Daklozenproblematiek een topprioriteit

Net als bijna vier jaar geleden blijken de verkopers van daklozenbladen als het om politici gaat het meeste vertrouwen te hebben in Jan Marijnissen. De SP-lijsttrekker reageert verheugd op de uitslag van de Nationale Straatkrantverkopers Verkiezingsenquête 2006. “Geweldig! Als die mensen je uitkiezen, dan mag je in je handjes knijpen.” Wanneer de SP deel gaat uitmaken van een volgende regering zal de daklozenproblematiek flink worden aangepakt, belooft Marijnissen.

De gezamenlijke straatkranten hebben hun verkopers voor de verkiezingen eens flink aan de tand gevoeld – de SP kwam als beste uit de bus. Het daklozenprobleem is in Nederland levensgroot aanwezig – maar helaas ook een ondergeschoven kindje bij de meeste partijen. Dit is ook te lezen in het artikel van Sylvester Hoogmoed over Nationale Straatkrantverkopers Verkiezingsenquête 2006. De straatkrantverkopers zijn zich vaak zeer goed bewust van hun situatie en weten als geen ander hoe je problemen kan en moet aanpakken. Te beginnen bij de oorzaak, zoals onder andere het verbieden van leenspotjes.

Van de straat te horen dat ons programma helpt de problematiek op te lossen is een pluim die ik graag in ontvangst neem.

Het hele interview.

Zie ook het actieplan Onderdak.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 30 oktober 2006 :: 13.42 uur

121 Comments

121 reacties

 1. “het verbieden van leenspotjes” voorkomt een toename van daklozen? Kom op nou!

  Mensen zijn zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een lening. Je kunt op je vingers natellen dat je beter kunt sparen voordat je iets koopt, dan dat je er een lening voor afsluit. Een lening is namelijk niet gratis, maar hier staat een vergoeding tegenover, genaamd RENTE. Je betaalt dus altijd meer voor het artikel dan dat het feitelijk waard is.

  Dat mensen zich laten opnaaien door reclamespotjes en denken dat je alleen meetelt als je auto net zo groot is als die van de buurman, je een lcd-tv aan de wand hebt en een senseo + beertender op het aanrecht, kun je toch niet serieus als verantwoordelijkheid voor de overheid gaan bestempelen???

  Reactie door Nico — maandag 30 oktober 2006 @ 13.53 uur

 2. sinds een jaar zijn hier de straatkrantverkopers ook actief in ons kleine dorpje,alleen wat mij zeer bevreemd is dat het een half jaar geleden nog Nederlands sprekende daklozen waren,maar sinds een half jaar het alleen nog maar mensen zijn uit voornamelijk oostbloklanden, die nog maar net 2 woorden Nederlands kunnen spreken…
  diegene die ik hier regelmatig sprak bij de winkels zijn inneens allemaal verdwenen.
  ik kan er nu nog alleen een daklozen/straatkrant kopen,verstaan doen ze me niet meer en een praatje gaat dus ook niet.
  niet dat ik iets tegen die mensen heb,maar ik vind dit heel erg vreemd.

  Reactie door iew — maandag 30 oktober 2006 @ 13.57 uur

 3. @ iew, post 2:

  Misschien is het zo dat Nederlandse daklozen het werk niet meer willen doen? Zo is het immers ook met veel ander werk in Nederland.

  Ik was laatst bij een bedrijf waar bloembollen verpakt werden en zag een hal met ongeveer 200 Oosteuropeanen. Op mijn vraag aan de bedrijfsleider waarom hij met name Polen aan het werk had, was zijn antwoord: “We kunnen geen Nederlanders krijgen. Die willen dit werk niet doen. Bovendien zeuren en klagen deze mensen minder en werken ze harder.”

  Reactie door Nico — maandag 30 oktober 2006 @ 14.02 uur

 4. @3 Nico
  ik woon in een bollensector…
  en ze kunnen zat Nederlanders krijgen,alleen die WILLEN ze niet omdat die gebekt zijn en wel voor hun rechten op kunnen en durven komen.
  als zo’n poolse medewerker niet hard werkt staan er 10 andere polen te wachten op zijn baantje.
  daarbij zijn de CAO’s nog steeds niet gelijkgetrokken voor deze mensen en verdienen ze zelfs te weinig voor het werk dat ze doen.
  daarom is dit zo en niet anders.
  hetzelfde is het zogenaamde geroep van dit kabinet dat er inneens zoveel banen zijn,dat is een leugen!
  iedere werkgever laat zijn openstaande vacature uitstaan op ieder uitzendbureau dat het maar kan vinden,daarnaast ook nog eens op het CWI dat mensen daarna weer doorverwijst naar het desbetreffende uitzendbureau,waar die vacature open zou staan.
  leugens en bedrog.
  maar u mag het uiteraard zien zoals u het zelf wilt,totdat u zelf in een soortgelijke situatie komt….
  ik zou zeggen pak de telefoon en solliciteer maar eens in zo’n bollensector/bedrijf dan komt u er vanzelf achter.
  of ga eens met een aantal van die polen praten en vraag eens wat ze verdienen.
  heb ik namelijk ook gedaan.
  ik geloof namelijk niet alles wat men mij wil voorschotelen.

  Reactie door iew — maandag 30 oktober 2006 @ 14.11 uur

 5. @3 Nico

  Mijn muren moeten gestuct worden en het hele huis geschilderd.
  Ik betaal je 2.75 Euro per uur.
  Je mag in mijn schuurtje slapen.
  Voorwaarde is wel dat je hard werkt en niet zeurt en klaagt. Anders voor jou een ander.
  Lees dit even:

  http://www.janmarijnissen.nl/opinies/Grenzen_niet_verder_open_maar_grenzen_stellen.html

  Reactie door Wattenstaafie — maandag 30 oktober 2006 @ 14.22 uur

 6. @ iew, post 4:

  Ik geloof niet alles wat men mij voorschotelt, maar praat uit eigen ervaring, als werkgever wel te verstaan.

  Onlangs heb ik enkele maanden in de buurt van Rotterdam gewerkt, waar wij mensen nodig hadden voor de interne verbouwing van ons bedrijf.

  Voor de nachtploeg waren geen Nederlanders te krijgen. Hiervoor hebben wij dus Polen ingehuurd, wat wij zelfs liever niét doen in verband met communicatieproblemen etc.

  Voor overdag konden we met moeite via 3 (!) verschillende uitzendbureau’s voldoende Nederlandse mensen regelen. Via het CWI hadden we slechts 2 sollicitaties binnen gekregen en dat waren sollicitanten die móesten solliciteren en eigenlijk liever niet werkten.
  De kwaliteit van de werknemers van het uitzendbureay was echter niet om over naar huis te schrijven. Waarbij ik nog niet eens over de kwaliteit van het afgeleverde werk en het werktempo praat, maar dan heb ik het over diefstal en blowen in de pauze etc. Hierdoor hebben we in de eerste week al 5 mensen naar huis moeten sturen. Gelukkig gaat het niet in alle gevallen zo: 2 mensen hebben we als bedrijf een contract aangeboden, omdat ze gewoon goed bevielen en we ze graag wilden houden.

  En jij durft te beweren, nadat je het bovenstaande hebt gelezen, dat een gebrekkige arbeidsmentaliteit niet voor een groot gedeelte de oorzaak is van werkloosheid?

  Reactie door Nico — maandag 30 oktober 2006 @ 14.27 uur

 7. Het dak en thuislozen probleem.

  Laten we voorop stellen dat er een tekort aan sociaal betaalbare woningen is.

  Als je te duur woont, of je huur is dusdanig gestegen, raak je je huursubsidie kwijt, zomaar zonder pardon, o u had ten tijde van toewijzing goedkoper kunnen wonen, dus zo zoek maar een andere woning als u deze niet meer betalen kunt!

  Na het niet vinden van een huis na een drie maanden durende zoektocht heb je een flink probleem met de huurinstantie, die wil zijn geld zien..zet jou en je gezin op straat. O ik dacht toch dat er in de wet iets geschreven staat over het helpen van je medemens. Hmzz, kunnen wij dan ook zorgen dat huisuitzetting en op straat gooien voorkomen wordt? dan heb je al een groot deel gewonnen.

  Voorts heb je de groep mensen die bijvoorbeeld door omstandigheden begeleid woonden en ineens besloten is dat ze zelfstandig kunnen gaan wonen.

  Deze mensen die hier voor kiezen(ze noemen deze mensen ook wel licht verstandelijk gehandicapt, of mensen met een verstandelijke beperking)waarom moet die groep juist anderhalf jaar wachten voor zij urgentie krijgen voor een huurwoning? ze zijn net sociaal gemaakt in de woongroep, wordt gezegd veel plezier met je leven en doeg! goed daar sta je dan, weet niet waar je het zoeken moet, want ja je bent begeleid, maar heb je ook wat geleerd over woonbonnen invullen, acties voeren om sneller een woning te krijgen ? nee.

  dan is er de groep die in een negatieve spiraal vast zit, drinkt teveel en geeft er teveel geld aan uit, vaak is dit een gevolg van het niet kunnen vinden van een baan, langdurig bij anderen in moeten omdat zij moeten wachten op een woning, de druk van een scheiding, of van andere ongeregeldheden, is het dan hun eigen schuld dat ze eruit gezet zijn?

  en zo kan ik nog tientallen dingen opschrijven.

  De kern zit gewoon simpel in elkaar, de uitvoering hiervan zal geld kosten, en vooral moeite!

  *opvang regelen via een centraal opvangbureau.
  *heb jij een warme prak en kamertje vrij? laat het weten aan dit centraal opvangbureau.
  *heb jij een warm hart, meldt je aan als vrijwilliger om dit te bewerkstelligen.
  *uiteraard de bestaande opvangvormen meer bekendheid geven, en grotere panden,zoveel mogelijk leegstaande op de sloopstaande ruimtes(wel veilig nog voor bewoning)beschikbaar stellen voor tijdelijk onderkomen.
  *sociale huurwoningen, goed kijken naar inkomen en huurprijs. Er is gezegd niet meer dan een derde van je salaris aan huur nemen.

  *sociale huurwoningen, zit je boven de 1700 per maand, moet het mogelijk zijn een goede gezinswoning te kopen,

  boven de 2200 euro per maand aan inkomen netto? verplichten een woning te kopen. Ook al zijn dit 2 verdieners, ongeacht evenwel of deze mensen een lening hebben bij het BKR, dit zegt niet altijd alles, of een vrije sector woning huren. maar geen sociale huurwoning blijven huren. daar zijn deze in beginsel niet voor gebouwd.

  en zo heb ik nog meer ideetjes.

  Wie voelt daar ook wat voor?

  Reactie door nirana — maandag 30 oktober 2006 @ 14.30 uur

 8. @ 4 iew

  Volledig met je eens.

  Onze Nico wil graag arbeidskrachten voor niets, of alleen tegen een uitkering maar hij vergeet dat werk ..werk is en daar een normaal loon tegenover moet staan, en ja die bollenboeren zitten sinds eeuwen al te zeiken dus dat is ook niet iets nieuws.
  Als die boeren bereid zijn een normaal loon te betalen dan was werken in de bollensector heel normaal.

  Reactie door Pool — maandag 30 oktober 2006 @ 14.34 uur

 9. Het daklozenprobleem. Op te lossen door het verbieden van tv-spotjes.

  Gatverdamme, begint de SP nu ook met die verfoeide simplificaties?

  Reactie door Sylvia — maandag 30 oktober 2006 @ 14.38 uur

 10. hoi Sylvia,

  Ja het is zo, maar ik irriteer me mateloos aan die crap op de televisie. Je denkt altijd als je in de problemen zit, dat je met het nemen van een lening je schulden kunt afbetalen. Dus wint info in om dit voor elkaar te krijgen. Het is een spiraal waar je in komt. En daarom ja, verbiedt de verleidingen maar. Dat is toch ook gebeurd met roken op tv? Of hoe vaak zie je reclame voor andere dingen die mensen ergens toe zetten.Er is toch ook al een wet voor het adverteren over ongezond voedsel?

  Reactie door nirana — maandag 30 oktober 2006 @ 14.41 uur

 11. @ 6: Nirana,

  Waarom moet de schuld als het niet goed gaat met iemand altijd bij de overheid neergelegd worden. De groep waar jij over praat is slechts een klein deel van het probleemn. Veel mensen zijn door eigen keuzes en het niet nemen van verantwoordelijkheid in de problemen gekomen. Mijns inziens is dit laatste een voortvloeisel van de betuttelende houding van de overheid gedurende enkele decennia.

  Het wordt tijd dat de verantwoordelijkheid weer bij het individu komt te liggen en dat de vangnetten weer beschikbaar komen voor de mensen die echt niets anders kunnen.

  Wat betreft de huizenmarkt: Als ik jouw voorstel zo lees, kun je beter de hypotheekrenteaftrek in stand houden. Wordt deze afgeschaft, dan zullen minder mensen de stap naar een koopwoning maken en blijft de huursector op slot zitten.

  Reactie door Nico — maandag 30 oktober 2006 @ 14.46 uur

 12. @8:

  Moeten we dan maar gewoon een verbod op tv kijken afkondigen?

  Reactie door Nico — maandag 30 oktober 2006 @ 14.50 uur

 13. @ 7, nirana

  Ik geloof dat de invloed van die reclames op de schuldenproblematiek zwaar overtrokken wordt. En dat het verbieden ervan dus weinig uitmaakt.

  Meeste mensen weten dat je rente moet betalen als je een lening aangaat.

  Meeste mensen sluiten een lening af in de omstandigheid dat ze in staat zijn om e.e.a. af te lossen. Dan verandert er iets in hun situatie – een scheiding of ontslag bijvoorbeeld – en dan kunnen zie de lening, die destijds zeer verantwoord was, niet meer aflossen.

