Kleinere verpleeghuizen een stap dichterbij

De regering moet een plan van aanpak maken om te komen tot meer kleinschalige verpleeghuizen in de wijk. De Tweede Kamer heeft vandaag met algemene stemmen een motie van SP-Kamerlid Agnes Kant gesteund waarin deze oproep wordt gedaan.

De SP maakte het afgelopen jaar een speerpunt van de verpleegzorg in de verkiezingscampagne. Er werd door Jan Marijnissen voor gepleit om de huidige verpleeghuizen en verzorgingshuizen te vervangen door kleinschalige en intieme huizen, waar ouderen voldoende ondersteuning krijgen en ook elkaar kunnen helpen. “Ouderen moeten het recht hebben op zelfstandige woonruimte en privacy, met op hen afgestemde zorg en voorzieningen in elke wijk,” zo stond te lezen in het verkiezingsprogramma.

Bij de behandeling van de begroting van het ministerie van Volksgezondheid diende SP-zorgwoordvoerster Agnes Kant deze maand een motie in om dit ideaal een stap dichterbij te brengen. De Tweede Kamer steunde de motie vandaag unaniem en verklaarde daarmee dat meer kleinschalige verpleeghuizen in de wijk gewenst zijn en dat de regering met een plan van aanpak moet komen.

(Nieuwsbericht SP)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 30 januari 2007 :: 21.14 uur

38 Comments

38 reacties

 1. Als ik kijk naar het Van Julsingatehuis in Delfzijl die momenteel wordt uitgebreid met nieuwbouw, dan lijkt het veel meer een zorgfabriek. Een gigantisch complex. Mijn schoonmoeder heeft daar tijdelijk gewoond maar is nu gelukkig verhuisd naar een veel knusser en intiemer verzorgingstehuis in Bierum. Ik bedoel maar te zeggen dat het voor verpleegtehuizen puur draait om macht en kapitaal. Hoe groter, hoe meer macht en invloed. Werk aan de winkel lijkt me zo…

  Reactie door ARS — dinsdag 30 januari 2007 @ 22.00 uur

 2. Bereikbaarheid(in eigen buurt) en kleinschaligheid(klantgerichtheid en efficiency) vind ik goed. Maar let op voor kleinschaligheid als een soort dekmantel om de zaken nog goedkoper aan te pakken zoals dat vaak het geval is in de UK en US.
  En wie gaat een overzicht houden over het zeer waarschijnlijke misbruik. Bij groter gecentraliseerde organisaties is er geen overzicht laat staan bij een toekomstig woud van kleinschalige verpleeghuisaanbieders.

  Sorry maar ik voorspel heel veel ellende in die sector met of zonder kleinschaligheid.
  We moeten eerst de huidige inefficiënties goed aan pakken en pas later over weer nieuwe vormen van lossante organisatie.

  Reactie door Khosrow — dinsdag 30 januari 2007 @ 22.00 uur

 3. Wie gaat het kwaliteit waarborgen?

  GOH; Betekent dat nog meer ambtenaren?

  Nog meer Bak-ellende?

  Reactie door Khosrow — dinsdag 30 januari 2007 @ 22.06 uur

 4. @.2. De kwaliteit, beste Khosrow wordt door de mensen, die in verpleeghuizen werken, geleverd.

  Ook die mensen beseffen dat er iets moet veranderen en vinden in de SP en zeker met Agnes Kant, een krachtige ondersteuning.

  Reactie door franslj — dinsdag 30 januari 2007 @ 22.21 uur

 5. Critisch kijken, signaleren en vertrouwen op de het functioneren van verpleeg-en verzorgingshuizen, lijkt me wenselijker dan met achterdocht beginnen.

  Ik loop sinds 1966, als bezoeker en beroepsmatig, regelmatig verpleeg-en verzorgingshuizen binnen en wat me opvalt is de passie van de mensen op de “werkvloer”.

  Iedereen probeert het zogoed mogelijk te doen voor bewoners, maar voelt, vooral de laatste jaren, de hete adem van onredelijk management in zijn/haar nek.

  Terugkeer naar kleinschaligheid lijkt me zeker wenselijk, want daardoor kunnen critische zaken sneller en eenvoudiger aangekaart worden bij een kleinschaliger management.

