‘Show them the money’

Governments in rich countries that promised to help Africa fight poverty and disease should come good on their offers of cash, rock star and activist Bono said. (…) At a meeting in 2005, the G8 group of industrialized nations agreed to cancel the debts of 18 low-income countries and pledged to double African aid to about $47 billion by 2010.

“Two years on, it’s time to take the temperature,” Bono said. “If those promises are not kept … it will make a generation of cynics. I don’t believe that’s going to happen, I am optimistic we’re going to get through this.” (Yahoo)

Vorig jaar bleek al dat de toch al magere resultaten van de G8 top in 2005 nauwelijks werden nageleefd. Kennelijk nog steeds niet. De woorden van Bono zijn het waard om nog een keer te herhalen.

‘If those promises are not kept … it will make a generation of cynics’

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 27 januari 2007 :: 12.01 uur

35 Comments

35 reacties

 1. natuurlijk moeten zij nog even arm gehouden worden ; eerst moet er goed verdiend worden aan de Oostbloklanden en China ; een appeltje voor de winst dorst.

  Reactie door Fred — zaterdag 27 januari 2007 @ 14.22 uur

 2. De politiek is wereldwijd verworden tot baantjesjagerij. Het gaat niet meer om vertegenwoordiging, maar om “de baan”.
  En dus moet je scoren:
  - Om verkozen te worden moet je beloften doen, die je ( uiteraard ) niet nakomt;
  - om burgers gerust te stellen zeg je ze maatregelen toe, die als Pasen en Pinksteren op één dag vallen worden ingevoerd;
  - als mensen in armoede leven zeg je ze toe dat het beter zal komen en dat je er persoonlijk op toe zal zien ( en dat laatste was het dan ook.!! )

  Waar zou het antwoord op de vraag “hoe weet je of een politicus liegt??” ( als hij/zij de mond opent!! ) vandaan komen..??

  Het is een schande dat politici als olifanten door de porceleinkast blijven stampen en zich ( naast het verhalen van de door hen aangerichte schade ) ook nog durven af te vragen waarom het porcelein stuk is.
  Oftewel: Waarom is het vertrouwen van de kiezer in de politiek weg.
  Ze zijn ziende blind.

  Een ( eveneens cynische ) kiezer.

  Reactie door Leftfoot — zaterdag 27 januari 2007 @ 16.11 uur

 3. Allemaal lege beloftes van regeringen(zakkenvullers).

  Change shall come when the corrupt government leaders get the punishment that they deserve. Change shall come when people stop fighting among themselves, open their eyes, see the real enemy and stand up to the real enemy.

  Change shall come when people take to the streets and stand shoulder to shoulder against the evil. Change shall come when people form a human chain against those that divide us. Change shall come when more people in the west realize that our lot is not separate from the lot of the people in other parts of the world. Change shall come when we start to consume less and share more.

  Change shall come when people demand and exercise their democratic rights. Change shall come when people become aware of the powers that they already posses.

  The lege beloftes zijn gebakkelucht. Die zijn veel voorradig.

  Reactie door khosrow — zaterdag 27 januari 2007 @ 16.48 uur

 4. Ach Koshrow,
  Change shall come in Africa when they stop reproducing like rabbits, recolonialization is the only answer for this continent, look at Rhodisia (Zimbabwe) South Africa, Zaire.

  Reactie door s.porter — zaterdag 27 januari 2007 @ 17.17 uur

 5. De ‘generation of cynics’ bestaat al zo lang. Ze wordt alleen stelselmatig niet gehoord, genegeerd. Toch krijgt deze generatie meer ‘body’, meer ‘gezicht.’
  Uiteindelijk zal deze generatie of de volgende een ‘voice’ genereren. Wellicht zal de gebundelde stem, de samenklank van al deze mensen middels de stembanden van Bono, -of straks iemand anders- niet langer genegeerd kunnen worden; een body en een gezicht krijgen. De kans, onze wens, om menselijk met onze medemensen om te gaan is nog niet verkeken, maar wél als we blijven wegkijken en onze stem nog langer niet verheffen , maar door slechts één individu vertolkt weten en wensen.
  Gelijkgestemde kakofonie is in deze het recept.
  Ondertussen is het in alle stilte still.

