden heeft geformuleerd, dan had dit waarschijnlijk voorkomen kunnen worden. Immers, de PvdA is één van de grote drijfkrachten achter de onderwijshervormingen geweest. Onderwijzers werden gedegradeerd tot aanwijzers, en de staat van het onderwijs holde achteruit.

Het is zeer urgent te leren van de fouten uit het verleden en het onderwijs snel op orde te brengen. Daarvoor zijn nodig: Duidelijke doelstellingen; genoeg, goed gemotiveerde en opgeleide leerkrachten, die dan ook meer salaris verdienen; kleinere klassen en een pedagogisch-didactische aanpak die rekening houdt met wat kinderen op een bepaalde leeftijd vergen en aankunnen.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 31 januari 2007 :: 11.57 uur

90 Comments

90 reacties

 1. toch een teken van ontluikend verstand.,

  nu nog een superzorgvuldig parlementair onderzoek naar de praktijken van de geus en het uwv.,

  de geus verklaard dat alles zorgvuldig gebeurd., heb de verzekerings-arts opgenomen, en deze verklaarde dat ze toch niet naar de al dan niet verslechterde medische gegevens keken.,

  dus de uitslagen zijn al voorgekookt, en zo willen ze verder bouwen op gepruts uit het verleden., want bijna niemand kwam nog in de wao ,door de wet poortwachter, die erin kwamen, kregen een heel kleine afkeuring., onder de maat kun je wel zeggen., en nu wordt ook dat nog ontnomen., en wordt er net gedaan alsof je met een klein percentage wao ,ook wel weinig zult mankeren!

  vuiligheid ten top van de zogenaamde christenen!

  Reactie door Gerrit — woensdag 31 januari 2007 @ 12.05 uur

 2. Hand in eigen boezem?
  Ik geloof er niets van. Wanneer dat echt zo zou zijn dan moet de PvdA het gelag betalen, maar dat gaan ze niet doen. De belastingbetaler mag het weer opknappen. Het zal net zo gaan als bijv. met de Heidemij. Eerst de boel ‘ontginnen’ en er daarna weer ‘nieuwe natuur’ van maken. Telkens zijn het weer dezelfde figuren die hun zaken vullen met door de belastingbetaler gefinancierde projecten, programma’s, etc.
  Let op. De PvdA gaat het NU allemaal beter doen hoor….
  Ennuh willen jullie dan bij de verkiezingen in maart weer op mij, Woutertje draaikont Bos, stemmen? Want zie eerst wilden wij van de PvdA het onderwijs vernieuwen maar ik heb voortschreidend inzicht en het lef om te veranderen want het is beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald…

  Sorry maar de PvdA heeft toch zeker de laatste zeg 35 jaar de kans gekregen er wat van te maken, van het onderwijs, de mobiliteit, de woningbouw, de sociale en ecologische infrastructuur, etc. en wat is er van geworden? Allemaal onvoldoendes mijnheer Bos, mijnheer Kok.

  Reactie door L'écologiste — woensdag 31 januari 2007 @ 12.26 uur

 3. Praat me daar niet over of eigenlijk JUIST wel. Het onderwijs is zo vernield dat jonge mensen wel het vak gaan leren en uit eindelijk, de Markt in gaan, voor een baan dat meer ero’s op de bankrekening komt te staan. Heel, heel erg jammer. Het onderwijs begon langzaam maar zeker na 1968 het preciese jaartal kom ik niet zo gauw op.
  invoering van de mamoetwet.
  Ik heb al die onderwijs vernielingen mee gemaakt. Schrikbarend veel leerlingen haken af, ze zijn toch immers volwassen? Een nieuw Kabinet geeft weer veranderingen in het onderwijs systheem. Maar ja, ik ben een ouddocent met N.A.H. krijg ook nog een W.A.O.-uitkering wat ik eigenlijk niet wil. Maar dat is heeft niets met het onderwijs te maken. Terug naar het onderwerp. De jeugd heeft de toekomst, alles voor de jeugd! Goede Slogan maar daar komt vanuit het ministerie van onderwijs niets uit. Kost allemaal teveel geld. Verdomme (excusses) dit wilde het huidige kabinet: Marktwerking. Ze kunnen zeggen over de S.P. schreeuwers je weet wel, maar ik vind jullie juist geen schreeuwers, de SP plaats de vinger op de zere plek.

  Reactie door Els — woensdag 31 januari 2007 @ 12.32 uur

 4. PvdA ziet het licht altijd wat later, zie ook http://leeuwarden.sp.nl/bericht/14080

  Reactie door Farshad — woensdag 31 januari 2007 @ 12.33 uur

 5. Zo als altijd steken de de hand niet in eigen boezem maar gaan ze pronken met andermans veren. Wrijf het maar onder hun neus….al die jaren onderwijs vernieuwing/afbraak! De SP heeft ze gewaarschuwd!

  Reactie door cynthia — woensdag 31 januari 2007 @ 12.50 uur

 6. Lijkt me een goed idee.

  Maar terzijde een vraag, ook over onderwijs.

  Ik meen te weten dat elke student aan een universiteit ons meer kost dan €32.000.
  Als dat corect is, hoe zit dat dan met die Arabische prinsen en prinsessen die voor dat geld naar een Nederlandse universiteit komen?

  Roelf

  Reactie door Roelf van Bergen — woensdag 31 januari 2007 @ 12.52 uur

 7. beter laat dan nooit?!
  moet er inmiddels (grommm!!) niet zo’n beetje overal! een parlementair onderzoek op gezet worden? en per item een jurist die en gros de zaken via ‘n kort geding ff ‘recht’kan zetten?

  Reactie door recycling cenerentola — woensdag 31 januari 2007 @ 12.59 uur

 8. Krijg steeds meer de indruk dat SP de zweep wordt van PVDA.
  Maar helemaal zeker ben ik nog niet even de plannen met de nieuw te vormen regering afwachten

  Reactie door De Hakker — woensdag 31 januari 2007 @ 13.08 uur

 9. @ 5 Roelf van Bergen,

  Ik ken de cijfers niet, maar ik weet wel dat het in principe veel goedkoper is om bijv. rechten te studeren dan scheikunde. Voor het ene heb je slechts wat boeken en wat mensen een computer en een gebouw nodig, maar voor scheikunde komt er heel wat apparatuur om de hoek kijken.

  Nog even over wat @ 3 Els memoreerde, de Mammoetwet….
  Ik heb het net niet meer megemaakt dus ik kan er niet veel van zeggen. Wel merk ik dat ik mijn talen meestal een stuk beter spreek en schrijf dan jongere generaties. We hadden eenvoudige middelen en we moesten gewoon leren en een beetje lol maken natuurlijk. Het was tamelijk overzichtelijk. Uiteraard is de maatschappij moderner geworden. De technologie heeft giganische stappen vooruit gezet. Ook in de wetenschap is het snel gegaan.
  Echter op bepaalde gebieden, bijv. de natuur (daar weet ik toevallig iets van) is pas de laatste jaren in Nederland weer een redelijke ontwikkeling. Ik weet niet hoe het met zoiets als geschiedenis is gesteld.
  Het lijkt me dat veel wat vroeger OK was later werd afgedaan als ouderwets. Dat is zo ongeveer de stomste fout die ze bij het ministerie van onderwijs gemaakt hebben.

