Even Voorstellen: Paul Ulenbelt

woensdag 27 december 2006 :: 11.05 uur

Van 9 naar 25 zetels, dat zijn een hoop nieuwe gezichten in de Kamer voor de SP. De komende weken stellen we ze één voor één aan je voor.

Paul Ulenbelt

Vandaag Paul Ulenbelt. Luister hieronder naar het gesprek dat ik met hem had. Je kunt het ook downloaden.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

16 Comments

16 reacties

 1. Wat een betrokken man met kennis van zaken. Een juiste man op de juiste plaats. Een grote aanwinst voor de SP. Ik word er helemaal blij van.

  Ik wens Dhr.Ulenbelt succes en werkplezier.

  Reactie door Ingeborg vv — woensdag 27 december 2006 @ 13.18 uur

 2. Alle goeds en scucces gewenst!

  Reactie door maria — woensdag 27 december 2006 @ 13.41 uur

 3. Je laat er geen gras over groeien Paul, goed bezig!

  http://www.sp.nl/nieuwsberichten/4347/061227-ulenbelt_vraag_herziening_van_dubieuze_wao_herkeuring.html

  Reactie door Bleker — woensdag 27 december 2006 @ 15.50 uur

 4. Succes met de gehele fractie. Go for it! Op naar een betere wereld.

  Reactie door Vic — woensdag 27 december 2006 @ 18.22 uur

 5. Paul je hart en verstand op de juiste plaats groeten van mieke

  Reactie door Mieke — woensdag 27 december 2006 @ 18.31 uur

 6. Hele aardige man die Paul.Heeft brandweer Nederland gesteund bij de acties van vorig jaar. Momenteel werken de brandweerlieden met onrechtmatige roosters. Ook hier heeft Paul zich voor ingezet. Paul veel succes,

  Reactie door robert rb — woensdag 27 december 2006 @ 19.05 uur

 7. Hoi Paul,

  Suc-6.
  Ga er voor!!

  M.v.g. Jerome Huijbregsen

  Reactie door Jerome Huijbregsen — woensdag 27 december 2006 @ 20.51 uur

 8. De juiste man op de juiste plek

  Succes Paul

  Reactie door Pool — woensdag 27 december 2006 @ 23.58 uur

 9. Ik vind het positief, dat er ook oudere nieuwe kamerleden worden aangesteld. Wat ik er in het intervieuw van heb gehoord geeft mij het volste vertrouwen. Heel veel succes gewenst, Paul !

  Reactie door simbro — donderdag 28 december 2006 @ 12.35 uur

 10. Oké Paul zet hem op!!
  We zullen je de komende tijd nog vaak zien
  en horen (hoop ik)
  Je wordt beroemd of berucht paul, zelfs het laatste is positief.

  Reactie door Beppie — donderdag 28 december 2006 @ 13.04 uur

 11. Hoi Paul

  Kreeg van mij leden deze link waarin je je voorsteld. Prettig om te weten met wie ik gemail heb en ben het met Ingeborg eens. (bericht hieronder) De juiste man op de juiste plaats.
  Erg veel succes met u werk en medankt voor u mailtjes en bekijken van mijn forum.

  Mvgr, Richard Hut
  Tolbert

  Reactie door Richard — donderdag 28 december 2006 @ 17.24 uur

 12. Succes!

  Reactie door Niels — zaterdag 30 december 2006 @ 20.39 uur

 13. Dag Paul,

  de gesproken woorden konden niet juister.Proficiat! Ook wij zijn slachtoffer van de herkeuring.De ene dag 80/100% afgekeurd na longkanker, de volgende dag gezond.Nu,na drie jaar in beroep alle spaarcentjes op( wij hadden een eigen huis) en nog geen uitspraak.Ik heb eigenhandig ongeveer 50 SP stemmen aangebracht, de laatste verkiezingen, puur vanwege dit onuitsprekelijke onrecht.Ik heb, zeker na de stunt met de asielzoekers hoge verwachtingen van de politieke realisatie van dit dossier, waarvoor ik jullie in de kamer heb gestemd.
  Dus doe je best, zet hem op!!!!
  Ik wacht gespannen af