  Reactie door Wattenstaafie — zaterdag 27 januari 2007 @ 17.45 uur

 6. Shall… Khosrow… shall.
  Het is altijd maar die hoopvolle toekomstige tijd die voortvloeit uit de verleden tijd.
  En ook NU shall we hope dat de toekomst niet de hoop blijft van wat voltooid is in de tegenwoordige tijd.
  Let’s change it now! And now and now and now…

  Reactie door Gloria — zaterdag 27 januari 2007 @ 17.47 uur

 7. Lieve Gloria,

  Daar zijn we met z’n allen toch ook weer mee bezig, al zitten we allemaal onder het verdoemde juk.
  Hoe lang het nog duurt kunnen we niet weten gebeuren zal het!
  Met groet, ik hoop overigens shshstsht dat ene Beppie er onder meer ook nog is!

  Reactie door enjaro — zaterdag 27 januari 2007 @ 21.05 uur

 8. Show them the money…which money ???

  Reactie door Toon van Vliet — zaterdag 27 januari 2007 @ 21.09 uur

 9. @6 Hoi lieverd!

  Enjaro, het is niet nodig. Dat juk kunnen we direct van ons afwerpen. We moeten slimmer zijn dan de politiek. Die kanalen duren te lang en verlopen langs de democratische weg. En je weet wat het effect van deze weg is: het recht van die brede middenweg en die zwakke meelopers…de sterkste…
  Zwakkelingen hebben het recht van de sterkste! Zij durven niet af te wijken van de kudde en doen hierdoor mee aan moord, geldklopperij en volksverlakkerij.
  De beuk kan erin. Hoelang blijven we nog als ‘democratische’ marionetten aan de touwtjes hangen van een paar mensen die denken de touwtjes in handen te hebben?
  Zolang als we zelf willen. Het volk beslist.
  Beppie? Tja, waar is Beppie?

  Reactie door Gloria — zaterdag 27 januari 2007 @ 22.58 uur

 10. `off topic`

  28 januari om 22.15 uur bij VARA/NPS op Ned. 3, `Wonderdokters van de WAO`. Zie verder WAO-plein.

  Goed weekend.

  Reactie door Roodkapje — zondag 28 januari 2007 @ 0.55 uur

 11. Ja, de beloftes moeten ingelost worden, zeker. Echter, geld is een soort toverwoord geworden. Laat het geld stromen, en alle problemen zullen opgelost worden. Hoe vaak hoor je dat niet in Nederland: meer geld voor zorg, meer geld voor onderwijs, etc. Subsidies zijn symptoombestrijding, geld biedt geen oplossing.
  Wat Afrika betreft: geef hulp aan die landen die een goed bestuur voorstaan en die willen investeren in de ontwikkeling van hun bevolking. Schuldkwijtschelding? Ja, onder voorwaarden, nl. goed bestuur en een aangetoonde wil om er daadwerkelijk iets van te maken. Er is zoveel potentie in Afrika, maar toch is er niets van geworden. Voor de zwartkijkers onder ons: nee, kom niet met dogma’s als kapitalisme en kolonialisme, maar kijk ook breder, bv naar de verderfelijke invloeden van nepotisme, dictatuur en mismanagement (Zimbabwe, Kenya, Congo, Angola, etc etc, en binnenkort ook Zuid-Afrika als het ANC zich verder blijft ontwikkelen tot een autoritaire partij).

  Reactie door HARSAN — zondag 28 januari 2007 @ 6.47 uur

 12. Angst en hypocrisie regeren vandaag.

  Reactie door Peter Hoopman — zondag 28 januari 2007 @ 11.52 uur

 13. De G8 top en ook de onderonsjes van de economische world top in Davos,Zwitserland zijn niets anders dan “old boys netwerken” van de captains of industrie. Hier wordt de politieke strategie bepaald, waarbij volksvertegenwoordigers als lakeien fungeren. Van echte democratie is geen sprake.Dat zie je ook duidelijk aan de formatie besprekingen van het CDA-PvdA_Chr.Unie.Het is oud (CDA)topman van de RABO Bank,Herman Wijffels welke de regie voert.Hij is precies als Elco Brinkman (CDA) welke als spin in het old boys network, aan de touwtjes trekt.De partij politieke CDA/PvdA/VVD overheid maakt van de democratie een farce.