  Daarbij, als bezoekers en bewoners, zaken bespreken…dingen die aan verbetering toe zijn…kan er, juist door kleinschaligheid, veel vergadertijd uit gespaard worden.

  Soms durven bewoners niets te zeggen ….maar vaak wel tegen bezoekers. Als bezoeker voel ik me dan aangesproken en wat niet kán, bespreek ik dan ter plekke met de verzorging,indien mogelijk en anders stap ik naar het management.

  Lijkt me toch menselijk, redelijk?? Toch !

  Reactie door franslj — dinsdag 30 januari 2007 @ 22.50 uur

 6. Het gaat niet goed met de Zweden die al jaren een beleid hebben dat de mensen langer thuis moeten blijven en voor zichzelf moeten zorgen. Kijk hier maar: http://www.trouw.nl/deverdieping/overigeartikelen/article615214.ece/Maatschappelijke_Ondersteuning_Zweden_blijkt_slecht_voorbeeld
  De mensen verpieteren in hun mooie woningen…

  Reactie door Wil te Amsterdam — woensdag 31 januari 2007 @ 8.11 uur

 7. Fantastisch dat de motie van Agnes Kant is aangenomen.Dat het in Zweden niet zo goed gaat….in 30 jaar tijd zijn de normen en waarden er behoorlijk op achteruit gegaan en niet alleen de ouderen hebben daar last van.

  Reactie door stefanie — woensdag 31 januari 2007 @ 10.29 uur

 8. @ Wil (6):

  Als het wenselijk is decentralisatie en kleinschaligheid te stimuleren, brengt dat niet noodzakelijkerwijs mee dat deskundigheid overboord wordt gegooid. Wat dat betreft kan van de Zweedse fouten en tekortkomingen natuurlijk geleerd worden.

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 31 januari 2007 @ 13.49 uur

 9. Mijn moeder woont in een grootschalig verpleeghuis, waar gelukkig wel aandacht is voor de menselijke maat.
  Los daarvan is de roep om kleinschalige verpleeg- en verzorgingstehuizen en wellicht andere woonvormen mij uit het hart gegrepen.

  Reactie door Bert — woensdag 31 januari 2007 @ 16.48 uur

 10. Alles moet groter en goedkoper, mensen zijn nummers, begint al van de geboorte af tot en met je in de kist ligt. Je bent blijft een sodienummer, die meer en meer uit gekleed wordt. Ik heb het over de meer dan 16 miljoen nederlanders. 16 miljoen gezichten buiten de miljoenairs, die de 16 miljoen mensen kaal plukken. En een kabinet Balkenende 4, NEE NEE, NEE, hij is niet Minister President maar een doodgewone manager. Te vergelijken met moeders en vaders die het huishouden op zich hebben genomen, om wat voor reden dan ook. Waar blijft RESPECT, wat vele malen belangrijker is dan de normen en waarden van deze ex Minister Presedent die haat en jalouzie onder de Partijen onderling en het volk van Nederland zaait, oeps, mag je niet zeggen, Elsje.

  Reactie door Els — woensdag 31 januari 2007 @ 17.08 uur

 11. Ga zo door Agnes Kant! Kleinschaligheid in de woon- en zorgcentra moet en midden in de wijken ook. Er kan wel 1 overkoepelende bestuursorganisatie zijn voor meerdere van dat soort kleinschalige Centra; dat is dan kostendrukkend en praktisch.
  Het persoonlijke is het allerbelangrijkst voor de mens en zeker voor de oudere mens.
  Ik werk in een plaatselijk redelijk klein woon-zorgcentrum, in een wijk waar af en toe even met de mensen gewandeld kan worden in de buurt; een woonwijk met Parkje.
  Veel succes.

  Reactie door Olinda — woensdag 31 januari 2007 @ 17.15 uur

 12. Jan hebben ouderen hebben het recht op zelfstandige woonruimte en privacy. Ik ben ontzettend blij dat de motie van Agnes Kant in ieder geval gesteund wordt door de Tweede Kamer.