  Mensen die geen geld hebben, omdat zij nog wachten op erkenning/toewijzing van hun uitkeringsaanvraag, of omdat zij wachten op toewijzing van een bijzondere bijstandsaanvraag (voor bijv. wasmachine), moeten hun noden nu eenmaal financieren; op dit moment bieden die bedrijven daarvoor nog uitkomst. Als de normale markt straks niet of amper bereikbaar is, gaan ze wel in zee met louche lui, want de noden blijven…. woekerrentes zullen slechts een hogere vlucht nemen.

  Reactie door Sylvia — maandag 30 oktober 2006 @ 14.53 uur

 14. Zeer off topic, maar wel BREAKING NEWS. Van 35 gemeentes zijn de stemcomputers afgekeurd waaronder Amsterdam. Bron: http://www.rtl.nl onder de vermelding, Amsterdam moet weer met potlood stemmen.

  Reactie door Stem SP — maandag 30 oktober 2006 @ 15.09 uur

 15. @14 Ik heb nagenoeg ieder vertrouwen in de politiek verloren, ik durf nog niet te juichen!!
  Er staat “moet zeer waarschijnlijk weer met potlood….” etc.
  Wel heel goed erg goed nieuws als dit nu ook maar door gaat!!! Stond ook al een protestbrief in VK met ongeveer de strekking dat er een revolutie zou dienen te komen c.q. potlood en weigeren van de stemcomputor voor 22 nov.as
  ,

  Reactie door maria — maandag 30 oktober 2006 @ 15.22 uur

 16. Goede middag vrienden SP.

  Moet ik dat kwasie verhaal van ene Nico geloven?
  Volledig uit zijn duim gezogen.
  Heeft deze Nico zoveel vrije tijd als ondernemer om overdag op deze weblog te komen, om zijn rechtse overdreven verhaaltjes te komen vertellen?
  Lap ik aan mijn laars.
  Kijk als ondernemer MOET je net zo hard werken als die Polen in zijn sprookje.
  En dan niet hier vervelen, dan zijn er andere prioriteiten.
  Een hard werkende eigen ondernemer daar heb ik respect voor, maar niet voor iemand die hier door de mand valt.
  Dus ga naar school jongeman, en ga je huiswerk leren, bijv. de canon van Jan Marijnissen, daar leer je nog wat van.
  Voor alle verstandige mensen;

  Stem SP, niks mis mee.

  Reactie door Ouwe Dirk — maandag 30 oktober 2006 @ 15.30 uur

 17. off topic NU.nl meldt dat Amsterdam met potlood Moet gaan stemmen. Verder zouden 34 gemeentes de keuze hebben een andere computor te begruiken dan wel potlood!!!!
  Ik stel me voor dat Iew, die zich regelmatig grote zorgen heeft gemaakt, al een beetje gelukkiger is!!
  Met groet,

  Reactie door maria — maandag 30 oktober 2006 @ 15.30 uur

 18. een verkiezing moet na te tellen zijn,en dat kan dus niet met de stemcomputers!
  gewoon potlood!
  ik begrijp nog steeds niet dat een behoorlijk veilig stemstysteem zoals wij dat kenden met het potlood,verruild is voor een onveilig stemsysteem,dat niet eens is na te tellen.

  ik noem de mechines dan ook geen stemcomputer meer,maar stemcorruptors…

  Reactie door iew — maandag 30 oktober 2006 @ 15.34 uur

 19. @ 14 Stem Sp

  Ook gevolg van marktwerking? Of omdat er een club vrijdenkende mensen constant op heeft zitten te hameren en het aanhangig heeft gemaakt bij de overheid en in geval geen actie overheid kort geding zal aanspannen?
  Of is dat laatste ook weer marktwerking in onze democratie?
  Volgens het bericht zijn de machines afgekeurd omdat bij deze apparaten heel makkelijk is te achterhalen wat iemand heeft gestemd. Niet gelezen dat men de stem zelf kan wijzigen of de computer zo instellen dat vooraf de uitslag al vaststaat. Is de AIVD de enige club die dit onderzoek doet?

  Reactie door L´écologiste — maandag 30 oktober 2006 @ 15.41 uur

 20. Iew Ik moet er zelf ook niet aan denken dat er met die computors stemmen mis kunnen gaan en er gefraudeerd kan worden.
  gr

  Reactie door maria — maandag 30 oktober 2006 @ 15.41 uur

 21. sylvia,

  ik denk wel dat het verschil maakt. En het is niet altijd dat je een lening afsluit omdat je op dat moment het af kunt lossen, het heeft soms ook echt te maken met het feit dat mensen proberen alle schulden in 1 bedrag te gooien. zodat ze maar aan 1 “eiser” hoeven af te lossen, vraag het maar aan de mensen die in de WSNP zitten.
  Dat er daarna dingen gebeuren waardoor ze het niet meer af kunnen lossen is een heel ander verhaal.

  En betreft de woekerrentes en dergelijke, dat is ook niet de oplossing. Maar ik denk maar zo, hoe minder de mensheid er mee in aanraking komt hoe beter.

  @ Nico:

  Ik leg het probleem niet bij de overheid, maar wel het bieden van een oplossing. Dergelijke groepen mensen zijn niet in staat om zulke grote dingen aan te pakken, omdat hun macht daar niet toe reikt.

  Betreft de woningmarkt:

  Tuurlijk moet de hypotheekrente aftrek blijven, want anders zou kopen niet meer aantrekkelijk zijn, maar ik vind wel om sociale huurwoningen vrij te krijgen moet er een verbod komen boven een bepaald inkomen in een huurwoning tot 520 euro. niet als je 2500 verdient samen of alleen, dat je lekker in een huurwoning blijft.
  of denk jij daar anders over? Dan is kopen toch rendabeler zolang er aftrek blijft?

  Reactie door nirana — maandag 30 oktober 2006 @ 15.45 uur

 22. + 17

  Is marktwerking niets anders dan terugkoppeling tegen iedere prijs? Wat een gek ervoor geven wil?
  Waarom kon minister Pechthold nou zeggen dat er niet gefraudeerd kan worden met stemcomputers? Voor een politicus is stemmen toch zo ongeveer het belangrijkste wat er is? Waarom dan zo onnozel? Of zou hij toch niet zo onnozel zijn? Volgens mij deugt die Pechtold voor geen mm. Vroeger zat hij bij een veilinghuis waar ze alles verkochten wat los en vast zat. Marktwerkingdenken is kennelijk zo stevig geworden dat kereltje Pechtold het zelfs tot minister mocht schoppen. Maar wij willen geen gemanipuleer bij het stemmen. D66 is wat mij betreft nu volledig exit bij het voordragen van zo’n onbetrouwbaar sujet.

  Reactie door L´écologiste — maandag 30 oktober 2006 @ 15.54 uur

 23. DAKLOZENPROBLEEM.

  Het is niet zo heellang geleden, op de weblog van Jan houd-huren-betaalbaar-2 op 8 april 2006.

  Daar schreef ik:
  Wat is de doelstelling van sociale woningbouw. Kom eens in Delfzijl kijken, honderden en nog eens honderden sociale woningen worden afgebroken daar de kosten hoger zijn dan de baten.
  Resultaat: dure koopwoningen dat levert geld op. Jan met de pet moet het maar zelf uitzoeken er is een hele weg te gaan in de EU, terug in de tijd, een arbeidershuisje zelf bouwen of nog meer terug in de tijd een plaggehut.

  Reactie door Henk.H — maandag 30 oktober 2006 @ 15.59 uur

 24. @5: Dit gaat mi om zwart werk en valt hier buiten de discussie. Wij konden géén Nederlanders krijgen, hoe graag we ook wilden.

  @8: Jij moet mijn post maar eens goed doorlezen. Mijn bedrijf betaalt een fatsoenlijk loon voor fatsoenlijk, niet al te zwaar of te moeilijk werk. Wij nemen liever geen Polen in dienst dan wel, we kunnen echter niet anders. Verder had ik het niet over de boeren die goedkope arbeidskrachten willen voor rotwerk, maar over een bedrijf dat bloembollen verpakt en distribueert. Graag voortaan eerst lezen alovorens te reageren. Nu heb ik het gevoel dat je niet voor rede vatbaar bent en al opheft begint te maken voordat de inhoud ook maar tot je is doorgedrongen.

  @17: Natuurlijk moet er een oplossing zijn voor mensen die écht in de problemen zitten. De laatste decennia is echter de houding van velen zo gekeerd, dat het niet uitmaakt wat je doet, omdat de overheid wel voor de gevolgen opdraait en een oplossing voor je zoekt.
  Mensen moeten eens duidelijk gemaakt worden dat de overheid er voor is om mensen gelijke kansen te bieden. Mensen moeten deze kansen echter zelf aanpakken en er wat mee doen. Voor mensen die dit niet KUNNEN moet een ruim vangnet beschikbaar zijn.
  Momenteel is het echter zo, dat als ik de SP moet geloven, er ontzettend veel mensen zijn die niet KUNNEN, terwijl uit mijn ervaringen naar voren komt dat veel mensen wel kunnen maar NIET WILLEN. Voor deze laatste (grote) groep is het vangnet m.i. niet bedoeld.

  Wat mij betreft mag aan het wonen in sociale huurwoningen een inkomensgrens gesteld worden, maar dan moet daar wel aan gekoppeld worden dat mensen ook gedwongen kunnen worden om naar een passende sociale huurwoning te verhuizen (dus niet 1 persoon in een 5-kamerwoning etc.).

  Reactie door Nico — maandag 30 oktober 2006 @ 16.02 uur

 25. Off topic

  Ja, het lijkt goed nieuws. 35 gemeenten gaan papier en potlood gebruiken. Zij hadden computers die op stemgeheim niet in orde waren.
  Toch raar dat het nu over stemgeheim gaat en niet over fraude. Alle andere gemeenten die andere computers gebruiken worden vervangen met nieuwe chip/software en worden verzegeld. Maar wat als die software niet oke is en voorgoed verzegeld wordt?

  Misschien komt er zo geen einde aan deze litanie? Er maar gewoon op vertrouwen in de toekomst?
  Want dit papier en potlood verhaal kunnen we verder schudden. Het gaat alleen maar om andere computers in die 35 gemeenten. En dat redden ze waarschijnlijk niet voor 22/11. Vandaar deze keer met het rode potlood.

  Reactie door Gloria — maandag 30 oktober 2006 @ 16.03 uur

 26. @22 L’ecologiste

  Tja, Pechtold…
  Laten we hopen dat deze partij gewoon niet meer tevoorschijn komt en wegzakt in het niets. Het is nooit echt IETS geweest. Altijd een dubieuze partij met twee gezichten geweest.

  Heb je gehoord dat 34% van de bevolking vindt dat Balkenende het lijsttrekkersdebat gewonnen heeft? En Bos met 21 %.
  En ja hoor: Nederland gaat weer voor Balkenende. Ik word niet goed van dit land.

  L’ecologiste: vind je het ook niet vreemd dat Nicolaas het hele fraudepunt vermijdt? Want het zou mij niets verbazen dat als iemand op grote afstand kan meelezen, die stem dan ook op grote afstand gewist kan worden. Dus wordt de boel waarschijnlijk niet van binnenuit gemanipuleerd, maar van buitenaf.

  Reactie door Gloria — maandag 30 oktober 2006 @ 16.19 uur

 27. @25 Gloria
  dat is dus precies waar ik dus bang voor ben,even een zelf geschreven stukje software erin en verzegelen,en B4 is zeker.
  en wie gaat dat controleren? en wie gaat die software controleren voordat het verzegeld word?
  nogmaals: waarom veranderen van een veilig naar een onveilige kiesmethode? en zelfs één die niet na te tellen is!
  is dat op zich al niet een overtreding van de kieswet?
  volgens mij staat daar in “zo veilig mogenlijk” en nu is gebleken dat het onveiliger is geworden,dus….?!!!!!
  dan mag je eigenlijk een onveiligere manier van stemmen niet toestaan als met potlood stemmen veel veiliger is.

  Reactie door iew — maandag 30 oktober 2006 @ 16.49 uur

 28. @Nico.
  Als jij ervoor zorgt dat mijn woonlasten,stookkosten,ziektekosten en de verdere kosten van levensonderhoud op pools nivo zijn dan wil ik ook wel voor dat geld bij jou werken.

  Reactie door Koos Werkeloos — maandag 30 oktober 2006 @ 17.06 uur

 29. @28 koos werkeloos:

  Ook jij moet mijn post even goed lezen. Wij nemen het liefst Nederlanders aan en deze mág je niet minder betalen dan het minimumloon. Sterker nog: het bedrijf waar ik voor werk betaalt ruim boven het minimumloon volgens de groothandelscao. Tegen deze condities kunnen wij op bepaalde plekken in het land echter niet voldoende kwalitatief goede Nederlanders krijgen.

  Reactie door Nico — maandag 30 oktober 2006 @ 17.23 uur

 30. Het is mij ook inderdaad opgevallen dat er steeds meer Oostblokkers hier met de dakloze krant staan : Dus zelfs daar is de concurrentie actief !
  Het is natuurlijk best te begrijpen : Hier heeft een Oostblokker zonder werkvergunning ook een baan : vaak valt er redelijk op te halen met een dakloze krant , omdat er toch vel mensen zijn die geen krantje kopen maar zomaar wat toestoppen ! De opbrengst van een krantje is slechts 0.50 euro en je moet normaal 2 euro voor betalen : zo zie je maar weer waar de winst naar toevloeit : Maar een probleem blijft wel bestaan : worden Nderlandfse daklozen nu ook uit de dakloze krant markt verdreven ?
  Een en ander heeft natuurlijk te maken doordat de grenzen alleen aan de Poolse grens met de rest van niet -EU landen wordt “gecontroleerd”dat doen grenswachten met een veel lager loon : dat werkt natuurlijk wel coruptie in de hand : een rus wil naar Nederland : hij/zij duwt wat geld in de handen van een poolse grensbewaker en hups met de goedkope eurolines bus de de Randstad !