  Reactie door Maan Arkenbosch — zondag 28 januari 2007 @ 11.55 uur

 14. Het vermogen van U2 word ook op 1 miljard geschat, laat Bono zelf maar de helf van zn vermogen storten

  Reactie door Diana — zondag 28 januari 2007 @ 13.28 uur

 15. @ 4

  Pfffff, “reproducing like rabbits”? Schaaaaaandalige vergelijking. U kunt het ook beschrijven als een manier om verzet te bieden aan oude en nieuw vormen van kolonialisme.

  De kinderen van Afrika zullen vroeg of laat opstaan om de huidige heerserij te beëindigen.

  De kinderen van Afrika zijn de huidige en ook toekomstige kaptaal. Er zal vroeg of laat een eind komen aan de huidige systeem.

  Trek de oorzak en gevolg niet door elkaar. Kolonialisme is de oorzaak van de ellende.

  Reactie door khosrow — zondag 28 januari 2007 @ 18.25 uur

 16. Ach ja in het rijke westen geldt al langer de hypocrite als ik er nu maar even vanafben mentaliteit. Veel beloven en weinig doen.
  Noemen we dat niet iemand met een kluitje in het riet sturen. Dat doen ze in Europa al jaren evenals in Amerika.
  Nu ook weer met de tonijnvangst niemand wil wat inleveren dus dragen we de tonijn binnenkort ten grave.
  Veel geschreeuw en weinig wol of hoe zeg je dat ook alweer. Als puntje bij paaltje komt….

  Reactie door Henny — zondag 28 januari 2007 @ 18.34 uur

 17. @ S.porter (4):

  Ach, S.porter, zou je niet eerst eens correct engels schrijven? Dan heb je nog een kansje dat je iets serieuzer wordt genomen.

  @ Khosrow (15):

  S.porter is een provocateur, dus zie hem niet voor méér aan.

  Reactie door Olav Meijer — zondag 28 januari 2007 @ 19.01 uur

 18. @ 6 Gloria,

  U en andere bondgenoten op deze en ook op andere sites zijn nu mee bezig(verzet tegen de waan in volle tegenwoordigheid) Ik heb een drukke leventje maar tussendoor en tijdens mijn korte pauzes reageer ik op dit site. Dit is mijn manier om te protesteren en om solidariteit te tonen.

  Jullie doen fantastisch. dankzij jullie Links leeft. Het is dankzij jullie inzet en jullie protestgeluiden dat dingen worden tenminste niet erger en ja, toch hopelijk wat beter.

  People like you have put the dubious governments/ multinationals/ war planners and weapon dealers on notice.

  You don’t give up, We don’t give up. We’ll never give up.

  Democratische verzet gaat door. Verzet verzet en nog eens verzet.

  Reactie door khosrow — maandag 29 januari 2007 @ 15.37 uur

 19. @18 khosrow

  Stand by, please!
  Ik leer veel van je reacties. En laten we er met elkaar voor zorgen dat NOT: we SHALL overcome, but YES: we DID overcome!
  Lijkt me heerlijk toch om met blijdschap om te kijken naar de zo broodnodige linkse overwinning.
  Khosrow reken maar! We go on and on and on…

  Reactie door Gloria — maandag 29 januari 2007 @ 21.35 uur

 20. S.Porter maar goed dat ze zo vruchtbaar zijn, zonder kinderen sterven ze binnen de kortste keren uit omdat kinderen nodig zijn om hen en de familie in leven te houden.

  De luxe van het kiezen van hoeveel kinderen men ‘wenst’of in het geheel niet is alleen voorbehouden aan mensen met een sociaal financieel vangnet oftewel de mensen die gebruik maken van “hun” bronnen, hun bodemschatten, hun armoede om er zelf flink aan te kunnen verdienen.