  Reactie door Els — woensdag 31 januari 2007 @ 17.17 uur

 13. En daar moeten wev ook met de thuiszorg naar toe.
  geen ziekenhuissfeer maken van het huis van mensen.
  zelf ben met andere bezig met een plan waar uniformen zorgdossiers management en directie niet invoor komen.dit leverd ook nog eens bezuinigigen op.
  Het kan niet zijn dat je als zelfstandig wonenede chronisch zieken en rolstoelafhakelijk gedwongen wordt door het door de zorgaanbieder die weer gedwongen wordt door het zorgkantoor door het leven te moeten alspapier over de tafel en patient door het leven.
  daar zolangzamerhand genoeg van !

  Reactie door avelthoven — woensdag 31 januari 2007 @ 18.40 uur

 14. 3
  sorrie
  kwaliteids onderzoek.
  Mijn moeder heeft ook geen diploma’s gehad om ons te kunnen douchen.
  we zijn doorgedraait!
  env kan toch niet zijn dat we op America gaan lijke , dat willen wij Nederland toch niet .terug naar de basis terug naar de zorg.
  daarbij er is hypocratie ten top.
  Krijg ik zorg van een zorgaanbieder komt er vanalles bij kijken om gedouchst te worden.
  heb je een PGB en zou je de buurvrouw kunnen vragen om je te douchen, kan dit zomaar.
  dus laten we terug gaan naar dat zomaar, dat net zo goed is.
  het is dat ik geen PGB neem vanwege de veelvouwd aan zorg, zelf is het onmogelijk een team mensen te vinden die je drie/viet keer per dag kunnen verzorgen.

  Reactie door avelthoven — woensdag 31 januari 2007 @ 20.24 uur

 15. @13 avelthoven
  Heel veel succes met je plan, die mappen van de thuiszorg zijn erg irritant (3/4 wordt niet gebruikt) en vernederend.
  Zou ook gewoon een schriftje kunnen zijn.
  Ik vraag me af of het WMO-loket nog ondersteuning kan bieden bij zo’n plan!
  Ik wil dat wel even uitzoeken, Ik bedoel in ‘t algemeen dan!
  Wat de kwaliteit betreft moeten er wel garantie’s zijn, maar dat wil niet zeggen dat de hulp en de zorg ook niet meer persoonlijk en kleinschalig kunnen zijn.
  Het is tegenwoordig wel ontzettend bureaucratisch, een kouwe douche terwijl je eigenlijk een warm bad wilt.
  Tegelijkertijd zijn er zoveel spelers in de “markt”, dat je door de bomen het bos niet meer ziet.
  Zeker weten dat het anders moet en ook anders kan.

  Reactie door Elsemie — woensdag 31 januari 2007 @ 23.09 uur

 16. 2. Khosrow, ik deel je ‘zorg’

  Reactie door Henny — donderdag 1 februari 2007 @ 9.29 uur

 17. Elsemie /Hennie
  zie ministerie finacieen idee!
  persoonsgericht participatiebuget!

  Reactie door avelthoven — donderdag 1 februari 2007 @ 15.17 uur

 18. Zou het ook zo goed gaan in de verzorgingshuizen als er geen oxazepam meer is?

  Reactie door Elsemie — donderdag 1 februari 2007 @ 18.14 uur

 19. @17 avelthoven
  Ik ga het opzoeken.
  Dankuwel

  Reactie door Elsemie — donderdag 1 februari 2007 @ 18.15 uur

 20. Hallo Elsemie,
  Ik wil graag even reageren op je stukje.
  Je schrijft, dat je de mappen(dienstenplan)in de thuiszorg erg irritant vind.
  Zelf werk ik sinds 4 maanden in de thuiszorg na er 27 jaar uit geweest te zijn, en ik ben het helemaal met je eens.
  Die mappen zijn ook ERG irritant, maar wij(de werkers in de thuiszorg) zijn gedwongen om deze mappen te gebruiken.
  Groet…….

  Reactie door Diny — donderdag 1 februari 2007 @ 22.44 uur

 21. @20 Diny
  Het gaat natuurlijk niet alleen om die mappen, maar de bureaucratische uitstraling, de clienten voelen zich daardoor eerder een nummer en voor de werkers in de thuiszorg is het vooral een stok achter de deur. Ik ken een dame op leeftijd die “eiste” dat er minstens drie kopjes koffie werden gedronken tijdens de wekelijkse poetsbeurt, koffie is erg goed voor een vitale oude dag!
  Succes Diny

  Reactie door Elsemie — vrijdag 2 februari 2007 @ 20.10 uur

 22. elsemie
  heb je het gevonden ?