  Veldbiologie bijvoorbeeld werd gewoon afgeschaft. Nee genetica en formules dat was het helemaal. De jeugd is echter geheel van haar omgeving vervreemd. Pas nu komen ze er op terug, terwijl er genoeg mensen waren die ook toen waarschuwden, maar die malloten in Den Haag luisterden gewoon niet. Welnee, terwijl Deetman door ging met bezuinigen op onderwijs kwamen er ik weet niet hoeveel banen bij op zijn eigen ministerie. Check dat maar eens.

  En ik durf te wedden dat die nitwits van het ministerie met hun modules en andere flauwekul waar ze de leraren meeopzadelen dat die nitwits nu weer andere modules mogen gaan produceren onder bijv. het motto: “het ouderwetse leren’ of zo. Dat in het kader van ‘omscholing’.

  Ik stond na mijn studie te popelen om bij een organisatie als Staatsbosbeheer te gaan werken aan een betere natur. Nee daar kwam je niet tussen. De ouderwetse boswachters die wel wat met bomen hadden maar nauwelijks verstand hadden van natuur werden intern omgeschoold en behielden hun vaste baan. Dat heeft het nodige gekost terwijl ik meteen zou kunnen beginnen. Ja dat is tamelijk frustrerend. Ook dat kost de gemeenschap geld. Een ecoloog na afstuderen die geen werk vind. Verkeerde timing hè? Zelf ben je wel zover, maar de ‘maatschappij’ nog niet.
  Wanneer het ouderwetse leren weer in zwang komt zullen heel wat leraren gefrustreerd toekijken hoe of de nieuwe lichting kan gaan doen wat zij al die jaren zo graag wilden maar niet mochten van hun managers…Hun managers die naturlijk ook omscholingscursussen gaan krijgen om het ouderwetse leren op efficiënte wijze bij de leraren te introduceren. En zo houdt de goegemeente elkaar bezig. Leuk die partijen CDA en PvdA, gezellig hoor.

  Reactie door L'écologiste — woensdag 31 januari 2007 @ 13.30 uur

 10. dus de PvdA is op de goede weg?

  Reactie door Daan — woensdag 31 januari 2007 @ 13.32 uur

 11. Gisteren nog “alwetende” GOD Felix Rottenberg gezien op TV…wat een quatsch sloeg hij uit..voor bepaalde PvdAers is het moeilijk slikken,dat SP zo gewonnen heeft…
  Laat die PvdA lekker “leegstromen” naar de SP…links heeft een potentie van rond de 70 of zelfs wel 76 zetels..als alle zetels nu lekker de Pvda-berg afglijden naar de SP toe..dan wil ik Felix nog wel een keer horen..

  Reactie door eric — woensdag 31 januari 2007 @ 13.33 uur

 12. Moet Felix wel nageven,dat hij toegaf,dat de PvdA zelf er een onderwijs-potje van heeft gemaakt…leren uit het verleden noemt hij dat…ja zo kun je zwak beleid ook uitleggen

  Reactie door eric — woensdag 31 januari 2007 @ 13.35 uur

 13. nu nog maar hopen dat de PvdA haar bizarre Hoger Onderwijs plannen ook intrekt

  Reactie door Daan — woensdag 31 januari 2007 @ 13.35 uur

 14. Opvallend genoeg hebben het CDA en de CU (toekomstige coalitiepartners!) zich tegen dit parlementaire onderzoek verklaard, en aarzelt de VVD nog. Alles onder het motto: “Het is beter vooruit te kijken!”

  O, vandaar! Het CDA en de VVD zijn er natuurlijk als de dood voor, dat het parlement ook onderzoek wil doen op andere terreinen, en ook daar niet alleen maar wil “vooruitkijken.” Zoals b.v. de kwestie van het gesjoemel waardoor Nederland Bush’ Irakoorlog is ingemanoeuvreerd.

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 31 januari 2007 @ 13.37 uur

 15. het verwonderd mij niks dat de pvda nu komt met verbeteringen waar de SP al jaren op hamert, zo hopen ze de SP stemmers naar de pvda te krijgen, pas op woutertje bos is een gevaarlijke en achterbakse persoon.

  off topic.

  vandaag in het nieuws, bij delta lioyd/ohra verdwijnen 230 banen, met deze efficiencyslag wil de directie het hoofd bieden aan de toegenomen concurrentie tussen de zorgverzekeraars na de invoering van de nieuwe zorgverzekerings wet.

  het was toch allemaal zo goed geregeld met de nieuw zorgverzekering, leve nederland wat zo langzaam naar de knoppen gaat.

  Reactie door PeterN — woensdag 31 januari 2007 @ 13.48 uur

 16. Off topic.

  Ik begin toch wel een nog raarder gevoel over de uitslagen en die stemcomputers te krijgen.

  Onjuiste verkiezingsuitslag Eindhoven door tijdgebrek
  Uitgegeven: 30 januari 2007 22:09
  Laatst gewijzigd: 30 januari 2007 22:15
  EINDHOVEN – Onbekendheid met de vervangende apparatuur was de reden voor het verschijnen van een onjuiste voorlopige uitslag van de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen in de gemeente Eindhoven.
  In de eerste uitslag op woensdagavond 22 november kwam de SP als grootste uit de bus in Eindhoven. Een dag later bleek in de gecorrigeerde telling dat het CDA de meeste stemmen had gekregen: 481 stemmen voor het CDA waren ‘vergeten’.
  Wat precies misgegaan, weet de gemeente nog steeds niet te vertellen. Omdat de Sdu stemcomputer nog steeds niet is goedgekeurd ziet het er naar uit dat de gemeente Eindhoven ook bij de komende Provinciale Statenverkiezingen weer met apparatuur van Nedap stemt.
  Rechtszaak
  Tegenover Omroep Brabant verklaarde een woordvoerder van de actiegroep dat zij geen rechtszaak zullen beginnen tegen de gemeente Eindhoven. De woordvoerder was niet geheel tevreden over de informatie die de gemeente Eindhoven openbaar maakte. Volgens hem heeft het echter geen zin om hierop door te gaan.

  Reactie door maria — woensdag 31 januari 2007 @ 13.56 uur

 17. Ja, ik meld me af en toe op deze weblog om meestal wat tegengas te geven tegen sommige extreem linkse ideeen, maar 100% van wat hierboven staat ondersteun ik. Niet te geloven en niet acceptabel dat generaties onvoldoende onderwijs hebben genoten?? Wat een apenland is Nederland toch soms.

  Reactie door HARSAN — woensdag 31 januari 2007 @ 13.58 uur

 18. De afgelopen 30 jaar is er 8/9 jaar een PvdA minister van onderwijs geweest.En de laatste is al weer 8 jaar geleden.Daarnaast regeerden ze niet alleen.

