Vraag en antwoord verkiezingsprogramma SP

31 augustus 2006 :: 23.06 uur

In TweeVandaag ligt Jan Marijnissen het conceptverkiezingsprogramma van de SP verder toe.
TweeVandaag, 31 augustus 2006

Een beter Nederland, voor hetzelfde geld

31 augustus 2006 :: 14.19 uur

Toespraak bij de presentatie van het conceptverkiezingsprogramma van de SP
Den Haag, 31 augustus 2006

Energiewinsten onder de loep

31 augustus 2006 :: 13.15 uur

De toezichthouder voor de energiesector, de DTe, gaat bekijken of energiebedrijven geen overmatige winsten behalen. De grote winstsprong bij Essent en Nuon heeft de aandacht getrokken van de DTe. De toezichthouder reageert hiermee op ophef in de Tweede Kamer over de hoge winsten.(Volkskrant)
Al bij het bekend worden van de winstcijfers van NUON en Essent [...]

Beter Onderwijs Nederland

31 augustus 2006 :: 11.50 uur

Beter Onderwijs Nederland is een in 2006 opgerichte vereniging met als doel het zo goed mogelijk tot bloei laten komen van de potenties van leerlingen en studenten door gedegen vakinhoudelijke en algemene vorming. Sinds kort heb ik plaatsgenomen in het comité van aanbeveling. Dit doel willen ze bereiken met de volgende uitgangspunten:

JSF blijft controversieel

30 augustus 2006 :: 19.22 uur

Een Kamermeerderheid van CDA, VVD en LPF steunt het kabinet in zijn voornemen om door te gaan met deelname in de Joint Strike Fighter, de opvolger van de F-16. Dat betekent dat ons land opnieuw ruim 3,1 miljoen euro investeert in de ontwikkeling van deze straaljager, wat zou kunnen oplopen tot een kwart miljard euro. [...]

Het seizoen is weer begonnen

30 augustus 2006 :: 19.22 uur

Voor wie het nog niet wist, het (cartoon) seizoen is weer begonnen. Mocht je interesse hebben om ook je cartoons hier te vertonen, stuur me dan even een mailtje.

Festival Kabaal

30 augustus 2006 :: 19.22 uur

Om het festivalseizoen echt af te sluiten moet je zaterdag in Schiedam wezen. Dan is het weer tijd voor festival Kabaal – georganiseerd door de ROOD – jongeren in de SP.
Het gratis festival biedt voor het derde jaar op rij een eigenzinnig programma van muziek, kunst en debatten verspreid over 3 areas: MuziekPark, KunztPark [...]

‘Een tennisclub’

30 augustus 2006 :: 19.21 uur

Armoede is een politieke keuze

30 augustus 2006 :: 10.59 uur

Armoede in Nederland is volgens het ministerie van Sociale Zaken een betrekkelijk begrip. “Wanneer mensen arm genoemd worden, is een politieke keuze”, aldus een woordvoerster van staatssecretaris Henk van Hoof (Sociale Zaken) dinsdag in reactie op de publicatie ‘Naar een nieuwe armoedegrens?’ van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).
In navolging van studies in de Verenigde [...]

Wel een dienstrooster, geen treinen?

29 augustus 2006 :: 18.07 uur

Het is onvoorstelbaar. Eerst zet de NS het hele land op zijn kop met een omstreden dienstregeling, en dan blijkt dat ze waarschijnlijk niet eens genoeg materieel en personeel hebben om te gaan rijden volgens deze dienstregeling.
In het NRC geeft NS-topman Veerman meer duidelijkheid. Eén deel van zijn verdediging klopt als een bus.
Ons stelsel van [...]

Akkoord bij Unilever

29 augustus 2006 :: 18.05 uur

Na veertien stakingsdagen zijn de vakbondsleden bij Unilever Financefocus maandag akkoord gegaan met een pakket maatregelen om behoud van werk zoveel mogelijk te garanderen.
“We hebben het maximale uit de onderhandelingen gehaald”, zegt vakbondsbestuurder Egbert Schellenberg. (FNV)

Nat Nederland

29 augustus 2006 :: 11.30 uur

2006 is het jaar van de records. Juli was extreem warm en augustus gaat de boeken in als één van de natste maanden ooit. Maar het levert wel mooie plaatjes op.

Eerdere berichten »