  Reactie door Bette Lourdes — woensdag 3 januari 2007 @ 23.38 uur

 14. hallo SP-Paul, succes met de strijd om rechtvaardige uitvoering van sociale wetgeving. Zelf heb ik niet te maken met herkeuring, maar wel met arbeidsongeschiktheid vanuit arbeid als zzp-er. Vanaf mijn melding bij UWV in 2003 leef ik nog steeds in afwachting/onzekerheid van een uitkering. Geen enkel onderzoek heeft UWV verricht of laten verrichten. De Verzekeringsarts heeft mij éen maal gezien, de bezwaarverzekeringsarts heeft mij nooit gezien noch gesproken noch info bij derden ingewonnen, waartoe ik hem gemachtigd heb. Inmiddels eet ik m’n huis op via leningen van vrienden en kennissen, want voor bijstand kom ik ook niet in aanmerking.
  Op de wachtlijst in Utrecht bij de centrale raad van beroep tel je niet mee in de uitkeringsstatistiek. Hoevelen zitten in ‘t zelfde ‘balkellende schuitje’ met gegochelde cijfers ?? (een zittingsdatum is ook nog steeds niet bekend !)
  Heel veel succes dus, groet joris

  Reactie door joris kuipers — vrijdag 5 januari 2007 @ 23.30 uur

 15. Ga eens wat doen Paul Ulenbelt. Het is hoog tijd

  Reactie door Joris — maandag 15 januari 2007 @ 18.44 uur

 16. Ik heb het n.a.v andere ongevallen dit al eerder geschreven. Maar naar aanleiding van uw kamervragen over tekortkomingen in de Arbowet in relatie tot het niet kunnen optreden van de AI bij ongevallen met Poolse werknemers even het volgende: Er zijn bij de AI een aantal inspecteurs die meester zijn in het vinden van excuses om geen PV of boeterapport op te hoeven maken. Hoewel het niet zo eenvoudig is, zou ook in het geval van de ongevallen met Poolse medewerkers best wel een PV of boeterapport op te maken zijn geweest. De Arbo-wet kent namelijk ook het beginsel: “Werken onder gezag”. Indien aangetoond kan worden dat de onderaannemer ter plaatse geen daadwerkelijk gezag uitoefent. Bijvoorbeeld omdat er uit getuigenverklaringen blijkt dat de leiding direct kwam van het inhurende bedrijf. Als blijkt dat werd gewerkt met materialen en gereedschappen (arbeidsmidelen) van de hoofdaannemer , dan biedt de Arbo-wet best wel een mogelijkheid tot sanctionerend optreden van de AI. Vindt het OM de bewijsmiddelen te dun voor vervolging op basis van de Arbo-wet dan zou nog geprobeerd kunnen worden om een PV op te maken op basis van het communerecht (Wetboek van strafrecht artikel 307 of 308). De AI inspecteur is hierop bevoegd verklaard. Als dan ook hier door justitie niets mee wordt gedaan omdat het OM er niets in ziet, of omdat de rechter de verdachte ( kan bij strafrecht ook een natuurlijk persoon zijn) vrijspreekt, dan zou eerst nog gepoogd moeten worden om een ongevalsboeterapport te maken. Wordt dat ook niets omdat ook he tbeote bureau de handen nie twil branden dan pas kan de AI (inspecteur) zeggen dat ze er alles aan gedaan heeft. Echter daar ik meende te horen dat de betrokken fabriek wel een PV/ Bestuurlijkeboete heeft gekregen voor de illegale tewerkstelling lijkt mij dat de afdeling AMF (arbeidsmarktfraude van de AI ) zoals gewoonlijk wel zijn werk heeft gedaan en de Arbo-inspecteur zich er met een “jantje van leiden” heeft van afgemaakt.
  In mijn visie zal zal zelfs een wetswijziging geen verandering brengen in de mentaliteit van sommige AI inspecteurs (afdeling Arbo)

  Peter de Leeuw
  http://www.arboleeuw.nl
  inspecteur AI (1976 tot en met 2004)

  Reactie door Peter de Leeuw — vrijdag 19 januari 2007 @ 10.03 uur