  Reactie door Piet van Dijk — woensdag 31 januari 2007 @ 14.04 uur

 19. wie zijn onderwijskrachten niet adequaat betaalt moet zich niet verbazen dat de bekwame mensen dan naar het bedrijfsleven vertrekken.soms zitten ze daar al, en als de overheid dan lonkt naar mensen met een betere opleiding, dan lopen die gillend weg als ze de salarisschalen zien.Direct na de invoering van de mammoetwet heeft Cals geprobeerd mensen met een HBS-diploma te strikken door hun een eenjarige opleiding (met salaris) tot onderwijzer aan te bieden. Hoewel er aanvankelijk nogal wat belangstelling voor was heeft toch vrijwel niemand van dat aanbod gebruik gemaakt.
  Vanaf dat ogenblik is de afbraak van ons onderwijs eigenlijk al begonnen, en dat was in 1968!

  Reactie door hanneke — woensdag 31 januari 2007 @ 14.50 uur

 20. @ 16 maria

  En zo wordt je op meer manieren belazerd, volgens mij is de club van “wijvertrouwenstemcomputersniet” ook al onder dwang gezet door de AIVD om geen kort geding aan te spannen tegen Nicolai en Nedap.
  Stemcomputers deugen niet, en ze zijn makkelijk te manipuleren,.. fluitje van een cent en het kost mij 2 min om hem precies te laten doen wat ik wil.

  Reactie door Pool — woensdag 31 januari 2007 @ 15.03 uur

 21. waarvan wil de SP de kleinere klassen meer salarissen etc eiegnlijk van betalen?
  Van mensen zonder kinderen? Daar ben ik wel benieuwd naar.

  Reactie door Klaas — woensdag 31 januari 2007 @ 15.07 uur

 22. @ 19 hanneke,

  En de mensen die toen net les gaven zijn nu zo rond de 60 jaar. Deze meensen weten nog wat lesgeven is maar de meeste zitten vermoedelijk thuis (ik ken de cijfers niet) terwijl ze goede leraren waren. De mensen die daarna zijn opgeleid hebben zich steeds meer moeten richten naar de waanzin van het ministerie waardoor het met de kwaliteit steeds verder bergafwaarts ging.

  De Mammoetwet stamt uit 1963 en is door de KVP-er Cals ingevoerd op 1 augustus 1968 toen deze minister van onderwijs etc. was.
  Ik lees in de wikipedia: “De naam van de wet is te danken aan een kamerlid dat het er niet mee eens was. “Laat die mammoet maar in het sprookjesleven voort bestaan” had deze gezegd”.

  Wie zou dat kamerlid zijn geweest? Hij/zij had wel een vooruitziende blik. Ik ken niet de motieven maar het zou zo maar eens kunnen zijn dat deze persoon het tamelijk bij het rechte eind had en dat wanneer deze persoon meer medestanders had gehad de overheid nu honderden miljarden, maar vooral veel leed en veel slechte opleidingen en opgeleiden bespaard had.

  Regeren is vooruitzien inderdaad, én terugkijken. Terugkijken met bijv. een parlementair onderzoek. Naar onderwijs, mobiliteit, de woningbouw, de sociale en ecologische infrastructuur,…

  Reactie door L'écologiste — woensdag 31 januari 2007 @ 15.07 uur

 23. 21 Klaas

  Van het geld dat overblijft na de afschaffing van de hypotheekrenteaftrek.

  Reactie door Pool — woensdag 31 januari 2007 @ 15.23 uur

 24. @20 Pool
  Wat kunnen hier nog verder over zeggen dan dat dit geen fijn gevoel geeft? En dat dit wantrouwen in de hand werkt. Voor 7 maart zal het even belangrijk zijn vanwege de 1e kamer.
  Er zou overal met potolood gestemd moeten worden omdat dit in ieder geval wel betrouwder dan de computer is.
  Daarom is ook een klokkenluiders partij als democratisch deel van de regering m.i.zo belangrijk.

  Reactie door maria — woensdag 31 januari 2007 @ 15.32 uur

 25. @20 Pool
  Overigens kan je zelf aan wijvertrouwendestemcomputerniet, je verdere vragen stellen en waarom een zaak geen zin zou hebben. Ik heb ze al eerder bedankt en aangemoedigd vooral er helemaal mee door te gaan.Je krijg dan ook nieuwsbrieven en het mailadres om vragen te stellen.

  Reactie door maria — woensdag 31 januari 2007 @ 15.41 uur

 26. @21 Ons belastingsgeld zou ook besteed kunnen worden als men dit niet langer in een bodemloze put zoals JSF project investeert. De Vs had hier eerder al vanaf
  gezien omdat hun budget op was vanwege Irak oorlog. Iets om ook over na te denken als het gaat bv. zoals nu gaat om onderwijs?

  Reactie door maria — woensdag 31 januari 2007 @ 15.47 uur

 27. Ha, die PvdA toch. Je neemt die knakkers toch niet meer serieus. Na vier jaar Lubbers en acht jaar paars en vier jaar gedoogsteun is het einde oefening. Nog geen ‘kopje koffie’ kon er af. Laten de Mannen Broeders het maar lekker uitzoeken. Onze tijd komt nog wel.

  Reactie door Harry Scheltema — woensdag 31 januari 2007 @ 16.49 uur

 28. Ik hoor net op het nieuws dat het CDA TEGEN het plan van PvdA’s onderzoek tot onderwijsvernieuwing is.

  Reactie door Gloria — woensdag 31 januari 2007 @ 17.48 uur

 29. @10
  Daan dat is dromen maar zolang de zweep van de SP achter zich zullen ze wel wat moeten.
  Maak de druk hoger nog meer stemmen voor SP.
  CU niet meer die zijn de valkuil al in gestapt.

  Reactie door De Hakker — woensdag 31 januari 2007 @ 17.48 uur

 30. Praat me niet over de PvdA!!! gisteravond gezien bij Pouw en Witteman Felix Rottenberg noemde Jan Marijnissen een salonsocialist .Ik vind dat je voor salonsocialisten bij de PvdA moet zijn kijk maar b.v de heer Kok hoeveel commisariaten heeft die al ?Wat heeft de PvdA de laatste 35 jaar gedaan ? en kijk maar naar Ad Melkert en wat voor baantje die naar een mislukt partijleiderschap heeft gekregen in Amerika en wat voor baantje Duizenberg heeft gehad De PvdA moet de hand in eigen boezem steken Ik ben niet vvoor niets 13 jaar geleden van de PvdA overgegaan naar de SP

  Reactie door Dirk Schuit — woensdag 31 januari 2007 @ 18.03 uur

 31. @ Gloria (28):

  Inderdaad, Gloria. Zie ook nr. 14.

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 31 januari 2007 @ 18.10 uur

 32. @ 29 De Hakker,

  Mooi beeld dat van die zweep! Die houden we erin.

  @ 28 Gloria,

  Verbaast me niets. Onderwijs is en blijft een speeltje van CDA en PvdA. Gewoon een een-tweetje misschien. Bakellende tegen Bos: jullie mogen vóór een onderzoek zijn maar wij zijn tegen. In ruil daarvoor (mogelijk stemverlies in maart) moeten jullie wel bij de hypotheekrenteaftrek water bij de wijn doen en over verder onderhandelen gesproken, ik als premier Bakellende wil natuurlijk ook niet als leugenaar worden weggezet in de oorlog tegen Irak, dat is uit den boze Bos. Tuurlijk Bakkie.