  Reactie door avelthoven — vrijdag 2 februari 2007 @ 20.18 uur

 23. @22 avelthoven

  Particulier participatiebudget is een pakketje van PGB’s = Persoonsgebondenbudget.
  Één budget met één integrale indicatie via een loket voor mensen met een chronische ziekte of handicap die willen participeren.

  Ik vind het nog een hele klus om een beetje wegwijs te worden in dat oerwoud van regelgeving. Doe maar rustig aan en stap voor stap zou ik zeggen, want anders verslik ik me nog. Het zal nog wel wat inspanning vergen om het ook allemaal voor elkaar te krijgen.
  Ik ga het wel goed in de gaten houden, we houden allemaal een oogje in het zeil, dan moet het toch een keer goed gaan?

  Reactie door Elsemie — vrijdag 2 februari 2007 @ 22.25 uur

 24. Hoi
  Elsemie, werk je zelf in de zorg?
  Zoals ik in het idee al aangag noem ik het pesoonsgericht persoonsgebonden participatiebuget.
  Zeker dat veroonsgericht vind ik belangrijk, een individurele benadering zodat je jezelf weer mens kan voelen.nu ga je bij alle instanties als paier over tafel en als patient gezien.
  terug naar de bassis terug naar het menselijke .
  De mense is zichzelf aan het vernietigen alles wordt overgenomen door computers en robbods en de de mens die komt meer en meer op de achtergrond te staan.

  Reactie door avelthoven — zaterdag 3 februari 2007 @ 9.55 uur

 25. @24 avelthoven
  Ja inderdad, in 1975 begonnen in de gehandicaptenzorg op een afdeling met “ouderen” verstandelijk gehandicapten, waarvan een eental hun hele leven vastgebonden op bed had gelegen, niet vanwege onwil, maar onkunde! Heel langzaam heeft het team waarin ik werkte deze mensen weer een menswaardig bestaan kunnen geven. Het was heel dankbaar werk en toen al werd er “zorg op maat” geleverd, een motto wat iedere keer weer opnieuw uit de kast wordt gehaald en opgepoetst door de “managers” om weer een ronde bezuinigingen in te kunnen voeren.

  Ook de nieuwe regelgeving heeft als belangrijkste uitgangspunt het beheersen van de kosten en geeft geen enkele garantie voor kwaliteit.

  Ik wil niet teveel vertellen over mijn huidige staat van dienst, omdat anonimiteit voor mij belangrijk is om bij tijd en wijle voor klokkenluider te kunnen spelen zonder de privacy van gedupeerden in gevaar te brengen, want ondanks dat er heel veel goed gaat is er ook heel veel mis. Omdat vooral de goede berichten het nieuws bereiken ontstaat er toch een verkeerd beeld.

  Mijn ervaring als mantelzorger van senioren is dat huisartsen, specialisten en andere proffessionals nog helemaal niet om kunnen gaan met kritische “klanten”. Huisartsen en specialisten willen wel “behandelen”, maar hebben te weinig aandacht voor de kwaliteit van leven. Iedereen is met zijn eigen “vak” bezig. Dan ontstaat er al snel een hele reeks van behandelaars:
  Oogspecialist, cardioloog, trombosedienst, hartfalenpolie, psychiater, ziekenhuis, thuiszorg en huisarts.
  Als mantelzorger die weet wat er te koop is op de markt van de zorg ben ik tegen muren van arrogantie en hypocrisie gelopen, want iedereen denkt het beter te weten en preekt voor eigen parochie. Het is bij iedere vraag en/of opname weer het hele verhaal vertellen, als je de volgende dag een andere medewerker treft kun je weer opnieuwe beginnen.
  Klachten worden heel snel vertaald naar “het hoort er allemaal bij” terwijl achteraf blijkt dat er wel degelijk een simpele en effectieve behandeling mogelijk is.

  De individuele benadering probeer ik al jaren af te dwingen en waar ik voor wil waarschuwen is dat deze nieuwe regelgeving u als cliënt wel centraal plaatst, maar dat de proffessionele dienstverlening daar nog helemaal niet klaar voor is.
  Ik moet het iedere keer weer afdwingen en dat wordt me vaak niet in dank afgenomen.

