No-claim afschaffen wel degelijk mogelijk

De no-claim in de zorg kan niet per 1 januari 2007 worden afgeschaft, zoals de Tweede Kamer wil. Volgens minister Hoogervorst is daar te weinig tijd voor.

De zorgverzekeraars komen volgens de minister in de problemen, omdat hun polissen al bij de drukker liggen. (NOS)

De SP heeft navraag gedaan bij een aantal zorgverzekeraars. Volgens hen is de afschaffing van de no-claim heel goed mogelijk. Zorgverzekeraars hebben vorige week bij prinsjesdag pas de rekenpremie gekregen van het ministerie, en zijn nog bezig met de vaststelling van de premies.

Het klopt wel dat het niet mogelijk is om er een ander systeem van eigen betalingen voor in de plaats te laten komen, maar dat is een politieke keuze, en één waar de SP tegen is, omdat daarmee ziek gaat betalen voor gezond.

Wanneer je de no-claim afschaft zal iedereen minder premie betalen, de no-claimkosten zijn immers in de huidige premie verwerkt. De afschaffing van de no-claim zorgt voor besparingen op bureaucratie. Eventuele extra kosten voor bepaalde groepen zijn aan te passen in de nog te berekenen zorgtoeslag.

Het no-claimstelsel dat volgens Hoogervorst mensen bewust moet maken van zorgkosten is in zijn essentie overigens al volledig mislukt.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 26 september 2006 :: 12.15 uur

44 Comments

44 reacties

 1. De no-claim regeling is er een rad voor de ogen en werd in het leven opgeroepen om de zware en impopulaire verandering van de zorgstelsel enizins verteerbaar te laten maken. Het ersultaat is alleen de kosten omhoog drijven en bureaucratie un stand houden…

  Het dient niemand en weg ermee!

  Reactie door walking bull — dinsdag 26 september 2006 @ 12.31 uur

 2. Hoogervorst moet nog zoeken waar hij dat extra geld vandaan moet halen als de no-claim regeling vervalt.
  Hoezo extra geld dit geld werd toch opgepot, of is dit weer zo’n maatregel om de verzekeringsmaatschappijen een extraatje te geven.
  Als er bij m’n autoverzekering wat veranderd en de polis is al gedrukt krijg ik altijd nog een apart aanhangels waar in staat wat er veranderd is, dit kan bij de zorgverzeketing toch ook of vergis ik mij.

  Reactie door Pool — dinsdag 26 september 2006 @ 12.42 uur

 3. Heeft Hoogervorst niet gezegd dat als het nieuwe systeem niet werkt, hij op zou stappen?
  Meneer Hoogervorst, het nieuwe systeem is een ramp! Mensen zien door de bomen het bos niet meer met al die voorwaarden, marktwerking is er niet, de zorgverzekeringen verdienen miljoenen en mensen zijn onverzekerd omdat het niet te betalen is. Tandartsen zullen het verlies aan klandizie beamen.

  Meneer Hoogervorst druk die vinger iets verder in uw keel, u heeft veel Nederlanders zum kotsen gebracht.

  Reactie door Irma — dinsdag 26 september 2006 @ 12.42 uur

 4. na al die protesten tegen de no-claim had hoogervorst al veel eerder stappen kunnen ondernemen om de no-claim af te schaffen, maar dat heeft hij niet gedaan. dat bewijst maar weer eens, hoe slecht hij naar burgers en oppositie heeft geluisterd of niet hebben willen luisteren. het had allang afgeschaft moeten zijn.

  Reactie door maayke jong-doppen — dinsdag 26 september 2006 @ 12.43 uur

 5. Wat een k*tsmoesje van Hoogervorst, probeert hij de jeugd weer mee te krijgen voor de verkiezingen.
  “Dan moet de jeugd het betalen”
  De jeugd die hij bedoeld heeft gekregen wat we met z’n allen door een tegelijkertijd ingevoerde premieverhoging hebben moeten betalen.
  We hebben met z’n allen toch wat meer premie betaald voor deze regeling dus niets de jeugd moet betalen die hebben alleen extra voordelen gehad (natuurlijk niet de zieken)en al de zieken en meest bejaarden hebben dus dubbelop betaald en een hogere premie en niets teruggehad.
  Maar ja Hoogervorst weet ook wel dat de helft van de Nederlanders dát vergeten zijn.

