‘Route du Nord’

donderdag 09 november 2006 :: 18.11 uur

Gisteren ben ik in het kader van de campagne langs de drie noordelijke provincies geweest. Hieronder zie je een impressie van de drie bliksembezoeken. In Leeuwarden had ik een interview met de Friese radio-luisteraars, daarna was ik bij de SoePexpress bij de Waag. In Groningen een interview met lezers van het Dagblad van het Noorden en daarna meteen door naar Assen voor opnieuw een vragenronde – maar nu met luisteraars van omroep Drenthe.

Hoewel het erg leuk is om tijdens de campagne met iedereen te praten zijn de bezoekjes en gesprekken helaas veel te kort om je echt te verdiepen. Daarom ben ik ook al ver voor de verkiezingen begonnen met mijn tour door Nederland. In 2004 en 2005 heb ik elke maand een provincie bezocht en dat heeft mij een hoop geleerd over de staat van het land.

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

79 Comments

79 reacties

 1. Leuke impressie Jan! Bedankt dat ook deze kant van Nederland je volle aandacht heeft gehad. Het Noorden gaat meer en meer vertrouwen in de SP krijgen en je weet met Noorderlingen… als je eenmaal hun hart gewonnen hebt dan gaan ze helemaal voor je!

  Reactie door Gloria — donderdag 9 november 2006 @ 18.45 uur

 2. Hallo Jan,

  voor mij ben je een integer politicus die niet voor de centen in de kamer zit maar vanuit een sterk idealistisch solidariteits gevoel. Ik hoop dan ook dat het allemaal beter wordt in Nederland.
  Ik woon in Heemskerk maar ik vind het juist goed dat je in de armere provincies de mensen een alternatief bied en laten we niet vergeten dat Groningen en Drenthe vanuit de historie links georieenteerd zijn.
  Groningen rijk aan gas in de grond maar achtergesteld bij de rest van Nederland zeker wat betreft het openbaar vervoer vooruit Jan promoot de zuiderzeelijn.
  Groet, Martin

  Reactie door Martin — donderdag 9 november 2006 @ 19.14 uur

 3. je hebt helemaal gelijk vind ik.
  ik heb same met 5 vriende de stemweizer gedaan we hadden allemaal sp !!

  Reactie door stefan — donderdag 9 november 2006 @ 19.17 uur

 4. Om maar met de kritiek te beginnen, ik denk niet dat iedereen gecharmeerd zal zijn van de muziek die onder dit filmpje gemonteerd is, alhoewel ik het zelf wel grappig vond.

  Maar goed, leuk dit filmpje gezien… dit is de Jan Marijnissen die ik ken. Ik vond je eerlijk gezegd best wel koud en arrogant overkomen in dat filmpje op de site van het Algemeen Dagblad, maar dit filmpje laat zien dat het gelukkig maar een incident was. U was weer vriendelijk, meelevend en snoeihard tegen wie dat verdienen… al is het wellicht niet helemaal verstandig om dodelijke ziektes aan te wenden om uw woorden kracht bij te zetten.

  Reactie door Tim Engelbart — donderdag 9 november 2006 @ 19.18 uur

 5. Ik heb zo’n beetje alle mensen die ik ken aangemeld voor de e-mail en de sms. Verder heb ik onze 2 woningen SP vriendelijk gemaakt.(morgen foto’s maken). Ik zal de SP hier vanuit Drachten zoveel mogelijk steunen waar ik kan.Met mn 22 jaar zal ik alle jongeren proberen te overtuigen op een manier die hopelijk de jongeren aanspreekt. Verder vond ik het super om daar in Leeuwarden te zijn. Om eens echt te zien wie Jan is. En ik heb nog nooit zo een schat gezien.En zo blij met de foto van Jan en mij. Alleen jammer van al die media.

  Reactie door sabine — donderdag 9 november 2006 @ 19.33 uur

 6. In de Leeuwarder Courant las ik dat Jan een oproep heeft gedaan aan alle noorderlingen (die zijn toch van oudsher links?) om maar eens te laten zien waar ze nou ECHT staan. Want het aantal SP-afdelingen blijft daar achter. Hij heeft aangekondigd na 22 november daarover te komen praten. Dus beste Friezen en Groningers (de stad zelf uitgezonderd; daar zit de SP in het college) effe het beste beentje voor. Gewoon uitleggen dat we met Wouter in het Balkendende-Bos belanden.

  Reactie door elma verhey — donderdag 9 november 2006 @ 19.40 uur

 7. @5
  Bravo Sabine, zet ‘m op!

  Reactie door Jan-Willem — donderdag 9 november 2006 @ 20.00 uur

 8. En Noord-Holland dan, Jan? En dan heb ik het niet over Amsterdam, maar boven Haarlem?

  Reactie door Joost — donderdag 9 november 2006 @ 20.24 uur

 9. Waren vanavond op de Dam, met een demo voor het stoppen van het onmenselijk optreden van Israël, tegen de Palestijnen, – de onnodige burgerslachtoffers, de doden – de gewonden.
  Welke politicus durft hiervoor zijn nek uit te steken? – Dit is toch veel belangrijker dan een hoop geneuzel over de verkiezingen. Dit moet gewoon stoppen.
  Groet
  Amita

  Reactie door Amita — donderdag 9 november 2006 @ 21.08 uur

 10. Grappig filmpje, ook leuk dat Jan op elke vraag niet alleen antwoord weet te geven maar ook goed weet te formuleren wat de problemen zijn…
  Dat is dus waarom ik al jaren SP stem.

  @amita
  Israël is zo’n beetje nou al 2000 jaar in oorlog met de Arabieren in die regio, die de hebreeuwen liever zien gaan dan vestigen.
  Het zal altijd de vreemde eend in de bijt blijven daar maar die mensen hebben jammergenoeg niet elders een thuis kunnen vinden. Als Mozes op het vliegtuig had kunnen stappen was ie misschien wel met zijn volk naar Europa verkast.

  Het is een enorme pot jam die al eeuwen staat te schimmelen en je kan wel proberen de bovenste laag bont weg te scheppen, maar dan durft nog steeds niemand de resterende inhoud op z’n brood te smeren.
  Dat is ook wat die Amerikanen nog nooit hebben begrepen (vandaar dat hun Irak missie zo’n zware fiasco is geworden).

