Veranderingen in 2007

Trouw heeft in een artikel een aantal veranderingen opgesomd die in 2007 gaan plaatsvinden (of uitgesteld zijn).

* Huurliberalisatie afgeblazen.
* De Polen kunnen ook nog niet onbeperkt aan de slag.
* Vanaf 1 januari moeten de meeste nieuw- en oudkomers een inburgeringsexamen afleggen.
* Wet Maatschappelijke Ondersteuning
* De No-Claim blijft nog één jaar bestaan
* Zuid-Koreaan Ban Ki-moon treedt aan als nieuwe secretaris-generaal van de VN.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 30 december 2006 :: 21.55 uur

24 Comments

24 reacties

 1. een paar veranderingen mis ik nog :de minima gaat weer achteruit door de verhoogde zorgkosten,duurdere energie,verder gaat er verschil bestaan voor mensen die terecht al jaren in de wao zitten,die houden 70% en die nu afgekeurd worden en in de wia komen krijgen 75%,gehandicapten en zieken worden door de nieuwe wet wmo in de loop van 2007 opnieuw gekeurd of ze nog wel hulp nodig hebben,gekeken wordt of familie of de buurvrouw die hulp niet kunnen verlenen,gekker moet het niet worden,al met al zal voor veel mensen 2007 alleen maar meer armoede brengen.

  een fijne jaarwisseling voor iedereen en een gezond 2007.

  Reactie door PeterN — zaterdag 30 december 2006 @ 23.27 uur

 2. @1 PeterN — zaterdag 30 december 2006 @ 23.27,

  Je hebt het over veranderingen maar je hebt het over “weer”. Dus het is eerder geen veranderingen, maar een ‘standaard’ pakket van ellende die mede mogelijk is gemaakt door cda en co.

  Maar er is hoop. Laatst iemand van de dierenbescherming geloof ik, over de mishandelingen van dieren. Hij dacht dat er wel wat kon veranderen met de nieuwe samenstellen van de 2e kamer, met o.a. de partij van de dieren.

  Maar er zal meer veranderen en dat zal voorkomen uit de uitslag voor de SP bij de afgelopen 2e kamer verkiezingenen.
  Het cda en pvda kunnen alleen groter blijven dan de SP door beter en sociaaler beleid te gaan bieden dan de SP. Balkenende wil nog niet toegeven maar elke dag zal het moeilijker voor hem worden om niet toe te geven en te gaan luisteren naar de mensen.

  2007 wordt een jaar met naast verslechteringen ook verbetereningen. De SP zal met de staten verkiezingen verder groeien. Samen voor een sociaaler 2007, samen kunnen we het!

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zondag 31 december 2006 @ 0.54 uur

 3. Ook gaat er flink geschrapt worden in subsidie voor opleidingen in het vrijwilligers werk.

  Reactie door De Hakker — zondag 31 december 2006 @ 1.08 uur

 4. Ik heb er ook nog wel één voor 2007:
  Terugdringen van de macht van de verzekeraars in de gezondheidszorg.

  Vanavond weer een tenenkrommende reportage in het journaal over hoe “slim” de jongens van het grote geld zijn en hoe ze die “domme” medici op het juiste pad konden brengen.
  Er werd gesuggereerd dat op aangeven van de verzekeraars bepaalde ingerepen geclusterd uitgevoerd zijn gaan worden en dat dit een opnametijd verkorting van 3 weken naar 5 dagen opleverde.
  In de eerste plaats gebeurt zo’n gecombineerde behandeldag al jaren in veel ziekenhuizen en in de tweede plaats geloof ik er geen bal van dat een dergelijke reductie reeel en verantwoord is. Maar de lobby werkt uitstekend want door zo’n jounalist wordt dergelijke borstklopperij voor zoete koek geslikt.

  Ik ben zelf bijzonder op mijn hoede voor dit soort ontwikkelingen nadat ik ooit mijn echtgenote na een operatie met dagbehandeling ‘s avonds zou ophalen. Volgens mijn eigen lekeninschatting was dit echter niet verantwoord en ik heb moeten praten als brugman (en dreigen zelf rechtsomkeerd te maken) om haar daar nog een nacht te laten. Ik kreeg op dat moment haast de indruk dat er voor het ziekenhuis een bonus op stond als iedereen ‘s avonds keurig de deur was uitgewerkt. Het eind van het liedje was overigens dat op indicatie van de behandelend specialist er nog drie dagen/nachten opname nodig waren.

  Dit speelde overigens nog ruim voor de invoering van het nieuwe zorgstelsel, dus nog voor het moment dat de verzekeringen de spil in onze gezondheidszorg lijken te gaan worden i.p.v. de medische vakmannen/vakvrouwen. Op dit moment glijden we echter met zijn allen langs het hellende vlak, nog heel even en je kan als patient een 0900 nummer van je verzekeraar bellen om te horen op welk moment je als genezen wordt beschouwd.