  Reactie door Henny — dinsdag 26 september 2006 @ 12.49 uur

 6. hoogervorst heeft de gezondheidszorg in z’n geheel verziekt en daar kan de burger voor opdraaien. het kost alleen maar meer in plaats van, dat hij het goedkoper zou maken. het zou niet verkeerd zijn, als hoogervorst de rekening zelf gepresenteerd krijgt en dat betaalt. nu draait de belastingbetaler op voor zijn stommiteiten.

  Reactie door maayke jong-doppen — dinsdag 26 september 2006 @ 12.59 uur

 7. Ik hoorde vanmorgen dat volgens Hoogervorst de no claim afgeschaft kan worden als er een verplicht eigen risico komt. Duh, dat komt dan toch op hetzelfde neer? Dan blijft ziek nog altijd extra betalen want je eigen risico ben je ook sowieso kwijt.

  Reactie door Chantal P — dinsdag 26 september 2006 @ 13.17 uur

 8. Ze kunnen wel maar willen het niet!
  maxime zei dat alleen om kiezers voor zich te winnen…nu blijkt dat het wel kan voor 2007,proberen ze van alles om het volk er van te overtuigen dat dat echt niet mogelijk is! en dat het pas in 2008 kan! als ze weer aan de macht komen dan zal de no-claim inderdaad wel afgeschaft worden maar wat bedenken ze er dan voor in de plaats….jawel nog hogere kosten…ze zien de mensen toch wel uit te zuigen.

  DUS STEM ALSJEBLIEFT NIET MEER OP CDA/VVD

  ga voor SP….

  Reactie door Irena — dinsdag 26 september 2006 @ 13.20 uur

 9. @8. als je echt afhankelijk bent van de gezondheidszorg, dan kun je beter niet op cda of vvd gaan stemmen. zij hebben het alleen maar kapot gemaakt. nu wordt het tijd voor herstel.ik ga ook voor de SP.

  Reactie door maayke jong-doppen — dinsdag 26 september 2006 @ 13.43 uur

 10. Hoogervorst vindt dat de zorgverzekeraars anders op te hoge kosten komen te zitten omdat de nieuwe polissen e.d. al bij de drukker liggen. (maar dat is toch een bedrijf risico als men marktwerking invoert?)
  Toen het ingevoerd werd er toch ook niet gekeken of sommige groepen mensen hierdoor in de problemen zou komen!
  Afschaffen dus die domme no-claim.

  Reactie door leen — dinsdag 26 september 2006 @ 14.02 uur

 11. Waar een wil is, is een weg.

  Hansje Hoogervorst wil niet.
  Hansje Hoohervorst is niet te vertrouwen.
  Hansje Hoogervorst wil zieken nog zieker.
  Hansje Hoogervorst ik KOTS VAN JE!

  Jàmmer dat ik hier geen smiley kan plaatsen, had een mooie kotsende gevonden, maar dat lukt hier niet.
  Dan maar deze :mrgreen: want groen loop je toch wel aan van zo’n oplichter.
  Houdt zich niet eens aan zijn afspraak om op te rotten, zelfs een dove/blinde heeft door dat dit systeem niet werkt, maar Hoogervorst ziet het niet?
  Néé, hij belazert de boel voor de zoveelste keer.

  WAAR EEN WIL IS IS EEN WEG EN DE SP WIL!

  En de SP zal die weg ook weten te vinden en van mij krijgen ze alle steun hiervoor.
  Ik stem SP en hopelijk doen er velen MEE!!

  Reactie door Bijdehandje — dinsdag 26 september 2006 @ 14.03 uur

 12. @10 leen,

  Hier geef je nu precies aan waar de prioriteit van Hoogervorst ligt.
  Niet het volk wat telt maar de grote verzekeringsmaatschappijen.
  Stel je voor zeg, dat die een risico lopen.
  Alles voor de grote jongens en de gewone man mag verekken.

  Reactie door Bijdehandje — dinsdag 26 september 2006 @ 14.07 uur

 13. politiek om zwaar ziek van te worden..

  Reactie door berty — dinsdag 26 september 2006 @ 14.28 uur

 14. “de no-claim is om mensen te laten weten hoe groot de ziektekosten wel niet zijn”

  Volgens mij moet Hoogervorst eens gaan kijken wat voor ellende hij wel niet heeft uitgegooid over de mensen. Hoogervorst moet eens langsgaan bij chronisch zieken en eens LUISTEREN wat ze te vertellen hebben. Of zeg ik nou iets stoms????? Ik bedoel Hoogervorst en luisteren…….