  Wat de ouderen betreft wil ik pleiten voor meer geriators, niet alleen in ziekenhuizen, maar ook dichter bij de mensen thuis.
  Zij zijn tot nu toe de enige vakspecialisten waar ik vertrouwen in heb als het gaat om ouderenzorg. En gelukkig ook de individuele werkers in de zorg.

  Ik moet even iets anders doen, maar ik wil straks nog verder met mijn verhaal.

  Doei

  Reactie door Elsemie — zaterdag 3 februari 2007 @ 13.22 uur

 26. Vervolg
  De meeste voorzieningen zijn nog gekoppeld aan grotere centra en als je een meer persoonlijke dienstverlening wil kom je al snel in de vrije markt en wordt je werkgever i.p.v. cliënt.
  Daar zit de valkuil waarvoor ik ook wil waarschuwen.
  Kleinschalige voorzieningen in de wijk, ondersteund door een koepelorganisatie zoals Olinde in haar reactie al aan geeft, brengen de “zorgmarkt” ook dichter bij de zelfstandige zorg-opdrachtgever. Het aanbod van zorg zal dan afgestemd worden op de behoefte’s van die wijk. Er zullen daarmee altijd grenzen zijn aan individuele vragen en behoefte’s voor zover die grenzen al niet door het budget worden gesteld.
  Dus heel veel haken en ogen, maar wel een uitdaging voor degene die er voldoende energie voor hebben.
  Kun u iets met dit verhaal?

  Reactie door Elsemie — zaterdag 3 februari 2007 @ 16.19 uur

 27. Elsemie

  ik als zelfstandig wonenede chronisch zieken rolstoelafhankelijk ook weer terug naar een menswaardig bestaan.
  nooit meer uit en in naar bed wanneer je wil.Half negen uit bed 22.30uur naar bed omdat de zorg weer aan de deur.
  het is leven in gevangenschap ( daar hebben ze het nog beter, wordt alles voor ze geregeld.).nooit meer naar een feestje.
  Hoezo participeren.
  Mijn zorg is dagelijks continu drie maal per dag.
  Het is niet te regelen met een PGB ,zoek maar eens een team mensen bij elkaar die je die veelvoud aan zorg wil bieden, dit is niet te regelen.
  Het wordt allemaal mooier voorgeschoteld als dat het in de practijk is.het voeld ook meer als ,zoekt u het maar uit.
  als ik het goed lees kan je jezelf in mijn visie ( ministerie van finansien idee ) dan ook wel vinden.
  het gekke is wil je het minder laten kosten, doet men nog moeilijk.

  Reactie door avelthoven — zaterdag 3 februari 2007 @ 16.42 uur

 28. elsemie
  Kun je iets met het verhaal.
  ik zou willen dat er meer mensen hun mening zouden willen delen en bundelen , maar het lijkt of we het allemaal wel goed vinden , lamgeslagen.Terwijl als ik kom met mijn visie , kunnen heel veel mensen zich daarin vinden.
  maar goed,het lijkt wel of mensen ook bange zijn en dankbaar moet je wezen!

  Reactie door avelthoven — zaterdag 3 februari 2007 @ 16.46 uur

 29. @28 avelthoven
  Vaak zijn er vrijwillige thuiszorgorganisaties die extra activiteiten ondersteunen. Er zijn ook websites zoals http://www.handjehelpen.nl, waar mensen met een beperking als vrijwilliger ingeschreven staan om anderen te helpen.
  Het ons kent ons principe;De blinde helpt de manke en andersom.
  Daarnaast heb je landelijke organisaties zoals Humanitas en Mee met vestigingen in heel het land die vrijwilligers in hun bestand hebben voor dit soort activiteiten.
  Het zou op deze manier toch mogelijk moeten zijn om een “maatje” te vinden waarmee je af en toe de bloemetjes buiten kunt zetten en die na een afzakkertje ervoor zorgt dat je in bed rolt? De volgende dag lekker uitslapen moet dan ook mogelijk gemaakt worden door de Zorg.
  Je kunt een soort van sollicitatieprocedure doen, dus even goed stilstaan bij wat je van een “maatje” verwacht en wat voor type je zelf bent. Goed idee?