  Reactie door twijfelaar — zondag 31 december 2006 @ 1.20 uur

 5. 2 landen bij de EU niet te vergeten, Roemenie en Bulgarije.

  Reactie door Ali — zondag 31 december 2006 @ 1.48 uur

 6. @2 Evert Tigchelaar

  Hallo Evert!
  Misschien ook goed als we een PvdM gaan oprichten? (Partij van de Mensen)
  Kunnen de kinderen uit de staatshokken, kunnen mensen weer normaal aan hun voer komen, hoeven ze niet meer op straat te zwerven, en worden de oudsten onder ons ook op tijd uitgelaten ipv een megapamper voor dag- en nacht.
  Want laten we eerlijk zijn: menselijk is het nog steeds niet.

  Reactie door Gloria — zondag 31 december 2006 @ 2.05 uur

 7. Ik mis nog de discriminatie die nu al plaatsvindt in de basisverzekering (kamervragen!). Er was al een verzekering voor vegetariers (goedkoper), maar nu is er ook de verzekering voor hoger opgeleiden (20% korting). HBO’ers en academici kunnen hier terecht over de rug van de lager opgeleiden.

  Reactie door kaatje — zondag 31 december 2006 @ 3.11 uur

 8. Nog een verandering het waterschap rivierenland gaat niet meer innen via Brabant water maar rechtstreeks, het gevolg is dat alles ineens betaald moet worden, en men een verzoek kan doen om dit middels autoincasso in 10 termijnen te doen, ouderen hier lopen weer eens tegen een verandering aan die om het betaalbaar te houden middels die autoincasso weer een beroep moeten doen op hun kinderen of andere welwillende.
  De mensen zijn het onderhand spugzat van al die veranderingen op het gebied van energie, zorgverzekering en nu weer het waterschap.

  Zo dat moest ik even kwijt.
  Kunnen we die waterschappen niet opheffen en het geheel bij de provincie onderbrengen.

  Reactie door leen — zondag 31 december 2006 @ 9.26 uur

 9. Huurliberalisatie afgeblazen, maar er wordt nog volop jacht gemaakt op huurders:

  ‘Verhoog huur goed geïsoleerde woning’ ( http://www.nu.nl/news.jsp?n=929597 )

  Reactie door L'écologiste — zondag 31 december 2006 @ 10.47 uur

 10. @ 8 leen,

  Waterschappen opheffen én provincies opheffen. Maar veel beter: de juiste man/vrouw op de juiste plaats. Dat kan alleen door echte mensen, niet door het gajus (de goeden niet te na gesproken!!) dat er nu zit te broeden hoe ze zelf nog meer kunnen graaien in plaats van hoe een betere en goedkopere habitat te creeren voor de burger.

  Reactie door L'écologiste — zondag 31 december 2006 @ 10.50 uur

 11. Gloria @6

  Kijk , dat mailtje is GOED en voor iedereen begrijpbaar.

  Reactie door Jh. de Wit — zondag 31 december 2006 @ 10.53 uur

 12. ik hoop dat er nog veel meer verandert in Nederland
  met 25 zetels moet er wat kunnen .
  Mischien nog een keer stemmen dan halen we cda en pvda in.
  Allemaal een gelukkig nieuwjaar ik ga
  Olie bollen bakken(de lekkerste)
  Volgens ouds hollands recept.

  Reactie door che — zondag 31 december 2006 @ 12.00 uur

 13. Sorry link was niet goed. Deze is het:
  http://www.nu.nl/news/929597/30/%27Verhoog_huur_goed_ge%EFsoleerde_woning%27.html

  Hypotheekrenteaftrekker Terlouw ga gauw eens fatsoenlijk werken in plaats van voorzitter te worden van een groep graaiers!

  Reactie door L'écologiste — zondag 31 december 2006 @ 12.20 uur

 14. hoop dat in 2007 eindelijk word begonnen met maatregelen op milieu en planologisch-technisch gebied om de gevolgen van de driegende klimaatveranderingen alleen al in nederland aan te pakken.
  analyses van diverse wetenschappers en milieu-deskundigen laten een ongemakkelijke waarheid zien,terwijl onze samenleving gestuurd door economische groei,winstmaximalisatie en het hierdoor veroorzaakte consumentisme geen oog schijnt te hebben voor een veranderend klimaat.