  Reactie door Vince — donderdag 9 november 2006 @ 21.43 uur

 11. Dacht dat je in Den Haag was.
  http://dump.geenstijl.nl/mediabase/media/e8556e91_spkoets.jpg

  Reactie door Peter-John — donderdag 9 november 2006 @ 22.08 uur

 12. @10 Vince.
  Deze oorlog starte omstreeks 1946, na het z.g. “Oslo verdrag” waarbij Israël door de Palestijnen erkend werd. Als dank heeft Israël zijn grenzen uitgebreid, en de Palestijnen het leven moeilijk gemaakt, door hun bestaansmiddelen te vernietigen – en als hier door Palestijnen bezwaar tegen werd gemaakt ze te beschieten en het leven onmogelijk te maken. Kortom, door van Palestina een soort concentratiekamp te maken. En dit gaat nog steeds door!
  Kun je dat goed keuren?
  Kun je daar je schouders over ophalen?
  Kun je in vrede leven, als je weet dat er zulke gruweldaden gepleegd worden, zonder daar je afkeuring over uit te spreken?
  Zwijgen, is dit soort gruwelijkheden goedkeuren!
  Dat mag nooit gebeuren.
  Ook deze oorlog moet stoppen.
  Groet,
  Amita

  Reactie door Amita — donderdag 9 november 2006 @ 22.09 uur

 13. beste jan,
  ik ben een sp stemmer met liefde mag ik wel zeggen. maar ik stem niet alleen op de sp maar ook op zijn voorzitter.
  graag zou ik willen weten of je ook na de verkiezingen actief blijft in deze functie.
  na je hartdebacle {waarbij ik je natuurlijk alle goeds en de beste gezondheid wens} zou ik me voor kunnen stellen dat je t wat kalmer aan zou willen doen.
  wat moet dat moet maar doe ons dat alsjeblieft niet aan als het even kan.
  je bent het gezicht van de sp en daar willen we nog heel graag even mee verder.
  graag zou ik hierop een antwoord willen hebben als het kan maar wat je besluit ook is ik wens je in ieder geval alle goed toe .
  vriendelijke groet truusje visser.

  Reactie door truusje visser — donderdag 9 november 2006 @ 22.22 uur

 14. @ de mensen over het Israelprobleem.
  Ik denk dat het zinniger is om op een ander forum/berichtenplek hierover verder te discussiëren. @Jan, hier in Hoogezand zijn we druk bezig met een nieuwe afdeling… Wie weet zien we je na 22 november eens? Ondertussen folderen, plakken en flyeren we ons suf!

  Groet Marianne

  Reactie door Marianne — donderdag 9 november 2006 @ 22.22 uur

 15. heel veel succes met uw campagnes

  Reactie door annechien waterlander — vrijdag 10 november 2006 @ 0.00 uur

 16. Net BNR nieuwsradio gehoord, Jan je was geweldig. Je hebt hem even goed vertelt wat je van zn flut interview vind.

  Geen genoegen nemen met eewigdurende herhalingen van onjuiste feiten dit elke keer verschijnen in talloze kranten, deze ouwe koek die nog onjuist is moet de wereld maar eens uit.

  Het wordt tijd dat die jornalisten zelf weer eens gaan nadenken en op zoek gaan naar feiten die kloppen i.v. de gemakzucht zucht van het overnemen van elkaars flut uitspraken.

  Ik heb genoten van je Jan geweldig, schut ze maar flink wakker, dan krijgen we misschien op den duur weer eens inhoud te horen.

  Reactie door e.krul — vrijdag 10 november 2006 @ 0.09 uur

 17. P.s je vergeet toch niet dat BNR Laat te laten horen op dit log he?

  Dat mag niemand missen!

  Reactie door e.krul — vrijdag 10 november 2006 @ 0.16 uur

 18. Ja, ben ik ook benieuwd naar eleonora!
  Wat goed dat je geluisterd hebt. Ik hoop dat Jan ingaat op je voorstel.

  Reactie door Gloria — vrijdag 10 november 2006 @ 0.53 uur

 19. Nou, ja zeg nog schelden met tyfus ook. Kinderen die materieele en immaterieele “schade” ondervinden, doordat ze in armoede en van voedselbanken leven… Word lid van de VVD zou ik zeggen

  Reactie door Vincent — vrijdag 10 november 2006 @ 1.56 uur

 20. Ik heb eeb vraag..

  Er staan slechts 30 personen op de SP lijst, wat gebeurd er als de SP meer dan 30 zetels haalt?

  Reactie door Toine — vrijdag 10 november 2006 @ 3.24 uur

 21. Vol is vol staat bij ons op de website, dat was het dus in Barendrecht(Den Pimpelear)!De maat is vol!Onvrede genoeg onder mensen, maar goed , dat wisten we al. NU SP! Zaterdagmiddag van 14.00 uur t/m 17.00 hebben we een debat “Zeker weten” van de FNV in het Atlas-hotel in Spijkenisse.SP kandidaat Paul Ulenbelt is aanwezig, dus kom!
  Jan, die afdeling Barendrecht is een kwestie van tijd!

  Reactie door Ton Koot — vrijdag 10 november 2006 @ 7.22 uur

 22. @5 Prachtig Sabine, Zou ik in de buurt zijn,
  kreeg je een blommetje van mij! Ben jij nu
  zo’n echt originele Friezin? Dan hoef ik me
  over de voortzetting van dit project geen
  zorg te maken, dan komt dat niet alleen van
  de grond, maar is een lang leven beschoren.
  Succes, ik zou je wensen een keer bij bijv.
  Rosita van Gijlswijk op bezoek te kunnen
  gaan, die je ongetwijfeld goed op streek kan
  helpen met wat info, maar dan zou je daar
  snel werk van moeten maken, want stel dat ze
  ook naar de Tweede Kamer verhuizen zou vol-
  gende week? Succes! Met vriendelijke groet,
  en bewondering voor je initiatief, Madelief.

  Reactie door Madelief — vrijdag 10 november 2006 @ 8.51 uur

 23. @17 Goeie vraag van je Eleonora, dat soort
  uitzendingen, juist hiér, ook tegen te komen, want rond die tijd ben ik vaak met
  andere dingen bezig! Ja we moeten er gewoon
  met onze neus opgedrukt worden, willen we
  gemakkelijk ‘bij’ blijven. De hele dag inter
  netten, lezen, herhalingen zien, is bijna
  niemand mogelijk en er is nog veel ‘wijzer’
  te worden. Het klinkt trouwens wel leuk,
  ‘Route du Nord’, maar juist langs die hele
  noordelijke kust, had die mogelijk ook de
  ‘Boulevard des Anglaises’ kunnen heten, om-
  dat vermoedelijk die in grote getalen daar
  zijn geweest! De Angelsaksen een niet te vergeten invloed en periode! Niet zo verwon-
  derlijk eigenlijk dat veel mensen nu ‘goed’
  in hun talen zijn, Frans, Duits en Engels,
  het zit ons nog steeds in de genen! Voila !
  ( ) Alles onder contrôle, stabieler nu door
  de medicatie? Sterkte! Groetjes, Madelief.

  Reactie door Madelief — vrijdag 10 november 2006 @ 9.03 uur

 24. jan, fotof**ck op geenstijl.nl gezien ?

  Reactie door Michiel — vrijdag 10 november 2006 @ 9.06 uur

 25. ff offtopic, complimenten aan Jan Marijnissen voor het hilarische interview bij BNR laat, ik lag helemaal dubbel.

  Reactie door Ruud — vrijdag 10 november 2006 @ 9.32 uur

 26. Jan,

  Mooie campagn. Wel een beetje bliksembezoek, je besteed ‘vluchtig’ maar echte aandacht. En dat is belangrijk. Ik weet steeds meer empathie voor je te kweken hier (collega’s bij KPN). Ook weet ik, zoals Gloria in het begin al zei, dat je in Groningen voldoende harten gewonnen hebt. Ga zo door!