  Hoe durf je deze mensen zo weg te zetten. Ze hebben meer in hun donder dan menig verwend nest in de zogenaamd ‘beschaafde’wereld die tig maal minder beschaving kent dan die mensen zelf.

  Reactie door Henny — dinsdag 30 januari 2007 @ 9.44 uur

 21. Voor en na denken goed, een visie en doel hebben is ook heel goed. Maar dromen in de traditionele betekenis van het woord houd ik niet van; traditionele dromen zie ik als weggegooide tijd en Energy. In die zin moet ik niet meer ‘shall’ gebruiken, maar wel zeggen dat we doen het/ we zijn toch nu bezig met het doen(vechten/ wakker schudden).

  Leven is een vecht, hoe eerder we dat realiseren des beter het leven. Niks Makkelijk, Niks Gratis, Niks vrijblijvend. Gewoon door vechten, tot de laatste dag.

  Ik ga er vanuit dat niks is makkelijk. Want op die manier voorkom ik teleurstelling. Makkelijk zie ik als een besmette padstelling. Want rechten zijn niet gratis. Die worden niet toegekend. Rechten moeten geclaimd worden. Mensen die rechtvaardigheid nastreven moeten bereid zijn om voor die rechten te gaan vechten.

  It is not over until it is over.

  Wij zijn geen goody two shoes maar wel links en we gaan ons dusdanig opstellen en inzetten om wat meer evenwicht in deze averechtse wereld te creëren.

  @ Gloria,
  Dank voor de solidariteit.

  Het doet mij goed om zoveel fighting spirits te zien.

  I don’t see too many good for nothing ‘no can do’ on this site. Yes we can do and yes we do. Genoeg voor de rechtse dames en heren om op hun tenen te blijven. Want we laten hen niet op hun gemak over ons regeren. We houden die zakkenvullers goed in de gaten en we gaan de confrontatie niet uit de weg.

  Reactie door khosrow — dinsdag 30 januari 2007 @ 13.58 uur

 22. Long before the slavery, colonialism and the industrial revolution, the Afrikaans lived mostly in harmony with each other and with the nature. Something that most people in the so called “industrialized and civilized” nations can’t do to this day.

  How civilized are we really in the so called “west”?

  Considering the fact that the east and the west depend on where we stand and point to at any given time, where does the west begin and where does it end? The label sounds like a hypocritical non existing myth to me. Is Poland now west or is it east? If it is east why is it now a member of the western club? Or is it just a label ascribed to a club of people from countries who choose to act submissive and participate in the war games, lies and environmental contamination?

  If we calculate correctly, we’ll realize that every African child is worth more than Balkenende and his entire clan(legalized thieves). In my eyes Balkenende and his clan are normless, valueless& useless.

  He may call himself a prime minister but he is certainly not my prime minister. He doesn’t even have the majority to be a prime minister.

  Reactie door khosrow — dinsdag 30 januari 2007 @ 19.05 uur

 23. @22
  Applaus Khosrow! Agree!!

  Reactie door Gloria — dinsdag 30 januari 2007 @ 23.31 uur

 24. monstra mihi pecuniam ! Subito!

  Reactie door erik — woensdag 31 januari 2007 @ 9.18 uur

 25. @22
  Het bekende fabeltje dat de ellende in Afrika veroorzaakt wordt door kolonialisme en slavernij, en dat alles pais en vree zou zijn als deze feiten niet hadden plaatsgevonden.
  Ja, natuurlijk, kolonialisme is verderfelijk. Maar vraag ook eens af waar de gekoloniseerde staten waren geweest zonder te zijn overheerst door de Westerse grootmachten? Infrastructuur en onderwijs zouden dan niet bestaan hebben. Ethiopie is nooit bezet geweest, als enig land of ieder geval een van de weinige landen in Afrika, en kijk hoe het land er voor staat. Veel landen worden overeind gehouden doordat ze ontwikkelingshulp ontvangen. En ja, slavernij, dat bestond al voor de Europeanen voet aan wal zetten in Afrika. Veel stammen hadden slaven in dienst van andere stammen of bevolkingsgroepen (zie Soedan, nog steeds trouwens) of Rwanda bv. En het was heus niet allemaal zo geciviliseerd als Khosrow doet voorkomen, er zijn altijd vele stammenoorlogen geweest waarbij massaslachtpartijen hebben plaatsgevonden.