  Reactie door L'écologiste — woensdag 31 januari 2007 @ 18.10 uur

 33. @30 Olav Meijer

  Oh sorry! Ja, jij gaf het inderdaad al uitgebreid aan.’k Had nog niet alles doorgelezen en ik dacht: snel melden.

  Reactie door Gloria — woensdag 31 januari 2007 @ 18.13 uur

 34. Niet alleen in het onderwijs SP onderwerpen en alternatieven ,maar ook de discussie m.b.t de enorme vermogens van woningbouw coporaties waren te lezen op de SP forums.
  Kennelijk wel met enig effect wat nu willen de corporaties wel over de brug komen met geld om o.a de huurlasten te verminderen.En achterstandwijken te verbeteren.
  Bang voor de greep van de overheid in hun goed gevulde kas (20 miljard indirect gegenereerd van belastinggelden).
  En beperking van topsalarissen van bestuurders.

  Reactie door che — woensdag 31 januari 2007 @ 18.24 uur

 35. (off topic) lees net in de krant dat sharon dijksma de pvda fractie waarschijnlijk gaat leiden omdat zij de sp tegenwind kan geven en niemand anders in de fractie dat kan.

  het kind heeft nog nooit iets gepresteerd. ongelofelijk..

  Reactie door johan — woensdag 31 januari 2007 @ 20.05 uur

 36. Quote “Echter, had men gewoon geluisterd naar de kritiek en alternatieven die de SP al jaren geleden heeft geformuleerd, dan had dit waarschijnlijk voorkomen kunnen worden”

  Dit is natuurlijk wel erg gemakkelijk achteraf gezegd. Hoewel het woord “waarschijnlijk” voor een dekking zorgt, is het wel heel gemakkelijk schoppen tegen politieke schenen op deze wijze.
  Ik zeg niet dat het beleid niet voldoende is geweest maar kom met harde bewijzen in plaats van deze gemakkelijke verwijten. Wordt niet zelf gezegd dat we moeten (quote) “leren van fouten uit het verleden”? Beleid op dit soort terreinen is een veelal een iteratief proces waarbij het een partij siert om constructief mee te denken ipv te roepen “zie je wel wij hebben toch gezegd dat het anders moet, maar nu niet naar ons geluisterd is geven wij onze steun aan een onderzoek”. Laat de hedendaagse politiek svp om de inhoud gaan en niet elkaar nawijzen(\nawijnen). Dit is goedkope propaganda, waar de SP boven moet staan.

  Reactie door Sid — woensdag 31 januari 2007 @ 21.59 uur

 37. @14 Ik las dat D66 een spoeddebat over de Irak oorlog wil. Terwijl een parlementaire enquete toch een belangrijk punt van de PvdA was,een nderhandelingspunt zou zijn?
  Dan vraag ik me weer af waarom dit zo is en waarom de gezamenlijke oppositie partijen, w.o. ex PvdA er geen zorg voor dragen dat er een gedegen onderzoek komt?
  Je wordt er zo moe van als het weer een waasen neus zou blijken.
  Trouwens en terzijde het gepubliceeerde intervieuw met Bert Bakker overtrof op alle gebied mijn eigen taalgebruik voor onze afleveringen!

  Reactie door maria — woensdag 31 januari 2007 @ 22.11 uur

 38. @ 36 Sid,

  Lijkt me typisch staaltje van zuinige Hollandse retoriek.
  Als de SP geen stampij had gemaakt was er nooit een onderzoek gekomen.
  Ga er eens tegen aan Sid in plaats van de angel uit de discussie te halen zou ik zeggen.

  Reactie door L'écologiste — woensdag 31 januari 2007 @ 22.31 uur

 39. Sid, de meningen van bezoekers en leden van de sp behoren niet de sp toe maar slechts hen die hun mening laten horen! Dat jij dat goedkoop vindt moet jij weten..maar geef de SP daar niet de schuld van.Zij geven de gelegenheid aan mensen om hun mening/visie te geven en thats it!

  Reactie door cynthia — woensdag 31 januari 2007 @ 22.49 uur

 40. Wat betreft de opmerking van Jan en de SP..die is geheel terecht! Waarom mag de waarheid niet vertelt worden volgens jou?

  Reactie door cynthia — woensdag 31 januari 2007 @ 22.50 uur

 41. Off topic.

  Het zou toch niet dat de Irak oorlog de splijtzwam voor dePvdA zou worden?
  Het doet mij in ieder geval veel goed dat Samson tegen de Irak oorlog heeft gestemd en dat dit genoemd wordt.
  En nu de hoop een echte parlementaire enquete, eindverantwoordelijkheid ligt bij JPB die voorheen enquete heeft tegengenhouden?

  Bron Volkskrant.
  Samsom: Bos moet verkiezingsbelofte niet breken
  Van onze verslaggever Philippe Remarque
  DEN HAAG – ‘Wouter Bos zou zich drie keer moeten bedenken voor hij zijn verkiezingsbelofte breekt. Het was niet zomaar een belofte voor de bühne’. Aan het woord is PvdA-Kamerlid Diederik Samsom, en hij spreekt naar eigen zeggen voor nog een paar fractieleden.
  Samsoms verzet heeft weinig kans op succes, toch komt hij er op een gevoelig moment mee naar buiten. Hij is in de fractie ook al de grootste criticus van de strikte geheimhouding tijdens het formeren. Hij stemde tegen de Nederlandse Irak-missie en spoorde Bos voor de verkiezingen na zich uit te spreken voor een linkse coalitie. Is hij de huisdissident van de PvdA? ‘Dan zou ik mijn doel voorbij schieten. Ik ben me terdege bewust van dat risico’, zegt Samsom. ‘Ik streef er alleen naar mijzelf en anderen scherp te houden.’

  Reactie door maria — woensdag 31 januari 2007 @ 22.59 uur

 42. @41 maria

  Hmmm… niet gek van die Samson.
  Zie je nou? Er zitten toch wel een paar echte breintjes tussen.

  Reactie door Gloria — woensdag 31 januari 2007 @ 23.08 uur

 43. Ik zeg (en schrijf) het al jaren: onderwijs terug van voor invoering van de mamoetwet !
  Gewoon weer (M)ULO, HBS etc. Ook weer de gewone lagere school gescheiden van de kleuterschool.
  OK met enige aanpassingen, maar niet veel.
  Zou wel een decennium kunnen duren eer dat (weer) kompleet ingevoerd zou zijn…..

  Reactie door Peter — woensdag 31 januari 2007 @ 23.14 uur

 44. @ Peter, Gloria en L’écologiste

  Leuk om dit ook eens te lezen……

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article392650.ece/Kamer_eist_onderzoek_naar_onderwijsaanpak?source=rss

  En nu maar hopen dat de formatie hierop stuk loopt, kunnen we gelijk op 7 maart ook weer stemmen voor de tweede kamer.