  Reactie door Jack Reinieren — dinsdag 26 september 2006 @ 14.28 uur

 15. @14 Jack,

  Nee je zegt niets stoms, alléén Hoogervorst en luisteren, dat gaat niet samen. Maar dat had je zelf al door. ;)

  Reactie door Bijdehandje — dinsdag 26 september 2006 @ 14.31 uur

 16. Net even 200 euri weggebracht voor een tandartsrekening, want ach we betalen samen wel meer dan 25 euri in de maand, maar mogen fijn 25% zelf betalen. No-claim kun je shaken als je toevallig mensendiecktherapie nodig hebt. Daarom vind ik de actie van de nierstichting ook zo geweldig, kun je tenminste zelf een test doen, zonder dat je naar een specialist toe hoeft. Ik hoop dat er veel meer van die zelftesten gaan komen.
  Hoogervorst is natuurlijk bang dat hij straks in zijn nieuwe baan iets minder gaat verdienen als de no-claim wordt afgeschaft.
  Vanzelfsprekend is hij bij afschaffing de boeman op zijn elitaire feestjes met de top van de zorgverzekeraars. Dat zou toch wel sneu zijn voor die man :(

  Reactie door kaatje — dinsdag 26 september 2006 @ 14.37 uur

 17. moeilijk om toe te geven dat de no-claim regeling een totale mislukking is. daarom een tip voor hoogervorst ga eens op bezoek bij een psychiater/psycholoog, faalangst.

  Reactie door mcniel — dinsdag 26 september 2006 @ 14.48 uur

 18. De hele zorg verzekering is een bende. Hoe kan het zijn dat een paar jaartjes geleden wij 61 Euro of zo iets betaalde en nu met minder dekking betalen wij 204 euro per maand. Goed, we krijgen 60 euro voor toeslag maar dat kan elk jaar ophouden en dan zijn we nog verantwoordelijke voor de premies. En zelfs met de 60 euro toeslag is het 144 euro per maand en dat is noch te veel.

  Wij hebben goed wat dingen op moeten zeggen zo dat wij er niet achteruit gingen met ons geld maar dat kan toch niet de bedoeling zijn — om elk jaar achteruit te gaan..

  Ik vraag mij al hoe dit allemaal kan gebeuren in een land zo als Nederland.

  Reactie door Paula — dinsdag 26 september 2006 @ 15.16 uur

 19. De zorgverzekeraars zouden in de problemen komen??? Ja, je kan wel zien waar de prioriteiten van Hoogervorst liggen. Wat een zak.

  Reactie door Marjolein — dinsdag 26 september 2006 @ 15.17 uur

 20. @ 18 Paula

  De schuld ligt bij de VVD en het CDA.

  Als dit stelletje hufters nog eens 4 jaar zouden regeren dan mag je volgend jaar naar de voedselbank in Nederland, want dan wordt de zorg onbetaalbaar en de energierekening zal ook fors stijgen enz. enz., maar daar staat tegenover dat je waarschijnlijk 2,95 euro netto p/m op vooruit gaat dat is dus het welbekende zoet.
  Ach van die 2,95 kan je in ieder geval een paar keer ‘s ochtends brood eten.

  Reactie door Pool — dinsdag 26 september 2006 @ 16.12 uur

 21. He Jan,

  Al op tt gezien dat nota bene nu ook Hans Wiegel vindt dat de no-claim wel snel kan worden afgeschaft?
  Goed nieuws dus, en dat van Wiegel…

  Groeten,
  sp-er

  Reactie door sp-er — dinsdag 26 september 2006 @ 17.14 uur

 22. Wiegel maakte zojuist bekend dat als er voor 10 oktober besloten wordt, er geen problemen zijn om de no-claim af te schaffen.

  Reactie door Ben — dinsdag 26 september 2006 @ 17.17 uur

 23. Wedden dat Hoogervorst gaat beweren dat dat niet voor 10 oktober rond kan zijn!!!!

  Reactie door e.krul — dinsdag 26 september 2006 @ 17.36 uur

 24. Chantal dat komt dus niet op htzelfde neer alhoewel ziek dan nog steeds voor gezond betaald. Lees mijn bijdrage nr. 5

  Reactie door Henny — dinsdag 26 september 2006 @ 18.01 uur

 25. Ben het niet vaak met Wiegel eens maar…
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/50580241/Zorgverzekeraars:_no-claim_afschaffen_kan_wel_volgend_jaar.html?p=2,1