  En… we hebben tenminste een democratisch bewind met een minister president die niet door bruut geweld en onderdrukking aan de macht is gekomen. Kom daar eens mee in Afrika….

  Reactie door HARSAN — woensdag 31 januari 2007 @ 12.39 uur

 26. @25 HARSAN

  Hoe ze dat (C)DA nog steeds in het zadel hebben weten te houden, nou Harsan dat is allang geen koosjere zaak meer.
  Inderdaad gaat het niet met slachtpartijen meer gepaard. Wel met onderdrukking!
  Het zijn de doorsnee christenen die voortdurend volkeren in de tang weten te houden. Het is de ijzeren, christelijke hand die door de wereld beukt en geheel andere culturen als niet volwaardig beschouwt.
  Alleen al het woord: ontwikkelingshulp!
  Wat een arrogantie. Die hebben we dan ook te danken aan onze eigen onderontwikkeling.

  Reactie door Gloria — woensdag 31 januari 2007 @ 14.47 uur

 27. @26 Gloria (wat een mooie-christelijk aandoende naam)

  Vergeet niet dat we onze ontwikkeling, en daarbij ons welzijn en onze welvaart, vooral te danken hebben aan een op het christelijk geloof gebaseerde inrichting van de samenleving…
  Let wel: ik ben niet gelovig. Alternatieven? Een socialistische heilstaat a la Castro of die andere verdwaalde despoot in N-Korea? De fijne jongens in het Midden-Oosten?

  Reactie door HARSAN — woensdag 31 januari 2007 @ 15.11 uur

 28. @27 HARSAN

  Weet je, ik mis de gezelligheid in dit land. Gewoon een beetje ‘eigenwijs’ volk en een regering die dit met humor probeert te sturen. Het is zo calvinistisch saai hier!
  Zo ernstig en suf-serieus. De straten zijn stil, de speeltuinen uitgestorven… de economie viert hoogtij en daar moet alles voor opzij geschoven worden. En het allerergste? Het volk doet het ook! Volgzaam Nederland. De antirokers hebben hier de grootste bek gekregen. Brrr… met haat worden we bestreden. Op naar het gezonde superras! Heil!!

  Bij Castro is het (oa vanwege die smiechtige boycot!)geen vetpot en een kleine renovatie mag van mij. Ik had daar graag geboren willen worden. Een paradijsje, lekker zonnig en tussen al het arme straatgeroezemoes… knotsgezellig! Alles swingt en de mensen lopen niet, maar heupwiegen. De dans zit in hun genen.

  Chavez? Toffe gast! Is die hele marktwerking aan het terugdraaien. Kijk, dan ben je een goede leider van een land. Dit betekent: zorg hebben voor je volk! Kunnen we in Nederland van leren. Dus ja, daar had ik ook wel willen wonen.

  Turkije? Heerlijk land! Interessante mensen en vergeet niet: een land dat BAKLAVA kan maken is een zalig land. Ik vind de taal prachtig klinken, de kusten heerlijk, de marktjes en de knusse straten met al die drukdiscussierende met handen en voeten-bewegende mensen enig! En bovenal:het familiegevoel!

  Maar ook Israel trekt mij. Het is het land waar mijn Leraar, mijn lieve Heer is geboren. Graag zou ik daar eens door Zijn gebieden lopen. Ook zie ik er tegenop… pijnlijk allemaal!
  Maar ja… het Beloofde Land maakt er nog steeds een potje van, samen met de buren.
  En ja, als buur worden zij dan ook niet bepaald charmant behandeld. Tenslotte als je dat land wil terugclaimen, had dit wel wat medemenselijker kunnen gaan. In gezamenlijk overleg en goed breinwerk!