  Reactie door HKH — vrijdag 10 november 2006 @ 9.39 uur

 27. Jan, complimenten voor het hilarische interview bij BNR laat gisteravond, ik lag helemaal dubbel.

  Reactie door Ruud — vrijdag 10 november 2006 @ 9.44 uur

 28. @24 Was dat even lachen Michiel. Gelukkig
  dat mensen zo goed kunnen relativeren als er
  niet alleen fantastische, maar ook fanatis-
  tische prenten bij zitten. Het brengt ze
  in één klap uit nieuwsgierigheid naar de to-
  tale SP-site en dat is dus WEL ‘stijl’ en
  heel goed gelukt.
  Het is druk bij dit weblog, en echt campagne
  tijd, mensen komen soms moeilijk op dit log,
  maar de partij zal het ook razend druk heb-
  ben met het nog harder werken, dan men al
  deed, om alle info updat te kunnen verwerken. Bedankt Michiel, ‘t was weer heel
  erg leuk!

  Reactie door Madelief — vrijdag 10 november 2006 @ 9.51 uur

 29. Jan,

  Jammer dat ik je gemist heb woensdag! Ik was toen wel even in de stad (Leeuwarden heb ik het over) maar net niet op de goede tijd en plaats! Ik had je graag willen spreken en je heel veel succes wensen.

  Al ben ik het niet met je eens op alle punten, op de belangrijkste wel. Ik hoop heel erg dat de SP de kans krijgt om Nederland te veranderen, dat heeft het land echt nodig na dit afbraakkabinet. Mijn stem hebben jullie!

  Groeten uit Fryslan!

  Reactie door Ellen — vrijdag 10 november 2006 @ 10.36 uur

 30. Mensen dit mag je niet missen!!
  Na enig zoeken toch gevonden…
  het interview bij BNR is te beluisteren via:

  http://www.bnr.nl/Weblog.asp?WeblogId=19

  Do. 09-11: BNR laat (deel 2) aanklikken!! (bovenste)

  Reactie door Wattenstaafie — vrijdag 10 november 2006 @ 10.55 uur

 31. Ah geweldig Wattenstaafie, ik ga er nog een keer naar luisteren.

  Reactie door e.krul — vrijdag 10 november 2006 @ 11.16 uur

 32. Ik hoop dat de SP 0 zetels haalt, de VVD 45, EEN NL 42 en Wilders 40. Mooie regering krijgen we dan!

  Reactie door erik — vrijdag 10 november 2006 @ 11.48 uur

 33. Off topic,

  Mooi en positief paginagroot artikel in De Volkskrant vandaag;
  “Van de straat”

  Reactie door L´écologiste — vrijdag 10 november 2006 @ 11.51 uur

 34. Eric @32 De hoop van een waanzinnige, me dunkt.

  Reactie door Gandalf — vrijdag 10 november 2006 @ 12.08 uur

 35. @32 Condoleren mag ik je erik met de weg te-
  rug die helaas de vvd lijkt te hebben inge-
  slagen, maar de nr 2 van de kieslijst kon het gisteren nog niet laten even bij haar
  vorige ‘kantoor’ naar binnen te lopen en te
  groeten en melding te maken van al haar we-
  tenswaardigheden. Zou ze daar ook de mensen
  hebben verwittigd van de uitspraken van dhr
  Oosterhuis. Deze r.k. vrouw weet een vuurtje
  niet te blussen maar lijkt nu zelf mogelijk
  de fik ergens in hebben gestoken, maar goed
  dat ‘lijkt’natuurlijk zo en zal vast niet zo
  zijn, maar dat haar ongenoegen niet per te-
  lefoon zal zijn kenbaar gemaakt lijkt mij dan niet zo verbazingwekkend, als….maar ik
  zal wel slecht gedroomd hebben vannacht, dat
  al die toevalligheden daarin weer zo’n toe-
  vallig verband lijken te hebben!
  De mooi samengestelde regering die jij voor-
  staat zal het geen maand uitzingen: die
  krijgen alleen maar een oppositie die zal optreden als één gesloten colonne en zeggen:
  afgemarcheerd! Echter welke idealen jouw
  coalitie dan gemeenschappelijk zouden moeten
  uitdragen is mij een raadsel. Eén ding weet
  ik zeker, jij wordt er geen haar beter van!

  Reactie door Madelief — vrijdag 10 november 2006 @ 12.28 uur

 36. @30 Wattenstaafie
  Ik kreeg wel een beetje medelijden met die journalist.
  Jan stelde zich wel erg hard op.

  Reactie door Gandalf — vrijdag 10 november 2006 @ 12.31 uur

 37. Wattenstaafie, bedankt voor het verhoren van de hier gestelde vragen en je ‘getrouw’
  zijn daarin, later op de dag hoor ik dat ook
  graag. Bedankt dat je alle ‘kleine beetjes’
  tot een bruikbaar geheel weet te maken voor
  de kiezer en zal diegene die nog ergens aan
  het ‘zweven’ is, met beide benen op de grond
  weten te houden. In grote dank aanvaard, ami!

  Reactie door Madelief — vrijdag 10 november 2006 @ 12.33 uur

 38. @32 Erik
  Jammer dat er dan weer heftig zal worden bezuinigd op de psychiatrische zorg want zo te zien heeft u die hard nodig!

  Reactie door Irma — vrijdag 10 november 2006 @ 13.00 uur

 39. @ 14 Marianne. Dit is een “open” weblog,waar in vrijheid gediscusieerd kan en mag worden.

  Wat er in de wereld gebeurd, ten aanzien van oorlog en vrede, machtsmisbruik en onderdrukking, in Palestina, Irak, Afganistan e.a. – vind ik zo belangrijk, dat ik dat ook in het verkiezingsdebat naar voren breng. Want als we dit blijven toestaan, kan de escalatie van geweld een einde betekenen aan het bestaan op Aarde.
  Besef waar het om gaat a.u.b.!
  Groet,
  Amita

  Reactie door Amita — vrijdag 10 november 2006 @ 13.13 uur

 40. Beste Jan,

  ik schrok van jouw opmerking over het koningshuis. over Willem-Alexander schreef je “waar moet ik op tegen zijn?”. al heb ik veel waardering voor je werk, als je niet ziet dat een steenrijke familie enorme bedragen toestoppen niet klopt dan vind ik dat uitermate teleurstellend. liever gisteren dan morgen weg, die uitvreters.

  Reactie door richard — vrijdag 10 november 2006 @ 13.22 uur

 41. ag jan je hebt helemaal gelijk me je hoofd, ma hoe oud ben je nou?
  Gr een hechte fan

  Reactie door Jimmy — vrijdag 10 november 2006 @ 13.24 uur

 42. hee jan

  ik moes stemme ma ik stem wel op de SP hoor want ik vind da jij gelijk heb! dus mijn stem heb je Wat er in de wereld gebeurd, ten aanzien van oorlog en vrede, machtsmisbruik en onderdrukking, in Palestina, Irak, Afganistan e.a. – vind ik zo belangrijk, dat ik dat ook in het verkiezingsdebat naar voren breng. Want als we dit blijven toestaan, kan de escalatie van geweld een einde betekenen aan het bestaan op Aarde.
  Besef waar het om gaat a.u.b.!