  Reactie door Fred — maandag 30 oktober 2006 @ 17.39 uur

 31. Lijk mij een logisch gevolg : van een VVD , CDA en PvdA valt er totaal niet te verwachten : de daklozen mag van die partijen verrekken : ( Viva Amerika )

  Reactie door Fred — maandag 30 oktober 2006 @ 17.42 uur

 32. Ik koop altijd een krantje bij ze, en wou dat ik meer kon doen.
  Heb zelf een lieve vrouw een warm huis, en materiele zaken genoeg.
  Mij ontbreekt het aan niets, maar heb wel veel moeten studeren en hard moetden werken om e.e.a. te bereiken.
  Maar ik heb heb ook de situatie gekend waar velen van hun nu in verkeren, en ik weet dat het mij en anderen ook kan gebeuren.
  Een ongeluk zit in een klein hoekje.
  Daarom koop ik altijd een krantje bij ze en wou dat ik meer kon doen.

  Reactie door ED — maandag 30 oktober 2006 @ 18.51 uur

 33. Koninkrijkseilanden werden tot Nederlandse
  gemeenten verklaard.
  Hoe zit het met de stemming die voor geheel
  Nederland bedoeld is en álle gemeenten moet
  gelden etc. etc.
  Wat gebeurt er met die nieuwe gemeenten daar
  want het gaat daar dan natuurlijk ook niet
  alleen om gemeenteraadsverkiezingen, maar
  ook om de Kamerverkiezingen etc.
  Hoe gaan we dit met zijn allen bekijken?
  Wat gaat dat voor een totaaltelling dan wel
  betekenen? Dat moet wel geheel helder worden
  voor die tijd om niet op het laatste moment
  juist dát te zijn vergéten!

  Reactie door Madelief — maandag 30 oktober 2006 @ 19.02 uur

 34. Maar dat debat was toch op de radio.
  http://www.planet.nl/planet/show/id=62967/contentid=772464/sc=239f03

  Reactie door Jofel — maandag 30 oktober 2006 @ 19.31 uur

 35. De straatkrant is in veel delen van het land overgenomen door bendes uit het voormalige oostblok.

  Reactie door robert rb — maandag 30 oktober 2006 @ 20.16 uur

 36. @ 29 Nico

  Voor welk bedrijf werk jij eigenlijk veel vrije tijd zeker, je zit hier maar uitzendkrachten af te kraken, maar zelf doe je ook geen donder gezien de tijd dat je hier op deze blog aanwezig ben.
  Je afgesloten internetaansluiting zeker weer net betaald met zwart werken, want ik kan niet herinner dat je op deze weblog vaak aanwezig ben uitgezonderd vandaag nu het zo slecht met de VVD gaat.
  Vooruit jong….. bollen pellen voor jou 10 Polen, 20 Roemenen, 30 Bulgaren dus je hebt de keus.

  Reactie door Pool — maandag 30 oktober 2006 @ 20.41 uur

 37. We kunnen hier natuurlijk lekker allemaal ruzie met elkaar gaan maken, maar feit is dat er veel dak- en thuislozen zijn.
  Ik heb zelf geruime tijd in een opvang voor thuislozen gezeten met mijn twee kinderen (omdat er toendertijd geen blijf- van-mijn-lijf-huis beschikbaar was waar ik met mijn toenmalige handicap terecht kon, maar dat terzijde).
  Er waren zoveel verschillende mensen daar: een omaatje die uit huis was gezet omdat haar inwonende verslaafde zoon haar pensioentje vergokte, een vrouw die na de scheiding domweg op straat terecht was gekomen, een andere alleenstaande moeder die schulden had gekregen en de huur niet had kunnen betalen, weer een ander die opdraaide voor de schulden van haar verslaafde ex, enz. enz.
  En ook voormalig verslaafden (aan gokken, drugs of alcohol). Maar ook verslavingen hebben een oorzaak, iemand ‘vlucht’ niet voor de lol in een verslaving.
  Er was daar leed, zoveel leed, en die mensen stonden voornamelijk in de kou. Nog net niet letterlijk, maar er was weinig animo om ze terug op de rails te helpen.
  Ook nu nog zien we in steden dat het aantal sociale huurwoningen wordt teruggebracht (verkoop en sloop) en dure koopwoningen in de plaats komen. Wachtlijsten voor huurwoningen zijn gigantisch. Daardoor worden veel jonge mensen gedwongen bij hun ouders in te blijven wonen, sommigen terwijl de situatie al onhoudbaar is…
  Zulke jongeren komen dan ook op straat.

  Jan, je mag inderdaad trots zijn als de dak- en thuislozen voor je kiezen. Want dat zijn de survivors, de vechters! Nu nog een partij die ook met ze meevecht, maar dat is de SP gelukkig wel.

  Reactie door Monique — maandag 30 oktober 2006 @ 21.14 uur

 38. @26 Gloria

  Ik geloof nog liever in een gefraudeerde verkiezingsuitslag dan dat zoveel Nederlanders zo egoistisch en xenofobisch zijn dat ze zelf kiezen voor de afbraak van het sociale stelsel.

  Reactie door Irma — maandag 30 oktober 2006 @ 21.19 uur

 39. Toen ik dakloos was, was de sp de enige partij die er aandacht voor had. Zoiets maakt dat je weer wat moed vat, wat zelfvertrouwen krijgt enzo.
  Jammer dat er zo weinig partijen mee bezig zijn, als je alleen al kijkt naar zwerfjongeren (van 18 tot 25) waarvan er tussen de vijf en tienduizend in Nederland zijn, die heel vaak tussen wal en schip vallen omdat ze niet meer thuis horen bij jeugdzorg maar zich ook nog niet kunnen redden in de volwassen wereld. ‘T is triest dat bijna niemand deze mensen ziet…

  Reactie door Patrick — maandag 30 oktober 2006 @ 21.45 uur

 40. @39-Patrick: Ik ben het helemaal met je eens Patrick! De meeste partijen richten zich op kiezers met geld, de SP maakt zich hard voor de méns. En een dakloze is niet minder mens dan iemand in een villa! Er zijn maar héél weinig daklozen die daar voor gekozen hebben, de meesten zijn slachtoffer van gewoon klote-omstandigheden.
  (overigens zat bij mij in het opvanghuis ook een Patrick, een dakloze jongere maar wel eentje met een hart van goud :))

  Reactie door Monique — maandag 30 oktober 2006 @ 22.00 uur

 41. @38 Irma

  Tja… we zullen e.e.a. onder ogen gaan krijgen op 22/11, Irma.
  Ben heel benieuwd welke kant we opgaan.
  Was men maar net zo solidair bij de PvdA als bij het CDA. Want het waren onder de ondervraagden alleen de CDA-ers die vonden dat Balkenende het zo goed had gedaan. Onder de PvdA-ers waren er weer te kritische mensen die vonden dat Bos het niet zo goed had gedaan. En ja, zo gaan de stemmen weer naar rechts.
  De hele kracht van dat CDA is die zgn eenheid. Noem het volgzaamheid… Maakt ze niet uit of hun partijleider staat te liegen en Bos van alles beschuldigd. De C staat ervoor, dus die haken niet af!

  Reactie door Gloria — maandag 30 oktober 2006 @ 22.06 uur

 42. @36 Pool,

  Ik kan me niet herinneren dat ik me in dit topic onfatsoenlijk en beledigend gedragen heb. Ik snap dan ook niet waarom er door sommigen niet gewoon inhoudelijk gereageerd kan worden.

  In een ander topic heb ik reeds uitgelegd dat ik vakantie heb (gewoon 1 van mijn 5 weken per jaar) en dat ik interesse heb in de politiek en mij met de verkiezingen op komst ook eens wat wil verdiepen in andere partijen en de beweegredenen die mensen hebben om op deze partijen te stemmen. Hiertoe heb ik mij in een discussie gemengd.

  Wat ik echter in veel van jullie posts proef is vooral frustratie. Er weerklinkt geen enkel idealisme in. De overheid is voor alles verantwoordelijk en doet alles verkeerd.

  Wat zijn jullie idealen, wat is jullie doel? Met alleen klagen, schelden, afkraken en verantwoordelijkheden ontlopen kom je nergens. Waar staan jullie voor?

  Reactie door Nico — maandag 30 oktober 2006 @ 23.33 uur

 43. Enkele jaren geleden kwam Agnes Kant met het actieplan: Onder Dak, wat ik nog steeds het beste plan vind, maar de politiek heeft er helaas NIETS mee gedaan.

  Reactie door J.E. Mulder — maandag 30 oktober 2006 @ 23.43 uur

 44. @42 Nico

  Als je wilt weten waar ‘jullie’, ‘wij’dus, voor staan, welke onze idealen zijn lees dan het programma van de SP eens aandachtig.
  Eigenlijk ging er vanuit dat wanneer je bij iemand ‘thuis’ in discussie gaat je jezelf al eerst zou hebben verdiept in het gedachtengoed van de mensen waarbij je op visite bent en mee in discussie gaat.
  Zeker wanneer je zaken zo overduidelijk eendimensionaal beargumenteert zoals je hier demonstreert geef je er blijk van je nog niet te hebben ingelezen.
  Ik heb je op dit topic al eerder een hyperlink aangereikt. Kreeg daarop een ongenuanceerd en misplaatst antwoord als repliek. Er bleek uit dat je niet hebt gelezen of niet hebt begrepen waarop ik je wilde wijzen
  Ik draag nogmaals een hyperlink aan: het programma van de SP. Ik zou zeggen lees dit aandachtig, neem er de tijd voor en kom dan nog eens terug.

  http://www.sp.nl/2006/programma/

  Reactie door Wattenstaafie — dinsdag 31 oktober 2006 @ 0.14 uur

 45. @42 Nico

  Je mag hier wel komen rondneuzen bij de SP-ers, maar ik zie alweer welke kant dit opgaat.
  Ik vind je bedoelingen tot nu toe beslist niet koosjer. Je kan hier wel met je rechtse breintje binnen komen vallen en al je liberale onzin spuien, maar ben je ook bereid om te leren? Nou, ga je gang zou ik zeggen! En wat gemakkelijk om het woord frustratie te gebruiken. Hier zijn mensen die misschien gefrustreerd zijn door dit wanbeleid waar jij blijkbaar geen last van hebt. En als jij dit toontje door wilt voeren op het weblog dan maak je borst maar nat. Blijkbaar zit de frustratie bij jou, want je partij geeft je blijkbaar niet zo’n open weblog als Jan Marijnissen heeft. Dus jij bent het die je rechtse eitje kwijt moet.
  Dus wees welkom, maar besef goed bij welke partij je hier zit. Het zijn mensen die HART hebben voor een betere wereld, een eerlijke verdeling en een sociaal land.
  Dus Nico, doe dan ook moeite om je te verdiepen hier en kom niet alleen met je eigen riedel. Want die verhaaltjes horen we al 4 jaar lang en daar willen we nou juist zo graag vanaf. Compris?

  Reactie door Gloria — dinsdag 31 oktober 2006 @ 0.21 uur

 46. Ik denk inderdaad dat ik je eerdere post niet helemaal goed gelezen heb en inderdaad niet de link heb bekeken en hierdoor misschien iets te kort door de bocht heb gereageerd op jouw post. Ik zal mijn fout zometeen herstellen.

  Voor het overige: Uiteraard ken ik de standpunten van de partij SP. Ik ben dan misschien ook meer geinteresseerd in de mensen die op de SP stemmen en wat hun beweegredenen zijn.

  Om het iets te verduidelijken: Bepaalde rechtse partijen ageren nog al tegen allochtonen. Hiervoor hebben zij bepaalde redenen. Vaak zie je onder de mensen die op deze partijen heel andere beweegredenen om op die partij te stemmen. Juist naar de beweegredenen van de stemmers ben ik benieuwd. Zij het mensen met idealen? Zijn het mensen die het niet zo veel kan schelen? Zijn het mensen die vanuit hun eigen situatie denken? Zijn het mensen die juist voor anderen opkomen? Etc. Ik hoop dat je een beetje begrijpt wat ik bedoel.

  Ik zelf kan prima de standpunten van de partij waar ik op ga stemmen opdreunen en hen napraten. ik heb echter ook vaak mijn eigen redenen, die afwijken van de betreffende partij om voor of tegen een bepaald standpunt te zijn.

  Reactie door Nico — dinsdag 31 oktober 2006 @ 0.25 uur

 47. @5, Wattenstaafie:

  Sorry dat ik in eerste instantie niet goed gereageerd heb. Ik kan me prima vinden in de laatste samenvattende alinea van je link.

  Uiteraard moeten wat mij betreft de poolse werknemers aan dezelfde eisen voldoen als de nederlandse.

  Wat ik echter in mijn post duidelijk probeer te maken, maar wat niet zo goed schijnt te lukken, is dat wij destijds uit pure noodzaak polen hebben ingeleend voor de nachtploeg omdat wij geen nederlanders konden krijgen. Dat valt dus buiten de context van het betreffende artikel.

  Wat mij betreft mag dat ook één van de eisen worden: werk eerst aanbesteden in nederland alvorens medewerkers in het buitenland worden geworven.

  Reactie door Nico — dinsdag 31 oktober 2006 @ 0.39 uur

 48. @44

  PS: Verantwoordelijkheden ontlopen?
  Waar heb je het over??? Begin jij hier even de Rutte roddel te lanceren? Dit is nou wat ik bedoel met ‘riedel’. Man probeer wat origineler te zijn.

  Maar dit is de werkelijkheid: Jazeker nemen wij verantwoordelijkheid. Vandaar dat we SP stemmen. En ga maar vast uitkijken naar hoe de SP verantwoordelijk zal gaan zijn voor een Overheid die niet alles in de uitverkoop zet, het volk niet meer besodemieterd en de geldjongens terugfluit.
  Want juist in dit kabinet heeft het ontbroken aan iedere verantwoordelijkheid naar de samenleving. Dit asociale beleid getuigt van een onderontwikkeld gevoel voor saamhorigheid en mist iedere vorm van solidariteit.
  Ik zou zeggen: eindelijk terug naar onze verantwoordelijkheid! Weg met het (C)DA en de VVD. Dus weg met de volksverlakkers. Zij zijn incompetent gebleken.