  Jammer Hans Hoogervorst…Goed zo Hans Wiegel…

  Reactie door Lambert — dinsdag 26 september 2006 @ 18.23 uur

 26. We doen hier net of er in het kabinet nog serieus wordt nagedacht. Maar daar moet wel voldoende brein voor zijn. En dat ontbreekt eraan.
  Wel worden we aan alle kanten betutteld en besodemieterd. Dat heet alleen maar sluw!
  Het is alles gebouwd op los zand en het zal ook als een kaartenhuis instorten. We zijn gewoon voor niets gepest en ze hebben ons een hoop geld afhandig gemaakt.
  Nog nooit is een kabinet zo’n plaag geweest als dit achterlijke Balkenende 3x leugen en bedrog! Regeren? Afbeulen!
  Die Hoogervorst is echt een gruwel. Hij kient alles zo precies uit om e.e.a.onmogelijk te maken. Te dom om ruiterlijk te zijn en met de staart tussen de benen te vertrekken. En zo is het met allemaal.
  Het ergste van alles: het volk slaapt door. (Grotendeels) En zo verloedert onze democratie, want het suddert steeds verder naar rechtse charlatans die afgestudeerd zijn op demagogie. En dat wordt geloofd.

  Reactie door Gloria — dinsdag 26 september 2006 @ 18.32 uur

 27. @24
  Wiegel denkt alleen maar aan de buit voor de verzekeraars.
  Dus de no-claim er af en de centen steken de verzekeraars in de zak.
  Dat goed zo over Wiegel zou je maar nog even in de ijskast zetten.
  VVD zegt kan niet en als het moet dan gaat het eigen risico omhoog ,dus de centen uit onzen zak.
  Wiegel zegt het kan wel ook een VVD.
  Mag jij driemaal raden waar het op uitdraait.
  Ik denk, het kan wel maar het eigen risico moet omhoog de zieken schieten er niks mee op die zijn hun eigen risico al direct kwijt ,de no-claim mensen zijn deze kwijt en de premie blijft het zelfde.
  Wie is er gek.

  Reactie door Jofel — dinsdag 26 september 2006 @ 18.37 uur

 28. Jofel — dinsdag 26 september 2006 @ 18.37

  Dat kortzichtige geouwehoer over de VVD zegt meer over jullie dan over de VVD. Jullie hebben binnen jullie partij zeker alleen maar figuren waar je het altijd mee eens bent en die oh zo heilig zijn en betrouwbaar. Hoezo niet sektarisch?

  Reactie door C Harms — dinsdag 26 september 2006 @ 18.43 uur

 29. @ C Harms

  Nou volgens mij ben jij ignorant. Jofel zal een profeet blijken als daar niet tijdig op ingegrepen zal worden.

  Reactie door Hans — dinsdag 26 september 2006 @ 19.05 uur

 30. @28
  Wat krijgen we nu dan C Harms mag ik mijn mening niet meer zeggen.
  En waarom dwaal je zo af van het onderwerp.
  Zeg meer over jullie.

  Reactie door Jofel — dinsdag 26 september 2006 @ 19.18 uur

 31. Hoogervorst en de rest van die rompkabinet willen gewoon niet nog verder geamputeerd worden, en daarom kan hij nu niet toegeven dat het WEL kan.:-(

  Wat al gezegd werd hier boven bij elke andere verzekering krijg je dan een brief met aanvullingen op de bestaande polis.

  Maar de chronische zieken en gehandicapten, blijven de pineut met CDA en VVD.
  Ik advies ook iedereen die chronische ziek is op de SP te stemmen :-) want dan komt er wel een eerlijk systeem waar ziek niet betaald voor gezond.

  En daar naast, hoe is het mogelijk dat een bezoek aan een specialist in België op een privé praktijk €30 kost en daar hou je hier nog niet eens de deurknop bij de huisarts voor vast :-? En zijn de wachtlijsten een lachertje, want je kan plannen wanneer jij behandeld wil worden en op zeer korte termijn.
  Zijn de Belgen dan toch slimmer?
  Of hebben ze daar geen Hoogervorst met veel blabla en weinig realiteit op z’n netvlies.

  Het word echt tijd voor de SP in de regering dus ik roep alle mensen op om 22 November wel te gaan stemmen, en op de SP
  En hopelijk word Bos nog slim en gaat hij mee in een lijstverbindtenis met SP en GL
  Misschien dat er dan het zoet komt waar nu al jaren door JP’tje over gesproken word.