  Reactie door jip — vrijdag 10 november 2006 @ 13.29 uur

 43. Beste heer Marijnissen,

  Gedurende 20-30-40- jaar heeft het grootste deel van mijn familie inclusief mijzelf VVD/CDA gestemd.
  Onze familie bestaat grotendeels uit (geslaagde) zelfstandigen waarvan een deel van de kinderen werkzaam zijn in “De zorg” als huisarts, verpleegkundige, specialist of natuurlijk (je raadt het al) in het onderwijs. Een echte degelijke RK familie. Hard werken, niet zeuren, een deugzaam / eerzaam beroep kiezen en daarnaast thuis nog de handen uit de mouwen.

  Echter wij hebben steeds meer het idee dat mevrouw Kant zo’n beetje de enigste politica is die iets van de zorg begrijpt. Wij vinden het niet gek dat er sprake is van een groeiend tekort aan personeel in de zorg. Er volgens steeds meer ontwikkelingen waardoor beroepen in de zorg onaantrekkelijk worden gemaakt. Functies worden uitgekleed en opgesplitst, steeds meer kennis gaat verloren, door teveel deelgebieden = teveel administratie en de salarissen blijven achter bij andere functies. Kortom waarom zou je als jongere nog voor de zorg kiezen. Het Florence Nightingale tijdperk is voorbij.

  Als hardwerkende ondernemers genieten wij op zijn tijd van de geneugden van het leven en zijn wij als Brabanders Bourgondisch ingesteld.
  Maar de akties van het kabinet op het gebied van de WAO vinden wij dusdanig schandalig, zeg maar gerust zo schofterig dat wij het gewoon onbegrijpelijk vinden dat men nog durft te schermen met het feit dat het zogenaamd goed zou gaan in Nederland omdat het aantal WAO-ers gedaald is.
  Hardwerkende mensen die versleten zijn na 30 of 40 jaar bij een bedrijf gewerkt te hebben worden gedwongen zich wekelijks te laten vernederen middels verplichte solliciaties en uiteindelijk bij de sociale dienst doen belanden. Een vreemde manier van solidariteit preken.

  De visie van de SP op de zorg en op de WAO maakt dat wij om zijn en SP gaan stemmen.
  En met ons veel collega’s werkzaam in de zorg (in de breede zin van het woord).
  SUCCES MET UW CAMPAGNE AANKOMENDE DAGEN !!!

  Reactie door Mevrouw de Vries — vrijdag 10 november 2006 @ 14.43 uur

 44. AFBLIJVEN JAN!

  http://www.nieuwnieuws.nl/archives/2006/11/21minutennl_blundert_met_hwoor.html

  Reactie door Rembeau — vrijdag 10 november 2006 @ 15.15 uur

 45. @Toine

  Ten eerste denk ik dat je realistisch moet blijven; 30 zetels zitten er echt niet in.

  Mocht het onwaarschijnlijke toch gebeuren: de nummers 25-29 zijn in ieder kiesdistrict anders, dus er is genoeg keuze.

  Reactie door Tim Engelbart — vrijdag 10 november 2006 @ 15.45 uur

 46. @ 45 Tim

  Moet jij eens opletten Tim.

  SP wordt de grootste!

  De mens is nog net niet seniel.

  Reactie door Jeroen Westerman — vrijdag 10 november 2006 @ 15.50 uur

 47. @ 44 Rembeau

  Het gaat om hypotheekschulden van 350 duzend euro (770duzend gulden) en erboven.

  Alles daar onder blijft gewoon in tact.

  Het is mensen zoals jij die handig niet VOLLEDIG geinformeerd word.

  Dus Jan, maak het de mensen eens duidelijk dat het gaat om die groep want mensen die hard werken voor een huis van 1 ton zijn bang dat je HEN die renteaftrek wil afpakken

  Als je dat wilt tenminste.

  Reactie door Jeroen Westerman — vrijdag 10 november 2006 @ 15.55 uur

 48. Kijk, zo’n bericht als van mevrouw de Vries @43 doet me werkelijk goed. Eerder op een ander topic merkte ik op dat het lastig is om m.n. CDA ers in te laten zien dat het de verkeerde kant is uit gegaan en verder zal gaan onder Balkenende. Hulde mw. De Vries en collega’s .

  Reactie door Gandalf — vrijdag 10 november 2006 @ 15.59 uur

 49. Voor diegenen die nog iets willen lachen!!

  Ga naar you tube, tik op koefnoen en ga naar parodie op Balkenende, pag. 2.

  Graag gedaan!! ;)

  Reactie door bijdehandje — vrijdag 10 november 2006 @ 17.22 uur

 50. Good going Mr Marijnissen.

  Reactie door khosrow — vrijdag 10 november 2006 @ 17.50 uur

 51. VVD wil Huubje terugfluiten..vies campagne voeren vind ik dat !!

  Reactie door eric — vrijdag 10 november 2006 @ 18.59 uur

 52. Hoi Jan Marijnissen,

  Ik stem in ieder geval op de SP en wel op Agnes Kant. Verder wilde ik je nog vragen of je ook op campagne komt hier in Hapert een Kempisch dorp dat bij de gemeente Bladel hoort, dat zou ik heel erg op prijs stellen.
  Ik heb op woensdag 8 November 2006 j.l. Wouter Bos van de PVdA gezien bij ons op de markt in Bladel en hij heeft een heel goed gesproken. Ik heb ook even persoonlijk met hem mogen spreken. Maar ik zou dit ook heel graag met jouw willen doen als je dit nog kan inplannen in de campagne.
  Ik heb ook foto’s gemaakt van Wouter Bos en twee filmpjes. Het was een erg gezellig sfeer dat kan ik je wel vertellen.

  Maar het lijkt mij fantastisch om jouw weer een te mogen ontmoeten en dan hier in de gemeente Bladel. Ik heb je ooit jaren geleden in Den Haag kort gesproken en ook eens in Oss. Maar mijn wens is dat je eens een keer hier het liefst in Hapert waar ik woon, of in Bladel dat kan natuurlijk ook.
  Maar ik besef dat je het razend druk heb en mischien blijft deze wens van mij wel een wens, ik weet het niet. Maar hoop blijf ik houden dat ik je hier bij ons ooit eens mag ontmoeten en mag spreken.

  Heel veel groetjes, Paula

  Reactie door Paula Buisman — vrijdag 10 november 2006 @ 19.35 uur

 53. @11 Wel even genieten om hem in Den Haag tegen te komen!! Meteen ook zicht op de toekomst visie van de nieuwe huisstijl tomaat!