  Reactie door Gloria — dinsdag 31 oktober 2006 @ 0.44 uur

 49. @42 Nico

  ‘Ik kan me niet herinneren dat…’
  ‘ik kan mij niet herinneren’ is niet hetzelfde als ‘ik realiseer me niet.’

  Reactie door Wattenstaafie — dinsdag 31 oktober 2006 @ 0.56 uur

 50. @48 Wattenstaafie

  Dan formuleer ik het anders:

  Ik weet dat ik me niet onfatsoenlijk heb gedragen en geen mensen persoonlijk heb aangevallen.
  Ik geef slechts aan dat ik een andere invalshoek heb om naar dingen te kijken en probeer inhoudelijk argumenten te weerleggen.

  Mocht iemand aan kunnen geven waar ik iemand persoonlijk aangevallen of beledigd heb, dan kan ik altijd nadere uitleg geven of indien nodig excuses aanbieden.

  Reactie door Nico — dinsdag 31 oktober 2006 @ 1.01 uur

 51. Ik ben zelf jarenlang dakloos geweest en heb toen ook hulp gevraagd bij de gemeente en het leger des heils. Ik kan je vertellen dat ze erg moeilijk kunnen doen, bij de gemeente moeten ze sneller en makkelijker een dakloze uitkering beschikbaar stellen en het leger des heils moet niet 80% van je inkomen willen opslokken en je dan 20% als zakgeld aanbieden. Hoe kan je in godsnaam sparen voor een normale behuizing van nog geen € 90 per maand.

  Ik zou zeggen geef daklozen zakgeld en de rest wordt voor hun opzijgezet voor een toekomstig op te bouwen leven. Verder zou ik willen stellen dat de overheid een duidelijk signaal afgeeft en er alles aan wil doen om daklozen te beschermen tegen zichzelf en sommige individuen in de maatschappij door een adequate zorg op te zetten en trajecten te ontwikkelen die wel werken om mensen, vooral psychisch, weer op weg te helpen.

  Ik ben van mening dat hulp en begrip een hoop kunnen doen, ik heb al die hulp niet gehad en mij is het ook gelukt om een normaal leven op te bouwen, al moet ik toegeven dat ik nergens aan verslaafd was.

  Ron.

  Reactie door Ron. — dinsdag 31 oktober 2006 @ 9.27 uur

 52. LEENSPOTJES????

  Wat dacht men van die incasso bureaus die woekerprijzen vragen voor hun buitengerechtelijke kosten.

  Hebben de rijke regel en wet verzinners er wel eens bij stil gestaan dat ze niet met een nieuw uit te vinden monopolie spel te maken hebben maar met het dagelijks leven van veel gezinnen.

  Je kan niet meer per maand betalen, of het kost je extra.
  In nood een beroep doen op de WWB door bijv. een tijdelijke inhouding op je uitkering, wordt afgewimpeld met het argument dat ze bank zijn.
  Begrip voor het feit dat automatisch incasso ook niet altijd werkt met een lag inkomen is er ook niet.

  Als je inkomen verdeeld is over 3 instanties moet je maar eens zien een autom.incasso vlekkeloos te laten verlopen.
  Zeker als het NIET maandelijke bedragen betreft.

  Aangegane contracten in betere tijden/momenten zijn niet 1,2,3 terug te draaien naar een op maat en acceptabele uitgave patroon, wanneer je plots in de prolemen komt. EN IK BEDOEL DUS NIET, problemen door een lening!!!!

  Deze vrgeten administratieve nachtmerrie veroorzaakt heel veel ellende in gezinnen.
  Je verliest grip op je ooit overzichtelijke situatie en daardoor worden in paniek situatie normen en waarden verlegd, men grijpt naar een oplossing die ook niet is te overzien.

  Hier zou de regering het slachtoffer van welke aard dan ook meer in moeten tegemoet komen. Ik zeg DUIDELIJK niet kwijtschelden, maar preventief actie ondernemen.

  Dit zal heel wat banen in de hupverlening en de farmacie gaan kosten, maar ik denk dat er heel wat gezondere mensen door de straten zullen wandelen.

  Misschien dat er dan wat geld over lijft op
  motels (hometels) te bouwen.
  SleutelDaklozen die dan wel een adres hebben, een was/douch en slaapplaats.

  Misschien hebben ze dan geen echte verblijf plaats overdag, maar het zou hun al heel wat zelfrespect en erkenning in de maatschappij kunnen bieden. Een basis een zelfvertrouwen dat terug keer in de maatschappij ook voor hun werkelijkheid kan zijn.

  Reactie door kbo — dinsdag 31 oktober 2006 @ 11.48 uur

 53. Ik denk dat de problemen bij de wortel moeten worden aangepakt en dat het geen oplossing is om uitsluitend (!) betere voorzieningen te treffen voor daklozen. Er moet gekeken worden naar de vraag waarom mensen dakloos worden en hier moet de focus op liggen:

  drugsgebruik: verbod op verkoop en gebruik van alle drugs (ook softdrugs)
  lenen: strengere bkr-toetsing
  bijstand: voor mensen die langer dan een half jaar in de bijstand zitten in de vorm van voedselbonnen (hiermee kunnen geen sigaretten of drank aangeschaft worden en ze zijn niet overdraagbaar), kledingbonnen en een passende woonruimte gefinancierd door de overheid.

  Reactie door Nico — dinsdag 31 oktober 2006 @ 12.39 uur

 54. Er is ook een categorie die zelf gekozen heeft voor deze manier van leven. Vaak drugs en alochol gerelateerd. Een andere categorie is er met onverantwoordlijk geld gedrag ook voor verantwoordelijk. En lenen spotjes inderdaad verbieden. Er zullen alijd mensen zijn die tussen het wal en het schip vallen. Maar in nederland hoef je niet dakloos te zijn.

  Reactie door Klaas — dinsdag 31 oktober 2006 @ 13.23 uur

 55. Het zal niet meer zolang duren, dat er mensenkinderen worden geboren, niet alleen met een erfzonde maar ook met een erfschuld (uitgedrukt in euro’s)zouden dit de nieuwe slaven kunnen zijn????

  Reactie door Gonda — dinsdag 31 oktober 2006 @ 13.40 uur

 56. @53
  Ik denk dat we bunkers moet bouwen op een zwaar bewaakt plek.
  Ze hier in stoppen isoleren dus.
  Met gewoon het hoogst nodige voedselen en bij ziekte alleen pijn bestrijding.
  Verder geen franje bij dit uitschot.
  Je kan best op een humane manier hun leven verkorten,de vraag is wie zijn dan aan de beurt er blijft natuurlijk altijd een onderste laag.

  Reactie door Jofel — dinsdag 31 oktober 2006 @ 13.48 uur

 57. @55 Je kunt een erfenis gewoon weigeren hoor.

  Reactie door Nico — dinsdag 31 oktober 2006 @ 13.56 uur

 58. @56 Ik heb het gevoel dat dit sarcastisch is. Ik heb echter dit voorstel een tijdje geleden op een ander forum iets meer uitgewerkt gepost. Lees het eens en probeer daarna eens de inhoud met argumenten te weerleggen als je je er niet in kunt vinden:

  Allereerst stel ik de vraag: Wat is armoede?

  Armoede is m.i. een relatief begrip.
  Armoede in Nederland is het niet hebben van een dak boven je hoofd, het niet hebben van voldoende voedsel en het niet kunnen betalen van kleding.

  Het niet kunnen betalen van sigaretten, drank, een televisie, een senseo (kortom luxegoederen) valt m.i. niet onder de noemer armoede, omdat het geen eerste levensbehoeften zijn.

  Tot slot valt het niet hebben van een sociaal netwerk bij mij wél onder armoede in Nederland.

  Dit gezegd hebbende komt nu mijn proefballonetje om armoede in Nederland tegen te gaan.

  Onderstaande regeling geldt uitsluitend voor mensen die langer dan een half jaar in de bijstand zitten, dus niet voor arbeidsongeschikten of kortdurende werkloosheid. Hiervoor zullen andere regelingen in het leven geroepen moeten worden.

  De regeling:

  1) Iedereen heeft recht op een passende woonruimte. Een passende woonruimte en de energierekening worden betaald door de overheid. de overheid bepaald wat een passende woonruimte heeft en kan mensen dwingen te verhuizen.

  2) Iedereen heeft recht op voldoende voedsel. Maandelijks of wekelijks kan iedereen op naam gestelde voedselbonnen ophalen, waarmee men in winkels naar eigen keuze boodschappen kan doen. Alcohol en sigaretten kunnen hiermee niet betaald worden en de voedselbonnen zijn niet overdraagbaar of verhandelbaar, omdat ze op naam gesteld zijn. Iedereen heeft dus voldoende te eten.

  3) Iedereen heeft recht op kleding. Hiertoe worden maandelijks kledingbonnen verstrekt. Eveneens op naam gesteld en niet verhandelbaar of overdraagbaar. In winkels naar eigen keuze kan men hiervan schoenen en kleding aanschaffen.

  4) Dagbesteding. Iedereen meldt zich dagelijks (behoudens de weekenden en vakanties) op een soort van sociale werkplaats/dagbestedingsplaats. Men is hier vrij om te doen wat men wil. Men kan solliciteren, spelletjes doen, kletsen met lotgenoten etc. Ook voor een sociaal netwerk wordt dus gezorgd. Tevens wordt hiermee zwartwerken en fraude tegengegaan. Mensen die al werk hebben, zullen het hierdoor wel uit hun hoofd laten een uitkering aan te vragen.

  5) De mensen die willen, kunnen werken op de sociale werkplaats bij de dagbesteding. Hiermee verdienen ze een zakcentje, waarmee men eventueel luxegoederen kan aanschaffen.

  6) Mensen met schulden: Zijn verplicht te werken op de sociale werkplaats bij de dagbesteding. Van hun zakcentje gaat de helft naar de schuldeisers en de helft mogen ze zelf houden.

  Met bovenstaande maatregelen, maak je dus een eind aan wat in mijn ogen armoede is. Mensen kwijnen niet weg in hun huisje. Daartegenover staat dat er een grote prikkel is om zelf werk te zoeken. Iedereen wil toch vrij over geld kunnen beschikken?

  Reactie door Nico — dinsdag 31 oktober 2006 @ 15.04 uur

 59. Nico0
  Ik werk al jaar en dag met daklozen. Het zijn gewoon mensen net als ieder ander. In hun leven hebben ze echter de pech gehad door iets geraakt te zijn; misbruik, psychiatrische stoornis etc.. Daar door kan men het leven niet (meer) aan en komt men, als men geen familie of vrienden heeft, op straat te staan. Met een beetje hulp hoeft dat gelukkig niet.
  In een beschaafd land als Nederland hoeft, wat mij betreft, geen mens in de kou te slapen. Ik hoop daarom ook dat links wint in de verkiezingen. Rechts kan wat mij betreft zich gaan schamen.

  Reactie door stan — dinsdag 31 oktober 2006 @ 15.07 uur

 60. @ 58 Nico

  Laat ik maar niet reageren hoe jij armoede wilt gaan bestrijden, ik denk dat je een cordon lijfwachten om je heen moet hebben als je dit soort uitspraken doet.
  Een goed advies….. herzie je reactie eens en toets hem eens aan de werkelijkheid, wedden dat je nieuwe reactie er heel anders uit komt te zien.

  Reactie door Pool — dinsdag 31 oktober 2006 @ 16.00 uur

 61. @58-Nico: Wat jij voorsteld is gewoon mensen ont-menselijken. Ghetto’s bouwen en ze daar wegstoppen met net genoeg voer om te overleven.
  Gedwongen verhuizen… man, ik krijg kippenvel van je uitspraken. Ik hoop serieus dat als jij ooit een flinke tegenslag in je leven krijgt, je niet te maken krijgt met gevoelloze figuren als jijzelf.

  Reactie door Monique — dinsdag 31 oktober 2006 @ 16.28 uur

 62. @56
  Hoezo sarcastisch mooie oplossing toch.
  @58
  Ik mis in dit verhaal nog het verbod van recht op voortplanting,want waar je mee om gaat wou je mee besmet.
  Dus steriliseren die handel
  Verder heb jij het over zakcentjes wat is dat voor onzin.
  Vreten en drinken meer hebben ze niet nodig.
  Verder mag bij de dames geen enkel middel ontbreken om uit de schulden te komen ik denk aan het vak prostituee.
  Ben jij helemaal gek om deze mensen niet meer zwart te laten werken hoe moet ik nog alles betalen dan?
  Op zich zelf zeg jij recht op kleding ben ik met je eens maar dan alleen met achtergrond dat men geen onzedelijk gedrag kan vertonen.
  Dus bedekken is genoeg .
  Persoonlijk denk ik aan een passende woonruimte van 1 bij 1 meter want je moet wel verrekte dik zijn wil je daar niet inpassen.
  Jij hebt het over luxe goederen ik neem aan dat je daar onder verstaat,zeep,wc papier of een zakdoek.

  Reactie door Jofel — dinsdag 31 oktober 2006 @ 16.58 uur

 63. Wat is het probleem nu?

  Op de wijze zoals ik voorstelde heeft iedereen de beschikking over de basisbehoeften (eten, kleding en een huis) en hoeft dus niemand aan te kloppen bij voedselbanken. Zelfs daklozen zijn hiermee geholpen.

  Daarnaast krijgt iedereen de gelegenheid om te werken tegen een kleine vergoeding die men naar eigen inzicht kan besteden aan luxe-artikelen.
  Voorts kwijnt men niet weg in een isolement, maar houdt men een normaal dag- en nachtritme aan. Kortom een bepaalde structuur in het leven.

