Even Voorstellen: Emile Roemer

donderdag 18 januari 2007 :: 15.27 uur

Van 9 naar 25 zetels, dat zijn een hoop nieuwe gezichten in de Kamer voor de SP. De komende weken stellen we ze één voor één aan je voor.

Emile Roemer

Vandaag Emile Roemer. Luister hieronder naar het gesprek dat ik met hem had. Je kunt het ook downloaden.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

7 Comments

7 reacties

 1. Je zegt in het interview, Emile, dat je nog moet wennen aan het langdradige geneuzel in de Kamer…Kom op ! Wen er niet aan, maar maak een begin met het “geneuzel opruimen”.

  Verder de auto versus openbaar vervoer, trein !
  Laat me in de trein bijv., voor een deel zo voelen, zoals ik me in de auto voel, dan is switchen ‘n stuk aantrekkelijker.

  Veel succes verder…!

  Reactie door franslj — donderdag 18 januari 2007 @ 21.48 uur

 2. TOPOGRAFIE

  Ja Jan, Boxmeer en Sambeek liggen in Oost-Brabant en niet in Noord Limburg. Ook topografie zou kamerleden niet misstaan. Net als om Café De Wereld moet er om deze versprekingen (dat was het toch hoop ik)gelachen kunnen worden!

  Emile, vandaag hoorde ik dat in de regio Den Haag automobilisten beloond worden als ze buiten de spitsuren om gebruik gaan maken van hun auto. De beloning bestaat uit geld(!) of een smartphone, wat dat ook moge zijn.

  Veel gekker moet het niet worden. Straks krijg ik nog een beloning als ik beloof niet meer door rood te rijden!

  Groet Erik

  Reactie door erik — vrijdag 19 januari 2007 @ 13.32 uur

 3. hopelijk komt jullie voorspelling niet uit dat bij meer dan 7 miljoen auto,s nu er nog eens miljoenen auto,s bij zullen komen .
  deze bliklawine veroorzaakt vrijwel dagelijks een cronisch verkeersinfarct in onze polder,en dat nog zelfs zonder storm of ander ongerief.
  daarbij komen de dagelijkse problemen van de door markt-fundamentalisten verklaarde privatisering van onze spoorwegen nog eens overheen en u ziet welke gevolgen deze plannen of beter gezegd het ontbreken van goede en visionaire plannen hebben.
  v.w.b de problemen met de maaslijn en met vervoersbedrijf veolia,meld de site nu.nl dat janny koppens van fnv bondgenoten een klacht heeft ingediend bij de onderzoeksraad voor veiligheid betreffende de veiligheid op deze spoorlijn.
  maar vooral emile veel succes en hou ze scherp!!!!!!

  Reactie door visgert — vrijdag 19 januari 2007 @ 22.32 uur

 4. Aangenaam Emil,

  Ga er voor en volg je intuitie…

  Met alle waardering en respect,

  Jerome huijbregsen

  Reactie door Jerome Huijbregsen — zaterdag 20 januari 2007 @ 15.21 uur

 5. Succes, Emile.

  V.w.b. oplossen verkeersproblematiek ben ik blij, dat je het o.a. ook zoekt in vermindering van weggebruik. Ik denk persoonlijk, dat dat zelfs de voornaamste strategie zou moeten zijn.

  Zelf moet zit ik momenteel op detacheringsbasis (nog) 120 km van mijn werk. Maar ik verkeer in de gelukkige omstandigheid, dat ik zo’n 2 dagen in de week thuis kan werken en op andere dagen in een hotel kan verblijven.
  Ik zal niet op de details ingaan, maar beide vergen wel enige mentaliteitsverandering bij zowel werknemer als werkgever en/of opdrachtgever. Uiteraard moeten de werkzaamheden thuiswerken ook toelaten en moet Bruintje het kunnen trekken om hotelovernachtingen te bekostigen.

  Over de “kwestie” Noord-Limburg/Oost-Brabant: Laten we het maar in het midden houden, of het een verspreking van Jan was of niet. Het deed me alleen denken aan een stukje van Herman Finkers. Hem werd gevraagd, hoe het in De Achterhoek was. Daarop antwoordde hij: Ik kom uut Twent’. Waarop de vragensteller op zijn beurt reageerde met: Dat vroeg ik niet.

  Reactie door Wilbert — zaterdag 20 januari 2007 @ 18.49 uur

 6. Beste Emile Roemer,

  Veel succes in de Tweede Kamer en daarbuiten! Ik zag je op Buitenhof met je idee voor busverbindingen naar bedrijventerreinen aan de snelweg. Lijkt me een goed plan!

  Reactie door Ellen — zondag 21 januari 2007 @ 19.14 uur

 7. Vandaag je eerste optreden in de 2e kamer gevolgd. Klasse. Kijk maar eens op http://www.vaart.nl
  Je had als enige een samenhangend verhaal en toonde begrip voor historische vaartuigen, slepers en kleine beroepsschippers. Nu nog even volhouden en woningen aan boord volstrekt gelijk laten behandelen als woningen aan de wal. Juridisch belangrijk.

  Reactie door Simon — woensdag 11 april 2007 @ 22.00 uur