  Reactie door Pool — woensdag 31 januari 2007 @ 23.31 uur

 45. Voor de mamoetwet zat ik in de Spaarndammerbuurt op school.We hadden 44 kinderen in de klas,daarvan ging er EEN naar de mulo,de rest ging naar de ambachts en huishoudschool.Praat niet van kwaliteit, wat wij leerden op de lagere school van toen,is vergeleken met nu diep bedroevend.Je moet voor de aardigheid eens een oud atlasje van Bos inkijken.Daar deden we ons aarderijkskunde mee,3 jaar lang[4,5,6 klas]je bladerd er in een kwartier doorheen.Het opdreunen van tafels wat ook zo’n leuk tijverdrijf,het was allemaal heel kneus,maar met hoogwaardig onderwijs had het niet veel te maken

  Reactie door Piet van Dijk — woensdag 31 januari 2007 @ 23.32 uur

 46. spaarndammerbuurt in Amsterdam

  Reactie door Piet van Dijk — woensdag 31 januari 2007 @ 23.35 uur

 47. @42 Gloria, ik barst uit mijn voegen. net ook P@W gezien. Eindelijk vroeg Jeroen aan Middelkoop over de CU en ijsjes die niet op Zondag mochten door. Dat deden ze niet over Pronk in de uitzending waarin hij zei dat JPB 4 jaar consequent gelogen had over Irak.
  Mijn vragen hierover aan P@W hebben geen antwoord gekregen. We horen niets meer over Pronk, hoe kan dat???
  Mijn bijdrage aan de parodie over de geheime mag geen vervolg krijgen, terwijl het alles weer gaf wat er gaande is, inclusief bommetjes, nu Afghanistan etc. en hoe ik dit ter verluchting scherp kan door vertalen.
  Met groet,

  Reactie door maria — donderdag 1 februari 2007 @ 0.04 uur

 48. Die Felix Rottenberg begint me zo langzamerhand ook wel echt de strot uit te hangen hoor! Als ik hem hoor praten, dan zegt hij de ene keer dat de PvdA het niet goed doet, nu verwijt hij de SP weer te snel “weggelopen” te zijn uit de onderhandelingen, wat vindt Felix nu eigenlijk echt?? De PvdA wilde toch zo graag SP erbij? Waarom dan niet het CDA wat meer het mes op de keel gezet om echte onderhandelingen af te dwingen? Volgens mij heeft Felix helemaal geen eigen mening en is hij alleen maar mediageil! Hij wil graag “gevraagd” worden en te pas en te onpas overal ZIJN mening over geven..BAH! Wat een eigenwijs zwalkend en zigzaggend manneke is dat toch..Dat is nou “Politiek” bij uitstek met nadrukkelijk de hoofdletter “P”..!!! Smerige spelletjes zijn hem bepaald niet vreemd!

  Reactie door ToN — donderdag 1 februari 2007 @ 0.15 uur

 49. @ 47 ToN

  Ach je hebt hem ook al door.

  Reactie door Pool — donderdag 1 februari 2007 @ 0.23 uur

 50. @44 Piet van Dijk.
  Mij n wijlen moederkwam uit een katholiek gezin waarin zij als oudste veelal was aangewezen om het huishouden als prioriteit ipv naar school gaan op zich te nemen.
  Dit heeft in haar leven zijn beslag gekregen. Zij heeft heel hard heeft gewerkt om aan haar achterstand en gebrek aan ontwikkeling verder vorm en inhoudt te geven.
  Het blijft zo dat het in die tijd waarover u spreekt, de moraal en het bewustzijn over ontwikkeling en leren anders lag, en dit door de Katholieke kerk. Die nog steeds propageert, condoom gebruik en aids meegenomen,en nu met de CU dat het kinderen krijgen prioritieit boven alles en daarom heilig is.
  Ik begrijp uw evaluatie en leed over scholing en de spaarndammer buurt en dat hierin wel een otnwikkeling heeft plaats gevonden. Het zou niet mogen zijn dat leerkrachten vandaag de dag nog steeds voor klassen dan wel geen 44 maar 30 tot 33 mogen staan.

  Reactie door maria — donderdag 1 februari 2007 @ 0.30 uur

 51. Hier nog even een klein stukje over de parodie Bos, het sringptouw dat in opdracht JPB gebruikt was en de CU.
  Bos:

  Bos: Ik heb daar toen nog straf voor gekregen Jan Peter omdat ik mijn springtouw de volgende dag niet bij me had voor de gymles.
  Rouvoet: De heer vergeeft ons allemaal alles, keer op keer, springtouw na springtouw en bommetje na bommetje, laten we het weer over de heer met elkaar hebben.

  Reactie door maria — donderdag 1 februari 2007 @ 0.48 uur

 52. @44 Piet van Dijk
  Was niet de slimste klas dus. We konden echter wel goed (hoofd)rekenen en beheersten over het algemeen de Nederlandse taal naar behoren, waar het tegenwoordig nog al eens aan schort (PABO???) Op de MULO deden we examen in 14 vakken. Daar is de Havo echt niet veel bij….
  We hadden geen rekenmachine nodig (mocht zelfs niet eens) laatstaan een computer ! Ik schreef echter, “met aanpassingen”, maar dan wel zonder rekenmachine of computer (zowiezo niet in het basisonderwijs)

  Reactie door Peter — donderdag 1 februari 2007 @ 1.21 uur

 53. Propaganda of de waarheid van Planet?
  http://www.planet.nl/planet/show/id=67777/contentid=808047/sc=fbc987

  Reactie door De Hakker — donderdag 1 februari 2007 @ 6.47 uur

 54. Ik heb het idee, dat onderwijsvernieuwing een doel op zich is geworden. En nieuw is niet per definitie beter dan oud. Uit de berichtgeving heb ik ook het idee dat de ambtenaren in Den Haag onderwijssystemen verzinnen zonder zich af te vragen wat de “werkvloer” ervan vind. Men zou dus meer moeten communiceren met de leraren in plaats van met de managementlagen daarboven. Hopelijk leidt het onderzoek tot zinvolle veranderingen. Anders hebben we er nog niks aan.

  Reactie door reint — donderdag 1 februari 2007 @ 7.32 uur

 55. @52 Hakker
  Ik heb wel eens gedacht dat het idealisme van Chavez te vergelijken was met hoe Saddam Hussein was begonnen. Hij ambieerde vrijheid van de VS en een socialistisch Irak/Arabische staten. Saddam voerde bv.inzake analfabetisme hetzelfde beleid, ook qua infra structuur, energie voorziening, onderwijs waarin vrouwen naar de universiteit konden etc.
  Meer info daarover op Wikipeda.
  De beeltenis Chavez net als die van Saddam is publiekelijk overal groots neergezet,men ontkomter niet aan.
  Uit een documentaire over chavez kwam naar voren dat de mensen, vooral vrouwen, die hebben leren lezen, verder geleerd hebben, werk hebben of bedrijfje hebben opgezet, idolaat over Chavez zijn.
  Tegelijkertijd spraken in de doc. de welgesteldere zich uit over de dictatoriale wijze waarop hij regeerde.
  M.i. veel goeds over beleid Chavez maar ook veel vraagtekens.
  Over Morales heb ik geen dictatoriale kanttekeningen vernomen, kan ze gemist hebben.