  @ Monique: Wie heeft het over ghetto’s? De bestaande sociale huurwoningen worden gewoon gebruikt en met gedwongen verhuizen bedoel ik uitsluitend dat het niet rechtvaardig is dat 1 persoon op kosten van de overheid in een 5-kamerwoning woont. Dat noem ik geen passende woonruimte.
  Ik wil mij plannetje dan ook absoluut niet gevoelloos noemen. Het komt tegemoet aan alle bestaande problematiek omtrent armoede.

  @ Pool: Ik daag je uit om nu eens eenmaal inhoudelijk te reageren op mijn punten. Waarom is het geen goede manier om armoede te bestrijden?

  Reactie door Nico — dinsdag 31 oktober 2006 @ 17.02 uur

 64. @62 Ik denk dat het weinig zinvol is om op de rest van je post te reageren.

  Wat betreft een van de laatste zinnen: Onder luxe-artikelen versta ik lcd-tv’s, computers, beertenders, senseo’s, sigaretten, drank etc.

  zeep, toiletpapier etc vallen logischerwijs onder de basisbehoeften die je met de genoemde voedselbonnen in de supermarkt kunt aanschaffen.

  Reactie door Nico — dinsdag 31 oktober 2006 @ 17.44 uur

 65. Nico, jij hebt duidelijk nooit met tegenslag in je leven te maken gehad.
  De manier waarop jij mensen wilt behandelen is gewoon straffen omdat ze problemen hebben. Als mensen al weinig hebben, wil jij ze hun eigenwaarde nog afpakken. Stigmatiseren en apart plaatsen. JIJ gaat bepalen waar anderen behoefte aan hebben.
  Pool brengt het op een mooie sarcastische wijze en ik sta helemaal achter zijn mening.
  Want je moet ervoor zorgen dat mensen met problemen ook kunnen blijven leven en genieten, door ze alles af te pakken en ze apart te zetten ontneem je ze elk plezier in hun leven. En geloof me, als je het al moeilijk hebt en je wordt op de manier zoals jij voorstelt behandeld, dan zak je in een put waar je niet meer uitkomt. Een put waarin je je af gaat vragen wat het leven nog waard is.
  Maar dat krijg ik je denk ik niet aan je verstand gepeuterd, je hebt te weinig inlevingsvermogen in de beleving van andere mensen.

  Reactie door Monique — dinsdag 31 oktober 2006 @ 17.56 uur

 66. @63
  Ja,daar zit Pool toch met een probleem :D
  Want ga jij maar eens vertellen waarom verrotte bomen niet omgehakt mogen worden :D

  Reactie door De Hakker — dinsdag 31 oktober 2006 @ 18.22 uur

 67. @63
  Ja,nu moet Pool met de billen bloot :D

  Reactie door Jofel — dinsdag 31 oktober 2006 @ 18.41 uur

 68. @ 63 Nico of C. Harms

  De enigste manier om armoede te bestrijden is niet meer op jou te reageren.

  Reactie door Pool — dinsdag 31 oktober 2006 @ 19.33 uur

 69. @64
  Kom op Nico niet zo softie.
  Aanpakken die lui.
  Uit eerdere verhalen van jou bleek dat je nog al jong was.
  Dus je ouders hebben denk ik niet een enerverende periode mee gemaakt uit de vorige eeuw.
  Mijn ouders vertelde hoe ze in die periode om gingen met mensen die buiten de boot vielen.
  Dat waren nog eens echte oplossingen.
  Het is duidelijk te merken dat deze periode in jouw opvoeding niet is meegenomen en dat je daarom met softie oplossingen komt.
  Niks in de watten leggen zoals jij wil snel en definitief op lossen die zaken.
  Ik hoop wel dat je me nog serieus neem want dat doe ik jouw ook?

  Reactie door Jofel — dinsdag 31 oktober 2006 @ 20.18 uur

 70. @58 Nico

  *Allereerst stel ik de vraag: Wat is armoede?
  -De vraag stellen impliceert onmiddellijk dat het voor jou een onbekend fenomeen is. Armoede is de kachel niet naar behoren kunnen inzetten vanwege de kosten in verhouding tot de inkomsten. Armoede is je zorgen maken over rekeningen, tegenslagen. Je zorgen maken over die lekkende koelkast waarvoor je de middelen ontbreken om deze te vervangen. Armoede is je kind voor het zoveelste jaar op rij moeten uitleggen waarom dit jaar op vakantie gaan er weer niet inzit, terwijl klasgenootjes wel op vakantie gaan Armoede is de verjaarsdag van je kind niet naar behoren kunnen vieren. Armoede is jezelf en je kind geen nieuwe kleding kunnen veroorloven. Armoede is ook verjaardagen van vrienden niet meer bezoeken omdat je de reiskosten niet kan dragen, het eventuele cadeautje niet kan betalen en de verschutting van het in gebreke blijven niet langer aankan. Armoede is sociaal volledig geïsoleerd raken.

  *Armoede is m.i. een relatief begrip.
  -Hoezo relatief? Wat is er betrekkelijk aan bovengenoemde opsomming?

  *Armoede in Nederland is het niet hebben van een dak boven je hoofd, het niet hebben van voldoende voedsel en het niet kunnen betalen van kleding.
  -Het schijnt me toe dat ik met bovengenoemde opsomming die overigens verre van volledig is vrijwel tegemoet kom aan de door jou gehanteerde definitie van armoede in Nederland. Op het niet hebben van een dak boven je hoofd na.

  *Het niet kunnen betalen van sigaretten, drank, een televisie, een senseo (kortom luxegoederen) valt m.i. niet onder de noemer armoede, omdat het geen eerste levensbehoeften zijn.
  -Aha, alsof je als minvermogende daartoe nog enige illusie koestert!

  *Tot slot valt het niet hebben van een sociaal netwerk bij mij wél onder armoede in Nederland.
  -Het sociale netwerk waaraan jij refereert is volgens mij niet hetzelfde netwerk waarbinnen de minvermogende mens zich bevindt en moet zien te redden.

  *Dit gezegd hebbende komt nu mijn proefballonetje om armoede in Nederland tegen te gaan. (enz, enz.)
  -Laat je proefballonnetje maar op binnen je eigen ‘sociale’ netwerk. Waarschijnlijk vind je onder deze eveneens volstrekt ignorante lieden welke ook niet bekend zijn met wat armoede in Nederland betekent en inhoud wel gehoor.

  Reactie door Wattenstaafie — dinsdag 31 oktober 2006 @ 22.41 uur

 71. @70-Wattenstaafie: HULDE! APPLAUS! Je hebt het perfect onder woorden gebracht!
  Ik ben wederom weer helemaal blij met je! :)

  Reactie door Monique — dinsdag 31 oktober 2006 @ 22.51 uur

 72. jullie zien de bijstand als iets waar je jaren in kunt zitten. dat is juist niet de bedoeling.
  het is een tijdelijke oplossing. de weg eruit is het zoeken en vinden van een baan.

  uit eigen ervaring weet ik dat dat momenteel goed mogelijk is. bij filialen in de randstad van het bedrijf waar ik werk, kunnen vacatures (t/m mbo-niveau) nauwelijks worden ingevuld met geschikte krachten.

  voor wie er belang aan hecht: ik ben vrij jong inderdaad, namelijk 27.

  Bij deze nog even een opmerking vanaf een ander forum waar ik wel eens kom van iemand anders. Hij verwoordt het wel netjes:

  “Ze geven in alle posts de overheid, de marktwerking, de wereld, weet ik het.. de schuld van hun tegenslagen, van de armoede, van de salarissen in India, etc. Alles is de schuld van iedereen die het beter heeft dan hij/zij het heeft (ongeacht de reden daarvoor).
  Ze vergeten echter dat je je leven (grotendeels) zelf in de hand hebt.
  Je hoeft na je (16e?) niet meer naar school of een vervolgopleiding doen.. maar dan kun je ook niet verwachten dat je evenveel verdiend als een ander die wel doorgestudeerd heeft.
  Je hoeft niet te werken en geld krijgen van de overheid, maar je kunt niet verwachten dat dat geld evenveel/meer is dan wat je krijgt als je wel werkt.
  Je hoeft je huis niet vol te zetten met luxe goederen om jezelf te voorzien van de basisbehoeften in het leven, maar je kunt niet verwachten dat de overheid je van je schulden afhelpt die je door de aankoop van die luxe goederen hebt gecreëerd.

  Met hard werken bereik je gewoonweg meer in het leven dan als je dat niet doet.. ze lijken echter weinig gecharmeerd van het idee ‘hard werken’. Waarschijnlijk liggen daar de grondbeginselen van hun ideeën verborgen… “

  Reactie door Nico — dinsdag 31 oktober 2006 @ 23.07 uur

 73. @65: ik wil de mensen zo snel mogelijk uit de bisjatnd

  Reactie door Nico — dinsdag 31 oktober 2006 @ 23.22 uur

 74. @71 Monique
  Je bent blij met mij….
  Ik ben ik niet blij met mensen zoals Nico. Zij zijn, hoewel niet meteen oorzaak, wel verantwoordelijk voor het voortbestaan van armoede.
  Zij praten vanuit een positie die ver weg staat van de realiteit. Een realiteit die zij denken te kennen en te kunnen kunnen beoordelen, en middels het oplaten van mensonterende proefballonnetjes ‘maatregelen’ genoemd, oplossingen te kunnen bieden voor een problematiek die voor hun een ‘ver van mijn bed show’ is.
  Ikzelf heb wel eens het genoegen mogen smaken iemand in levende lijve te mogen ontmoeten, (mooi woord eigenlijk “ontmoéten’) die het ook allemaal zo goed scheen te weten. Ik moet je zeggen (immers face to face praat wat makkelijker) ik had geen 10 minuten nodig om diegene van de illusie van zijn aangedragen ‘panacee‘ te overtuigen. Jawel, weer iemand ‘bekeert’, weer een mens ontdaan van de waan. Weer een SP’er! Weer iemand die eindelijk begreep dat de realiteit niet altijd overeenkomt met wat men je wilt doen geloven, niet altijd overeenkomt met het jarenlang gebezigde vooroordeel. Iemand die eindelijk inzag dat de realiteit van de ander niet altijd overeenkomt met datgene wat hieromtrent binnen zijn eigen brein heeft postgevat.

  Reactie door Wattenstaafie — woensdag 1 november 2006 @ 0.07 uur

 75. @71 Monique

  Je bent blij met mij….
  Ik ben niet blij met mensen zoals Nico. Zij zijn hoewel niet meteen oorzaak, wel verantwoordelijk voor het voortbestaan van armoede.
  Zij praten vanuit een positie die ver weg staat van de realiteit. Een realiteit die zij denken te kennen en te kunnen beoordelen, en middels het oplaten van mensonterende proefballonnetjes; ‘maatregelen’ genoemd, oplossingen te kunnen bieden voor een problematiek die voor hun een ‘ver van mijn bed show’ is.
  Ikzelf heb wel eens het genoegen mogen smaken iemand in levende lijve te mogen ontmoeten, (mooi woord eigenlijk “ontmoéten’) die het ook allemaal zo goed scheen te weten. Ik moet je zeggen (immers face to face praat wat makkelijker) ik had geen 10 minuten nodig om diegene van de illusie van zijn aangedragen ‘panacee‘ te overtuigen. Jawel, weer iemand ‘bekeert’, weer een mens ontdaan van de waan. Weer een SP’er! Weer iemand die eindelijk begreep dat de realiteit niet altijd overeenkomt met wat men je wilt doen geloven, niet altijd overeenkomt met het jarenlang gebezigde vooroordeel. Iemand die eindelijk inzag dat de realiteit van de ander niet altijd overeenkomt met datgene wat hieromtrent binnen zijn eigen brein heeft postgevat.

  Reactie door Wattenstaafie — woensdag 1 november 2006 @ 2.23 uur

 76. @Nico: Ik raad je aan lekker te blijven praten met je gelijkgestemde vriendjes zonder enige tegenslag. Dan kunnen jullie plannetjes smeden hoe je bijvoorbeeld in de steek gelaten moeders keihard aan kunt pakken, of mensen die bij reorganisatie zijn ontslagen en vanwege hun leeftijd nergens meer aan de bak komen. En vergeet voor het gemak de mensen niet die om geestelijke redenen al dan niet tijdelijk niet kunnen werken.
  Jij, en dat hoor je zo vaak bij de rechtse rakkertjes, komen altijd met het stokpaardje van ‘de jonge vent die wel kán werken maar er te lui voor is’. Wordt sociaal rechercheur en ga die gevallen aanpakken! DAN doe je echt iets. Maar dat generaliseren en zonder enig inlevingsgevoel over anderen oordelen is zo min.
  Misschien is het prettig voor je ego, om anderen zo te stigmatiseren, maar wie weet leer je ooit wel dat er tussen zwart-wit diverse grijstinten zitten en dat mensen geen nummers of cijfers zijn.
  En wie weet kom je zelf wel eens in het sociale vangnet.
  Ik wens je dan mensen met begrip toe, die wel een hart voor je hebben.
  (en nee, ik heb geen bijstand hoor, maar wel gevoel in mijn donder en ogen in mijn hoofd)

  Reactie door Monique — woensdag 1 november 2006 @ 7.29 uur

 77. @75 Wattenstaafje

  “Ik ben niet blij met mensen zoals Nico. Zij zijn hoewel niet meteen oorzaak, wel verantwoordelijk voor het voortbestaan van armoede.
  Zij praten vanuit een positie die ver weg staat van de realiteit. Een realiteit die zij denken te kennen en te kunnen beoordelen, en middels het oplaten van mensonterende proefballonnetjes; ‘maatregelen’ ”

  managers…. [meer zeg ik niet]

  ik heb er deze week al weer 3 weten te overtuigen om op de SP te stemmen,waarvan 2 nota bene eerst nog dachten op Wilders te moeten gaan stemmen ivm de onvrede en boosheid die zij hebben tegenover dit kabinet en JPB.

  nu nog het potlood terug…

  Reactie door iew — woensdag 1 november 2006 @ 8.54 uur

 78. het valt me op dat er altijd gezeurd wordt over de mentaliteit van de mensen in de bijstand.

  het is zo triest dat het bijna grappig wordt.
  in mijn directe omgeving zitten twee mensen in de bijstand door lichamelijke aandoeningen.
  de WAO was voor die mensen al geen optie, er kon nog wel iets gedaan worden, wasknijpers maken ofzo.
  er is geen werkgever die hen aanneemt, vanwege het hoge risico op ziekteverzuim.

  maar het is allemaal hun eigen schuld toch?, van hard werken is nog nooit iemand doodgegaan?, toch?….

  momenteel staat een familielid op het punt de WAO uitgeschopt te worden, die mag zich ” verheugen” op een ww uitkering om daarna ook in de bijstand terecht te komen wegens: te oud.

  dit is trouwens de “uitstroom” die zo goed gaat volgens de geus, van de ww naar de bijstand, want dat tellen we niet mee in de plaatjes.
  voor de twijfelaars: er wordt nooit iets gezegd over een groeiende beroeps bevolking die daadwerkelijk aan het werk is.

  er zijn zoveel redenen dat mensen in de problemen kunnen komen.

  ikzelf heb het geluk gehad dat ik na een scheiding, waarbij ik me moest uitkopen, de eindjes nog aan elkaar kan breien.
  velen kunnen dit niet.
  dan vind ik de eigen schuld dikke bult doctrine erg hardvochtig.