  Reactie door maria — vrijdag 10 november 2006 @ 20.42 uur

 54. @6 elma verhey — donderdag 9 november 2006 @ 19.40,

  Er zit veel cda in het noorden. Jan Marijnissen
  zit wel over te klagen dat de SP niet zo snel van de grond komt in het noorden maar alle SP afdelingen doen erg hun best. De afdeling noordoost friesland b.v. waar ik bij zit is maar een kleine afdeling en zit niet hier in de raad omdat ze niet genoeg mensen heeft voor zowel het werk binnen als buiten de raad. Maar gisteren hadden we wel een klein succesje met de presentatie van een enquete over jongeren, deze werd in de raad van Achtkarspelen met veel belangstelling ontvangen.

  Dus Jan Marijnissen wees blij met wat er tot nu toe is bereikt, we moeten het doen met de riemen die we hebben!

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — vrijdag 10 november 2006 @ 20.59 uur

 55. Beste hr Marijnissen,

  Geweldig hoe U Uw mening blijft spuien en recht door zee bent, met name over het wegkijken van de mensen tegenwoordig.
  Wel heb ik een opmerking als ik U nog net even zie tanken, ik mag toch hopen dat als U diesel rijdt een roetfilter hebt of anders toch mischien overweegd om op LPG te gaan rijden (veel mensen hebben tegenwoordig last van vuile lucht, ikzelf en mijn gezin ook)
  Maar verder ga zo door

  Reactie door Kuijs — vrijdag 10 november 2006 @ 21.47 uur

 56. Even 2 dingen voor ik naar bed ga:

  1: De VVD heeft helemaal niks te melden met RITA in hun lijst.
  2:BOS: waarom in de oppositie als er een mogelijkheid bestaat met zoveel stemmen een kantinet CDA,PVDA en dan dus SP?!
  WOUTER er is maar 1 reden om juist dan in de oppositie te gaan en dat is juist voor al die stemmers. JAN verkoopt ons niet en staat waar hij voor staat en dat is POLITIEK!!!!!

  Reactie door sabine — vrijdag 10 november 2006 @ 22.17 uur

 57. In goede saak dat jim in Route du Nord diene, Fryslan, Grins, en Drinte.

  It soe net ferkeard weze as jim dat faker doche.

  It soe al hielendal net ferkeard weze as guon fan jim in bytjsje Frysk leare, sa no en dan in wurdsje (hoecht net sa geef) en in protte sosjaal-fjillende bewenners fan Fryslan soene massaal foar de Sosjalistieske Partij kieze.

  Salang de beste Wouter Bos net foar in koalysje mei de SP kiest gean ik foar de SP.

  Reactie door Buska — vrijdag 10 november 2006 @ 22.59 uur

 58. Dah benne mooi!!

  Reactie door Jeroen Westerman — zaterdag 11 november 2006 @ 0.53 uur

 59. @46 Jeroen westerman

  Het lijkt erop dat wij de enige goede opinie-peilers zijn.

  Zelfs de SP ziet hun potentieel en de huidige dynamiek niet in. Op een of andere manier zien ze niet dat Wouter Bos zijn keuze voor het midden een heel aardig effect kan krijgen als de mensen inzien dat ze als ze op PvdA stemmen ze de CDA erbij krijgen! Indien PvdA niet snel een ruk naar links maakt dan zal de kiezer indien de SP nog rond de 25 zetels staat in de peiling en de pVDA op 30 moeten kiezen tussen een van de twee.

  En DAN wordt het zeeer interessant aangezien de SP dan het enige linkse alternatef is om de CDA buiten de deur te houden. Iedereen kan rekenen 25+30=55 (+overstap andere partijen)! Met dan wat extra zetels van GL en CU en partij van de Dieren kan het dan toch gaan lukken!

  Stemmen op de PvdA is stemmen voor Balkenende!

  Dus wellicht hebben we die extra kandidaten boven de 30 dadelijk nog hard nodig!

  Reactie door Toine — zaterdag 11 november 2006 @ 2.20 uur

 60. @57 Buska, Kostelijk wat een verrassing op
  de nuchtere maag, en vraag ik me af hoe je
  het grammaticaal uitschrijft, of dat je het
  doet op gehoor (fonetisch dus)? Wat ik al
  elders eerder zei, een kwestie van hardop
  langzaam meelezen en we ‘hóren’ het je zeg-
  gen, maar niet te moeilijk nog in dit prille
  begin hoor, tenzij je natuurlijk in rap Fries de hele provincie oproept op de SP te
  stemmen, ga dan rustig je gang! Tja dat
  noopt me toch om even een Frysk woordenboekje op de kop te tikken vandaag en
  hoop het te vinden!
  Hoe snap ik niet maar is JIM Jan Marijnis-
  sen? “Hoecht net sa geef” en “protte” en
  “guon”, had ik nog graag vertaald gezien!
  Het Fries ook met Engels doorspekt leare
  (learn =eng.)Ja de lezer wil ook integreren,
  jullie zijn dat natuurlijk allemaal al !

  Net ferkeard, Fryslan bewenners:
  gean foar de SP!!

  Reactie door Madelief — zaterdag 11 november 2006 @ 8.46 uur

 61. Prachtige verwijzing Bijdehandje.
  Direct bij mijn Favorieten geplaatst:
  YouTube Koefnoen (Nederland in Beweging).
  Ja, dat wordt nog heel wat filmpjes inhalen.

  Jan, ram-me-dan maar flink rood op het poli-
  tieke vlak en weet dat wij lezers dus ook
  veel baat vinden bij het, in afwisseling
  dáárop, flink kunnen lachen en relativeren
  van de hier te vinden, maar ook aangedrágen
  ONTspanning, want politieke leiders zitten
  op het puntje van hun stoel en kunnen zelf
  ook flink wat afleiding gebruiken!
  De elfde van de elfde vandaag en nog elf
  nachtjes slapen en we hopen allemaal flink
  uitgeslapen hier de prent van de eeuw te
  gemoet te kunnen zien!

  Bedankt voor de gebrachte gein Bijdehandje!

