Het seizoen is weer begonnen

Bits

Voor wie het nog niet wist, het (cartoon) seizoen is weer begonnen. Mocht je interesse hebben om ook je cartoons hier te vertonen, stuur me dan even een mailtje.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 30 augustus 2006 :: 19.22 uur

14 Comments

14 reacties

 1. Leuke cartoon.
  Nu nog op de voorpagina van de Telegraaf, dan durf ik met iets optimisme naar de verkiezingen uit te zien ;-)

  Reactie door Henk. — woensdag 30 augustus 2006 @ 20.34 uur

 2. Als je van dit soort cartoons houd net als ik moet je hier eens kijken:
  http://www.intensievemenshouderij.nl/start/index.php?option=com_newsfeeds&catid=68&Itemid=42

  Reactie door Le voyageur — woensdag 30 augustus 2006 @ 20.43 uur

 3. Vooral die laatste over de “World Government” is geniaal, voyageur!
  Het meest “grappige” is dat je de mensen dit soort cartoons kunt voorhouden en dat ze er iedere keer opnieuw toch weer intrappen. Altijd en overal.
  Hoe zou dat toch komen?

  Reactie door Hermie Kreeft — woensdag 30 augustus 2006 @ 21.24 uur

 4. Om het even bij de cartoon te houden die hier staat: de gouden bergen van Zalm zijn wel voor een heel select groepje van de samenleving. Jawel, heel toevallig de achterban van de VVD. Loskoppelen van de uitkeringen t.o.v. de lonen (die stijgen n.a.v. de inflatie, dus als je dat loskoppelt krijgen de minima steeds minder te besteden), snijden in de gezondheidszorg (die nu al belabberd is!) en in de uitkeringen…
  Ongelofelijk, maar vooral ook onménselijk. Vriendin van mij is minder-valide, kan niet werken, staat een zware operatie te wachten. Ze is alleenstaande moeder van een mooie knul van 18 die een opleiding volgt tot marechaussee (idealen!). Hij heeft een bijbaantje en dat wordt gekort op háár uitkering. Ze moet dus zijn centen afpakken om rond te kunnen komen. Kostgeld? Vind ze niet meer dan normaal! Maar als hij IETS extra werkt wordt zij extra gekort. En extra gezinszorg als zij straks na de operatie thuiskomt (dan mag ze maar 15 minuten per dag zitten en de rest moet ze liggen!!!!)??? Nee natuurlijk niet, die knul moet maar het hele huishouden runnen.
  Hij heeft de pech dat hij een minder-valide mama heeft die ook nog eens alleenstaand is en daar moet hij voor boeten! Niks uitgaan, mobiele telefoon ofzo, centen inleveren en het huishouden runnen!
  Sorry maar ik vind het een schánde, een echte SCHANDE dat zulke mensen gewoon keihard in de kou worden gezet! En dan wil Zalm nog even zijn achterban spekken, het maakt me mísselijk!

  Reactie door Monique — woensdag 30 augustus 2006 @ 22.32 uur

 5. Aanvulling: Dit kabinet duwt kinderen dus in de rol van partner, ze moeten zowel financieel als praktisch hun moeder verzorgen, ook als dat ten koste gaat van hun eigen studie (toekomst!).
  Denk daar even over na a.u.b. (ik doe niet anders sinds ik dit gehoord heb)

  Reactie door Monique — woensdag 30 augustus 2006 @ 22.50 uur

 6. Ongelofelijk dat in de afgelopen 2 kabinetten evenveel is afgebroken als er in de afgelopen 20 jaar is opgebouwd.

  Ik heb deze week Rutte horen vertellen over zijn nieuwe partij programma en ik vind het ronduit belachelijk dat de basisverzekering verkleind wordt. Zal de minder-valide vriendin van Monique hierboven echt op vooruit gaan…

  En dat allemaal om die 3% minder belasting te bekostigen! Kan je het geld dat je overhoudt mooi bijleggen voor die extra opties op die Audi A8.

  Zalm Rutte en Rita, Laat mij alsjeblieft belasting betalen. Als ik daarmee fatsoenlijke zorg, onderwijs en oudedagvoorziening krijg!

  De VVD lift mee op de trends en wint vele zieltjes met hun o zo geweldige integratie (lees gesloten grens) programma om de rotte achtergrond verborgen te houden.

  En tegenstrijding zijn ze ook. Hebben ze als programmapunt het aan het werk zetten van mensen (zou ik bij de SP meer willen zien, mensen om me heen stemmen geen SP omdat ze denken dat dan iedereen op hun belastingcenten van een mooie uitkering gaat genieten) maar ze maken het wel makkelijker om mensen te ontslaan. Het mag meneer de directeur natuurlijk niet te duur worden. Jantje meer dan 2 weken in de ziektewert, Jantje de deur uit…

  Ik kijk uit naar het SP programma. Hoop dat het wat moois wordt.

  Reactie door René van Velzen — donderdag 31 augustus 2006 @ 1.37 uur

 7. @ 4/5 Monique

  Ja, het is heel schrijnend. Ik kan daar om huilen. Wat heb ik moeten vechten om moeder te mogen blijven van mijn 3 kinderen, waar tegenover alleen maar ARMOEDE staat. Ik heb alle politieke partijen geschreven, naar B&W van mijn gemeente een verzoekschrift ingediend en de wethoudster van Sociale Zaken overvallen in haar vergadering. Ik was een furie! Vonden dat ik mijn kinderen moest verruilen voor iets dat zij ‘werk’ noemen. No way rot wijven!!!