  Eigenbijdrage weg er mee en wel 1-1-2007 :-)

  Reactie door Moon — dinsdag 26 september 2006 @ 19.40 uur

 32. ff helemaal off-topic maar kan iemand mij vertellen hoe ik de vergaderingen kan volgen op internet via http://www.tweedekamer.nl... Ik kan nl. geen goede link vinden hiervoor

  Reactie door bommell — dinsdag 26 september 2006 @ 20.26 uur

 33. No-claim in extremis

  Hier doemt direct bij mij een woordassociatie op;
  No-claim is extreem mis.

  Ziek of hulpbehoevende zijn en als voorbeeld dienen voor gezond financieel gezinsbeleid.
  Hierbij zie ik een ronde (mag ook vierkante) tafelconferentie tussen moeder en vader;
  Ons kind lijkt wel ziek.

  Maar vader met verstand kijkt naar de kalender.
  Nu nog even niet wordt samen besloten.

  No,
  Ik geef toe dat dit extreem is en claim niet de wijsheid in pacht te hebben.

  Reactie door Bertoli — dinsdag 26 september 2006 @ 20.49 uur

 34. De coördinator bij de zorgverzekeraars,
  Hans Wiegel, heeft kennelijk in het verle-
  den niet zijn invloed kunnen doen gelden
  bij de onethische oplossing van de ‘no
  claim’. Van hem zou je toch verwacht heb-
  ben in alle toonaarden een veto te hebben
  gehoord, voor zover dat in zijn macht lag.
  Nu, staat hij ineens aan de kant van de

  Buitengewoon merkwaardig dat van een figuur als Hans Wiegel, coördinator bij de
  Zorgverzekeraars in Nederland, verwacht
  mocht worden een duidelijk veto te zien
  uitspreken in het verleden.
  De onethische beslissing had hij met meer
  dan één reden kunnen aanvechten, of was
  hij zelf, heel begrijpelijk, even in de ZW
  door ‘omstandigheden’?
  Vreemd dat hij nu pas inziet dat het hem
  aan solidariteit heeft ontbroken, daar waar hij duidelijk stelling had kunnen ne-
  men. Ongetwijfeld zal hij vinden de VVD
  te helpen met deze stuntvertoning!
  Hij was één van de weinigen aan de top die
  deze hele trieste ontwikkeling had kunnen
  voorkomen en nergens heb ik tot op heden
  vernomen, dat hij daar apert tegen was !
  Tot inkeer gekomen, beter laat dan nooit!
  Wiegel die ons verlost van deze gruwel?
  Dát had hij veel en veel eerder kunnen be=
  denken? Ik alsnog blij? Ja zeker, omdat
  hieruit blijkt dat hij hiermee denkt de
  VVD aan een verkiezingskadootje te helpen,
  maar dáár tuint de kiezer niet in. Die
  weet, dat dit een forse oprisping was, die
  wel heel opportunistisch ter tafel komt.
  Géén stijl, dat hij de burger/kiezer zo
  laát komt helpen verlossen van zoveel el-
  lende, maar de credit gaat gewoon naar de
  SP die hier tot en met voor geijverd heeft
  en in het zicht van de haven, Wiegel nog
  ff aan het roer? Ach, hoe transparant!
  Maar zijn ballon hangt aan een draadje dat
  wiegelt in de wind en die had hij mee van?
  DE SP !

  Reactie door Madelief — dinsdag 26 september 2006 @ 20.50 uur

 35. zorgverzekeraar CZ scheld schulden kwijt aan mensen die van een minimum inkomen moeten leven,het gaat om ongeveer 6500 mensen,( bron de Gelderlander ) dus zo slecht gaat het schijnbaar nog niet met de zorgverzeleraars,het domme gel*l van Hoogevorst dat de verzekeraars de polissen al klaar hebben voor 2007 is gewoon onzin,een aanhangsel erbij dat de no-claim vervalt is een kleine moeite,ik hoop echt dat we 22 november een andere regering krijgen,anders hoop ik dat balk-ellende,zalm,hoogevorst en dat mietje maxime verhagen geen rustig moment meer hebben in hun leven en de zwaarste beveiliging nodig hebben ook al kost dat dan weer veel geld en dan vergeet ik ijzeren rita nog,ik hoop mocht er weer een regering komen met cda/vvd dat er een burger oorlog uitbreekt.

  Reactie door peterN — dinsdag 26 september 2006 @ 21.27 uur

 36. zou hoogervorst straks ook op wintersportvakantie gaan.
  ik wens hem dubbele botbreuken toe.