  Reactie door Madelief — zaterdag 11 november 2006 @ 9.06 uur

 62. @30 Wattenstaafie, gelijk heb je dat moeten
  we niet missen. Hup weer één aan m’n Favorieten toegevoegd, maar hóórde eerst
  deel 1, maar vond niet het signaal om dat
  stukje te beëindigen en direct naar deel 2
  te kunnen, leek die ik ben.
  Genoten! Strategie? Lachen!
  Het is me toch even wat zeg!
  Iemand die dik 30 jaar zich bezig houdt met
  politiek, zich in hoge mate op de eigen
  intuïtie kan verlaten, een radar ontwikkelt
  om exact te weten wat de bewéégredenen van
  anderen in kan houden, patronen blindelings
  weet uit te tekenen en het schouwtoneel kent
  schakelt alles in om het potje schaak mee te
  spelen. Ja dat zijn inderdaad gaven en ver-
  worvenheden waar men jaloers op kan zijn en
  zeker diegenen, die het toch echt vnl uit
  ‘n boekje moeten zien machtig te worden.
  De niet-strategie dan ook nog in twijfel te
  zien trekken door een radioverslagmaker is
  wel heel bizar.
  Met kracht wijzen op éigen onderzoek te doen
  ipv meningen van anderen te lanceren is dus
  wel een heel terechte.
  Te veel journalisten, die, op naamsbekend-
  heid bogende, maar van alles suggereren,
  evenals redacteuren van allerlei media…en
  dat moet dan ‘politiek’ ook maar eens aange-
  pakt worden. Genoeg disciplines die zich in
  de pers niet verdedigd zien en zichzelf ook
  niet kunnen/mogen verdedigen en daar kun je
  je van alles bij voorstellen!
  Dit radio-optreden, alsmede het advies aan
  de reporter zelf op onderzoek uit te gaan, is evenzo een ‘vrije meningsuiting’, die ge
  daan moet kunnen worden.
  Een teckeltjesgedrag zal nooit tot een waak-
  hond kunnen worden opgevoed, maar een flinke
  terriër aan het werk zien heeft mijn abso-
  lute voorkeur en de kiezer vráágt daarom.
  Geen pitbull, geen ras met ingebouwde onbe-
  rekenbaarheid, dáár heeft de politiek niets
  aan, maar is kennelijk nog niet gewend aan
  de natuurlijke éigenheid, flexabiliteit,
  vasthoudendheid, onbuigzaamheid en intuïtie
  die Jan Marijnissen prima met elkaar in evenwicht weet toe te passen, binnen de poli
  tiek een politicus geworden en geen pion!
  Overigens dienen wij ouderen alle steun te
  geven aan Huub Oosterhuis die hij zeker ver-
  dient van al diegenen die exact wéten, waar
  hij over praat en hoe hij erover praat.
  Tja, en of ik een ‘rechter’ aan het werk zou
  willen zien, die even een aanklacht van smaad gaat behandelen, en mogelijk flink na
  de 2e WO is geboren, zou mijzelf eerlijk ge-
  zegd weinig vertrouwen inboezemen. Kijk, dan
  is het oordeel eerder aan de mensen, die die
  tijd met grote moeiten wisten te overleven,
  de zestigers en nog oudere Nederlanders van
  NU! Huub Oosterhuis laten vallen zou al weer
  een brevet van onvermogen van Justitie bete-
  kenen! Vraag me ook maar niet naar wie ik
  ervoor houd dit ‘advies’, van een klacht tot
  smaad in te dienen door de IND, te hebben gegeven en dat ging zeker niét per telefoon.
  IK VIND dat het lijkt alsof sommige politie-
  ke campagnes gestoeld worden op ‘rellen’ die in het eigen voordeel worden uitgelokt,
  bij gebrek aan deugdelijke argumenten, waar-
  bij niet geaarzeld wordt de zwarte piet aan
  derden toe te denken om de eigen resultaten
  in een gunstiger daglicht te doen stellen,
  de eigen laakbare en verwijt- en bewijsbare
  feiten naar de achtergrond worden ge d i r i
  geerd!
  Wattenstaafie, iedereen, leest, kijkt en on-derzoekt op een eigen wijze, dus houd ons
  svp up date met wat je tegenkomt, juist in
  het belang van al die mensen die nog menen
  te moeten twijfelen in de te maken keuze!
  Ben Bot wil niet meer spreken over een Grondwet (“die hebben we al”, wisten we toen
  ook wel, toch?)een Europese vlag hoeft van
  hem ook al niet meer, maar wel of geen re-
  ferendum wordt gewoon doorgewerkt aan de
  diverse ‘verdragen’ en hanteren we dan zon-
  der verdere vormgeving de formule:
  Europese Unie,……en voor WAT gaan we dan
  tekenen….of opnieuw gezamenlijk verplich-
  tingen aan, die we gemeenschappelijk niét
  zien zitten? Het wordt nog knokken en de SP
  gaat, gode zij dank, niet met iedereen in
  zee, maar alles doen om Nederland Sociaal
  passief te doen afglijden naar nog verdere
  verloedering, waar men nu lachend de ogen
  voor sluit: smile and wave, and so on!
  De SP doet ook aan tomtom, let wel:
  tomtom-tomatensoep recht op de man af en zet
  aan tot het terugvinden van de ware spirit
  en het zal me om het even zijn of de
  spirit-tools vertaald worden in spirituals!
  Het resultaat moet er toe leiden dat de SP
  kan funktioneren als een SPrankelend klank-
  bord! Fijne dag gewenst, állen!

  Reactie door Madelief — zaterdag 11 november 2006 @ 10.15 uur

 63. @62 herstel Madelief:
  ….NEDERLAND SOCIAAL…toevoegen: NIÉT…
  Sorry !

  Reactie door Madelief — zaterdag 11 november 2006 @ 10.22 uur

 64. @ 59 Toine

  Elke stem zal nodig zijn, maar het zit er echt in.

  Goede vrienden van mij zijn ook om, waarvan velen CU als voorkeur hebben. Maar gewoon in het socialere algemene belang en het feit dat het nu mogenlijk is gaan zij voor dit keer SP stemmen. Ze denken ook dat CU veel meer in zicht zou komen als nu SP vast in de regering komt.

  Dus CU stemmers. Help mee een ommezwaai te creeeren. Ook uw partij komt beter in zicht als SP eerst groot word.

  Reactie door Jeroen Westerman — zaterdag 11 november 2006 @ 12.37 uur

 65. @64 Geheel met jouw zienswijze eens, maar
  heb er zoveel begrip voor dat de nog zo
  grote groep ‘behoudende’ gelovigen, soms al
  leen maar een schuldgevoel krijgen, als zij
  ánders willen kiezen, zich ánders willen
  proberen te bewegen in een meer, iedereen
  dienende omgeving. Die vrijheid némen, ipv
  stemadvies opvolgen, voelt hen mogelijk nog
  ‘zondig’ aan. Die vrijheid in gebondenheid
  moet verworven worden en kost sommigen ont-
  zettend veel energie, zelfs als men weet het
  belang van de gemeenschap op een andere ma-
  nier beter te kunnen dienen. Juist deze men-
  sen weten vaak niet dat menige ex-kerkganger
  zijn geloof niet verloren heeft, maar het
  zelfs beter wist te vinden in vrijheid, maar
  niet meer gebonden aan dogma’s die het in-
  stituut kerk had bedacht! In de volle vrij-
  heid staan en doen en laten wat je goed
  dunkt geeft een haast ongelofelijke bevrij-
  ding van knellende banden die mensen aan
  aan banden wist te leggen, zo dat er ook
  verstikkende gevoelens ontstonden en hart-
  zeer letterlijk en figuurlijk het resultaat
  werd. Jeroen ze hebben allemaal mijn volle-
  dig begrip, maar vind het wel doodzonde dat
  er mogelijk weer 4 jaar voorbij gaan, waar
  men achteraf dan grote spijt van heeft.
  Het is ook niet de schuld van Wouter Bos dat
  de PvdA zetels zou verliezen in de peiling,
  want dat gebeurt vermoedelijk alleen met name daar waar de SP lokaal nog geen afde-
  ling had en nu dus wel. Een voorbeeld daarin
  zijn tevens de gemeenteraadsverkiezingen dit
  jaar en zullen dus de volgende keer ook ver-
  schuivingen geven.
  Feitelijk moet men ook zowel landelijk als
  lokaal voor de eigen gekozen beleidslijnen
  van de partij kunnen kiezen en heeft de eigen woonplaats geen lokale afdeling is men
  derhalve noodgedwongen aangewezen op een an-
  dere keuze en ontbreekt het aan een logisch
  verband tussen die twee. Problemen Jeroen,
  bedenk er maar iets voor! Fijne avond!