  Reactie door rutger — woensdag 1 november 2006 @ 11.18 uur

 79. @78 rutger
  En de vrouwen die in de WAO zaten komen niet eens in de bijstand, die hebben namelijk geen recht op bijstand omdat hun partner werkt.
  Daarom lag de nadruk bij de herkeuringen ook zo sterk op vrouwen.

  Het zijn zulke smerige trucs dat je in eerste instantie nog denkt dat het geen opzet is, maar dan ontvouwt zich het plan langzaam…. bah!!!

  Reactie door Irma — woensdag 1 november 2006 @ 13.53 uur

 80. Als je uit de WAO “geschopt” wordt, zoals jullie het noemen, kun je wel bij de pakken neer gaan zitten en naar je beperkingen kijken, maar dat is een negatieve instelling, zoals ik bij jullie over praktisch alles louter negativiteit hoor.

  Ga uit van de dingen die je wel kunt, waar je misschien zelfs goed in bent. Als mensen om je heen zo negatief doen, ga je op een gegeven moment geloven dat je niets kunt en niets waard bent. Dát noem ik pas niet sociaal!

  Reactie door Nico — woensdag 1 november 2006 @ 15.26 uur

 81. @78 Rutger:

  Over de mentaliteistkwestie: als de arbeidsmentaliteit zo goed is, waarom zijn deze mensen dan werkloos? Als de arbeidsmentaliteit zo goed is, waarom kom ik dan maar zelden werklozen tegen die solliciteren die uitstralen dat ze graag aan de slag willen? Som gaat het even goed, maar na een paar weekjes is de nieuwigheid ervan af en de inzet en werklust daalt navenant. En ik moet deze mensen aan het werk houden? Mensen die de kantjes ervanaf lopen? Als de arbeidsmentaliteit zo goed is, waarom kunnen we dan geen nachtploeg formeren met Nederlanders? Waarom moet ik in 1 week 5 uitzendkrachten wegsturen omdat ze zich misdragen?

  Waarom solliciteren die mensen met een goede arbeidsmentaliteit niet bij het bedrijf waar ik werk?

  Reactie door Nico — woensdag 1 november 2006 @ 15.33 uur

 82. IK HEB OOIT EENS GEZEGD, WORDT ZWERVER…
  hartelijke groeten aan Sancto Patri van Isa.
  Salaam alaikum. is

  Reactie door Isa (Jezus) Blaauw — woensdag 1 november 2006 @ 15.51 uur

 83. @81
  Is het mogelijk om je bedrijf hier te noemen Nico want met zo gemotiveerde manager willen daar denk ik best een hoop mensen werken
  Al stel ik me wel de vraag ben jij wel een goede manager als er zo veel mensen weglopen.
  Want ik kan veel bedrijven waar de mensen helemaal niet weglopen.
  Er deug iets niet aan jou management anders liepen er niet zoveel mensen weg.
  Betaal je wel goed,motiveer je ze wel goed zijn de werk omstandigheden wel goed.
  Als eigenaar van een bedrijf met zoveel personeels verloop zou ik snel de verantwoordelijk manager er uit schoppen want zo kan het bedrijf niet draaien.
  Dus pas op je tellen zou ik zeggen.

  Reactie door Jofel — woensdag 1 november 2006 @ 16.26 uur

 84. @80
  Ik ben met je eens Nico een kennis van mij goed ziek aan het hart en reuma is toch goed gekeurd.
  Ik zeg ook tegen hem waarom ben je zo negatief je bent toch weer gezond.
  En reken maar dat wat werkgevers op zo gezonde bink staan te wachten tegen de 50 jaar.
  Of begin een eigen bedrijf maar doe wat met je gezonde body.
  Maar op een of ander manier dringt het niet door bij deze negatieveling, ja een beetje zeuren over zijn pijntjes en kortademig maar een beetje de kant positief bekijken is er niet bij.
  Ik heb ook tegen hem gezegd dat hij een flapdrol is ,en dan worden ze nog kwaad ook nog.
  Groetjes Jofel

  Reactie door Jofel — woensdag 1 november 2006 @ 17.04 uur

 85. @83: Voor de zoveelste keer: lees de inhoud van mijn post eens goed door, voordat je reageert.

  Ik heb het niet gehad over mensen die weglopen. Ik heb het over mensen met een gebrekkige arbeidsmentaliteit wier contract we niet kunnen verlengen, omdat ze de kantjes ervanaf lopen, of mensen die het zelfs niet kunnen opbrengen zich tijdens hun 2 maanden durende proeftijd voor 100% in te zetten.

  De medewerkers krijgen betaald volgens de groothandelscao. Of dat goed genoeg is, mag je van mij zelf beoordelen. Het is in elk geval een fatsoenlijk, marktconform salaris.

  Laten we het asjeblieft niet over motivatie hebben. Als je werkloos bent, je krijgt vervolgens de kans om te laten zien wat je kunt, dan is het dacht ik niet mijn taak die mensen te motiveren. Het lijkt me logisch dat als je ergens begint, je je graag wilt bewijzen. Kun je dat al niet in je eerste 2 maanden of half jaar, dan heb ik geen zin daar verder energie in te steken. Dan zoek ik liever iemand die wél graag aan het werk wil en niet gemotiveerd hoeft te worden, maar gemotiveerd IS.

  De naam van het bedrijf ga ik niet noemen. Ik kan je wel vertellen dat het een zelfbedieningsgroothandel is en dat de werkzaamheden waar ik het over heb, bestaan uit (eenvoudig) kassawerk, vakken vullen, spiegelen en schoonmaken tot (iets ingewikkelder) bestellen, voorraadbeheer, afhandelen klantenbestellingen, klanten te woord staan, implementeren schappenplannen etc.

  Reactie door Nico — woensdag 1 november 2006 @ 17.11 uur

 86. Heel vervelend: Reuma.

  Een medewerkster van mij heeft dat ook. Een hele aardige vrouw. Werkt hard, maar houdt het helaas geen 8 uur per dag vol. Daarom heb ik met haar afgesproken dat ze nooit langer dan 4 uur per dag wordt ingeroosterd. Dat gaat allemaal hartstikke goed. Soms wil het een dag echt niet en dan gaat ze een keer wat eerder naar huis. Ze kan dus heel veel, wil heel veel en doet wat ze kan.

  Reactie door Nico — woensdag 1 november 2006 @ 17.16 uur

 87. Voor ik het vergeet Nico volgens jou zeggen heb je maar een week vakantie en daarom heb je tijd om op dit log te reageren.
  Is het niet mogelijk om hier een weekje aan vast te knopen zodat ik nog veel van je kunt leren.
  Je schrijft dat je 27 jaar bent en van zoveel levenservaring wil ik graag gebruik maken.
  Maak niet uit onder welke naam je terug komt het gaat erom wat je schrijft en hoe jij denkt.
  Groetjes Jofel

  Reactie door Jofel — woensdag 1 november 2006 @ 17.29 uur

 88. @87 Jofel:

  Het blijft moeilijk je tot de inhoud en argumenten te beperken he?

  Reactie door Nico — woensdag 1 november 2006 @ 17.35 uur

 89. @85
  Ja,ik wist het wel je bent een goede man Nico.
  Dat komt wel goed 5 december.
  Groetjes Jofel.

  Reactie door Jofel — woensdag 1 november 2006 @ 17.35 uur

 90. Beetje flauw dit.

  Eerst verdraai je mijn post aan alle kanten. Vervolgens wijs ik je erop dat je het niet goed gelezen of begrepen hebt en daarna weiger je inhoudelijk te reageren.

  Reactie door Nico — woensdag 1 november 2006 @ 17.44 uur

 91. @85
  Nuttig werk Nico.
  Maar heb je daar nog kans boven de 16 jaar op een baan dan.
  Want meestal zie ik vakkenvullers op een krukje staan om ze er niet bij kunnen.
  Ik dacht dat je het over vakvolwassenen had.
  Misschien deugt jou begeleiding niet omdat je zelf ook nog wel aan de jonge kant bent.
  Groetjes Jofel

  Reactie door Jofel — woensdag 1 november 2006 @ 17.47 uur

 92. @90
  Ik doe niks anders dan op jouw inhoud reageren maar jij reageert niet op mijn voorstellen en ervaringen.
  Groetjes Jofel

  Reactie door Jofel — woensdag 1 november 2006 @ 17.49 uur

 93. @91 Jofel:

  Ik wil best blijven uitleggen wat ik doe, maar daar gaat het hier in essentie niet om. Ik werk dus NIET in een supermarkt (waar je gelijk hebt als je zegt dat ze daar geen mensen boven de 18 aannemen). Over het algemeen zitten 15 tot 18 jarigen ook niet in de bijstand, dus hieruit had je al kunnen afleiden dat wij geen mensen jonger dan 18 aannemen. Ik praat dan ook niet over bijbaantjes.

  Op mijn afdeling lopen momenteel mensen rond tussen +/- 20 en 55 jaar, waarbij ik relatief veel oudgedienden op de afdeling heb. Wat betreft personeel gaan wij voor kwaliteit, wat dus wil zeggen dat we in eerste instantie niet naar leeftijd kijken, maar vooral of iemand geschikt is om het werk te doen wat hij of zij moet doen. Zijn er twee personen geschikt en mag ik 1 aannemen (hypothetisch) dan kies ik degene die het best in de groep past volgens mij. Het is niet goed om een contractmix van uitsluitend 40 plussers te hebben, maar je moet ook niet allemaal 18jarigen hebben lopen. Gezien het feit dat ik op de afdeling relatief veel ouderen heb lopen, zal mijn voorkeur momenteel uitgaan naar een jonger iemand. Let wel: dit geldt voor mijn afdeling, de verdeling op andere afdelingen kan prima anders liggen.

  Nu is dus mijn vraag: waarom tref ik relatief veel mensen met een slechte arbeidsmentaliteit, als jij juist zegt dat dat de minderheid is. Let wel, ik heb het niet over iedereen, maar er zijn een heleboel (te veel!) waarbij ik me goed kan voorstellen waarom ze geen werk hebben of kunnen houden.

  Reactie door Nico — woensdag 1 november 2006 @ 17.59 uur

 94. @92 Jofel;

  Je reageert wel op mijn inhoud, maar het enige wat je doet is mij op een cynische sarcastische manier gelijk geven om zo duidelijk te maken dat je het er niet mee eens bent. Je kunt ook op een andere manier aangeven dat je het er niet mee eens bent, dat heet argumenteren.

  Wat betreft mijn voorbeeld over de vrouw met reuma: Ik geef aan hoe het ook kan als je positief in het leven staat en graag wilt. Zij vindt het leuk om te werken en heeft iets gevonden wat ze ondanks haar ziekte goed kan.
  Persoonlijk denk ik ook dat je je zieker gaat voelen naarmate je minder doet en meer thuis zit. Bewegen en het onder de mensen komen, doen je in elk geval geestelijk goed en ik ben ervan overtuigd dat de geestelijke gesteldheid rechtstreeks in verband staat met de lichamelijke gesteldheid.

  Reactie door Nico — woensdag 1 november 2006 @ 18.09 uur

 95. Laat een zeer gemotiveerde alleenstaande moeder van pakweg 40 met drie schoolgaande kinderen maar solliciteren naar een baan waar ze tijdens schooluren kan werken en flexibel genoeg dat ze vrij kan nemen als er iets met de kinderen is.
  49 van de 50 werkgevers bedanken ervoor.

  Ik ken een man van (toen 45) met ruime IT-ervaring en een aantal certificaten die door re-organisatie op straat dreigde te worden gezet. Hij solliciteerde twee jaar (!!!) lang op elke geschikte vacature. Resultaat 0,0. Oorzaak? Te duur. Voor hem kunnen ze veel gemakkelijker een jonge knul nemen die net van de IT-opleiding afkomt.

  En probeer na 2 jaar op je bek gaan nog maar eens positief te blijven!

  Je zegt dat mensen hier negatief zijn en zeuren. Nee hoor, ik ken veel SP’ers die ondanks hun eigen misère blijven lachen en zich ook nog eens inzetten voor hun partij én hun medemens. Blije mensen die hun enorme energie positief gebruiken. Maar als mensen jou erop wijzen dat je minima niet mag behandelen als criminelen door te stellen dat ze geen enkel recht hebben op een klein beetje luxe of ontspanning of eens iets lekkers… dan noem jij dat ‘zeuren en klagen’.
  Ik ben klaar met jou Nico, met jou is echt geen inhoudelijk gesprek mogelijk. Geniet maar lekker van je centjes hoor. Ikke, ikke, ikke en doodsangst uitstaan dat je er misschien een heel klein percentage van zou moeten DELEN. Brrrrr…. dat woord, daar krijg jij rillingen bij he?
  Sterkte knul, je bent 27… ik was al volwassen op die leeftijd, maar wie weet komt het bij jou nog!