  Monique, ik heb zo te doen met deze zoon. Ik weet hoe moeilijk het voor kinderen is om EEN ouder te hebben. Ook die is weleens ziek en dan probeerden ze met hun kleine beentjes en handjes een bordje uit de hoge kast te pakken en wat eten voor mij te maken. Kinderen worden zo dubbel gepakt. Zijn een ouder kwijt en als je juist daarom hun ENIGE veilige haven wilt zijn, dan betekent dit ARMOEDE. Het is Godsgeklaagd! En nota bene met het CDA, dat zich ‘christelijk’ noemt! Verlakkers!!
  En hoe ziet ooit die ‘oude dag’ voor de alleenstaande moeder eruit? ARMOEDE, want volgens de regering was zij WERKELOOS!!!
  Een grotere LEUGEN bestaat er niet.

  Wat fijn dat jij haar vriendin bent en dat je heel goed begrijpt hoe moeilijk moeder en zoon het hebben. Een dikke kus voor deze zoon! En sterkte voor je vriendin. :)Ja, dit is moederziel alleen zijn met moederverdriet. Ik weet… :(

  Reactie door Gloria — donderdag 31 augustus 2006 @ 1.43 uur

 8. Alleenstaande moeders hebben het een slavenbaan. Zij zijn er 24/7 voor hun kind(eren), met geldproblemen en niemand die het regelmatig even overneemt.
  Dat doen ze met alle liefde voor hun kind. Maar dan die vrouwen en kinderen pakken, het is te walgelijk.

  Dank je voor je lieve mailtje Gloria, ik zal mijn vriendin erop wijzen dat er nog iemand is die echt meeleeft. Ik woon zelf helaas te ver en kan zelf weinig huishoudelijk doen, maar anders zou ik daar met alle liefde mijn mouwen opstropen.

  Jan Marijnissen, kan de SP niet een standpunt innemen tegen het feit dat bijstandmoeders steeds verder het verdomhoekje worden ingedrukt? Dat kinderen als partner worden gezien?

  Reactie door Monique — donderdag 31 augustus 2006 @ 7.23 uur

 9. Ook ik heb het meegemaakt,ben ook een alleenstaande moeder in de wwb…
  Heb al een tijd nekhernia,als klapper er bovenop kreeg ik gruwelijke pijn in mijn arm…kreeg daar morfine voor,kon niet slapen van de pijn. bleek een zenuwontseking te zijn…kon gezinszorg aanvragen…maar kreeg te horen..

  Mevrouw u heeft 3 kinderen! die kunnen u toch het werk doen in uw huishouding..

  mijn dochter zat in haar tweede jaar voortgezetonderwijs..moest s morgens om half 8 gaan fietsen en kwam s avonds om 5 uur thuis en lag van moeheid om 8 uur s avonds in bed. Moet je zon kind nog aan het werk gaan zetten?

  Mijn twee zoontjes zaten in groep 7 van de Basisschool…

  Ik kon hun niet alles laten doen,en heb het uiterste van mezelf geeist. Belachelijk gewoon…

  Als ik maar verkouden ben,zijn ze alledrie bang dat ik doodga…De maatschappij wil wel je kinderen met sommige dingen als volwassenen zien maar als het op uitbetalen komt dan zijn het ineens je kinderen.

  Terwijl ze wel net zoveel eten als een volwassenen…krijg je er in de sociale geen cent meer voor.

  Mijn medeleven gaat dan ook uit naar alle alleenstaande moeders die door deze maatschappij gewoon genegeerd worden….Maar houd vol…met de sp gaat alles in ieders voordeel veranderen

  Reactie door Irena — donderdag 31 augustus 2006 @ 10.56 uur

 10. Ik heb ooit een jaar als invalide bijstandsmoeder met twee kleine kinderen gewoond.
  Sindsdien zijn de regels alleen nog maar erger geworden. En ondanks dat ik nu getrouwd ben en mijn man werkt zal ik die periode nooit vergeten. Ik blijf me er kwaad om maken hoe andere moeders moeten vechten om letterlijk te overleven en hun kinderen zo’n opvoeding mee te geven dat ze stevig in de maatschappij komen te staan. Want het klinkt allemaal zo makkelijk wat die mannen in Den Haag zeggen, maar ze begrijpen blijkbaar niet dat kinderen opvoeden wel wat méér is dan er eten in stoppen!

  Ik hoop dat de SP gigantisch gaat winnen bij de komende verkiezingen en dan opkomt voor deze zeer belangrijke groep. Want de toekomst ligt in de handen van de kinderen, OOK die van de bijstandmoeders!

  Reactie door Monique — donderdag 31 augustus 2006 @ 11.21 uur

 11. Toch wel heel positief dat de SER ervoor gezorgd heeft om te komen voor maar paar tien-duizend banen !
  Joepie ; binnenkort is iedereen HARD aan het WERKEN !
  Langleve de vergrijzing : grijzer kan het kabinet het niet maken , wel somber

  Reactie door Fred — donderdag 31 augustus 2006 @ 11.22 uur

 12. vanmiddag het programma..heb er zin an..!
  Jan for President !

  Reactie door eric — donderdag 31 augustus 2006 @ 11.39 uur

 13. SP’ers Piet en Jan zaten in het park op een Bank gezellig over de Nederlandse politiek te keuvelen, Jan zei tegen Piet, heb je het gehoord, vakbonden en werkgevers hebben in de SER een accoord bereikt over de gevolgen vergrijzing tot 2040; AOW leeftijd blijft 65 jaar. Er komen honderdduizenden extra banen!
  Klopt zei Piet, daar heb ik er al drie van.

  Reactie door Henk.H — donderdag 31 augustus 2006 @ 13.39 uur

 14. @13Henk.H
  En ik nog denken vanmorgen toen ik die gotspe in de krant las.
  Een akkoord over de de komende 34 jaar?
  Kijk dat nog eens waardevast :-(

  Reactie door Alex — donderdag 31 augustus 2006 @ 19.15 uur