  Reactie door Madelief — zaterdag 11 november 2006 @ 17.02 uur

 66. @65

  Wellicht maakt Wouter nog een blooper… Zoals die grap over de coalitie VVD-PvdA-GL.

  Wel vindt ik dat de Media inclusief de NOS (die partijdig zou moeten zijn), Wouter Bos geraffineerd aan het zwartmaken is om HUN CDA/VVD kabinet te realiseren. Dit tesamen met het grotendeels negeren van de SP laat voor mij duidelijk zien dat de Media Neo-conservatieve doelen nastreeft!

  Ook proberen ze er een on-nederlands Amerikaanse verkiezingstrijd van te maken tussen 2 partijen die hetzelfde zijn (de pvdA en CDA) welke beide door de Bilderburg club zijn goedgekeurd en waardoor de premier kandidaat reeds is goedgekeurd!

  Wat dat betreft wordt de “illusie” van democratie nog door alle partijen in stand gehouden en wordt de ECHTE Waarheid nog verzwegen.

  Reactie door Toine — zaterdag 11 november 2006 @ 23.30 uur

 67. @66 TOING!
  Ja, die ijzers die sommigen in het vuur lijken te hebbben zullen een flink sissend
  geluid blijken te hebben indien zij worden
  afgeblust met koel, hélder water, oftewel:
  kláre táál!
  Ruwe stormen weer, zo te hóren!
  Waar zitten jullie op zee mensen?
  Do you reach us if necessary?
  We cross our fingers for you! Good luck!
  Kom op mensen, ga nog even kijken wat er
  buiten zo staat te kletteren en beveilig je
  spullen, voordat ze het water in waaien!
  ‘t Wordt nacht in Hollands dreven, een kille, woelige nacht! Sterkte! Welterusten!

  Reactie door Madelief — zondag 12 november 2006 @ 1.48 uur

 68. Hallo Jan, Wel een beetje kort door de bocht, het noorden in 1 dag. Dan heb je geen tijd voor je kiezer in spe.
  Mogelijk is dit de reden dat Fryslân jou club op de grote hoop gooit van Bak -elende, zalmpje en de overige ongerechtigheden. Je collega van de CU heeft het hele jaar door contact met Fryslân, een kamerlid van CU komt hier vandaan en dat werkt voorkeurstemmen in de hand! Gerrie, Franeker.

  Reactie door Gerrie — maandag 13 november 2006 @ 14.08 uur

 69. @68 Gerrie,

  Hebben ze in Fryslàn geen hersens in de kop?
  Jan heeft meer te doen als alleen Fryslàn te bedienen, hij is er voor HEEL NEDERLAND!

  Reactie door bijdehandje — maandag 13 november 2006 @ 17.01 uur

 70. Hey beste Jan!

  Jij weet wat je wilt! Met jou kan ik praten!
  Jij wilt het beste voor nederland en eigenlijk voor heel de wereld!
  Ga vooral zo door.
  Ik en een aantal vriendinnen van mij en bij mij thuis gaan we allemaal SP stemmen! Dus onze zege heb je.
  Ik vind je een gave vent en je filmpjes op je site zijn erg leuk.

  Vriendelijke groetjes
  Alberdiene Oosterhof

  Reactie door Alberdiene Oosterhof — woensdag 15 november 2006 @ 10.58 uur

 71. Beste Jan:
  Heel veel sukses ga vooral zo door
  op de weg die je bent ingeslagen wij zijn een partij voor en door de mensen wij staan naast elkaar zij aan zij ik ben TROTS dat Ik SP lid ben Al jaren lang weet ik Die rakkers gaan het maken die hebben het hart van goud Jan volg je hart als het daar goed goed aan voelt dan is het goed.
  Veel sterkte tijdens deze komende dagen en groei naar ongekende hoogte.
  En Jan GOD BLESS YOU AL VEEL STERKTE VOOR HET HELE TEAM GROETJES BEN OFFERMANS
  ZAL VOOR JULLIE ALLEN POGEN ZOVEEL MOGELIJK STEMMEN TE WINNEN IK DOE MIJN BEST

  Reactie door Offermans B.W.M — woensdag 15 november 2006 @ 20.57 uur

 72. Beste Jan,
  Petje af, voor alle energie en inzet, eindelijk iemand in de politiek die zegt waar het op staat. Een persoon die staat achter zijn idealen en niet links afslaat met de richtingaanwijzer naar rechts. Ik hoef geen rijkdom, verschil tussen arm en rijk is er altijd geweest en zal ook altijd zo blijven. Waar ik doodziek van word is het feit dat er verkondigd wordt dat volgens onderzoek 70% van de mensen die gebruik maken van de voedselbanken te wijten is aan een schuldenlast die ze zichzelf op de hals hebben gehaald. Ik zie dan het beeld op de televisie van de persoon die dat smalend en vol zelfgenoegen zit te verkondigen en dan denk ik, “man, weet je eigenlijk wel waar je het over hebt”? Weet jij wat het is om samen met je kind zegeltjes te plakken van de supermarkt en een spaarkaart vol te krijgen, om vervolgens 2,50 aan boodschappen te kunnen doen? Ik heb geen schulden gemaakt om een plasma-tv te kunnen kopen, ik heb geen dure auto, ik ga al jaren niet op vakantie!! Elke baan waar ik voor in aanmerking kwam heb ik aangenomen, heb in het lopende band werk gezeten, heb stront en kots van de muren geschraapt, niet omdat ik het allemaal zo leuk vond maar alleen om brood op de plank te krijgen!!! Kom bij mij niet aan dat je hier in Nederland alleen maar bij de voedselbank terecht komt omdat je zonodig van alles moest wat je eigenlijk niet kon betalen. En mensen, ik ben toch vast niet de enigste, maar wat mankeert ons??!!! Waarom zijn wij zo volgzaam, waarom slikken wij gewoon alles??? Wat heeft ons monddood gemaakt???!!! In de afgelopen tijd is mij echter wel 1 ding duidelijk geworden, als ik roep, is er niet een hond die er naar luistert. Maar zo zijn er vast meer. We kunnen ons verenigen en eindelijk ook in politiek Den Haag onze stem laten gelden!! Daarom mensen, wil ik zeggen, help mee om te zorgen voor een keerpunt in de Nederlandse politiek en stem net als mij op de enige partij die ook jouw stem kan laten horen, STEM SP!!!!!