  Reactie door maria — donderdag 1 februari 2007 @ 9.31 uur

 56. Beste Peter.”niet de slimste klas dus”is voor een socialist die over een arbeidersbuurt in de jaren “60 spreekt,weinig verheffend.Dit beeld was heel gewoon voor veel arbeidersbuurten.Nee Peter arbeiderskinderen waren niet stom,maar door de manier van onderwijs waren ze vaak kansloos.We hadden geen rekenmachines en computers,nodig?Nee want die waren er toen nog niet.Waren ze er wel,dan had jij ze ook gebruikt.De SP is een prima partij.Maar het beeld wat vele SPers hebben van het verleden heeft niks met de werkelijkheid van toen te maken.

  Reactie door Piet van Dijk — donderdag 1 februari 2007 @ 9.58 uur

 57. Heb Rottenberg nog nooit één moment serieus genomen en zal dat ook nooit doen.
  ‘Schoolvoorbeeld’ van een halvegarebestuurder.

  Onderwijsenquete, generaal pardon, no-claim, Irak, Afghanistan, dolgedraaide marktwerking enz.
  Hoe draait de PvdA zich hieruit ?

  Reactie door hendrik dieks — donderdag 1 februari 2007 @ 10.26 uur

 58. thuiszitters.
  deze week gelezen in het l.d.kind kan niet
  naar school plaats gebrek in dit geval gaat het over een autistisch kind ik vind dit
  niet in de haak scholen hebben grote reserves indien een school te klein is kan je er nood gebouwen neerzetten leerkrachten
  te kort dacht het niet laat de zogenaamde
  managers hun jasje uittrekken en weer voor de klas gaan staan.
  L.S.
  zoek is op google.nl thuizitters

  Reactie door jack Heymans — donderdag 1 februari 2007 @ 10.45 uur

 59. Piet van dijk, ik hoop dat je wel in de gaten hebt dat op dit forum niet alleen sp `ers hun mening laten horen..er komt van alles aanwaaien om hier een mening te geven of om mensen onderuit te halen…..

  Reactie door cynthia — donderdag 1 februari 2007 @ 12.04 uur

 60. PvdA is VVD in een roodjastje : die zij er alleen om de management berg te vergroten ; dus het onderwijs van vanaf de keluterschool tot en met het HBO gaat bergafwaarts .

  Reactie door Fred — donderdag 1 februari 2007 @ 12.50 uur

 61. Als gepensioneerd leraar kan ik het bericht van Jan Marijnissen ten volle onderschrijven.

  Reactie door Henk van den Brule — donderdag 1 februari 2007 @ 12.51 uur

 62. Beste mensen, laten wij heel duidelijk zijn de PvdA is géén socialistische parij maar een partij voor sociaal-democraten. Zij zeggen links te zijn maar sinds Wim Kok de ideologische leider was hebben zij zich ontdaan van hun ideologische veren. Wat onder die veren altijd verborgen is gehouden, is mij nooit erg duidelijk geweest, wel weet ik dat het een regentenpartij is, die denkt wat goed is voor het volk. Nu niet aanhalen dat zij de AOW in leven geroepen hebben, zij wilden een uitkeringssysteem voor alleen die oudjes, die het nodig hadden. En als dat gebeurd was zaten de oudjes nu ver onder het minimum zoals vroeger, toen zij hun hand moesten ophouden bij de kerk. De AOW hebben wij te danken aan Koos Suurhof van het NVV, dat was een vakbond met ballen.

  Reactie door Old Henk — donderdag 1 februari 2007 @ 14.41 uur

 63. Het probleem van de PvdA lag bij Toelstra ;in die tijd werd de partij als uiters anarchitisch beschouwd door de andere partijen en zij wensten daar niets van te weten ; echter door de meeste leiders is elek keer water bij de rode wijn gedaan om maar te zorgen geacepteerd te worden als regeringspartner : in de tijd van den Uijl ging dat aanzien weer bergafwaarts denk maar aan de reactie van Agt !

  Reactie door Fred — donderdag 1 februari 2007 @ 17.42 uur

 64. En dat is door Kok weer bijgesteld .
  Democraten zijn het al helemaal niet meer , wat wotertje Bos begint zich al aardig te gedragen als soft-dictator .

  Reactie door Fred — donderdag 1 februari 2007 @ 17.44 uur

 65. Hand in eigen boezem.

  Verkeerde beeldvorming over de SP

  Als je op de SP hebt gestemd ben je niet de vijand van de SP of je bent een machiavellist.
  Door te stemmen op een partij zoeken naar haar ondergang?
  Dit gaat, althans voor mij, helemaal niet op en voor vele stemmers minimaal te ver denk ik toch.

  Mag je kritisch zijn ten opzichte van een partij waarop je hebt gestemd?
  Dat denk ik toch wel!
  Ik denk zelfs dat dit een partij kan vooruit brengen.

  Zeker in Nederland is het noodzakelijk (lees hier ook mogelijk) dat een partij open is.
  De partij en zijn politieke leiders moeten de confrontatie met leden en stemmers onvoorwaardelijk durven aangaan.
  Maar dan ook, zonder inperking, kritiek op de huidige stellingnamen eerder omarmen dan verwerpen en de dialoog durven aangaan met leden en stemmers, dus ook, juist ook, als de leden en stemmers kritisch staan tegenover stellingnamen of de invulling hiervan.

  Hand in eigen boezem.
  Ook de SP, als (nu) jonge volkspartij, heeft nog veel in die zin te leren

  Reactie door Eerst nadenken — vrijdag 2 februari 2007 @ 0.06 uur

 66. @65 Eerst Nadenken

  Hallo E.N. ben je weer in ons midden?
  Van harte welkom!

  E.N. ik denk zeker dat de SP ook naar kritiek moet luisteren en dialoog moet durven aangaan met leden en stemmers.
  Ik vind dat de SP dat ook doet!

  Ik hoop dat je mij begrijpt als ik het volgende zeg:
  E.N. met regelmaat bespeur ik dat jij de SP naar ‘rechts’ wilt trekken. Daarmee bedoel ik: een soort ‘links’ afspiegelingetje van de PvdA.
  Maar daar zitten we hier niet voor!
  De Sp is een volwaardige grote partij met een hele specifieke eigen kleur. Het water dat jij bij de SP-wijn wilt doen is in mijn ogen het halveren van de gewetensvolle vinger die de SP binnen de politiek is.
  Dit volle tegenwicht is ozo belangrijk. Want owee, laat de rest hun gang niet gaan!!
  Zie Bos straks… weer rechtser zal de PvdA worden. Wat blijft daarvan over?
  Precies! Waar de Sp voor is blijven staan. Het socialisme. En die linkse rest van de PvdA heten we binnenkort van harte welkom.