  Reactie door Elsemie — zaterdag 3 februari 2007 @ 17.58 uur

 30. Hoi
  elsemie
  Kei lief bedoeld , maar als je net als ik drie keer per dag personlijke verzorging hebt , drie keer per week huishoudelijke hulp die ook kookt dan ook s’middags vaak rust van te tot haf 5 blijft er weinig tijd over voor jezelf.de tijd die over is heb je vaak nodig voor de bureaucraie bezok aan arts , therapeut, of je hebt een rechtzaak wat twee jaar mag duren en wat mag kosten, want die rechtzaak doe je voor jezelf maar je houd daarmee weer veel mensen aanhet werk en spekt er de pot van de zorgaanbieder mee (Huishoudelijke hulp E8,50 netto per uur terwijl de zorgaanbieder E19,50 vangt, , moet je zien hoelang ze mij er is dagelijks wel iets , omdat ik ook chronisch ziek ben vallen er ook weer dagen weg omdat ik niet de energie , of veel pijn heb.dus mijn uurtjees zijn vaak gevuld.En heb ik dan enkele uurtjes heb ik ook weer behoeft om alleen te zijn.
  Ja, ik denk dat je ervoor moet staan om het te begrijpen .
  Daarbij is het echt voor mij het moment waarop, zelden te plannen.
  ik heb amper tijd en energie om e contacten die ik heb te onderhouwen.
  Ja, Elsemie , die mensen in Den Haag weten echt niet waar ze het allemaal over hebben.
  Het Dagobert Ducken, ze zien alleen maar cijfers.De mens erachter is niet belangrijk meer.
  en dan nodig je ze uit om twee dagen mee te komen draaien en dan hebben ze het te druk, of draaien erom heen.
  ja ik zeg niet voor niets van leven naar overleven!
  Het is de vorm van zorg die niet bij mijn zorgvraag past, en ja het kan nog tijden duren eer dit geregeld ( zorg op oproep waar ik voor ingeschreven sta) is en dan kan het zijn dat ik gegeven heb wat er in me zat!

  Reactie door avelthoven — zaterdag 3 februari 2007 @ 19.41 uur

 31. avelthoven
  Je verhaal is duidelijk genoeg, het is niet meer pluk de dag, maar pluk het moment.
  Met al dat gedoe ben je ook nog thuiszorgmanager, juridisch- en logistiek medewerker en waarschijnlijk ook nog maatschappelijk werker voor al die werkers in de thuiszorg die soms ook behoefte hebben aan een luisterend oor. laat je vooral niet gek maken en bedenk dat het om JOU gaat en vraag morgen maar eens aan de eerste zorgverlener, beste “….”, waar ga jij mij vandaag gelukkig mee maken. Laat ze maar eens nadenken en initiatief tonen. Chinees halen en lekker buurten of ouwehoeren en niet zoveel “zorgen” maken. Een biodynamische massage met “live” muziek” en dansers….
  Op die papierenwinkel zou ik niet teveel rekenen, maar als je duidelijk laat weten wat je NU wil dan worden mensen wel eens creatief! ik hoop het toch voor je
  Heb je Agnes Kant al eens uitgenodigd?
  Op deze website moet je dan terug gaan naar het balkje “partij” en dan naar “gekozenen” en dan helemaal onderaan is er een link naar “emailadressen”. Ik zou het reuze tof vinden als dat zou lukken.

  Reactie door Elsemie — zaterdag 3 februari 2007 @ 20.50 uur

 32. ja Elsemie en Agnes en jan heb ik uitgenodigt
  maar nee hoor niet dus.
  En zoals je het beschrijf zo is het.ik zou hen zoveel zwart op wit kunne laten zien.
  Ben nu weer met iets bezig wat alle zorgvragers aangaat maar ja kan dit hier niet kwijt aangezien ik toch al vaak op mjn mondigheid gepakt wordt, vandaar brzwaren en beroepen .steeds wel gewonnen maar ook veel energie en slapelose nachten met tranen.maar geen mens in Den haag die daat van wakker ligt.ook ben ik wel bij het PGE platvorm gehandicapten.Ja opkomen voor chronisch zieken en gehandicapten ook dat nog.
  ik heb wel over meer zaken geschreven maar dat moet je even door deonderwerpen heen die de zorg aan gaan.
  Ik heb wel een andere fractie voorzitter geluncht afgelopen jaar die ik een eigengemaakt schilderij heb overhandigt met mijn gedicht en verhaal erbij deze was onder de indruk en mogelijk zou ik een keer naar d/en Haag kunnen komen, maar voorals nog blijft het bij deze woorden.soms denk ik wel eens ik laat het erbij.
  maar dan kom ik toch ook weer mensen binnen de gemeente tegen die me sirieus nemen als ervaringsdeskundigen, maar wat heb je daaraan .Ideen nemen ze mee, bezuinigingen kan het opleveren, maar wat leverd het op .
  Het is vaak zo dubbel.
  Dit gebebbel met jou bevalt me wel
  doei Elsemie.
  Ik zou je op de hoogte willen houden van enkele dingen maar niet zo