  Reactie door Alja — vrijdag 17 november 2006 @ 1.21 uur

 73. Beste Jan
  Nieuwe tijden zijn aangebroken en dus wordt het nu de hoogste tijd om de juiste persoon/ partij aan het bewind te zetten. Dus ook ik stem zonder twijfel SP.
  Zet hem op…

  Gr Inge

  Reactie door Inge — vrijdag 17 november 2006 @ 16.51 uur

 74. zeer goeie clip

  de muziek is ook zeer goed

  ben net ff lid geworden

  en de site is echt geweldig

  zeer veel informatie beschikbaar

  ga zo door jan met je heel je crew

  Reactie door leendert — vrijdag 17 november 2006 @ 22.44 uur

 75. Nou, ik hoop toch echt niet dat de SP het voor het zeggen krijgt, ik wil namelijk mijn auto niet kwijt, en ook wil ik dat er nog meer meer ontwikkelingshulp wordt gegeven, en ook niet meer asielzoekers hier in dit land, als jullie (de linkse stemmers) dit toch willen, waarom nemen jullie ze dan niet zelf in huis, en waarom betalen jullie dan niet zelf de kosten, dhr Marijnissen heeft 1 dochter, hij kan toch best een paar asielzoeker in huis nemen, deze moeten met het salaris dat hij krijgt toch wel te onderhouden zijn. Dus ik stem toch echt rechts, want dit zijn de dingen die ik niet wil, ik werk de hele dag en wil niet nog meer belastingen betalen voor degene die lekker op bed blijven liggen en er wat bijklussen, nee daar wil ik niet voor betalen, nou en daarom stem ik rechts.

  Reactie door hc — vrijdag 17 november 2006 @ 23.59 uur

 76. Morgen een spannende dag, het filmpje heb ik met plezier doorgestuurd.
  Ken alleen maar mensen die Sp gaan stemmen.
  Succes morgen!

  Reactie door Dee — dinsdag 21 november 2006 @ 11.24 uur

 77. mijn man wist al gelijk dat hij op jouw ging stemmen,maar ik wist het nog niet.
  maar heb nu een paar dagen naar diverse tv zenders gekeken over het stemmen,erg verwarrend,maar ik ben er uit,nadat ik jan’s site heb bekeken, heb ook ik besloten dat ik op jouw ga stemmen jan.

  en ik hoop dat je wint,want jij bent de enige,die ons de burgers begrijpt.

  en ik ben er uit jan.

  ook ik kies op sp.

  Reactie door patricia — dinsdag 21 november 2006 @ 22.16 uur

 78. goede avond jan.
  ik en mijn man hebben vanavond op jouw gestemd, en nu zitten wij net als de rest van nederland,aan de tv gekluisterd.

  om te zien,wie de meeste stemmen heeft,
  wij hopen dat jij als de beste uit de bus komt.

  dus jan ,toy toy toy, wij hopen dat jij de winnaar wordt, maar ja wij zullen denk ik niet de enige zijn,die hoopt dat jij wint.

  succes jan !!!

  groetjes van patricia en marcel de ruijter uit geldrop.

  Reactie door patricia — woensdag 22 november 2006 @ 21.04 uur

 79. Ik ben 66 jaar en heb tot voor 10 jaar heb ik altijd PvdA gestemd. Het PvdA van nu is niet meer wat het was, het is mij nu té rechts en ik heb de laatste 2 verkiezingen gestemd op de SP. Belangrijkste redenen, de SP vind dat kinderbijslag, belastingvoordeel bij hypotheek-rente en bijdragen aan de ziektekosten inkomens-gebonden moeten zijn.
  EN ZO HOORT HET OOK. Het is toch van de gekke dat mensen, die al genoeg geld hebben dezelfde voordelen krijgen als de midden en onderkant van de maatschappij. Dat ze ook AOW krijgen (zelfs de Koningin) die 4 billioen Euro privé vermogen heeft. Ze neemt het niet aan, maar er zijn zoveel van die heel rijke mensen die het wel doen. En dan de huurwoningen, de huren zijn de laatste jaren belachelijk omhoog gegaan en onze gezondheids-zorg is volledig naar de maan geholpen. Ik heb AOW met een klein aanvullend pensioen. Ik ben doodblij dat ik (nadat ik op mijn 51ste jaar uit mijn part-time baan als secretaresse ben gere-organiseerd en van de bijstand moest leven) het nu eindelijk iets ruimer heb.
  En dan komt de PvdA met zijn plan om iedereen die in hetzelfde schuitje zit, belasting te laten betalen over dat beetje extra. Dan krijg je echt het gevoel van, het is me niet gegund dat ik eindelijk een beetje meer armslag heb, iets vaker kan reizen en dingen doen die ik leuk vind, zolang ik nog fit en gezond ben, en gelukkig ben ik dat. Het is ook belachelijk dat er geen betere controle is op de kinderbijslag van allochtone mensen. Er was daar eens een enorm schandaal in één van de grote steden, omdat verschillende Turkse personen kinderen hadden opgegeven voor kinderbijslag die niet eens bestonden. Dat waren millioenen schade zo over de jaren.
  Ik ben geen racist, of een mens nu geel groen, bruin of zwart is, maakt mij geen bal uit, als ze hun steentje maar naar beste kunnen bijdragen. Ik vind wel, dat puur economische vluchtelingen geweerd moeten worden en wel direct. Niet eerst jaren hier laten wonen, dat hele systeem stinkt als rotte vis. En kost millioenen aan al die procedures. Diegenen die hier al zolang zitten en die kinderen hebben die puur Nederlands zijn, maak ze legaal zodat ze kunnen gaan werken. En dan vanaf nu, strenger zijn met wie er nog inkomt.
  Het was leuk dat je op bezoek kwam in het Noorden, want als Noordeling heb ik me vaak het stiefkindje gevoeld van Nederland.
  Vooral veel mensen uit de Randstad en beneden de grote rivieren schijnen te denken dat hier alles achterlijk is en met kranten dichtgeplakt. Nou, vergeet het maar! Groningen is niet voor niks voor de tweede keer gekozen als stad met de beste binnenstad van Nederland. en wij Noordelingen zijn “richt en slicht” wij menen wat we zeggen en doen wat we zeggen. Als je een Noordeling tot vriend hebt, dan heb je ook één die voor je door dik en dun gaat. Nou beste Jan Marijnissen en SP, mij heb je als vriend, als je standvastig blijft.
  Heel veel succes bij de formatie en IK WEET dat je je niet in een hoekje zult laten drukken. De SP telt eindelijk mee als een grote partij en ik hoop dat we de volgende verkiezingen de grootste worden.
  Ik zag op het nieuws bij het Balkenende feestje (veel mensen hier noemen hem Balkellende LOL) een man, weet niet wie, die zei dat het een ramp was dat de SP als grootste winnaar uit de verkiezingen was gekomen. Hij zei: “dat zijn de ouwe MAO-isten en een zootje ongeregeld!”Dat onze vrijheid van spreken gebruikt wordt om zulke uitspraken te doen, is beneden peil. De kakkers zijn bang voor het oprukken van de SP, dus ga vooral zo door en de volgende keer winnen we.

  Reactie door Ineke van Meekeren — donderdag 23 november 2006 @ 9.47 uur