  E.N. Hier en daar wijken je ideeen af van de SP en toch ben je een SP-er. Maar dit betekent niet dat jij de SP om kunt buigen naar een slap aftreksel.
  Waar blijven we als de SP meeheult met de martwerkers? Als ze de privatisering/liberalisering mee erdoor hadden geholpen in de Tweede Kamer? Als ze voor de ‘nieuwe’ Grondwet zijn? SP was en is TEGEN.
  Juist de SP is de grote HOOP van vele SP-ers.
  Jij kunt nog alle kanten op met jouw verdeelde mening. Een beetje CDA, een beetje PvdA en een beetje SP.
  Maar de meeste SP-ers willen de SP in haar volle ornaat! Als een smaakvolle gerijpte diepgekleurde geurende wijn.
  En als er ooit water bij moet, dan zal dat alleen mogelijk zijn als er SOCIAAL geformeerd kan worden.

  Richt alsjeblieft het grootste deel van je kritiek aan Bos. Pak hem aan!! Schrijf mails en leg hem uit hoe hij, samen met de christelijke hij, ons land nog meer in de uitverkoop zal zetten. Je bent heel goed in het formuleren van je kritiek, maar gebruik deze gave voor de verlakker van de SP: Bos!

  E.N. de SP zal heus kritiek hier en daar overwegen waar zij zelf twijfelt.
  Maar twijfel niet aan het volgende: de SP verloochent ons niet!

  Zelf heb ik weleens overwogen om mij binnen te werken bij de VVD. Zodat ik van binnenuit de boel naar links kon trekken. (Nou ja, wie ben ik?)
  Maar het bleef bij een idee, want ik kan hun ideologie niet aanhoren!
  Wat ik hiermee wil zeggen is dat iedere partij maar kleur moet bekennen. Onze kleur is rood! Helder rood van klare wijn.
  Proost E.N.! Laten we klinken op het warme linkse hart en het sociale bloed dat door al de aderen van onze maatschappij zal moeten gaan stromen.

  Groet!

  Reactie door Gloria — vrijdag 2 februari 2007 @ 2.07 uur

 67. @Gloria,
  In het hol van de Leeuw kruipen is wel de slimste weg om deze naar andere strategieën te paaien! Als geheime agent kan je daar dan inderdaad niet gaan brullen!!
  Met groet!

  Reactie door maria — vrijdag 2 februari 2007 @ 11.03 uur

 68. onderste alinea van dit item,dan in combinatie met de laatstledelijke neurobiologische/psychologische bevindingen:mee eens.
  lisette,en anderen geinteresseerden, ik heb ff gekeken naar ‘het kunstwerk als getal’ van pieter adriaans:

  http://staff.science.uva.nl/~pietera/Presentations/Het%20kunstwerk%20als%20getal.ppt

  zijn site =
  http://staff.science.uva.nl/~pietera/

  hij is dus met leer/herken processen bezig middels meme’s,(kort door de bocht)(optimale cognitieve constructieven compressie), in de kunstformule gaat hij uit van 2-d; ontbreekt vlgns mij de grammatica w.b. de auditieve/musische/kinetische/associatieve/intuietieve aspecten,wellicht heeft subhash kak daar een formule voor gevonden(nog aan ‘t zoeken daarnaar),lijkt me zeer interessant voor ‘goed’onderwijs,wil(len) jij,jullie, daar het licht over laten schijnen?

  eerst nadenken: hoi! maakte me zorgen hoe ‘t met je ging!

  Reactie door recycling cenerentola — vrijdag 2 februari 2007 @ 11.20 uur

 69. intuitieve

  Reactie door recycling cenerentola — vrijdag 2 februari 2007 @ 11.22 uur

 70. Laten we vooral niet de educatieve en therapeutische werking onderschatten voor wanneer we de hand in andermans boezem steken.

  We gaan koude dagen tegemoet.

  Reactie door Rob de Kuster — vrijdag 2 februari 2007 @ 11.23 uur

 71. @ 66 Gloria,

  Waauw. Die gaat lekker!
  En dan eindigen in pure poezie. Nog even en je kunt een gedichtenbundel uitbrengen: SP Poezie!
  Poezietiek
  Politiekziek
  Politiekziekt
  Op Poezietieke wijze Politiekzien…

  here’s to you, cheers baby

  Reactie door L'écologiste — vrijdag 2 februari 2007 @ 11.35 uur

 72. @66 Gloria de relevante van mijn reactie is kwijt,ik bedoelde met het holvan de leeuw de VVD. Mijn reactie aan E.N was niet geplaatst, dat maakt het ingewikkeld. E.N reageert zelf nog nader in link rnis /ite itmijn reactie snijdt niet echt hit ai7

  Reactie door maria — vrijdag 2 februari 2007 @ 11.52 uur

 73. Sorry per ongeluk op verzend gedrukt. Ha, ha ha, nog ingewikkelder!en verwaaring alom! Hier de laatste volzin (hm!):
  E.N. reageert zelf nog nader op link NuSP/SP Zeker

  Reactie door maria — vrijdag 2 februari 2007 @ 11.57 uur

 74. Gloria , dan moet je wel je eigen vermommem als Verdonk ( hahah,,iereen eruit ! )

  Reactie door Fred — vrijdag 2 februari 2007 @ 12.32 uur

 75. PvdA is link : niet links !

  Reactie door Fred — vrijdag 2 februari 2007 @ 12.34 uur

 76. Hand in eigen Boezem “Rutte —-> Verdonk ?

  Reactie door Fred — vrijdag 2 februari 2007 @ 12.41 uur

 77. In plaats van te zwarte pieten over de schuldvraag. het volgende
  met veel genoegen werkzaam in het VMBO (vso-smok) is er wat mij betreft dringend behoefte
  aan toegepast praktijk onderwijs veel leerlingen in dit type onderwijs kunnen goed met hun handen werken, het werken met het hoofd gaat wat minder.
  groet hermijn

  Reactie door hermijn — vrijdag 2 februari 2007 @ 13.37 uur

 78. @ Gloria (66):

  Citaat: “Zelf heb ik weleens overwogen om mij binnen te werken bij de VVD. Zodat ik van binnenuit de boel naar links kon trekken. (Nou ja, wie ben ik?)
  Maar het bleef bij een idee, want ik kan hun ideologie niet aanhoren!”

  Godzijdank, Gloria! (Ik hoop dat ik zijn naam niet misbruik). Want je zou verdronken zijn in een poel van illusies….. :)

  @ Fred (74):

  Gloria zich vermommen als Verdonk? Volgens mij lukt dat de allerbeste grimeur nog niet eens! En dan die arrogante intonatie die Gloria zich eigen zou moeten maken! Nee, ze heeft zichzelf gelukkig een tour de force en een onaangename ontmaskering bespaard. :)

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 2 februari 2007 @ 15.19 uur

 79. Een beetje flauw, maar ik denk dat voor de sanering van het dierenrijk een zekere Balkie het beste als eerste door een geheime leeuw verborberd kan worden!

  Reactie door maria — vrijdag 2 februari 2007 @ 15.29 uur

 80. Olav, ik was Gloria in ieder geval erg dankbaar geweest indien ze indien ze het genoemde dierenijk in @79 had kunnen bevrijden!
  Nie dat ik je niet even dankbaar voor je bijdragen, Gloria.
  Mijn uitschieters op dit gebied liggen domweg aan het feit dat ik enorm tegen weer 4 jaar JPB en BBR opzie.
  Jan Blokker heeft hier m.i. ook een stevige kolom over geschreven.
  Het kan toch niet goed gaan, e verkiezingsuitslag heeft in z’n geheel beleid JPB afgestraft, toch staat ie er weer.
  Komt jouw satire er nog, ik kan nog wel proberen de mijne te plaatsen maar ik wil me niet meer aan dezelfde steen stoten.