  Enfin, HARSAN, ik zal wel niet voor niets hier geboren zijn. Er is een hoop werk te doen in een democratie die haar sociale gezicht heeft verloren dankzij het werk van vele nochalante, met de rijken meeheulende christenen!
  Als christen schaam ik mij voor dit asociale beleid.

  PS En ja, het Midden Oosten heeft zeker fijne mensen! Ik heb met velen kennis kunnen maken. Nou, petje af hoor! Ingeboren beschaving en hartelijkheid.
  Maar zien hoe we dit klompenland eens aan de ‘hoge hak’ kunnen helpen.

  Groet!

  Reactie door Gloria — donderdag 1 februari 2007 @ 1.06 uur

 29. @ 25

  Geachte Harsan, de toenmalige stamoorlogen leverden aanzienlijk minder slachtoffers dan de huidige. De huidige stamoorlogen zijn grotendeels gegenereerd door de zichzelf geciviliseerd geachte regeringen in de west. Primitieve messen leveren lang niet zoveel slachtoffers als de wapens afkomstig uit de geïndustrialiseerde wereld.

  Over stamoorlogen gesproken, laat ons alstublieft de stamoorlogen in Europa zelfs na de industriële revolutie niet buiten beschouwen houden. Laat ons de schande van de eerst en tweede wereld oorloog niet vergeten. Laat ons het dagelijkse bloedbad in Irak niet buiten beschouwing houden. Laat ons niet doen als of alle geweld in Irak sektarisch van aard zijn. Laat ons de verwoestingen in Libanon niet vergeten. En wie is achter de geweld in Palestijnse bevolking?

  Over democratie gesproken? Hoezo democratie?

  De grote winnaars zijn op een stiekeme manier door wouter draaikont bos en schijnchristelijk Balkenende uitgesloten. De kabinetformatie is vooral achter gesloten deur plaatsgevonden en u hebt de over democratie?

  U dient uw informatie met een ander licht en andere bril bekijken.

  Ten slotte wil ik toevoegen dat onze zogenaamde civilisatie heeft ons gereduceerd tot consumerend en zielloze lichamen.

  We bewegen maar voelen niets.
  We doen maar denken niets.
  We achten ons als levend maar we zijn al lang dood.
  De zakkenvullers en de hebzucht regeren over ons leven en over dit land.

  Zijn we nu zo geciviliseerd?

  Nee hoor. Lang NIET.

  De enige licht in dit wereld zin de kinderen, en mensen die nog kunnen iets voelen voor hun medemens en de moeder aard.

  Reactie door Khosrow — donderdag 1 februari 2007 @ 11.35 uur

 30. @28
  Beste Gloria, je geeft nu precies de redenen waarom ik na mijn vertrek uit Nederland bijna 17 jaar geleden nooit heimwee heb gehad en langzamerhand mijn geboorteland heb zien verloederen.
  Maar ben het toch niet op alle punten met je eens. De teloorgang is begonnen in de jaren 70 en 80, toen alles kon en mocht en de bomen tot in de lucht leken te groeien. Taboes doorbreken, fijn, lekker progressief, maar met als resultaat dat Nederland nu verworden is tot een land zonder principes en zonder trots, van een bijzondere onbeschoftheid die je nergens anders ziet. Gedogen? Men bedoelt eigenlijk de andere kant opkijken als er problemen zijn, laat maar gaan, moet kunnen.
  Maar de kilheid is ook een beetje het gevolg van de aard van de Nederlander, dat komt niet zo zeer door het politieke beleid van de laatste paar jaar hoor. We hebben niet de warmte, de swing en de gastvrijheid van de Latino, Afrikaan en Aziaat of Arabier.

  Reactie door HARSAN — donderdag 1 februari 2007 @ 15.56 uur

 31. @29
  Ja, ben het met je eens dat we niet zo geciviliseerd zijn, en nog veel kunnen leren van andere volkeren. Nederland is een rijk en welvarend land, maar (daardoor ook?) kil en zakelijk, dat kan je niet los van elkaar zien denk ik. Maar ja, mensen hechten te veel aan hun verworven luxe, dat kan je niet meer veranderen denk ik zo.