  Reactie door mcniel — dinsdag 26 september 2006 @ 21.40 uur

 37. als hoogervorst naar de rechter had geluisterd, 8 juli, dan was die no-clam nu van de baan geweest. het is dan wel teruggespeeld naar de politiek, maar hoogervorst was te beroerd om daar maar iets mee te doen. z’n laksigheid straalde vanavond goed af op tv. hij is gewoon de tijd aan het rekken en wil er ook niets aan doen. dat betekent voor mij, dat hij er nu al uit moet als ik de bovenstaande artikels lees, zijn deze groffer en hatelijker, maar net als mcniel @36, wens ik hoogervorst alles toe van chronische ziektes/handicaps, maar ook de beenbreuken tijdens de wintersport. maar dan moet ook alles gebroken zijn. en dan moet het ook zo zijn, dat hij hetzelfde wordt behandeld, als de gewone burger. want nu heeft hij de mensen te pakken, die afhankelijk zijn van zorg en medicijnen. de mensen, waar het eigenlijk om ging,ontspringen weer de dans. mensen, die voor elke scheet, die dwars zit, gelijk bij de huisarts zitten. die mensen zijn niet bereikt met die stomme no-claim.

  Reactie door maayke jong-doppen — dinsdag 26 september 2006 @ 22.02 uur

 38. @35 @36

  Je verlaagt je tot hetzelfde niveau waartegen je ageert….

  Reactie door bommell — dinsdag 26 september 2006 @ 22.33 uur

 39. Het optreden van hans wiegel,vvd coryfee,orakel te diever,en vooral voorzitter van zorgverzekeraars nederland is geen toeval in de discussie over de no-claim in de zorg!!
  Wiegel speelt net als hoogervorst een spel,namelijk beinvloeden van emotie van mensen c.q de kiezer,en wel via de media.
  Want het gevecht om de kiezer is volop begonnen,en zelfs media-manipulatie genereert publiciteit die vooral de regeringspartijen nu hard nodig zullen hebben om hun onrechtvaardige en a-sociale maatregelen aan den volke te verantwoorden.

  Reactie door visgert — dinsdag 26 september 2006 @ 22.34 uur

 40. @ 38

  zeker ook een vvd of cda stemmer.

  Reactie door peterN — dinsdag 26 september 2006 @ 23.02 uur

 41. @ 39 visgert

  Het orakel van Diever woont nu bij z’n nieuwe vriendin in Heeze..
  Het is nu de dekhengst van Heeze..

  Reactie door Pool — dinsdag 26 september 2006 @ 23.55 uur

 42. @ 35 PeterN

  Klopt indedaad lees hier de link maar eens

  http://www.gelderlander.nl/nijmegen/article684762.ece

  Reactie door Pool — woensdag 27 september 2006 @ 0.02 uur

 43. @ 38 Bommell

  Even voor wat betreft de burgeroorlog, zoals aangegeven in @ 35 door PeterN.
  Was jij van plan als dit zootje weer door gaat regeren om netjes democratisch weer 4 jaartjes te wachten? En zo slaven wij maar door?? Zijn we een uitgeputte kudde die ons democratisch laten uitstoten door de ‘wilde dieren’? Want RECHTS heeft geen goede landsmoraal, geen samenlevingsbesef zoals je hebt kunnen constateren. Zijn we dan niet verplicht om als burgers in OPSTAND te komen?
  Moeten we deze klojo’s nog langer met ons laten experimenteren, waar wijzelf voor betalen moeten ook nog? No claim/yes claim en maar verder aanklooien??
  Ik neem aan dat je dan toch ook vooraan staat om mede deze regering te helpen verdrijven via een volksopstand. Toch?

  Reactie door Gloria — woensdag 27 september 2006 @ 1.12 uur

 44. @41 Bommell

  Ga niet beginnen over ons stemrecht, want die vervalt nu bewezen is dat deze machines door soft/hardware gemanipuleerd kunnen worden. Dus wat stemmen??
  Dat is wel een recht, maar hiermee wordt waarschijnlijk onrecht gepleegd.
  Dus democratisch is het niet meer. Het is de dictatuur van rechts die ons tot hen verplicht. Zo ook is het Bush gelukt!!
  EN DAT NEMEN WE NIET MEER. Want daar ben ik echt te democratisch voor! Jij ook?

  Reactie door Gloria — woensdag 27 september 2006 @ 1.20 uur