  Reactie door maria — vrijdag 2 februari 2007 @ 16.29 uur

 81. De eigenwijsheid zelve probeer ik toch dan maar een klein stukje vervolg te plaatsen, ook omdat ik op Olav had aangesloten..

  Van onze verslaggever Olav( na te lezen op link Lange Termijn 24-01-07) hebben we weer meer over ze mogen vernemen en weten we dat ze nu weer druk aan het schilderen zijn om het geheime werkstuk voor tante Bea af te maken.

  Bos: Trouwens jongens, voor als we dadelijk hier klaar zijn, weten jullie ook nog van die allerlaatste knok partij van Rietjes Club in hun Clubhuis ? Jammer dat ik het niet zelf gezien heb, ik mag graag kijken wie er wint maar ik denk dat jij er liever niets van had geweten Jan Peter. Ze horen ook nu niet meer bij jouw club.…maar ze zeggen dat ze zich sterk gaan maken om tegen ons groene club verbond te gaan knokken…die Boeketien had het al over bommetjes naar ons gooien als het nodig was.

  Balkenende: Bommetjes vallen onder een geheime afdeling .. dat weet Boeketien ook. Verder doet hij dat heus niet,dat is al afgesproken, ook met Markus die nu even denkt dat hij baas van die club is. Jammer is dat,ik had Rietje al zo vaak gezegd dat ze niet midden op het schoolplein moest gaan knokken. Zij wilde alleen maar dat iedereen naar haar keek en ging denken dat zij de baas was. Zo werkt het niet.

  Reactie door maria — vrijdag 2 februari 2007 @ 16.42 uur

 82. @77 Hermijn.
  Succes met je werk op school en fijn dat je er voor staat ten goede van je leerlingen.
  Zoals de meeste docenten (enquete over gewesst): liever kleinere klassen, gerichter onderwijs dan meer salaris.
  Het is altijd al een bevlogen beroep geweest, uitzonderingen daar gelaten.
  Hier moet geen eind aan komen maar een drastische verandering in beleid.
  Wat schiet een parlementaire enquete hier mee op zolang men uit Den Haag van onderwijs een duurbetaalde en steeds maar een weer nieuwe politieke hobby cq. verantwoording voor het nadenken daarover, kan maken. Zo volgt nieuw beleid op nieuw beleid zonder de de ware werkvloer erin te betrekken. De werkvloer die in wel staat is om aan te geven en te vealnueren welke vernieuwingen er echt nodig zijn.
  Alle goeds voor jou en je leerlingen!

  Reactie door maria — vrijdag 2 februari 2007 @ 17.47 uur

 83. Onderwijs in Nederland is een SOAP !vanaf de kleuterschool tot vortgezte onderwijs en vooral het technisch onderwijs t/m HBO -niveau .

  Reactie door Fred — zaterdag 3 februari 2007 @ 16.50 uur

 84. Jan, aangaande het onderwijs is de SP de enige partij die het begrijpt en wat de PvdA heeft gedaan is echt te erg voor woorden. Ik stem nooit SP, maar overweeg het met de PS-verkiezingen toch te gaan doen.

  Reactie door Teus — zaterdag 3 februari 2007 @ 23.01 uur

 85. UTRECHT – De in opspraak geraakte oud-fractievoorzitter van de VVD in de Provinciale Staten van Utrecht, Sjoerd Swane, heeft geprobeerd de harde schijf van zijn computer kwijt te maken. Duikers die in opdracht van het Openbaar Ministerie (OM) in de rivier de Vecht zochten, vonden vorige week het digitale geheugen terug.

  Alle wetten zo we ze uitgevoerd hebben gekregen zijn ontworpen door de pvda in paars en wat mij opvald is dat er steeds meer corruptie ontdekt wordt. Dus nu eerst bij de VVD de rest komt ook wel aan de beurt.

  Reactie door Henk — zondag 4 februari 2007 @ 1.04 uur

 86. @83
  Technisch onderwijs is al helemaal naar de kloten maar de werkgevers beginnen te klagen zelf doen ze geen flikker meer aan begeleiding van leerjongens.(is te duur en kost geld het korte termijn denken)
  Ouderen met vakkennis werden eruit geschopt zodat de praktijk kennis totaal niet werd overgebracht.
  De werkgevers in de technische hoek klagen de overheid moet er meer aan doen en kosten moet men ook bij de overheid leggen vinden ze.
  Stukje eigenverantwoording toch een veel geprezen woord vooral bij de werkgevers is bij hun zelf totaal zoek.

  Reactie door De Hakker — zondag 4 februari 2007 @ 9.44 uur

 87. @85

  Provincie eist geld van statenlid SP

  Gepubliceerd op 03 februari 2007, 08:55
  LEEUWARDEN – Voormalig statenlid Hanny Palmen-Lehmann van de Socialistische Partij (SP) heeft zichzelf een forse som geld toegeëigend die haar niet toekwam. De provincie eist in een rechtszaak ruim €40.000 van haar terug. Het gaat om de jaarlijkse toelage die de SP was toegekend voor het inhuren van ondersteunend personeel voor de statenfractie.

  Het eerste jaar dat de SP in de Friese staten zat, stak Palmen het voorschot in eigen zak. De huisaccountant van de provincie ontdekte de dwaling van het SP-statenlid uit Ferwert. Ze werd hier eind 2005 op aangesproken, negen maanden nadat ze haar politieke carrière abrupt had afgebroken.

  Palmen stemde in met de terugbetalingsregeling die ze kreeg voorgelegd. Het voormalige statenlid is de betalingsafspraak echter niet nagekomen. De provincie wil het volledige bedrag, inclusief rente, in een civiele procedure terugvorderen.
  Hanny Palmen was niet bereid commentaar te geven. ,,Dat lijkt me op dit moment wijzer.”

  Reactie door De Hakker — zondag 4 februari 2007 @ 10.35 uur

 88. Lijkt mij ook verstandig,

  Sinterklaas bestaat

  Reactie door jacobus — zondag 4 februari 2007 @ 14.30 uur

 89. 87.. Ik zie ook wel zitten dat er in de hele politiek iets mis is maar ik ken jou bericht en ik zie niet in wat dat met opzettelijke verduistering heeft te maken dat gebeurde namelijk wel bij bericht 85 als je dat goed leest.

  Reactie door Henk — zondag 4 februari 2007 @ 15.10 uur

 90. Schandalig! De hakker, ik snap haar totaal niet. Je kan dit niet flikken als je voor de SP bezig bent! Dan word je meteen gepakt! Ze had bij de PVDA haar werkzaamheden moeten verrichten, of dacht ze dat dit een pot nat is..?Het is de fout van de SP ook niet!

  Reactie door cynthia — zaterdag 10 februari 2007 @ 12.25 uur