  Reactie door visgert — zondag 31 december 2006 @ 14.24 uur

 15. @6 Gloria — zondag 31 december 2006 @ 2.05,

  Is de SP dat al niet?
  Volgens mij heb je al wat plannen voor een partij. Als jij je haar mooi lang laat groeien en ik mijn hoofd wat kaler scheer, kunnen we zo de plek van Agnes Kant en Jan Marijnissen innemen. ;)

  @7 kaatje — zondag 31 december 2006 @ 3.11,

  Ja, dat vond ik ook raar. Het slaat nergens op dat hoger opgeleiden zo’n enorme korting krijgen. Zo beter en eerlijker zijn dat de lagere opgeleiden en andere groepen die wat minder om handen hebben, om die wat korting te geven. Ik ben zelf HBO-er.

  Wat ik ook wat vreemd vind is die groepskortingen en toch een eigen invulling.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zondag 31 december 2006 @ 17.00 uur

 16. Alle Chineesche producten welke wij kopen en een enorme vervuiling veroorzaakt hebben dienen bij de grens geweerd te worden.Anders werken wij aan de milieuvervuiling mee.

  Reactie door Maan Arkenbosch — zondag 31 december 2006 @ 18.14 uur

 17. 7. Kaatje en het feit dat een onderzoek uitgewezen heeft dat vegetariers óók vaak behoren tot de hogeropgeleiden. ( dat dure en vaak ook nog biologische eten met bijbehorende voedingssupplementen zoals daar is vitamine B12 is voor Jan met de Pet niet eens te betalen slim of niet)

  Weet je dat zijn dezelfde mensen die tekeer gaan tegen het ‘gewone’volk en pleiten voor globalisering met nóg meer marktwerking.
  Dan kunnen ZIJ behouden wat ze al hebben of nog meer voordeeltjes halen.

  Reactie door Henny — maandag 1 januari 2007 @ 9.16 uur

 18. @7 kaatje,

  Dat is ronduit belachelijk wat een bullshit.
  Welke zorgverzekeraar biedt dit aan?
  De echte VOC mentaliteit komt hiermee wel naar boven…lekkere normen en waarden ook.

  Wat als je noodgedwongen vegetarier bent, vlees is duur enzo, Of wat als je een onwetende vegetarier bent in beide gevallen is het harstikke ongezond.

  Waarom dan ook geen korting geven aan mensen die roken?

  Ik denk weer te ver door :)
  noem mij vandaag maar filosloofje ik ga de rommel opruimen.

  Reactie door Lisette — maandag 1 januari 2007 @ 13.54 uur

 19. En zo is het henny..maar het mooiste is dat ook zij sterven, dat is mijn houvast!

  Reactie door cynthia — vrijdag 5 januari 2007 @ 15.56 uur

 20. @ 13 & alles wat l’ecologiste ooit geschreven heeft

  Hoeveel woorden heb jij in je vocabulaire behalve graaien. Probeer ook eens een constructieve opmerking te plaatsen in plaats van slechts te spreken over wat je niet bevalt. Aan jouw opmerkingen heeft niemand iets

  Reactie door anti l'ecologiste — vrijdag 5 januari 2007 @ 19.07 uur

 21. Verandering? Oh.

  Wordt het daarmee verslechtering bedoeld?

  Er is geen website groot genoeg voor het opsmeren van alle verslechteringen.

  Reactie door Khosrow — vrijdag 5 januari 2007 @ 22.01 uur

 22. anti l`ecologiste, aan jou woorden dus ook niet! Jij mag een mening hebben over iemand maar dat is dan alles..

  Reactie door cynthia — zaterdag 6 januari 2007 @ 12.53 uur

 23. Henny, de mens heeft een grotere hersenfunctie gekregen door het eten van vlees..dus vegetarisch zijn moet dus uiterst ongezond zijn en zorgt er dus voor dat de mens terug gaat naar de tijd waarin de flinstones leven?! Misschien is dit wel de straf van God..zij die hebberig zijn zullen hun verstand verliezen…?