  Reactie door avelthoven — zaterdag 3 februari 2007 @ 22.05 uur

 33. We buurten morgenwel verder!
  Welterusten, goede nacht!

  Reactie door Elsemie — zondag 4 februari 2007 @ 0.14 uur

 34. avelthoven
  Als je afhankelijk bent van zovele instanties verword je al snel tot een Don Quichot,
  Overal staan de windmolens die geen energie leveren of granen malen, maar alleen bezig zijn met hoe ze dat gaan doen.
  Sommigen hebben nog een loket, maar meestal is het een klantenservice die er voor zorgt dat ‘het systeem” zich in stand kan houden.

  Het is zondag en voor mij belangrijk om alle beslommeringen even van me af te zetten, want ik kan me soms ook behoorlijk opwinden. Vandaag genieten van de zaken in het leven die “gratis” zijn, zoals de zon, die zich vandaag schuil houdt achter de wolken, maar af en toe een straaltje doorlaat, een mooi muziekje aan, ik wens jou ook nog een aangename ZONdag

  Reactie door Elsemie — zondag 4 februari 2007 @ 12.37 uur

 35. Ja elsemie
  ook ik kan me behoorlijk opwinden, en dit is goed om iets mee te doen.
  als ik zie hoor en voel hoeveel chronisch zieken /gehandicapten het te moeilijk, te zwaar krijgen( de zwaarte voel ik ook) kan ik daar boos om worden.
  Zet het maar eens neer chronisch ziek te zijn /zelfstandig te wonen dan draag je al een zwaar eigen verantwoordelijkheid , maar dat wil men in Den Haag niet horen , zien .Voor hen is het niet meer als de ver van mijn bed show ( niet voor alle natuurlijk).Dat maakt boos ,en geeft een onmachtig gevoel.

  Reactie door avelthoven — dinsdag 6 februari 2007 @ 10.24 uur

 36. Hoi avelthoven

  Ik heb nog even het vorige stukje over de thuiszorg gelezen, Wim heeft niet meer gereageerd, wil alleen maar zien wat in zijn straatje past toch?

  Als ik het nieuwe regeerakkoord lees is er géén hoop op verbetering in de nabije toekomst.

  De WMO afdelingen van de gemeenten weten NU al dat ze geld tekort gaan komen.

  De enige hoop komt van SP- fracties in de gemeenten en de individuele werkers in de Zorg.

  Voor JOU wens ik toch dat je als werkgever je personeel goed kunt motiveren, van mens tot mens en dat je die papierwinkel de deur uit werkt.

  Als je daarover persoonlijke vragen hebt geef ik bij deze toestemming aan de Webmaster om je mijn emailadres te geven, ons alleen maar opwinden maakt de situatie niet beter!

  Reactie door Elsemie — dinsdag 6 februari 2007 @ 13.32 uur

 37. hoe komt ik bij webmaster
  hou je graag op de hoogte

  Reactie door avelthoven — dinsdag 6 februari 2007 @ 21.46 uur

 38. Wat een leuke verrassing toen ik vanmorgen de krant opensloeg, Ik had gisteren al ge-emaild met de webmaster (partij-contacten) maar ik heb nog geen antwoord, is denk ik ook niet meer nodig, ik neem contact op met het PGE, dan zal het wel niet zo moeilijk zijn. Leuke foto en gezellig huisje, goed intervieuw!

  Reactie door Elsemie — woensdag 7 februari 2007 @ 11.26 uur