  Reactie door Monique — woensdag 1 november 2006 @ 18.54 uur

 96. @ 94 Nico C, Harms

  Hoelang ben jij al gehandicapt, je weet het zo goed voor anderen te regelen.
  Sinds wanneer hebben wij een arts- deskundige hier in ons midden.
  Perfect Harms en maar oordelen en oordelen

  @ 92 Jofel

  Laat l#llen die knaap hij werkt voor de VVD.

  Reactie door Pool — woensdag 1 november 2006 @ 19.16 uur

 97. @93
  Bete Nico
  Dus jou aannamen beleid deugt niet of een tekort aan kennis.
  Je zou kunnen zeggen je mist sociale ervaring.
  Of het bedrijf deugt niet je vraagt iets wat de mensen niet kunnen bieden.
  Als er een werknemer weggaat dan kan dat nog verdwijnen ze bij bosjes dan moet je de hand in eigen boezem steken.
  Je bent vrij star in je standpunten en beweeg nauwelijks naar links dat breek je de nek.
  Ik denk dat je met jouw leeftijd op een functie zit die te hoog gegrepen is.
  Ik heb begrepen dat je ook nog een studie volgt maak deze eerst af misschien dat je met die kennis beter functioneert.
  Ik heb ze meegemaakt in ons bedrijf zulke mannetjes als jij ze gaan ontzettend op hun bek omdat ze het ontbreekt aan een vaardigheid die je alleen leert met het aantal leefjaren.
  Ze zullen het wel even maken met hun standpunten en promotie drift.
  Ik heb altijd in bedrijven gewerkt waar zeer veel motivatie was bij de werknemers maar daar was ook een goed beleid ten op zichtte van de werknemers door de werkgever.
  Men liep daar niet weg.
  Het is duidelijk dat het beleid van jou niet deugd en dat je de rekening dagelijks gepresenteerd krijgt.
  Het tekent dat het verhaal van jouw over die mevrouw wel als waarheid moet nemen en dat je het verhaal over mijn kennis als cynisme beschouwt.
  Je onderste stuk uit 94 is het advies van een fitness instructeur als je zoiets onbenulligs hier verteld wat iedereen weet denk ik dat je op deze site verkeerd zit.
  Op zich zelf denk ik dat je geen slechte jongen bent maar je zit even op een verkeerde spoor je zult merken dat verstand,wijsheid en sociaal denken met de jaren komt althans bij een hoop mensen niet bij iedereen.
  Ik wens je veel succes en het beste.
  Jofel

  Reactie door Jofel — woensdag 1 november 2006 @ 19.32 uur

 98. Wat een flapdrol die Nico met zijn ‘ik ben ervan overtuigd dat de geestelijke gesteldheid rechtstreeks in verband staat met de lichamelijke gesteldheid’

  My goodness, hij heeft het over de ‘psychogenetische component!’

  Reactie door Wattenstaafie — woensdag 1 november 2006 @ 22.06 uur

 99. @ 95 Monique:
  Als ik je eerste alinea lees, rijst bij mij als eerste de vraag waar de vader in het geheel is. Kan deze niet een deel van de zorg voor de kinderen op zich nemen (als hij overleden is, spijt me dat oprecht en is het natuurlijk een ander verhaal).

  Wat betreft je tweede alinea: Er is meer werk dan alleen IT natuurlijk. Er zijn tig mensen die ander werk doen dan dat waarvoor ze zijn opgeleid.

  Gelukkig zijn er ook blije SP-ers. Ik ken er ook een paar via een ander forum. Hele aardige jongens/mannen, waar je leuke gesprekken mee kunt hebben en interessante discussies kunt voeren op een manier waaruit respect jegens elkaars standpunten spreekt.

  Ik wil niemand luxe ontzeggen. Wat ik probeer duidelijk te maken is dat de bijstand geen eindstation hoort te zijn. Je bent het hopelijk met me eens als ik zeg dat mensen eigenlijk niet in de bijstand horen, dat het een noodoplossing is. Voor mensen die echt niet kunnen moeten ruime financiele regelingen komen. De kans op misbruik is echter heel groot. Hoe aantrekkelijker de bijstand, hoe meer mensen je “lokt” die er niet thuis horen. Ik vind dan ook dat zowel mensen als de overheid er alles aan moeten doen om mensen uit de bijstand aan het werk te krijgen. De overheid is hierbij de helpende hand/het duwtje in de rug: het individu moet echter het initiatief nemen die helpende hand te grijpen.

  Over je laatste stuk. Ik wil best delen, sterker nog dat doe ik al. Gedeeltelijk gedwongen (belasting) gedeeltelijk vrijwillig (goede doelen). Begrijp echter wel dat meer geld in iets steken niet altijd de beste oplossing is. Transparante regelingen en efficiency kunnen vaak een hoop meer doen.
  Ik ben niet zielig en heb genoeg geld, maar 1 derde van wat ik verdien gaat naar de overheid in de vorm van loonbelasting. Van wat ik overhoud gaat nog eens sowieso nog eens 6% (btw voedsel) en 19% (btw luxeartikelen) naar de overheid, waarbij ik het nog niet heb over OZB, wegenbelasting etc.

  Ik vind het prima om te betalen en ben het met je eens dat de sterkste schouders de zwaarste lasten moeten dragen. De minder sterke schouders moeten echter wel (naar vermogen) hard trainen om de lasten voor iedereen zo licht mogelijk te houden.

  Reactie door Nico — donderdag 2 november 2006 @ 1.51 uur

 100. @97 Jofel:

  Nogmaals: goed lezen.
  In een eerder topic heb ik reeds aangehaald dat ik het heb over de mensen die door de sollicitatieprocedure heenrollen. Veel mensen komen op een gesprek al ongemotiveerd of niet geschikt over. Deze mensen weten dus niet eens in een gesprek te overtuigen dat ze geschikt zijn voor een betrekkelijk simpel baantje.

  Wat betreft de mensen die wél aangenomen worden. Tsja, sommigen kunnen heel overtuigend overkomen, zolang het bij praten blijft. Wanneer de handen dan uit de mouwen gestoken moeten worden, geven ze niet thuis.
  Jammer, want alleen al iemand die in dienst komt en in zijn proeftijd ontslagen wordt, kost het bedrijf al 400 a 500 euro aan administratieve handelingen, werkkleding etc. Ik ben geen helderziende en zit er wel eens naast. Er zijn wel bepaalde foefjes tijdens een gesprek, maar veel sollicitanten kennen die natuurlijk ook. Gesprekken doen we meestal met twee personen. Wanneer 1 van ons beide twijfelt, nemen we diegene niet aan.

  Wat betreft uitzendkrachten: die krijgen we gewoon afgestuurd. We hopen dat de uitzendbureau’s goede mensen sturen. bevallen ze niet, dan is het natuurlijk snel einde verhaal.

  Ik denk dat je mij als manager moeilijk verantwoordelijk kunt houden voor het blowen in de pauze en diefstal. Dat zijn de zaken waarvoor mensen uiteraard direct weggestuurd worden.
  Overige redenen om contracten niet te verlengen:

  - werktempo: verwacht je van mij dat ik er als een kampbeul naast ga staan? dat is niet direct mijn stijl. ik verwacht van mijn medewerkers een verantwoordelijke en initiatiefrijke houding. gewoon serieus aan het werk. een geintje op zijn tijd is prima en moet kunnen, maar uiteindelijk word je afgerekend op je prestaties. Verwacht je van mij dat ik constant kletsende kliekjes werknemers uit elkaar ga halen? Zo ja, dan ben ik geen goede manager. Ik ga er vanuit dat mensen zelf verantwoordelijkheidsgevoel hebben en tijdens het werken ook hoofzakelijk met werken bezig zijn.

  - herhaaldelijk te laat komen: iedereen komt wel eens te laat wegens de een of andere reden. geen probleem. het valt echter op als mensen herhaaldelijk te laat komen. ik geef hun een waarschuwing en soms een tweede. de derde keer mogen ze van mij naar huis (dan zijn ze dus al een keer of 4/5 te laat geweest). Als je van mij verwacht dat ik de wekkers van mijn medewerkers ga zetten en ze persoonlijk van huis ga halen, zodat ze op tijd aan de slag kunnen, ben ik inderdaad geen goede manager.

  Dit gezegd hebbende mag jij nu beoordelen op welk vlak mijn beleid niet deugt.
  Verder hoor ik dan ook graag hoe het beleid volgens jou dan wel gevoerd moet worden.

  Als jij vindt dat blowen onder werktijd, diefstal, herhaaldelijk te laat komen en constant met andere dingen bezig zijn dan werken, moet kunnen in een bedrijf, vrees ik dat de kloof tussen onze standpunten onoverbrugbaar is.

  Reactie door Nico — donderdag 2 november 2006 @ 2.14 uur

 101. @ 98 wattenstaafie:

  een simpel voorbeeld: overspannenheid komt vaak met ziektebeelden als hoofdpijn, rugpijn, moeheid etc.

  hoezo onzin?

  Reactie door Nico — donderdag 2 november 2006 @ 2.15 uur

 102. @99 Zeg Nico!!,hoe kreupel ben jij met je zieke geest dan?
  Je gooit met woorden als respect, inhoud,dan kan het je weer niets schelen,maar sorry Gloria hoor ik niet, wanneer je weer eens overtuigt bent van je zachte aard zeg je rustig dat je niet wil kwetsen! Dan mag iedere arme met bonnetjes eten, en zelfs kleding kopen, bah, vies, op de bon met jou, KASSA!!!Was je naam maar Nicolet met 2 kinderen, een fietsmarathon elke dag,om voor een hongerloontje toch 4 uur te werken, met reumahandjes, en een aanvulling van de Soos,die je elke maand (met je loonstrookje )moet overleggen, bewijzen, zoals een kantoor aan huis bedoeld is tegenwoordig!! Voor jou te hopen dat die kinderen verder meekomen dan op school, met jou als moeder,want als dat niet zo is, is geld en tijd niet genoeg, voor hulp waarvan je maar mag afwachten of het wel een toevoeging is.
  Wel helder blijven, want een wao-gat blijft vaak niet uit!!! Spuit die anabolen niet in je gekrompen hersens!!Hou het bij die rukijzers van je,of nog beter ,sjouw de last van de allerarmste………………………
  Dan ben je pas stoer, verwende aso

  Reactie door Angela — donderdag 2 november 2006 @ 2.51 uur

 103. @100
  Jij bent de manager niet ik.
  Ik schrik er wel van dat er onder jouw beleid een totale anarchie heerst bij de werknemers.
  Ik kan alleen maar constateren dat het bedrijf waar jij werkt een hoop personeel uitval heeft.
  Dan deugt dat bedrijf niet.
  Het is duidelijk dat je de mensen geen stuk verantwoordelijkheid geeft en uit je stuk van 100 schrijf je zelf over je eigen machteloosheid en dat het totaal ontbreekt bij jou om deze zaken op te lossen.
  Mijn conclusie is niet de juiste man op de juiste plek.
  Waarschijnlijk straal jij niks uit naar je werknemers daar kan je eigenlijk niks aan doen je hebt het of niet.
  Ook leg je de fouten steeds bij de werknemers, het is duidelijk dat je het aan organisatie talent ontbreekt en een duidelijke taak verdeling en verantwoordelijkheid met de juiste beloning van de werknemers.
  Je verwacht van je werknemers een hoop maar je brengt zelf weinig naar ze toe.
  Ik heb in mijn vak tallozen leerjongens bij me gehad,en niet de makkelijkste maar er is er nog nooit een weg gelopen waarom dat weet ik niet zoals al eerder vermeldt je hebt het of niet.
  Je geeft zelf ook al aan dat je aannamebeleid faalt en dat je er vaak naast zit dan moet je de conclusie trekken dat een ander dit voor jou moet doen.
  Wat heel goed werkt is, als er die bij jullie nog is te vinden een gemotiveerde medewerker met die persoon laten praten want bij de het grootset deel van de managers ontbreekt de eigenschap om door het menselijke heen te prikken.
  Je schets een situatie in jouw bedrijf wan blowen,kletsen, te laat komen dat is het gevolg van een conjectuur in jullie bedrijf en eigenlijk een unieke situatie.
  Dit los je op door alle verantwoordelijke managers er uit te lazeren dat klinkt hard maar het moet, en hele frisse wind door dat bedrijf te laten gaan.
  Jij bent de trainer van het team als het team faalt dan ontsla je de trainer en niet de spelers.
  Groetjes Jofel

  Reactie door Jofel — donderdag 2 november 2006 @ 8.54 uur

 104. Het begint steeds mooier te worden met jou jofel.

  Als ik jou zo hoor, dan ligt het feit dat bepaalde mensen geen werk kunnen krijgen of houden aan iedereen, behalve aan de betreffende mensen zelf. Laat me niet lachen.

  Om nog even op je laatste zin in te spelen. Je kunt Johan Cruyff, Marco van Basten of Guus Hiddink heten/zijn, ook zij zullen goede spelers moeten hebben om de champions leagues te kunnen winnen. Zij selecteren dus goede spelers, die hard werken en gemotiveerd zijn, gecombineerd met techniek en inzicht. Spelers die dit niet hebben, mogen op zoek naar een andere club. Uitsluitend de goede spelers blijven over. Zo gaat dat ook in een bedrijf: In de eerste maanden kun je het kaf van het koren scheiden. Mensen krijgen de kans om een contract voor een langere termijn te verdienen. Veel mensen gaan ervoor en krijgen dat contract ook. Een andere groep loopt de kantjes ervan af. Zij zullen snel op zoek moeten naar een andere baan. Wij zijn geen sociale instelling, waar je kunt komen en gaan wanneer je maar wilt en kunt doen en laten wat je wilt. Als je teveel van dit soort mensen in huis haalt/houdt, gaat dit op de lange termijn ten koste van omzet en winst en staan ook de banen van andere medewerkers die wel willen en goed werk afleveren op de tocht.
  Ik kies voor deze laatste groep.