  Reactie door HARSAN — donderdag 1 februari 2007 @ 16.00 uur

 32. @30

  Oke, bedankt HARSAN voor je redelijke reactie.

  Groet!

  Reactie door Gloria — donderdag 1 februari 2007 @ 23.51 uur

 33. @ 31 Uw reactie verklaart heel veel.

  “Nederland is een rijk en welvarend land, maar (daardoor ook?) kil en zakelijk, dat kan je niet los van elkaar zien denk ik. Maar ja, mensen hechten te veel aan hun verworven luxe, dat kan je niet meer veranderen denk ik zo”.

  De andere kant van hebzucht en luxe is heel veel intern en externe ellende. “All the little things you do will end up coming back to you” that is what a pop artist told me.

  Reactie door Khosrow — vrijdag 2 februari 2007 @ 13.08 uur

 34. HARSAN en KHOSROW

  Ooit is dit land opgebloeid door de macht van de bloemen. Wat een POWER zat er in de FLOWER!
  Weg heilige huisjes, oprotten hypocrisie, stoppen met die oorlogen en PEACE all over the world!
  De farizeese christenen konden even inpakken en de bloemenkinderen hadden het voor het zeggen. All you need is love galmde door de wereld en het strakke pak werd verwisseld voor de bloemen-snit.
  Nederland ontspande, de mensen losjes en er kon weer ge-ademd worden.
  Het was tijd voor REVOLUTIE. Het was bloementijd!

  En nu? ECONOMIE POWER!
  De huisjes weer heilig geworden en terug in het strakke pak. Hypocrisie viert hoogtij en No LOVE but WAR!
  De farizeese christenen hebben weer uitgepakt en zwaaien met de scepter. De bloemen vertrapt en het onkruid huizenhoog.

  De FLOWER van Nederland is verwelkt door de POWER van de macht. Zij gaf geen water aan de bloem die hunkerde naar CONTACT, PEACE en LOVE NO WAR!!

  Terug in de grauwe jaren… je zal in de 21e eeuw je land maar tientallen jaren terug regeren! Dat kan alleen een CALVINIST met waardeloze normen en normloze waarden. En het volk? Stijf in de benen, stram van volgzaamheid, moe van verdraagzaamheid.

  En nu? Wachten op de POWER van de bloemenkinderen? Nee, die hebben ons land voor een bord linzensoep verkwanseld! Hun rechten uit handen gegeven en hun FLOWERS laten vertrappen door de onbehouwen klompendans van de regeringsboeren!

  VOC you! Niet 2 maar een vinger omhoog…VOC aan de POWER van de ECONOMIE!
  En zie wat we achter ons hebben gelaten! ‘t Is om te huilen… het pad van vertrapte rode rozen. Vertrapt voor de geldgod. MONEY all over the world.
  Bloemen houden van mensen, maar mensen niet van bloemen…

  Een nieuw begin?
  Nee! Niet voor de milieu-graaiers, de marktjongens, de oliedomme wereldleiders, die onbehouwen duivels van de economie!
  Ja! Voor de gewetensvolle mens die wil SAMENLEVEN en wil DELEN, moeder Aarde wil ontzien en haar niet langer UITBUIT.

  REVOLUTIE?
  Of course, maar verwelkte bloemen zullen het niet redden. Nee, geen flower power, maar mensen power!
  Kom, laten we krachten verzamelen en NEE roepen tegen al die POWERS die ons strikken, de adem benemen en ons klein willen houden.

  HUMAN POWER! Samen sterk, ozo sterk om de wereld weer SOCIAAL te maken. Fluitje van een cent!

  Reactie door Gloria — vrijdag 2 februari 2007 @ 16.06 uur

 35. Wat een prachtige zin door Gloria,

  “Dat kan alleen een CALVINIST met waardeloze normen en normloze waarden. En het volk? Stijf in de benen, stram van volgzaamheid, moe van verdraagzaamheid”.

  En vooral de woordencombinatie “waardeloze normen en normloze waarden”. Die woorden beschrijven de stand van zaken in dit land.

  Reactie door khosrow — vrijdag 2 februari 2007 @ 16.54 uur