  Reactie door cynthia — zaterdag 6 januari 2007 @ 12.55 uur

 24. Cynthia, dan hebben we allen even een DUW in
  de goede richting nodig en weet ik dat al in
  oude geschriften stond: door gebrek aan ken-nis zult gij ten onder gaan.
  Mijn toenmalige onderwijzer liet me als huis
  werk toen opzoeken allerlei jaartallen rond
  de eerste bijbelboeken, totdat mijn moeder
  mij op 10jarige leeftijd zag snotteren boven
  de bijbel, omdat ik het niet kon vinden en
  ook toen al daarvoor te horen had gekregen,
  ‘dat slechts zij die zoeken, het zullen vin-
  den’….tja, mams ging natuurlijk wel even
  naar school om te vragen of dát het sóórt
  kennis is wat vergaard diende te worden.
  Ja de interpretatie mbt over te dragen bij-
  belkennis was niét zelden bedroevend, tja
  dan komt ook het wérkelijke evangelie geheel
  in de verdrukking en ik heb zien gebeuren dat de kerken leegliepen vanaf begin jaren
  zestig en men desnoods de hervormde kerk
  bouwde op een paar honderd meter afstand van
  de gereformeerde. In beide kerken zag ik er
  nooit iemand van mijn klas of schoolgenoten,
  dominé’s kinderen hoefden niet aan de dwang
  of de discipline van de kerkgang mee te doen
  maar gelukkig vonden velen daardoor de basis
  om ‘goede getuigen’ te zijn en te brengen
  als geëngageerd amusement en vulden de roe-
  ping, gewaagd, gedurfd, maar SPrankelend ei-
  gentijds in en gaven de boodschap een andere
  kijk erop, verfrissend, vernieuwend en voor
  al beduidend inhoudelijker daardoor. Kunste-
  naars en politici legden daarmee af het juk
  van de gelatenheid die was ontstaan onder veel jongeren en vooruitstrevende denkers
  én doeners werden maatschappelijk genegeerd
  door voormalige collegae. Diegenen die zelf
  een theologische worsteling maakten kwamen
  gelouterd uit de persoonlijke strijd en hún
  leven kwam kwalitatief op ruim-baan-denkend
  peil te staan en konden nadien hún geluk
  niet op. De vrijheid van géést was de basis
  om te kunnen funktioneren en ‘uit’te dragen
  en ontsloeg de gedrevenen onder hen geens
  zins van het gebonden zijn aan aan reguliere
  maatschappelijke mede-verantwoordelijkheid
  voor mens en maatschappij: zij vulden die dan nadien geheel anders in met de overtui-
  ging, dat die vrijheid in gebondenheid el-
  kaar niet zullen loslaten tot in der eeuwig
  heid. Een volmaakte Schepping zal altijd in
  wording zijn en blijven, hetzij in leven hetzij in sterven van onszelf, deze aarde of
  ons melkwegstelsel, maar de GIJ, (niet een
  Hij of een Zij) die áchter die Schepping een
  bron van kracht inhoudt kan met net zo breed interpreteren als de eigen mogelijkhe-
  den toelaten en dát is voor elk brein ver-
  schillend. Zo houden wij dan vast, broeders
  en zusters, op déze, onze (w)aarde, ‘geloof’
  ‘hoop’en ‘liefde’ om gestalte en inhoud te
  geven aan wat het betekent om een WIL te hebben gekregen en daar iets positiefs mee
  te doen of te ontlokken. Krachten bundelen
  binnen de kerken en daar tot volle wasdom te
  komen lukt niet iedereen, maar in de open-
  baarheid van het leven, buiten ‘het insti-
  tuut kerk’ zijn massa’s gelovigen heel hard
  aan het werk, onbeschermd door muren, wal of dijken, riante bewoning, maar zij ZIJN
  wél lévende lidmaten geworden van wat bedoeld werd met dat zo benaderbaar mogelijke begrip, dat theologisch vertaald
  werd met als vóórbeeld, dat Gods geest álles
  in állen bedoelde te zijn! Gods géést is het
  alles omvattende, de chemie ervan die wij
  wat beter zouden moeten begrijpen in deze
  21ste eeuw. Meegroeien met de ontwikkeling en bij twijfel dan nog maar eens ps.21 erbij pakken om er handen en voeten aan te
  kunnen geven. Zes jaar lang imponeerde mij
  die tekst in marmer op mijn lagere school:
  De Vrede des Heren is het beginsel der wijs-
  heid.
  Er is een leven lang voor nodig om deze tekst aan alle kanten uit te diepen en zeker
  strekt die tot aanbeveling.

  Op een andere manier geïnspireerd om een ba-
  lans in het leven te vinden schreef dik vijftig jaar terug Max Dendermonde een leuk
  boek: De wereld gaat aan vlijt ten onder!

  Houd het de komende weken goed in de gaten:
  veel weten is veel begrijpen, maar de kunst
  wordt het niet van alles wát te weten, en als het moeilijk wordt te redeneren van:
  ‘weet ik veel’, ‘kan mij wat schelen’, maar
  zal wat mij betreft voor de SP een heel dui-
  delijk motto inhouden: wie goed doet, goed
  ontmoet, wie kwaad sticht de samenleving er
  door ontwricht. De scherpte van het debat
  niet schuwen maar schouwend de médemens, dié
  hulp en bijstand bieden.
  Voor de SP zou ik wel een flinke poster wil-len zien:
  “Ziet de SP de verspilling enerzijds en de
  armoede anderzijds?” “JA WIJ WETEN DAARVAN!”

  Goede zondag, goede aandacht gewenst aan al
  le kanten! Met vriendelijke groet,Madelief.

  Sterren strálen overal: U kunt er één ZIJN!

  Reactie door Madelief — zondag 7 januari 2007 @ 11.33 uur