  Reactie door Nico — donderdag 2 november 2006 @ 11.08 uur

 105. @102 Angela:

  Als je op een fatsoenlijke, nette manier je standpunt post, wil ik er wel op reageren. Dit gaat echter alle perken te buiten…

  Reactie door Nico — donderdag 2 november 2006 @ 11.13 uur

 106. @103 jofel:

  Vergeet mijn voorgaande post. Laten we de discussie constructief gaan voeren.

  Je hebt gelijk als je zegt dat ik een waardeloze manager ben. Iedereen houdt zich aan de regels, niemand komt te laat, drugs bestaan niet en niemand zou iets meenemen wat niet aan hem/haar toebehoort. Ik maak er zelf een potje van en iedereen van mijn afdeling loopt weg.

  We geven alle bijstandsgerechtigden 2500 euro in de maand (hypothetisch, als je het te weinig vindt, stel je het maar naar eigen inzicht bij, de financiering is geen probleem), zonder verdere verplichtingen, iedereen wil toch wel graag aan het werk.

  Nu is er toevallig een iemand, tussen de 25 en 30 jaar oud, gezond van lijf en leden, geen kinderen, prima opleiding die het allemaal wel best vindt en liever met zijn hypthetische 2500 euro thuis zit, dan dat hij actief op zoek gaat naar werk. Ik kan het me bijna niet voorstellen, maar heb er toch eentje gevonden.

  De volgende tekst komt rechtstreeks uit het programma van de SP:

  “Om onze welvaart te behouden is het nodig dat iedereen die kan werken, dat ook doet. ”

  Ik neem aan dat je je als SP-stemmer hierin kunt vinden.

  Op welke manier wil jij nu bewerkstelligen dat die ene persoon toch aan het werk gaat en een beetje zijn best gaat doen voor de maatschappij? Wat is je oplossing?

  Reactie door Nico — donderdag 2 november 2006 @ 11.58 uur

 107. @105 Nico, leuk dat je steeds het laatste woord wil hebben, maar dan krijg je ook al je eigen post terug( wat jij dan onfatsoenlijk noemt, schrijf je zelf). Ik wou je helpen te laten zien hoe het was gweest voor je als je Nicolet zou heten, en 2 kinderen had!! Maar wat een moeder tegenwoordig allemaal moet verstouwen, is ook vaak buiten alle perken. Jouw reactie verbaast me dan ook niet, geen inlevingsgevoel!!!, gewoon een KASSA met een opgeblazen EGO!!!Boer Harms…………

  Reactie door Angela — donderdag 2 november 2006 @ 12.54 uur

 108. @ 107 Angela,

  Denk je dat de rest van je betoog nog over komt als je begint met woorden als: kreupel, zieke geest en eindigt met: gekrompen hersenen?

  Moet ik inhoudelijk antwoorden als jij een bericht eindigt met woorden als opgeblazen ego en boer harms?

  @ webmaster: ik vind het prima om inhoudelijk “aangevallen” te worden als men het niet met mij eens is, maar ben er voor om er geen scheldpartij van te maken.

  Reactie door Nico — donderdag 2 november 2006 @ 15.04 uur

 109. @106
  Je dwaalt af Nico ik heb niet gezegd dat je een waardeloze manager bent.
  Maar dat je niet de juiste man op de juiste plaats bent.
  Jij komt met voorbeelden uit het bedrijf waar je werkt en je geeft het aan dat het goed fout gaat.
  Het kan best zijn dat door jouw slecht manager beleid een hoop mensen in de moeilijkheden zijn gekomen.
  Ik krijg de indruk dat heel veel mensen in het bedrijf waar jij werkt heel goed beginnen je geeft dat zelf aan.
  Waar knappen die mensen daar dan op af.
  Koppel dat nu eens terug naar je zelf.
  Natuurlijk alle werknemers zijn niet allemaal goed maar dat zijn de werkgevers ook niet.
  Presenteer nu eens hier een plan van aanpak.
  Neem zelf de verantwoording en haal het beste uit je zelf, want ook jij kunt morgen op straat staan en toch het gevoel hebben dat je het beste heb gegeven.
  Natuurlijk moeten zo veel mensen mogelijk aan het werk laat daar geen misverstand over bestaan.
  Maar probeer het wel in het perspectief te zien van vraag en aanbod.
  Over het 104 het volgende, je zegt het juist de trainer selecteert de spelers maar als het daarna regelmatig fout gaat kan hij opdonderen.
  Bij jou in het bedrijf geef je aan dat het structureel fout gaat en dan is maar een conclusie dat die verantwoordelijk in dit geval Nico gewoon zijn biezen moet pakken of zelf zijn conclusies moet trekken van ik krijg dit niet op de rails.
  Want door jouw verkeerd beleid kan het wel eens mis gaan met dit bedrijf en dan staan er nog meer op straat.
  Groetjes Jofel

  Reactie door Jofel — donderdag 2 november 2006 @ 16.52 uur

 110. Je dwaalt af Nico ik heb niet gezegd dat je een waardeloze manager bent.
  Maar dat je niet de juiste man op de juiste plaats bent.
  Jij komt met voorbeelden uit het bedrijf waar je werkt en je geeft het aan dat het goed fout gaat.
  Het kan best zijn dat door jouw slecht manager beleid een hoop mensen in de moeilijkheden zijn gekomen.
  Ik krijg de indruk dat heel veel mensen in het bedrijf waar jij werkt heel goed beginnen je geeft dat zelf aan.
  Waar knappen die mensen daar dan op af.
  Koppel dat nu eens terug naar je zelf.
  Natuurlijk alle werknemers zijn niet allemaal goed maar dat zijn de werkgevers ook niet.
  Presenteer nu eens hier een plan van aanpak.
  Neem zelf de verantwoording en haal het beste uit je zelf, want ook jij kunt morgen op straat staan en toch het gevoel hebben dat je het beste heb gegeven.
  Natuurlijk moeten zo veel mensen mogelijk aan het werk laat daar geen misverstand over bestaan.
  Maar probeer het wel in het perspectief te zien van vraag en aanbod.
  Over het @104 het volgende, je zegt het juist de trainer selecteert de spelers maar als het daarna regelmatig fout gaat kan hij opdonderen dus bij het verkeert selecteren
  Bij jou in het bedrijf geef je aan dat het structureel fout gaat en dan is maar een conclusie dat die verantwoordelijk in dit geval Nico gewoon zijn biezen moet pakken of zelf zijn conclusies moet trekken van ik krijg dit niet op de rails.
  Want door jouw verkeerd beleid kan het wel eens mis gaan met dit bedrijf en dan staan er nog meer op straat.
  Groetjes Jofel
  @108
  Jouw reactie van @108 geeft aan dat je geen probleem oplosser bent je klemt je vast aan een webmaster.
  Wees een kerel of een goed manager en sta Angela goed te woord het is een vrouw in nood en besef dan dat haar reactie ook uit nood is.
  Duidelijk blijkt uit je reactie van @108 je tekortkoming.
  Groetjes Jofel

  Reactie door Jofel — donderdag 2 november 2006 @ 17.58 uur

 111. @108 Nico opnieuw dus weer!! Ben je een kruising tussen een pitbull en een lassie of zo? ken je wel !! de webmaster erbij halen ,als je zelf je eigen overzicht terug gepost krijg!! Lees gewoon even je eigen zure zult, je blaft heel zwakker nederland af, en als men je dan kan terugbijten (met je eigen ideeen!!), ga je hulp halen? Hoezo inhoudelijk ? ha ha ha……….Waf!!

  Reactie door Angela — donderdag 2 november 2006 @ 18.34 uur

 112. @ 111 Angela

  Als je hier een beetje te fel op Nico reageer wordt je reactie niet geplaatst.

  Reactie door Pool — donderdag 2 november 2006 @ 18.52 uur

 113. @112 Pool, ik vind dat ik zeker fel reageer op die Nico, toch denk ik dat de webmaster zelf ook dat ge#kel van die doldwaze beu is.

  Verder wil ik zeerzeker netjes zijn…….wel weer lief van je.

  Reactie door Angela — donderdag 2 november 2006 @ 20.04 uur

 114. Zijn er nog wel managers die banen creeren i.p.v. slopen : Zou mooi zijn een jaarlijkse prijs toe te kennen aan de meest ceatieve manager die werk genereert i.p.v. sloopt .

  Reactie door Fred — donderdag 2 november 2006 @ 21.31 uur

 115. @110 Jofel:

  Je wilt het niet helemaal begrijpen geloof ik. Ik kan het nog op 10 verschillende manieren proberen uit te leggen, maar denk dat ik mijn punt wel gemaakt heb, al is het niet helemaal overgekomen.

  Over mezelf: Opgeklommen van speler, naar assistent-trainer, naar trainer en op de nominatie om technisch directeur te worden. Inmiddels een club leuke kwalitatief goede spelers om me heen verzameld die wekelijks vooruitgang boeken en de club omhoogbrengen.

  Succes aan de zijlijn!

  Gegroet.

  Reactie door Nico — vrijdag 3 november 2006 @ 1.08 uur

 116. @115 Zeg blaffer aan de zijlijn!!, leg dat maar eens uit aan een zwerver,MENSEN WAAR HET OP DEZE SIDE OVER GAAT!!!!. Je zit hier niet met je clubgenoten aan de bar, in de kantiene!!!Zo dronken zijn we niet, dat jij op 100-de manieren probeert te straatvoetballen, lukt je niet hier. Wij willen werken aan een goed doel ,die we voor ogen hebben. Als kind leerde ik al koortdansen, en daarbij leer je je focussen op een doel, met mijn balletschoentjes voel ik dus heel precies aan wat jij flikt. En jij met die noppetraptegels, kan beter nog wat meer aan de ijzers rukken, want dansen op de muziek van een ander kan ik ook..

  Reactie door Angela — vrijdag 3 november 2006 @ 3.01 uur

 117. Quote 500 al gelezen? Nou , bij “man Bijt Hond” op tv ,had een vrouw van de voedselbank een top 500 van allerarmste laten zien….Een vrouw met een zoon die ernstig ziek is komt eten halen, ze heeft dan ook al 4 maanden geen inkomen, daarvoor was het ook al om te gillen!!!!
  Van de 352 euro, betaalde ze 300 aan medicijnen voor haar kind, mijn bange vraag is dan ook krijgt hij nog medicijnen nu?

  Nico, een inhoudelijke vraag voor je, wat denk je nou hiervan?

  Reactie door Angela — vrijdag 3 november 2006 @ 3.18 uur

 118. Beste Nico.
  Je stukje waar je mee afsluit zeg genoeg over je zelf.
  Het einde van je succes op de zijlijn is wel een leuke maar gelukkig sta ik met mijn leven nog vol in het veld,er zijn veel meer dingen dan werken die dat bepalen.
  Heb wel eens gehoord van stille werkers de echte de mensen die werkelijk presteren die profileren zich niet zo als jij het doet.
  Mooi voorbeeld hiervan zijn keihard werkende vrijwilligers.
  Je bent het typ wat ik in mijn leven vaak verschrikkelijk op zijn bek heb zien gaan niet erg maar wel leerzaam voor deze mensen.
  Deze mensen komen er meestal wel goed uit ze moeten wel anders gaan denken en handelen anders blijven ze op hun bek gaan.
  Ook jij gaat die weg ik hoop dat je handschoen onderweg oppakt en tot bezinning komt of wel verlies je oogkleppen.
  Ik heb begrepen dat je vakantie er op zit en dat je geen tijd meer heb om hier te reageren,het gaat goed met je.
  Maak wat van je studie of te wel maak die eerst af.
  Je komt er wel knul.
  Misschien een raad denk niet niet zoals een computer werkt in 1 en 0 tjes.
  Groetjes Jofel

  Reactie door Jofel — vrijdag 3 november 2006 @ 6.58 uur

 119. De grootste problemen bij daklozen is de gemeentelijke en hulpverlenende bureaucratie : mensen die op straat wonen hebben vaak door fysieke- en geestelijke achteruitgang geen “puf “meer om van het een kastje naar het andere kastje door verwezen te worden : vaak wordt er door bezuinigingen in het traject vanaf de straat met geen middelen naar een bewoning zoveel “gaten ” ondervindt dat daar zonder meer leidt tot het terugvallen naar de straat : het is te vergelijken met iemand die heel moe is , een zandberg moet overwinnen .

  Reactie door Fred — vrijdag 3 november 2006 @ 15.45 uur

 120. @118 Jofel

  Applaus Jofel!! :)

  Reactie door Gloria — vrijdag 3 november 2006 @ 21.25 uur

 121. verbod op reclame voor leningen ???
  wat een onzin .
  Het blijkt maar weer eens hoe bekrompen er met het nederlandse volk wordt omgesprongen .
  Leer de mensen beter met geld om gaan , en als je die dure tv wil hebben en daar geen geld voor hebt deze tv ( of wat dan ook ) niet kunt kopen .

  is het al jaren niet zo dat de mensen met het laagste inkomen vaak wel alles wat maar nieuw is willen kopen ?

  Ik ben zelf ondernemer , en koop alleen de dingen die ik contant kan betalen .
  Schulden beginnen als een klein probleem en eindigen vaak als een onoverkomelijk probleem

  Denk eerst na wat de gevolgen kunnen zijn ,
  daar heeft reclame geen invloed op lijkt mij .

  Reactie door dick — vrijdag 16 februari 2007 @ 10.32 uur